Jump to content
GavriilVet

Είναι τα ADV τα νέα Sport Touring?

Recommended Posts

Δηλαδή πιστεύεις πως αν βάλεις στα Μέγαρα  το sport touring του Φώτη και το 1190 το ΚΤΜ θα είναι σαν να συγκρίνεις Μ3 με Cayenne ας πούμε ; Γιατί εμένα κάτι μου λέει πως θα ψιλομυρίσει η φάση...

Βρε σεις, μην αρπαζεστε συνέχεια... Δε συγκρίνω χρονόμετρα και γυρολογια..  Συγκρίνω αίσθηση χρησης σε καθημερινή βάση, στη βόλτα σου, στο ταξίδι σου, και εν τέλει αν κάποιος ιδανικά έχει χρησιμοποιήσει και τις 2 κατηγορίες (για την ίδια χρήση) ποιο προτιμά κ γιατί.. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ομιζω ότι κάπου έχουμε μπερδέψει τα suv με τα on-off..suv ειναι το καγιεν,το ραβ4,το χ5-6,το μτ09 shaker-tracer,το μουλτιμιξερ κτλ..on off ειναι το land cruiser,pajero,wrangler,jimny,το afrika,1190r,το τενερε 660,κτλ..αυτα για τα περί κολωνακιων κτλ..δλδ όσοι έχουν μοτοσυκλέτες σουπερσπορτ ξημερωβραδιαζονται σε πίστες;επειδή βλέπω εξίσου μότο τέτοιας κατηγοριας έξω από καφετεριες..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ΜΤ 10 είναι γυμνό στα 160 άλογα και όχι ST. Αν υποθέσουμε πως θα βγει σε ST έκδοση που θα σέβεται τον εαυτό της για αυτά που προσφέρει ένα ST τότε λογικά θα μιλάμε για λιγότερους ίππους και αυξημένο βάρος άρα νομίζω πως το 1290 των 160 αλόγων πάλι πάρτυ θα κάνει αλλά αυτό είναι υποθετικό εντελώς σενάριο. Αυτό που δεν μπορείς εσύ να καταλάβεις είναι πως τα ST είναι ST και τα On Off είναι On Off. Κανένα ψηλόφτερο δεν θα ταξιδέψει στον ανοιχτό δρόμο όπως ένα ST και κανένα σπορτ τούρινγκ δεν θα είναι τόσο πολυεργαλείο όσο ένα ον οφφ. Απλά τα τελευταία χρόνια τα ψηλά εξελίσσονται ενώ τα st παραμένουν στάσιμα.

Για τα SUV και το Κολωνάκι καθώς και για τον συσχετισμό που έκανες με τα ον οφφ και τους ιδιοκτήτες τους εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι το λιγότερο άτοπος σε ένα μοτοφόρουμ όπως αυτό. Δεν θα ήθελες να δεις γραμμένο πως οι κάτοχοι fazer1000 είναι όπως αυτοί των Saxorallye επειδή βλέπεις και 2-3 κάγκουρες με το μηχανάκι σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαλλον εσυ καπως τα εχεις μπερδεψει λιγο

το ΜΤ10 το ανεφερα γιατι εσυ εκανες συγκριση το αρχαιο πλεον FZ1 με το 1190...

δεν μιλαμε γενικα για ον οφφ κατηγορια

μιλαμε για τα τερατα ADV (κ σε ογκο κ σε επιδοσεις)

εξηγησε μου πως ενα τετοιο πραγμα θεωρειται πολυεργαλειο

επειδη παρα πολυ βαζουν τριβαλιτσο κ κατεβαινουν κεντρο δεν σημαινει οτι ειναι πολυεργαλειο

κ εγω μπορω να το κανω αλλα θα γελανε κ οι πετρες

Οσο για το τελευταιο να σου πω την αληθεια δεν θα με απασχολουσε και τοσο πολυ αν με αποκαλουσε καποιος καγκουρα η οτιδηποτε αλλο λογω της μηχανης που καβαλαω

Τροποποιήθηκε από τον foten21

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το κακό που είναι στο να βάζει κάποιος τριβαλιτσο κ να κατεβαίνει κέντρο;αν έχει δλδ να κουβαλήσει πράγματα που θα τα βάλει;σακούλες στα χέρια η στο τιμόνι;;επίσης,πως είσαι σίγουρος ότι ο άλλος πήρε τριβαλιτσο για μόστρα;δεν αποκλείεται να ειχε κάποιο ταξίδι πριν;αυτό το τσουβάλιασμα με οτιδήποτε διαφορετικό από εμάς αρχίζει κ κουράζει..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το κακό που είναι στο να βάζει κάποιος τριβαλιτσο κ να κατεβαίνει κέντρο;αν έχει δλδ να κουβαλήσει πράγματα που θα τα βάλει;σακούλες στα χέρια η στο τιμόνι;;επίσης,πως είσαι σίγουρος ότι ο άλλος πήρε τριβαλιτσο για μόστρα;δεν αποκλείεται να ειχε κάποιο ταξίδι πριν;αυτό το τσουβάλιασμα με οτιδήποτε διαφορετικό από εμάς αρχίζει κ κουράζει..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμπεριστατωμένες απόψεις τώρα ,όχι μαλακίες...

Γεμίσαμε ψαγμένους χεράδες εδώ μέσα Γιάννη........... με βαθειά γνώση και τεκμηριωμένη άποψη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσυ πανεξυπνε απο που καταλαβες οτι θεωρω τον εαυτο μου χερα μονο το κλουβιο σου το κεφαλι το ξερει

κρατα την ειρωνια για παρτη σου

οτι περιλαμβανει ασφαλτο το κανει ΠΟΛΥ καλυτερα το δικο σου για παραδειγμα(st)

απο το ΚΤΜ

Στην πολη ειναι το ιδιο αβολα

ισως λιγοτερο το ΚΤΜ

Χωμα δεν συζηταμε ειναι ευλογη η απαντηση

Όχι και πάλι όχι. Δεν κάνει (σχεδόν) τίποτα  καλύτερα. Ταξιδεύει πολύ πιο άβολα με δεύτερο άτομο , καίει περισσότερο , κοπανιέται στους Ελληνικούς δρόμους , στρίβει χειρότερα στους σφιχτούς επαρχιακούς , είναι πιο βαρύ , έχει χειρότερη κάλυψη από τα στοιχεία της φύσης και γενικότερα αν εξαιρέσεις το 0-400 καθώς την γραμμικότητα που έχει το μοτέρ, δεν συγκρίνεται με ένα 1290.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βαρος εχουν ακριβως το ιδιο

καταναλωση επισης παραπλησια

προσωπικα πιστευω οτι στριβουν σιγουρα καλυτερα

ανεμοκαλυψη κ δικαβαλο συμφωνω

κ πριν προλαβει καποιος να πει οτι δεν εχω καβαλησει κ δεν ξερω

ο αδερφος μου εχει gs adv το οποιο εχω οδηγησει απειρες φορες

οπως εχω οδηγησει αρκετα κ το δικο σου

Καθολου κακο δεν ειναι

καλα κανει και πραττει ετσι

δεν τον κατηγορησα γι αυτο

Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι το πολυεργαλειο που εγραψε ο φιλος 

Αν μου πει ο αλλος ναι ρε τρομπα εγω το πηρα να το φορτωνω κ να πηγαινω για καφε θα του πω κ μπραβο

αλλα το να προσπαθει να με πεισει οτι ειναι το καλυτερο για ολα ειναι τελειως διαφορετικο πραγμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα οn/off είναι πράγματι μια κατηγορία αρκετά δημοφιλής άρα και εμπορική.Νομίζω πως απευθύνεται σε πιο ευρύ κοινό συγκριτικά με τις sport touring μοτοσυκλέτες διότι κάνει περισσότερα πράγματα και πιο άνετα.Αν τα κάνει καλύτερα δεν ξέρω αλλά την πλειοψηφία των αναβατών νομίζω πως δεν την ενδιαφέρει τόσο πολύ πώς πηγαίνει μία μηχανή στο όριο ή αν έχει τελική 220 ή 250 ή πόσο απίστευτα γέρνει θυμίζοντας ss  κ.ο.κ.Όσοι αναβάτες έχουν τέτοιες ανησυχίες και φυσικά όσοι κάνουν διαρκώς ταξίδια,συνήθως ψάχνουν πολύ συγκεκριμένα μοντέλα.

Έχω την αίσθηση πως η πλειοψηφία των αναβατών αναζητά μια μηχανή η οποία να κάνει καλά(έως πολύ καλά) περισσότερα από ένα πράγματα και να του δίνει αίσθηση ασφάλειας και άνετης μετάβασης είτε σε μία απόσταση 10 χλμ είτε σε μία πολύ μεγαλύτερη απόσταση.Άλλωστε όπως έχουμε ξαναπεί,δεν υπάρχει ακόμα δίτροχο που να τα κάνει όλα τέλεια...και αν κάποτε θα υπήρχε τέτοια μηχανή,πιθανότατα θα προερχόταν από την on/off κατηγορία.

Ας μην ξεχνάμε και την εμφάνιση αλλά και τη στάση σώματος κατά την οδήγηση...προσωπικά θα προτιμούσα χωρίς δεύτερη κουβέντα μια GS ή ένα 1190 από μία Hayabusa ας πούμε και ας έφτανε εκείνη νωρίτερα ή πολύ νωρίτερα στον όποιο προορισμό,μου είναι παγερά αδιάφορο.

Όσο για τη σύγκριση με τα crossovers/suv τετράτροχα...είναι και αυτά μια πολύ δυνατή εμπορικά κατηγορία τα τελευταία χρόνια και σχεδόν όλες οι εταιρείες(ακόμα και όσες δεν είχαν ενδώσει μέχρι τώρα στον πειρασμό) μπαίνουν στο κόλπο διότι μυρίστηκαν χρήμα.Ακόμα και η Bentley και η Maserati.Για κάποιους είναι υπερυψωμένα (μικρο)μεσαία ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο αλλά η απήχηση που έχουν στον κόσμο δεν είναι τυχαία και όσο και αν λέμε ότι κάποιοι τα αγοράζουν μόνο και μόνο για να αναβαίνουν ευκολότερα τα πεζοδρόμια,υπάρχουν οδηγοί που τα απολαμβάνουν καθημερινά είτε για την άνεση των μετακινήσεων είτε για την ψηλή θέση οδήγησης είτε για τους χώρους είτε για την ικανοποιητική τους ικανότητα σε οff road διαδρομές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα ADV στα μοτοσακα ειναι οτι τα μεγαλα SUV(καγιεν,χ5 κτλ) στα κουτια

και κατ επεκταση και οι ιδιοκτητες αυτων :winking:

Ακριβως

Τα γυμνα ειναι σαν τα καμπριο, τα motard σαξοραλλα και τα mx αγροτικα :baby:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδή πιστεύεις πως αν βάλεις στα Μέγαρα  το sport touring του Φώτη και το 1190 το ΚΤΜ θα είναι σαν να συγκρίνεις Μ3 με Cayenne ας πούμε ; Γιατί εμένα κάτι μου λέει πως θα ψιλομυρίσει η φάση...

Το μόνο που θα μυρίσει είναι τα καμένα λάδια του KTM.

Στο θέμα μας.
Τα φορτώματα αλλιώς είναι στα
ST αλλιώς στα ADV (Μην πάρετε BMW), το ίδιο και τα δικάβαλα. Αν και μάλλον το Tracer είναι ST μόνο στα χαρτιά, και το F800GS (Μην πάρετε BMW)πιο onoff από ADV? (ο καθένας έχει δικιά του άποψη για το τι είναι ακριβός το καθένα). Σαφώς και ταξίδευα πιο άνετα με το F800GS (Μην πάρετε BMW) από ότι το Tracer, ειδικά όταν δικάβαλός και φορτωμένος, και σαφώς πέρναγα καλύτερα και γρηγορότερα με το Tracer, ειδικά όταν μπακούρις και  μόνο με ένα backpack.

Τώρα πιστεύω βέβαια ότι η διαφωνία μας βρίσκετε στο τι θεωρείτε
ADV και τι ST, (είναι sport touring to Haya?, ο άλλος σύγκρινε ADV και SS σε πίστα Ο_ο, εγώ θέλω να πάρω WR250 για να οδηγάω μέσα στον Πειραιά και να πηγαίνω στην δουλεία* μου)
Αν θες μεγάλα ταξίδια με πολλά πράγματα δικάβαλός με δυνατότητα να αντιμετωπίσεις τον όποιο σκατό-δρόμο έκατσε, και αν χρειαστεί να περάσεις και κάνα χωματόδρομο να ψάξεις κάτι, τα
ADV είναι μονόδρομος. (Μην πάρετε BMW)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχοντας περάσει από ένα ΤΑ700 σε αυτό που έχω, μπορώ να πω ότι το ΤΑ700 είναι πολύ καλύτερο σε καθημερινή χρήση απ'το Sprint ST. Στα ταξίδια πάλι συμβαίνει το αντίθετο. Όχι ότι κάποια απ'τις μηχανές δεν τα κάνει και τα δύο, αλλά, πώς να το κάνουμε, κάθε μια υπερτερεί σε άλλους τομείς. Με την ΤΑ700 θα περάσεις κι ένα χωματόδρομο χωρίς 2η σκέψη, ενώ με το ST θα το σκεφτείς και 2 και 3 φορές (έχω δει ST σε χωματόδρομο). Επίσης, η στάση στο ΤΑ700 ήταν όρθια, πράγμα που επιβάρυνε τη μέση μου σε πολύωρα ταξίδια.

Πάντως για καθημερινή χρήση και που και που ταξίδια, η λογική λύση είναι το "ADV" μηχανάκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχοντας περάσει από ένα ΤΑ700 σε αυτό που έχω, μπορώ να πω ότι το ΤΑ700 είναι πολύ καλύτερο σε καθημερινή χρήση απ'το Sprint ST. Στα ταξίδια πάλι συμβαίνει το αντίθετο. Όχι ότι κάποια απ'τις μηχανές δεν τα κάνει και τα δύο, αλλά, πώς να το κάνουμε, κάθε μια υπερτερεί σε άλλους τομείς. Με την ΤΑ700 θα περάσεις κι ένα χωματόδρομο χωρίς 2η σκέψη, ενώ με το ST θα το σκεφτείς και 2 και 3 φορές (έχω δει ST σε χωματόδρομο). Επίσης, η στάση στο ΤΑ700 ήταν όρθια, πράγμα που επιβάρυνε τη μέση μου σε πολύωρα ταξίδια.

Πάντως για καθημερινή χρήση και που και που ταξίδια, η λογική λύση είναι το "ADV" μηχανάκι.

λαικ, να μια απαντηση που ειναι σαφης,,

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λαικ, να μια απαντηση που ειναι σαφης,,

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ!,

Τα ίδια είπα, αλλά δεν σου άρεσαν επειδή είμαι αλλοδαπός.
Αλλά πάλι το
ADV F800GS ήταν υπέροχο στην καθημερινή κίνηση, αλλά με το ADV 1200 GS φοβάσαι μην πάρεις καθρέπτες με το καρτερ σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μόνο που θα μυρίσει είναι τα καμένα λάδια του KTM.

Στο θέμα μας.Τα φορτώματα αλλιώς είναι στα ST αλλιώς στα ADV (Μην πάρετε BMW), το ίδιο και τα δικάβαλα. Αν και μάλλον το Tracer είναι ST μόνο στα χαρτιά, και το F800GS (Μην πάρετε BMW)πιο onoff από ADV? (ο καθένας έχει δικιά του άποψη για το τι είναι ακριβός το καθένα). Σαφώς και ταξίδευα πιο άνετα με το F800GS (Μην πάρετε BMW) από ότι το Tracer, ειδικά όταν δικάβαλός και φορτωμένος, και σαφώς πέρναγα καλύτερα και γρηγορότερα με το Tracer, ειδικά όταν μπακούρις και  μόνο με ένα backpack.
Τώρα πιστεύω βέβαια ότι η διαφωνία μας βρίσκετε στο τι θεωρείτε
ADV και τι ST, (είναι sport touring to Haya?, ο άλλος σύγκρινε ADV και SS σε πίστα Ο_ο, εγώ θέλω να πάρω WR250 για να οδηγάω μέσα στον Πειραιά και να πηγαίνω στην δουλεία* μου)Αν θες μεγάλα ταξίδια με πολλά πράγματα δικάβαλός με δυνατότητα να αντιμετωπίσεις τον όποιο σκατό-δρόμο έκατσε, και αν χρειαστεί να περάσεις και κάνα χωματόδρομο να ψάξεις κάτι, τα ADV είναι μονόδρομος. (Μην πάρετε BMW)

ε να με συγχωρας τοτε, ειδα βιαστικα τα ποστ... οντως μια χαρα και τα δικα σου τα λεγόμενα. 

(το αλλοδαπος ???!!! δεν εχει καμια σχεση με το σχολιο των απαντησεων σου :thumbsup: ολοι το ιδιο ειμαστε :cheers:

τι σου εκανε η bmw? :blink:

Τροποποιήθηκε από τον GavriilVet

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε μάστοροι προσωπικά γούστα είναι αυτά.....ειναι σα να πάτε να αναλύσετε γιατί η ξανθιά είναι καλυτερη από την καστανή και γιατί η μελαχροινη της μαμάει όλες.....ενώ ξεκάθαρα η κοκκινομάλλα ειναι στην κορυφή........αλλά τώρα παίζουν και κάτι εμπριμε που ειναι καύλα και δεν ξέρω τι να κάνω.....

στο διατάυτα....όλοι κουλομαρίες είμαστε....ότι και να καβαλίσουμε τα ίδια σκατά θα κάνουμε με τα ίδια θα πηγαίνουμε η θα εκμεταλευτούμε , στην ουσία ένα μάξ 600αρι την δουλεια την καλύπτει στο 90% οπότε τι το ψάνχεις? Τώρα θες να ειναι κλαρίνος? θες τουρλοκώλης take your pick

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι σου εκανε η bmw? :blink:

Σασμαν και ως γνωστών οι Γερμανοί είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για τα προβλήματα αυτού του τόπου (μαζί με τους τούρκους)(Γερμανοτσολιά!)

ρε μάστοροι προσωπικά γούστα είναι αυτά.....ειναι σα να πάτε να αναλύσετε γιατί η ξανθιά είναι καλυτερη από την καστανή και γιατί η μελαχροινη της μαμάει όλες.....ενώ ξεκάθαρα η κοκκινομάλλα ειναι στην κορυφή........αλλά τώρα παίζουν και κάτι εμπριμε που ειναι καύλα και δεν ξέρω τι να κάνω.....

κοκκινομάλλα  ξεκάθαρα <3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλά πάλι το ADV F800GS ήταν υπέροχο στην καθημερινή κίνηση, αλλά με το ADV 1200 GS φοβάσαι μην πάρεις καθρέπτες με το καρτερ σου.

offside και κιτρινη, αμα περασει το τιμονι της χονδρης τα βυζα περναν πιο ευκολα :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

offside και κιτρινη, αμα περασει το τιμονι της χονδρης τα βυζα περναν πιο ευκολα :winking:

Είχα ξεχάσει την αίσθηση της καρατιμόνας κι έχω πάει να φάω 5-6 καθρέπτες τις τελευταίες μέρες. 'Αλλη φάση όμως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην πόλη είστε μίζεροι κύριε!

Έχω συνάδελφο με 1200GS τυπικός γιάπης: υπάλληλος ναυτιλιακής με 1200GS με σκαρπίνι υπόδημα και 400κμ εκτός πόλης στο ενεργητικό του (μια φορά που μπερδεύτηκε και ήρθε μαζί μου βόλτα)
Κάθε φορά που φεύγουμε από το γραφείο τον κοροϊδεύω (και στο γραφείο τον κοροϊδεύω) δεν μπορεί να κουμανταριστεί η χοντρή άμα δεν είναι ο
Ivan Drago καβάλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην πόλη είστε μίζεροι κύριε! ειμαστε

Έχω συνάδελφο με 1200GS τυπικός γιάπης: υπάλληλος ναυτιλιακής με 1200GS με σκαρπίνι υπόδημα και 400κμ εκτός πόλης στο ενεργητικό του (μια φορά που μπερδεύτηκε και ήρθε μαζί μου βόλτα)
Κάθε φορά που φεύγουμε από το γραφείο τον κοροϊδεύω (και στο γραφείο τον κοροϊδεύω) δεν μπορεί να κουμανταριστεί η χοντρή άμα δεν είναι ο
Ivan Drago καβάλα. και εγω τους κοροιδευω :laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα