Jump to content
stavros8691

supra x αποριες

Recommended Posts

καλησπερα μολις εχθες πηρα το honda supra x helm in

εχω καποιες αποριες οσον αφορα το στρωσιμο του καθως θελω να το κραταω σε αψογη μηχανκικα κατασταση(προοριζεται για πολλα χρονια στα χερια μου):D

καταρχας το μαγαζι απο το οποιο το πηρα μου ειπε οτι λαδια θελει στα 1000 χλμ.εγω εχω ακουσει οτι στην αρχη ο κινητηρας βγαζει πολλα γρεζια και ειναι καλο να τα αλλαζουμε αλλη μια φορα γυρω στα 400-500 για να ανανεωνεται το λαδι και να μην αναμιγνυονται ρινυσματα μεσα στον κινητηρα.δεν εχω θεμα οικονομικο οποτε μπορω να βαλω και ακριβα λαδια αν ειναι καλυτερο.

δευτερον προσπαθω να αποφευγω ανηφορες αλλα πηγαινοντας στην δουλεια μου εχει 2-3 μεγαλες οποτε ειναι αναποφευκτο.ειναι καλυτερο να τις ανεβαινω σιγα σιγα με 1η η να τις αλλαζω?

υστερα θελω να μαθω αν εχει διαφορα να βαζω 100αρα η κανονικη βενζινη.

και τελος στα ποσσα χλμ ο κινητηρας θα δωσει την φουλ αποδοση και ποσσα ειναι ιδανικα για στρωσιμο (δεν εχω θεμα να το κρατησω χαμηλα και παραπανω απο τα 1000)

προς το παρον κανω τα βασικα που ξερω δεν το ζωριζω αλλαζω συχνα τις ταχυτητες ενω δεν εχω πιασει ταχυτητα ανωτερη απο 60 χλμ την ωρα

καθε γνωμη θα με βοηθησει πολυ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλησπέρα Σταύρο, καλωσόρισες στο φόρουμ, και καλά και ασφαλή χλμ!

Για το 1ο, δεν είναι κακή η αλλαγή στα 500 χλμ που λες. Και γω την έκανα.

Για το 2ο, απλά αν μπορείς, να αποφύγεις απότομα ξεκινήματα, τέρμα γκάζια, και κράτα χαμηλά τις στροφές. Επίσης σημαντικό είναι να προσέχεις για τα πρώτα περίπου 200 χλμ είναι άστρωτα τα λάστιχα και τα τακάκια σου.

Για το 3ο. Καμιά σε αυτά τα μικρά μηχανάκια. Εγώ έβαλα τα 2 πρώτα ντεπόζιτα 100ρα, αλλά δεν έχω να σου πω γιατί. Ίσως ψιχολογικό είναι, για να στρώσει με "καθαρή" βενζίνη; Ότι και να βάλεις καλός θα είσαι. Αλλά πάντα από ένα βενζινάδικο που εμπιστεύεσαι. Όσο μπορείς δηλαδή να εμπιστευτείς ελληνικά βενζινάδικα.

Για το 4ο δεν υπάρχει απάντηση "στα Χ χλμ". Χοντρικά ένας κινητήρας έχει στρώσει πλήρως στα 4000-5000 χλμ.

Service στην ώρα τους, όχι σκίσιμο, τσεκάρισμα λαδάκια και είσαι κύριος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπερα ξανα
το παπι το εχω παρει εδω και 10 μερες και του εχω κανει 200 χλμ
εγω 2 αποριες
τι να κανω ακριβως για να το ζεστανω το πρωι που εχει πολυ κρυο και δευτερον στην προσπαθεια μου να μην το πιεσω νομιζω πως καποιες φορες αλλαζω τις ταχυτητες πολυ νωρις και το μοτερ ζωριζεται λιγο.αν δω οτι δεν τραβαει κατεβαζω αμεσως.ειναι καλυτερα να φτανω την 2α π.χ 3500-4000 στροφες και μετα να αλλαζω σε 3η η να τις αλλαζω πριν τις 2500-το πολυ 3000 στροφες;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι να κανω ακριβως για να το ζεστανω το πρωι που εχει πολυ κρυο Θα το ζεσταίνεις σταματημένος 2-3 λεπτά στο ρελαντι και ύστερα θα ξεκινάς χαλαρά για άλλα 2-3 λεπτά.και δευτερον στην προσπαθεια μου να μην το πιεσω νομιζω πως καποιες φορες αλλαζω τις ταχυτητες πολυ νωρις και το μοτερ ζωριζεται λιγο αυτό είναι λάθος,πρέπει να κρατάς ζωντανό το μοτέρ,στο εύρος δηλ. της λειτουργίας του,ούτε σκορτσαριστό αλλά ούτε και σκαστό  .αν δω οτι δεν τραβαει κατεβαζω αμεσως.ειναι καλυτερα να φτανω την 2α π.χ 3500-4000 στροφες και μετα να αλλαζω σε 3η αυτό η να τις αλλαζω πριν τις 2500-το πολυ 3000 στροφες;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπερα για να μην ανοιγω καινουριο θεμα ρωταω ξανα εδω
μιας και πλησιαζει η πρωτη αλλαγη λαδιων στα 1000 ημουν περιεργος να μαθω αναλυτικα τα παντα για τα service μου(και καθε ποτε το καθενα ).
εψαξα στο manual αλλα δεν εβγαλα ακρη οποτε θα ημουν υποχρεος αν μπορουσε καποιος να μου μεταφρασει :P

http://prntscr.com/die0s1

http://prntscr.com/die0xp

Τροποποιήθηκε από τον stavros8691

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια σου συντροχε. Ακλους δρομους να εχεις και καλα χιλιομετρα! Να χαιρεσαι το μηχανακι σου απροβληματιστα!

Λογικα εχεις αυτο http://www.honda-motorcycles.gr/images/models/supra-x-125/manual/Supra_X_2015_manual_gr.pdf

Τι δεν καταλαβαινεις? Τα εχει ολα αναλυτικοτατα...Στο τι θες μεταφραση? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το R σημαινει replace=αλλαγη. το I =inspect=ελεγχος και το C=clean=καθαρισμα. 

την 1η φορα στα 1000χλμ κανεις οτι γραφει και τις επομενες ανα 4κ χλμ. 

καθε 500χλμ λυπαινεις την αλυσιδα:winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπερα σας και απο εμενα , μια ερωτηση να κανω και εγω . 
Στην αγορα ενος καινουργιου παπιου και συγκεκριμενα μιλαω για το Supra Χ που σκευτομαι να αποκτησω... ο κινητηρας θα δουλευει με τα ''εργοστασιακα'' του λαδια μεχρι να τα αλλαξω στα 400-500χλμ? θελω να πω οτι οπως θα το παρω θα ειναι ετοιμο ? 

μετα τα 400-500χλμ θα αλλαξω παλι λαδια στα 900-1000χλμ , απο εκει και υστερα χρειαζεται και στα 1500χλμ? 

στα 400-500 χλμ και στα 900-1000χλμ αλλαζονται μονο λαδια η  χρειαζεται και κατι αλλο ? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οταν το πάρεις δες και εσυ οτι έχει λαδια να εισαι σιγουρος και βενζίνη.:_zeppelin: Γιατι όταν το ειχα παρει εγω δν ειχε ουτε ενα λιτρο βενζινη μέσα με τους γυφτους τους έμπορες.. 

Πολλοι στα 500 προληπτικά αλλαζουν λάδια να φύγουν τα γρέζια και μετά στα 1000..

Απο κει και πέρα εαν θες ακολουθείς το μανουαλ εκτος και αν εχεις δικό σου πρόγραμμα..

Το Manual απ οτι ειδα παραπανω λεει 1000-4000-8000-12000 αλλαγη λαδιών και αλλαγη μπουζι στις 8000..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπερα σας και απο εμενα , μια ερωτηση να κανω και εγω . 
Στην αγορα ενος καινουργιου παπιου και συγκεκριμενα μιλαω για το Supra Χ που σκευτομαι να αποκτησω... ο κινητηρας θα δουλευει με τα ''εργοστασιακα'' του λαδια μεχρι να τα αλλαξω στα 400-500χλμ? θελω να πω οτι οπως θα το παρω θα ειναι ετοιμο ? 

μετα τα 400-500χλμ θα αλλαξω παλι λαδια στα 900-1000χλμ , απο εκει και υστερα χρειαζεται και στα 1500χλμ? 

στα 400-500 χλμ και στα 900-1000χλμ αλλαζονται μονο λαδια η  χρειαζεται και κατι αλλο ? 

καλησπερα φιλε.επειδη διαβασα πως θες να το παρεις και εσυ να σε προετοιμασω οτι το παπι ειναι φτιαγμενο καθαρα για οικονομια και ανεση

εχει τα θεματακια του μην περιμενεις να ναι τελειο και αν ψαχνεις για παπι με επιδοσεις μην το παρεις.εγω ας πουμε σκεφτομαι ηδη να αλλαξω γραναζωμα διοτι η ροπη του ειναι αρκετα κακη..απο κει και περα στα service σου καλυτερα να εμπιστευτεις εναν μηχανικο ο οποιος ξερει οντως τις εργασιες που χρειαζονται και οχι απλα να σου αλλαζει λαδια.εγω ειμαι τυχερος και επεσα σε συνεπη επαγγελματια που εκανε ολα οσα περιλαμβανει ενα service μεχρι και τους τυπικους ελεγχους

απο κει και περα για τα λαδια που ειπες εγω τα αλλαξα στα 1000 πρωτη φορα και μετα ξανα στα 4.000.το βιβλιαρακι λεει ανα 4.000 χλμ αλλαγη αλλα εγω ενδιαμεσα θα αλλαζω μονος μου ανα 2,000  χωρις να πληρωνω σερβις.οταν φτανω 4.000 8.000 12.0000 π.χ τα αλλαζω μαζι με το service αλλα ενδιαμεσα δεν χρειαζεται να πληρωνεις εργατικα .γενικα το βιβλιαρακι τα λεει ολα πολυ αναλυτικα ψαξτο και θα καταλαβεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπερα φιλε.επειδη διαβασα πως θες να το παρεις και εσυ να σε προετοιμασω οτι το παπι ειναι φτιαγμενο καθαρα για οικονομια και ανεση

εχει τα θεματακια του μην περιμενεις να ναι τελειο και αν ψαχνεις για παπι με επιδοσεις μην το παρεις.εγω ας πουμε σκεφτομαι ηδη να αλλαξω γραναζωμα διοτι η ροπη του ειναι αρκετα κακη..απο κει και περα στα service σου καλυτερα να εμπιστευτεις εναν μηχανικο ο οποιος ξερει οντως τις εργασιες που χρειαζονται και οχι απλα να σου αλλαζει λαδια.εγω ειμαι τυχερος και επεσα σε συνεπη επαγγελματια που εκανε ολα οσα περιλαμβανει ενα service μεχρι και τους τυπικους ελεγχους

απο κει και περα για τα λαδια που ειπες εγω τα αλλαξα στα 1000 πρωτη φορα και μετα ξανα στα 4.000.το βιβλιαρακι λεει ανα 4.000 χλμ αλλαγη αλλα εγω ενδιαμεσα θα αλλαζω μονος μου ανα 2,000  χωρις να πληρωνω σερβις.οταν φτανω 4.000 8.000 12.0000 π.χ τα αλλαζω μαζι με το service αλλα ενδιαμεσα δεν χρειαζεται να πληρωνεις εργατικα .γενικα το βιβλιαρακι τα λεει ολα πολυ αναλυτικα ψαξτο και θα καταλαβεις

σε ευχαριστω για την βοηθεια φιλε σταυρο και vag3,δεν καιγομαι τοσο πολυ για τις επιδοσεις, γνωριζω οτι ειναι ενα οικονομικο παπι,ομορφο εξωτερικα ,δεν ειναι τοσο οικονομικο στην τιμη του αλλα οπως και να χει ειναι honda γι αυτο και θελω και πιστευω οτι ''αξιζει που μπορει να μου βγαλει και μια 20ετια(μπορει και παραπανω) εφοσον θα ειναι καινουργιο,.. εχω ενα παπακι 100αρακι σουπρα του 2000 οποτε ξερω οτι τα 25κιβ παραπανω θα χω λιγο καλυτερη ανεση στον δρομο αλλα και στο δικαβαλο φυσικα . δεν θα ζοριζετε οπως το σουπρακι . 

ξερω οτι εχουν υποθει αρκετες ερωτησεις περι αυτου και παραπανω σε αυτη την δημοσιευση αλλα και σε αλλες συζητησεις περι του ''στρωσιματος'' για τα πρωτα χλμ... χωρις δικαβαλο , μικρες ταχυτητες, χωρις να το ζοριζεις, να αλλαζεις συνεχως της σχεσεις και τα σχετικα... μετα τα ποσα χλμ πιστευεις οτι ειναι κομπλε πλεον για δικαβαλο ? δεν ειχα ποτε καινουργια παπια/μηχανη για να ξερω οποτε αφου θα νε το πρωτο λεω να το προσεξω για να μην εχω θεματα μετα ! :P

Τροποποιήθηκε από τον John_zarko

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε ευχαριστω για την βοηθεια φιλε σταυρο και vag3,δεν καιγομαι τοσο πολυ για τις επιδοσεις, γνωριζω οτι ειναι ενα οικονομικο παπι,ομορφο εξωτερικα ,δεν ειναι τοσο οικονομικο στην τιμη του αλλα οπως και να χει ειναι honda γι αυτο και θελω και πιστευω οτι ''αξιζει που μπορει να μου βγαλει και μια 20ετια(μπορει και παραπανω) εφοσον θα ειναι καινουργιο,.. εχω ενα παπακι 100αρακι σουπρα του 2000 οποτε ξερω οτι τα 25κιβ παραπανω θα χω λιγο καλυτερη ανεση στον δρομο αλλα και στο δικαβαλο φυσικα . δεν θα ζοριζετε οπως το σουπρακι . 

ξερω οτι εχουν υποθει αρκετες ερωτησεις περι αυτου και παραπανω σε αυτη την δημοσιευση αλλα και σε αλλες συζητησεις περι του ''στρωσιματος'' για τα πρωτα χλμ... χωρις δικαβαλο , μικρες ταχυτητες, χωρις να το ζοριζεις, να αλλαζεις συνεχως της σχεσεις και τα σχετικα... μετα τα ποσα χλμ πιστευεις οτι ειναι κομπλε πλεον για δικαβαλο ? δεν ειχα ποτε καινουργια παπια/μηχανη για να ξερω οποτε αφου θα νε το πρωτο λεω να το προσεξω για να μην εχω θεματα μετα ! :P

μετα τα 1000 έβαζα άτομα δικαβαλο.πολλες φορές σύνολο γύρω στα 170 κιλά και οι 2 μαζί.εε το μηχανάκι στις ανηφόρες δεν τραβαγε :laugh:

Δεν.νομιζω να έχει θέμα μετά τα 1000 και σε σένα απλά ζορίζεται αρκετά με 2 άτομα 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μετα τα 1000 έβαζα άτομα δικαβαλο.πολλες φορές σύνολο γύρω στα 170 κιλά και οι 2 μαζί.εε το μηχανάκι στις ανηφόρες δεν τραβαγε :laugh:

Δεν.νομιζω να έχει θέμα μετά τα 1000 και σε σένα απλά ζορίζεται αρκετά με 2 άτομα 

απ το 100αρακι πιστευω θα ειναι λιγο καλυτερα!! Εχει φρικαρει η κοπελα μου και εχει φαγωθει γιατι θα πρεπει να περιμενει να γινει το στρωσιμο και μετα να την ανεβαζω, δεν μπορει να καταλαβει που τις λεω ειναι υποχρεωτικο και η φαντασια της οργιαζει ,καινουργιο μηχανακι και καλα διθεν θα βολταρεις μονος σου, λεει  :P  κλαιν μαιν απλα ! 

Τροποποιήθηκε από τον John_zarko

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απ το 100αρακι πιστευω θα ειναι λιγο καλυτερα!! Εχει φρικαρει η κοπελα μου και εχει φαγωθει γιατι θα πρεπει να περιμενει να γινει το στρωσιμο και μετα να την ανεβαζω, δεν μπορει να καταλαβει που τις λεω ειναι υποχρεωτικο και η φαντασια της οργιαζει ,καινουργιο μηχανακι και καλα διθεν θα βολταρεις μονος σου, λεει  :P  κλαιν μαιν απλα ! 

υπαρχουν και χειροτερα φιλαρακι..η δικια μου δεν ανεβαινει απο μονη της γιατι φοβαται τα μηχανακια.βολτες μονο με αμαξι αλλιως γκρινια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα