Di_Manolio 2.481 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2016 Έχω ΔΕΗ, κλασσικά, και σκέφτομαι μήπως μεταπηδήσω σε κάποιον άλλο πάροχο. Κάποια άποψη; Υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά στο λογαριασμό; Ποιον εναλλακτικό πάροχο έχετε; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2016 Δεαρα μονο... Βασικα θα με ενδιεφερε και μενα να ακουσω γνωμες.Αρχικα να αναφερω το δικου σκεπτικο χωρις πραγματικα να γνωριζω τι ισχυει.Λογικα και στους λογαριασμους των αλλων παροχων θα πληρωνουμε κανονικα τελη για δημο, ερτ και ολες τις υπολοιπες μαλακιες οπως τις ρυθμιζομενες χρεωσεις που λεει ο λγαριασμος της δεη, δηλαδη το μονο που θα πλαηρωνουμε λιγοτερο θα ειναι η καθαρη αξια του ρευματος... Ποση διαφορα εχει δηλαδη? αξιζει για 2-3 ευρω στο διμηνο να αλλαξουμε εταιρια? επισης πληρωνωντας το λογαρισμο δεη εμπροθεσμα εχει μια ποσοστιαια εκπτωση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2016 Πειτε με χεστη αλλα εγω φοβαμαι να δωσω ενα κυριο-βασικο αγαθο της καθημερινοτητας μου/μας, σε ιδιωτη παροχο που οποτε θελει μπορει να κατεβασει τον γενικο επειδη ΜΠΟΡΕΙ......Ουτε εγω εχω αποψη επι του θέματος απλα ειπα την γνωμη μου επισης πληρωνωντας το λογαρισμο δεη εμπροθεσμα εχει μια ποσοστιαια εκπτωση.σε μια διαφήμιση ακουσα οτι το ιδιο ισχυει και με τον αλλο παροχο ενεργειας .. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sirsnow 45 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2016 Καλησπέρα αγαπητοί μου.Για οικονομικούς λόγους στο παρελθόν δοκίμασα εναλλακτικό πάροχο (Hellas Power). Πρόβλημα κανένα έως ότου ανακλήθηκε η άδεια λειτουγίας του. Τότε άρχισε η ταλαιπωρία. Είχα πληρώσει κανονικά στον πάροχο την πρώτη δόση του ΕΕΤΗΔΕ (ο ΕΝΦΙΑ της εποχής εκείνης - το γνωστό ΧΑΡΑΤΣΙ). Αποτέλεσμα ξαναπήγα στη ΔΕΗ, κατέθεσα εκ νέου τα δικαιολογητικά που απαιτούσε τότε η ηλεκτροδότηση και με οδήγησαν στην Εφορία για να πληρώσω τη δεύτερη δόση του ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ (χωρίς να είναι ληξιπρόθεσμο) προκειμένου ολοκληρωθεί το νέο μου συμβόλαιο. Προπλήρωσα δηλαδή το φόρο και στη συνέχεια πήγα πάλι στη ΔΕΗ με την εξοφλητική βεβαίωση της Εφορίας. Η διαδικασία κράτησε 3 εργάσιμες ημέρες αφού οι ουρές σε ΔΕΗ & Εφορία είναι διαχρονικές. Η ΔΕΗ ήταν γενικά καλά οργανωμένη (εξυπηρέτηση σε έναν υπάλληλο) και εκτιμώ ότι για την είσπραξη του ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ χρησιμοποιήθηκαν οι δομές της. Για την Εφορία της περιοχής μου τι να σας πω. Δεν θυμάμαι σε πόσους υπαλλήλους πήγα (έχοντας τα χρήματα μετρητά) μέχρι την πολυπόθητη εξόφληση. Ντρέπομαι να αναφέρω τα ευτράπελα που συνάντησα. Συμπέρασμα χωρίς να υπάρχει δική μου υπαιτιότητα, παρά μια λάθος όπως αποδείθηκε απόφαση,μπήκα σε μια εντελώς άσκοπη διαδικασία. Δεν έχασα χρήματα σε καμία περίπτωση, έχασα όμως άφθονο χρόνο και την ηρεμία μου. Σήμερα ελπίζω να υπάρχουν κανόνες και να βελτιώθηκαν τα πράγματα. Τα χρήματα που "κέρδισα" τότε ήταν ελάχιστα και δεν άξιζε τελικά τον κόπο. Δεν το ξαναδοκιμάζω με τίποτε. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
coulis 1.082 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2016 Υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά στο λογαριασμόΜε τη εταιρεία που συνεργάζομαι, η έκπτωση ειναι 20% στα επαγγελματικά και εως 24% στα οικιακά + την έκπτωση που εχεις εαν είσαι καλοπληρωτήςΛογικα και στους λογαριασμους των αλλων παροχων θα πληρωνουμε κανονικα τελη για δημο, ερτ και ολες τις υπολοιπες μαλακιες οπως τις ρυθμιζομενες χρεωσεις που λεει ο λγαριασμος της δεη, δηλαδη το μονο που θα πλαηρωνουμε λιγοτερο θα ειναι η καθαρη αξια του ρευματος... Ποση διαφορα εχει δηλαδη? αξιζει για 2-3 ευρω στο διμηνο να αλλαξουμε εταιρια? επισης πληρωνωντας το λογαρισμο δεη εμπροθεσμα εχει μια ποσοστιαια εκπτωση.Οι ρυθμιζομενες χρεωσεις, έρχονται το ίδιο και ειναι οι ίδιες σε όλους τους παρόχους.Εάν έχεις Γ22 και Γ21 οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες και εξοικονομείς μεγάλα ποσά.Στα οικιακά η εξοικονομηση ειναι μικροτερη λογω του οτι οι λογαριασμοί ειναι μικρότεροι. Εαν εχεις για ρεύμα 100€, στον παροχο μου θα πληρωνεις 86€ (14€-)Ο καθενας σκεφτεται συμφωνα με τα οικονομικά του. Πειτε με χεστη αλλα εγω φοβαμαι να δωσω ενα κυριο-βασικο αγαθο της καθημερινοτητας μου/μας, σε ιδιωτη παροχο που οποτε θελει μπορει να κατεβασει τον γενικο επειδη ΜΠΟΡΕΙ...... Τον γενικό ΔΕΝ τον κατεβάζει ο πάροχος (είναι και η ΔΕΗ ένας από τους παρόχους), αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ.Με θλιψη, διαπιστώνω πως κανείς από τους υποψήφιους πελάτες μου, δεν εχει γυρισει τον λογαριασμο της ΔΕΗ στην δεύτερη σελίδα, εκει που λεει "για βλαβες , παραπονα , μετρήσεις"... και εχει το τηλ του ΔΕΔΔΗΕ1) Είμαι κι εγώ της άποψης ότι δεν χρειάζεται να μπει κανείς σε αυτή τη διαδίκασια. Ο μόνος λόγος που υπάρχουν αυτές οι εταιρίες είναι γιατί η Ε.Ε απαγορεύει τα μονοπώλια.2) Στην ουσία τις υποδομές της ΔΕΗ χρησιμοποιούν κι αυτοί. Τα χρήματα που θα γλιτώσεις είναι από ελάχιστα εως καθόλου ενώ θα έχεις το άγχος μην βαρέσει κανόνι (όπως π.χ η energa) και μπλέξεις όπως ο φίλος από πάνω.1) Ακριβώς!. Ειναι ευρωπαϊκή νομοθεσία που λεει πως η Ελλάδα πρέπει να σπάσει το μονοπώλιο.......2) Εδω και 7 χρονια, η ΔΕΗ ειναι ενας απο τους παροχους και αγοραζει οπως και οι υπολοιποοι τις κιλοβατωρες απο το κρατος στην ιδια τιμη. Οι υποδομες ΔΕΝ ειναι της ΔΕΗ.Φουρνους - σουπερ μαρκερτ - περιπτερα που εχω κανει, με τα χρηματα που εξοικονομουν "βγαζουν μισθους" ή σαν χρηματοοικονομικος συμβουλος τους λεω να ασφαλισουν το μαγαζι τους με τα χρηματα αυτα και να τους μεινουν και λεφτα.Αγχος για κανονι δεν υπαρχει, διοτι δεν ισχυει τιποτα απο τα παλια. Και να "βαρεσει καποιος κανονι" πας αυτοματα στον παροχο της αρεσκείας σου.=-=-=-=-=-=-===-=Από τον κόσμο ακουω "κουβεντες καφενείου" για το παρελθον και για τις 2 εταιρειες που εκλεισαν. Τι εχει γινει με την νομοθεσία εν ετη 2016, κανεις τους δεν ξερει. Τους λογους για τους οποιους εκλεισαν, κανεις τους δεν τους ξερει, τι ισχυει τωρα και ποιο ειναι το καθεστως και καποιοι διαχωρισμοί που εχουν γινει, κανεις τους δεν τους ξερειΚαι φυσικά για να τους 'κανω ενημερωση" και να τους "ανοιξω τα μάτια" για το τι είχε συμβει και τι ισχυει τωρα , θα πρεπει να εχουν μπροστα τους την αιτηση που θα τους δωσω να συμπληρωσουν. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2016 Και φυσικά για να τους 'κανω ενημερωση" και να τους "ανοιξω τα μάτια" για το τι είχε συμβει και τι ισχυει τωρα , θα πρεπει να εχουν μπροστα τους την αιτηση που θα τους δωσω να συμπληρωσουν.Εκβιασμός μιλάμε, όχι αστεία.... Ον τοπικ, έχουμε κακή εμπειρία από τα παλιά (μάλλον η εταιρεία πυο αναφέρθηκε ήδη) και έδινες ένα ποσό μπροστά για εγγύηση. Έκλεισε η εταιρεία, χάθηκαν τα λεφτά των εγγυήσεων από όλα τα ρολόγια και κάποιο χρηματικό υπόλοιπο στη ΔΕΗ. (ανεξόφλητο από την εταιρεία) Κοινώς ουυυυυυυυυυυυυστ, μέχρι τουλάχιστον να ξεκαθαρίσει επαρκώς το τοπίο. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2016 Δυστυχώς sto Ellada οι (πολλοί) ιδιώτες λειτουργούν καθαρά με τη λογική της αρπαχτής και του πλιάτσικου στην αγορά. "Θα μπούμε για λίγο, θα τ' αρπάξουμε, και θα φύγουμε για Brazil". Ειδικά όταν πρόκειται για τομείς με μπόλικο κύκλο εργασιών και μαζεύεις γρήγορα το επιθυμητό ποσόν "για να την κάνεις".Κανόνες συμπεριφοράς, έλεγχος ΠΡΙΝ γίνει τη βούτα και παραδειγματική ΤΙΜΩΡΙΑ των ενόχων, απλά δεν υφίστανται. Το αποτέλεσμα είναι να χάνει ο κοσμάκης τα λεφτά του και να ταλαιπωρείται απίστευτα ΟΤΑΝ συμπέσει με την ώρα που οι λαγοί θα φεύγουν απ' το πάρτυ. Μέχρι τότε "όλα καλά θα κυλάνε". Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
borgiriadis1 202 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2016 Εγώ αυτό που γνωρίζω είναι το εξής. Εδώ κ ενάμιση χρόνο η εταιρία που δουλεύω είναι σε άλλο πάροχο. Τα τιμολόγια έρχονται τραγικά μικρότερα. Από τα 2500-2600 που ερχόταν στη ΔΕΗ τα τιμολόγια πλέον αγγίζουν max τα 2000. Σε επίπεδο εταιρίας 500 ευρό είναι ένας μισθός (να χέσω μέσα το βασικό μισθό άλλα αυτό είναι άλλη κουβέντα). Τουλάχιστον όταν μιλάμε για τέτοια ποσά αξίζει. Κ πλέον οι διάφορες εταιρίες ρίχνουν ακόμα περισσότερο τις τιμές της κιλοβατώρας που σημαίνει οτι θα έρχονται ακόμα πιο χαμηλά. Anyway σε επίπεδο οικιακής χρήσης το να κερδίσεις 10-15 ευρώ είναι περίπου 150 ευρώ το χρόνο. Ίσως να μην είναι και κάποια τραγική διαφορά για κάποιους αλλά είναι σαφώς οικονομικότερο. Τώρα απο άποψη αξιοπιστίας δεν θεωρώ οτι πλέον υπάρχει τέτοιο ζήτημα αλλά καθένας με την άποψη του. ΥΓ: Ούτε εγώ έχω αλλάξει ακόμα αλλά προς τα εκεί οδεύω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2016 Εγώ αυτό που γνωρίζω είναι το εξής. Εδώ κ ενάμιση χρόνο η εταιρία που δουλεύω είναι σε άλλο πάροχο. Τα τιμολόγια έρχονται τραγικά μικρότερα. Από τα 2500-2600 που ερχόταν στη ΔΕΗ τα τιμολόγια πλέον αγγίζουν max τα 2000. Σε επίπεδο εταιρίας 500 ευρό είναι ένας μισθός (να χέσω μέσα το βασικό μισθό άλλα αυτό είναι άλλη κουβέντα). Τουλάχιστον όταν μιλάμε για τέτοια ποσά αξίζει. Κ πλέον οι διάφορες εταιρίες ρίχνουν ακόμα περισσότερο τις τιμές της κιλοβατώρας που σημαίνει οτι θα έρχονται ακόμα πιο χαμηλά. Anyway σε επίπεδο οικιακής χρήσης το να κερδίσεις 10-15 ευρώ είναι περίπου 150 ευρώ το χρόνο. Ίσως να μην είναι και κάποια τραγική διαφορά για κάποιους αλλά είναι σαφώς οικονομικότερο. Τώρα απο άποψη αξιοπιστίας δεν θεωρώ οτι πλέον υπάρχει τέτοιο ζήτημα αλλά καθένας με την άποψη του. ΥΓ: Ούτε εγώ έχω αλλάξει ακόμα αλλά προς τα εκεί οδεύωΚαι γω ακριβως αυτο το σκεπτικο εχω, σε οθκιακο επιπεδο δεν ειναι μεγαλη η διαφορα αλλα ο πατερα μου σκαει στη δεη 10Κ το χρονο για το ρευμα που καει στη γεωτρηση για ποτισματα, εκει η διαφορα ειναι αξιοσεβαστη... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες