Jump to content
Sakis Elef

drz400s θελει να γινει sm!

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια εχω ενα drz400s του 03 και εχω βρει κατι ζαντολαστιχα με δισκους απο Sm του 05..

το βασικο ερωτημα ειναι αν θα αλλαξει πολυ η γεωμετρια της μηχανης γενικα γιατι ενας κολλητος που κανει motocross μου λεει οτι χρειαζετει ρυθμισμα αναρτησεων, αλλαγη γωνια καρτερ και φρενο με τετραπιστονη και οτι ειναι καλυτερα να βαλω στριταδικα λαστιχα και να μην το πειραξω ...

.Γνωριζω οτι θελω και ατερμονα? για το κοντερ σωστα?

ποια ειναι η γνωμη σας δεν φτανουν για μια σωστη ρυθμιση τα κλικ των μπροστινων και της αναρτησης σε περιπτωση που το κανω μοταρντ?

το μηχανακι μου ειναι στημενο για βουνο με 14/47 γραναζια fcr, εξατμιση, σωληνακια υψηλης και εντουρισια λαστιχα ομως τωρα καλοκαιρι no mud no fun...

τα φωτα σας παρακαλω!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ροδες οκ , δισκοι δε κανουν..

Εκτος αν παρεις και τα καλαμια του ή αν φτιαξεις αποστατη για το μπροστινο .

Και πισω τα sm εχουν αλλο μεγαλυτερο δισκο απο τα υπολοιπα οποτε θελεις κι εκει ψαξιμο.

Αν το βαλεις τους 17άριδες τοτε αλλαξε γραναζωμα γιατι το 14/47 θα ειναι θεοκοντο..

15/41 εχει απο τη μανα Suzuki το sm και ειναι ιδανικο για μικτη χρηση .

Αναρτησεις θεωρητικα θα χρειαστει να σκληρηνουν για χρηση δρομου αλλα το βλεπεις εν καιρο και αν αποφασιεις οτι θα το εχεις παντα με τους 17" .

Το να βαλεις ασφαλτινα λαστιχα παντως ειναι η πιο οικονομικη λυση δε το συζητω !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο αυτα που γραφεις καταλαβαινω οτι το νηχανακι το θελεις πιο πολυ για χωμα και για γουστα και απλα το καλοκαιρι θελεις να του πετας 2 ζαντολαστιχα για να κοβεις ασφαλτινες βολτες, σωστα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Drzολογε μου εσένα περιμενα������ όταν λες να φτιάξω αποστάτη..δηλ αυτούς που πουλάνε δεν κάνουν για τον μεγάλο μπροστά διδκο;;;

Δηλαδή έτσι οι 17ρες από το σμ δεν παινουν πάνω στο ς εε;;

Οι τροχοι μπαινουν , οι δισκοι οχι γιατι ειναι μεγαλυτερης διαμετρου , μπορεις μπροστα να βαλεις εναν 320χιλ αφτερμαρκετ που εχουν και αποστατη , ή να φτιαξεις εναν αποστατη για να βαλεις τον 310χιλ που εχει ο τροχος των sm αν σου δινει μαζι και τους δισκους .

Οσον αφορα αναρτησεις για 'μενα μη μπλεξεις με πολλα πολλα , δοκιμασε το και βλεπεις στην πορεια , το αμορτισερ των sm ειναι διαφορετικο απο των αλλων , εχει λιγο μικροτερη διαδρομη .

Για πιο πολλες λεπτομεριες δες στο TT .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οκ Smias ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες φιλε μου!

τελικα καταλαβα τη θελω.. ενα wr450f για βουνο και 690 smcr για την πολη χεχε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ενα χρονο σχεδον ψαχνομαι και.... βρηκα επιτελους ενα ζευγαρι ζαντες 17 με δισκους κομπλε για το drz400s μου.

το παιδι που τις εχει τις φορουσε σε ενα ccm 404..και θα μου δωσει και την δαγκανα την brembo :)

Tο ερωτημα μου ειναι αν ξερει καποιος αν μπαινουν απευθειας πανω, τα κεντρα τους ειναι ιδια με του drz???

Τα φωτα σας παρακαλω ειναι ευκαιρια για μενα!!!

7710577_0_n.jpg

7710577_2_t.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για να μην ανοιξω αλλο θεμα . με φσρ39 σε σχεση με το μαμα διαφορα σε καταναλωση ποσο; ( για αποδοση τα ξερω)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τασο καιει αρκετα ..δεν το ειχα μαμα και δεν ξερω ακριβως αλλα οταν το παταω τ ρουφαει τη βενζινη...ψαξε σε κανα αλλο θεμα για συγκεκριμενα νουμερα καταναλωσης...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μαμά έβγαζα ένα 180-200αρ- +- με το fcr και εκκεντροφόρους και συμπίεση από το Ε....ένα 130-140 και γύριζα στη ρεζέρβα.

Πίνει....και θέλει πολύ ψάξιμο να φέρεις στα ίσια του. Αλλά καμία σχέση σε αίσθηση....το μαμά είναι ψοφίμι. 

Υ.Γ...αμα το βάλεις δεν μπορείς να πας και χαλαρά....μπάντα σούζα...μπάντα σούζα.....παρα παρα λαμπάδαα.......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το DRZ εχει συμβατικό πιρούνι, το ccm εχει ανεστραμμένο, δες τι παιζει με τον άξονα και τη διάμετρο του, εγώ παντως έβαλα ζάντες με κέντρα απο Cagiva στο XR400R.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όπως τα λέει ο Lavazutra..εγω σε εντουροβολτα πιανω 100-130 πριν το βάλω ρεζερβα

μερσω. 10 λιτρο δεν ειναι και 3 η ρεζερβα; δλδ 7 λιτρα για 100-130?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και το drz SM έχει ανεστραμμένα μπροστινά αλλά τα κεντρα-άξονας είναι τα ίδια για αυτό και μπαίνουν στο s έτσι δεν είναι;; λες στο ccm να είναι διαφορετικά;; φοβάμαι μην τις πάρω και δεν κάνουν ρε π&%€€η.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πόσο στα είπε? μπορεί να θέλει καμια μικρομετατροπη, κανενα ρουλεμαν ας πουμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

250 όπως είναι στις φωτο μαζί με τη μπροστά δαγκανα.καλη τιμή λες;;ελπίζω ναμη χρειάζεται μοντες και τορνους για να μπουν...γιατι θέλω και τα εντουρισια έτοιμα ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομιζω οτι η τιμη ειναι οκ! Δεν μπορεις να τις δεις απο κοντα για να εισαι σιγουρος 100%?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τις είδε ένας φίλος μου γιατί εγω είμαι μακριά αλλά δεν ξέρει για τα κέντρα και τον άξονα αν και απ τις φωτο μου φαίνονται πως είναι ίδια..οψομεθα ευχαριστώ για το feedback Τάσος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τις είδε ένας φίλος μου γιατί εγω είμαι μακριά αλλά δεν ξέρει για τα κέντρα και τον άξονα αν και απ τις φωτο μου φαίνονται πως είναι ίδια..οψομεθα ευχαριστώ για το feedback Τάσος!

φίλε εάν δε βεβαιωθείς οτι τα κέντρα έχουν την ίδια διάμετρο, ίδιος αποστάτης εσωτερικά συνεπώς και ίδιας διαμέτρου άξονας + ρουλεμάν μη κάνεις κίνηση.

θα μπεις σε περιπέτειες και θα πρέπει μετά να βρεις εξτρά κέντρα απο το εντουρίσιο δικό σου μοντέλο για να τα πλέξεις στις μοταρντ ζάντες που πήρες. 

εάν πεις να αλλάξεις και πιρούνι και να τα αλλάζεις όλα μαζί  σε εντουρο mode, θα είναι ανέφικτο μιας και το ανάποδο πιρούνι θα είναι πρεσαρισμένο με τις μανες και τον λαιμό..

το μόνο "θεωρητικά" εύκολο για το μπροστινό φρένο είναι να βρεις αποστάτη να πατάει το τακάκι πανω στον μοταρντ δίσκο και εκεί θα έχεις ένα θέμα λόγο μεγαλύτερου πλάτους δίσκου.

η πιο ασφαλείς διαδικασία για να μη έχεις προβλήματα θα ήταν να αγόραζες μεταχειρισμένα κέντρα(είτε καινούργια εάν κάνουν κανα κατοστάρικο το ένα) να τα πλέξεις σε αφτερ μαρκετ στεφάνια που μπορείς να βρεις σε εύρος τιμών, + σαμπρέλες / λάστιχα κοστίζει αλλά θα κάνει ακριβώς αυτό που θέλεις

διαφορετικά πρόσεχε παίζει μπέρδεμα και το φθηνότερο μπορεί να βγει απαξιωτικά ακριβότερο   

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δες κι απο Yamaha YZ/WR400/426 , αν ψαξεις στο ThumperTalk θα βρεις απο τι μηχανακια ταιριαζουν στο drz400.

Αν  παρεις παντως τροχους απο μαμα drz400sm κομπλε με δισκοπλακες τοτε θα χρειαστεις αποστατες γιατι ο πισω δισκος του drz400sm ειναι μεγαλυτερης διαμετρου απο τα αλλα 2(S/E) , ο μπροστα επισης ειναι 310χιλ οποτε κι εκει θα καταφυγεις σε μετατροπη.

Για 'μενα πλεξε ζαντες στα κεντρα σου και βαλε ενα μεγαλυτερο δισκο μπροστα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα