Jump to content
Πανεταλεφταμου

Lc4 640 ανακατασκευή

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδεία , πρόσφατα εκανα ανακατασκευή στο μηχανάκι μου ( γενική ) και άλλαξα πιστόνι , έβαλα σφυρήλατο , όλες τις τσιμούχες όλα τα ρουλεμάν και φυσικά καδενα εκκεντροφόρου βαλβίδες κοκοράκια κτλ κτλ . Τι χρειάζεται να κάνω για στρώσω τον κινητήρα χωρίς αύριο μεθαύριο να ξανά θέλω πιστονι κτλ ; 

ευχαριστω 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Χαχαχχαχα , δεν ξέρω να σου απαντήσω σε αυτό που ρωτάς, έχει εδώ πιο ειδικούς από εμένα.

Το username τα σπάει, και αυτό ήθελα να σχολιάσω. Γέλαγα κανά 2λεπτο, με ρωτάγανε τι έπαθα (αν και με ξέρουν...) 

:laugh:

Καλή συνέχεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λιγο ζεσταμα στο ρελαντι κανα λεπτο και μετα πορεια χαλαρα μεχρι να ανεβασει 3-4 γραμμες.
Οχι σκορτσαρισμα ουτε κρυο ουτε ζεστο. Οχι κοφτες, οχι οδηγηση παρατεταμενα με πολλες στροφες.
Γενικα ζεσταμα και μην το ζοριζεις πουθενα.
Πηγαινε το με τις ροπες του. Αν ζοριζεται, κατεβαζεις μια ταχυτητα ή συμπλεκταρεις(δε δινεις απλα περισσοτερο γκαζι σε καμια περιπτωση).
Οχι full αποτομα ανοιγματα οσο το στρωνεις. Στα ψηλα ανεβαζεις οσο χρειαζεται και μετα χαλαρωνεις.

Αυτα τα κρατας και για μετα το στρωσιμο, με τη διαφορα οτι οταν εχει στρωθει μπορεις να κανεις αποτομα ανοιγματα και να ανεβαζεις στροφες και να το δουλευεις ψηλα πιο ανετα και για μεγαλυτερα χρονικα διαστηματα (οχι να του πινεις το αιμα παρατεταμενα).
Ζεσταμα παντα και παντου. Μην το ζοριζεις κρυο ειναι ο,τι χειροτερο.

Αυτα ισχυουν για ολα τα μονοκυλινδρα. Απλα στα lc4 που ειναι φτιαγμενα να αποδιδουν στις ψηλες στροφες και εχουν πιο ιδιορρυθμη οδηγηση θελουν περισσοτερη προσοχη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Flyinginadream πιστεύω ο οποιοσδήποτε με ktmκαι και γενικότερα , καταλαβαίνει τις πίκρες ! Να σαι καλά φίλε 

Cptangel σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου . Γνωρίζεις για δικαβαλο αν επιτρέπεται και πως ; γενικότερα ξέρω αποφεύγεις αλλά αν ας πούμε τύχει στην ανάγκη τι μπορώ να κάνω για να αποφύγω τυχόν πρόβληματα ; 

ευχαριστώ  και πάλι !!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 ώρες, το μέλος Πανεταλεφταμου έγραψε:

Γνωρίζεις για δικαβαλο αν επιτρέπεται και πως ;

Αυτο το λεγανε για τα παπακια, τι να καταλαβει το 600+ ?

Σα να λες οτι αγορασες καινουριο αμαξι και μεχρι να το στρωσεις το οδηγας μονος σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 10 ώρες, το μέλος Πανεταλεφταμου έγραψε:

Flyinginadream πιστεύω ο οποιοσδήποτε με ktmκαι και γενικότερα , καταλαβαίνει τις πίκρες ! Να σαι καλά φίλε 

Cptangel σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου . Γνωρίζεις για δικαβαλο αν επιτρέπεται και πως ; γενικότερα ξέρω αποφεύγεις αλλά αν ας πούμε τύχει στην ανάγκη τι μπορώ να κάνω για να αποφύγω τυχόν πρόβληματα ; 

ευχαριστώ  και πάλι !!!

Σε δικαβαλο αναλογα σε τι κατασταση ειναι και τι φοραει πανω, πως ειναι ρυθμισμενο, το γραναζωμα του κτλπ. μπορει να σκορτσαρει στις εκκινησεις, οποτε δικαβαλο με δευτερο μαντραχαλο πανω δεν ειναι καλη φαση. Αν το κανεις να δινεις παραπανω γκαζι και συμπλεκταρισμα στις εκκινησεις για να πηγαινουν οι στροφες στο σημειο που ροπιαζει κατευθειαν και να μη σκορτσαρει.

Δικαβαλο με κοπελα ειναι σα να εισαι μονος σου σχεδον οποτε δεν ειναι θεμα.

Λαδια και νερα να κοιτας συνεχεια ε. Τωρα που ειναι καινουργιο δε θα καιει αλλα οσο περναει ο καιρος θα αρχισει να τσιμπαει λαδι και η τρομπα νερου επισης αρχιζει και παρακμαζει σιγα σιγα καποια στιγμη.

Τροποποιήθηκε από τον CptAngel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε ευχαριστώ παρα πολυ φιλε !!! Πολυ χρήσιμες οι πληροφορίες σου !!! Να εχεις μια υπέροχη μερα και για τυχόν μελλοντικά προβλήματα θα ξανα ενοχλήσω ( ας ελπίσω πως οχι ) 

Ευχαριστώ πολυ 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαβασε και ολο αυτο το θεμα για πολλες παραπανω χρησιμες πληροφοριες που ειναι πιθανο να σε σωσουν απο πολλες κακες φασεις στο μελλον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε ευχαριστώ παρα πολυ μεγάλε!!! 

Μια ακόμη ερώτηση για να κλείσω το θεμα , 6 κατοστάρικα για ανακατασκευή απο βίδες το μηχανάκι ( όταν λεω βίδες εννοώ βίδες ) και ξανα μοντάρισμα όλο , θεωρείτε κλέψιμο η ειναι κομπλέ τιμη ; 

ευχαριστώ και παλι φιλε !!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα πραγματάκια τα έβαλα εγώ από τσέπη μου και τόσα ζήτησε για εργασία . 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1000-1500 παει η φαση συνηθως. Ισως εδωσες ενα κλικ περισσοτερα απ' οτι επρεπε.

Σε εξουσιοδοτημενο την εκανες την ανακατασκευη?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν ήταν και εξουσιοδοτημενο το πληρωσες λιγο χρυσο δυστυχως. Ελπιζω να ήξερε τι εκανε ο μαστορας τουλαχιστον.

Να ξερεις οτι το μοτερ αν εχει φτιαχτει σωστα και το χρησιμοποιεις και συντηρεις σωστα θα βγαλει πανω απο 100 χιλιαδες χιλιομετρα, οποτε νταξι μη σκεφτεσαι τα λεφτα θα κανεις αποσβεση σε βαθος χρονου.

Να σκεφτεσαι απλα οτι εχεις καινουργιο μηχανακι τωρα που αν πάνε ολα καλα εχει να σου δώσει πολλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φαίνεται πως ήξερε τι έκανε απλά στο μοτέρ τώρα ο καιρός και η χρήση πιστεύω θα δείξει . Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό από μέρους μου, αν γίνει κάτι θα του το ταΐσω στην τελική όχι τίποτα ,  αμαρτία τα πράγματα ο χρόνος μου και η υπομονή μου 

σε ευχαριστώ και πάλι φίλε 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 31/7/2017 at 0:35 ΠΜ, το μέλος Πανεταλεφταμου έγραψε:

1000 ανταλλακτικά και 600 εργασία 

Σωστή επιλογή για όνομα έκανες. 

Έδωσα 950€ (τα πράγματα τα αγόρασα εγώ, η τιμή έχει και την εργασία) πριν 2,5 χρόνια σε μοτέρ drz γιά: βαλβίδες wiseco, κύλινδρο overbore cylinderworks, πιστόνι και μπιέλα σφυρήλατα, vertex και hot rods αντίστοιχα. Μαζί καινούργιο ρουλεμάν στροφάλου (original suzuki, αυτό το έβαλε το συνεργείο) και φυσικά όλες οι απαραίτητες φλάτζες.

(Μαζί με κάτι ψιψιψίνια και μία φιλτροχοάνη σε μέγεθος bbc, πήγε στο 1000ρικο).

Καλές βόλτες!

Τροποποιήθηκε από τον ΚΡΗΤΗ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 λεπτό, το μέλος nikolakiss έγραψε:

Αν έδωσες 1000 εργασία, σου πήρε 600-750 πάνω από όσα παίρνουν για εργασία 

Λες να έγινε έτσι;; :baby:

1000€ σύνολο, υλικά και εργασία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 14 λεπτά, το μέλος ΚΡΗΤΗ έγραψε:

Λες να έγινε έτσι;; :baby:

1000€ σύνολο, υλικά και εργασία.

Εσύ μου απαντάς εκ μέρους; 

Ξαναπαμε... Αν έδωσες 600 εργασία είναι τα διπλά από όσα παίρνουν 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 26 λεπτά, το μέλος nikolakiss έγραψε:

Εσύ μου απαντάς εκ μέρους; 

Ξαναπαμε... Αν έδωσες 600 εργασία είναι τα διπλά από όσα παίρνουν 

Επειδή στο πρώτο ποστ σου δεν παρεθεσες σε ποιό ποστ αναφερεσε, νόμιζα ότι το είπες για τα δικά μου 1000€ που πλήρωσω πριν 2,5 χρόνια για ανακατασκευή μοτέρ drz.

Κέρασέ ντόνε :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 ώρες, το μέλος ΚΡΗΤΗ έγραψε:

Επειδή στο πρώτο ποστ σου δεν παρεθεσες σε ποιό ποστ αναφερεσε, νόμιζα ότι το είπες για τα δικά μου 1000€ που πλήρωσω πριν 2,5 χρόνια για ανακατασκευή μοτέρ drz.

Κέρασέ ντόνε :cheers:

στο κιντο φαινοταν η παραθεση ..εδω οχι ...οντως ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 30/07/2017 at 11:08 ΜΜ, το μέλος CptAngel έγραψε:

1000-1500 παει η φαση συνηθως. Ισως εδωσες ενα κλικ περισσοτερα απ' οτι επρεπε.

Σε εξουσιοδοτημενο την εκανες την ανακατασκευη?

Καλησπέρα φίλε και καλή χρονιά !!!

τωρα σκέφτομαι να αγοράσω και ένα fcr να κλείσω τελείως αυτό το κομμάτι ... μήπως γνωρίζεις τίποτα ;

Ευχαριστώ 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα