Jump to content
Sign in to follow this  
lakisgre

συμπλέκτης σε κρυπτόν t

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους.

έχουμε και λέμε, για αρχή έχω ένα κρυπτόν t110 του 16 η 17 τεσπα... είναι το ίδιο πράγμα ... λοιπών μετά από μια συζήτηση που είχα με ένα φιλαράκι με έβαλε σε σκέψεις για να βάλω συμπλέκτη στο παπάκι. με μια γρηγορη ερευνα και υποθέσεις είδα ότι ο κινητήρας του κρυπτόν r115 με του κρυπτόν t110 είναι οπτικά ο ίδιος κινητήρας, και έχω δει μερικά t110 να φοράνε συμπλέκτη. να μην τα πολυλογώ το kit του συμπλέκτη πάει από το r115 στο t110 και εδώ είναι που έρχεται το μεγάλο ερώτημα. είναι εφικτό ο συμπλέκτης του να λειτουργήσει σαν κανονικής μηχανής ? δηλαδή όταν τον αφήσεις με ταχύτητα να σβήνει η μηχανή κτλ κτλ

ευχαριστω προκαταβολικα

Τροποποιήθηκε από τον lakisgre

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το crypton εχει κανονικο συμπλεκτη, οπως ολες οι μοτοσικλετες, απλα το κιτ εχει ενα γραναζι που αντικαθιστας με αυτο το φυγοκεντρικο, και πλεον δινει κινηση κατευθειαν με το που παρει μπρος το μοτερ στο συμπλεκτη.

Αρα μολις αφηνεις τη μανετα θα σβηνει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το παπι εχει συμπλεκτη με φυγοκεντρικο=ημιαυτοματο=ο συμπλεκτης επεμβαινει οταν πατησεις η κρατησεις πατημενο το λεβιε.

το να βαλεις στο χερι δε θα χρησιμευσει καπου. η μονη ζημια που θα κανεις ειναι στην τσεπη σου. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 11/14/2017 at 11:51 ΜΜ, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Το crypton εχει κανονικο συμπλεκτη, οπως ολες οι μοτοσικλετες, απλα το κιτ εχει ενα γραναζι που αντικαθιστας με αυτο το φυγοκεντρικο, και πλεον δινει κινηση κατευθειαν με το που παρει μπρος το μοτερ στο συμπλεκτη.

Αρα μολις αφηνεις τη μανετα θα σβηνει.

ευχαριστω για την εξήγηση

πριν 4 ώρες, το μέλος noodles έγραψε:

το παπι εχει συμπλεκτη με φυγοκεντρικο=ημιαυτοματο=ο συμπλεκτης επεμβαινει οταν πατησεις η κρατησεις πατημενο το λεβιε.

το να βαλεις στο χερι δε θα χρησιμευσει καπου. η μονη ζημια που θα κανεις ειναι στην τσεπη σου. 

ευχαριστώ, η ζημία που θα γίνει στην τσέπη μου είναι σχετικό ... απλός θέλω να αρχίσω να παίρνω την αίσθηση του συμπλέκτη για να είμαι πιο άνετος με μεγαλύτερες μηχανές στο κοντινό/μακρινο μελλον

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 ώρες, το μέλος noodles έγραψε:

Τα crypton εχουν κανονικο συμπλεκτη οπως ολες οι μηχανες, συν φυγοκεντρικο, 2 ξεχωριστα εξαρτηματα, ο συμπλεκτης βρισκεται στον πρωτευοντα αξονα του σαζμαν και το φυγοκεντρικο βρισκεται στον στροφαλο.

maxresdefault.jpg

Εγω στο Townmate φορουσα μοτερ crypton και ειχα συμπλεκτη στο χερι, δεν επαθαε απολυτως τιποτα, εκει που θα συμφωνισω μαζι σου ειναι στο ερωτημα αν χρησιμευει καπου, εμενα προσωπικα μετα απο ενα διαστημα μου εσπαζε τα νευρα το τραβα-ασε συμπλεκτη μεσα στην κινηση, εχασε ολη του την χρηστικοτητα και το ξαναεκανα ημιαυτοματο.

Τωρα ο φιλος θελει να το κανει για την καυλαντα, δεν ειναι μια μη αναστρεψιμη μετατροπη, προσωπικη μου ομως αποψη ειναι ναντο αφησεις οπως ειναι, ο συμπλεκτης δεν ειναι κατι δυσκολο ωστε να χρειαστεις προπονηση, ανεβηκες μια φορα σε μηχανακι με συμπλεκτη το εμαθες και τελος.

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επειδή μένω χαλκιδική και η μονη κίνηση πραγματικά είναι το καλοκαίρι και πάλι οι αλλαγές είναι μηδαμινές, δεν πιστεύω να υπάρχει τόσο θέμα, απλά θέλω να φύγει από το μυαλό μου η ιδέα του συμπλέκτη, και να έχω μια μεγαλύτερη άνεση στην επομενη μηχανή ανεξάρτητος κυβικών. ευχαριστω για την απάντηση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άσε τον συμπλέκτη στο παπί να έχεις το χέρι ελεύθερο να κρατάς κ κανένα καφεδάκι, ποιον συμπλέκτη να συνηθίσεις? σε μια μέρα το συνήθισες δεν είναι καμιά επιστήμη, ούτε θα μεταμορφώσει το παπί σε μοτοσυκλέτα, τζάμπα ταλαιπωρία θα προσθέσεις μόνο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε ένα άλλο θέμα που έβλεπα έλεγαν για μπουτάκι με το αριστερό, εδώ λένε για καφεδάκι XD και η ταλαιπωρία δεν πιστεύω να είναι και τόσο τρελή, γιατί έλα οκ μια ξι βάζεις και πας, απλά θέλω να παρω την αίσθηση έτσι ώστε οποτεδήποτε τύχει να οδηγήσω κάτι μεγαλύτερο να μην γελάει αυτός που θα το δώσει ... feels bad man, feels bad

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οποιαδηποτε μοτοσυκλετα με συμπλεκτη στο χερι και να οδηγησεις στο μελλον, σε 1 βδομαδα το πολυ θα το συνηθησεις το συμπλεκτη. 

μη βαλεις συμπλεκτη στο παπι! βαλε τα 150ε στη ακρη :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ ενδιαφερόμουνα για συμπλέκτη στο innova μου. Ρωτάω τον μηχανικό μου και είχαμε τον παρακάτω διάλογο.

Εγω. Γίνεται να βάλω συμπλέκτη ή ψρειάζεται πολύ ιστορία. 

Μηχ. Γίνεται εύκολα ΑΛΛΑ για να γίνει ΣΩΣΤΗ δουλειά πρέπει να κατεβεί ο στρόφαλος και να ζυγιστεί λόγω μείωσης του βάρους..

Εγώ. Μα γιατί?? Θα είναι τόσο ευαίσθητο? Δεν θα στροφαρει πιο γρήργορα??

Μηχ. Φυσικά και θα ανεβάζει πιο γρήγορα στροφές αφού ελάφρυνε ο στρόφαλος αλλά θα είναι πιο επιρρεπές σε ζημία το μοτερ σου..

Εγώ θα είναι πολύ? 

Μηχ Όχι ιδιαίτερα.

Μετά από αυτό δεν ξανασχοληθηκα αλλά πριν λίγο καιρό και μένα μου πέρασε απο το μυαλό.. Άλλωστε δεν οδηγώ ποτέ με ένα χέρι:biggrin:

Λοιπόν παιδιά..αυτά είναι όντως έτσι όπως μου τα είπε ο μηχανικός? (Λογικό είναι πάντως)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος noodles έγραψε:

οποιαδηποτε μοτοσυκλετα με συμπλεκτη στο χερι και να οδηγησεις στο μελλον, σε 1 βδομαδα το πολυ θα το συνηθησεις το συμπλεκτη. 

μη βαλεις συμπλεκτη στο παπι! βαλε τα 150ε στη ακρη :winking:

90 είναι, αλλα έχω ακόμα μερικούς μήνες να το εμπεδώσω καλά για το άμα θέλω η όχι

πριν 17 λεπτά, το μέλος achilleasv έγραψε:

Εγώ ενδιαφερόμουνα για συμπλέκτη στο innova μου. Ρωτάω τον μηχανικό μου και είχαμε τον παρακάτω διάλογο.

Εγω. Γίνεται να βάλω συμπλέκτη ή ψρειάζεται πολύ ιστορία. 

Μηχ. Γίνεται εύκολα ΑΛΛΑ για να γίνει ΣΩΣΤΗ δουλειά πρέπει να κατεβεί ο στρόφαλος και να ζυγιστεί λόγω μείωσης του βάρους..

Εγώ. Μα γιατί?? Θα είναι τόσο ευαίσθητο? Δεν θα στροφαρει πιο γρήργορα??

Μηχ. Φυσικά και θα ανεβάζει πιο γρήγορα στροφές αφού ελάφρυνε ο στρόφαλος αλλά θα είναι πιο επιρρεπές σε ζημία το μοτερ σου..

Εγώ θα είναι πολύ? 

Μηχ Όχι ιδιαίτερα.

Μετά από αυτό δεν ξανασχοληθηκα αλλά πριν λίγο καιρό και μένα μου πέρασε απο το μυαλό.. Άλλωστε δεν οδηγώ ποτέ με ένα χέρι:biggrin:

Λοιπόν παιδιά..αυτά είναι όντως έτσι όπως μου τα είπε ο μηχανικός? (Λογικό είναι πάντως)

ο δικός μου δεν μου είπε κάτι τέτοιο για ζύγισμα, απλός μου είπε ότι για να λειτουργεί κανονικά απλά θα βγούν κάποια ελατήρια η κάτι τέτοιο, δεν έδωσα και πολύ έμφαση στα λόγια του XD όταν έρθει η ώρα να περαστεί θα δώσω περισσότερη έμφαση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τώρα δα, το μέλος lakisgre έγραψε:

ο δικός μου δεν μου είπε κάτι τέτοιο για ζύγισμα, απλός μου είπε ότι για να λειτουργεί κανονικά απλά θα βγούν κάποια ελατήρια η κάτι τέτοιο, δεν έδωσα και πολύ έμφαση στα λόγια του XD όταν έρθει η ώρα να περαστεί θα δώσω περισσότερη έμφαση

Κανονικά (κι είναι απόλυτα λογικό) θέλει ζύγισμα αλλα δεν ξέρω κατά πόσο εύθρασυστο θα είναι αν δεν μπεις σε αυτή τη διαδικασία. Βέβαια αν είναι απαραίτητο να μπεις δεν αίζει να ανοίξεις κάρτερ για να βάλεις συμπλέκτη στο παπί. Πολλοί όμως που βάζουν δεν έχω ακούσει κάποιο πρόβλημα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαλλον ο μηχανικος βαριόταν να ασχοληθει και ειπε να το τερματισει, εγω στο μοτερ του crypton ειχα συμπλεκτη και δεν επαθε τιποτα ο στροφαλος, τι ηθελε ζυγισμα στο στροφαλο δηλαδη? ο στροφαλος ειναι ζυγισμένος απο το εργοστάσιο, το πολυ πολυ να ηθελε ελαφρωμα το βολαν, αλλα και παλι ειναι ψιλα γραμματα αυτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν υποτιθεται οτι θα παρεις κιτ για συγκεκριμενο παπι, αρα γιατι να χρειαστεις ζυγισμα? 

αν βαλεις συμπλεκτη απο wr200, crf250 κτλ ειναι αλλα κεφαλαιο...:biggrin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 7 ώρες, το μέλος noodles έγραψε:

δεν υποτιθεται οτι θα παρεις κιτ για συγκεκριμενο παπι, αρα γιατι να χρειαστεις ζυγισμα? 

αν βαλεις συμπλεκτη απο wr200, crf250 κτλ ειναι αλλα κεφαλαιο...:biggrin:

Επειδή λέει θα είναι πιο ελαφρύς απο δεξιά... 

πριν 12 ώρες, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Μαλλον ο μηχανικος βαριόταν να ασχοληθει και ειπε να το τερματισει, εγω στο μοτερ του crypton ειχα συμπλεκτη και δεν επαθε τιποτα ο στροφαλος, τι ηθελε ζυγισμα στο στροφαλο δηλαδη? ο στροφαλος ειναι ζυγισμένος απο το εργοστάσιο, το πολυ πολυ να ηθελε ελαφρωμα το βολαν, αλλα και παλι ειναι ψιλα γραμματα αυτα.

Πειτε μου τέτοια να χαιρομαι :biggrin: 

Δεν μου λες Τάσο.. Τι διαφορές είχες με τον συμπλέλτη? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 13 λεπτά, το μέλος achilleasv έγραψε:

Επειδή λέει θα είναι πιο ελαφρύς απο δεξιά... 

Πειτε μου τέτοια να χαιρομαι :biggrin: 

Δεν μου λες Τάσο.. Τι διαφορές είχες με τον συμπλέλτη? 

Βασικα δεν ειδα καμια διαφορά, για την καυλάντα και μονο το έκανα, απλα αν εισαι κοντρόφιλος εχει καλύτερο ελεγχο στην εκκίνηση, μετα τις υπόλοιπες τις εβαζα καρφωτές.

Εγω τον καιρο εκεινο που το ειχα κανει δεν υπηρχε κιτ, το εκανα πατεντέ, τρυπησα το αριστερό καρτερ και εφτιαξα αξονα απο άξονα ταχυτήτων townmate, με τροχο τυπανι και ηλεκτροκολληση, ουτε τορνους ουτε τιποτα, αλλα ειχε ρισκο η όλη φαση. Το εκανα σε 2 μοτερ αλλα στο ενα πετυχε 100%, και το αλλο δουλευε απροβληματιστα ομως.

Σε κανενα απο τα 2 δεν ειχα προβλημα με το στροφαλο.

Το δευτερο μαλιστα μοτερ το ξαναεκανα ημιαυτοματο και το πουλησα!

Συμπλεκτη στο χερι ειχα πριν 15 χονια σε Townmate, αλλα σαν το ημιαυτοματο δεν εχει μεσα στην κινηση, εχω κανει πολλες μετατροπες, εχω ριξει αρκετα λεφτα, αλλα εχω καταληξει οτι ¨σαν το μαμα δεν εχει¨ γιαυτο οτι κανετε στα μηχανακια σας να φροντιζετε να ¨εχει γυρισμο¨ δηλαδη να μπορει παλι να γινει μαμα.

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 8 λεπτά, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Βασικα δεν ειδα καμια διαφορά, για την καυλάντα και μονο το έκανα, απλα αν εισαι κοντρόφιλος εχει καλύτερο ελεγχο στην εκκίνηση, μετα τις υπόλοιπες τις εβαζα καρφωτές.

Εγω τον καιρο εκεινο που το ειχα κανει δεν υπηρχε κιτ, το εκανα πατεντέ, τρυπησα το αριστερό καρτερ και εφτιαξα αξονα απο άξονα ταχυτήτων townmate, με τροχο τυπανι και ηλεκτροκολληση, ουτε τορνους ουτε τιποτα, αλλα ειχε ρισκο η όλη φαση. Το εκανα σε 2 μοτερ αλλα στο ενα πετυχε 100%, και το αλλο δουλευε απροβληματιστα ομως.

Σε κανενα απο τα 2 δεν ειχα προβλημα με το στροφαλο.

Το δευτερο μαλιστα μοτερ το ξαναεκανα ημιαυτοματο και το πουλησα!

Συμπλεκτη στο χερι ειχα πριν 15 χονια σε Townmate, αλλα σαν το ημιαυτοματο δεν εχει μεσα στην κινηση, εχω κανει πολλες μετατροπες, εχω ριξει αρκετα λεφτα, αλλα εχω καταληξει οτι ¨σαν το μαμα δεν εχει¨ γιαυτο οτι κανετε στα μηχανακια σας να φροντιζετε να ¨εχει γυρισμο¨ δηλαδη να μπορει παλι να γινει μαμα.

Εννοείται οτι αν το κανω θα είναι αναστρέψιμο καθώς υπάρχει κιτ...Αλλα μου αρέσει ο συμπλέκτης στο μηχανάκι..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όπως είπες τάσο, ένας λόγος που ψήνομαι ακόμα πιο πολύ να βάλω τον συμπλέκτη είναι για την καβλαντα αλλα και επειδή μπορεί να αναστραφεί (μπας και πουληθεί μια ώρα νωριτερα XD)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα