Jump to content
Sign in to follow this  
MotorcycleRestorer

Προβλημα με το νεο (παλιο) Μοτορι.

Recommended Posts

Καλησπερα τρελοπαιδα, προσφατα απεκτησα για την τιμη των 300Ευρω + 70ευρω τα χαρτια συνολο ας πουμε 400 μαζι με τα ψιλοπραγματα.. μια Honda VT250F 1992 μοντελο! Δικυλινδρη 250 κυβικα,καρμπυρατερ διπλες εξατμισεις ... πολυ ωραια μηχανη. Μην τα πολυλογω λοιπον, η μηχανη ειχε ενα θεμα, Οτι εσβηνε στα καλα καθουμενα οσο πηγαινες πορεια.. το εψαξα λιγακι μηπως ηταν καμπανα και τελικα δεν ηταν απο αυτο, επομενος μιας και δεν καταφερα να βρω την λυση το πηγα σε ενα συνεργειο που γνωριζω (Moto Aharnis) Στην περιοχη των Αχαρνων. Απο εκει μου ειπαν μετα απο 1 μερα που την αφησα οτι καηκαν μερικα καλωδια που βγαινουν απο πηνια προς ανορθωτη. Ωραια.. η ερωτηση μου ειναι αν υπαρχει περιπτωση οντως να εσβηνε μετα απο λιγη ωρα οδηγησης απο κατι τετοιο? Γιατι και απο το συγκεκριμενο συνεργειο , η μηχανη επαιρνε μπρος χωρις προβλημα με την μιζα απλα δεν κραταγε ρελαντι κρυα που αυτο δεν ηταν το θεμα μου συγκεκριμενα... Τελος παντον την πηρα απο εκει με το προβλημα που μου ειπανε και επισης με ΧΑΛΑΣΜΕΝΗ ΜΙΖΑ! κανει μονο τακ τακ οταν την παταω.. δεν γυρναει δηλαδη.. αν ειναι δυνατων. Τι λετε παιδια , τι θα μπορουσε να φταιει ? Η μηχανη να αναφερω οτι πλεων δεν παιρνει μπρος γιατι και να σπροξεις ειναι τοσο βαρια που δεν προκειτε να παρει μπρος χαχαχα (αυτο εγινε πριν κατι μερες ολο το περιστατικο) 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Απο αυτο που περιεγραψες καταλαβα οτι το μηχανακι ισως εχει παραπανω απο 1 προβλημα, η μιζα λες οτι κανει μονο ¨τακ¨ ¨τακ¨ πλεον που παραπεμπει σε μπαταρια που εχει χασει το φορτιο της, μια μπαταρια χανει το φορτιο της αν καταναλωνουμε ρευμα και δεν την φορτιζουμε, δηλαδη μπορει το μηχανακι να εχει προβλημα στη φορτιση της μπαταρια, αυτο προερχεται απο καμμενα πηνια, χαλασμενο ανορθωτη και παιζει και αυτο που ειπαν οτι μπορει να εχεουν καει τα καλοδια, βεβαια τα καλοδια δεν κεγονται στα καλα καθουμενα, κατι το προκαλεσε και αυτο ( ανορθωτης?)

Για το σβησιμο στην πορεια μπορει να φταιει η τροφοδωσια ή το κυκλωμα της αναφλεξης ή οτι παρεμβαλετε σε αυτο.

Πως εσβηνε? αποτομα σαν να κλεινεις τον κεντρικο διακοπτη ή ¨ξεψυχουσε¨ σιγα σιγα απο δυναμη το μοτερ μεχρι που εσβηνε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ξεψυχουσε σιγα σιγα απο δυναμη.. αυτο ακριβως, και η μιζα απλα το αναφερα οτι Την χαλασαν απο το συνεργειο! γιατι η μπαταρια ειναι καινουργια πανω, καθε φορα που παταγα την μιζα επαιρνε μπρος χωρις κανενα προβλημα.. μολις το πηρα απο το συνεργειο(δεν πληρωσα και τιποτα μονο κατι λαδια που μου αλλαξανε) η μιζα ηταν χαλασμενη τελικα... 

Παντος απο το συγκεκριμενο μαγαζι μου ζητησανε 150 ευρω για να το φτιαξουν απο αυτα τα 100 θα ηταν για την μιζα που οι ιδοι την καταστρεψανε, και αλλα 50 για τα καλωδια που μου ειπανε.. με αποτελεσμα να μην γνωριζουμε ομως αν θα εσβηνε και παλι ο κινητηρας! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φορτισε τη μπαταρια σου και βαλτο μπρος, καλο θα ηταν αρχικα να γινει ενας καθαρισμος στο συστημα τροφοδωσιας και γενικα καθαρισμος και στην οδο του καυσιμου, (σολινακια, ρουμπινετο,ντεποζιτο) , επισης τσεκαρε και τη φορτηση σε ενα ηλεκτρολογο ή αν εχεις πολυμετρο μονος σου, εμενα δε μου εκατσε καλα αυτο που σου ειπαν απο το συνεργειο για τα καλοδια, ισως να ειχε προβλημα στη φορτηση και επειδη εβαλες καινουρια μπαταρια να μην φανηκε αμεσως, με αποτελεσμα να σου ξεφορτιστει απο τη χρηση η μπαταρια.

Κατι ακομα, ακομα και η τιμη που το πηρες ειναι πολυ χαμηλη και παραπεμπει στο οτι καποιος ηθελε να κεφορτωθει ενα μηχανακι με προβληματα ή οτι πουλησε φθηνα ενα μηχανακι που θελει αρκετη φροντιδα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για την τιμη που το πηρα, ηταν τοση λογο που την πηρα απο τον κολλητο μου που πριν απο εμενα το ειχε σε ακινησια 4 χρονια ολοκληρα στο γκαραζ.. το φροντιζε καθε μηνα να την βαλει μπρος εστω ενα 20λεπτο και την προσεχε πολυ.. τα 300ευρω ηταν για να πληρωθουν τα χρωστουμενα.. εγω μολις την πηρα απλα αλλαξα μπουζι,καθαρισμο φιλτρα και καινουργια μπαταριουλα... δοκιμασα να βαλω την μπαταρια σε ρευμα και με το ρευμα πανω προσπαθησα να την κανω να παρει μπρος, με αποτελεσμα η μιζα να μην γυρναει.. να ακουγεται το ιδιο τακ τακ... αυτο εγινε απο την στιγμη που το πηρα απο το συνεργειο.. και ειπαν οτι ελιωσε η μιζα, θελει φτιαξιμο 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το καλο της υποθεσης ειναι οτι δεν σου βγηκε πολλα, θελω και γω ενα τετοιο κολλητο!

Εμενα δεν παει καπου αλλου το μυαλο μου, σιγουρα θα δουν και αλλοι συνφορουμιτες το θεμα και θα ριξουν καμια ιδεα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μακαρι να βρεθει καμια οικονομικη λυση.. γιατι απο χρηματα δυστιχως ειδικα αυτη την περιοδο τα πραγματα ειναι δυσκολα χαχα, γι'αυτο ελπιζω να την σωσω γρηγορα την γοργονα και να την απολαυσω :D 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημερα παιδια, σημερα εβαλα την μπαταρια σε ρευμα ξανα, και προσπαθησα να δωσω μιζα μηπως και παρει.. το μονο που ακουσα ηταν ενα "Κλακ", καθε φορα που την πατουσα... 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το τακ τακ που ακουγεται ειναι το ρελε της μιζας , ο διακοπτης της μιζας δηλαδη

Μου φεναιτε οτι μαλλον θες καρβουνακια μιζας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το τακ τακ που ακουγεται ειναι το ρελε της μιζας , ο διακοπτης της μιζας δηλαδη

Μου φεναιτε οτι μαλλον θες καρβουνακια μιζας

προσπαθησα να το ανοιξω, αλλα πραγματικα εκει που ειναι η μιζα εμενα προσωπικα μου ειναι αρκετα αδυνατον να την βγαλω χαχαχα γι'αυτο θα αναγκαστω να παω σε εναν μηχανικο... την αλλαγη στα καρβουνακια δεν θα μου ηταν δυσκολο να το κανω, αλλα δεν βγαινει ... Παντος ευχαριστω πολυ! αυτο σημαινει ειναι μια αρκετα οικονομικη λυση :D Παλι καλα που δεν θελει αλλαγη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

προσπαθησα να το ανοιξω, αλλα πραγματικα εκει που ειναι η μιζα εμενα προσωπικα μου ειναι αρκετα αδυνατον να την βγαλω χαχαχα γι'αυτο θα αναγκαστω να παω σε εναν μηχανικο... την αλλαγη στα καρβουνακια δεν θα μου ηταν δυσκολο να το κανω, αλλα δεν βγαινει ... Παντος ευχαριστω πολυ! αυτο σημαινει ειναι μια αρκετα οικονομικη λυση :D Παλι καλα που δεν θελει αλλαγη

σε τοσο περιεργο μερος ειναι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εβγαλα ολα τα πλαστικα.. και δεν καταφερα να την βρω, εικαι καπου πανω απο τον 2ο κυλινδρο, αλλα απο πανω περνανε σωληνες του σκελετου απο τι ειδα.. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βασικα νομιζω οτι πρεπει να ειναι καπου κατω δοκιμασε να βρεις το service manual της μηχανης σου στο ιντερνετ, σου βρηκα αυτο εδω αλλα ειναι για παλιοτερο μοντελο δεν ξερω ποιες ειναι οι διαφορες

http://vtr250.org/Files/VT250F/vt250f workshop manual full(2).pdf

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα το είδα αυτό το θέμα

Καταρχήν VT250F είναι του 1982 , όχι του 1992. Μπας και έχεις κανά Spada στα χέρια σου; Βάλε μια φωτό να το δούμε. Στα παρακάτω, μέχρι να βάλεις φωτό, υποθέτω ότι έχεις το VT250F.

Καταδεύτερον, η μίζα σε όλα εκείνα τα μοτέρ της V90 οικογένειας της Honda, είναι μπροστά και κάτω από τον μπροστινό κύλινδρο, πιο έξω-έξω και εύκολο να βγει μίζα, δεν πρέπει να υπάρχει. Απορώ τι ακριβώς δεν βρήσκεις και ποιά φέρινγκ λύνεις να την βρεις.

Για να βγει, έχει δύο 6mm βίδες με 8mm εξάγωνο κεφάλι, τις αφαιρείς, λύνεις και τον πόλο του καλωδίου (10mm παξιμάδι κάτω από το λαστιχένιο κάλυμα αν σώζεται το λαστιχένιο κάλυμα) και βγαίνει με ελάχιστο μανουβράρισμα. Αφού την πάρεις στα χέρια, έχει δυο μακριές περαστές λεπτές βίδες, τις ανοίγεις και σκορπίζει η μίζα. Σημάδεψε τα μέρη της πριν την σκορπίσεις. Αλλάζεις το σετ καρβουνάκια, καθαρίζεις την μαύρη σκόνη από τα παλιά, και ξαναδένεις αντίστροφα από ότι έδεσες.

Κατά τρίτον, τα καλώδια που σου έχουν λιώσει, είναι προφανώς τα καλώδια από την γεννήτρια προς την ανόρθωση. Έχεις κάψει ανόρθωση, αυτή έχει με την σειρά της βραχυκυκλώσει την γεννήτρια, και για αυτό και λιώνουν τα καλώδια. Για αυτό και μένει, χωρίς κύκλωμα να φορτίζει την μπαταρία, αυτή κάποια στιγμή αδειάζει, και μένεις. Θες ανόρθωση, θες μάλλον γεννήτρια και ένα μάστορα να ξέρει τι κάνει, γιατί εσύ δεν το έχεις και άστο να το πιάσει στα χέρια του κάποιος που ξέρει. Αν δεν έχεις λεφτά για ανόρθωση-γεννήτρια, αποσύνδεσέ τα, πάρε ένα φτηνό φορτιστή μπαταρίας (του lidl μια χαρά είναι) και φόρτιζε κάθε μια-δυο μέρες την μπαταρία σου. Όσο δεν ανάβεις φώτα, φλας, κορνες και η μπαταρία έχει να τροφοδοτήσει μόνο την ανάφλεξη και τίποτα άλλο, αν είναι καλή και φορτισμένη, κρατάει πολλές ώρες λειτουργίας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αφού το φτιάξεις, ξεφορτώσου το όσο πιο γρήγορα γίνεται. Πρόκειται για κακό μοντέλο, κακοσχεδιασμένο μοτέρ και θα σου βγάζει συνέχεια προβλήματα. Και καλό να ήταν, δεν λέει και σοβαρά πράγματα, πρόκειται για ψιλοάθλιο μοτό, μέτριο ακόμα και τότε που βγήκε.

Στα λεφτά που έδωσες έβρησκες πολύ καλύτερα μοτό από αυτό που πήρες. Κότσο σε έπιασαν.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν έχεις λεφτά για ανόρθωση-γεννήτρια, αποσύνδεσέ τα, πάρε ένα φτηνό φορτιστή μπαταρίας (του lidl μια χαρά είναι) και

φόρτιζε κάθε μια-δυο μέρες την μπαταρία σου

. Όσο δεν ανάβεις φώτα, φλας, κορνες και η μπαταρία έχει να τροφοδοτήσει μόνο την ανάφλεξη και τίποτα άλλο, αν είναι καλή και φορτισμένη,

κρατάει πολλές ώρες λειτουργίας.

Και έτσι θα έχεις το πρώτο plug-in hybrid VT :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ανταλλαξε με ποδηλατο κ γραφει σε αλλο φορουμ

Τροποποιήθηκε από τον CafeRacer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φτιαχτηκε τελικα το μηχανακι, και οσο για τους "κρα κρα κραχτες εδω μεσα... " Ειστε οι καλυτεροι εσεις που τα ξερετε ολα! χα,χα μια ερωτησει κανει ο ανρθωπος και πατε να τον κρα..κρα..κραξετε! Μπραβο σας! Αξιοι... Τελος παντον κατεβασα το manual απο το ιντερνετ.. σε 2 μερες το διαβασα και το καταλαβα ολο να δουμε τι παιζεται στο κομματι του μοτερ και τα γυρο του, τσεκαρα μιζα.. κανενα θεμα γυρνουσε κανονικα... κοιταω μετα βαλβιδες.. ολα μια χαρα... κοιταω ανορθωτη μια χαρα ρευμα εδεινε.. εμ λοιπον λεω κατσε να δουμε την μπαταριουλα, μετραω με το κλειδι ανοιχτο... 12...+ V λεω ολα μια χαρα.. παταω μιζα.. πευτει στα 3V μετα απο λιγα πειραμματα με το ρευμα (χαχα) καταφερα να του βαλω μπρος απο τον φορτιστη μπαταριας που δινει συνεχωμενο ρευμα 12V... πηρε κατευθειαν! Λοιπον αλλαξα μπαταριουλα,μπουζακια,φιλτρα κλπ.. και τωρα ειναι μια χαρα η κουκλα! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδη το θεμα το ειχε μονο η μπαταρια? η φορτηση δουλευει κανονικα? δηλαδη δινει γυρω 14 V στους πολους της μπαταριας οταν δουλευει στι 5000 rpm περιπου?

Τα καμμενα καλοδια που σου ειπαν τι απεγιναν?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

......κοιταω ανορθωτη μια χαρα ρευμα εδεινε.. ....

Το βλέπω κάπως δύσκολο αγαπητέ να βρήκες ok τον ανορθωτή προτού να βάλεις μπροστά τη μοτόρα. ΙΜΟ (και από τη στιγμή που έχεις το service manual) πρέπει να κάνεις τις μετρήσεις που περιγράφει για έλεγχο πηνίων-ανορθωτή. Μια εξ αυτών είναι η μέτρηση που σου λέει ο Τάσος, τάση στους πόλους της μπαταρίας στις 5.000rpm

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βαλε το πολυμετρο στους κωλους τις μπαταριας , βαλε μπρος ,μετρα , βαλτο στις στροφες που λεει το μανουαλι και μετρα αν τα βολτ που λεει ειναι τα σωστα

Αν ειναι οκ γαμω.
Αν δεν ειναι τζαμπα χαρα γιατι η νεα μπαταρια θα τον φαει κ αυτη.

Βγαλε ντεποζιτο και ολα τα πλαστικα , κατσε και ξεψαχνισε ολα τα καλωδια και το βασικοτατο ΟΛΕΣ τις φισες...συνηθως γαμιουντα με τα χρονια κ δεν κανουν επαφη η μερικες φορες τρωγεται η μονωση των καλωδιων και σκανε βραχυκικλωματα. Τσεκαρε τα ολα και θα προλαβεις απειρες "βλαβες" που θα σου πριξουν το πουτσο κ θα χασεις λεφτα σε μαστορες που "σου αλλαζουν ανορθωτες".

Αν οντως ειναι fucked up ο ανορθωτης μπορεις να σκασεις στον sx electronics να παρεις μια ανορθωταρα αθανατη και εισαι κομπλε

Ενα παλιο μηχανακι ειναι το καλυτερο για να σκαλισεις και να χαλασεις για να μαθεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αναμένουμε νέο ποστ σύντομα ''εεε δεν ήταν η μπαταρία τελικά, ξαναέμεινα''

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα