Jump to content
Sign in to follow this  
ChristoforosVer

Αρχάριες χωμάτινες σκέψεις

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

Σκέφτομαι να κάνω τα πρώτα βήματα προς το χώμα. Είμαι αρχάριος στο θέμα της μηχανής για βουνό, αλλά όχι στο θέμα βουνό. Ανέβαινα για αρκετό καιρό Πάρνηθα με το ποδήλατο με παρέα και κατεβαίναμε μονοπάτια.

Δεν ξέρω αν πρέπει να κοιτάξω προς enduro ή motocross. 

Ξέρω ότι τα λεφτά που θα θελα να δώσω είναι λίγα κάτω από 1Κ, πιο πολύ για να δω αν μου αρέσει. 

Ακόμα και το να είναι χρέπι δηλαδή, δεν θα με πείραζε μιας και θα είναι μόνο για γούστα. 

Ξέρω ότι και παίζω στα 125/250 cc.

Δεν έχω ιδέα από δίχρονα.

Αυτά προς το παρόν, κάτι άλλο από πριν δεν μου έρχεται. 

Υπάρχει μεγάλο community χώματος, οπότε πείτε καμμια λύση. 

Και το ax1 το σκέφτηκα δηλαδή.

Δεν έχω ιδέα ξαναλέω, μπορεί να βάζω ότι να ναι :)

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/9010010/ 

http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/8840285/

http://www.car.gr/9055892-yamaha-yz-125-lc 

Τροποποιήθηκε από τον ChristoforosVer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ωραίο θεματάκι, με ενδιαφέρει και μένα.

(Το να σκέφτεσαι τον ax1 δεν είναι υγιές :tooth:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

"αλυσιδογραναζα κομπλε" λέει ο 2ος.. :rotfl: (χορεια τα ωρθογραφηκα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

(Το να σκέφτεσαι τον ax1 δεν είναι υγιές :tooth:)

Εντάξει, δε λέω..! 

Αλλά λιγο χωματάκι το πατάει!

"αλυσιδογραναζα κομπλε" λέει ο 2ος.. :rotfl: (χορεια τα ωρθογραφηκα)

ότι αυτό δεν έχει νόημα για χώμα; (δεν έχω ιδέα ξαναλέω)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εντάξει, δε λέω..! 

Αλλά λιγο χωματάκι το πατάει!

Μπερδεύτηκες, είπα "τον" όχι "το" :baby:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο αυτα το Yamaha ισως ειναι μια σχετικα τιμια αγορα.

Αλλα ο,τι και να παρεις σε αυτα τα λεφτα θα μπλεξεις..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οχι οτι δεν πας βουνο με motocross μια χαρα πας και γουστερεις κιολας αλλα αν δεν θες να πας πιστα θα ελεγα πως απο default ειναι ποιο σκληρα απο τα eduro εγω αν ξεκινουσα σημερα θα κοιτουσα διχρονο 125/200 eduro κλεινοντας το ματι στα DT στο τσακιρ κεφι θα κοιτουσα και CRM ολα αυτα ειναι 20αετιες 15 ετιας ενα πιστονακι και εισαι ετοιμος και κατι ποιο χοντρο να θελει στο αμεσο μελλον πχ ρουλεμαν στροφαλου /στροφαλο ειναι απειρος ποιο οικονομικο απο οποιο αλλο τετραχρονο. 

Γενικως διχρονο εντουρακι θα σου ελεγα ακομα και αν παρω σαν δεδομενο οτι δεν εχουν τις επιδοσεις τον μοτοκροςς κατα την γνωμη μου εχουν αρκετη δυναμη για να σπας πλακα / μαθεις /γουσταρεις ακομα και αν σε οψη δεν ειναι τοσο συμπαθητικα.

Στην κατοχη μου ειχα ΚΧ125, CR125 για το βουνο κυριος.....αν ειχα ενα eduraki πιστευω θα εβγαζα παραπανω γουστα θα εκανα παραπανω πραγματα και στο τελος τις ημερας θα ειχα το ιδιο χαμογελο και δεν θα ειχα το ανχος μην γινει τιποτα μεχρι να παω στο "βουνο"

Τροποποιήθηκε από τον lost_angel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπερδεύτηκες, είπα "τον" όχι "το" :baby:

χαχαχα τι μαλάκ@ς!

τονε σκέφτομαι, τονε σκέφτομαι!

Αλλα ο,τι και να παρεις σε αυτα τα λεφτα θα μπλεξεις..

Είναι απλά σκέψεις, και το φαντάζομαι ότι είναι πολύ πιθανό..

δεν θα ειχα το ανχος μην γινει τιποτα μεχρι να παω στο "βουνο"

δηλαδή;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με το motocross δεν εχεις ουτε ασφαλεια ουτε πινακιδα ουτε φωτα ουτε τιποτα...

Σε περιπτωση ατυχηματος η απλου ελενχου απο την αστυνομια θα τρεχεις....εκτος αν εχεις καποιο τρεηλερ/αγροτηκο που μπορεις να το φορτοσεις μεχρι να πας απο το σπιτι σου στο χωμα / η αν μενεις σε χωριο

Τροποποιήθηκε από τον lost_angel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν θες να γουστάρεις χώμα, ΜΗΝ πάρεις ΑΧ-1.
Για να βρείς αξιοπρεπή λάστιχα για χώμα, πρέπει αναγκαστικά να καταφύγεις στη λύση πίσω ελαστικού  από CR80, που φοράει 16ρι, το οποίο θα είναι στενότερο από το μαμά (100άρι έναντι 120 του ΑΧ-1)
Επίσης οι αναρτήσεις του δεν θα βολέψουν καθόλου.
Συν το ότι έχει χυτές ζάντες και είναι κρίμα.
μαλακαπρεπειναξαναβγαλωτοαχενασεκυκλοφοριαδεμπαειαλλο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οχι οτι δεν πας βουνο με motocross μια χαρα πας και γουστερεις κιολας αλλα αν δεν θες να πας πιστα θα ελεγα πως απο default ειναι ποιο σκληρα απο τα eduro εγω αν ξεκινουσα σημερα θα κοιτουσα διχρονο 125/200 eduro κλεινοντας το ματι στα DT στο τσακιρ κεφι θα κοιτουσα και CRM ολα αυτα ειναι 20αετιες 15 ετιας 25αετίας+ , ενα πιστονακι και εισαι ετοιμος και κατι ποιο χοντρο να θελει στο αμεσο μελλον πχ ρουλεμαν στροφαλου /στροφαλο ειναι απειρος ποιο οικονομικο απο οποιο αλλο τετραχρονο. 

Γενικως διχρονο εντουρακι θα σου ελεγα ακομα και αν παρω σαν δεδομενο οτι δεν εχουν τις επιδοσεις τον μοτοκροςς κατα την γνωμη μου εχουν αρκετη δυναμη για να σπας πλακα / μαθεις /γουσταρεις ακομα και αν σε οψη δεν ειναι τοσο συμπαθητικα.

Στην κατοχη μου ειχα ΚΧ125, CR125 για το βουνο κυριος.....αν ειχα ενα eduraki πιστευω θα εβγαζα παραπανω γουστα θα εκανα παραπανω πραγματα και στο τελος τις ημερας θα ειχα το ιδιο χαμογελο και δεν θα ειχα το ανχος μην γινει τιποτα μεχρι να παω στο "βουνο"

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ, με πρόταση στα δίχρονα το WR 200, αν βρείς σε νορμάλ κατάσταση και όχι καγκουρεμένο, μοτάρντ κλπ.

Από τετράχρονα TTR250, DR250, XR250, KLX250. Οτι βρείς σε καλύτερη κατάσταση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οπως σε βλεπω Χριστοφορε μπαινεις σιγα σιγα και συ στον ¨σωστο δρομο¨

Με το μπατζετ που θελεις να διαθεσεις κοιταξε κανενα WR200, και οπως προαναφερθηκε να ειναι σε μια νορμαλ κατασταση, μακρυα απο καγκουρεμενα μηχανακια, οσο πιο μαμα τοσο πιο καλα και ακομη καλυτερα αν βρεις κανενα ανακατασκευασμενο, περα απο μοτερ που πρεπει να ειναι σε νορμαλ κατασταση καλο τσεκαρισμα αναρτησεις, μοχλικο, τρυπες και σαπιλες στο πλαισιο ( συνηθως απο κατω ) κοιτα να μην εχει κενα ή να ειναι κολλημενος απο σκουρια ο αξονας ψαλιδιου, κλασσικα τα ρουλεμαν τιμονιου, τροχων, φθορα στις δισκοπλακες και να ειναι σε ανεκτη κατασταση αλυσιδα και γραναζια, (υπαρχουν τρικ που κανουν καποιοι εξυπνοι, οταν η αλυσιδα γινει σωβρακο αφαιρουν ενα κρικο, βεβαια πρεπει να δεις απο το μανιουαλ τι γραναζια φοραει και ποσα link εχει η αλυσιδα) ειναι λιγο ψιλα γραμματα αυτα αλλα κοστιζουν κατοσταρικα.. και ενα εμφανως καλο μηχανακι να σου κοστισει πολλα περισσοτερα απο οσο αρχικα υπολογιζες, παθων γιαυτο στα λεω.

Δηλαδη το μηχανακι πρεπει να περασει απο ¨ιερα εξεταση¨ πριν το παρεις και μαλιστα απο ατομο που γνωριζει το συγκεκριμενο μοντελο, οι γενικες γνωσεις δεν επαρκουν.

Εχω την εντυπωση οτι βρισκεις πιο ευκολα ανταλλακτηκα για DT ή WR σε σχεση με ολα τα υπολοιπα της εποχης, αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μένω πρόποδες!

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ, με πρόταση στα δίχρονα το WR 200, αν βρείς σε νορμάλ κατάσταση και όχι καγκουρεμένο, μοτάρντ κλπ.

Από τετράχρονα TTR250, DR250, XR250, KLX250. Οτι βρείς σε καλύτερη κατάσταση

Δύσκολα τα τετράχρονα, ακριβαίνουν πολύ. Το WR200 το βλέπω τίμιο..

Οπως σε βλεπω Χριστοφορε μπαινεις σιγα σιγα και συ στον ¨σωστο δρομο¨ - Αν το σιγά σιγά σημαίνει απλά σκέψεις!

Με το μπατζετ που θελεις να διαθεσεις κοιταξε κανενα WR200,

Από ότι κοίταξα, καλό ντιλ φαίνεται!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω ξεκινησα με ttr 250.

Εβγαζε τα παντα και  παντα.

Στα + του ειναι οτι ειχε μιζα.... για πρωτο εγω θα κοιταζα ttr και xr .παντα για τα χρηματα που αναφερεσαι.

Μάζεψε  κι αλλα χρηματα.  Ανεβα στα 1200.

+ καμια 500αρα για ετοιμασια και εξοπλισμο.

Εγω δεν θα ξεκινουσα με διχρονο να εχω παραπανω μπελαδες στο μυαλο μου σαν ανιδεος στο χωμα.... αν λαδωσεις μπουζι ή γενικα μουλαρωσει το διχρονο για καποιο λογο θα φας τα @@ σου μεχρι να καταλαβειε τι εχει. Με το 4τ δεν τα έχεις αυτα συνήθως 

Γνωνη μου πάντα 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ότι αυτό δεν έχει νόημα για χώμα; (δεν έχω ιδέα ξαναλέω)

Καλά ούτε και εγώ έχω, απλά γελούσα με το "κομπλε" και την κοντινή φωτογραφία που παίζει να την έβγαλε η ίδια η σκουριά με selfie stick.

Τώρα εάν αυτή η κατάσταση αλυσίδας είναι νορμάλ για χώμα sorry γράψτε λάθος :blush:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/8741481/

Αν εξαιρεσεις το χρωμα αξιζει μια ματια. 

Αν εννοείς το ροζουλί, είναι το μαμά χρώμα. Το συγκεκριμένο είναι μοντέλο '91

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλη η τετραχρονιλα Ηλια, σιγουρα βοηθαει ενα αρχαριο αλλα με  μπατζετ στο 1000 αρικο δεν θα βρει κατι αξιολογο, θα πρεπει να χωσει χρημα για να ερθει στα ισια του. Εγω απο οσα εχω δει για να παρεις αξιολογο και μαχημο τετραχρονο εντουρακι θελει πανω απο 1,5Κ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοίτα  πιστευω πως ολα εχουν το ρισκο τους... εγω πχ το ττρ απο 1800 που το πουλουσε ενας πενηνταρης και ανακατασκευασμενο (με χαρτια αποδειξεις κλπ, το πηρα 1200 ευρω. Με το πρωτο παζαρι μαλιστα. Του ειπα, με ομορφο τροπο παντα, οτι εγω τοσα διαθετω για αυτο το μηχανάκι. ,αν δεν βρει να το δωσει ακριβοτερα,  τοτε να ειμαι ο πρώτος  που θα τηλεφωνησει για να το παρω. 

Με πηρε η το απογευμα ή την αλλη μερα χωρις πολλα πολλα.

Και περα απο την πλακα "αξιζε" και τα 1800.... 

Που θελω να καταληξω. Και wr πχ να πάρει  αμα είναι μπουρδελο παλι θα χρειαστει χρήματα  να το μαζέψει. Αν μιλησει ομορφα και παζαρεψει μπορει και να του κατσει κατι καλο,  φθηνοτερα απο οσο υπολογιζει.

Και στα διχρονα δεν ειναι παντα αυτο το πιστονι που ολοι λενε..... αμα θες και κυλινδρο εκει να δεις κλαμα....η ριντιερα?  Ποσοσ κοστιζει?  Αληθεια δεν ξερω... ρωταω. Αυτή την ατακα του διχρονου πιστονιου μονο ,ποτε δεν την καταλαβα....

Το exc το πηρα ξεφτυλα τιμη και το μονο που δεν ηθελε χρήματα  ηταν το μοτερ...

Για να βγει σωστο μηχανακι απο την ktm, μου κοστισε 800 ευρω στα περιφεριακα και πιστεψε με Τασο, πιο πολλα ηταν τα ανταλλακτικα-επισκευες,  παρα τα εργατικα. Και χωρις λαστιχα στο πακετο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το TTR σου ηταν αυτο που λεμε καλη περιπτωση και σου εκατσε σωστο μηχανακι, αλλα ειναι λιγο σπανιο.

Αυτο που λες για τα διχρονα ισχυει 100%  καθως καναμε ανακατασκευη 2 ΥΖ 125 φιλων μου, με καινουρια κυλινδροπιστονα, ρουλεμαν, σεα μεα... 650-700 ευρω κοστος ανταλλακτηκων εκαστο, χωρις μπιελα, κακα τα ψεματα, ολα τα διχρονα στη δεκαετια θελουν και κυλινδρο.

Καθομαι και μελεταω το car και κει που λεω να παρω κανενα αλλο δινοντας το XR με πιανει ο τρομος του τι θα μου κατσει, δεν θελω να περασω παλι τα ιδια και μενω με αυτο που εχω και ξερω, εχει μεγαλο ρισκο η επολογη enduro και mx, μηχανικα μπορει να εινα αστερι και περιφεριακα οπως ειπες μπουρδελο, εμενα σε ολα του ηταν ΤΡΙΜΠΟΥΡΔΕΛΟ αλλα εφτασε στο 101% με πολυ κοπο,χρονο και χρημα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λίγες επιλογές εχεις ...........YAMAHA TTR 250 με το πλαστικό μπλέ ρεζερβουάρ κ μίζα ΒΑΣΙΚΟ...........

KAWASAKI D-TRACKER 250 με ρόδες εντούρο κ γρανάζια ......με μίζα .....

Τα 125 ειναι για ειδικές περιπτώσεις με τενοντίτιδα απο συμπλέκτη .............

125 μόνο ΚΤΜ ΕΧC 2008 K πάνω .............

Προτίμησε εντούρο με πινακίδες .φώτα ,ροπή ,ελαστικότητα ,αυτονομία ........

500 ευρώ για στολή κ διάφορα μαζέματα φρένα ,αναρτήσεις ,λάστιχα,μοχλικά κλπ

Επόμενη βόλτα Ωρωπό  για εντουροκατάσταση .............μετά την φανταστική Θήβα κ γενεθλιοκατάσταση ......

https://www.facebook.com/events/635125123333951/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάνω και γω κάποιες παρόμοιες σκέψεις τελευταία.

Ωραίο το σκούτερ και βολικό αλλά του λείπει λίγο ψυχή..

Θα γούσταρα να το κάνω ανταλλαγή με κάτι motard/dual purpose - βλέπε Yamaha wr125R/X, Kawasaki D-tracker/KLX. Προτιμώ ψεκαστό.

Χρήση πόλη και καμιά βόλτα παραέξω. Σίγουρα να μπορεί να κάτσει και κανένα 2ο άτομο πάνω. Χωμάτινη, όχι εξτρίμ, βολίτσα με ψήνει πολύ.

Το θέμα είναι οτι μεταχείρω μόνο καμιά γαμάτη περίπτωση με λίγα χλμ θα έψηνα!

Τροποποιήθηκε από τον Sledgehammer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα