Jump to content
Ραφαηλ Θεοδωριδης

Έχω θέμα με τα φώτα στο Townmate

Recommended Posts

Είμαι καινούριος οδηγός ξαι έχω ένα Townmate που μου άφησε ο παππούς μου το θέμα είναι πως τα φωτα του δεν φωτίζουν καλα και πήρα νέο φανάρι αλλά πάλι δεν κάνει Γτ είναι ημιτασιον προσπαθώ να βρω τρόπο να έχω καλα φώτα γιατί έχω πέσει από αυτό και φοβάμαι να το κυκλοφορώ με τόσο αδύναμα φώτα το βράδυ 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

@Tasos MeliΝαι αμιζο 6βολτο 4ταχυτο με καρμπυρατέρ 80cc . Έχω δει το βίντεο που κάνατε με την τιμονιερα του Crypton r στο townmate και είχα σκοπό κγω αυτό να κάνω μόνο και μόνο για να έχω φώτα αλλά βγαίνουν πολλά λεφτά και προσπαθώ όσο γίνεται να αποφύγω αυτήν των επιλογή αν και είναι πολύ όμορφη μετατροπή 

Τροποποιήθηκε από τον Ραφαηλ Θεοδωριδης

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια λυση ειναι να το κάνεις 12βολτο ωστε να εχεις μεγαλυτερη γκαμα επιλογων σε λαμπες ή να ενισχυσεις τον φωτισμο με προβολακια led.

Η πιο απλη μετατροπη σε 12βολτο ειναι να παρεις ενα ανορθωτη 12V, αλλαγη ολες τις λαμπες στα 12V και αλλαγη μπαταριας, ολα αυτα εχουν ενα σχετικο κοστος αλλα κερδιζεις οπως ειπα πιο πανω σε επιλογες.

Και το δικο μου φαναρι δεν εκανε σωστο φως, και τελικα εβαλα μια led λαμπα (ουτε καν ξερω τι μαρκα ειναι, την πηρα απο τοπικο καταστημα δοκιμαστικα) και ειδα αρκετη διαφορα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@Tasos Meli 12βολτη λάμπα led όμως κουμπώνει με πατέντα σωστά;; Και για αλλαγή σε 12βολτη μπαταρία μετά δεν θέλει και διαφορετική πλεξούδα;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η 12V led που εχω στο δικο μου ταιριαζει και στο δικο σου φαναρι, η πλεξουδα παραμενει οπως ειναι και αλλαζεις μονο οτι σου εγραψα πιο πανω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@Tasos Meliευχαριστώ παρά πολύ δεν έχεις ιδέα ποσά έξοδα θα γλυτώσω έτσι 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 1/4/2023 at 10:57 ΠΜ, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Μια λυση ειναι να το κάνεις 12βολτο ωστε να εχεις μεγαλυτερη γκαμα επιλογων σε λαμπες ή να ενισχυσεις τον φωτισμο με προβολακια led.

Η πιο απλη μετατροπη σε 12βολτο ειναι να παρεις ενα ανορθωτη 12V, αλλαγη ολες τις λαμπες στα 12V και αλλαγη μπαταριας, ολα αυτα εχουν ενα σχετικο κοστος αλλα κερδιζεις οπως ειπα πιο πανω σε επιλογες.

Και το δικο μου φαναρι δεν εκανε σωστο φως, και τελικα εβαλα μια led λαμπα (ουτε καν ξερω τι μαρκα ειναι, την πηρα απο τοπικο καταστημα δοκιμαστικα) και ειδα αρκετη διαφορα.

Μπορώ αυτήν την λάμπα led 12v που λες να την βάλω σε 6volto townmate

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 1/4/2023 at 10:57 ΠΜ, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Η πιο απλη μετατροπη σε 12βολτο ειναι να παρεις ενα ανορθωτη 12V, αλλαγη ολες τις λαμπες στα 12V και αλλαγη μπαταριας

Φιλτατε ανορθωτης απο καποιο συγκεκριμενο μοντελο; Πρεπει να εχει καποιες προδιαγραφες;

Ποσα Ah μπαταρια χρειαζεται μετα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχει ανορθωτή 12v απο Townmate με μίζα, μπαταρία βάζεις μια 12 βολτ 3-4 ah από τη στιγμή που δεν έχει μίζα δεν χρειάζεται μπαταρία με μεγάλη χωρητικότητα ή με πολλά CCA, απλά βρες κάτι που να χωράει και στην μπαταριοθηκη.

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 27/5/2025 at 8:53 ΜΜ, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Έχει ανορθωτή 12v απο Townmate με μίζα

Κατι σαν αυτο δηλαδη;

Θελουμε και φλασερ 12V;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος Σιδ.Σταυρος έγραψε:

Κατι σαν αυτο δηλαδη;

Θελουμε και φλασερ 12V;

Ναι, ακριβώς αυτό θέλεις, και μετά αλλάζεις τα πάντα που είναι 6 βολτ σε 12, αυτό που δεν ξέρω όμως είναι το τι γίνεται με το όργανο της στάθμης δοχείου βενζίνης 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 30/5/2025 at 1:45 ΜΜ, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

αυτό που δεν ξέρω όμως είναι το τι γίνεται με το όργανο της στάθμης δοχείου βενζίνης 

Αυτο φιλτατε ειναι προβλημα και στα 6V, εχω αλλαξει καντραν και αισθητηρα στο τεποζιτο και αυτα μεταξυ τους δεν συνεργαζονται με τιποτα, τωρα ειναι γεματο το ρεζερβουαρ και το οργανο δειχνει ως την μεση.

Μου εχουν πει πρεπει να παει σε ηλεκτρολογο να αλλαξει της αντιστασεις υψηλης/χαμηλης σταθμης για να συμβαδιζουν αλλα σιγα που θα καθησει Ελληνας μαστορας να ασχοληθει.

Εαν γινει η ''μετατροπη'' σε 12 V υπαρχει πιθανοτητα να μην δειχνει καθολου ενδειξη;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος Σιδ.Σταυρος έγραψε:

Εαν γινει η ''μετατροπη'' σε 12 V υπαρχει πιθανοτητα να μην δειχνει καθολου ενδειξη;

Δυστυχώς δεν το γνωρίζω αυτό γιατί ποτέ δεν είχα ένδειξη στο καντράν, έχω βάλει τιμόνι από crypton 105 από το 2002 και δεν ασχολήθηκα ποτέ μέχρι τώρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν έχω ακριβή απάντηση. Κάποτε είχα λύσει το όργανο από ένα V50 (το δίχρονο αδελφάκι του town). Λειτουργεί με γέφυρα που σημαίνει ότι θεωρητικά είναι ανεξάρτητο από την τάση που δέχεται. Το πόσο μπορεί να παίξει κάποιος με την τάση είναι σχετικό, βέβαια. 

Δεν ξέρω αν το T50 έχει ίδιο όργανο αλλά το θεωρώ πολύ πιθανό. Επίσης, θέλω να πιστεύω ότι οι εσωτερικές αντιστάσεις των διασταυρωμένων πηνίων που κάνουν τη γέφυρα είναι αρκετά υψηλές ώστε να αντέξουν τα 12v. 

Φυσικά, αν σε μαμά συνθήκες το όργανο δεν δουλεύει σωστά, σίγουρα σε μη κανονικές συνθήκες τάσης θα εξακολουθεί να μην δουλεύει σωστά. Δεν σου έχω λύση για αυτό το πρόβλημα. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 11/6/2025 at 6:26 ΜΜ, το μέλος CRX έγραψε:

Δεν ξέρω αν το T50 έχει ίδιο όργανο αλλά το θεωρώ πολύ πιθανό.

Φυσικά, αν σε μαμά συνθήκες το όργανο δεν δουλεύει σωστά, σίγουρα σε μη κανονικές συνθήκες τάσης θα εξακολουθεί να μην δουλεύει σωστά. 

T-50

34331725_a_n.jpg

και V50

30533061.jpg

Φιλτατε απο διαστασεις σιγουρα οχι αλλα δεν ξερω πισω καλωδιωση κλπ εαν ειναι ιδια.

Τροποποιήθηκε από τον Σιδ.Σταυρος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχεις δικιο αλλωστε το ιδιο εννοουσα κι εγω αλλα αμφιβαλλω εαν δεχθει ηλεκτρολογος μηχνανων να ασχοληθει με το θεμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα