Jump to content
DrShrink

Ακόμα μια κακή εμπειρία από Ελληνικό κατάστημα...με ικανοποιητική εξέλιξη και θετική κατάληξη

Recommended Posts

Αυτό μου έχει τύχει. Έχω δει στο internet τιμή για ένα προϊόν, πάω να το πάρω στο φυσικό κατάστημα νομίζοντας ότι τόσο το έχει και στο ράφι και εκεί μου λένε άλλη τιμή, τελείως αλλού όμως. Τους είπα ότι ήρθα να το πάρω επειδή το είδα τόσο στο net και κοντοστέκομαι για να φύγω. Έχει τύχει να μου πουν "πάρτε το όσο γράφει στο web", έχει τύχει και να μου πουν "λυπάμαι, η τιμή είναι μόνο για ηλεκτρονική παραγγελία", οπότε φεύγω και βλέπω μετά τί κάνω.

Απολύτως σεβαστή η τακτική και των δύο καταστημάτων, όπως και η δική μου όμως...... όμορφα και πολιτισμένα. :smile:

Θα μακροημερεύσει το δεύτερο κατάστημα και όχι το πρώτο. Αν όλη η υφιστάμενη πελατεία του μαγαζιού αγοράζει στις τιμές ηλεκτρονικού τότε αντιλαμβάνεσαι πως απλά θα κλείσει. Παίρνω ως δεδομένο πως δεν μιλάμε για ποσοστά αισχροκέρδιας έτσι. Κι επειδή κάπου αναφέρθηκε η αστειότητα πως εγώ είμαι με το μέρος των εμπόρων ενώ ο φίλος που άνοιξε το θέμα με το μέρος των καταναλωτών , να του θυμίσω πως ο έμπορος όταν κλείνει το κατάστημά του γίνεται κι αυτός καταναλωτής.

Δε μου απάντησες Γιάννη

Πρόκειται για ηλεκτρονικό λάθος της πλατφόρμας ή έκανα κάτι κακό που ούτε καν γνωρίζω? Δε θα πρέπει να μάθω? Κι αν είναι όντως αθέλητο σφάλμα μου να το διορθώσω?

Βρε προφανώς και είναι θέμα πλατφόρμας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Θα μακροημερεύσει το δεύτερο κατάστημα και όχι το πρώτο. Αν όλη η υφιστάμενη πελατεία του μαγαζιού αγοράζει στις τιμές ηλεκτρονικού τότε αντιλαμβάνεσαι πως απλά θα κλείσει. Παίρνω ως δεδομένο πως δεν μιλάμε για ποσοστά αισχροκέρδιας έτσι. Κι επειδή κάπου αναφέρθηκε η αστειότητα πως εγώ είμαι με το μέρος των εμπόρων ενώ ο φίλος που άνοιξε το θέμα με το μέρος των καταναλωτών , να του θυμίσω πως ο έμπορος όταν κλείνει το κατάστημά του γίνεται κι αυτός καταναλωτής.

...............

Μπορεί να έχεις δίκιο εσύ, αν και προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα κλείσει γιατί θα έχει ενσωματώσει στις προβλέψεις πωλήσεων ποσοστό τιμών web και ποσοστό σε "κανονικές" από άτομα που δεν ψάχνονται καθόλου, και είναι πολλά.

Σαφώς και δεν πρέπει να είμαστε "με το μέρος κανενός", γιατί όλοι είμαστε κρίκοι της ίδιας αλυσίδας. Αν ποτέ το καταλάβουμε και σταματήσουμε τη φαγωμάρα με την κατσίκα του γείτονα. "Ο καταστηματάρχης είναι ταυτόχρονα και καταναλωτής σε όλα τα υπόλοιπα είδη".

..................

Βρε προφανώς και είναι θέμα πλατφόρμας.

Τόσο καλά πια αυτή η πλατφόρμα? :blink: Το τερμάτισε νομίζω. :tooth: Τί άλλο θα δούμε δεν ξέρω. :crazy: :wallbash:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eπειδή ερωτήθηκα:

Σαφώς και η εμπειρία που είχα στην συγκεκριμένη συναλλαγή μου για μένα κρίνεται ως κακή.

Η εξέλιξη της όμως είναι ικανοποιητική. Ο εκπρόσωπος του καταστήματος άμεσα μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων επικοινώνησε μαζί μου και μέσω προσωπικών μηνυμάτων, ζητώντας συγνώμη και πρόθυμος να επιστρέψει την διαφορά ,ακόμα και με κατάθεση στην τράπεζα, ώστε να μην ταλαιπωρηθώ να περνάω από το κατάστημα.

Προς τιμήν τους και τους το αναγνωρίζω αυτό, απέφυγαν την λογική της κουτοπονηριάς και της λαμογιάς, να προσπαθήσουν να παρουσιάσουν το περιστατικό ως δικής μου υπαιτιότητας αλλά όπως κάποιος πολύ εύστοχα παρατήρησε, "παντελονάτα" παραδέχθηκαν το λαθος τους. Γι'αυτό το λόγο και για το ότι σε αυτό και σε άλλο forum το κατάστημα κρίνεται από πολλούς ως από τα καλά στο χώρο, θα επιδιώξω να ξανασυνεργαστώ μαζί τους, και οφείλω να ζητήσω συγνώμη για κάποιους χαρακτηρισμούς στο πρώτο μου post, οι οποίοι γράφτηκαν ''εν βρασμώ ψυχής"..

Όσο για τον τίτλο του θέματος αν κάποιος διαχειριστής μπορεί θα επιθυμούσα να αλλαχτεί σε:

"Ακόμα μια κακή εμπειρία από Ελληνικό κατάστημα..με ικανοποιητική εξέλιξη και θετική κατάληξη"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έγραψε το παλικάρι για τις νέες εξελίξεις και εξέφρασε την ικανοποίησή του.

Ν' αλλάξει τον τίτλο δεν μπορεί όπως γνωρίζεις, μόνο να το αιτηθεί στους συντονιστές (και να γίνει αποδεκτό).

Το ίδιο λέμε Κώστα, πρέπει να ζητήσει ο ίδιος να αλλαχτεί ο τίτλος.

Eπειδή ερωτήθηκα:

Σαφώς και η εμπειρία που είχα στην συγκεκριμένη συναλλαγή μου για μένα κρίνεται ως κακή.

Η εξέλιξη της όμως είναι ικανοποιητική. Ο εκπρόσωπος του καταστήματος άμεσα μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων επικοινώνησε μαζί μου και μέσω προσωπικών μηνυμάτων, ζητώντας συγνώμη και πρόθυμος να επιστρέψει την διαφορά ,ακόμα και με κατάθεση στην τράπεζα, ώστε να μην ταλαιπωρηθώ να περνάω από το κατάστημα.

Προς τιμήν τους και τους το αναγνωρίζω αυτό, απέφυγαν την λογική της κουτοπονηριάς και της λαμογιάς, να προσπαθήσουν να παρουσιάσουν το περιστατικό ως δικής μου υπαιτιότητας αλλά όπως κάποιος πολύ εύστοχα παρατήρησε, "παντελονάτα" παραδέχθηκαν το λαθος τους. Γι'αυτό το λόγο και για το ότι σε αυτό και σε άλλο forum το κατάστημα κρίνεται από πολλούς ως από τα καλά στο χώρο, θα επιδιώξω να ξανασυνεργαστώ μαζί τους, και οφείλω να ζητήσω συγνώμη για κάποιους χαρακτηρισμούς στο πρώτο μου post, οι οποίοι γράφτηκαν ''εν βρασμώ ψυχής"..

Όσο για τον τίτλο του θέματος αν κάποιος διαχειριστής μπορεί θα επιθυμούσα να αλλαχτεί σε:

"Ακόμα μια κακή εμπειρία από Ελληνικό κατάστημα..με ικανοποιητική εξέλιξη και θετική κατάληξη"

Αν εξακολουθείς να το θεωρείς "κακή εμπειρία" για εμένα είσαι λάθος φίλε. Η δική σου άγνοια σε οδήγησε σε αυτή την φάση, είναι βέβαιο πως στο μέλλον θα διαπιστώσεις πως από ελάχιστα καταστήματα θα είχες αυτή την αντιμετώπιση. Οι άνθρωποι προσφέρθηκαν ακόμη και να σου καταθέσουν την διαφορά στην τράπεζα για να μην έχεις πάνε-έλα και εσύ ακόμη θεωρείς "κακή" την εμπειρία; Αν δηλαδή σου απαντούσαν "δεν ευθυνόμαστε αν εσύ δεν ενημερώθηκες" και σε έγραφαν, τότε πώς θα την χαρακτήριζες την εμπειρία; 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν είμαι οφφ τόπικ παρακαλώ να σβηστούν τα ποστ μου.

Κώστα μου θα προσπαθήσω να στο δώσω να το καταλάβεις με ένα παράδειγμα. Αν υποθέσουμε πως μια επιχείρηση δουλεύει με μικτό κέρδος 40% τότε έχουμε:

- Αγορές : 372.000 με ΦΠΑ

- Πωλήσεις : 520.800

Όλα αυτά στην ιδανική περίπτωση που ό,τι αγόρασες το πούλησες. Άρα το μικτό κέρδος διαμορφώνεται στα 120,000 και φυσικά ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει μισθούς, ενοίκια, εφορίες , ασφάλειες , τρέχοντα έξοδα , ζημιές κτλπ.

Έστω λοιπόν πως το κατάστημα αποφασίζει να περάσει στον καταναλωτή ένα πάγιο 15% που έχει στο ηλεκτρονικό του κατάστημα. Πολλοί θα σκεφτούν πως θα δουλέψει με 25% πλέον κέρδος άρα τζίρο 465000. Έλα όμως που δεν είναι έτσι τα πράγματα διότι η έκπτωση εφαρμόζεται επί της Λιανικής Πώλησης άρα εμπεριέχει και το ΦΠΑ. Αν λοιπόν από τις 520.800 αφαιρέσεις το 15% δεν σου δίνει 465.000 αλλά 442.680 διαμορφώνοντας πλέον το μικτό κέρδος σε 57000. Αφαιρώντας λοιπόν το 120.000 από το 57000 διαπιστώνουμε πως μιλάμε για πτώση μικτού κέρδους σχεδόν 50% και χωρίς να έχεις πληρώσει ΚΑΜΙΑ υποχρέωση. Αλήθεια πιστεύεις πως ένα τέτοιο κατάστημα που ακολουθεί τέτοιου είδους λογικές μπορεί να επιβιώσει σήμερα; ΝΟ ΦΑΚΙΝΓΚ ΓΟΥΕΙ λέω εγώ. 

Ποιος είναι λοιπόν ο τρόπος ΚΑΙ να επιβιώσει , ΚΑΙ να ικανοποιήσει τους σκρουτζάκηδες; Μα φυσικά διαμορφώνοντας την τελική τιμή με 100% κέρδος. Όταν στο παράδειγμα που έφερα πιο πριν το κατάστημα κοστολογεί τα ανταλλακτικά της ORAL B με 17 ευρώ και γνωρίζω πως η ΧΤ είναι 9,11 με ΦΠΑ τότε προφανώς και μπορεί να παίξει μπάλα με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Και τον περαστικό θα ψαρέψει , και στο νετ θα κάνει την προσφορά του και στον επίμονο θα δώσει την τιμή του νετ από το κατάστημα. Το θέμα είναι πως κερδισμένος δεν είναι ο "ψαγμένος" κατα τα άλλα καταναλωτής διότι πολύ απλά τον πιάνουν ΤΟ κορόιδο.

Τροποποιήθηκε από τον Gouky7

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα