Jump to content
elmacho

Να τη δωσω(και να παρω pcx) η θα φτιαξει?

Recommended Posts

Χαιρετω ακομη μια φορα.. Η ιστορια εν συντομια..Το Μαη του 2016 αγόρασα στα 1450 € ενα BMW F650 GS 2001 . Ξερω τα λεφτα ειναι λίγα και προφανως θα ειχε καποια προβληματα. Το θέμα μου είναι πως 4 μηνες μετα καταφερα να το οδηγησω συνεχομενα χωρις να παω σε συνεργειο μόνο 8 μέρες ή 700 ΚΜ. Εν ολιγοις εχω αλλαξει τα εξης:

1)Γενικό σερβις   80

2)αντλια βενζινης  160

3)μπαταρια 70

4)λαστιχα 200

5)τακακια 30

6)κονσόλα οργάνων 200

7)καθρεπτες (2 σετ) και φτιαξιμο βίδας 40

8)ζυγοστάθμιση μπροστινού τροχού 25

9)φίλτρο αέρα 10

10)σωλήνας τροφοδοσιας 30

11)καθαρισμα μπεκ (2 φορές) 80

12)σαμπρελα 30

ΣΥΝΟΛΟ 845 €

Δυστυχώς μιας και φοιτητής στα τελειώματα αναγκαστηκα να παρατησω και τη δουλειά για να παρω πτυχιο επομένως δεν έχω κανένα άλλο εισόδημα.

Ο προβλιματισμός μου απλός. Εφοσον και τωρα που σας γραφω η μηχανη δε λειτουργει γιατι μαλλον καηκε το μοτερ της αντλίας καυσίμων μήπως να τη διώξω και να πάρω ένα pcx 125?

Οι επιλογές μου ειναι να την κρατησω και να ευχομαι να μην παθει αλλη ζημια ή να κάνω downgrade και να παρω το pcx.

Πιστευετε πως βρηκα τον πατo του βαρελιου στα εξοδα η απλα ειναι μια μαυρη τρυπα που θα μου φαει και αλλα €? 

Οποιος εχει μια γνωμη ή εστω μια αντιστοιχη ιστορια να μοιραστεί θα ηταν πολυ ωραιο να τη διαβασω..

Τροποποιήθηκε από τον elmacho
ορθογραφικο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙς??στο παιρνει ανταλλαγη ο εμπορος? θα το φτιαξεις και θα το δωσεις?αν πιασεις την αρχικη που το πηρες εστω γνωμη μου ειναι να το σπρωξεις.αλλοιως κρατα το σχεδον ταχεις αλλαξει ολα.βεβαια bmw ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μοντέλο αυτό δε μπορω να το πουλήσω πάανω 1500με 1600€ ακόμη και με ολοκαίνουρια λάστιχα.

Απλά και να πάρω κάποιο αντίστοιχο σε λεφτά θα έχει πάλι τα ίδια προβλήματα/έξοδα γι αυτό και σκέφτομαι pcx.

.βεβαια bmw ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ

Αυτό παραείναι αλήθεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοιτα, ρωτα στον ευατο σου γιατι θελεις το μηχανακι

Για να κανεις την δουλεια σου και να πηγαινοερχεσαι?

Ή για κατι παραπανω?

Αν το θες για δουλεια και για καμια βολτουλα παρε το pcx αλλιως κρατα το bmw

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πουλατο οπωσδηποτε και παρε το pcx να σωθεις! αφου βγηκε αρρωστιαρικο και ολα να τα αλλαξεις παλι προβλημα θα βγαλει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την ειχα παθει κι εγω μ ενα παλιο μηχανακι που λαχταρουσα πολυ να το παρω ,τελικα το πηρα και εκει που νομιζα οτι ημουν το 2ο χερι τελικα ημουν το 5ο και βαλε,εδωσα απιστευτα λεφτα σε βλαβες μεχρι που το πουλησα για ανταλλακτικα,Γιαυτο μαλλον πουλα το παρε οτι παρεις και τραβα για καινουργιο χοντα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ρε παιδιά.

Η αλήθεια είναι πως αυτό που μου αρέσει στην μηχανή είναι οι στροφές και εκείνη η μάχη με κάθε ένστικτο επιβίωσης όταν στρίβεις όσο πιο χαμηλά μπορείς για να ακουμπήσεις την άσφαλτο.

Γι αυτό και μόνο θα την κρατήσω μέχρι την επόμενη της βλάβη. Μετά τη δίνω για να συμβιβαστω με το commuting  κομμάτι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι κάψες φιλαράκι πληρώνονται, αλλά και εγώ αυτό θα έκανα ... :_devil:

Υ.Γ. Ξέρεις πόσα λεφτά θα χάσεις αν στραβώσει κάτι μεγάλο 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χαχαχαχαχα.... Εγω αγορασα 1400 ευρω το XR και εριξα 2500 χιλιαρικα για να το φερω στα μετρα μου, και να γινει οπως πρεπει.

Εμενα αλλο με προβληματιζει στην περιπτωση σου, αφου εχεις αλλαξει αντλια βενζινης μια φορα γιατι να καει παλι? μηπως το πας σε παπατζομαστορα? ο πεθερος μου ειχε ενα τετοιο και ηταν απροβληματιστο.

Εγω πιστευω οτι αυτα τα μηχανακια πρεπει να πηγαινουν σε μαστορους που τα γνωριζουν πολυ καλα, οχι στον οποινδηποτε, στην τελικη δωσε κατι παραπανω και πηγαινε το στην bmw να στο τσεκαρει και να σου πει τι αλλα προβληματα εχει, μετα βλεπεις αν θα το κρατησεις ή οχι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι κάψες φιλαράκι πληρώνονται, αλλά και εγώ αυτό θα έκανα ... :_devil:

Υ.Γ. Ξέρεις πόσα λεφτά θα χάσεις αν στραβώσει κάτι μεγάλο 

αυτός είναι ο φόβος μου...Μήπως στην επόμενη φορά που γυρίσω τον τροχό καταλήξω στην χρεοκοπία και μείνω με το bmw στο χέρι. .

Όσο για τη διπλή εμφάνιση της κάθε ζημίας αν και ο μηχανικός μου είναι καλός και είναι μόνο για bmw  Δυστυχώς δεν δίνει σημασία

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όσο για τη διπλή εμφάνιση της κάθε ζημίας αν και ο μηχανικός μου είναι καλός και είναι μόνο για bmw  Δυστυχώς δεν δίνει σημασία

Αρα πληρωνεις αλλουνου μαλακιες... Δε φταιει το μηχανακι.

Αλλαξε μαστορα χθες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλυσογραναζα,αναρτησεις,πηνια,ρουλεμαν τιμονιου/τροχων,δισκοπλακες πηγαινε κ κοιταξε τα ολα αυτα κ μετα αποφασισε αν θα το κρατησεις, αλλα πραγματα που μπορει να πανε στραβα αλλα δεν μπορεις να τσεκαρεις ειναι μιζα,ανορθωτης,τεντωτηρας,ελατηρια πιστονιου/βαλβιδων,ρουλεμαν στροφαλου/εκκεντροφορου...Δεν θελω να σε τρομαξω αλλα ενα μηχανακι παραμελημενο κ με πολλα χλμ ειναι μια τρυπα στην τσεπη σου..

Αλλα δεν ειναι αναγκη να πας στον θερμοσιφωνα με ροδες...επειδη καηκες με την σουπα μην φυσας κ το γιαουρτι...μπορεις να βρεις ενα 2κυλινδρο 500αρι πχ cb500 με λιγα χλμ κ με αλλαγμενα τα αναλωσιμα με γυρω στα 2000ευρω κ θα εχεις καλο μηχανακι κ αθανατο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ισως να καταλαβες τωρα γιατι ο "αλλος" που ανεφερε οτι " το μηχανακι ειναι απο service, καινουρια λαστιχα-λαδια-ξυδια-μυδια. Δεν θελει τιποτα εκτος απο βενζινη" το πουλουσε και 500 ευρω ακριβοτερα. Αυτο επισης δειχνει και το ενδιαφερον του πωλητη να παραδωσει μια μοτοσυκλετα σωστη στον αγοραστη. Αλλες φορες εκτιμαται, αλλες οχι....

Anyway, εγω θα ελεγα να το κρατησεις και να δοκιμασεις αλλο μαστορα ιδιως με το θεμα της αντλιας που απο οτι φαινεται θα σε παιδεψει για πολυ ακομα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και γω προτείνω να κάνεις λίγη υπομονή ακόμα, να αλλάξεις μαστορα, και να φέρεις στα ίσα του το bmw. 

Αν δεις ότι σου λέει ο αλλός μάστορας ότι δε σώζεται, δωστό και παρε κανα μεταχειρισμενο όπως λέει ο @Verbal Kint..  

Τουλάχιστον να έχεις μηχανη, έστω και 250 cc ρε παιδί μου, αλλά όχι 125 σκούτερ.  Πιστεύω στη φάση που είσαι θα σε χαλάσει. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δωστο και παρε ενα καινουργιο παπι honda,

Το Wave εννοείς; Καλύτερα να μετατρέψει το BMW σε ποδήλατο παρά το Wave με μοτέρ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι παπι. .Αυτό δεν παίζει. .

Θα τσεκάρω όσα μου είπατε και θα δώσω χάρη ακόμη μια βλάβη ..

Μετά κάτι που να μπορώ να συντηρησω χωρίς να πέφτω βάρος σε κανέναν. .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα