Jump to content
Sign in to follow this  
kostas275

Καθαρισμός κρανος

Recommended Posts

καλησπέρα έχει να μου προτείνει κάποιος καθαριστικό για εσωτερικά ? ( είχα δει κάτι σπρέι αφρού ) αν υπάρχει καμιά καλή μάρκα ?  

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Tα δικα μου πλενονται στο πλυντηριο. Το τσεκαρες;

(Εκτος κι αν δεν λες για τα μαξιλαρακια αλλα για το ιδιο το κρανος εσωτερικα...)

Τροποποιήθηκε από τον Χ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα μαξιλαρακια απο καποια κρανη καλο ειναι να πλενονται με αφρο που λεει το παιδι. 

Εγω πηρα ενα τετοιο, "OJ FOAM" λεει πανω, μου το συστησε το μαγαζι απο οπου πηρα το κρανος, δεν το χρησιμοποιησα ακομα ομως για να σου πω αποτελεσματα. Το λογικο ειναι να προσπαθησε απλα να μου πουλησει μια μουφα, αλλα ειδα οτι τα επαιρναν αρκετοι.

Τροποποιήθηκε από τον Νικολακης_Husq

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το δικο μου μανουαλ γραφει:

"To wash HJC removable pads, HJC recommends regular machine washing and air drying."

2 φορες τα εχω πλυνει μεχρι τωρα και βγηκαν ολοκαινουρια.

Για αφρους δεν γνωριζω και προτιμω να ακολουθω αυτο που συνιστα η ιδια η εταιρεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια διορθωση, οσον αφορα τον αφρο και το "πλενονται" που εγραψα. Σε στεγνο μαξιλαρακι τον αφρο λιγο να ποτισει και μετα σκουπισμα. Και οχι θερμαντικα σωματα μετα για στεγνωμα. Ετσι μου ειχαν πει τουλαχιστον απ'το μαγαζι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και τα agv πλενονται στο πλυντηριο?

Οτι λεει στο μανουαλ. 

Εμενα λεει οτι εκτος σκετο νερο επιτρεπεται μονο ουδετερο σαπουνι. Οποτε αυτο σημαινει οτι δεν το βαζω πλυντηριο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τωρα σωθηκες.. :laugh: 

google it

Εμενα λεει οτι εκτος σκετο νερο επιτρεπεται μονο ουδετερο σαπουνι. Οποτε αυτο σημαινει οτι δεν το βαζω πλυντηριο?

To ουδέτερο σαπούνι μάλλον το επισημαινει για να αποφευχθουν ερεθισμοι στο προσωπο και καλα.

Υποθετω πως μπορεις να το πλυνεις κανονικα στο χερι ή σε αναλογο προγραμμα πλυντηριου (χερι, ευαισθητα).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βγαζουμε τα μαξιλαρακια......

Τα πλενουμε με χλιαρο νερακι και σαμπουαν που ειναι πιο ηπιο απορρυπαντικο......

Δεν τα τριβουμε....απαλες κινησεις με το χερι  .......και τα συμπιεζουμε λιγο.......

Δεν τα στηβουμε σαν να θελουμε να τους βγαλουμε τα εντερα......παλι απαλα να φυγουν τα πολλα νερα.

Τα στεγνωνουμε φυσιολογικα.....ουτε καλοριφερ ουτε στον νταλα ηλιο.....

Καλες βολτες............

Τροποποιήθηκε από τον GeorStrat

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά εγώ τα αφαίρεσα,τα έβαλα σε μια λεκάνη με νερό για αρχή να μουλιάσουν,μετά σε μια λεκάνη με νερό και ava και μετά πάλι με σκέτο νερό και τέλος ξέπλυμα.Μια χαρούλα,ούτε πάθανε τίποτα και μύριζαν κι ωραία...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ μία φορά τα έχω πλύνει, έβγαλα τα μαξιλαράκια και τα έβαλα με ελαφρώς χλιαρό νερό και Soflan (ναι αυτό για τα μάλλινα, κάπου το είχα διαβάσει). Μετά όπως λέει ο GeorStrat με μόνη διαφορά ότι έβαλα και τον ανεμιστήρα όλο το βράδυ να τα χτυπάει και μέχρι το πρωί ήταν έτοιμα.

Μια χαρά βγήκαν και ήταν και από καλοκαίρι (θάλασσα, αλάτια, ιδρώτας κτλ).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω πάρει αφρούς κατά καιρούς αλλά δεν.....

Οι αφροί δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, περισσότερο είναι αρωματικό κράνους (μπορεί και απολυμαντικό) παρά καθαριστικό.

Την ιδρωτίλα κλπ χαριτωμένα, που έχουν ρουφήξει μέσα τους τα σφουγγάρια, δεν μπορεί να τα καθαρίσει, μόνο το πλύσιμο κάνει σωστή δουλειά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ουδέτερο σαπούνι (pH 7) το αναφέρουν όχι για το δερματάκι μας αλλά για να μην είναι είναι επιθετικό το σαπούνι στα υλικά, κόλλες κλπ. Όπως επίσης και τα μαλακτικά.

Οι αφροί σίγουρα δεν καθαρίζουν αλλά πρέπει να απολυμαίνουν π.χ. με ιόντα αργύρου...

Στέγνωμα πάντα φυσιολογικό χωρίς να είναι κοντά σε ζέστη. Αν θέλουμε να επιταχύνουμε το στέγνωμα (π.χ. για να μην βρωμίσει) τότε θέλουμε απλά έντονη ροή αέρα π.χ. έναν ανεμιστήρα.

Το Soflan αν δεν κάνω λάθος έχει μαλακτικά οπότε δεν μας κάνει.

Εγώ φοράω πάντα ένα Buff οπότε όλη η μπίχλα μένει σε αυτό και όχι στα μαξιλάρια. Αν πλύνω ποτέ το κράνος θα είναι μόνο για τους ρύπους από τα καυσαέρια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξερει καποιος ή εχει χρησιμοποιησει ενα υλικο σαν αυτο? http://www.amazon.co.uk/Xerapol-Acrylic-Scratch-Remover-50/dp/B000G6Q7DM

υποτιθεται οτι εξαφανιζει τις γρατσουνιες απο τις ζελατινες και τα fairings.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το καλυτερο ειναι να βγαλεις τα μαξιλαρακια και τα να πλυνεις σε λεκανη με σαμπουαν. οχι πολυ τριψιμο, απλα να μουλιασουν αρκετη ωρα. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα