Jump to content
lavazutra

Αλλάγές σε μισθοδοσία στην εταιρία που εργάζομαι.

Recommended Posts

Το λοιπόν....

Στην εταιρία που εργάζομαι με δηλώνει με τον βασικό μισθο και μου κοτσάρει ένα μπόνους στο μισθολόγιο κάθε μήνα και φτάνω τον πραγματικό μισθό. Ετσι ήμουν και στην προηγούμενη δουλειά και ξέρω ότι η φορολογία μου εβγαινε βάση του συνόλου....Βασικός + bonus και βγαινει το μπουγιουρντί. 

Τωρα μας ανακοινωσαν το εξής....

Μείωση 130-150 ευρώ στην τραπεζική κατάθεση και θα μας δινουν κουπόνια για σουπερμαρκετ και καφετέριες και εστιατόρια και ένα σκασμό μαλακίες αντίστοιχης αξίας. Λες οκ δεν μαμιέται....ετσι και αλλιώς τις βενζίνες μου και το σούπερ θα τα πλήρωνα ούτως ή άλλως οπότε αντε στα κομμάτια να πάει. 

Στο μισθολόγιο βέβαια.....ο μισθός παραμένει ως είχε....βασικός + bonus....Που το bonus περιλαμβάνει και την αξία των κουπωνιών μέσα. 

Μας είπαν ότι στο τέλος του χρόνου θα φορολογουμαστε βάσει του βασικού μόνο γιατι τα κουπώνια εκπιπτουν της φορολογίας.....και ότι η όλη ιστορία μας συμφέρει και μπλα μπλα μπλα.

Ισχύει κάτι τέτοιο, γνωρίζει κάποιος? 

ΥΓ τα κουπώνια είναι απο την ομαδική ασφάλιση των εργαζομένων στην Ιντεραμέρικαν.........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αν τα κουπονια ειναι στο χερι και δεν εμφανιζονται στην μισθοδοσια τοτε οντως θα κατεβεις κλιμακα φορολογιας. Δεν ειναι κακο τα κουπονια, θα τα εδινες αυτα τα λεφτα, απλως η εταιρεια σου κερδιζει την εκπτωση απο τον προμυθευτη των κουπονιων

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ξέρω ότι η φορολογία μου εβγαινε βάση του συνόλου....Βασικός + bonus

ο μισθός παραμένει ως είχε....βασικός + bonus....Που το bonus περιλαμβάνει και την αξία των κουπωνιών μέσα

Βαση των δυο παραπάνω που αναφέρεις δεν πρόκειται να μειωθει τιποτα, και με το νεο φορολογικό αστα να πανε, θα χάσεις τα μαλλιά της κεφαλή σου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αξία των κουπονιών θα αναγράφεται στην μισθοδοσία...δεν θα μένει εκτός. 

Δηλαδή από βασικός+bonus θα γίνει βασικός + bonus (μειωμένο) + κουπόνια (υπόλοιπο απο το bonus) 

Παράδειγμα....πες ότι ο βασικός ειναι 550 καθαρά. Το bonus ειναι 200 καθαρά....σύνολο 750 καθαρά.

Με την νέα ιστορία θα γίνει 550 καθαρα + 50 bonus + 150 Κουπόνια. 

Και μας λένε ότι το 150αρι κάθε μήνα θα εκπίπτει από τον φορολογία γιατί ειναι κουπόνια και δεν τα "πιάνει". .... Πράγμα που μου φαίνεται λίγο κουλό....το μισθολόγιο θα παραμεινει 750 ούτως ή άλλως....

Εκεί δεν ξέρω τι παίζει για αυτό το ψάχνω να δω τι θα κάνω 

Τροποποιήθηκε από τον lavazutra

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αξία των κουπονιών θα αναγράφεται στην μισθοδοσία...δεν θα μένει εκτός. 

Δηλαδή από βασικός+bonus θα γίνει βασικός + bonus (μειωμένο) + κουπόνια (υπόλοιπο απο το bonus) 

Παράδειγμα....πες ότι ο βασικός ειναι 550 καθαρά. Το bonus ειναι 200 καθαρά....σύνολο 700 καθαρά.

Με την νέα ιστορία θα γίνει 550 καθαρα + 50 bonus + 150 Κουπόνια. 

Και μας λένε ότι το 150αρι κάθε μήνα θα εκπίπτει από τον φορολογία γιατί ειναι κουπόνια και δεν τα "πιάνει". .... Πράγμα που μου φαίνεται λίγο κουλό....το μισθολόγιο θα παραμεινει 700 ούτως ή άλλως....

Εκεί δεν ξέρω τι παίζει για αυτό το ψάχνω να δω τι θα κάνω 

Τα κουπονια πρακτικα ειναι μαυρα , δεν δηλώνονται στην φορολογία.

Αρα ειναι ο μισθος σου 550 € και 50 € το μπονους , και τα 150 € ειναι μαυρα.

Εχεις χαμηλοτερη φορολογια, σιγα τα αυγα .

Κερδος εχει το αφεντικο σου κατεβαινει κλιμακα στις εισφορες του ΙΚΑ

Αν φυσικα σε απολυσουν να ξερεις οτι θα παρεςι κατι λιγοτερο και φυσικα ειναι σπασιμο να μου λες απο που θα παω να ψωνισω.

Η νεα μοδα ειναι να σου λενε στην αδεια του καλοκαιριου να ψωνισεις απο το καταστημα που δουλευεις και να μη παρεις χρηματα αλλο αν υπογραφεις , το κανανε το καλοκαιρι σε γνωστη μου.

Welcome To The Jungle της Ελλαδας και μετα περιμενουν τα αριστερα παπαγαλακια οτι θα μαζεψουν και φορους , τι να πω για αυτους που τους πιστεψανε.

Τροποποιήθηκε από τον dankannn

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα κουπονια πρακτικα ειναι μαυρα , δεν δηλώνονται στην φορολογία.

Αρα ειναι ο μισθος σου 550 € και 50 € το μπονους , και τα 150 € ειναι μαυρα.

Εχεις χαμηλοτερη φορολογια, σιγα τα αυγα .

Κερδος εχει το αφεντικο σου κατεβαινει κλιμακα στις εισφορες του ΙΚΑ

Αν φυσικα σε απολυσουν να ξερεις οτι θα παρεςι κατι λιγοτερο και φυσικα ειναι σπασιμο να μου λες απο που θα παω να ψωνισω.

Η νεα μοδα ειναι να σου λενε στην αδεια του καλοκαιριου να ψωνισεις απο το καταστημα που δουλευεις και να μη παρεις χρηματα αλλο αν υπογραφεις , το κανανε το καλοκαιρι σε γνωστη μου.

Welcome To The Jungle της Ελλαδας και μετα περιμενουν τα αριστερα παπαγαλακια οτι θα μαζεψουν και φορους , τι να πω για αυτους που τους πιστεψανε.

Kαλά εννοείται ότι το κέρδος το έχει ο μεγάλος, αλλιως δεν το έκανε.

Και καλά σου παρεχω ιδ.ασφάλιση αλλά για να καλύψω τα έξοδα της σου κόβω κασέρι και σε γεμίζω κουπόνια...win win η φάση για αυτόν.....λιγότερες εισφορές παντού. 

Αν με απολύσουν πάλι 550καθαρα + εισφορες * Χ θα ήταν η αποζημίωση, ανάλογα τα έτη εργασίας, εφόσον η σύμβαση λέει 550 καθαρά  ούτως ή άλλως. 

Όπως το βλέπω δεν χάνω κάτι απλά θέλει καλύτερη διαχείρηση στο που χαλάς τι για να μην ξεμείνω από μετρητό.....όλα στο σουπερ θα φεύγουν. 

Α.....το γαμάτο είναι ότι από τα κουπόνια δεν παίρνεις ρεστα......χαχαχχαχα να πχ ψωνίσεις 18 ευρω και δώσεις 20ρικο κουπονι το 2ευρω πάει αβαβα........

Γενικά όπως πάει το πράμα...άστο....τσομπάνης στο χωρίο καλύτερα θα μαι. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γι αυτο παντα ψωνιζεις κατι γυρω στα χρηματα της δωροεπταγης και στο τελος τσονταρεις 2-3 ευρω....

Αν θες τις πουλας κιολας με ενα μικρο ποσοστο χασουρας.

Μια της αλλης ειναι...... καποια χρηματα θα τα εδινες ουτως η αλλως για ψωνια.

Αν μπορεις να γλυτωσεις κατι απο φορολογια,εστω και μικρο γιατι οχι........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχει ακουστεί εντόνως πως τα «μαύρα» τύπου: κουπόνια, εταιρικό αυτοκίνητο, εταιρικό κινητό κλπ θα φορολογούνται και θα έχουν και τεκμήριο διαβίωσης.

Ο μεγάλος θα κερδίσει σίγουρα (μειωμένες εισφορές στο ΙΚΑ πχ, λόγω μειωμένου βασικού μισθού) αλλά μάλλον δε θα την γλυτώσεις.......

Επιπλέον δε, το καουμποϊλίκι πάρε κουπόνια να ψωνίσεις σε συγκεκριμένα καταστήματα πάλι προς όφελος του μεγάλου είναι.

Αφενός γιατί μπορεί να είναι μέτοχος στο κατάστημα ή συνεργάτης ή παίζει συμφωνία που εσύ δε ξέρεις (σου φέρνω τόσο τζίρο με τα κουπόνια, μου δίνεις τάδε ποσό ή τα ψώνια τους σπιτιού μου κλπ κλπ).

Αφετέρου τα χρήματά σου παύουν να είναι μέσο για δική σου εκμετάλλευση κατά το δοκούν, αφού αναγκάζεσαι να ψωνίσεις από κάπου που εσύ ίσως δε θες (πχ Supermarket με ακριβότερα προϊόντα, δε στηρίζεις κάποια μικρή επιχείρηση της γειτονιάς σου/συγγενή κοκ)

Win win μόνο για το αφεντικό. Δυστυχώς.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα δείξει αν θα επωφελειθούμε καπως από όλο αυτό.....πάντως όντως με αυτο στηρίζεις μόνο μεγάλες επιχειρήσεις ......και τον μπαγλαμα τον βενζινά δίπλα από τη δουλεια που θα δέχεται τα κουπόνια για να μας γεμιζει νερό...εεεε βενζινόνερο....εεεεεε βενζίνη......

Υ.Γ νομίζω ότι έρχεται σιγά σιγά η ώρα να αλλάξω κλάδο....να κατέβω στο Ρέθυμνο και να τα γράψω όλα στα π@π@ρ@κια μου 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα κουπόνια του Λαφαζάνη επιτέλους ήρθανε!

Δεν θέλω κλάψες και ζουμιά , αυτό ζητήσαμε αυτό πήραμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο 1/1/2015 τα κουπονια φορολογουνται οταν ειναι πανω απο 300 ευρω το ετος:

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1262130/mythoi-kai-alhtheies-gia-tis-parohes-se-eidos.html

Τα κουπονια που θα παιρνεις εσυ, αφου θα αντικαταστησουν το bonus που ουτως η αλλως ηταν μαυρα αν καταλαβαινω καλα, λογικα δε θα φαινονται πουθενα επισημα ,οποτε θα εκπιπτουν φορολογιας.

Δεν ειναι ασχημο σεναριο, κι εγω πλεον θα προτιμουσα μερος του μισθου να το παιρνω σε μορφες που δε φορολογουνται... μεχρι στιγμης βεβαια οι εταιριες που το προτειναν ειναι αυτες στις οποιες δε θελω να δουλεψω~

Τροποποιήθηκε από τον Panos1313
δ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι Πάνο, το μπόνους εμφανιζεται κανονικα πάνω στη μισθοδοσία και στην δήλωση και φορολογήται κανονικότατα.

Το ίδιο και τα κουπόνια πάνω στο μισθολόγιο θα αναγράφονται......

Από ότι γράφει το άρθρο δεν φορολογούνται όταν προσφέρονται σε όλο το προσωπικο 

Τροποποιήθηκε από τον lavazutra
φακ γιου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για μένα είναι μεγάλη μλκ αυτό με τα κουπόνια που ανακάλυψαν τώρα τελευταία για αντικατάσταση μέρους του μισθού (καλά το άλλο με αγορά από τα είδη που πουλάει το κατάστημα είναι τέρμα γυφτιά) γιατί με το έτσι θέλω μου αλλάζει ο άλλος τον τρόπο που πληρώνομαι για την εργασία μου. Με την ίδια λογική λοιπόν, γιατί να μη γυρίσει και ο εργαζόμενος να πει στην αφεντικάρα του "κοίτα να δεις, από εδώ και πέρα τις Παρασκευές θα έρχεται το μικρό μου ξαδερφάκι αντί για μένα να σου δουλεύει". 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ανεξάρτητα πως θα λάβεις την μισθοδοσία σου να ξέρεις ότι με το νέο φολολογικό θα έχεις μείωση. (ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΜΕ) οποιοσδήποτε μισθός ξεπερνά τα 617 ευρώ τον μήνα θα έχει καποια μείωση. επιπλέον τα κουπόνια (και όχι μόνο ) θεώρουνται εισόδημα (ως παροχή σε είδος) και φορολογούνται κανονικότατα. αρα στην δική σου περίπτωση θα φορολογηθούν κανονικα..... τωρα τι θα γίνει με τον εργοδότη σου και τι θα κερδίσει βαριέμαι να σου αναλύσω επακριβώς, το σίγουρο είναι ότι θα κερδίσει αναλογα με το deal που έχει κάνει.... να γνωρίζεις ότι τα bonus, tickets, και όλα αυτά που δίνονται πέραν από αυτά τα ποσά που αναφέρει η πρόσληψη σου θεωρούνται οικειοθελής παραχώρηση του εκάστοτε εργοδότη δεν εμπιμπτουν σε εννομη σχέση εργασίας κοινοποιημένη στα Υπουργεία και επομένως μπορούν να κοπουν, μετατραπουν, διαφοροποιηθούν και ότι αλλο  - ουν θέλει να κάνει ο εργοδότης.... 

Απο 1/1/2015 τα κουπονια φορολογουνται οταν ειναι πανω απο 300 ευρω το ετος:

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1262130/mythoi-kai-alhtheies-gia-tis-parohes-se-eidos.html

Τα κουπονια που θα παιρνεις εσυ, αφου θα αντικαταστησουν το bonus που ουτως η αλλως ηταν μαυρα αν καταλαβαινω καλα, λογικα δε θα φαινονται πουθενα επισημα ,οποτε θα εκπιπτουν φορολογιας.

Πρόσεξε τι λέει το άρθρο καλύτερα........"......Εντός επιχειρησιακών συμβάσεων. Παροχές σε είδος, οι οποίες δίνονται σε όλο το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό μίας επιχείρησης σύμφωνα με επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας. "

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λες και είμαστε στη κατοχή. Ακούς εκει κουπόνια..  

Κατάθλιψη όλες αυτές οι συζητήσεις :_unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από ότι μαθαίνω από γύρω γύρω έχει γίνει της μόδας στις μεγάλες εταιρίες.....που να τους καεί το βίντεο.

ΥΓ ήδη ψάχνομαι αλλού για δουλεια....και είμαι ούτε 2μηνο εκεί. :p 

YΓ2.....με πάει για προαγωγή σε προιστάμενο του ΙΤ......θα μου δίνει παραπάνω κουπονια αντί για λεφτά??????? :p 

YΓ3...σκατά στην Χοντα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρόσεξε τι λέει το άρθρο καλύτερα........"......Εντός επιχειρησιακών συμβάσεων. Παροχές σε είδος, οι οποίες δίνονται σε όλο το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό μίας επιχείρησης σύμφωνα με επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας. "

Τα κουπουνια δε νομιζω οτι θεωρονται παροχη σε ειδος (παροχη σε ειδος μπορει να ειναι οι γαλοπουλες που θα δωσουν σε ολο το προσωπικο τα χριστουγεννα). Ουτε νομιζω οτι ο lavazutra εχει καποια συλλογικη συμβαση εργασιας, ατομικη εχει...αρα τα κουπονια που παιρνει οντως φορολογουνται απο τη στιγμη που οπως λεει δε θα τα παιρνει μαυρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα κουπουνια δε νομιζω οτι θεωρονται παροχη σε ειδος 

Παροχή υπηρεσίας ειναι και μπορούν να την περάσουν στους 11 μισθούς απο τους 14. Τόσο τους επιτρέπει η νομοθεσία. (ετσι μας είπαν τουλάχιστον) 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά είμαστε σοβαροί;

ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ

Λ Ε Φ Τ Α

Που τα κάνεις ό,τι θες. Ανεξάρτητα που εσύ πας σ/μ έτσι κι αλλιώς, αυτό είναι νταβατζηλίκι. Μήπως στο τέλος θα σου νοικιάσουν και σπίτι (δικό τους) με μείωση 300€; Και εταιρικό κινητό και και και ΟΧΙ ΡΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ. Θα πλερώσω εγώ ό,τι θέλω να πλερώσω. Και θα αγοράσω από όπου θέλω εγώ.

Α στο διάολο πια καριολάδες. Μη μασάτε, πηγαίντε στο σωματείο σας! Κουπόνια! Κουπόνια έδινε κι ο Ροκφέλερ στα ορυχεία του το 1880, με τέτοιο τρόπο μάλιστα που πάντα χρώσταγες στην εταιρεία. Γιατί ήταν δικό του το σπίτι που έμενες δικό του το μπακάλικο που "ψώνιζες" κλπ. Πάλι εκεί θα γυρίσουμε; Το θέλουν. Ω ΝΑΙ. Εμείς όμως το θέλουμε; το αξίζουμε;

Τροποποιήθηκε από τον chiliplayer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κλάιν μαιν.....αφού έχουμε υπογράψει όλοι Βασικό + Μπόνους, ασχέτως αν συμφωνήσαμε εξ'αρχής το X ποσό.....το μπόνους το δίνει όπως θέλει.....

Σήμερα άκουγα ότι καταργείτε 13/14ος μισθός και οι υπερωρίες (ακα υπερεργασία, και όταν μαζέψεις ώρες αν και εφόσον δεν εχει δουλεια, θα παίρνεις ρεπό αντί για μεροκάματο) στον ιδιωτικό τομέα νόμιμα και ωραία. 

Αυξήσεις παντού.....και κλωτσά στα @@....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μερικές φορές βγαίνουν διάφορα δημοσιεύματα που από ότι καταλαβαίνω το μόνο που έχουν σκοπό να κάνουν είναι να τρομάξουν όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε στο τέλος που θα έρθουν διαφορές περικοπές, μέτρα, κοψίματα κλπ να πούμε τουλάχιστον κρατήσαμε αυτό ή εκείνο ή το άλλο. τι ωραίο παιχνίδι ε;;;; Θυμάμαι που βγαίνανε και κράζανε τους δημοσίους υπαλλήλους και τους φορέσανε ένα μανίκι ΝΑΑΑ αλλά όσοι εργαζόμασταν στον ιδιωτικό τομέα λέγαμε καλά να τους κάνουν, κοπρόσκυλα και άλλα ωραία... όταν το μανίκι αυτό ήρθε στον ιδιωτικό τομέα μας έκατσε κουτί και χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια..... 

Λοιπόν είναι ακόμα θεσμοθετημένα το ποσοστά υπερεργασίας και υπερωρίας όπως και ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα... (βέβαια με τα μισθολόγια που παίζουν είναι σαν να τα χάσαμε... ). το καθεστώς τον ρεπό αναφέρεται σε συγκεκριμένα επαγγέλματα με ειδικές συνθήκες και επίσης ορίζεται από τις εκάστοτε επιχειρησιακές, κλαδικές, ατομικές κλπ Συμβάσεις εργασίας... 

Το μπόνους όπως έχω ξανααναφέρει θεωρείται οικειοθελείς παραχώρηση της εργοδοτικής πλευράς. Αποδίδεται με κάθε πρόσφορο τρόπο εκτός και αν ορίζεται διαφορετικά από την σύμβαση. Επίσης δεν αποδίδεται αν δεν "γουστάρει το αφεντικό, γιατί είναι αφεντικό". 

Τέλος τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε από τα διακαιώματα που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Όλα κατακτήθηκαν με κόπο, αγώνα, αίμα, και ιδρώτα (προφανώς όχι του Ρουβά). Επίσης, πλην ελαχίστων,  δεν κάναμε τίποτα για να αποτρέψουμε το σφάξιμο που μας έφεραν...  Άρα μήπως τελικά πρέπει να κάνουμε κάτι επιτέλους...... πχ μια συμμετοχή σε μια απεργία.... είναι ρητορικό το ερώτημα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τους μισθούς και τις υπερωρίες το άκουσα σήμερα στον Παπαδάκη ως μέρος των μέτρων που υπογράψαν/ετοιμάζονται να υπογράψουν τα τζιμάνια μας, δεν είναι ακόμα σε ισχύ, αλλά καλομελέτα και έρχεται. 

Ακόμα στα πρόσθετα είναι ότι δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί απεργία αν δεν προβεί το 50% + 1ένας του καταγεγραμμένου εργατικού δυναμικού ενώς σωματείου.

Κοίτα με την ανεργία και συνθήκες που παίζουν τώρα....κακά τα ψέματα αν έχει στόματα να θρέψεις...κάνεις το μαλακά και τα καταπίνεις όλα.

Αν είσαι πιο ανεξάρτητος μπορείς να είσαι και λίγο πιστόλας και να πεις ΤΤΤΤΙ ΕΙΠΕΣ ΡΕ ΝΙΜΟΥ?????θα κατέβω στο σύνταγμα να πιω καμιά μπύρα με άλλους 20000 για κανα δυο ώριτσες και μετά θα ξαναπάω στη δουλειά να με πηδάς  :p  ... αλλά αγωνίστηκα δεν μπορείς να πεις! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα