Jump to content

Recommended Posts

Εγώ άλλαξα βενζινάδικο και πάω καλύτερα. Τώρα πάει στα 2,2--2,3lt/100km  

Χτες το άφησα σχεδόν στο τέρμα και έκανα 152 km με ένα ντεπόζιτο οπότε πάω πιστεύω καλά. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Επειδη πλεον δε κανω και πολλα χιλιομετρα με το μηχανακι ενα θα σας πω γινονται ολα μεσα στην πολη και βγαζω ανετα 120κμ μεχρι να παει ρεζερβα οποτε εχω +- περιπου 50 χιλιομετρα ακομη οποτε καταναλωση γυρο στα 2.2 λιτρα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

fuelio και βάζεις τα χιλιομετρα, χρήματα και πόσα λίτρα βάζεις κάθε φορά που φουλάρεις. 

μετά απο 2-3 γεμίσματα θα βγαίνει πόσο καις στα 100χλμ και διάφορες γενικές πληροφοριες. Όλα τα άλλα είναι μπακαλίστικα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά μια ερώτηση ίσως χαζή αλλά θα την κάνω! Μέρα από φρενάρισμα είτε ελαφρύ είτε κανονικό αν κινηθώ με χαμηλή ταχύτητα 20χλμ π.χ ακούγεται ένα σαν σφύριγμα ελαφρύ μεν αλλά ακούγεται! Θα το ελεγα πιο πολύ ότι μοιάζει με σαν να τρίβεις σίδερο με σίδερο! Τα τακάκια έχουν 2000χλμ! Τι λέτε  να παίζει; Τον μάστορα που ρώτησα μου είπε ότι το τακάκια όταν κάνει επαναφορά γλύφει πάνω στον δίσκο και γιαυτο ακούγεται! Ισχύει; Σας το κάνει και σε εσάς;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος phoenix_11480 έγραψε:

Παιδιά μια ερώτηση ίσως χαζή αλλά θα την κάνω! Μέρα από φρενάρισμα είτε ελαφρύ είτε κανονικό αν κινηθώ με χαμηλή ταχύτητα 20χλμ π.χ ακούγεται ένα σαν σφύριγμα ελαφρύ μεν αλλά ακούγεται! Θα το ελεγα πιο πολύ ότι μοιάζει με σαν να τρίβεις σίδερο με σίδερο! Τα τακάκια έχουν 2000χλμ! Τι λέτε  να παίζει; Τον μάστορα που ρώτησα μου είπε ότι το τακάκια όταν κάνει επαναφορά γλύφει πάνω στον δίσκο και γιαυτο ακούγεται! Ισχύει; Σας το κάνει και σε εσάς;

πες στον μαστορα, να σου βαλει λιγο γρασσο χαλκου μεταξυ των εμβολων της δαγκανας και των τακακιων...

δεν λεω να το κανεις εσυ γιατι 1) παιζει να μην ξερεις καν πως βγαινουν τα τακακια 2) να μην εχεις καν γρασσο χαλκου (και ειναι κριμα να πας να αγορασεις για τοσο μικρη ποσοτητα) και 3) να μην ξερεις ποσο να βαλεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος devil's animal έγραψε:

πες στον μαστορα, να σου βαλει λιγο γρασσο χαλκου μεταξυ των εμβολων της δαγκανας και των τακακιων...

δεν λεω να το κανεις εσυ γιατι 1) παιζει να μην ξερεις καν πως βγαινουν τα τακακια 2) να μην εχεις καν γρασσο χαλκου (και ειναι κριμα να πας να αγορασεις για τοσο μικρη ποσοτητα) και 3) να μην ξερεις ποσο να βαλεις...

Γράσο χαλκού έχω, πως βγαίνουν τα τακάκια ξέρω, νομίζω, ποσό γράσο χρειάζεται δεν ξέρω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 6 λεπτά, το μέλος phoenix_11480 έγραψε:

Γράσο χαλκού έχω, πως βγαίνουν τα τακάκια ξέρω, νομίζω, ποσό γράσο χρειάζεται δεν ξέρω!

ομορφα...

αυτο που δεν ξερεις, ειναι το πιο ευκολο...

σκεψου οτι στην πισω μερια του καθε τακακιου να  βαζεις ποσοτητα περιπου οσο ειναι το νυχι του χεριου του μικρου σου δακτυλου...

ουσιαστικα πρεπει να δημιουργηθει ενα πολυ λεπτο φιλμ μεταξυ της πισω μεριας των τακακιων και των εμβολων που τα σπρωχνουν...

επ'ευκαιριας μπορεις να λιπανεις και τα ελατηρια/ελασματα επαναφορας...

πολυ προσοχη να μην παει γρασσο στην παστα του τακακιου και στον δισκο φυσικα...

καλα μαστορεματα...

:cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοντεύουμε χίλια χιλιόμετρα και μπορώ να πω ότι δεν είμαι και πολύ ικανοποιημένος με το μηχανάκι.. Πρώτο θέμα η κατανάλωση όπου με ένα τεποζιτο βγάζει max 100 χιλιόμετρα και δεύτερο οι διακοπές που μου κάνει στην τροφοδοσία όταν πάω να ανοίξω το γκάζι... Μάλιστα τρεις τέσσερις φορές από αυτές τις διακοπές μου έχει σβήσει σε ανηφορικα κομμάτια με κίνδυνο να με χτυπήσουν τα πίσω αμάξια.. Προχθές έβγαλα να δω το μπουζι και είχε πολλές μαύρες επικαθησεις, το καθάρισα και θα δω τι θα μου πουν στο συνεργείο σε λίγες μέρες όταν το πάω για το πρώτο service! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 9 ώρες, το μέλος takis69 έγραψε:

Κοντεύουμε χίλια χιλιόμετρα και μπορώ να πω ότι δεν είμαι και πολύ ικανοποιημένος με το μηχανάκι.. Πρώτο θέμα η κατανάλωση όπου με ένα τεποζιτο βγάζει max 100 χιλιόμετρα και δεύτερο οι διακοπές που μου κάνει στην τροφοδοσία όταν πάω να ανοίξω το γκάζι... Μάλιστα τρεις τέσσερις φορές από αυτές τις διακοπές μου έχει σβήσει σε ανηφορικα κομμάτια με κίνδυνο να με χτυπήσουν τα πίσω αμάξια.. Προχθές έβγαλα να δω το μπουζι και είχε πολλές μαύρες επικαθησεις, το καθάρισα και θα δω τι θα μου πουν στο συνεργείο σε λίγες μέρες όταν το πάω για το πρώτο service! 

Αν σου σβήνει και στο ρελαντί χωρίς να κάνεις τίποτα ( με ή χωρίς ταχύτητα στο κιβώτιο δεν παίζει ρόλο ζεστό ή κρύο ) .... Πας για ηλεκτρονική.

Σχεδόν όλα τα sprinter / dy των τελευταίων ετών έχουν θέμα στον ψεκασμό ( αλλάζουν ηλεκτρονική ) και έχουν θέμα στα καλάμια ( λιγότερο λάδι απότι πρέπει να έχει )

Τροποποιήθηκε από τον BlackDiamond

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος BlackDiamond έγραψε:

Αν σου σβήνει και στο ρελαντί χωρίς να κάνεις τίποτα ( με ή χωρίς ταχύτητα στο κιβώτιο δεν παίζει ρόλο ζεστό ή κρύο ) .... Πας για ηλεκτρονική.

Σχεδόν όλα τα sprinter / dy των τελευταίων ετών έχουν θέμα στον ψεκασμό ( αλλάζουν ηλεκτρονική ) και έχουν θέμα στα καλάμια ( λιγότερο λάδι απότι πρέπει να έχει )

Όχι ρελαντί δεν σβήνει, Αντε κάνα δυο τρεις φορές το χειμώνα στο ζέσταμα με τα μεγάλα κρύα.. Το μεγάλο μου θέμα είναι όταν πάω να ανοίξω λίγο περισσότερο το γκάζι αρχίζει να κάνει διακοπές ή τροφοδοσία και για να μην σβήσει πρέπει να αφήσω το γκάζι και μετά να το ανοίξω πάλι! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 ώρες, το μέλος takis69 έγραψε:

Όχι ρελαντί δεν σβήνει, Αντε κάνα δυο τρεις φορές το χειμώνα στο ζέσταμα με τα μεγάλα κρύα.. Το μεγάλο μου θέμα είναι όταν πάω να ανοίξω λίγο περισσότερο το γκάζι αρχίζει να κάνει διακοπές ή τροφοδοσία και για να μην σβήσει πρέπει να αφήσω το γκάζι και μετά να το ανοίξω πάλι! 

φιλε δεν ξερω αυτο το μηχανακι αν το αφησεις 20 λεπτα να κρυωσει πρεπει να δουλεψει λιγο αν δωσεις τερμα γκαζι θα ρεταρι κανα δυο φορες καλα ειναι να το αφηνεις λιγο να ζεστενεται αν ειναι να πας σε ανηφορες.οσο για καταναλωση μεχρι τα 2000 χλμτρα εβγαζα 90κμ με το ζορι 100 τωρα που εστρωσε βγαζω ανετα 130+ μεσα στην πολη πρεπιπου 3 λιτρα ομως οχι 3.5 που παιρνει

γενικα κεει μεσο οσο αν το τρεχεις 2.5 λιτρα στα 100 μια χαρα ειναι απλα εχει σχετικα μικρο τεποζιτο που δεν σου δινει μεγαλη αυτονομια και ο δικτης δεν ειναι ακριβης για τον λογο του οτι αν ηταν ακριβης θα εμενες συνεχεια απο βενζινη γτ το γραφει και στο μανουαλ το σπριντερ οτι δεν θα εφτανε η βενζινη να μπει στην τρομπα βενζινης κατι τετοια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος BlackSpar0w έγραψε:

φιλε δεν ξερω αυτο το μηχανακι αν το αφησεις 20 λεπτα να κρυωσει πρεπει να δουλεψει λιγο αν δωσεις τερμα γκαζι θα ρεταρι κανα δυο φορες καλα ειναι να το αφηνεις λιγο να ζεστενεται αν ειναι να πας σε ανηφορες.οσο για καταναλωση μεχρι τα 2000 χλμτρα εβγαζα 90κμ με το ζορι 100 τωρα που εστρωσε βγαζω ανετα 130+ μεσα στην πολη πρεπιπου 3 λιτρα ομως οχι 3.5 που παιρνει

γενικα κεει μεσο οσο αν το τρεχεις 2.5 λιτρα στα 100 μια χαρα ειναι απλα εχει σχετικα μικρο τεποζιτο που δεν σου δινει μεγαλη αυτονομια και ο δικτης δεν ειναι ακριβης για τον λογο του οτι αν ηταν ακριβης θα εμενες συνεχεια απο βενζινη γτ το γραφει και στο μανουαλ το σπριντερ οτι δεν θα εφτανε η βενζινη να μπει στην τρομπα βενζινης κατι τετοια

Μπα, αυτές τις διακοπές στην τροφοδοσία τις κάνει και στις ευθείες με όλες τις ταχύτητες ακόμα και όταν είναι ζεστό.. Μου θυμίζει ακριβώς το παλιό μου παπί που έκανε τα ίδια και τελικά ήθελε ρύθμισμα το καρμπυρατέρ! 

Τροποποιήθηκε από τον takis69

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ε τώρα θα θέλει ρύμισμα το Injection.. πήγαινε απο εκει που το πήρες και πες τι ακριβώς σου κάνει.. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος VaG3 έγραψε:

ε τώρα θα θέλει ρύμισμα το Injection.. πήγαινε απο εκει που το πήρες και πες τι ακριβώς σου κάνει.. 

Σωστος και αυτό θα κάνω, αλλά δεν περίμενα ποτέ καινούριο όχημα και με ψεκασμό κιόλας να έχει τέτοια θέματα.. Γιατί όταν πληρώνεις κάτι καινούριο απαιτείς να δουλεύει και σωστά! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδιά εγώ προσωπικά είμαι από Καρδίτσα και έχει γεμίσει ειλικρινά από δαυτονα ιτζεξιον μπορεί να έχουν πουληθεί και 100+ δαυτονα ιτζεξιον και όλα είναι για δουλειά ντελιβερι δεν έχουν βγάλει με όσους έχω μιλήσει πρόβλημα ακόμα και με 70000 χιλιόμετρα σε 14 μήνες ούτε εγώ το πίστευα ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος BlackSpar0w έγραψε:

Ρε παιδιά εγώ προσωπικά είμαι από Καρδίτσα και έχει γεμίσει ειλικρινά από δαυτονα ιτζεξιον μπορεί να έχουν πουληθεί και 100+ δαυτονα ιτζεξιον και όλα είναι για δουλειά ντελιβερι δεν έχουν βγάλει με όσους έχω μιλήσει πρόβλημα ακόμα και με 70000 χιλιόμετρα σε 14 μήνες ούτε εγώ το πίστευα ...

Αναλόγως τι σημαίνει "πρόβλημα" για τον καθένα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω αγοράσει ένα Daytona dy 125 του 2017  εδώ και μια εβδομάδα με 7500 χιλιόμετρα 

Η απορία μου ήταν  Πόσα χιλιόμετρα βγάζει αυτό το πράγμα με ένα ντεπόζιτο ; 

Βλέπω το δείκτη σήμερα  Τον δείκτη  βενζίνης  να κοντεύει προς το τέλος, πάω στο βενζινάδικο και παίρνω σε ένα μπουκάλι  και του  Ρίχνω  1 l βενζίνη να το έχω μαζί μου  

και ναι φτάσαμε στον πάτο 

Έκανα 134 χιλιόμετρα και έβαλα 3,8 λίτρα βενζίνη 

Αυτά !!! 

Τροποποιήθηκε από τον arisxios

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος arisxios έγραψε:

Έχω αγοράσει ένα Daytona dy 125 του 2017  εδώ και μια εβδομάδα με 7500 χιλιόμετρα 

Η απορία μου ήταν  Πόσα χιλιόμετρα βγάζει αυτό το πράγμα με ένα ντεπόζιτο ; 

Βλέπω το δείκτη σήμερα  Τον δείκτη  βενζίνης  να κοντεύει προς το τέλος, πάω στο βενζινάδικο και παίρνω σε ένα μπουκάλι  και του  Ρίχνω  1 l βενζίνη να το έχω μαζί μου  

και ναι φτάσαμε στον πάτο 

Αυτά !!! 

αν το τρεχεις γενικα ολοι την ωρα αποτομες γκαζιες ρουφαει αρκετα αλλα εγω πιστευω και τερμα να πηγαινα με 3.8 λιτρα θα εκανα ανετα 160 χιλιομετρα

εγω σε γενικες γραμμες καιω  το πολυ 2.5 λιτρα

γυρω στα 4 ευρω ανα 100κμ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 50 λεπτά, το μέλος BlackSpar0w έγραψε:

αν το τρεχεις γενικα ολοι την ωρα αποτομες γκαζιες ρουφαει αρκετα αλλα εγω πιστευω και τερμα να πηγαινα με 3.8 λιτρα θα εκανα ανετα 160 χιλιομετρα

εγω σε γενικες γραμμες καιω  το πολυ 2.5 λιτρα

γυρω στα 4 ευρω ανα 100κμ

Είναι το πρώτο φουλάρισμα που του κάνω θα το  ξανά επιχειρήσω και θα αναφέρω 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 8 ώρες, το μέλος arisxios έγραψε:

Αυτά !!! 

Βλέπω υπάρχουν κι άλλα βενζινάδικα σαν αυτό που έβαζα εγώ και μου έβαλε μια μέρα 3,9 λίτρα όπως έχω πει και πριν κάνα δύο εβδομάδες και είχα ανεβάσει και φώτο. Αφού το ντεπόζιτο είναι ποιό μικρό πως βάζουν τόση βενζίνα οι μπαγάσηδες ; 

Εγώ έχω κάνει πάντως μέχρι 152 χιλιόμετρα. Δεν έμεινα βέβαια και έβαλα βενζίνη , 3,46 λίτρα. Στο τσακ πρέπει να ήμουν. Το έχω σκεφτεί κι εγώ να πάρω κάποια στιγμή ένα μπουκάλι με βενζίνη για να μπορέσω να φτάσω μέχρι τελευταία σταγόνα. 

Έχω πλέον σταθερή κατανάλωση στα  2,2 λίτρα / 100 χιλιόμετρα μετρημένα με τα διάφορα προγράμματα που κυκλοφορούν για τα κινητά. Όμως δεν ρίχνω τέρμα γκάζια. Γκάζι μέχρι την μέση περίπου ή και λιγότερο και μέση ταχύτητα 60-80km/h. Δεν κυκλοφορώ βέβαια σε καμιά εθνική. Είμαι σε νησί με ότι συνεπάγεται αυτό. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν παιδια σήμερα πήγαμε για το πρώτο service στα 1000 χλμ.. Για το θέμα της υπερβολικης κατανάλωσης και του κομπιασματος που μου κάνει στις επιταχύνσεις ο τεχνικός μου είπε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα το μηχανάκι, είναι μάλλον θέμα βενζινης λέει και καλύτερα να βάζω κατοστάρα για λίγο καιρό και θα δούμε στην πορεία αν δεν στρώσει ... Δεκτον και βλέπουμε πως θα πάει αφού μου έβαλε και καινούργιο μπουζι-το παλιό ήταν κατάμαυρο ... Αυτο όμως που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ειναι πως μέχρι να κάνει το service και να πάρω πίσω το μηχανάκι μου αργά το απόγευμα μου έδωσε για όχημα αντικατάστασης ένα παπάκι keeway target... Λοιπόν το παπί αυτό είναι απίστευτο-Σε εισαγωγικά πάντα - και σαφώς καλύτερο από το δικό μας και εξηγούμαι.. Αναρτήσεις πολύ καλύτερες από το daytona σε σημείο που να μην καταλαβαίνεις καμία λακούβα εκεί όπου με το δικό μου έκανες καινούρια μέση... Κινητήρας εντελώς χωρίς κραδασμούς στο ρελαντί και εν κινήσει πιο άμεση απόκριση στο Γκαζι...Κιβώτιο ταχυτήτων εντελώς βούτυρο παρόλο που το keeway ήταν καινούριο και είχε μόλις εκατό χιλιόμετρα.. Κραδασμοι μηδέν από τα πλαστικά τη στιγμή που το δικό μου ακούγεται σχεδόν από την αρχή που το πήρα από την μάσκα του... Χώροι πολύ καλύτεροι το keeway αφού χώρεσα κάτω από τη σέλα του το κράνος μου έστω και ανάποδα βγαλμένο... Εκεί όπου σίγουρα υπερτερεί το δικό μας το dy είναι στα φρένα.. Στο keeway δεν ειναι άσχημα, αλλά θέλουν αρκετη περισσότερη δύναμη για το ίδιο αποτέλεσμα, είναι προοδευτικά χωρίς να μπλοκάρουν τους τροχούς αλλά σίγουρα θέλουν ένα περίπου 30%, περισσότερη δύναμη στο πάτημα για να επιτύχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τα δικά μας τα οποία ειναι εξίσου προοδευτικά, επίσης στο keeway παρατήρησα ότι η μπροστινή του ανάρτηση, τα καλάμια δηλαδή ήταν πολύ ανάλαφρα  στην κίνηση μέσα στην πόλη πράγμα που δεν μου άρεσε ιδιαίτερα αλλά αυτό  ίσως έχει να κάνει και με την συνήθεια και το πως είναι κατασκευασμενο το όχημα ...Συμπεράσματικα αν τώρα ήθελα να πάρω ένα καινούριο παπάκι και χωρίς να με νοιάζει απόλυτα η τιμή αγοράς και το πόσο εύκολα μπορώ να βρω ανταλλακτικά θα κοίταζα και προς την μεριά του keeway το οποίο έχει και αυτό δελεαστική τιμή χωρίς βέβαια να ισχυρίζομαι ότι και το daytona δεν ειναι ένα αρκετά καλό όχημα! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα