Ραφαηλ Θεοδωριδης 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2023 Είμαι καινούριος οδηγός ξαι έχω ένα Townmate που μου άφησε ο παππούς μου το θέμα είναι πως τα φωτα του δεν φωτίζουν καλα και πήρα νέο φανάρι αλλά πάλι δεν κάνει Γτ είναι ημιτασιον προσπαθώ να βρω τρόπο να έχω καλα φώτα γιατί έχω πέσει από αυτό και φοβάμαι να το κυκλοφορώ με τόσο αδύναμα φώτα το βράδυ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2023 Λογικά ειναι 6βολτο (χωρις μιζα)? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ραφαηλ Θεοδωριδης 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2023 (τροποποιήθηκε) @Tasos MeliΝαι αμιζο 6βολτο 4ταχυτο με καρμπυρατέρ 80cc . Έχω δει το βίντεο που κάνατε με την τιμονιερα του Crypton r στο townmate και είχα σκοπό κγω αυτό να κάνω μόνο και μόνο για να έχω φώτα αλλά βγαίνουν πολλά λεφτά και προσπαθώ όσο γίνεται να αποφύγω αυτήν των επιλογή αν και είναι πολύ όμορφη μετατροπή Τροποποιήθηκε Απρίλιος 1 , 2023 από τον Ραφαηλ Θεοδωριδης Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2023 Μια λυση ειναι να το κάνεις 12βολτο ωστε να εχεις μεγαλυτερη γκαμα επιλογων σε λαμπες ή να ενισχυσεις τον φωτισμο με προβολακια led. Η πιο απλη μετατροπη σε 12βολτο ειναι να παρεις ενα ανορθωτη 12V, αλλαγη ολες τις λαμπες στα 12V και αλλαγη μπαταριας, ολα αυτα εχουν ενα σχετικο κοστος αλλα κερδιζεις οπως ειπα πιο πανω σε επιλογες. Και το δικο μου φαναρι δεν εκανε σωστο φως, και τελικα εβαλα μια led λαμπα (ουτε καν ξερω τι μαρκα ειναι, την πηρα απο τοπικο καταστημα δοκιμαστικα) και ειδα αρκετη διαφορα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ραφαηλ Θεοδωριδης 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2023 @Tasos Meli 12βολτη λάμπα led όμως κουμπώνει με πατέντα σωστά;; Και για αλλαγή σε 12βολτη μπαταρία μετά δεν θέλει και διαφορετική πλεξούδα;; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2023 Η 12V led που εχω στο δικο μου ταιριαζει και στο δικο σου φαναρι, η πλεξουδα παραμενει οπως ειναι και αλλαζεις μονο οτι σου εγραψα πιο πανω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ραφαηλ Θεοδωριδης 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2023 @Tasos Meliευχαριστώ παρά πολύ δεν έχεις ιδέα ποσά έξοδα θα γλυτώσω έτσι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johnkat 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2025 Την 1/4/2023 at 10:57 ΠΜ, το μέλος Tasos Meli έγραψε: Μια λυση ειναι να το κάνεις 12βολτο ωστε να εχεις μεγαλυτερη γκαμα επιλογων σε λαμπες ή να ενισχυσεις τον φωτισμο με προβολακια led. Η πιο απλη μετατροπη σε 12βολτο ειναι να παρεις ενα ανορθωτη 12V, αλλαγη ολες τις λαμπες στα 12V και αλλαγη μπαταριας, ολα αυτα εχουν ενα σχετικο κοστος αλλα κερδιζεις οπως ειπα πιο πανω σε επιλογες. Και το δικο μου φαναρι δεν εκανε σωστο φως, και τελικα εβαλα μια led λαμπα (ουτε καν ξερω τι μαρκα ειναι, την πηρα απο τοπικο καταστημα δοκιμαστικα) και ειδα αρκετη διαφορα. Μπορώ αυτήν την λάμπα led 12v που λες να την βάλω σε 6volto townmate Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Σιδ.Σταυρος 29 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 27 , 2025 Την 1/4/2023 at 10:57 ΠΜ, το μέλος Tasos Meli έγραψε: Η πιο απλη μετατροπη σε 12βολτο ειναι να παρεις ενα ανορθωτη 12V, αλλαγη ολες τις λαμπες στα 12V και αλλαγη μπαταριας Φιλτατε ανορθωτης απο καποιο συγκεκριμενο μοντελο; Πρεπει να εχει καποιες προδιαγραφες; Ποσα Ah μπαταρια χρειαζεται μετα; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 27 , 2025 (τροποποιήθηκε) Έχει ανορθωτή 12v απο Townmate με μίζα, μπαταρία βάζεις μια 12 βολτ 3-4 ah από τη στιγμή που δεν έχει μίζα δεν χρειάζεται μπαταρία με μεγάλη χωρητικότητα ή με πολλά CCA, απλά βρες κάτι που να χωράει και στην μπαταριοθηκη. Τροποποιήθηκε Μάιος 27 , 2025 από τον Tasos Meli 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Σιδ.Σταυρος 29 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2025 Την 27/5/2025 at 8:53 ΜΜ, το μέλος Tasos Meli έγραψε: Έχει ανορθωτή 12v απο Townmate με μίζα Κατι σαν αυτο δηλαδη; Θελουμε και φλασερ 12V; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2025 πριν 1 ώρα, το μέλος Σιδ.Σταυρος έγραψε: Κατι σαν αυτο δηλαδη; Θελουμε και φλασερ 12V; Ναι, ακριβώς αυτό θέλεις, και μετά αλλάζεις τα πάντα που είναι 6 βολτ σε 12, αυτό που δεν ξέρω όμως είναι το τι γίνεται με το όργανο της στάθμης δοχείου βενζίνης Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Σιδ.Σταυρος 29 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2025 Την 30/5/2025 at 1:45 ΜΜ, το μέλος Tasos Meli έγραψε: αυτό που δεν ξέρω όμως είναι το τι γίνεται με το όργανο της στάθμης δοχείου βενζίνης Αυτο φιλτατε ειναι προβλημα και στα 6V, εχω αλλαξει καντραν και αισθητηρα στο τεποζιτο και αυτα μεταξυ τους δεν συνεργαζονται με τιποτα, τωρα ειναι γεματο το ρεζερβουαρ και το οργανο δειχνει ως την μεση. Μου εχουν πει πρεπει να παει σε ηλεκτρολογο να αλλαξει της αντιστασεις υψηλης/χαμηλης σταθμης για να συμβαδιζουν αλλα σιγα που θα καθησει Ελληνας μαστορας να ασχοληθει. Εαν γινει η ''μετατροπη'' σε 12 V υπαρχει πιθανοτητα να μην δειχνει καθολου ενδειξη; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2025 πριν 4 ώρες, το μέλος Σιδ.Σταυρος έγραψε: Εαν γινει η ''μετατροπη'' σε 12 V υπαρχει πιθανοτητα να μην δειχνει καθολου ενδειξη; Δυστυχώς δεν το γνωρίζω αυτό γιατί ποτέ δεν είχα ένδειξη στο καντράν, έχω βάλει τιμόνι από crypton 105 από το 2002 και δεν ασχολήθηκα ποτέ μέχρι τώρα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CRX 345 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2025 Δεν έχω ακριβή απάντηση. Κάποτε είχα λύσει το όργανο από ένα V50 (το δίχρονο αδελφάκι του town). Λειτουργεί με γέφυρα που σημαίνει ότι θεωρητικά είναι ανεξάρτητο από την τάση που δέχεται. Το πόσο μπορεί να παίξει κάποιος με την τάση είναι σχετικό, βέβαια. Δεν ξέρω αν το T50 έχει ίδιο όργανο αλλά το θεωρώ πολύ πιθανό. Επίσης, θέλω να πιστεύω ότι οι εσωτερικές αντιστάσεις των διασταυρωμένων πηνίων που κάνουν τη γέφυρα είναι αρκετά υψηλές ώστε να αντέξουν τα 12v. Φυσικά, αν σε μαμά συνθήκες το όργανο δεν δουλεύει σωστά, σίγουρα σε μη κανονικές συνθήκες τάσης θα εξακολουθεί να μην δουλεύει σωστά. Δεν σου έχω λύση για αυτό το πρόβλημα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Σιδ.Σταυρος 29 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23 , 2025 (τροποποιήθηκε) Την 11/6/2025 at 6:26 ΜΜ, το μέλος CRX έγραψε: Δεν ξέρω αν το T50 έχει ίδιο όργανο αλλά το θεωρώ πολύ πιθανό. Φυσικά, αν σε μαμά συνθήκες το όργανο δεν δουλεύει σωστά, σίγουρα σε μη κανονικές συνθήκες τάσης θα εξακολουθεί να μην δουλεύει σωστά. T-50 και V50 Φιλτατε απο διαστασεις σιγουρα οχι αλλα δεν ξερω πισω καλωδιωση κλπ εαν ειναι ιδια. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 23 , 2025 από τον Σιδ.Σταυρος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CRX 345 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23 , 2025 Εννοώ τα εντόσθια του δείκτη και του φλοτερ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Σιδ.Σταυρος 29 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2025 Εχεις δικιο αλλωστε το ιδιο εννοουσα κι εγω αλλα αμφιβαλλω εαν δεχθει ηλεκτρολογος μηχνανων να ασχοληθει με το θεμα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες