Jump to content
Sledgehammer

Λαμόγιο AMD!

Recommended Posts

Η αλήθεια είναι οτι δεν περίμενα να ακούσω κάτι τέτοιο ποτέ:

Μήνυση κατά της AMD για ψευδείς δηλώσεις αναφορικά με τον αριθμό των πυρήνων στους επεξεργαστές Bulldozer

Πολλές φορές, οι κατασκευαστές επεξεργαστών υπερβάλλουν αναφορικά με τις επιδόσεις των προϊόντων τους. Ωστόσο, η AMD μπορεί να ξεπέρασε τα όρια στην προκειμένη περίπτωση.
Συγκεκριμένα, έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον της επειδή αποπροσανατόλιζε τους καταναλωτές αναφορικά με τον αριθμό των πυρήνων των Bulldozer επεξεργαστών. Η μήνυση έχει ως βάση το γεγονός ότι η AMD διαφήμιζε πως, λόγου χάρη, ένας επεξεργαστής διαθέτει οκτώ πυρήνες, ενώ στην ουσία διέθετε τέσσερις. Κάθε πυρήνας αποτελούσε μισό module, επομένως δεν λειτουργούσε ανεξάρτητα.

Ως εκ τούτου, ένα Bulldozer CPU δεν μπορούσε να διαχειριστεί ταυτόχρονα τόσες διαδικασίες όσες θα περίμενε κανείς από έναν πραγματικά οχταπύρηνο επεξεργαστή, γεγονός που σίγουρα θα απογοήτευσε απαιτητικούς χρήστες.

Η συγκεκριμένη τακτική marketing ενδέχεται λοιπόν να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην AMD, καθώς μεγάλος αριθμός καταναλωτών έχει προβεί σε αγορά Bulldozer επεξεργαστών. Σε περίπτωση λοιπόν που χάσει τη δίκη, θα πρέπει να ξοδέψει μεγάλο χρηματικό ποσό για αποζημιώσεις.

Η AMD δεν έχει προβεί σε δηλώσεις αναφορικά με τη συγκεκριμένη μήνυση, αν και είναι εμφανές ότι αποσύρεται από τον σχεδιασμό modular chips ενόψει της δικαστικής διαμάχης. Για τον λόγο αυτό, δίνει έμφαση στην αρχιτεκτονική Zen, η οποία αποτελεί μια πιο συμβατική προσέγγιση που εστιάζει σε ταυτόχρονα code threads σε κάθε πυρήνα, όπως το Hyperthreading της Intel.

Πηγή: http://www.insomnia.gr/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τοσο καιρο το λεω και εγω και αλλοι πολλοι. Αυτος ηταν ακριβως ο λογος που ενα οκταπυρηνο AMD ηταν χειροτερο σχεδον σε ολα απο ενα τετραπυρηνο intel. Οχι οτι δεν ειναι οκταπυρηνα. Απλα αν μου μοιραζεσαι 2 απο τα πιο σημαντικα μερη του CPU (FPU και cache) ανα 2 πυρηνες τα θελεις και τα παθαινεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ δεν είχα ξανακούσει κάτι τέτοιο. Ήξερα ότι οι AMD είναι γτπ (εκτός από τις GPU) αλλά αυτό είναι πολύ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βλέπω να βαράει φούντο αν φάει κανά πρόστιμο..

Κρίμα και ετοιμάζει ωραίες καρτούλες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τους επεξεργαστες αυτο ηταν γνωστο και το ελεγε και η amd πριν βγουν.

Μοιραζονται ανα 2 καποια μερη.

Δε προκειται να γινει κατι με τη μηνυση γιατι πολυ απλα δεν εκρυψε κατι.

Τωρα το οτι δεν τραβανε σαν επεξεργαστες ειναι αλλο θεμα.

Οι χαμηλομεσαιοι για τα λεφτα τους καλουτσικοι ειναι.

Για gaming κτλ πας σε ιντελ.

Και μια επεξηγηση

Φυσικά και μπορούν οι συγκεκριμένες CPU να διαχειριστούν ταυτόχρονα ακριβώς όσες διεργασίες θα περίμενε κανείς, αν και σε περίπτωση που μιλάμε για 8x floating point αυτό θα γίνεται πιο αργά απ' ότι αν ήταν π.χ. 8x integer load. Η οποία διαφορά δεν υπάρχει περίπτωση στην πράξη να εμφανιστεί για οποιονδήποτε ψωνίζει με βάση το moar cores for less μιας και τα floating point workloads είναι πολύ σπάνια σε σχέση με τα integer.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό έγινε μόνο στους Bulldozer ή και σε παλιότερους 8πύρηνους της AMD;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ολες οι εταιρειες φουσταραδες. το θεμα τλκ ειναι ποιος το κανει καλυτερα. 

στα αντιποδα, δε θα λεγα οτι ειναι και τοσο χαλια οι αμδ, ειδικα αν σκεφτεις το κοστος τους. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βλέπω να βαράει φούντο αν φάει κανά πρόστιμο..

Κρίμα και ετοιμάζει ωραίες καρτούλες.

Στις GPU μια χαρά είναι. Εγώ έχω δύο χρόνια μια 7770 και είναι μια χαρα! Battlefield το σηκώνει High!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ολες οι εταιρειες φουσταραδες. το θεμα τλκ ειναι ποιος το κανει καλυτερα. 

στα αντιποδα, δε θα λεγα οτι ειναι και τοσο χαλια οι αμδ, ειδικα αν σκεφτεις το κοστος τους. 

Oi επεξεργαστές της AMD δεν είναι καθόλου χάλια. Στα ενσωματωμένα στον επεξεργαστή γραφικά ταπεινώνουν τους αντίστοιχους Intel για πλάκα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχει συζητηθεί και στο insomnia.gr ότι τόσο οι "κατηγορίες" για τον "αποπροσανατολισμό" των πελατών όσο και το ίδιο το site που φιλοξενεί την είδηση είναι ελαφρώς γτπκ 

http://www.insomnia.gr/_/articles/hardware/amd/μήνυση-κατά-της-amd-για-ψευδείς-δηλώσεις-αναφορ-r10461#commentsStart

οπότε μην τσιμπάτε μόνο με ένα τίτλο, δείτε λίγο και τι παίζει

τώρα για τους AMD, ένα πράγμα θα πω, vfm 

υ.γ σκατά στην ιντελ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στις GPU μια χαρά είναι. Εγώ έχω δύο χρόνια μια 7770 και είναι μια χαρα! Battlefield το σηκώνει High!

Και εγώ μια R9 270X έχω. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε τι αναλυση?..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα @@ μου, παλι AMD θα παρω εγω.

Για τα χοντρα εχω σερβερς να μου κανουν τη δουλεια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα