Jump to content
Fan1s

Ένα Επιχειρηματικό Όνειρο...

Recommended Posts

Μακάρι να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα!

Για να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους είπες και μόνος σου τι χρειάζεσαι: 

Θελω να εχω σωστες τιμες και να μην εξαπατω τον κοσμο.

Θελω παρειστικο περιβαλλον, να μην με βλεπουν μονο ως εμπορο, αλλα να σταματανε να κερασω εναν καφε και να πουμε μια κουβεντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μακάρι φίλε μου να το καταφέρεις ,  αλλά να ξέρεις πως η Ελλάδα δεν είναι χώρα για ονειροπόλους.

Είναι για λαμόγια και γι αυτό ευδοκιμούν τόσο πολύ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο εύχομαι φίλε...όλοι κάνουμε όνειρα που μοιάζουν ανεκπλήρωτα...μη μασάς lock on στο στόχο σου και προχώρα.Αν θές θα τα καταφέρεις...

Υ.Γ. Μου αρέσει αυτό που θες να κάνεις.

Τροποποιήθηκε από τον reNos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνω απολυτα μαζι σου, αλλα ειμαι και της αποψης οτι αν εισαι καλος και σωστος στη δουλεια σου, ο ελληνας θα σου δωσει την ευκαιρια και θα σε προτιμησει.

Απλα πιστευω οτι πρεπει να ψαχτω αρκετα με το πως θα φερνω μεγαλες ποσοτητες απο το εξωτερικο ωστε να εχω καλες τιμες. Γιατι λογικο ειναι ο καθενας μας να αγοραζει απο το ιντερνετ οταν εδω ειναι πανακριβα.

Μικρος ειμαι ακομα, ενα ρισκο ειναι η ζωη ! :D

Τροποποιήθηκε από τον Fan1s

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επειδή μίλησες μόνο για εμπορία και όχι για υπηρεσίες ειδικότερα.

η εμπορία είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, και πράγματι η χώρα μας είναι πλήρως μη ανταγωνιστική σε τιμές όταν μιλάμε για μηχανές. προφανώς φταίνε αρκετά πράγματα για τούτο, αλλά το νούμερο ένα είναι η απληστία και η ανάγκη του έλληνα για γρήγορο κέρδος.

ένα από αυτά που θα μπορούσες να κάνεις αν θέλεις κόσμο να σε ακολουθήσει εξ αρχής, είναι 1-2-3-10 συμφωνίες με οίκους του εξωτερικού (πχ λέμε τώρα -partzilla και superbikesupply-από τα φθηνότερα στον κόσμο σε αξεσουάρ μηχανής για σχεδόν τα πάντα) και να γλιτώνεις τα μεταφορικά κάνοντας μαζικές προπαραγγελίες.

άλλο θα ήταν να βγάζεις groupbuy πράγματα universal για όλες τις μηχανές μετά από προπαραγγελίες και requests και να τα αγοράζεις σε τιμές πολύ χαμηλές μετά από συμφωνία κλπ, και να τα πουλάς σε αντίστοιχες χαμηλές τιμές.. σκεπτόμενος πάντα το τι ζητά και θέλει το αγοραστικό κοινό..

καλή τύχη με την ιδέα σου!! κυνήγησέ την!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχεις ιδιόκτητο χώρο ?

εχεις προυπολογίσει τα μηνιαία έξοδα, χωρίς το ενοίκιο ?

Ειναι πραγματικα το όνειρο σου στα 23 σου, να γινεις έμπορος ?

υγ. 3ος εισαι ή άλλο? φορτηγό ή γκαζάδικο ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

3oς ειμαι κυριε Συντονιστα σε γκαζαδικα. Εχω ιδιοκτητο χωρο μια μεγαλη αποθηκη και σκεφτομαι για αρχη να ξεκινησω με πολυ πραγμα απο στοκ εμπορευμα και διαθεση του μεσω online site.

Επισης οπως ανεφερα εχω βαλει περιθωριο στον εαυτο μου ακομα 2 χρονια να κανω τους υπολογισμους μου και τις ακρες μου, οπως και το να κανω αποθεμα χρηματων μιας και δεν θελω να μπλεξω με δανεια και να τρεχω. Θελω να εχω αρκετα χρηματα στο χερι να κινηθω οπως θελω εγω χωρις δεσμευσεις για αυτο αλλωστε κανω και υπομονη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραία.
Τα σκεφτεσαι σωστά + απλά. Ομως, εχεις καλό λογιστή ?

Αν ξεμπαρκάρεις, θα ειναι εύκολο να ξαναμπαρκάρεις μετα απο κάνα χρόνο ?

(Κρίσιμες ερωτήσεις, αλλά ζουμε Ελλάδα του '15).

Αυτο το ''κυριε συντονιστα'' με στελνει στον ταφο.....:drunk:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ειχα σκεφτει την περιπτωση λογιστη που λες, αλλα παραδοξως εχω απιστευτο λογιστη φιλο μου με μεταπτυχιακα και αρκετα ψαγμενο με δικο του γραφειο.

Οσο για το θεμα να ξαναμπαρκαρω, μεχρι στιγμης βλεπω οτι εμας τους μηχανικους μας ζητανε και βιαζονται κιολας να μας μπαρκαρουν. Εχουν ελλειψεις. τωρα σε 3-5 χρονια δεν ξερω πως θα ειναι.

Και σε ευχαριστω πολυ για τις ερωτησεις σου, χρειαζομαι τετοιες ερωτησεις απο ωριμοτερους ανθρωπους που θα με βαλουν σε σκεψεις. Ερωτησεις που πιθανον δεν θα εκανα στον εαυτο μου και που θα με ζορισουν αλλα ετσι ΠΡΕΠΕΙ!

σας ευχαριστω ολους! Δεχομαι κιαλλες γνωμες οσο αφορα ιδεες αλλα και ερωτησεις που θα με ξεμπλοκαρουν!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προχωρησέ το αφοβα. Οταν είσαι καλός επαγγελματίας σίγουρα ολοι οι ενδιαφερόμενοι θα σε υποστηρίξουν. Τώρα με το μπουρδέλο το κράτος και τα φορολογικά αντε βγάλε ακρη !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μακάρι να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα!

Για να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους είπες και μόνος σου τι χρειάζεσαι: 

Θελω να εχω σωστες τιμες και να μην εξαπατω τον κοσμο.

-eiναι μεγαλη κατραπακια , οταν παρει χαμπαρι , οτι με απειροελαχιστο περιθωριο κερδους , εξακολουθει και ειναι ακριβοτερος ,απο αυτους που νομιζει , οτι εξαπατουν το κοσμο ...

φιλε μου , μακαρι να σου πανε ολα δεξια...αλλα δεν υπαρχουν εδω και αρκετο καιρο ,πολλα ατομα που εξαπατουν το κοσμο ...  ο μονος λογος που ισως γινεται αυτο , ειναι λογο οτι κανουμε συγκρισεις σε ανομια πραγματα...

αν ομως δεις ευρωπαικους καταλογους κατα το λανσαρισμα , θα δεις οτι οι τιμες των δικων μας εμπορων , ειναι ιδιες , με των εξω ... παρα τα διαφορετικα φορολογικα καθεστωτα ..

οι αδυναμια των δικων μας εμπορων ερχεται οταν εχουν αναγκαστει και εχουν στοκαρει εστω και δυο κομματια απο ενα προιον , το οποιο καποια στιγμη στο μελλον ,στο εξωτερικο βγαινει σε προσφορα και εκει οι δικοι μας δεν μπορουν να παιξουν μπαλα γιατι πολυ απλα εχουν αγορασει σε αλλη τιμη ...

...ασχετως λοιπον του θεματος , ας μην διακατεχομαστε ΜΟΝΟ απο κακεντρεχεια 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σου ευχομαι καλη τυχη!!! αλλα προτου ξεκινησεις σκεψου οαεε φορος εισοδηματος, φπα, τελος επιτηδευματος, κλπ. ολα αυτα δυστυχως αλλαζουν απο τη μια στιγμη στην αλλη, κ εκει που να πηγαινεις μια χαρα να σου ζητα το κρατος χρηματα κ πολλες φορες αναδρομικα. και να βγει εκτος προγραμματος. Συν τοις αλλοις κυνηγουν τις μικρες επιχειρησεις για να βγουν εκτος αγορας.

καλη επιτυχια!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν ομως δεις ευρωπαικους καταλογους κατα το λανσαρισμα , θα δεις οτι οι τιμες των δικων μας εμπορων , ειναι ιδιες , με των εξω ... παρα τα διαφορετικα φορολογικα καθεστωτα ..

οι αδυναμια των δικων μας εμπορων ερχεται οταν εχουν αναγκαστει και εχουν στοκαρει εστω και δυο κομματια απο ενα προιον , το οποιο καποια στιγμη στο μελλον ,στο εξωτερικο βγαινει σε προσφορα και εκει οι δικοι μας δεν μπορουν να παιξουν μπαλα γιατι πολυ απλα εχουν αγορασει σε αλλη τιμη ...

...ασχετως λοιπον του θεματος , ας μην διακατεχομαστε ΜΟΝΟ απο κακεντρεχεια

μάλλον φίλε νικο δεν ασχολείσαι και πολύ με το εμπόριο ειδών μοτοσυκλέτας ε;

δεν μιλάμε γενικώς για εμπορεύματα αλλά για συγκεκριμένα πράγματα που δεν φτιάχνονται στην ελλάδα.

πάμε λοιπόν... ποιο ανταλλακτικό στην ελλάδα έχει φθηνότερα από το εξωτερικό; όλοι οι έμποροι-εισαγωγείς ανταλλακτικών βάζουν καπέλα από 40 μέχρι διακόσα σαράντα (λέμε τώρα)%, όταν πχ η partzilla είχε/έχει 30% έκπτωση στις τιμές ανταλλακτικών ιαπωνίας.

ποιο αξεσουάρ στην ελλάδα το βρίσκεις φθηνότερα εδώ; ας γελάσω δηλαδή..

θα σου πω δύο μικρά παραδείγματα για να δεις την κλοπή των ελλήνων εισαγωγέων αξεσουάρ μηχανής σε 2 προϊόντα, ohlins και bazzaz . 

Η ohlins έχει και ευρώπη και αμερική εργοστάσια, και αποτελεί ένα τέλειο παράδειγμα καθώς, όταν έψαχνα από ελλάδα/ευρώπη για καινούριο αμορτισέρ για το cbr ο επίσημος αντιπρόσωπος ATV μου έλεγε 1200 με παραγγελία από σουηδία, όταν η ohlins αμερικής σε σύμβαση με μεγάλο κατάστημα  το χρέωνε 850+φυσικά μεταφορικά 80 και τέλη εκτελωνισμού περίπου 120 ευρώ. μιλάμε για καθαρή διαφορά 320 ευρώ που τα τσεπώνει ο εισαγωγέας, δηλαδή το 1/4 της τιμής.

η bazzaz στην ελλάδα έχει αντιπρόσωπο την ssracing η οποία πληρώνει ένα σεβαστό ποσό στην εταιρία. κόστος bazzaz full πακέτο με τοποθέτηση ελλάδα 1100, κόστος αγοράς μονάδας από αμερική από μεγάλο κατάστημα 650+70+100 περίπου μεταφορικά +εκτελωνισμός συν κανά ψιλό για εγκατάσταση αν δεν μπορείς μόνος σου, πάλι 300 ευρώ καβάτζα ο ελληνας έμπορος.

βεβαίως θα μου πείτε εχεις εδω εγγύηση σερβις κλπ αλλά όταν μιλάμε καθαρά για τιμές, οι έλληνες εισαγωγείς είναι άπληστοι.

οι παραπάνω τιμές δεν είναι πλασματικές, αποτελούν πραγματικές αγορές δικές μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε ευχαριστω φιλε Μακη!

Καποια στιγμη στο μελλον σκεφτομαι επισης να κανω καταλογο με πραγματα και εταιριες που δεν βρισκεται στην Ελλαδα. Τα παραπονα σας με λιγα λογια!

Βρισκομαι ακομα στην μελετη παιδια, δεν ειπε κανεις οτι θα πετυχω ή οτι ειναι ευκολο. Στην Ελλαδα ζουμε. Το μονο που ξερω ειναι οτι δεν θα το παρατησω, θα προσπαθησω και αν δε βγει θα εχω χασει 3 χρονια Καθαρης εργασιας (δεν θα χρωσταω σε κανεναν) και απλα θα ξεκινησω απο την αρχη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα σου πω δύο μικρά παραδείγματα για να δεις την κλοπή των ελλήνων εισαγωγέων αξεσουάρ μηχανής σε 2 προϊόντα, ohlins και bazzaz . 

Η ohlins έχει και ευρώπη και αμερική εργοστάσια, και αποτελεί ένα τέλειο παράδειγμα καθώς, όταν έψαχνα από ελλάδα/ευρώπη για καινούριο αμορτισέρ για το cbr ο επίσημος αντιπρόσωπος ATV μου έλεγε 1200 με παραγγελία από σουηδία, όταν η ohlins αμερικής σε σύμβαση με μεγάλο κατάστημα  το χρέωνε 850+φυσικά μεταφορικά 80 και τέλη εκτελωνισμού περίπου 120 ευρώ. μιλάμε για καθαρή διαφορά 320 ευρώ που τα τσεπώνει ο εισαγωγέας, δηλαδή το 1/4 της τιμής.

na σου πω εγω αναλογα προιοντα...

μποανο για βετα http://www.beta.boano.com/index.asp?cat=12&sottocat=2 

ττχ44 1130ευρω ... τασουλης 1000 , γουλφ 900 , με αντρεανι ριβαλβιν

ελατηρια σακς 75 ευρω μποανο , 60 φουοριστραντα - η ελληνικη μπετα -

επειδη μιλησες για ολινς ...παραδειγματα υπαρχουν απο λες τις πλευρες... εμπορος οχι δεν ειμαι -πλεον- και ουτε θα ηθελα να ξαναγινω ...  

αλλα πραγματικα  ειναι αδιανοητο να συζηταμε τιμες αμρικης με ελλαδος...  δλδ μια αγοραστικη δυναμη εκατομυριων με την αγοραστικη δυναμη μερικων δεκαδων ανθρωπων ...

ετσι νομιζε και ο billysrebuilts πριν μερικα χρονια ...οτι ολοι οι εμποροι ειναι κλεφτες και στην αμρικη εχουν την κοτα με τα χρυσα αυγα... και πλεον χρωσταει σε οποιον μιλαει ελληνικα ... στο κρατος , στην εφορια , στο ικα ... και ποιος ξερει σε ποιους ακομα...

υπαρχουν ακομα κανα δυο εμποροι , ενας κατω απο τον ισθμο ...και ενας βορεια , που πουλανε πιο κατω απο την υπολοιπη αγορα ... ελαχιστα πιο πανω απο οσο αγοραζουν απο partseurope ...χωρις ομως να εουν πληρωσει φπα , ποτε ...οταν σκασει ομως η καμπανα ... θα ακουστει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ηθελα κατι να γραψω αλλα επεσαν τλεφων κα ιτο χασα.

φιλαράκο, πριν κάνεις την οποιαδήποτε κίνηση σου, καλό θα ήταν τουλάχιστον στα πρώτα σου βήματα να έχεις έναν άλλο έμπορο στο πλάι σου που να ναι χρονια στο κουρμπετι (ας πουλάει και χρώματα) , αυτός ξέρει να σε κατατοπίσει καλύτερα και από το λογιστή σου.

και διάβασε κατατζάκη, η βιογραφία του αλέξη ζορμπά, κεφαλαιο 4, τελευταιες 3 σελίδες, σελιδα 64 ξεκιναει στην εκδοση που εχω εγώ. ο άνθρωπος είναι χτήνος λέει. και μόλις το διάβασεις μη το πάρεις τις μετρητίς, απλά έχε το στο μυαλό σου.

καλή επιτυχία σου εύχομαι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απλα θα στο πω χωρις κορδελλες και φιογκακια δουλεια εχεις και πολυ καλη μαλιστα.

οποιος φευγει απ το μαντρι τον τρωει ο λυκος,κατσε στ αυγα σου.

Η ελλαδα δεν ειναι ανταγωνιστικη σε τιμες εκτος αν εισαι αρχιλαμογιο,ΤΕΛΟΣ 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε η δουλεια μου αποφερει αρκετα χρηματα, αλλα δεν τη λες και πολυ καλη!

Δεν εχω σκοπο να κατσω μια ζωη στα βαπορια. Ειναι γρηγορα λεφτα, αν εχεις μυαλο αξιοποιησε τα, αν οχι τα σπαταλας και καθεσαι μια ζωη εκει μεσα. Εγω λεω να παρω το ρισκο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι αναγκη να το κανεις στην ελλαδα αυτο?Αν ειχα φραγκα και ορεξη για να κανω τετοια δουλεια δεν παιζει να το εκανα ελλαδα για ΚΑΝΕΝΑ λογο πραγματικα. Δε θα χεις βαλει βιδα στο τοιχο και θα πληρωνεις ενα 8=> λεφτα σε τεβε και τετοιες αρχηστες(πραγματικα ομως) μαλακιες.

Οχι τπτ στο λεω γιατι εχεις μελλον μπροστα σου και θα ιεναι κριμα να καταστρεψεις το ονειρο σου και τον πολυτιμο χρονο και ορεξη σε ενα τετοιο κρατος..

Τροποποιήθηκε από τον cloud_constructor

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν αποφασίσεις να το κάνεις γνώμη μου, να έχεις τον λογιστή από κοντά και να αρχίσεις να εμπορεύεσαι προϊόντα που πουλάνε για αρχή π.χ ανταλλακτικά σκούτερ και παπιών  και σιγά σιγά να φτιάξεις ένα καλό στοκ 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μακη μαρεσει πολυ το σκεπτικο σου,η ζωη θελει ρισκα,ακομα και αν ειναι λαθος.Θα ηθελα πολυ αν παμε και οι δυο καλα-ο καθενας στην πλευρα του να συνεργαστουμε στο μελλον..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα