Jump to content
ShapeshifterGR98

Suzuki Address 125 - 4 χρόνια μετά

Recommended Posts

Με καρμπυρατέρ απο όσο ξέρω έβγαινε στην Ασία κυρίως και λίγο που το έψαξα ήρθανε όντως κάποιες παρτίδες Address με καρμπυρατέρ πριν εφαρμοστεί για τα καλά το Euro 3....Mikuni VM18 έχει το δικό σου...

Αυτά γενικά βγάζανε θέμα στο σασμάν αλλά όπως είπα στα 160.000χλμ σίγουρα θα το είχε βγάλει ή έπεσες στην "καλή" παρτίδα που δεν είχε το θέμα του σασμάν.

Σε πρώτο στάδιο για να λες οτι κοπανάει κοίτα τον συμπλέκτη. Ο συμπλέκτης ρυθμίζεται απο εδω:

2k30Ugc.jpg

Το πλαστικό καπάκι που γράφει Suzuki ξεβίδωσε το και βγάλτο. Ξαναμπαίνει μετά δεν είναι κάτι. 

Με ένα 17αρι κλειδί, ξεσφύγγεις το εξωτερικό παξιμάδι.

Έπειτα με ένα 8αρι ρυθμίζεις την βίδα.

Πιο αριστερά = πατινάρει περισσότερο αλλά είναι πιο μαλακές οι ταχύτητες

Πιο δεξιά = είναι λιγότερο το πατινάρισμα αλλά κουμπώνουν πιο σκληρά. 

Αν το κάνεις τέρμα αριστερά δεν θα προχωράει καν το μηχανάκι. Ούτε τέρμα δεξιά όμως γιατί θα τις βάζει καρφωτές το οποιο δεν είναι καλό.

Θέλει λίγο πειραμματισμό βασικά εγω για να το ρυθμίσω, έκανα ρύθμιση, εργαλεία μαζί, βόλτα. Δεν μου άρεσε, κατέβαινα το ρύθμιζα λίγο ακόμα. Μετά ξανά πάλι το ίδιο μέχρι να βρεθεί η σωστή ρύθμιση.

Αν τα σβησίματα και τα ξεσπάσματα είναι απο τροφοδοσία τότε κοίτα το καρμπυρατέρ του μήπως έχει κάποιο πρόβλημα. Το ρελνατί μήν είναι πολύ ψηλά ή αν θέλει ρύθμισμα. Επίσης κοίτα και τα ρεύματα.

Σε πρώτο στάδιο παίξε με τον συμπλέκτη λίγο μήπως είναι απο εκεί το πρόβλημα. 

Άκυρη ερώτηση, εσένα που είναι καρμπυρατέρ απο άποψη επιδόσεων διαφέρει σε σχέση με το injection μοντέλο ή πάνε ακριβώς το ίδιο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

φιλε θα το δοκιμασω   σε ευχαρίστω 

αποσο εχω δει απτα αλλα Addres γενικα εννοείται πανε πολυυ καλύτερα απτο δικο μου μιας και το εχω τοσο καιρο 

λογικα  το injection παει λιγοο καλυτερα δεν το εχω οδηγήσει  αλλα θα ειναι  πιο απαλο το γκαζι τους γενικα 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δοκίμασε σε πρώτη φάση τον συμπλέκτη και αν δεις οτι επιμένει κοιτάς καρμπυρατέρ και ρεύματα. Μπορεί και απο εκεί να είναι το θέμα.

Απλά μου φάνηκε κουφό...το Address μόνο σε injection ήξερα οτι έβγαινε πάντα...Euro 2 ή Euro 3 είναι το δικό σου;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγινε φιλε 

δε ξερω θα το ψαξω για το euro 
 και ακομα δεν εχω προλάβει λόγο δουλειας να το ρυθμίσω 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν απο γκάζι είναι σχεδόν στα ίδια πλαίσια με το ψεκαστό μοντέλο τότε μάλλον για Euro 3 πρόκειται.

Προσωπικά αν είχα την επιλογή να το βρω ή σε καρμπ ή σε injection, θα διάλεγα καρμπ μόνο και μόνο για την πιο απλή κατασκευή....1 χρόνο τραβήχτηκα με τον ψεκασμό στο δικό μου και τελικά έσκασα ένα 300αρικο για τον αλλάξω.

Όποτε βρεις χρόνο ρύθμισε το και στείλε μου pm αν θες βοήθεια.

Τροποποιήθηκε από τον ShapeshifterGR98

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 6 λεπτά, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Αν απο γκάζι είναι σχεδόν στα ίδια πλαίσια με το ψεκαστό μοντέλο τότε μάλλον για Euro 3 πρόκειται.

Προσωπικά αν είχα την επιλογή να το βρω ή σε καρμπ ή σε injection, θα διάλεγα καρμπ μόνο και μόνο για την πιο απλή κατασκευή....1 χρόνο τραβήχτηκα με τον ψεκασμό στο δικό μου και τελικά έσκασα ένα 300αρικο για τον αλλάξω.

Όποτε βρεις χρόνο ρύθμισε το και στείλε μου pm αν θες βοήθεια.

Όταν τον επισκεύασες τον ψεκασμό, ίσως θα συνέφερε ποιο πολύ να το ψάξεις να έκανες την μετατροπή από injection σε καρμπυρατέρ μήπως έβγαινε φθηνότερα από 300 ευρώ. Και στην συνέχεια θα ήταν καλύτερα εαν ήταν εφικτό, αφού η επισκευή καρμπυρατέρ είναι φθηνότερη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου είχε περάσει απο το μυαλό να το κάνω για να γλιτώσω την ακριβή συντήρηση και φυσικά θα ήτανε πιο εύκολο αν ήθελα να ρυθμίσω μείγμα σε περίπτωση που αλλάξω εξάτμιση/φίλτρο. Το είχα πει στον μάστορα αλλά η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή όσο ακούγεται...και θα πω αναλυτικά τι μου είπε ο άνθρωπος οτι θα χρειαστεί να γίνει.

Υπάρχουν 2 τρόποι λοιπόν μου είχε πει ο μάστορας 1) ο μπακάλικος τρόπος δηλαδή βγάζουμε μπεκ και σώμα ψεκασμού, βάζουμε καρμπυρατέρ και κατά κάποιο τρόπο "ξελεγάμε" τον εγκέφαλο (και ΑΝ γίνεται αυτό) να νομίζει οτι ψεκάζει στο τέρμα ή 2) κάνουμε μια ολοκρηρωμένη δουλειά...

Εγω δεν ήθελα μπακάλικες δουλειές στο μηχανάκι άρα τον ρώτησα για τον δεύτερο τρόπο. Μια ολοκρηρωμένη μετατροπή για το μηχανάκι αυτό θα χρειαστεί τα εξής μου είπε

1. Σώμα ψεκασμού, λαιμός εισαγωγής, και το ίδιο το injection φεύγουν προφανώς
  2. Ο εγκέφαλος φεύγει όπως και οι αισθητήρες μιας και είναι πρακτικά άχρηστοι 
  3. Ηλεκτρονική (όπως πχ για ένα Astrea) για το Address δεν υπάρχει και απο το Shogun δεν ταιριάζει. Πρέπει να μπει άγραφος εγκέφαλος και να προγραμματιστεί το νέο αβάνς και ο κόφτης απο την αρχή. Ήδη αυτό κοστίζει απο μόνο του πολλά €.
  4. Τα ρεύματα θα φύγουν και θα μπουν ρεύματα απο καρμπυρατεράτο μηχανάκι που χωρίς να παίρνω όρκο ΙΣΩΣ ταιριάζουν απο το Shogun αλλά με χοντρή πατέντα.
  5. Φυσικά να βρούμε ένα καρμπυρατέρ. Και δεν θα έβαζα ένα iQTech με 20€...θα έβαζα πες ένα μεταχειρισμένο Mikuni...άντε 20αρι (2mm παραπάνω απο το στοκ της Ασίας) να πηγαίνει και λίγο καλύτερα.
  6. Όσο καλά και να ρυθμιστεί ένα καρμπυρατέρ με δυναμομετρήσεις σαν την εργοστασιακή ρύθμιση δεν θα πλησιάσει...επίσης δεν θα κουμπώνει το φιλτροκούτι μετά το οποιο έχει υποδοχή για σώμα ψεκασμού και όχι για καρμπυρατέρ.
  7. Πατέντα για να παίρνει βενζίνη απο το ντεπόζιτο φυσικά γιατί δεν είναι το ίδιο σύστημα τροφοδοσίας
  8. Να μπει μοχλός τσοκ στο τιμόνι, εκτός αν θες να βάζεις βαθιά το χέρι μέσα απο το φτερό και την ποδιά μέχρι να βρεις τον διακόπτη για τον αέρα.

Το κόστος θα ξεπέρναγε τα 500€ και θα άγγιζε τα 650 με 700€ για όλα αυτά, υλικά δουλειά και φυσικά θα ήτανε άκρως χρονοβόρο και το μηχανάκι το χρειαζόμουν γιατί δούλευα ντελιβεράς τότε.

"Εγω να στην κάνω την δουλειά, αλλά θα πάρει χρόνο και θα γίνει ολοκρηρωμένη και σωστή...η τσέπη σου όμως θα αντέξει το κόστος;"...αυτά μου είπε ο μάστορας στο τέλος.

Βρήκαμε ψεκασμό (αντλία+μπεκ+ρυθμιστής μίγματος 3 σε 1 είναι στο Address) απο αποθήκη της Suzuki στην Βουλγαρία ολοκαίνουριο στο κουτάκι του. Είναι πλέον απο το 2ης γενιάς μοντέλο που δεν έβγαζε πρόβλημα με ρετάρισμα. Μαζί με δουλειά (απλό λύσε-δέσε είναι) και ένα πιο ελεύθερο φίλτρο βενζίνης 300€ μου πήρε.

Εδω και 9 μήνες απολύτως μηδέν θέματα έχω αλλά πλέον ξέρω τι να κάνω για να μην την ακούσει πάλι. Πρώτον βάζω βενζίνη απο ένα μόνο πρατήριο που είναι εταιριακό (Avin), ανα 5000χλμ ρίχνω λίγο καθαριστικό μέσα στο ντεπόζιτο και τώρα μετά τις γιορτές θα το πάω για έλεγχο μήπως θέλει καθαρισμό το μπεκ ή αν θέλει το φίλτρο αλλαγή...

Γιατί καλώς ή κακώς στο ντελίβερι έβαζα βενζίνες απο όπου έβρισκα και το φίλτρο δεν το άλλαξα ποτέ...πλέον ξέρω.

Τροποποιήθηκε από τον ShapeshifterGR98

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα