Jump to content
kouladi

Επιλογή ελαστικών για VTR 250

Recommended Posts

Ήρθε η ώρα για νέα ελαστικά λοιπόν για το vtr μου.

Οι διαστάσεις που φοράει, οι οποίες νομίζω είναι ίδιες με τα ninja 250 και wolf 250, είναι:
Μπροστά: 110/70/17
Πίσω: 140/70/17

Ψάχνοντας λίγο έχω καταλήξει στα εξής τρία μοντέλα.

1. Bridgestone Battlax BT45
    Αυτά είχα βάλει την τελευταία φορά και έμεινα ευχαριστημένος και από το κράτημα και από τη διάρκεια ζωής
    Οι κριτικές αναφέρουν πως γενικά είναι ένα λάστιχο πόλης όχι προσανατολισμένο στην sport οδήγηση (όσο sport μπορεί να είναι με το vtr 250 :mB_kalo_e:) και για αυτό έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Γενικότερα είναι ένα λάστιχο που όλοι το κράζουν...:_unsure:
    Τιμή ~180-190euro το ζευγάρι
  2. Bridgestone Battlax S20
    Έχω διαβάσει κάποιες κριτικές που αναφέρουν ότι έχουν πολύ καλό κράτημα, με πιο sport προσανατολισμό αλλά λόγω αυτού χάνεις σε διάρκεια ζωής και κράτημα στο βρεγμένο.
    Τιμή ~160-170euro το ζευγάρi
  3. Pirelli Diablo Rosso II
    Οι κριτικές λένε περίπου τα ίδια με το S20
    Τιμή ~180-190euro το ζευγάρι

Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ.
Το κόστος είναι περίπου ίδιο και για τα τρία, με πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους.
Να βάλω πάλι τα BT45 που τα ξέρω και τα εμπιστεύομαι και έχω μείνει ευχαριστημένος για τη χρήση που κάνω (καθημερινή εντός πόλεως, χωρίς να κυνηγάω χρόνους) ή να δοκιμάσω κάποιο από τα άλλα δύο μπας και ξαφνικά μεταμορφωθώ σε valentino και αρχίσω να παίρνω τις στροφές τρένο;

Για ρίξτε καμία άποψη για τα παραπάνω.
Αν θέλετε ρίξτε και άλλες προτάσεις για να μπερδευτώ περισσότερο.:laugh::laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

το ερώτημα είναι
κάνεις πολλά χιλιόμετρα και "τελειώνεις" τα λάστιχα ή τα αλλάζεις λόγω χρόνου (πχ τα έχεις πάνω 3-4 χρόνια και θέλεις να τα αλλάξεις όχι γιατί "ξέμεινες" απο πέλμα)?

αν ισχύει το πρώτο και είσαι εντελλώς ικανοποιημένος μπορείς να ξαναπάς σε bt45
αν ισχύει το δεύτερο θα δοκίμαζα s20(δεν ξέρω αν υπάρχουν σε αυτές τις διαστάσεις s20evo ή s21) ή τα αντίστοιχα σε pirelli

το μαλακό λάστιχο σημαίνει και πιο γρήγορο ζέσταμα (ή διατήρηση θερμοκρασιών στην πόλη)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο νινζακι μου(μιας κ μπορει να φορανε τα ιδια μεγεθη) εχω βαλει τα conti sm της continental κ ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. ειδικα σε συγκριση με αυτα που ειχε απο τη μανα του.  στα 170 τα ειχα βρει αν θυμαμαι καλα! ειναι μαλακα κ ζεσταινονται γρηγορα κ για πολη μου εκατσαν κουτι!

Τροποποιήθηκε από τον Anakin

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μόλις έψαξα να δω πότε τα είχα βάλει και ομολογώ ότι έπαθα μέχρι κ εγώ ένα σοκ...

Τα BT45 τα έχω περίπου 3 χρόνια και μου έβγαλαν 30.000 χλμ:oops:

Και τα δύο έχουν ξεμείνει από πέλμα και έχουν ξεραθεί.
Σίγουρα θα έπρεπε να έχουν αλαχτεί νωρίτερα, αλλά δεν τα λες και άσχημα από διάρκεια ζωής.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

προσθέτω ακόμη ένα μοντέλο το παρακάτω 

pirelli sport demon

αντίστοιχα με τα bt45

αυτά που μπαίνουν είναι τα s20"evo" διότι τα μονα που διαθέτουν 140πισινό, εάν τα βρίσκεις τοσο χαμηλά βάλτα, πιστεύω οτι δεν θα φθαρούν τόσο γρήγορα όσο σε άλλες μοτο γιατί το δικό σου και ελαφρύ σύνολο είναι και το μοτερ δε "καίει" λάστιχα   

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορείς να βάλεις150 πίσω που έχεις κι αλλες επιλογές. 

Μην ξεχνας κλίμακα Η να είναι 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μεταξύ αυτών που χεις βάλει, θα πήγαινα σε S20 ή S20 Evo. Επίσης αν υπάρχει σε αυτή τη διάσταση και σε BT16 Pro, το οποίο είναι το προγενέστερο λάστιχο των S20, και ίσως το βρεις σε ακόμα καλύτερη τιμή, και είναι εξίσου καλό λάστιχο!

Υ.Γ. VTR 250???!!! Βάλε καμιά φωτό να πάρουμε λίγο μάτι!! Δεν βλέπεις τέτοια μηχανάκια στο δρόμο πλέον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

S20Evo για να καταλάβεις επιτέλους πως στρίβει το μηχανάκι σου.

Καλό χρυσό το 45άρι που είχες, αλλά είναι λάστιχο πολύ παλιάς σχεδίασης.

Όταν με το καλό βάλεις το S20evo, περιμένουμε να μαζέψεις το σαγόνι σου και να μας γράψεις μερικές κουβέντες/εντυπώσεις σου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στις διαστάσεις σου μπορείς να τσεκάρεις και το RS10. Αυτό φοράω τώρα και για την χρήση που με ενδιαφέρει (στεγνό κυρίως) το λάστιχο είναι καταπληκτικό. Έχω γύρω στα 4000 χιλιόμετρα και έχει αρκετό ψωμί ακόμα. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αρχικά ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και προτάσεις.

Απ' ότι φαίνεται θα πάω μάλλον στα s20 evo, μιάς και τα περισσότερα σχόλια είναι επαινετικά. :)

Μπορείς να βάλεις150 πίσω που έχεις κι αλλες επιλογές. 

Μην ξεχνας κλίμακα Η να είναι 

Απ' ότι βλέπω το s20 evo δεν παίζει σε αυτή τη διάσταση, αλλά μίας και αναφέρθηκε έχω κάποιες απορίες.
Πέραν του πιθανού "καγκουρέματος" του να φαίνεται πιο φαρδύ το λάστιχο κλπ, που δε με ενδιαφέρει καθόλου, ποία τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του να πάει κάποιος σε μεγαλύτερη διάσταση;
π.χ κατανάλωση, κράτημα, τελική κλπ κλπ

Επίσης μία ακόμα απορία για την κλίματα που αναφέρει ο FlyingADream.
Η κλίμακα H λέει έως 210km/h. Το vtr δεν πάει πάνω από 170 σε καμία περίπτωση.
Ακόμα και τα 170 είναι πολλά αλλά λέμε τώρα.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, γιατί απαραίτητα κλίμακα H και όχι ένα λάστιχο της κλίμακας πχ U-200km/h ή T:190km/h, αφού και τα δύο είναι αρκετά πάνω από την τελική;

Οι δύο τελευταίες είναι εξωσχολικές ερωτήσεις από περιέργεια. :baby:

Όταν με το καλό βάλεις το S20evo, περιμένουμε να μαζέψεις το σαγόνι σου και να μας γράψεις μερικές κουβέντες/εντυπώσεις σου!

Μόλις τα βάλω και στρωθούν λίγο χρωστάω ένα post με εντυπώσεις.

Μεταξύ αυτών που χεις βάλει, θα πήγαινα σε S20 ή S20 Evo. Επίσης αν υπάρχει σε αυτή τη διάσταση και σε BT16 Pro, το οποίο είναι το προγενέστερο λάστιχο των S20, και ίσως το βρεις σε ακόμα καλύτερη τιμή, και είναι εξίσου καλό λάστιχο!

Υ.Γ. VTR 250???!!! Βάλε καμιά φωτό να πάρουμε λίγο μάτι!! Δεν βλέπεις τέτοια μηχανάκια στο δρόμο πλέον.

Καλό χρυσό και άγιο το vtrακι μου. 66.000 χλμ και δεν έχει κάνει ούτε κιχ :wub:
Μαζί με τις εντυπώσεις χρωστάω και φώτο με τα καινούργια λάστιχα. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άργησα αλλα τώρα είδα το ποστ

το Μάιο τοποθέτησα το pirelli Rosso 2 με άριστες εντυπώσεις , στο ίδιο μηχανάκι 

καλοταξιδα 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης μία ακόμα απορία για την κλίματα που αναφέρει ο FlyingADream.
Η κλίμακα H λέει έως 210km/h. Το vtr δεν πάει πάνω από 170 σε καμία περίπτωση.
Ακόμα και τα 170 είναι πολλά αλλά λέμε τώρα.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, γιατί απαραίτητα κλίμακα H και όχι ένα λάστιχο της κλίμακας πχ U-200km/h ή T:190km/h, αφού και τα δύο είναι αρκετά πάνω από την τελική;

Πρακτικός ο λόγος γιατί Η. Πολύ σωστά όπως το λες για τα 170 τελικής του vtr η Η περισσεύει. Θα έπρεπε -θεωρητικά- τουλάχιστον να βάλεις κάτι σε Τ κλίμακα.

Βγαίνουν όμως λάστιχα στις διαστάσεις που θες, σε αυτές τις κλίμακες; Ή μιλάμε για ''θεωρητικά σωματίδια''; Και αν βγαίνουν, είναι της προκοπής, ή μόνο σε commuter κατηγορία όπως  ΒΤ45 θα βρεις; Απόσο έχω δει καταλόγους, δεν βλέπω και πολλές επιλογές.

Οπότε πας σε Η, για τον απλούστατο λόγο, ότι είναι το κοντινότερο υπαρκτό σε αυτό που θέλεις.

Να το πω και αλλοιώς, το ''βαλε Η'' που σου έγραψα έχει την έννοια, πρόσεχε μην πας και βάλεις κανά W ή κανά V....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρακτικός ο λόγος γιατί Η. Πολύ σωστά όπως το λες για τα 170 τελικής του vtr η Η περισσεύει. Θα έπρεπε -θεωρητικά- τουλάχιστον να βάλεις κάτι σε Τ κλίμακα.

Βγαίνουν όμως λάστιχα στις διαστάσεις που θες, σε αυτές τις κλίμακες; Ή μιλάμε για ''θεωρητικά σωματίδια''; Και αν βγαίνουν, είναι της προκοπής, ή μόνο σε commuter κατηγορία όπως  ΒΤ45 θα βρεις; Απόσο έχω δει καταλόγους, δεν βλέπω και πολλές επιλογές.

Οπότε πας σε Η, για τον απλούστατο λόγο, ότι είναι το κοντινότερο υπαρκτό σε αυτό που θέλεις.

Να το πω και αλλοιώς, το ''βαλε Η'' που σου έγραψα έχει την έννοια, πρόσεχε μην πας και βάλεις κανά W ή κανά V....

H ερώτηση ήταν εντελώς θεωρητική γιατί μου κίνησε την περιέργεια όταν έψαξα να δώ τι είναι αυτή η κλίμακα. :_hi:
Τελικά κατέληξα και έβαλα τα s20 evo τα οποία έχουν δείκτη Η.

Σχετικά με τις εντυπώσεις δεν μπορώ να γράψω πολλά ακόμα, μιας και τα έχω λίγο καιρό.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μηχανάκι πλέον πατάει.
Η διαφορά με πριν είναι χαώδης, αλλά αυτό σίγουρα οφείλεται και στο ότι τα προηγούμενα λάστιχα είχαν ξεφτυλιστεί.:oops:
Πάντως οι πρώτες εντυπώσεις είναι άριστες, αφού το μηχανάκι πλέον μου εμπνέει μεγαλύτερη σιγουριά και στο στρίψιμο και στην πορεία και στα φρένα. :_thumbsup:

Αναμένω να τα δω με λίγα χιλιόμετρα ακόμα και καμία κοντινή βολτούλα.:biggrin:

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και συμβουλές. :thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πόσα χλμ τα έχεις; 

Είναι αρκετά φρέσκα. 

´Εχω κάνει περίπου 200 χλμ από τότε που τα έβαλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα