Jump to content
Neku

Ποιο INNOVA ειχε το προβλημα της μπιελας?

Recommended Posts

Καλησπερα στην παρεα,

ενας φιλος μου μετα απο τρακαρισμα ψαχνει για καινουριο μηχανακι μεταχειρισμενο και εχει βρει ενα ιννοβα απο γνωστο

στα 800-900 ευρω σε πολυ καλη κατασταση. Απλα θελει να αποφυγει το γνωστο μοντελο με το προβλημα στη μπιελα

και θελει να μαθει ποιο μοντελο ηταν αυτο? Ποιας χρονολογιας και αν ηταν καρμπυρατερ η ιντζεξιον.

Ευχαριστω πολυ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πιο πολύ έχω ακούσει για το παλιό μοντέλο με το καρμπυρατέρ να έχει το πρόβλημα. Γινότανε γιατί είχε μεγάλες σχέσεις στο κιβώτιο και όταν πχ είχες 3η και πήγαινες με 30 Km/h για παράδειγμα ο κινητήρας είχε μεν την ελαστικότητα για να τραβήξει το βάρος τον 100κατι κιλών μαζί με τον οδηγό αλλά η μπιέλα δεν χαιρότανε καθόλου με αυτό. Η λύση ήτανε να άλλαζες το μπροστά γρανάζι με ένα κοντότερο. Το είχα διαβάσει στο internet αυτό αλλά το έχω ακούσει κιόλας οτι γενικά τα καρμπ μοντέλα είχανε το πρόβλημα της μπιέλας.

Περισσότερα για Innova θα σου πει ο @achilleasv μιας και εγω είμαι των Suzuki περισσότερο.

Τροποποιήθηκε από τον ShapeshifterGR98

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν, τα μηχανάκια που είχανε θέμα στην μπιέλα ήταν συνήθως τα καρμπυρατερ. Έχουν τον ίδιο κινητήρα ακριβώς με τα ιντζεξιον. Κάπου στο φορουμ είχα διαβάσει ότι στο καινούριο βάλανε καλύτερη μπιέλα και αντλία λαδιού. 

Δεν είναι ότι τα μηχανάκια ήταν προβληματικά..

Ισχύει ότι ένας λόγος που χτυπούσανε μπιέλα είναι το μακρύ γρανάζωμα (ότι λέει από πάνω ο Τάσος). Επίσης στο μανιουαλ του καρμπυρατεράτου αναφέρονται όλα τα ιξώδη για να επιλέξεις. Στο καινούριο είχανε μόνο 10 40 και 10 30 ενώ το μοτέρ είναι ίδιο!! Το διορθώσανε δηλαδή και αν του βάζεις 10 40 δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα. Ειδικά αν το πήγαινες και σε κανένα συνεργείο θα σου λέγανε ΄΄αααα αυτό είναι χόντα και θέλει ένα κιλό 20 50'' 

Έτσι είχε αποτέλεσμα να τα φτύνει η μπιέλα. Το μηχανάκι δεν θέλει κανένα άλλο λάδι από 10 40. 'Πιάνει' τις θερμοκρασίες μας στην Ελλάδα και με το παραπάνω. Οπότε εάν το μηχανάκι δούλευε με 10 40 να το πάρει χθες. Εαν δούλευε με κάτι άλλο αλλά έχει λίγα χιλιόμετρα ας το πάρει και να το δουλεύει με 10 40.. εγώ θα το έπαιρνα και αν τυχόν πάθαινε ζημιά κάποτε, μετά την επισκευή θα του έβαζα μόνο 10 40.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 2/4/2018 at 5:43 ΜΜ, το μέλος Neku έγραψε:

Ποιας χρονολογιας και αν ηταν καρμπυρατερ η ιντζεξιον.

Ολα με καρμπυρατερ. Εως το 2007.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια σας ευχαριστω πολυ, ακομα δεν ξερουμε ποιο μοντελο ειναι αυτο που εχει βρει γιατι ειναι ακομα στο κρεβατι ο φιλος και βγαινει σε καμια βδομαδα, μολις το δει και μαθουμε το μοντελο και τα χιλιομετρα ισως επιστρεψω με ερωτησεις. Να στε καλα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν λέτε τα ιννοβα βαράνε μπιέλα τι εννοείτε? Ότι μετά από 10 έως 15 έως 20 χιλιάδες χιλιόμετρα βαράνε?? Γιατί εγώ έχω διαπιστώσει ότι η μπιέλα τους χαλάει με την ίδια συχνότητα όπως σε όλα τα υπόλοιπα μηχανάκια. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν χαλάνε αν συντηρούνται όπως ορίζει ο κατασκευαστής τους,,,,

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν εχουν συγκεκριμενο οριο γενικα γιατι παιζει ρολο και η χρηση-συντηρηση του το κανει ο ιδιοκτητης, αλλα συνηθως βγαζει προβλημα στα 30-40κ. αλλα η μπιελα τους γενικα δεν ειναι και απο της πιο ανεκτηκες, πχ του cryton 115 αντεχει περισσοτερο "βιασμο" με κρυο μοτερ, οχι οτι αυτο δε θα σπασει βεβαια.

στο ιντζεξιον δεν εχουν διορθωσει κατι (μονο το συστημα τροφοδοσιας καυσιμου αλλαζει απο καρμπυ σε ψεκασμο), αλλα στο μανιουαλ προτεινει λεπτοτερο λαδακι.

οσοι το γνωριζουν και το τηρουν δυσκολα να βγαλει προβλημα (πρεπει να προσπαθησει και ο οδηγος), με χοντρο λαδι που βαζανε στο παλιο, συνηθως 20-50 γιατι νομιζουν ειναι ειναι σα τα honda c50, με λιγο σκορτσαρισμα κρυο η μπιελα ειναι θεμα χρονου να κανει σολο καριερα.

με λεπτο λαδι και αφτερ μπιελα οπως καταφερνει και το κανει να γεννησει δε του αξιζει να οδηγει ουτε ποδηλατο.:biggrin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι χρηση του ιδιοκτητη μου λετε εμενα μου εβγαλε 2 φορες μεσα σε ενα χρονο αφου το εφτιαξα και μετα το πουλησα..

Η χρηση που εκανα αρκετα χαλαρη και ουτε καν ντελιβερι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος ^tasoulis^ έγραψε:

Τι χρηση του ιδιοκτητη μου λετε εμενα μου εβγαλε 2 φορες μεσα σε ενα χρονο αφου το εφτιαξα και μετα το πουλησα..

Σε αυτό μπορεί να φταίει και ο μηχανικός σου,και όχι το μηχανάκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 4/4/2018 at 11:46 ΜΜ, το μέλος ^tasoulis^ έγραψε:

αυτο ειναι το θεμα, δε θελει χαλαρη χρηση, θελει καλο ζεσταμα και στροφαρισμα των ταχυτητων.

με 3η-4η και 50χλμ δε του κανεις καλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα πάντως το Addressακι μου έχει τραβήξει τα πάνδυνα με εμένα τις μέρες του χειμώνα. Τυπικά είμαι ένα άτομο που γουστάρει τον ύπνο συνεπώς άπειρες οι φορές που το τρένο έφευγε 7:30 ή και 5:30 το πρωί για Λάρισα και εγω ξεκίναγα απο το σπίτι στις 5:24 και μάλιστα με κόφτες γιατί έπρεπε να προλάβω. Σίγουρα το μήχανακι ήτανε σαν να πηγαίνει με τα 1/4 του γκαζιού και το μοτέρ μου έριχνε Χριστοπαναγίες αλλά δεν είπε ποτέ κιχ η μπιέλα του. :laugh: Δεν λέω οτι έκανα καλά βέβαια...

Όσο αναφορά το θέμα βιασμός πιστονιού - χαλάει, σπάει κλπ. Εγω πιστεύω οτι δεν παίζει μόνο η ποιότητα και αντοχή του πιστονιού που αποφάσισε η Honda να βάλει μέσα στο Innova όταν το σχεδίαζε το 2002. Άμα ο οδηγός γενικά είναι κανίβαλος να το πω και κάνει ότι κάνω και εγω τα πρωϊνά που αργώ όπως ανέφερα παραπάνω τότε όχι μόνο το Innova, αλλά οποιοδήποτε μηχανάκι θα βγάλει βλάβη...μετά απο εκεί και πέρα είναι και σε τι μάστορα θα το πας για να σου εξασφαλίσει μια ολοκρηρωμένη, σωστή και future proof επισκευή.

Τροποποιήθηκε από τον ShapeshifterGR98

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα