Jump to content
vagoskonti

καρτα του πολιτη(τεχνολογιας μικρο τσιπ-rfid)

Recommended Posts

Θα ηθελα να μαθω ποια η γνωμη σας γι αυτην την καρτουλα.Ισως το σωστο θεμα ειναι η επικαιροτητα που επρεπε να το εβαζα απλα επειδη δεν ειναι και τοσο γνωστο το βαζω εδω.
Νομιζω ειναι ενα θεμα που ολους μας αφορα ανεξαρτητα το τι πιστευουμε(θρησκεια).
Θα παρακαλουσα να σχολιαστει ως καρτα και να μην μπλεξουμε με αντιχριστους και παισιους κτλ.

Τροποποιήθηκε από τον vagoskonti

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δε μας το κανεις πιο συγκεκριμενο ρε Βαγγο? 

και δεν ξεκινας εσυ πρωτα να μας πεις την αποψη σου?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι λέτε; Πείτε μας και μας

(Έχω να ακούσω καιρό γι αυτό, αν παίζει το θέμα ότι δεν θα μπορείς να έχεις ιδιοκτησία αν δεν το βάλεις, δουλεία, και είναι και του αντίχριστου θα πέσει γέλιο, αν ισχύει θα ενεργοποιήσω την trollομονάδα μου)

Τροποποιήθηκε από τον Sledgehammer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχει το 666 μεσα του
και το 667 (the neighbour of the beast)
και το 668 και το 669 , ολο τον οροφο εχει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ενταξει καταλαβα.hayabusa κλεισε το θεμα φιλε μου δεν υπαρχει λογως υπαρξης.Ευχαριστω και συγγνωμη για την ενοχληση αν ενοχλησα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θέμα με απασχολεί και εμένα, και μάλιστα κάποτε είχα αναφέρει τις ανησυχίες μου. Αλλά είχα ακριβώς την ιδια αντιμετώπιση και δεν το συνέχισα.

Διάβασε και θα καταλάβεις...

http://www.mybike.gr/forums/topic/80948-έρχονται-οι-νέες-υποχρεωτικές-βιομετρικές-ταυτότητες/?page=1

Τροποποιήθηκε από τον Chris1981

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πραγματικα και ειλικρινα δεν ηθελα σε καμια περιπτωση να κανω συζητηση που να εμπλεκεται η θρησκεια(αν και ειμαι χριστιανος ορθοδοξος και εννοειται οτι το 666 με ενοχλει) ουτε να κραξω καποιον που δεν παει στην εκκλησια,δεν πιστευει, κτλ η θα πει τη γνωμη του εδω περα.
.Εγω ηθελα να δω αν υπαρχει προβληματισμος στη χωρα μας για το συγκεκριμενο θεμα,να ακουσω γνωμες αλλων ανθρωπων πως το αντιμετοπιζουν,αλλα αυτο που βλεπω και γω(οπως και συ στο ποστ σου) ειναι η ειρωνεια σε κατι που για μενα ειναι πολυ σοβαρο θεμα.Τωρα δεν ξερω δεν τους απασχολει/δεν τους νοιαζει?δεν ξερουν/θελουν να πιστεψουν οτι αυτο ειναι κατι που θα συμβει αργα η γρηγορα?ακομα και αθεος να σε ρε φιλε θεωρω οτι ειναι κατι που θα επρεπε να σε απασχολει.Και αντε και πες οκ δεν σε ενδιαφερει το θεμα(το δεχομαι σαν γνωμη) γιατι ρε φιλε να ειρωνευεσαι και να χλευαζεις καποιον που ασχολειται και προβληματιζεται?δηλαδη τι νιωθεις ανωτεροτητα?αυτο σε κανει μαγκα και μενα βλακα?θες να πεις τη γνωμη σου?βεβαιως να την πεις.Δεν θες να ασχοληθεις?μην ασχοληθεις,δεχτο,αλλα γιατι ρε φιλε να κατσεις να ειρωνευεσαι καποιον που θελει να κανει μια σοβαρη συζητηση και να ακουσει τις γνωμες των αλλων.Συγγνωμη αν ειμαι καπου λαθος ειλικρινα δεν το λεω με κακια προς θεου απλα just απογοητευση τιποτε αλλο.
Αν ηθελα να μαθω τη γνωμη καποιου περι θρησκειας θα εκανα θεμα συμφωνειται με τα λεγομενα του παισου?τα βρισκεται σωστα? βλεπεται να εκπληρονονται σιγα σιγα?εγω ομως δεν ζητησα καθολου αυτο εδω περα.Εδω σε αυτο το θεμα μιλας ανεξαρτητου θρησκειας για κατι που ερχεται (αργα η γρηγορα) και αφορα ολων τον κοσμο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπαρχει κατι νεο για τη καρτα του πολιτη;
Επειδη τελευταια δεν εχω παρακολουθησει την επικαιροτητα. Υπαρχει καποια εξαγγελια για δημιουργια και χρηση αυτης;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πραγματικα και ειλικρινα δεν ηθελα σε καμια περιπτωση να κανω συζητηση που να εμπλεκεται η θρησκεια(αν και ειμαι χριστιανος ορθοδοξος και εννοειται οτι το 666 με ενοχλει) ουτε να κραξω καποιον που δεν παει στην εκκλησια,δεν πιστευει, κτλ η θα πει τη γνωμη του εδω περα.
.Εγω ηθελα να δω αν υπαρχει προβληματισμος στη χωρα μας για το συγκεκριμενο θεμα,να ακουσω γνωμες αλλων ανθρωπων πως το αντιμετοπιζουν,αλλα αυτο που βλεπω και γω(οπως και συ στο ποστ σου) ειναι η ειρωνεια σε κατι που για μενα ειναι πολυ σοβαρο θεμα.Τωρα δεν ξερω δεν τους απασχολει/δεν τους νοιαζει?δεν ξερουν/θελουν να πιστεψουν οτι αυτο ειναι κατι που θα συμβει αργα η γρηγορα?ακομα και αθεος να σε ρε φιλε θεωρω οτι ειναι κατι που θα επρεπε να σε απασχολει.Και αντε και πες οκ δεν σε ενδιαφερει το θεμα(το δεχομαι σαν γνωμη) γιατι ρε φιλε να ειρωνευεσαι και να χλευαζεις καποιον που ασχολειται και προβληματιζεται?δηλαδη τι νιωθεις ανωτεροτητα?αυτο σε κανει μαγκα και μενα βλακα?θες να πεις τη γνωμη σου?βεβαιως να την πεις.Δεν θες να ασχοληθεις?μην ασχοληθεις,δεχτο,αλλα γιατι ρε φιλε να κατσεις να ειρωνευεσαι καποιον που θελει να κανει μια σοβαρη συζητηση και να ακουσει τις γνωμες των αλλων.Συγγνωμη αν ειμαι καπου λαθος ειλικρινα δεν το λεω με κακια προς θεου απλα just απογοητευση τιποτε αλλο.
Αν ηθελα να μαθω τη γνωμη καποιου περι θρησκειας θα εκανα θεμα συμφωνειται με τα λεγομενα του παισου?τα βρισκεται σωστα? βλεπεται να εκπληρονονται σιγα σιγα?εγω ομως δεν ζητησα καθολου αυτο εδω περα.Εδω σε αυτο το θεμα μιλας ανεξαρτητου θρησκειας για κατι που ερχεται (αργα η γρηγορα) και αφορα ολων τον κοσμο.

Βάγγο ειλικρινά συγχαρητήρια για τις απόψεις σου αλλά και για το σοβαρό ύφος που τις διατυπώνεις.

Όμως πίπτεις σε ένα σφάλμα: Όπως δεν θα πήγαινες σε μια πλατεία γεμάτη κόσμο άγνωστο να ξεκινήσεις τέτοια κουβέντα ξέροντας από πριν το αποτέλεσμα (όχλος-πολυφωνία-μπερδεμένες απαντήσεις) έτσι και εδώ μην περιμένεις την ανταπόκριση που φανταζόσουν.

Ο καθένας θα πει μία γνώμη,πιθανότατα αντίθετη με τη δική σου,ένας άλλος θα είναι πιο δηκτικός, κ.ο.κ. και η κουβέντα θα ολισθήσει μέχρι που δεν φαντάζεσαι.Αυτά τα θέματα συζητούνται τετ-α-τετ και με συμμετοχή λίγων ώστε να μπορεί να κοντρολάρεται  η συζήτηση,πάρε παράδειγμα από τα άπειρα πολιτικά-θρησκευτικά-εκλογικά-μεταναστευτικά ποστ εδώ μέσα και την κατάληξη αυτών.   

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην αναστατώνεις τον κόσμο, άστον στην Νιρβάνα που ζεί.... Εξάλλου όσους τους απασχολούν τέτοια θέματα είναι οπισθοδρομικοι και συνομωσιολογοι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βάγγο ειλικρινά συγχαρητήρια για τις απόψεις σου αλλά και για το σοβαρό ύφος που τις διατυπώνεις.

Όμως πίπτεις σε ένα σφάλμα: Όπως δεν θα πήγαινες σε μια πλατεία γεμάτη κόσμο άγνωστο να ξεκινήσεις τέτοια κουβέντα ξέροντας από πριν το αποτέλεσμα (όχλος-πολυφωνία-μπερδεμένες απαντήσεις) έτσι και εδώ μην περιμένεις την ανταπόκριση που φανταζόσουν.

Ο καθένας θα πει μία γνώμη,πιθανότατα αντίθετη με τη δική σου,ένας άλλος θα είναι πιο δηκτικός, κ.ο.κ. και η κουβέντα θα ολισθήσει μέχρι που δεν φαντάζεσαι.Αυτά τα θέματα συζητούνται τετ-α-τετ και με συμμετοχή λίγων ώστε να μπορεί να κοντρολάρεται  η συζήτηση,πάρε παράδειγμα από τα άπειρα πολιτικά-θρησκευτικά-εκλογικά-μεταναστευτικά ποστ εδώ μέσα και την κατάληξη αυτών.   

φιλε μου το να πεις μια αντιθετη γνωμη δεν ειναι κακο ουτε θα σε παρεξηγησω ουτε τιποτα.Το να εχεις αντιθετη γνωμη σε κατι ειναι απολυτα σεβαστο και κατανοητο.Το να ειρωνευεσαι/ βγαζεις συμπερασματα για τον αλλον χωρις να τον ξες/ να βριζεις και και και...νομιζω ειναι περιττα και ουτε βοηθανε καπου..
Ειμαι σε ενα φορουμ,εχω παει στο θεμα προβληματισμοι κτλ ζηταω καποιες αποψεις σοβαρων ανθρωπων(οσων θελουν να τις εκφρασουν) και αντι για αποψεις επι του θεματος, δεχομε προσωπικες ''επιθεσεις'' χλευασμου και απαντησεις ειρωνειας.Τεσπα δεν πειραζει,Αν ηθελα να βγαλω κακια η ευκολα συμπερασματα θα μπορουσα να το ειχα κανει ευκολα αλλα επειδη θεωρω οτι δεν εχει νοημα κατι τετοιο ουτε βοηθαει καπου,δεν το κανω.Να ειστε ολοι καλα,

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αχχαχααχχα οχι,θελω πρωτα να ακουσω τη δικια σας φιλε μου.

Ρε συ @vagoskonti ζητάς τις απόψεις μας σε ένα θέμα στο οποίο δε γράφεις ούτε ο ίδιος πάνω σε τι θες να συζητήσουμε κι ούτε γράφεις την άποψη σου, ακόμα κι όταν στο ζήτησα ώστε να καταλάβω(ουμε) ακριβώς τι θες να κουβεντιάσουμε. Να δώσεις δηλαδή ΑΠΛΩΣ πιο συγκεκριμένο στίγμα!

Ανοίγω ένα τόπικ και λέω "ποια η άποψη σας για το ποδόσφαιρο?" Ο άλλος πρέπει να καταλάβω αν εννοώ τον Ολυμπιακό, αν εννοώ τη βία στα γήπεδα, αν εννοώ τα στημένα παιχνίδια, αν εννοώ superleague, champion league κοκ................. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημερα.Καλη συνολικα θεωρω την κινηση της καρτας του πολιτη.ολα μαζι χωρις την αναγκη πολλων εγγραφων.

Το rfid δεν ειναι και τιποτα καινουριο σαν τεχνολογια,εδω.και χρονια το εχουν οι καρτες μας(πιστωτικες χρεωστικες κοκ)

Τα περι φακελωματος δεν το θεωρω κατι κακο,οποιος εχει η θελει κατι να κρυψει υπαρχουν τροποι πολυ ευκολα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε συ @vagoskonti ζητάς τις απόψεις μας σε ένα θέμα στο οποίο δε γράφεις ούτε ο ίδιος πάνω σε τι θες να συζητήσουμε κι ούτε γράφεις την άποψη σου, ακόμα κι όταν στο ζήτησα ώστε να καταλάβω(ουμε) ακριβώς τι θες να κουβεντιάσουμε. Να δώσεις δηλαδή ΑΠΛΩΣ πιο συγκεκριμένο στίγμα!

Ανοίγω ένα τόπικ και λέω "ποια η άποψη σας για το ποδόσφαιρο?" Ο άλλος πρέπει να καταλάβω αν εννοώ τον Ολυμπιακό, αν εννοώ τη βία στα γήπεδα, αν εννοώ τα στημένα παιχνίδια, αν εννοώ superleague, champion league κοκ................. 

βγαινει μια καρτα φιλε μου αργα η γρηγορα(επισημα νομιζω δεν εχει αναγγελθει κατι προς ψηφιση προς το παρον  ομως εχει συζητηθει παμπολες φορες και συνηθως οτι συζητιεται γινετε ,και επισης βλεπουμε καρτες παρομιες να μπαινουν στη ζωη μας και επισημα πχ καρτα στα λεωφορεια με το τσιπ αυτο οποιος ψαξει εχει ψηφιστει και ηδη μπαινουν τα μηχανηματα η η καρτα στις τραπεζες που επισης εχει αυτο το τσιπ επισης παρομια.δεν θελω να βαλω βιντεακια(βιντεακια με τις εξαγγελειες των καρτων εννοω οχι θρησκευτικα) οποιος θελει μπορει να ψαχτει).
Αυτη η καρτα θα απευθυνεται σε ολους τους πολιτες,συνεπως κατι θα κανει αυτη η καρτα και θα χει καποιες αλλαγες στην ζωη των πολιτων(ειτε θετικες τις βλεπει ο καθενας ειτε αρνητικες) περι αυτου λοιπον ηθελα να δω κατα ποσο ειναι ενημερωμενος ο κοσμος και ποια η γνωμη του περι αυτης της καρτας και των αλλαγων που θα επιφερει στις ζωες μας.Αυτο μονο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γενικόλογα μπλα-μπλα-μπλα. 

Συγκεκριμένα, όπως απάντησε κι ο Γιάννης @BLOODY64 

Σε ενοχλεί το rfid? Σε ενοχλεί επειδή υπάρχει αναφορά (παραλληλισμός) σε θρησκευτικά έγγραφα? Σε ενοχλεί ότι φαίνεται ως μέσο ελέγχου? Ποιες είναι οι αλλαγές που θα φέρει στις ζωές μας, μπορείς να μου πεις? 

Εμένα δε με ενοχλεί κάτι από τα παραπάνω πάντως, εκτος αν μου ξεφεύγει κάτι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δυο ερωτήσεις:

τι αλλαγές θα έχει στην ζωή μας πέρα απο ευκολία στην φορητότητα (και άλλες πιθανές ευκολίες τύπου όλα συγκεντρωμένα σε μια κάρτα τα οποια όμως θα χρειάζονται υποδομές για να μπορούν να διαβαστούν απο ολες τις υπηρεσίες άρα μιλάμε για αρκετά μεγάλο κόστος);

που εμπλέκεται η θρησκεία με όλο αυτο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

hayabusa κλεισε το θεμα φιλε μου δεν υπαρχει λογως υπαρξης

Τι εννοείς να κλείσει το θέμα; 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα περι φακελωματος δεν το θεωρω κατι κακο,οποιος εχει η θελει κατι να κρυψει υπαρχουν τροποι πολυ ευκολα.

εσυ να μας πεις κανενα κολπακι περι κρυψωνων κλπ που το κατεχεις καλα κουφαΛλιτσα :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@vagoskonti Αυτά που έγραψα δεν ήταν για να σε προσβάλλω, πέταξα κάτι που είχα ακούσει κάποτε, δεν ήξερα αν εννοούσες αυτό το θέμα ή κάτι άλλο γιατί δεν είπες συγκεκριμένα, έστω και περιληπτικά σε τι αναφερόσουν. Μας έβαλε ο hayabusas τα link και το 'πιασα. Και συ στο τελευταίο σου post το αναφέρεις μια χαρά!

Προσωπικά το να υπάρχει μια κάρτα / αριθμός που να αντιστοιχεί σε κάθε ένα φυσικό πρόσωπο μια χαρά μου φαίνεται. Τώρα έχουμε, ταυτότητα, δίπλωμα, βιβλιάριο υγείας, ΑΜΚΑ, ΑΜΑ, ΑΦΜ και ότι άλλο, τα οποία είναι για ένα άτομο. Αν μπορούν να μπουν όλα κάτω από ένα μητρώο πόσο πιο εύκολα θα γινόταν η διαχείριση από τις δημόσιες υπηρεσίες (ελπίζω δηλαδή).

Για το θρησκευτικό κομμάτι δεν ξέρω αν τα πιστεύω ή όχι οπότε δεν έχω να εκφέρω κάποια γνώμη. Να πω μόνο γι αυτές τις προφητείες (ή "προφητείες")  ότι ήταν μια που έλεγε οτι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τον Ομπάμα, θα ήταν προετοιμασμένος από τη λέσχη Bilderberg να κυβερνήσει τον κόσμο, θα ήταν πολύ γοητευτικός, χαρισματικός και αγαπητός στους ανθρώπους, θα μιλούσε πολλές γλώσσες, θα έμοιαζε φιλάνθρωπος αλλά στη πραγματικότητα θα ήταν ο αντίχριστος. Και βγήκε αυτό:

nbc_fires_donald_trump_after_he_calls_me

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γενικόλογα μπλα-μπλα-μπλα. 

Συγκεκριμένα, όπως απάντησε κι ο Γιάννης @BLOODY64 

Σε ενοχλεί το rfid? Σε ενοχλεί επειδή υπάρχει αναφορά (παραλληλισμός) σε θρησκευτικά έγγραφα? Σε ενοχλεί ότι φαίνεται ως μέσο ελέγχου? Ποιες είναι οι αλλαγές που θα φέρει στις ζωές μας, μπορείς να μου πεις? 

Εμένα δε με ενοχλεί κάτι από τα παραπάνω πάντως, εκτος αν μου ξεφεύγει κάτι.

οκ θα αναλυσω λεγοντας τη γνωμη μου.

Μια  ηλεκτρονικη καρτα στην οποια αναγραφεται ο αμκα,αφμ και φυσικα ολα τα προσωπικα στοιχεια και ενα τσιπ rfid.
Σημαινει:

1)ο αλλος στον οποιο θα την δωσεις βλεπει απο τι πασχεις (βλεπε συνεπειες σε  δουλειες και αγορα διαφορων φαγητων και αλλα)

2)ξερουν που βρισκεσαι λογω  του τσιπ (και νομιμα κιολας γιατι θα μου πεις και τωρα με το κινητο-ναι ισως αλλα αυτο αν το κανουν ειναι παρανομο,με την καρτα θα ειναι 100% νομιμο εφοσον την δεχεσαι να την παρεις.Καλα για το facebook δεν κανω λογο γι αυτους που λενε που ειναι και τι κανουν οπου πανε,αυτοι το θελουν και το κανουν)

3) και αν ειναι και το μοναδικο μεσο συνναλαγης (γιατι ειναι ενας απο τους κυριους λογους που γινεται-παταξη της φοροδιαφυγης ) θα πρεπει να την εχεις παντα και παντου συνεπως μια επαληθευση του 2 συν οτι  βλεπουν και ολες τις συνναλαγες που κανεις-εσυ και ολοι -συνεπως μπορει να χρησιμοποιηθει με δολιους τροπους απο το κρατος ευκολα.

4) αν την χασεις η στην κλεψουν εχασες ολη σου την περιουσια.

5) ξερεις ποσο ευκολα παραβιαζεται και σου κλεβουν λεφτα απο μια τετοια καρτα?ας ψαξει οποιος θελει να δει σε αλλες χωρες που εχει εφαρμοστει ποσο χαλια ειναι το συστημα ασφαλειας αυτων των καρτων.

μεχρι εδω νομιζω οτι αυτα αφορουν ολους ανεξαρτητως θρησκευματος ειτε μουσουλμανος εισαι ειτε χριστιανος ειτε αθεος κτλ δεν νομιζω καποιος να μου πει αυτα δεν με αφορουν.

απο την αλλη εχει 3 καλα:

1)κανεις δεν θα μπορει να φοροδιαφευγει.

2)ειναι ευκολη και γρηγορη στις συνναλαγες

3)το οτι ξερουν που εισαι:καλο απο την αποψη πιθανης αποτρωπης και μειωσης εγκληματικων ενεργειων η κλοπων

αξιζει?

πραγματικα και ειλικρινα και αθεος να ημουν τα ιδια ακριβως θα ελεγα!

@sledge αυτην την προφητεια δεν την ξερω ετσι οπως την περιγραφεις αλλα αλλιως,αλλα οπως προειπα δεν θα ηθελα να γινει θρησκευτικη συζητηση εδω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια  ηλεκτρονικη καρτα στην οποια αναγραφεται ο αμκα,αφμ και φυσικα ολα τα προσωπικα στοιχεια και ενα τσιπ rfid.

Σημαινει:

1)ο αλλος στον οποιο θα την δωσεις βλεπει απο τι πασχεις (βλεπε συνεπειες σε  δουλειες και αγορα διαφορων φαγητων και αλλα)

Τα ευαισθητα προσωπικα δεδομενα δεν τα βλεπει κανενας,ποσο μαλλον ενας ιδιωτης εργοδοτης.πχ αν εχεις παρει απαλλαγη απο στρατο,αν βλεπεις ψυχολογο και παιρνεις stedon.κοκ.Αυτοι που θα την δουν αλλωστε και χωρις την καρτα ξερουν το ιστορικο,αστυνομια,περιθαλψη κοκ.

2)ξερουν που βρισκεσαι λογω  του τσιπ (και νομιμα κιολας γιατι θα μου πεις και τωρα με το κινητο-ναι ισως αλλα αυτο αν το κανουν ειναι παρανομο,με την καρτα θα ειναι 100% νομιμο εφοσον την δεχεσαι να την παρεις.Καλα για το facebook δεν κανω λογο γι αυτους που λενε που ειναι και τι κανουν οπου πανε,αυτοι το θελουν και το κανουν)

Το rfid δεν εχει καμια σχεση με gps.Σαν φιλοσοφια ειναι κοντα με το nfc,οπου εχουν τα κινητα μας και οι καρτες μας(active και passive αντιστοιχα).Το να ξερει που βρισκεσαι καποιος επισημος φορεας,το κρατος στην περιπτωση μας δεν ειναι κατι κακο.Αν ας πουμε με χτυπησει καποιος και φυγει θα ειναι πιο ευκολο να εντοπιστει ο ενοχος,μιας και παραλληλα με την καρτα, θα αναπτυχθει το δικτυο των rfid reader κι ετσι πιο ευκολος ο εντοπισμος.Υποψιν οτι και τωρα σε σοβαρα αδικηματα υπαρχουν οι πληροφοριες κυψελης οπου επισης αποδυκνειουν αν βρισκεσαι καπου η οχι και μαλιστα εχω προσωπικο παραδειγμα στο φιλικο μου περιβαλλον,οποτε ηδη μπορουν να ξερουν που ειμαστε.Για fb κοκ δεν χρειαζεται νομιζω να αναφερω.

3) και αν ειναι και το μοναδικο μεσο συνναλαγης (γιατι ειναι ενας απο τους κυριους λογους που γινεται-παταξη της φοροδιαφυγης ) θα πρεπει να την εχεις παντα και παντου συνεπως μια επαληθευση του 2 συν οτι  βλεπουν και ολες τις συνναλαγες που κανεις-εσυ και ολοι -συνεπως μπορει να χρησιμοποιηθει με δολιους τροπους απο το κρατος ευκολα.

Ο μονος λογος να θελει να κρυψει καποιος συναλλαγες ειναι για φοροδιαφυγη,ναρκωτικα,οπλα,οπου ουτως η αλλως δεν πληρωνεις με καρτα.και με καρτα μπορεις αν εχει επαγγελματικο αφμ ο πωλητης:winking:. Το να δει το κρατος οτι αποψε εβαλα βενζινη στην κορινθο πληρωσα διοδια πηγα αθηνα και κοιμηθηκα στον πριαμο:laugh:δεν νομιζει οτι εχει κατι το κακο που να πρεπει να κρυψω.

4) αν την χασεις η στην κλεψουν εχασες ολη σου την περιουσια.

Αν σου δωσω ολα τα στοιχεια μου,ολα ομως,ακομα και καρτες φουλ,τι πιστευεις οτι μπορεις να κανεις για να βγαλεις κερδος?Στην πραγματικοτητα τιποτα.Η καρτες δεν κοπιαρονται λογω της δικλειδας ασφαλειας (rfid,emv)οποτε μονο ηλεκτρονικες απατες οπου χαλαρα θα αποζημιωθεις αν πχ σου φαει 100€ ο αλλος και παρει ενα ζευγαρι τζορνταν.Ακομα κι αυτο ομως για να το κανει,το να σου υποκλεψει τα στοιχεια της rfid καρτας,απαιτει long range reader με external antenna και γνωσεις σεταρισματος φυσικα.ξεχασα το κοστος.Ολο αυτο για να καταφερει κι αν,να αγορασει ενα αντικειμενο μεσω νετ?

5) ξερεις ποσο ευκολα παραβιαζεται και σου κλεβουν λεφτα απο μια τετοια καρτα?ας ψαξει οποιος θελει να δει σε αλλες χωρες που εχει εφαρμοστει ποσο χαλια ειναι το συστημα ασφαλειας αυτων των καρτων.

Αναφερω παραπανω οτι χρειαζεται εξοπλισμος εξειδικευμενος,καθολου φθηνος.Λεφτα δεν μπορεις να παρεις χεράτα.Στην πραγματικοτητα συμβαινει το αναποδο απο αυτο που αναφερεις στην τελευταια σου προταση.Σε οσες χωρες οι καρτες δεν εχουν τσιπακι rfid,emv(αμερικη και καποιες αφρικανικες) οι καρτες υποκλεπτονται για πλακα μεσω μαγνητικης ταινιας.(και κοπιαρονται επισης λογω ελειψης emv).Οποτε το τσιπακι αποτρεπτει τον χαμηλο κυβερνοεγκληματια.

Τροποποιήθηκε από τον BLOODY64

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμένα πάλι μ'αρέρει  :tooth::tooth::tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά δεν μ αρέσει. Χωρίς θρησκευτικές παραμέτρους κλπ. Το θεωρώ άλλο ένα βήμα προς την κατεύθυνση του 1984 του Όργουελ.. Για να πατάξουν την φοροδιαφυγή λέει (:laugh::laugh:) και για ανθρωπιστικούς λόγους διαβάζω (:2funny:).  Εαν θέλαν να τα κάνουν αυτά, γίνονται και χωρίς κάρτες. Για το πρώτο ειδικά, απλά θέληση χρειάζεται, που όμως όπως έχουμε δεί τα τελευταία χρόνια (με πολλά παραδείγματα) ΔΕΝ υπάρχει. 

Ένα άλλο θέμα με αυτές είναι ότι σήμερα θα είναι κάρτες..Αύριο επειδή θα τις χάνουμε/ξεχνάμε και τελωσπάντων για την ευκολία μας πάνω απ όλα, θα είναι εμφυτεύματα. Παραμεθαύριο θα τις φυτεύουμε στα μωρά και θα φτιάχνουν και φραπέ (για την ευκολία μας πάντα) και πάει λέγοντας. Διαβάζω χρειάζεται εξειδικευμένος ακριβός εξοπλισμός. Σήμερα παιδιά όμως. Αύριο μπορεί να τον αγοράζουμε στο μοναστηράκι..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα