hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7 , 2017 Αυτές τις μέρες με το ψοφόκρυο είχα βάλει πάλι σε λειτουργία ένα θερμόμετρο/υγρασιόμετρο που είχα πάρει στο παρελθόν (όχι από τα jumbo, αλλά όχι και κανένα διακριβωμένο εργαστηριακό) έτσι για το καβλάντισμα. Σήμερα που γύριζα σπίτι με το ξιαμά, το θερμόμετρο αυτού έγραφε -2 και το προαναφερθέν θερμόμετρο έλεγε 2.4 βαθμούς. Μάζεψα όλα τα θερμόμετρα που έχω σπίτι και κάθε ένα δείχνει διαφορετική θερμοκρασία, ανάλογα τα κέφια του. Ειδικά τα του "κιλού" ηλεκτρονικά έχουν το τεράστιο μειονέκτημα ότι η ένδειξή τους επηρεάζεται από την κατάσταση των μπαταριών. Συνεπώς, έχει κάποιος να προτείνει έναν αξιοπρεπή σταθμό μέτρησης θερμοκρασίας/υγρασίας σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο? Δοκιμασμένο, όχι από σκρουτζ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7 , 2017 Τζώρτζ στο Πλανητάριο είχα δει κάποτε κάτι καλά. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ste7ios 1.738 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7 , 2017 Που να δεις του Lidl που δείχνει εσωτερική & εξωτερική! Με τους αισθητήρες δίπλα δίπλα οι διαφορές είναι για γέλια! :DΜπορείς να κλέψεις μετρήσεις απο τους 'δίπλα' που λέει ο λόγος ;) :D https://www.wunderground.com/wundermap/#Παίζει και σε εφαρμογή για το κινητό.Με διακεκομένα είναι σταθμοί της NetAtmo και τα υπόλοιπα υποτίθεται πιο σοβαροί σταθμοί. Υπάρχουν πολλοί και διάσπαρτοι πια... Τα NetAtmo τα βλέπω ok με τη θερμοκρασία να συμφωνεί γενικά με άλλα καλύτερα, όπως και η υγρασία, και μπορείς να τα 'χτίσεις' σιγά σιγά. Δεν είναι ο,τι καλύτερο πάντως, είναι σχετικά ακριβά, χρειάζονται Internet αν και αυτό έχει και τα καλά του...Αν θες κάτι καλό γενικά πας σε εύρος τιμών €€€ (εσύ ρώτησες για σταθμούς :p ) για ελάχιστο σφάλμα (π.χ. σε εύρος 0,3°C - 0,5°C). Θέλει αρκετό ψάξιμο.Όπου κοιτάξεις πρόσεξε στις προδιαγραφές από θερμόμετρο έως σταθμό να αναφέρει πόσο είναι το σφάλμα. Και εννοείται δεν συζητάμε για πιστοποιημένα όργανα εκτός αν θες να φας τη θέση της Σούζη ή του Αρνιακού! :D 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2017 Εχω παρει ενα φτηνο απο Leroy Merlin στα 5€ για τη στοφα. Ενα μικρο οργανο με ενδειξεις και θερμοκρασιας και υγρασιας. Το θερμομετρο σε συγκριση με αυτο της στοφας εχει διαφορα το πολυ 1 βαθμο. Για την υγρασια δεν ξερω να σου πω αλλα οι αλλαγες στις ενδειξεις (και του υγρασιομετρου) ειναι παρα πολυ γρηγορες. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
enterprise-psi 1.083 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2017 Wireless Vantage Pro2™ Plus Εχω ένα με έκαψες, το οποίο όμως, λέει ακριβώς την ιδια εξωτερική με 3 φαρμακεία απέναντι μου, οπότε περίπου έχω μια ιδέα τι γίνεται, δεν χρειάζεται να ξέρεις μέχρι τρίτο δεκαδικό. Τώρα το ακριβό λέει -0.2 ενώ το δικό μου λέει +0.3 . 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2017 Τζώρτζ στο Πλανητάριο είχα δει κάποτε κάτι καλά. Τιμες...αστρονομικές ! Πολυ πιο προσιτες, εδω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2017 ...., δεν χρειάζεται να ξέρεις μέχρι τρίτο δεκαδικό.βρε μαζι σου ειμαι! Οχι τριτο δεκαδικο δε θελω, ουτε καν δευτερο! Απλα, απο οτι φαινεται τελικα, αυτο που θεωρουσα ως αξιοπιστο ειναι ενα @ και μισο. Σημερα που αλλαξα μπαταρια απο +1 πηγε στους -4. Ο σταθμος καλος ειναι, αλλα μου πεφτει λιγος! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2017 Ο σταθμος καλος ειναι, αλλα μου πεφτει λιγος! Ωωωχχχχχχχχχ.................. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costas68gr 23 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2017 Δες αυτη την μαρκα εγω το πηρα απο ebay.comhttps://www.lacrossetechnology.com/ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2017 Τζώρτζ στο Πλανητάριο είχα δει κάποτε κάτι καλά. Νικόλα τα είδα και τελικά κατέληξα εκεί. Πήρα τηλ και αύριο λογικά θα το έχω. Που να δεις του Lidl που δείχνει εσωτερική & εξωτερική! Με τους αισθητήρες δίπλα δίπλα οι διαφορές είναι για γέλια! :DΠλάκα κανεις??? Εδώ δίπλα-δίπλα να τα δεις, όταν τα πουλάνε, και δύο να συμφωνούν δε θα βρεις! Μπορείς να κλέψεις μετρήσεις απο τους 'δίπλα' που λέει ο λόγος ;) :D https://www.wunderground.com/wundermap/#Παίζει και σε εφαρμογή για το κινητό.Με διακεκομένα είναι σταθμοί της NetAtmo και τα υπόλοιπα υποτίθεται πιο σοβαροί σταθμοί. Υπάρχουν πολλοί και διάσπαρτοι πια...Nαι, τέτοιες λύσεις γνωστές αλλά τι γίνεται, υποτίθεται ότι έχει -5 ας πούμε βάσει των μετρήσεων εκεί που είναι ο σταθμός, αλλά πραγματικά έχεις ένα @. Τα NetAtmo τα βλέπω ok με τη θερμοκρασία να συμφωνεί γενικά με άλλα καλύτερα, όπως και η υγρασία, και μπορείς να τα 'χτίσεις' σιγά σιγά. Δεν είναι ο,τι καλύτερο πάντως, είναι σχετικά ακριβά, χρειάζονται Internet αν και αυτό έχει και τα καλά του...Αν θες κάτι καλό γενικά πας σε εύρος τιμών €€€ (εσύ ρώτησες για σταθμούς :p ) για ελάχιστο σφάλμα (π.χ. σε εύρος 0,3°C - 0,5°C). Θέλει αρκετό ψάξιμο.Πήρα αυτό εδω όπου είχα αρκετές καλές πληροφορίες και, λέμε και καμιά μαλακία, λέω να κάνω μια προσωπική βάση δεδομένων καιρού. Όπου κοιτάξεις πρόσεξε στις προδιαγραφές από θερμόμετρο έως σταθμό να αναφέρει πόσο είναι το σφάλμα. Και εννοείται δεν συζητάμε για πιστοποιημένα όργανα εκτός αν θες να φας τη θέση της Σούζη ή του Αρνιακού! :DΌχι εντάξει. Στη δουλειά έχουμε εγκατεστημένο μετεοσταθμό (όχι δικό μας) και θα το έψηνα να τον φόρτωνα αλλά τα δεδομένα α) δεν τα βλέπουμε εμείς και β) λαμβάνονται μέσω τηλεματικής και φοβάμαι μη με βρουν και με μαζέψουν.... Εχω παρει ενα φτηνο απο Leroy Merlin στα 5€ για τη στοφα. Ενα μικρο οργανο με ενδειξεις και θερμοκρασιας και υγρασιας. Το θερμομετρο σε συγκριση με αυτο της στοφας εχει διαφορα το πολυ 1 βαθμο. Για την υγρασια δεν ξερω να σου πω αλλα οι αλλαγες στις ενδειξεις (και του υγρασιομετρου) ειναι παρα πολυ γρηγορες. Πέτρο έχω κάνα δυο τέτοια (αντίστοιχα) τα οποία τα πήρα από γνωστό μαγαζί με τέτοια είδη. Μάλιστα έχουμε και στη δουλειά (απαιτείται η χειρόγραφη καταγραφή θερμοκρασιών σε κάποιους χώρους) και όταν τα έλεγχα με το διακριβωμένο υπάρχει απόκλιση από 2 έως 4 βαθμούς. Το γαμώτο είναι ότι η απόκλιση δεν είναι σταθερή και είναι διαφορετική πχ στους 0°C και διαφορετική στους 25°C. Wireless Vantage Pro2™ Plus Εχω ένα με έκαψες, το οποίο όμως, λέει ακριβώς την ιδια εξωτερική με 3 φαρμακεία απέναντι μου, οπότε περίπου έχω μια ιδέα τι γίνεται, δεν χρειάζεται να ξέρεις μέχρι τρίτο δεκαδικό. Τώρα το ακριβό λέει -0.2 ενώ το δικό μου λέει +0.3 .Ααααααααν δω ότι η κακοκαιρία συνεχίζεται (άρα πού να κάνω τη μαιμού να στερεώνω βροχομετρητή ή ανεμόμετρο) μπορεί να πάω αυτό που πήρα για έλεγχο/βαθμονόμηση. είναι μια εταιρεία που συνεργαζόμαστε και κάνει αυτή τη δουλειά. Το κόστος βέβαια δεν είναι καθόλου μικρό, 150€ παίρνουν. Τιμες...αστρονομικές ! Πολυ πιο προσιτες, εδωΚαλύτερα να μου κοπεί το χέρι, παρά να αγοράσω ξανά απο αυτούς τους καταραμένους έστω και μπαταρία. Δες αυτη την μαρκα εγω το πηρα απο ebay.comhttps://www.lacrossetechnology.com/Ήταν στα υποψήφια...... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2017 Σαν κι αυτό του Πετράν του φούρναρη χρησιμοποίησα για λίγο στον καταψύκτη των ντόνατς και όταν πήγε από -5 και κάτω έπαθε κοκομπλόκο η οθόνη! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikoskallithea 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2017 Δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχεις θερμόμετρα που να δειχνουν και τα δυο το ιδιο, εκτος αν καποιο απο αυτα διαθέτει Calibration, και το φέρεις εσυ εκει που πρέπει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ste7ios 1.738 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2017 Καλορίζικο το εργαλείο! Καλές μετρήσεις! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chmavr 76 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2017 Τελικά ποιο πήρες?? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2017 (τροποποιήθηκε) Τελικά ποιο πήρες?Αυτό που λέω παραπάνω. Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 10 , 2017 από τον hayabusas Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chmavr 76 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2017 Ουπς ναι δεν το ειδα.....Πήρες ολόκληρο σταθμό! Καλορίζικος!Η αλήθεια είναι ότι έψαχνα κάτι πιο απλό και νομίζω ότι με κάτι τέτοιο θα είμαι οκ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2017 Ρε αλήτη Γιώργη, πες μου πως στο υπόγειο έχεις και υλικό για Z war!!!!!! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2017 Ρε αλήτη Γιώργη, πες μου πως στο υπόγειο έχεις και υλικό για Z war!!!!!! Θύμα της κακοκαιρίας, πήρα εχθές τηλέφωνο και μου είπαν ότι ένεκα κλειστών δρόμων δεν μπορούν να παραλάβουν......... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17 , 2017 Να το ολοκληρώσω σιγά-σιγά το θέμα.............Μόλις βελτιώθηκε στοιχειωδώς ο καιρός, τσουπ τηλέφωνο να πάω να παραλάβω το μετεοσταθμό. To πακέτο περιλαμβάνει την οθόνη/δέκτη, το ανεμόμετρο με ενσωματωμένο μηχανισμό για ανεμοδείκτη (φορά ανέμου), βροχόμετρο και θερμόμετρο/υγρασιόμετρο. Εδώ έχουμε αρχίσει το άνοιγμα των τσιτσιμπλικιών To σύστημα, καλώς ή κακώς, δουλεύει με μπαταρίες αλκαλικές. Ο δέκτης, το θερμόμετρο/υγρασιόμετρο και ο βροχομετρητής. Το ανεμόμετρο, επειδή προφανώς πρέπει να μπει σε ψηλό σημείο (πιθανότατα όχι εύκολα προσβάσιμο) έχει ηλιακό πανελάκι με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Άρα το εγκαθιστάς και το γράφεις στα @@ σου, για κάποια χρόνια τουλάχιστον. Λόγω ψοφόκρυου, βροχής, έλλειψης χρόνου κλπ δεν ασχολήθηκα με την εγκατάσταση των αισθητήρων, αλλά με χαροποίησε ιδιαίτερα το εξής: είχα την οθόνη (αισθητήρας εσωτερικής θερμοκρασίας/υγρασίας) και τον εξωτερικό αισθητήρα πολύ κοντά και η ένδειξη ήταν αυτή Δηλαδή απόκλιση θερμοκρασίας 0.1°C στο θερμόμετρο και 1% στην υγρασία. Αυτό, και βάσει των θερμομέτρων που έχω που δείχνουν άλλα αντί άλλων, ήταν ένα αρκετά ενθαρρυντικό μήνυμα. Το ανεμόμετρο έμεινε για κάποιο διάστημα πρόχειρα εγκατεστημένο ψηλά γιατί ο πιτσιρίκος το νόμιζε ελικοπτεράκι και, όπως καταλαβαίνετε, ήταν θέμα χρόνου κάτι να σπάσει. Εχθές, μιας και ο καιρός ήταν σχετικά καλός, έκανα τη μαιμού και στερέωσα το ανεμόμετρο στον ιστό της κεραίας. Το S που φαίνεται (μαζί και το ηλιακό πάνελ) πρέπει να κοιτάει στο νότο έτσι ώστε α) να είναι σωστός ο προσανατολισμός της ένδειξης του ανεμοδείκτη και β) στο νότο έχεις τη μεγαλύτερη δυνατή ηλιακή κάλυψη, άρα φορτίζεις το μέγιστο δυνατό τις εσωτερικές μπαταρίες. Το βροχόμετρο εγκαταστάθηκε στη καμινάδα της ψησταριάς, γιατί έβρεχε εχθές και ήθελα να δω oτι μετράει. Η λογική της σύνδεσης είναι ότι ανεμόμετρο/βροχόμετρο στέλνουν την πληροφορία στον εξωτερικό μετρητή θερμοκρασίας/υγρασίας και αυτός στέλνει τις ενδείξεις στη μονάδα. Μέγιστη απόσταση των αισθητήρων είναι 50m σε ανοιχτό χώρο, μέγιστη απόσταση εξωτ. θερμομέτρου με οθόνη/δέκτη 100m σε ανοιχτό χώρο. Φώτο εγκατάστασης κάποια άλλη στιγμή. Εδώ πλέον οι μετρήσεις είναι πραγματικές με τους αισθητήρες εγκατεστημένους και το τσιτσιμπλίκι έχει ένα usb δεκτη που το συνδέεις σοτ PC, έχει το δικό του software όπου κατεβάζει live τα δεδόμενα καθώς και τις καταγραφές που έχει. 7 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
enterprise-psi 1.083 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17 , 2017 Μπόμπα το εργαλείο, σε αντίθεση με τα Lidl Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2017 Ο αισθήτηρας βροχής, πακτωμένος στη θέση του.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες