Jump to content
Χ

Κλειδαριά δισκόφρενου. Στον μπροστά ή στον πίσω τροχό;

Recommended Posts

Ανοίγω το θέμα με αφορμή μια συζήτηση που προέκυψε στο παρακάτω δυσάρεστο θέμα http://www.mybike.gr/forums/topic/79360-κλοπη-yamaha-crypton-x-135/ με τον

@Νικολακης_Husq . Βασικά ότι λέει ο τίτλος... Που πιστεύετε ότι είναι καλύτερα και πιο αποτελεσματική και γιατι;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

συνηθως το βαζουμε στον μπροστα για να το δεις πιο ευκολα το πρωι και να μην ξεχασεις να το ξεκλειδωσεις, ή γιατι το κορδονι υπενθυμισης παει απο μπροστα στην μανετα, ή για να μην μπλεξεις με τον πισω τροχο που συνηθως ειναι πιο βρωμικος λογο αλυσιδας. επισης ο μπροστα δισκος ειναι μεγαλυτερος κ παχυτερος απο τον πισω κ αν ξεκινησεις με το λοκ πανω δεν στραβωνει τοσο ευκολα.

υγ -> το κρυπτον χ δεν εχει πισω δισκοφρενο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δέν νομίζω ότι είναι πολλά τα μηχανάκια που μπορούν να πάρουν DiskLock στον πίσω τροχό.

Παρόλα αυτά, DiskLock στον πίσω τροχό και κλειδωμένο τιμόνη είναι σίγουρα πιό effective επιλογή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καβατζαρεις 2 τεποζιτα σε ευρω και τα επενδύεις σε 2ο δισκολουκλετο.

εχω 3 και αναθεμα δεε μπορω να βρω το κλειδι για το 3ο να βαζω και στις 3 δισκοπλακες, ειναι και ενα μυστηριο στρογυλο κλειδι, που να βρεις. .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υποψιν οτι ηλεκτρικος τροχος χειρος κοβει τα παντα ολα, εκτος απο πολυ χοντρα disclock του 100ρικου +

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ερώτηση: Κλειδαριά δισκόφρενου. Στον μπροστά ή στον πίσω τροχό??
Απάντηση : Και στους δύο, και ακόμη καλυτερα, για να μην μπορεί να κυλίσει, δυο μπροστά, έναν απο κάθε μεριά έτσι ώστε να μην πάει ούτε μπρός, ούτε πίσω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια δεν θα βγαινουμε για καφε με τσαντα στην πλατη που θα κουβαλαει καμια 10αρια disc locks...

Τροποποιήθηκε από τον Νικολακης_Husq

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα DiskLock's κατα την γνώμη μου είναι ψιλοάχρηστα.

Η ουσιαστική πρόληψη είναι το δέσιμο σε σταθερό σημείο με αλυσίδα που δέν κόβετε με ψαλίδα.

3 τσιγγάνοι το σηκώνουνε με τα χέρια και το βάζουνε μέσα στο βαν εύκολα, όσα disklocks και εάν φοράει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

¨Εχω δει σε βίντεο να την σπάει την κλειδαριά στον πίσω τροχό χρησιμοποιώντας την ιπποδύναμη της μηχανής, ξεκινώντας την

Στον μπροστά δεν γίνεται αυτό

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ουσιαστική πρόληψη είναι το δέσιμο σε σταθερό σημείο με αλυσίδα που δέν κόβετε με ψαλίδα.

3 τσιγγάνοι το σηκώνουνε με τα χέρια και το βάζουνε μέσα στο βαν εύκολα, όσα disklocks και εάν φοράει.

μη σου πω και 2 λαθρο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βρήκα 3 ατσίγγανος  :laugh: 

https://www.youtube.com/watch?v=jLwW7jWPkTQ

χουμορ :P 

Λατρευω τον χοντρο που ξυνει ... οχι γονατο 

Τροποποιήθηκε από τον ΕΚΣΩΓΗΙΝΟΣ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εμενα εχει θηκη και τα βαζω πάνω :D

Ναι, θηκη για ενα disclock, οχι για 10...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εμενα εχει θηκη και τα βαζω πάνω :D

Εμένα η θήκη του ντίσκλοκ μου στο xt που'χα, σκίστηκε στη μια βδομάδα πάντως...

Από εκεί και πέρα δεν ισχύει το "μην μπλεξεις με τον πισω τροχο που συνηθως ειναι πιο βρωμικος λογο αλυσιδας" από άλλη μεριά είναι η αλυσίδα από άλλη η δισκόπλακα συν ότι δεν χρειάζεται καν άγγιγμα. Εγώ β(γ)άζω το ντίσκλοκ με το κλειδί του (μιας και βγαίνει μόνο αν κλειδώσει) και δεν αγγίζω καν τη μηχανή.

Τροποποιήθηκε από τον CrazyTsach

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

¨Εχω δει σε βίντεο να την σπάει την κλειδαριά στον πίσω τροχό χρησιμοποιώντας την ιπποδύναμη της μηχανής, ξεκινώντας την

Στον μπροστά δεν γίνεται αυτό

Πως δεν γίνεται, με τον ίδιο τρόπο, απλά κάνουν πίσω τη μηχανή, πέρνουν φόρα και αφήνουν τη κλειδαριά να χτυπήσει μερικές φορές στα καλάμια μέχρι να σπάσει ο δίσκος.

Έψαξα να βρω και ένα video που νομίζω είχε μπει και εδώ παλιότερα αλλά δεν το βρήκα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είτε μπροστά είτε πίσω έχω ξαναγράψει ότι πολύ απλά ξεβιδώνουν τις δισκόπλακες. Καλό είναι να κλειδώνει το γρανάζι της αλυσίδας με λουκέτο τούμπανο! Σίγουρα βοηθά ο συναγερμός και το βασικότερο είναι  να έχεις οπτική πρόσβαση στην μοτοσυκλέτα όχι σε πυλοτή. Η κουλούρα βοηθάει επίσης αλλά σε σταθερό σημείο. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η κουλουρα σε σταθερο σημειο αλλα καλυτερα ψηλα να μην ειναι στο εδαφος. και οχι σε δεντρο γιατι το κλαρι κοβεται για πλακα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θεμα ξεκινησε για την περιπτωση που υπαρχει μια και μονο κλειδαρια δισκοφρενου, για το που ειναι πιο αποτελεσματικο (να δυσκολεψει-καθυστερησει τον επιδοξο δηλαδη). Τα υπολοιπα με κουλουρες αλυσιδες κτλ. εχουν αναλυθει σε πολλα θεματα πριν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα Disklock's είναι άχρηστα γιατί τα μικρά μηχανάκια τα σηκώνουν και τα παίρνουν. Στις μεγάλες και βαριές μηχανές ο κλέφτης θα βάλει κάτω απο την ρόδα ένα πατίνι, θα φορτώσει την μηχανή με βοηθεια ράμπας σε ένα βάν ή θα την οδηγήσει κανονικά και θα γίνει καπνός. Μόνο αλυσίδα ατσάλινη γερή να αντέχει τους κόφτες.

Τροποποιήθηκε από τον Kostakis88

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολα ειναι αχρηστα...το 'χουμε πει. Για τα υπολοιπα δες το απο πανω ποστ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα Disklock's είναι άχρηστα γιατί τα μικρά μηχανάκια τα σηκώνουν και τα παίρνουν. Στις μεγάλες και βαριές μηχανές ο κλέφτης θα βάλει κάτω απο την ρόδα ένα πατίνι, θα φορτώσει την μηχανή με βοηθεια ράμπας σε ένα βάν ή θα την οδηγήσει κανονικά και θα γίνει καπνός. Μόνο αλυσίδα ατσάλινη γερή να αντέχει τους κόφτες.

Disc lock με συναγερμο και κλειδωμα σε σταθερο αντικειμενο. Εχω παρει ενα Abus Granit Detecto. Και να παει καποιος να κοψει την αλυσιδα θα αρχισει να βαραει το alarm.

Τροποποιήθηκε από τον cjs

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα