fox34 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2015 (τροποποιήθηκε) γεια σας, ειμαι 20 χρονων και εχω μονο το α2 και θα ηθελα να παρω μια μηχανη μεγαλυτερου κυβισμου/ιπποδυναμης αποτι το α2 με αφηνει. γιαυτο θα ηθελα να ξερω αν μπορω να περιορισω την ιπποδυναμη μιας πιο μεγαλης μηχανης για να την κανω να συμβιβαστει με το α2 διπλωμα. γινεται αυτο ? και αν ναι, σε ολες τις μηχανες? με καλυβει μετα για το διπλωμα(περνω πιστοποιητικο και ειμαι νομιμος?) Τροποποιήθηκε Αύγουστος 27 , 2015 από τον innova 04 Ετικέτες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Sledgehammer 963 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2015 Καλημέρα και καλώς όρισες στο ΜΒ!Απ ότι έχω διαβάσει εδώ και έχω καταλάβει μόνο καινούρια μηχανή επιτρέπει η νομοθεσία στην Ελλάδα. Δηλαδή από την αντιπροσωπία. Αν και δεν το έχουν όλες οι εταιρίες (π.χ η Yamaha για το MT-07 το κάνει)Δυστυχώς δεν μπορείς να πάρεις ως ιδιώτης μεταχειρισμένη και να την περιορίσεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fox34 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2015 αχα, και το μτ αν το αγορασω περιορισμενο, μπορω να το ξανανοιξω μετα σε κανονικοκη ιπποδυναμη? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stavrosdm 183 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2015 αχα, και το μτ αν το αγορασω περιορισμενο, μπορω να το ξανανοιξω μετα σε κανονικοκη ιπποδυναμη?Ναι φιλε μου μπορεις κανονικοτατα επισης μπορεις να δεις σε ξεφιμοτο Honda cbr500r και αλλο ενα φιμωμενο kawasaki z800e Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fox34 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2015 οκ ευχαριστω παιδια, αλλη μια ερωτηση, μπορω να αγορασω ας πουμε το ξεφιμοτο z800e και να το φιμωσω εγω ή να το παω σε αντιπρωσωπεια?? θα μπορω να ειμαι νομιμος μετα? ή απλα οτι αγορασω πρεπει να ειναι απο εργοστασιο φιμωμενο? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΓιωργοςΤΤ 2.996 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2015 To Ζ800e είναι η περιορισμένη έκδοση του z800. Το παίρνεις έτοιμο από την αντιπροσωπεία και αναγράφεται στην άδεια ο περιορισμός. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fox34 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2015 ναι, εμενα ουσιαστικα η ερωτηση μ ειναι, μπορω να παρω ενα μεταχειρησμενο ξεφιμωτο μηχανακι και να το φιμωσω? θα ειμαι νομιμος? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2015 ναι, εμενα ουσιαστικα η ερωτηση μ ειναι, μπορω να παρω ενα μεταχειρησμενο ξεφιμωτο μηχανακι και να το φιμωσω? θα ειμαι νομιμος? Οχι, δεν γινεται...Τι σε κανει να θελεις να αποκτησεις μια μηχανη με περισσοτερα απο 48 αλογα? τι εμπειρια εχεις? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fox34 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2015 (τροποποιήθηκε) Οχι, δεν γινεται...Τι σε κανει να θελεις να αποκτησεις μια μηχανη με περισσοτερα απο 48 αλογα? τι εμπειρια εχεις?ειμαι φοιτητης απο κρητη και σπουδαζω στην αθηνα και εχω ενα 125cc σκουτερακι . τα καλοκαιρια και τις διακοπες οταν ειμαι κρητη οδηγαω ενα burgman 650 για ολες μου τις μετακηνισεις (του πατερα μου). τωρα λοιπον θα ηθελα κατι νομιμο να εχω πανω να με καλυβει στο α2 να εχει λιγα παραπανω γκαζια να μην ειναι μηχανη διετιας και μετα να χρειαζεται να την αλλαξω Τροποποιήθηκε Αύγουστος 26 , 2015 από τον fox34 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2015 Εχεις τα χρηματα να αγορασεις καινουριο ενα φιμωμενο μηχανκι οπως το Ζ-800?Νομιζω οτι βγαινει και το F700gs της BMW με περιορισμο ισχυος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fox34 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2015 Εχεις τα χρηματα να αγορασεις καινουριο ενα φιμωμενο μηχανκι οπως το Ζ-800?Νομιζω οτι βγαινει και το F700gs της BMW με περιορισμο ισχυος.δεν εχω τοσα χρηματα , γυρω στα 3 χιλαρικα σκοπευω να δωσω, και ειδα σε ενα σαιτ οτι υπαρχουν ρυθμηστεςς ιππων σε αρκετα μηχανακια οπως fz6 s2 και αλλα υψηλου κυβισμου, γιαυτο ρωταω αν μπορω να παρω ενα μεταχειρησμενο μεγαλης ιπποδυναμης και να το περιορισω με καποιο τροπο και να ειμαι ταυτιοχρονα και νομιμος.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2015 Επειδη στην Ελλαδα ο περιορισμος του Α2 μπηκε εδω και σχετικα λιγο καιρο δν ξερω αν υπαρχουν μεταχειρισμνα με περιοριστη, το θεμα ειναι να το αναγραφει η αδεια κυκλοφοριας, αλλιως κοιτα για κανενα αλλο, πχ ΧΤΧ660 αν σου αρεσει κατι τετοιο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fox34 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2015 Επειδη στην Ελλαδα ο περιορισμος του Α2 μπηκε εδω και σχετικα λιγο καιρο δν ξερω αν υπαρχουν μεταχειρισμνα με περιοριστη, το θεμα ειναι να το αναγραφει η αδεια κυκλοφοριας, αλλιως κοιτα για κανενα αλλο, πχ ΧΤΧ660 αν σου αρεσει κατι τετοιο. προτιμω σε στυλ cb600 hornet πχ, ετσι μια κλασσικη μηχανη δρομου αλλα πριν απο λιγες μερες εμαθα πως ουτε η cb400 sf με καλυβει και ειμαι σε ενα διλημμα, δε θελω να παρω παλι μια μικρη(κατω απο 400) γτ πιστευω οτι θα θελω να την αλλαξω σε κανενα χρονο.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stratos Dimitrakopoulos 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2015 Ίσως η πληροφορία μου να είναι άχρηστη, ίσως σε βοηθήσει να γλιτώσεις και λίγη γραφειοκρατία.Αυτό που ξέρω και ισχύει για Γερμανία, είναι οτί αγοράζεις το κίτ το οποίο θα πρέπει να είναι πιστοποιημένο, το εγκαθιστά μηχανικός σε μεταχειρισμένη ή μη μοτοσυκλέτα και μετά θα πρέπει να περάσει εκ νέου έλεγχο ΚΤΕΟ, ο οποίος θα πιστοποιεί οτί έγινε η δουλειά (στην ουσία απλά διαβάζει τις προδιαγραφές του ανταλλακτικου). 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Terratios 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2015 Να βοηθήσω και εγώ λίγο. Η εταιρία που ασχολείται με αυτά τα κιτ λέγεται Atimpex και εδρεύει στην Ισπανία. Έχει όλες τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις και τα κιτάκια της χρησιμοποιήθηκαν και στην Ελλάδα επίσημα από τις σχολές οδηγών για τον περιορισμό των μηχανών τους. Δεν βρίσκω το λόγο να είναι παράνομη ή εγκατάσταση ενός τέτοιου κιτ αλλά κανείς δεν το έχει δοκιμάσει από όσο ξέρω. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι όπως αναφέρει ο φίλος από πάνω. Αξίζει να τι ψαξεις πάντως λίγο ακόμα. Υπάρχει και έλληνας αντιπρόσωπος της εταιρίας.Εγώ ακόμα δεν έχω Α2 και ίσως να μην βγάλω κιόλας αλλά θα με ενδιέφερε πολύ αν τελικά μάθεις κάτι χρήσιμο στο θέμα. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Σεκ Σαπίλ 171 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2015 Κάνω copy-paste ανάρτησή μου πάνω στο θέμα, σε άλλο πόστ:(το παλικάρι ρωτούσε για περιορισμό honda cb400sf)Σύμφωνα με υπουργική απόφαση, είναι δυνατόν ιδιώτης να περιορίσει μοτοσυκλέτα που βρίσκεται στα όρια του Α2.Εάν είναι μεταχειρισμένη: μόνο εάν και εφόσον η νέα ιπποδύναμη δεν διαφέρει πάνω από 25% σε σχέση με την παλιά (στο yme.gov υπάρχει σχετική φόρμα συμπλήρωσης στον οδηγό για τους πολίτες). Το CB400sf εμπίπτει σε αυτά τα όρια, αλλά πρέπει να κοιτάξεις αν αναγράφεται στην άδειά του η (αρχική) ιπποδύναμη ώστε να μπορείς να το αποδείξεις. Υπάρχει ένα ισπανικό sitehttp://www.atimpex.com/europe/ όπου εμπορεύεται εγκεκριμένους περιοριστές. Επιλέγεις τον κατάλληλο και προχωράς. Η διαδικασία όπως σου είπα, περιγράφεται στο site του Υπουργείου Μεταφορών.Εάν είναι καινούργια: πρέπει να έρθει περιορισμένη στα 35kw ήδη από το εργοστάσιο. Η ισχύς των 35kw αναγράφεται στην έγκριση τύπου. Σημείωσε πως ακόμη και όταν βγάλεις απεριόριστο, η άδεια της μοτοσυκλέτας δεν θα μπορέσει ΠΟΤΕ να επαναφερθεί στην αρχική της ισχύ. Στα χαρτιά θα είναι πάντα 35kw. Στην πράξη μπορείς πολύ εύκολα να την επαναφέρεις, βγάζοντας τον όποιο περιορισμό (ηλεκτρονικό ή μηχανικό). Στο λέω αυτό για να είμαι ξεκάθαρος απέναντί σου σε θέματα ασφάλισης στο μέλλον κτλ.Οι μόνες τετρακύλινδρες μοτοσυκλέτες που έρχονται περιορισμένες από το εργοστάσιο αυτή τη στιγμή (αλλά δεν μπορούν να περιορισθούν ως μετέχειρες) είναι: Yamaha xj6 (57kw->35kw), Kawazaki Z800e(70kw->35kw), Honda CB650/CBR650F και ΙΣΩΣ (δεν το έχω διασταυρώσει) μετά από ειδική παραγγελία και εφόσον υπάρχει έγγριση τύπου, η Triumph Street Triple -τρικύλινδρη- (70kw->35kw). 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Terratios 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2015 (τροποποιήθηκε) Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να συμπληρωθεί ή φόρμα του υπουργείου για την μείωση ιπποδύναμης, είσαι σίγουρος γι αυτό;Το λέω γιατί ή φόρμα είναι για αλλαγή κινητήρα ή κυλινδρισμού (κυβικών δλδ) ή ιπποδύναμης. Ωστόσο λέει στο 3 ότι για αύξηση (προφανώς και μείωση) με αλλαγή μερών του κινητήρα αρκεί υπεύθυνη δήλωση από την αντιπροσωπεια/εργοστάσιο (που προφανώς είναι στα χαρτιά του κιτ). Ενώ διευκρινίζει ότι αν αλλαξεις μέρη του κινητήρα με αποτέλεσμα την αλλαγή των κυβικών τότε θεωρείται ως αλλαγή κινητήρα (και επομένως δηλώνεται).Αφού εμείς συζητάμε για αλλαγή μόνο ισχύος και όχι κυβικών τότε γιατι να θεωρείται αλλαγή κινητήρα;Όλα αυτά τα λέω απλά διαβάζοντας τη σελίδα του υπουργείου, δεν έχω επικοινωνήσει τηλεφωνικώς μαζί τους Edit: Σορυ, αλλά στην άδεια κυκλοφορίας αναγράφεται η πραγματικήπραγματική ισχύς; Τροποποιήθηκε Αύγουστος 27 , 2015 από τον Terratios Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Σεκ Σαπίλ 171 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2015 Γράφει:Στη περίπτωση αντικατάστασης των κινητήρων, περιλαµβάνεται και η διασκευή των κινητήρων των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων, µε αντικατάσταση ορισµένων εξαρτηµάτων τους, που θα έχει σαν αποτέλεσµα την αύξηση του κυλινδρισµού του κινητήρα. Η διασκευή αυτή είναι επιτρεπτή.***Επιτρέπεται η διασκευή των κινητήρων των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων µε αντικατάσταση ορισµένων εξαρτηµάτων τους, που θα έχει σαν αποτέλεσµα την αύξηση της ιπποδύναµης ύστερα από έγγραφη συναίνεση του εργοστασίου κατασκευής των αυτοκινήτων ή της επισήµου αντιπροσωπείας, που εκπροσωπεί στην Ελλάδα το εργοστάσιο κατασκευής των αυτοκινήτων. Η ως άνω διασκευή δε θεωρείται αντικατάσταση του κινητήρα.*Μπορεί να μην θεωρείται αντικατάσταση, αλλά θεωρείται αλλαγή. Στην ουσία παίζουμε με τις λέξεις και την ερμηνεία που δίνει ο καθένας στις διατάξεις. Αλλά αφού υπάρχει αλλαγή της ισχύος->πρέπει να αλλάξει η άδεια κυκλοφορίας->αναφορά της αλλαγής και του τρόπου που αυτή έγινε (θα συμπεριλάβεις το φυλλάδιο που συνόδευε το κιτ περιορισμού).Επίσης, στην άδεια κυκλοφορίας αναγράφεται η ισχύς που έχει (την οποιαδήποτε στιγμή το μηχανάκι), όχι απαραίτητα η αρχική του. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Terratios 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2015 Εμένα εξακολουθεί να μου φαίνεται παράλογη αυτή η ερμηνεία αλλά μάλλον έχεις δίκιο, μιλησες με το υπουργείο και σου είπαν ότι πρέπει να δηλωθεί; Δεν έχω μηχανή και δεν έχω κοιτάξει ποτέ άδεια, νόμιζα ότι δεν αναγράφεται ή κανονική ισχύς αλλά κάτι σαν φορολογούμενη ισχύς ή κάτι τέτοιο. Τέλος πάντων τελικά από ότι φαίνεται γίνεται ο περιορισμός οπότε κάτι είναι κι αυτό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fox34 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2015 συνεπως πρεπει να παω στο μηχανολογικο ή στο κτεο να ρωτησω αν ειναι αυτο με το κιτ και αν μπορουν να μου δωσουν ενα πιστοποιητικο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
freediver73 1.025 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2015 μανούρα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stratos Dimitrakopoulos 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2015 Κάτι απλά πράγματα ρε παιδί μου. Παρότι υπάρχει ολοκληρωμένο το σύστημα στην Ευρώπη, στην Ελλάδα πρέπει να τετραγωνίσεις τον κύκλο, ή να θάψεις κοκκαλάκι νυχτερίδας σε σταυροδρόμι με αίμα παρθένας, 40 μερές, 40 κύματα και τα συναφή, για να ξεμπλέξεις από την γραφειοκρατία... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες