DeusExMachina 14 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2015 (τροποποιήθηκε) Καλημέρα Καταρχάς θα ήθελα να ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη για τον τίτλο καθώς είναι υπερβολικός. Λοιπόν θα ήθελα να ξεκινήσω με προσωπικές εμπειρίες, αρχές και παραδοχές καθώς και κοινώς/επιστημονικώς αποδεκτές παραδοχές. Καιρό τώρα ακούω για νοθευμένα λάδια, από συνεργεία, φίλους, γνωστούς, πωλητές κτλ. Πραγματικά μόνο ένας εργαστηριακός έλεγχος μπορεί να διαπιστώσει εάν ένα λιπαντικό (λαδι μηχανής) είναι αλλοιωμένο ή όχι. Ότι γράφω εδώ είναι προΙόν προσωπικής εμπειρίας, άποψης και καθαρά υποκειμενικής αντίληψης, στα πλαίσια των δημοκρατικών μου δικαιωμάτων να εκφράσω τις ελεύθερα την γνώμη μου μέσα σε ένα κλειστό forum. Έβαλα στο μηχανακι μου το γνωστο 5100 10w40 και το μηχανακι μου λειτουργεί άθλια, με κραδασμους, και αυξημενο θόρυβο. Έκανα μόνος μου την αλλαγή μαζί με φίλτρο προσεκτικά, όπως κάθε φορά χρησιμοποιώντας το ίδιο λάδι και φίλτρο πριν όμως δεν έκανε έτσι. Είναι ένα καινουριο παπι Kawasaki Zx130 χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Συγκρίνοτας το προηγούμενο λάδι που είχα δούλευε βούτυρο. Αμέσως μόλις άλλαξα το λάδι+φίλτρο το μοτερ δουλεύει πιο άγρια+κραδασμούς+θόρυβο. Έτσι άρχισα να υποψιάζομαι για κάτι σοβαρό. Τον καθαρισμό χρησιμοποιημένων λαδιών. Υπάρχουν κάτι μηχανήματα Purifiers ή Delaval όπως τα λένε οι παλιοί ναυτικοί μηχανικοί, τα οποία μέσω της φυγοκεντρου δύναμης απομακρύνουν σωματίδια και διάφορα μεγαλομόρια καθαρίζοντας το λάδι (χοντρικα). Αυτή η διαδικασία καθαρίζει το λαδάκι το ξανθένει, στο οποίο, ρίχνοντας μέσα ένα χημικό πρόσθετο (φθηνο δεν θυμαμαι ποιο) ξανθένει και φαίνεται καινούριο. Αυτο το μηχάνημα έχει εφαρμογή σε πλοία, εργοστάσια, με λίγα λόγια όπου χρειάζεται. Δε ξέρω αν είναι νοθευμένα, ούτε έκανα έλεγχο εργαστηριακό,ούτε έκανα πατάτα στην αλλαγή λαδιών (λιγοτερα-περισσότερα λάδια, κτλ.), και ξέρω από κινητήρες κάτι παραπάνω από τον μέσο χρήστη-αναβάτη. Παιδιά η διαφορά είναι παραπάνω από εμφανής. 9000 κμ έχει το μηχανακι με καθε 3000 κμ αλλαγή φιλτρο λαδι. Δεν θα πω από τα αγόρασα, αλλά πρώτη φορά πήρα από κει που ψωνίζουν αρκετοί γνωστοί μου και γενικά, ενώ πριν από ένα μαγαζάκι που έπαιρνα ήταν οκ και πιο φθηνά! Ξαναλέω δεν έχω αποδείξεις, έχω όμως ενδείξεις και είμαι διατεθειμένος να το φτάσω στα άκρα. Έχω 2 μηχανάκι καινούρια, το παπί και ένα hayabusa, δεν θα βάλω μαιμου λάδια σε 200 άλογα μοτοσυκλέτα να κλαιω τα λεφτά μου μετά. Τελος πάντων, εις γνώση μου από εδώ και στο εξής θα αγοράζω λάδια μόνο από πρατήριο εισαγωγέα και έχω υπ όψην μου έναν. Έχω όμως κάτι να προτείνω για να τελειώσει μια και καλή αυτό το θέμα. Προτείνω το εξής: πάμε αγοράζουμε 3-4 λίτρα λάδι από 2-3 μαγαζιά γνωστά και τα στέλνουμε για αναλύση στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. Επειδή είναι κοστοβόρο εάν μαζευτούμε 2-30 άτομα και μοιραστούμε τα έξοδα και βγάζουμε την αλήθεια μπροστά. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΩΡΑ! Τροποποιήθηκε Ιούλιος 10 , 2015 από τον innova 04 Ετικέτες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stratos 650 855 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2015 Αυτή η ιστορία περί νοθευμένων λιπαντικών έχει συζητηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν και συγκεκριμένα με δύο πολύ κλασικές περιπτώσεις που έταζαν ένα σωρό πράγματα. Τώρα το κατά πόσο ήταν αλήθεια ή ψέματα δύσκολο να το μάθουμε. Τελευταία περίπτωση που ειχαν ακούσει για νοθευμένα ήταν με αλλαγή τις αυτοκόλλητης ταμπέλας της συσκευασίας. Αυτό που προτείνεις είναι καλό αλλά πολύ χρονοβόρο και δεν πιστεύω ότι μπορεί να προσφέρει μια μόνιμη απάντηση καθώς μιλάμε για προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, με συνεχείς αλλαγές σε παρτίδες, εμπόρους κ.λπ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DeusExMachina 14 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2015 Δεν ξέρω εγώ πάντως θα το κάνω με την συνδρομή κάποιων ή χωρίς. Απλά είναι καλύτερο να σνδράμουμε όλοι σαυτό για να να δημοσιεύσουμε τα αποτελέσματα, φωτο κτλ. Εγω το δειγματακι από το παπί το χζω πάρει και θα το στείλω πάντως. Ήρθε ή ωρα τους, δεν παει άλλο αυτο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
eko 208 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2015 Δεν είναι νοθευμένα αλλά αναγεννημένα λιπαντικά, παίρνουν χρησιμοποιημένα λιπαντικά, τα φιλτράρουν, τα καθαρίζουν και μετά με ανάμειξη πρωτογενών λιπαντικών τα πουλάνε για καινούργια. Δυστυχώς τα πρωτογενή λιπαντικά είναι ακριβά όποτε μην περιμένετε τα καλά λιπαντικά να είναι και φθηνά Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DeusExMachina 14 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2015 (τροποποιήθηκε) Eko, αυτο περιέγραψα πιο πριν. Τα purifiers κάνου αυτη τη δουλειά "φιλτράρουν" και όπως πολύ σωστά αναφέρεις, αναμειγνύονται. Προσθέτω επίσης πως μπαίνουν πρόσθετα χημικά. Ποια είναι όπως τα πρωτογεννή? Τα 100% true synthetics? Τροποποιήθηκε Ιούλιος 10 , 2015 από τον DeusExMachina Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
eko 208 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2015 τα purifiers κανουν μιση δουλεια, υπαρχουν εργοστασια που κανουν τετοιες δουλειες Να αποφευγεται τα λιπαντικα που γραφουν οτι ειναι διπλο-τριπλο-τετραπλο φιλτραρισμενα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lost_angel 589 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2015 τα purifiers κανουν μιση δουλεια, υπαρχουν εργοστασια που κανουν τετοιες δουλειες Να αποφευγεται τα λιπαντικα που γραφουν οτι ειναι διπλο-τριπλο-τετραπλο φιλτραρισμενα Για πες..........ομως πως μπορω να το αποφυγω αφου δεν το εχω διαβασει ποτε μου. χεχε και γενικοτερα πες μας μερικα σημεια κλειδια στις ετικες να μπορουμε να καταλαβουμε τι κρυβετε πισω απο τις λεξεις Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
biker97 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2015 Δεν είναι νοθευμένα αλλά αναγεννημένα λιπαντικά, παίρνουν χρησιμοποιημένα λιπαντικά, τα φιλτράρουν, τα καθαρίζουν και μετά με ανάμειξη πρωτογενών λιπαντικών τα πουλάνε για καινούργια. Δυστυχώς τα πρωτογενή λιπαντικά είναι ακριβά όποτε μην περιμένετε τα καλά λιπαντικά να είναι και φθηνά Γι αυτο οι εταιριες λιπαντικων λενε στους συνεργειαδες να τους επιστρεφουν τα χρησιμοποιοημενα λαδια??? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
eko 208 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2015 Γι αυτο οι εταιριες λιπαντικων λενε στους συνεργειαδες να τους επιστρεφουν τα χρησιμοποιοημενα λαδια??? Ειναι υποχρεωμενες απο τον νομο τα λιπαντικα να ανακυκλωνονται, οι εταιρειες λιπαντικων πληρωνουν για την ανακυκλωση Γενικως παντως τα καλα λαδια ειναι πιο ακριβα και το αναγραφουν στην συσκευασια ενω οταν ειναι απο αναγεννημενα γραφουν για φιλτραρισματα κ.α. τρομερες μεθοδους. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dankannn 215 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2015 Καλημέρα Καταρχάς θα ήθελα να ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη για τον τίτλο καθώς είναι υπερβολικός. Λοιπόν θα ήθελα να ξεκινήσω με προσωπικές εμπειρίες, αρχές και παραδοχές καθώς και κοινώς/επιστημονικώς αποδεκτές παραδοχές. Καιρό τώρα ακούω για νοθευμένα λάδια, από συνεργεία, φίλους, γνωστούς, πωλητές κτλ. Πραγματικά μόνο ένας εργαστηριακός έλεγχος μπορεί να διαπιστώσει εάν ένα λιπαντικό (λαδι μηχανής) είναι αλλοιωμένο ή όχι. Ότι γράφω εδώ είναι προΙόν προσωπικής εμπειρίας, άποψης και καθαρά υποκειμενικής αντίληψης, στα πλαίσια των δημοκρατικών μου δικαιωμάτων να εκφράσω τις ελεύθερα την γνώμη μου μέσα σε ένα κλειστό forum. Έβαλα στο μηχανακι μου το γνωστο 5100 10w40 και το μηχανακι μου λειτουργεί άθλια, με κραδασμους, και αυξημενο θόρυβο. Έκανα μόνος μου την αλλαγή μαζί με φίλτρο προσεκτικά, όπως κάθε φορά χρησιμοποιώντας το ίδιο λάδι και φίλτρο πριν όμως δεν έκανε έτσι. Είναι ένα καινουριο παπι Kawasaki Zx130 χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Συγκρίνοτας το προηγούμενο λάδι που είχα δούλευε βούτυρο. Αμέσως μόλις άλλαξα το λάδι+φίλτρο το μοτερ δουλεύει πιο άγρια+κραδασμούς+θόρυβο. Έτσι άρχισα να υποψιάζομαι για κάτι σοβαρό. Τον καθαρισμό χρησιμοποιημένων λαδιών. Υπάρχουν κάτι μηχανήματα Purifiers ή Delaval όπως τα λένε οι παλιοί ναυτικοί μηχανικοί, τα οποία μέσω της φυγοκεντρου δύναμης απομακρύνουν σωματίδια και διάφορα μεγαλομόρια καθαρίζοντας το λάδι (χοντρικα). Αυτή η διαδικασία καθαρίζει το λαδάκι το ξανθένει, στο οποίο, ρίχνοντας μέσα ένα χημικό πρόσθετο (φθηνο δεν θυμαμαι ποιο) ξανθένει και φαίνεται καινούριο. Αυτο το μηχάνημα έχει εφαρμογή σε πλοία, εργοστάσια, με λίγα λόγια όπου χρειάζεται. Δε ξέρω αν είναι νοθευμένα, ούτε έκανα έλεγχο εργαστηριακό,ούτε έκανα πατάτα στην αλλαγή λαδιών (λιγοτερα-περισσότερα λάδια, κτλ.), και ξέρω από κινητήρες κάτι παραπάνω από τον μέσο χρήστη-αναβάτη. Παιδιά η διαφορά είναι παραπάνω από εμφανής. 9000 κμ έχει το μηχανακι με καθε 3000 κμ αλλαγή φιλτρο λαδι. Δεν θα πω από τα αγόρασα, αλλά πρώτη φορά πήρα από κει που ψωνίζουν αρκετοί γνωστοί μου και γενικά, ενώ πριν από ένα μαγαζάκι που έπαιρνα ήταν οκ και πιο φθηνά! Ξαναλέω δεν έχω αποδείξεις, έχω όμως ενδείξεις και είμαι διατεθειμένος να το φτάσω στα άκρα. Έχω 2 μηχανάκι καινούρια, το παπί και ένα hayabusa, δεν θα βάλω μαιμου λάδια σε 200 άλογα μοτοσυκλέτα να κλαιω τα λεφτά μου μετά. Τελος πάντων, εις γνώση μου από εδώ και στο εξής θα αγοράζω λάδια μόνο από πρατήριο εισαγωγέα και έχω υπ όψην μου έναν. Έχω όμως κάτι να προτείνω για να τελειώσει μια και καλή αυτό το θέμα. Προτείνω το εξής: πάμε αγοράζουμε 3-4 λίτρα λάδι από 2-3 μαγαζιά γνωστά και τα στέλνουμε για αναλύση στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. Επειδή είναι κοστοβόρο εάν μαζευτούμε 2-30 άτομα και μοιραστούμε τα έξοδα και βγάζουμε την αλήθεια μπροστά. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΩΡΑ! Προφανέστατα φίλε αν και δεν το γραφείς μιλάς για τα motul 5100. Τι ποιο απλό από το να στείλεις ένα mail στην motul France με φωτογραφεία από το μπουκάλι και κωδικό παρτίδας και θα σου πουν αν είναι original. Και κάτι ακόμα τις άλλες φορές τα άλλαζες εσύ τα λάδια ? Σε ρωτώ γιατί υπάρχει και το 15w50 και εκεί μπορεί να είδες διάφορα σε σχέση με το 10w40. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DeusExMachina 14 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2015 Φιλε μου προφανως για τα μοτουλ μιλαω. Και ναι κάθε φορά άλλαζα εγώ τα λάδια. Δεν εκανα κάτι λάθος. Τοσο απλό είναι? Το κουτί φυσικά έχει παραχθεί στη Γαλλία και ο κωδικος θα ναι σωστός, αλλά τι γίνεται όταν βάζουν άλλο "πράμα" μέσα? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lost_angel 589 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2015 Ειναι υποχρεωμενες απο τον νομο τα λιπαντικα να ανακυκλωνονται, οι εταιρειες λιπαντικων πληρωνουν για την ανακυκλωση Γενικως παντως τα καλα λαδια ειναι πιο ακριβα και το αναγραφουν στην συσκευασια ενω οταν ειναι απο αναγεννημενα γραφουν για φιλτραρισματα κ.α. τρομερες μεθοδους. Αδερφε πες μας τι ακριβος γραφουνε η πχ μια μεθοδο δωσε τα φωτα σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πραγματικα δεν ειχα ιδεα μεχρι να γραψεις οτι πχ μπορει να φοραω στην μοτο μου ανακυκλωμενα λαδια κτλ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες