Jump to content
ferrarimanos

Κοστη και Αγορα Μηχανης για Νεους.!

Recommended Posts

Καλησπερα και απο εμενα και καλος σας βρικα στην παρεα σας!!

Καταρχην θελω να ξεκινισω με την συγνωμη μου σε τιχον ορθωγραφικα γιατη εχω δισλεξια οποτε μην κραξετε ;). Λιπων καταρχην ειμαι ο Μανος ειμαι 20χρονον και φητιτης στην θεσσαλονικη. Επειτα απο πολιμηνοι προσπαθεα να πυσω τουσ γονεις μου τα εχω ψιλοκαταφερη και ειδι ειμαι στης διαδικασιες για να παρω το Α2. Φυσικα για να τα κανω ολα αυτα θελω στο κοντινο μελον (μολις ερθει το διπλομα) να κανω αγωρα μηχανης και επιδη ειμαι φητιτης καταλαβενετε οτι εχω περιοριζμενο budget αλλα με τουσ υπολογισμους μου μπορει να ειναι αρκετο και εδω θελω την γνωμη και την βοηθια σας. Οσον αφορα την επιλογη μηχανης... εχω ερωτευτη την σειρα duke & rc της ΚΤΜ και συγκεκριμενα την σειρα με τα 200 κυβικα. Αυτες οι μηχανες με λιγα χηλιομετρα (πχ 2-7 χιλιαδες) κανουν γυρο στα 3000ε ενω κενουργιες κανουν γυρο στα 3500ε . Επεισης χριαζομε σωστο και καλο εξοπλιζμο, εχω ενα κρανος της ΜΤ αλλα το πιρα 60ε και το ειχα γα της προπονισης μου στα καρτ, σκευτομουν λιπον ενοιτε να παρω κρανοσ (200ε) μπουφαν (200ε) ζονη, γαντια και τελος παντελονη και παπουτσια. Αλλα επισης ξερω με την αγορα της μηχανης υπαρχουν και εξοδα μεταβηβασης και αμα δεν κανω λαθος οπος ιδα στο φορουμ ειναι περιπυ στα 30ε σε αυτα τα κηβικα. Και τελως εκει που πραγματικα δεν εχω ιδεα για τα κοστοι ειναι η ασφαλια δεν ξερω ποσο παει και να φανταστω για εναν νεω οδηγω σαν εμενα θα ειναι τσιμπιμενη και δεν ξερω ποσο χρηαζετε να εχω διαθεσιμα για να πληρωσω αυτην, και τελος τα τελοι ξερω πρεπει να ειναι στα 23ε. Τωρα περετερω.. εχω τους εξης ενδιαζμους, οπος καταλαβατε το budget ειναι γιρω στα 4000+ αμα δεν ξεχναω τιποτα και τα λεω σωστα, μια προτη απορια ειναι το αν καλητερα να μαζεψω και αλλα λευτα για να αγωρασω την κενουργια ( δηλαδη τι μιωνεκτιματα και προτεριματα θα εχω) και επισης ιδα καπια παλια ποστ που μηλουσαν για φοριλικα ... εγω σαν φητιτης ακομα καν δεν κανω δηλοση στην εφορια , πια η διαδικασια π πρεπει να κανω για αυτον των τομεα? οποσ και τελως τα πρεπει αν ξερω τα κοστοι σερβισε γτ οπος ξερω για παραδιγμα στιν duke πρεπει στα πρωτα 1000κμ ενα 100ρικο να δοσης για λαδια φιλτρα και ελενχος βαλιδες,,, οπος και επισης απαρετιτα αξεσουαρ για την συγκεκριμενη οπος προσατευικα για τα πλαστικα και προστατευικο για το ψειγιο. Δεν ξερω πολα περισωτερα για τα εξοδα και θα ηθελα να με βοιθησετε να προσανατολιστω και να κανω εναν σωστο υπολογισμο ωστε να κανω των στοχο μου πραγματικοτιτα!

Ευχαριστω πολυ Μανος!

Τροποποιήθηκε από τον ksino1100
Διόρθωση τίτλου (μόνο)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μανο αγοριμ, το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να παρακολουθεις το thread με τις καφεδοσυναντησεις στην Θεσσαλονικη.

Εχει ατονησει λογω Αυγουστιατικων διακοπων τωρα τελευταια αλλα θα επανελεθει δρυμητερο φανταζομαι. Ελα εκει να πιεις ενα καφε

να σε γνωρισουμε, να σε πουνε τα παλικαρια τι χρειαζεσαι, ποσο βγαινει και τι να προσεξεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορεί να μη θέλει ο άνθρωπος - δεν είμαστε όλοι τόσο ανοιχτοί σε τέτοια ζητήματα.

Εγώ όταν πρωτοπήρα μηχανή δεν έκανα δήλωση, και συνέχισα να κάνω αακριβώς το ίδιο μέχρι που πήρα τον πρώτο μου μισθό. Δε νομίζω να έχεις θέμα λοιπόν, αλλά ΤΟ ΣΨΣΤΟ είναι να την αγοράσεις π.χ. στο όνομα του πατέρα σου.

Συμφωνώ με τα λεφτά για κράνος - εξοπλισμό κλπ. Έχε υπόψη σου ότι στα λεφτά που θα δώσεις μπορείς να τα κρατήσεις για την επόμενη - πιθανώς μεγαλύτερη μηχανή.

Τώρα για το δίλλημα καινούριο ή μετάχειρο εγώ λέω μετάχειρο. Γλιτώνεις το στρώσιμο, τα πρώτα (τσιμπημένα) σέρβις και 500€. ΠΟΣΟ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙ να το χάλασε ο προηγούμενος σε 5 χιλιάδες χιλιόμετρα. ΠΟΣΟ ΠΙΑ να σε πειράζει αν δεν έκανε σωστό στρώσιμο σε 200 κυβικά μηχανάκι.

Ό,τι κάνεις, σου εύχομαι να είσαι καλόβολτος και πάντα όρθιος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχεις διαβασει καλα το μαθημα σου φιλε. Σε ολα τα ποσα εισαι πανω κατω μεσα. Οσο για την ασφαλεια, μπες στο site της anytime και συμπληρωσε ολα τα στοιχεια σου σα να εχεις μηχανη να ασφαλισεις (βαλε μια τυχαια πινακιδα) και θα σου βγαλει τη λυπητερη. Αλλα για 200cc δε θα ειναι και τπτ το φοβερο. Για το φορολογικο θα ελεγα καλυτερα να πεις τον πατερα σου να κανει μια ερωτηση  στο λογιστη του.

Κι εγω ψηφιζω μεταχειρισμενο παντως. ΕΙδικα για πρωτη μηχανη που θα σου πεσει και καμια φορα επειδη ξεχασες να κατεβασεις το σταντ που λεει ο λογος, νομιζω πως ειναι καλυτερα να μην εχεις το αγχος του καινουριου. Καλη τυχη φιλε και με το καλο να το παρεις το εργαλειο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σας παιδια!!! θα ψαξω κιολας για της καφεδοσυναντισης και ελπιζω να σας δω συντομα και απο κοντα`!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τον πρώτο χρόνο που έχεις το δίπλωμα πληρώνεις 30% παραπάνω ασφάλεια αν δεν με απατά η μνήμη μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βαλε την στον πατερα σου να τελειωνεις και να μην μπλεξεις.4000ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ για μπατζετ μηχανης δεν τα λες λιγα τα λες μια χαρα. Επειδη εχω μπερδευτει με τα α1α2 και τα συναφη χαζα της κυβερνησεις με τα διπλωματα ,αν εσυ πας για μηχανη κυβισμου καλο θα ειναι να παρεις μια μεταχειρησμενη στην αρχη,μην μπλεξεις με καινουργια αφου εισαι νεος.Συγκεκριμενα φιλε αν σε ενδιαφερει ο δουκας των 200cc ,δυνατο καλο μηχανακι αγγιζει τα 145 χιλιομετρα νομιζω να το παρεις φρεσκο αν η διαφορα ειναι 500 ευρω . Παντως για εμενα για αρχη θα σου προτεινα ενα καλο xt660 yamaha ,αξιοπιστο εχει την ροπη του λιγοτερα εξοδα σερβις συντηρησεις, λαδακι θελει! 

Πριν κανεις οποιαδηποτε ενεργεια για μεταχειρισμενο ψαξου ρωτα πηγαινε σε μαστορα αν δεν ξερεις,μην σου πουλησουν φυκια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν και θα με βρησουν ολοι.......σαν φοιτητης εγω θα σου ελεγα ενα παπακι.... (μεγαλητερο απο 50CC) 
μπορει να σ ακουγετε χαζο...αλλα σαν φοιτητης την εβγαζα με μακαρονια για να βαλω 20 ευρω βενζινη και να την συντηρω/ασφαλιζω σωστα.... Αν και μονο το "φοιτητικο" σου ταμειο διαφορετικο απο το "ταμειο" της μηχανης εισαι αρχοντας. 

Θελω να πω δηλαδη οτι αν οι γονεις σου εχουν την θελιση να σου καληψουν την συντηριση της μηχανης τοτε μην το σκευτεσε καθολου....αλλιος θα εισαι σαν και εμενα...εξεταστικη και δουλεια και μαθηματα πισω λογο δουλειας!!! Στην αρχη θα εισαι καλα...δεν θα σε νοιαζει και πολυ....προς το τελος ομως θα το φυσας και δεν θα κρυωνει!!!

Τροποποιήθηκε από τον lost_angel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα @ferrarimanos πρωτα απ ολα σου ευχομαι οτι καλυτερο αλλα να ξερεις οτι συμφωνω απολυτα με τον @lost_angel. Τσεκαρε το CBF125/CBR 125 ειναι πολυ καλα και απο τα πιο οικονομικα! Αυτα φυσικα στην περιπτωση που ισχυουν αυτα π λεει ο @lost_angel :) Οποια κι αν ειναι η τελικη σου αποφαση εγω σου ευχομαι να την ευχαριστηθεις :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάνο καλώς όρισες στο mybike.

Καλή συνέχεια!!

Αν έχεις ερωτευθεί το 200άρι ktm, μη το σκεφτείς για μεταχειρισμένο στα 3 χιλιάρικα.

Πήγαινε σε καινούριο.

Γιατί και λίγα χλμ να έχει το μεταχειρισμένο, αν χρειαστείς λαστιχα κ τακάκια κ ένα τυπικό σέρβις, ακούμπησες την τιμή του καινούριου.

Και καλύτερα να πάρεις εσύ την παρθενιά του μικρού ΚΤΜ, πόσο μάλλον όταν πρακτικά δε σου έρχεται ακριβότερα.

Ωραίο μηχανάκι, θα το γουστάρεις πολύ (έρωτάς σου γαρ) και όταν το πουλήσεις δε θα χάσεις κ πολλά.

Γενικά καλά το σκέφτεσαι. Πάρε μπουφάν κράνος γάντια μπότες και βουρ στον πατσά.

Ψάξε προσφορές. Μπορείς να βρεις αξιόλογα/καλά κράνη με ταβάνι τα 150€. Όπως και χειμερινά μπουφάν σε αντίστοιχα χρήματα, οπότε θα "σώσεις" ένα κατοσταρικο κ για μπότες.

Δε σου πρότεινα άλλες μοτοσυκλέτες. Μόνο κ μόνο επειδή μίλησες για έρωτα.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βαλε την στον πατερα σου να τελειωνεις και να μην μπλεξεις.4000ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ για μπατζετ μηχανης δεν τα λες λιγα τα λες μια χαρα. Επειδη εχω μπερδευτει με τα α1α2 και τα συναφη χαζα της κυβερνησεις με τα διπλωματα ,αν εσυ πας για μηχανη κυβισμου καλο θα ειναι να παρεις μια μεταχειρησμενη στην αρχη,μην μπλεξεις με καινουργια αφου εισαι νεος.Συγκεκριμενα φιλε αν σε ενδιαφερει ο δουκας των 200cc ,δυνατο καλο μηχανακι αγγιζει τα 145 χιλιομετρα νομιζω να το παρεις φρεσκο αν η διαφορα ειναι 500 ευρω . Παντως για εμενα για αρχη θα σου προτεινα ενα καλο xt660 yamaha ,αξιοπιστο εχει την ροπη του λιγοτερα εξοδα σερβις συντηρησεις, λαδακι θελει! 

Πριν κανεις οποιαδηποτε ενεργεια για μεταχειρισμενο ψαξου ρωτα πηγαινε σε μαστορα αν δεν ξερεις,μην σου πουλησουν φυκια.

Ευχαριστω φιλε μου για την απαντιση σου αλλα επιδη το εχω ψαξει και για την γιαμαχα διστιχος αλλα λιτουργικα εχεις με μια μιχανη 200 κηβικα και αλλιος να εχεις μια των 660... και ετσι κι αλλιος νομιζω επιδη περνω το α2 δεν μπορο να την οδηγισω νομιμα ετσι κι αλλιος.

Αν και θα με βρησουν ολοι.......σαν φοιτητης εγω θα σου ελεγα ενα παπακι.... (μεγαλητερο απο 50CC) 
μπορει να σ ακουγετε χαζο...αλλα σαν φοιτητης την εβγαζα με μακαρονια για να βαλω 20 ευρω βενζινη και να την συντηρω/ασφαλιζω σωστα.... Αν και μονο το "φοιτητικο" σου ταμειο διαφορετικο απο το "ταμειο" της μηχανης εισαι αρχοντας. 

Θελω να πω δηλαδη οτι αν οι γονεις σου εχουν την θελιση να σου καληψουν την συντηριση της μηχανης τοτε μην το σκευτεσε καθολου....αλλιος θα εισαι σαν και εμενα...εξεταστικη και δουλεια και μαθηματα πισω λογο δουλειας!!! Στην αρχη θα εισαι καλα...δεν θα σε νοιαζει και πολυ....προς το τελος ομως θα το φυσας και δεν θα κρυωνει!!!

Καλησπερα φιλε μου και ευχαριστω για την απαντιση σου... κιτα προφανος φητιτης ξεφιτητης παντα σαν 20αχρονος χορις ουσιαστικη δουλια και ισοδιμα εχεις περιοριζμενο πορτοφολι , και φυσικα αμα εχεις γονεις που δεν πολυσυμφονουν δεν θα δοσουν και πολα. Αλλα εχω κανει τουσ υπολογιζμουσ μ. Καθε μηνα λυπον μπορω να διαθετω 50-100ε μονο για αυτο. Τα χιλιομετρα που κανω δεν ειναι τραγικα και με μια μηχανη οπος ειναι η ΚΤΜ με 2λτ/100κμ δεν θα εχεις πολεσ βενζινες. Αλλα ιπολογιζο μαχ ενα 100-150 για ασφαλια που νομιζω λεω πολα ανα εξαμινο και συγουρα ενα σερβισε τον χρονο εκτος απροοπτου , και λαστιχα πιστευο σε 1.5 χρονο μαχ . Γιατη η κυρια μετακινηση θα ειναι προς το πανεπιστιμιο π ειναι 20 λεπτα με τα ποδια δλδ 3 λεπτα με την μηχανη και πισο, και φισικα καμια βολτα τα σαββατοκιργικα και καπις εξοδους κεντρο, οποτε καταλαβενεις δεν εχο πολα χιλιομετρα αρα ουτε και παρα πολα λυτουγεικα αρα νομιζω κινουμε στο πλαισιο για να την εχω. Αα και κατι ακομα δεν θελω τοσο μικρη μηχανη επιδη ειμαι απο χαλκιδικη και το καλοκερη κατευνεο και θελω να κατευενοο και σχετικα ευκολα κατι που ε ενα 125 ειναι πιο δισκολα. Αυτα ! περιμενο την γνωμη σου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάνο καλώς όρισες στο mybike.

Καλή συνέχεια!!

Αν έχεις ερωτευθεί το 200άρι ktm, μη το σκεφτείς για μεταχειρισμένο στα 3 χιλιάρικα.

Πήγαινε σε καινούριο.

Γιατί και λίγα χλμ να έχει το μεταχειρισμένο, αν χρειαστείς λαστιχα κ τακάκια κ ένα τυπικό σέρβις, ακούμπησες την τιμή του καινούριου.

Και καλύτερα να πάρεις εσύ την παρθενιά του μικρού ΚΤΜ, πόσο μάλλον όταν πρακτικά δε σου έρχεται ακριβότερα.

Ωραίο μηχανάκι, θα το γουστάρεις πολύ (έρωτάς σου γαρ) και όταν το πουλήσεις δε θα χάσεις κ πολλά.

Γενικά καλά το σκέφτεσαι. Πάρε μπουφάν κράνος γάντια μπότες και βουρ στον πατσά.

Ψάξε προσφορές. Μπορείς να βρεις αξιόλογα/καλά κράνη με ταβάνι τα 150€. Όπως και χειμερινά μπουφάν σε αντίστοιχα χρήματα, οπότε θα "σώσεις" ένα κατοσταρικο κ για μπότες.

Δε σου πρότεινα άλλες μοτοσυκλέτες. Μόνο κ μόνο επειδή μίλησες για έρωτα.....

Αυτη η κοινη γνωμη και αποψη που εχουμε με εντιποσιασε! α0χχα0 ευχαριστω για την απαντιση σου! Και εμενα αυτο ειναι το σκεπτικο μου + οτι αν ειναι και προτο χερι εχο και εγγιησης και ειναι πιο μεταπουλισιμο μετα. Αλλ ανιχτως και σε προτασης για αλλα ειμαι αλλα φυσικα εχω ψαξει και εγω για αλλα, ενα αλλο που μ αρεση και θα το επερνα παραλιγω παρολο που δεν εχο διπλομα , ειχα βρει ενα νινξα 300 3000 χιλιαρικα 4.5 χιλιαδεσ χηλιομετρα στην σαλονικα , ναι ενωιτε θα προτιμουσα εκινω ακομα και αν ειχαι την 2πλασια καταναλοση, Αλλα πολι λενα για CBR 250 η την νινξα τιν 250, αλλα τωρα κιριολεκτικα δεν συγκρινονται με την ομορφια και το κιρως των κτμ που μ αρεσουν ΟΠΟΣ ΕΙΠΑ ΕΡΩΤΑΣ!, δικια μου αποψη μεν αλλα πιστευο συμφονεις. Αυτα! Περιμενω την γνομη σου!

Τροποποιήθηκε από τον ferrarimanos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα @ferrarimanos πρωτα απ ολα σου ευχομαι οτι καλυτερο αλλα να ξερεις οτι συμφωνω απολυτα με τον @lost_angel. Τσεκαρε το CBF125/CBR 125 ειναι πολυ καλα και απο τα πιο οικονομικα! Αυτα φυσικα στην περιπτωση που ισχυουν αυτα π λεει ο @lost_angel :) Οποια κι αν ειναι η τελικη σου αποφαση εγω σου ευχομαι να την ευχαριστηθεις :D

Σε καμοια περιπτωση δεν ξερω τα οικονομικα του παιδιου... ο,τι λεω το λεω απο δικη μου εμπειρια και "λαθοι"...απλα θεωρησα καλο το παιδι να γνωριζει και την δικη μου αποψη/ εμπειρια.

Αυτο που λεω απλα ειναι οτι τα πραγματα στο φοιτητιλικη εξελισοντε περιεργα καμοια φορα... Αν οι γονεις του παιδιου θελουν να στειριξουν την αποφαση του για μοτο...τοτε με κλειστα ματια... ο δουκακος δεν ειναι κατι υπερβολικο ουτε καλη πολυ εξτριμ....Μια πολη καλη επιλογη για ενα νεο παιδι που ξεκιναει να μπει στον κοσμο της μοτο.

Σε καθε αλλη περιπτωση που οι γονεις του δεν εχουν καμοια διαθεση να υποστηριξουν την επιλογη για μοτο τοτε η πιθανοτητα  μετα απο καιρο να μην συντηρει το μηχανακι σωστα... η να μην εχει ασφαλεια η να μην κυκλοφορει πολυ ειναι μεγαλη... η ακομα αν τα κανει αυτα ολα σωστα χωρεις την υποστιριξη τον γονιον του...πιθανοτα να μηνει πισω σε αλλα πραγματα οπως πρωτιστος στις σπουδες και μετα δευτερευοντος σε εξοδους / κοινονικοποιηση /καφεδες κτλ...

Ο σκοπος της μοτοσυκλετας ειναι να ειναι "σκλαβος" μας και οχι εμεις "σκλαβοι" αυτης... 
Και να θυμασε αδερφε... οι σπουδες ερχοντε πρωτα απο καθε μοτοσυκλετα!!!!!!!  

Τροποποιήθηκε από τον lost_angel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε καμοια περιπτωση δεν ξερω τα οικονομικα του παιδιου... ο,τι λεω το λεω απο δικη μου εμπειρια και "λαθοι"...απλα θεωρησα καλο το παιδι να γνωριζει και την δικη μου αποψη/ εμπειρια.

Αυτο που λεω απλα ειναι οτι τα πραγματα στο φοιτητιλικη εξελισοντε περιεργα καμοια φορα... Αν οι γονεις του παιδιου θελουν να στειριξουν την αποφαση του για μοτο...τοτε με κλειστα ματια... ο δουκακος δεν ειναι κατι υπερβολικο ουτε καλη πολυ εξτριμ....Μια πολη καλη επιλογη για ενα νεο παιδι που ξεκιναει να μπει στον κοσμο της μοτο.

Σε καθε αλλη περιπτωση που οι γονεις του δεν εχουν καμοια διαθεση να υποστηριξουν την επιλογη για μοτο τοτε η πιθανοτητα  μετα απο καιρο να μην συντηρει το μηχανακι σωστα... η να μην εχει ασφαλεια η να μην κυκλοφορει πολυ ειναι μεγαλη... η ακομα αν τα κανει αυτα ολα σωστα χωρεις την υποστιριξη τον γονιον του...πιθανοτα να μηνει πισω σε αλλα πραγματα οπως πρωτιστος στις σπουδες και μετα δευτερευοντος σε εξοδους / κοινονικοποιηση /καφεδες κτλ...

Ο σκοπος της μοτοσυκλετας ειναι να ειναι "σκλαβος" μας και οχι εμεις "σκλαβοι" αυτης... 
Και να θυμασε αδερφε... οι σπουδες ερχοντε πρωτα απο καθε μοτοσυκλετα!!!!!!!  

Καλησπέρα φίλε! Αρχικα συγγνωμη αν σε εθιξα με καποιο τροπο. Οπως εγραψα συμφωνουσα απολυτα με τη λογικη του "Θελω να πω δηλαδη οτι αν οι γονεις σου εχουν την θελιση να σου καληψουν την συντηριση της μηχανης τοτε μην το σκευτεσε καθολου....αλλιος θα εισαι σαν και εμενα...εξεταστικη και δουλεια και μαθηματα πισω λογο δουλειας!!! Στην αρχη θα εισαι καλα...δεν θα σε νοιαζει και πολυ....προς το τελος ομως θα το φυσας και δεν θα κρυωνει!!!". Εχω φιλους και συμφοιτητες οι οποιοι οχι απαραιτητα για μηχανη αλλα και γι αλλους λογους δουλευαν και τωρα εχουν μεινει πισω κατα ενα χρονο. Παλι συμφωνω μ αυτα που λες αν και το τι βλεπουν οι γονεις σαν εξτριμ ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο και θα πρεπει να το παλεψει ο καθε νεος οδηγος ΧΩΡΙΣ να αλλαξει αποψη και ο ιδιος (αν το θεωρει σωστη επιλογη) :Ρ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια χαρά τα έχεις υπολογίσει, εάν  μπορείς να κάνεις και την υπέρβαση και να το πάρεις καινούργιο  το δουκα ακόμα καλύτερα μιας και θα χρειάζεται αναλώσιμα μετά από 2 χρόνια χρήσης οπότε και άλλα έξοδα. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα