Jump to content
greggiak

Τι σταντ μηχανης να παρω

Recommended Posts

Καλησπερα θελω να ρωτησω τι σταντ μου προτεινετε να παρω με σκοπο να μαθω να αλλαζω αλυσιδογραναζα και να ρυθμιζω αλυσιδα μονος μου. Ενα τετοιο θα με βολευε?

spacer.png

Θελω να μου πειτε αν πρεπει να εχω ενα τετοιο η ενα που σηκωνει τη μοτοσυκλετα στη μεση κατω απο το πλαισιο για γενικες εργασιες συντηρησης στη μοτοσυκλετα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ολες οι εργασίες συντήρησης γίνονται, και ΜΕ στάντ όποιου είδους, και ΧΩΡΙΣ σταντ όποιου είδους. Εξαρτάται από το πόσο συχνά κάνεις μια εργασία, αν σε συμφέρει να αποκτήσεις ένα σταντ με το οποίο την κάνεις ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.

Ενα σταντ που σηκώνει την μηχανή από το κέντρο του πλαισίου ας πούμε είναι χρήσιμο σε έναν επαγγελματία, που συχνά λύνει ψαλίδι, κατεβάζει μοτέρ κ.ο.κ. ή ένα σταντ μπροστινού σε κάποιον που λύνει συχνά μπροστινές αναρτήσεις. Κάνεις εσύ τέτοια πράγματα συχνά; Εχει ορθολογικό νόημα με τα οικονομικά σου -που εσύ γνωρίζεις- να πάρεις κάτι τέτοιο; Ή μια φορά στα 3 χρόνια που θα λύσεις να αλλάξεις τσιμούχες, κάνεις σχεδόν την ίδια δουλειά με ένα γρύλο αυτοκινήτου χωρίς κόστος και όλα καλά;

Επίσης, το κόστος ενός σταντ, για άλλον είναι ... κόστος, άλλος το έχει σε μια βδομάδα, άλλος σε μια μέρα, άλλος γελάει με τέτοια ποσά, όλα σχετικά είναι, εξού και η προηγούμενη παράγραφος.

Για το λάδωμα αλυσίδας, βολεύει πολύ αν παίρνει η μηχανή σου κεντρικό σταντ, με το οποίο σε ένα ταξίδι, την βάζεις και γυρνάς τροχό εύκολα. Το σταντ πίσω τροχού είναι επίσης καλό, αλλά δεν το κουβαλάς μαζί σου, βολεύει μόνο όσο είσαι στον χώρο σου, σε ένα ταξίδι που θα χρειαστείς λάδωμα αλυσίδας, και θα είσαι μακριά από τον χώρο σου, δεν θα το έχεις.

Τι μηχανή έχεις; CB1300 που βλέπουμε στην εικόνα ή ενδεικτική ήταν η φωτό;

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα. Fmx 650 έχω και θέλω να μάθω να κάνω κάποιες εργασίες στη μηχανή μόνος μου γιατί μου αρέσει να ασχολούμαι με αυτό. Λες να γίνεται αμα βάλω τον γρύλο του αυτοκινήτου με μια πλακα ξύλου να σηκώσει το πλαίσιο απ τη μέση και να μην χρειαστεί να πάρω σταντ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα σε βοηθήσει πολύ ένα σταντ, απλοποιεί τα πράγματα. Αλλα μην νομίζεις ότι χωρίς αυτό δεν κάνεις δουλειά.

Πόσο έχει ένα αξιοπρεπές σταντ πίσω, κανά 70ρι; Δεν ξέρω, ρωτάω, υποθέτοντας στο περίπου.

Εσύ κρίνεις αν τα δινεις ή κάνεις συμβιβασμό με γρύλο, σανίδι και όπως τα είπες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 22/1/2023 at 3:19 ΜΜ, το μέλος greggiak έγραψε:

Fmx 650 έχω

Εγω απορω που δεν έχουν ξεφυτρώσει πεντέξι να σου πουν τα γνωστά "τι το θες τον τάφο" , "ψοφο-Honda"  και όλα τα σχετικά κλισέ.😂

Την 22/1/2023 at 3:19 ΜΜ, το μέλος greggiak έγραψε:

αμα βάλω τον γρύλο του αυτοκινήτου με μια πλακα ξύλου να σηκώσει το πλαίσιο απ τη μέση

Πολύ επικύνδυνο να σου έρθει το FMX στο κεφάλι. Με δυο φτηνα "καμηλάκια" είσαι πιο ασφαλής (όπως φωτό). Για τένωμα αλυσίδας ή για ν αλλάξεις το μπροστά γρανάζι δε θες τίποτα, πας με το πλαϊνό στάντ.

spacer.png

Τροποποιήθηκε από τον costikos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά έχω οδηγήσει δυο xt 600 τελευταία και στα ανοίγματα κουνιόταν σαν βαρκα, καμια σχέση upside down με απλες μπουκαλες και εκτός αυτού παρόλο που ειχα ακούσει οτι το χτ εχει πιο πολύ γκάζι εμένα μου φάνηκε πιο αργό το χτ, απλά έχει καλύτερη τελική (ήθελα να κάνω αυτή την παρένθεση γιατί μου εκανε πολύ εντύπωση τις τελευταίες μέρες αυτό) σκεφτόμουν να πουλήσω το φμχ να παρω χτ με ολα αυτά που άκουγα αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα τελικά.. το χτ με το στήσιμο του θα το περνα για χωμα ίσως)

μπορω να σφιξω ρεγουλατορους αλυσιδας και στο σταντ? δεν πειραζει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 21 ώρες, το μέλος greggiak έγραψε:

μπορω να σφιξω ρεγουλατορους αλυσιδας και στο σταντ? δεν πειραζει?

ναι σιγά τα αίματα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα