Jump to content
Sign in to follow this  
Markarth

Aprilia RS 125

Recommended Posts

Υ.Γ Κάτι ειπώθηκε για τον ήχο πιο πάνω. Θεωρήτε τον ήχο του Ninja ωραίο? Για μένα δεν νοήται supersport μηχανή να μην κάνει το χαρακτηριστικό βουητό των 4κύλινδρων. Το Ninja κάνει σαν 2 παπάκια.

Εγω τον καραγουσταρω βασικα. Σα να βγηκε απο τις πυλες της κολασεως κανει.

Περα απο αυτο φιλε δε ξερω τι να σου πω, ισως ειναι οντως καλο αυτο που δινει ο εμπορος, αλλα πρεπει να σιγουρευτεις οτι αξιζει.

Αλλιως ειτε απο ιδιωτη ειτε τιποτα. Σε καμια περιπτωση μην το παρεις αν εχεις αμφιβολιες για το αν ειναι σε καλη κατασταση, απλα και μονο για να μη χασεις την "ευκαιρια".
Αν ομως ειναι καλο χτυπα το. Τουλαχιστον αυτο θα εκανα εγω, αλλα η γνωμη μου δεν εχει καμια πρακτικη εφαρμογη απο τη στιγμη που ΕΣΥ θα το καβαλας..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Υ.Γ Κάτι ειπώθηκε για τον ήχο πιο πάνω. Θεωρήτε τον ήχο του Ninja ωραίο? Για μένα δεν νοήται supersport μηχανή να μην κάνει το χαρακτηριστικό βουητό των 4κύλινδρων. Το Ninja κάνει σαν 2 παπάκια.

Εσύ δηλαδή περιμένεις ήχο 4κύλινδρου SS σε μηχανάκι 300 κυβικών? 
ότι καλύτερο/κοντινότερο σε αυτά τα κυβικά είναι... τα δίχρονα κάνουν σαν κλανίδια ακόμα και το Sutter το 500άρι "υπεργαμάω τάω" ss όταν ανοίγει κάνεισαν α κλανίδια που οδγούν τα 16χρονα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξεφευγουμε απο το θεμα :P και σε καποιους για καποιον περιεργο λογο, αρεσει ο ηχος διχρονου, συμπεριλαμβανω και εμενα μεσα. Δεν το συκγρινω βεβαια με ενς 4κυλινδρου, ας μη τρελαθουμε κιολας, αλλα απο τα κλασικα 125αρια 4χρονα, το 2χρονο για μενα εχει μακραν καλυτερο ηχο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσύ δηλαδή περιμένεις ήχο 4κύλινδρου SS σε μηχανάκι 300 κυβικών? ότι καλύτερο/κοντινότερο σε αυτά τα κυβικά είναι...

Και το ZX-R έβγαινε σε 250αρι και ήταν 4κύλινδρο και είχε μια χαρά ήχο. Δεν είναι ανάγκη να έχει πολλά κυβικά για να κάνει έτσι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παρε  διχρονια να ευχαριστηθεις μηχανακι.αν εχεις τη δυνατοτητα παρε το RS250 μεγαλο σχολειο αυτο και ολα τα αλλα δυομισαρια διχρονα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και το 999 κάνει σαν μπετονιέρα και tdm μαζ΄, νοείται supersport ή όχι;

για να ξέρω μην την πάρω δηλαδή

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και το 999 κάνει σαν μπετονιέρα και tdm μαζ΄, νοείται supersport ή όχι;

για να ξέρω μην την πάρω δηλαδή

χαχαχαχα.... ετς...

πάντως καταλαβαίνω τι εννοεί... όταν σκεφτόμαστε SS εδώ στο Ελλάδα, στο μυαλό μας έρχονται τα Γιαπωνέζικα 4κύλινδρα με τα ουρλιαχτά στις 12 χιλιάδες σ.α.λ. αν και ακούγωντας το rsv4 λες... ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ!

στο θέμα μας όμως... εγώ σου προτείνω μην σπαταλίσεις λεφτά αντιθέτως να τα κρατήσεις για να πάρεις καλύτερη... πρόσεξε... όχι ιδανικότερη, μιας και για σένα το RS είναι άχτι... αλλά καλύτερη, μεγαλύτερη, δυνατότερη, σοβαρότερη ;)

Τροποποιήθηκε από τον leosake

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατι ακομα. Εαν το πας ηρεμα, σε χαμηλες στροφες μια απλ βολτουλα χωρις περβολικα τεντωματα συνεχεια, παλι θα καψει τα κερατα του? Επισης, γιατι ειναι αδυνατον να κανεις μια μεγαλη βολτα? Δεν εχει αντοχες ο κινητηρας η απλα καταναλωνει πολυ βενζινη?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θα κάψει τα κερατά του αν συγκρατείσαι ,αλλά και πάλι θα κάψει παραπάνω από ίδιας ιπποδύναμης τετράχρονο. Το χέρι πάντως κάνει μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση.

Δεν είναι αδύνατον, είναι απλά κουραστικό και πρέπει να προσέχεις μερικά πράγματα. Π.χ. αν πας απο εθνική οδό, δεν πρέπει να κινείσαι πολύ ώρα με τις ίδιες στροφές στο μοτέρ, τα δίχρονα έχουν ανοιόμορφη ροή καυσίμου αλλού μπορεί να είναι λίγο πλούσιο, αλλού φτωχό, αν τύχει και πηγαίνεις συνέχεια στο φτωχό, ε φθείρεται κάπως πιο πρόωρα το μοτέρ.

Προσπάθησε να καταλάβεις ότι τα μοτό αυτά, δεν είναι τόσο θεικά όσο τα έχεις θεοποιήσει στο μυαλό σου. Η λογική των 125 της εποχής εκείνης, ήταν να φτιαχτεί για καυλωμένους πιτσιρικάδες με Α1 δίπλωμα, ένα ρέπλικα μεγαλύτερου μοντέλου, να κρατήσει πάνω-κάτω μέχρι να πάει ο πιτσιρικάς να πάρει το Α και να το δώσει-πετάξει-παροπλίσει και να οδηγήσει το μεγάλο μοτό. Δεν φτιάχτηκαν ούτε για μια ζωή, δεν φτιάχτηκαν για να ικανοποιήσουν τον έμπειρο, δεν φτιάχτηκαν για grand turismo χρήση, γενικά είναι ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ για πιτσιρικάδες, αυτό τα λέει όλα νομίζω.

Αν εσύ ξεπέρασες αυτό το στάδιο ή θα το ξεπεράσεις σύντομα, ε δεν βλέπω λόγο να πάρεις το προσωρινό. Πήγαινε πάρε κατευθείαν το μεγάλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμένα με μικτή οδήγηση το δικό μου το motard μου είχε κάψει 4,7 στα 100. Εγώ πάντως έχω κάνει και μεγάλες ( για μένα ) βόλτες στις οποίες δεν έπαθε τίποτα απλά χρειάζεται να παίζεις λίγο με το γκάζι να μην το έχεις συνέχεια σταθερό 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια χαρα καταναλωση θα εχεις αν δεν το σκιζεις. Παπι δεν ειναι, αλλα δεν το παιρνεις γι' αυτο.

Επισης ναι μεν ειναι "υποκαταστατο" μεγαλης μηχανης, αλλα το σοκ που θα παθεις απο την εκρηξη του διχρονου, ιδιαιτερα σε σχεση με αυτο που εχεις τωρα, αξιζει τον κοπο.
Εγω εχοντας 170αρι σκουτερ(δυνατοτερα απο αυτο που εχεις τωρα δηλαδη), οταν ανεβηκα πρωτη φορα σε διχρονιλα 125(wre 125) και μαλιστα συνεπιβατης, απλα φωναζα και γουσταρα τη ζωη μου ολη τη διαδρομη. Ε οταν το οδηγησα κι' ολας επαθα πλακα.

Ολα αυτα νομιζω θα τα ζησεις και 'συ και ο καθε εσυ που δεν εχει βιωσει κατι αναλογο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια χαρα καταναλωση θα εχεις αν δεν το σκιζεις. Παπι δεν ειναι, αλλα δεν το παιρνεις γι' αυτο.

Επισης ναι μεν ειναι "υποκαταστατο" μεγαλης μηχανης, αλλα το σοκ που θα παθεις απο την εκρηξη του διχρονου, ιδιαιτερα σε σχεση με αυτο που εχεις τωρα, αξιζει τον κοπο.
Εγω εχοντας 170αρι σκουτερ(δυνατοτερα απο αυτο που εχεις τωρα δηλαδη), οταν ανεβηκα πρωτη φορα σε διχρονιλα 125(wre 125) και μαλιστα συνεπιβατης, απλα φωναζα και γουσταρα τη ζωη μου ολη τη διαδρομη. Ε οταν το οδηγησα κι' ολας επαθα πλακα.

Ολα αυτα νομιζω θα τα ζησεις και 'συ και ο καθε εσυ που δεν εχει βιωσει κατι αναλογο.

Συμφωνώ απόλυτα. Μόλις νιώσεις το power valve να ανοίγει για πρώτη φορά θα τρελαθείς από την χαρά σου. Και το σημαντικότερο για μένα :

Όταν ψάχνεις μια μηχανή διαλέγεις αυτήν που κ@υλώνεις να την οδηγάς και να την βλέπεις, όχι αυτή "που είναι η καλύτερη επιλογή γιατί μπλα μπλα μπλα"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικα το μηχανακη δεν δείχνει και τοσο "καθαρο" πηγα και το κοιταξα σημερα με ενα φιλο μου. Ισως απλα κανω υπομονη 2 ετοι μεχρι να βγαλω το Α διπλωμα και αφου μαζεψω και ενα ικανοποιητικό ποσο τοτε θα κανω την τελικη μου αγορα (σημαδευω για Aprilia και παλι φυσικα...). Κατι σε RSV εαν μου το επιτρεπουν τα οικονομικα μου, ισως καποιο Tuono.. Αν και πιστευω πως θα αλλαξω 100 γνωμες ως τοτε οποτε τα πολλα λογια ειναι περιττά. Ευχαριστω για ολες τις απαντησεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικα το μηχανακη δεν δείχνει και τοσο "καθαρο"

Καθαρά εγκυκλοπαιδικά και απο περιέργεια, τι είδατε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθαρά εγκυκλοπαιδικά και απο περιέργεια, τι είδατε;

Εχει βαφτει, δεν εκανε service στα 15κ χιλιομετρα που σημαινει οτι θα χρεαιστη και πιστονι μαλλον... Λαστιχα σιγουρα (αν και τα υπολογιζα αυτα).. Δειχνει να εχει φαει και ξαπλα.. Αυτα. Αρκετα ωστε να μη θελω να το ρισκαρω τουλαχιστον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα