Jump to content

384 ψήφοι

1. 1. Δημοψήφισμα 5/7/2015.

• Ναί. Εγκρίνω τις προτασεις των δανειστών.
      37
    • Όχι. Δεν εγκρίνω τις προτάσεις των δανειστών.
      231
    • Δεν θα ψηφίσω.
      26
  2. 2. Θα πληρώσουμε την δόση, στις 30/6 ?

• Ναί.
      29
    • Όχι.
      188
    • Δεν ξερω/δεν απαντώ.
      77

Recommended Posts

Αν οι παραπάνω δηλώσεις του Κίσινγκερ σας φαίνονται ψεύτικες και κατασκευασμένες, από διάφορους συνομωσίολόγους , τότε δεν θα πρέπει να μην λάβουμε υπόψη μας και τον μεγάλο επιστήμονα Νόαμ Τσόμσκι, τον οποίο έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση!

Νόαμ Τσόμσκι - Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους

1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής, που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές, μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών.

Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να……ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής.

«Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί – πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα». (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ

Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα- αντίδραση – λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί.

Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.

3. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο λίγο, επί συναπτά έτη. Κατά αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90 και 2000 οι δραστικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός):

Ανύπαρκτο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία, μισθοί που δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τόσες αλλαγές που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς.

4. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ

Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον.

Είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ’ ό,τι μία άμεση. Κατά πρώτον επειδή η προσπάθεια δεν καταβάλλεται άμεσα και κατά δεύτερον επειδή το κοινό, η μάζα, πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον» και ότι οι απαιτούμενες θυσίες θα αποφευχθούν.

Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοινό να συνηθίσει στην ιδέα των αλλαγών και να τις αποδεχτεί με παραίτηση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.

5. ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά καθυστερημένος.

Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί;

«Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού».

6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Από την άλλη, η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές.

7. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Κάντε το κοινό να είναι ανήμπορο να κατανοήσει τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του.

«Η ποιότητα της εκπαίδευσης που δίνεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι η φτωχότερη και μετριότερη δυνατή, έτσι ώστε το χάσμα της άγνοιας μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων να είναι και να παραμένει αδύνατον να γεφυρωθεί».

8. ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Προωθήστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος και αμόρφωτος.

9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΝΟΧΗΣ

Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους, των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους.

Έτσι, τα άτομα, αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης. Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση.

10. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ

Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ.

Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ’ ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!

Τροποποιήθηκε από τον Chris1981
  • Like 3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αν οι παραπάνω δηλώσεις του Κίσινγκερ σας φαίνονται ψεύτικες και κατασκευασμένες, από διάφορους συνομωσίολόγους , τότε δεν θα πρέπει να μην λάβουμε υπόψη μας και τον μεγάλο επιστήμονα Νόαμ Τσόμσκι, τον οποίο έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση!

Νόαμ Τσόμσκι - Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους

υπαρχουν και αριστεροστροφοι συνομωσιολογοι,ο καθενας εχει το ακροατηριο του.

να μου πεις,η πρωτη ή η τελευταια μπαρουφα ειναι που γραφεται ακριτα και εδω μεσα ,και σ'αυτο το τοπικ;

υπαρχουν αλλες σοβαροτερες,απο "εγκυρους" και "εγκριτους" δημοσιογραφους η wannabe δημοσιογραφους...

παρολα αυτα ,δε χρειαζεται καμια επικληση στον τσομσκι για να καταλαβεις οτι οι δημοσιογραφοι ηταν ειναι και θα ειναι αλητες και ρουφιανοι.

ειναι πλεον αξιωμα.

Τροποποιήθηκε από τον sxizo
  • Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια καταλαβαινετε πως ειμαστε Ελληνες? Σφαζομαστε, υποστητιζουμε δεξια, αριστερα, ο ενας ασπρο ο αλλος μαυρο αλλα το προβλημα δεν λυνεται! Αυτος ειναι ο σκοπος τους. Να μας οδηγησουν στον εμφυλιο! Και να στε σιγουροι πως αυυο ειναι ενα οπλο που και αθορυβο ειναι και αποτελεσματικο και δεν τους καθιστα και υπαιτιους! Εθνικη ενοποιηση και ψθχραιμια θελουμε,οχι τσαμπουκαδες. Μαγκες να μαστε με τους δανειστες οχι με τα αδερφια μας! Ειναι αναγκη να γινουμε ενωμενοι σε μια τετοια στιγμη! Ειναι δυσκολες μερες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκτιμώ την παρέμβασή σου! Η αλήθεια πρέπει να φανερώνεται πάντα! Αν και τα όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα από τον Noam, ειλικρινά μου φαίνεται απίστευτο να είναι κατασκευασμένο αυτό το κείμενο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και ενα τελευταιο πριν την πεσω :victory:

Τροποποιήθηκε από τον spiros!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια καταλαβαινετε πως ειμαστε Ελληνες? Σφαζομαστε, υποστητιζουμε δεξια, αριστερα, ο ενας ασπρο ο αλλος μαυρο αλλα το προβλημα δεν λυνεται! Αυτος ειναι ο σκοπος τους. Να μας οδηγησουν στον εμφυλιο! Και να στε σιγουροι πως αυυο ειναι ενα οπλο που και αθορυβο ειναι και αποτελεσματικο και δεν τους καθιστα και υπαιτιους! Εθνικη ενοποιηση και ψθχραιμια θελουμε,οχι τσαμπουκαδες. Μαγκες να μαστε με τους δανειστες οχι με τα αδερφια μας! Ειναι αναγκη να γινουμε ενωμενοι σε μια τετοια στιγμη! Ειναι δυσκολες μερες!

Τι ενωμένοι να είμαστε, αφού άλλα συμφέροντα έχεις εσύ και άλλα εγώ. Πότε είχαμε κοινωνική συνείδηση για να έχουμε τώρα; Αν κάποιος πριν κοίταγε 1 φορά τον κ*λο του τώρα θα τον κοιτάξει 10. Για να θυμηθούμε και μια ατάκα από το Midnight Express "πήδα πριν σε πηδήξουν και πήδα τελευταίος".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπαίνω κι εγω στον κόπο να γράψω για πρώτη και τελευταία ελπίζω φορά σε πολιτικο θέμα

Καλά πέρα απ οτι προφανώς είναι οι μέρες είναι πάρα πολύ κρισιμές είπα κι εγω να σταματήσω να αδιαφορώ και να πω κι εγω την αποψή μου for once in my life.

Εγώ σχεδόν σίγουρα (γιατι ποτέ δεν ξέρεις) θα ψηφίσω ναι. Και θα ήθελα μερικές σοβαρές (ελπίζω να μην ζητάω πολλά) απαντήσεις απο αυτούς που θα πούν όχι γιατι πάντα υπάρχει περιθώριο ν αλλάξεις γνώμη

Κατ αρχήν με όποιον έχω μιλήσει που θα πεί όχι η αιτιολογησεις τους είναι:

-Και τι να ψηφισω ρε φίλε ΝΑΙ? -Αυτοι που σε έφεραν εδώ σου λενε ψηφισε ΝΑΙ αρα εγω θα ψηφίσω ΟΧΙ -Είμαι Ελληνας και γουστάρω και είμαι περήφανος και το πε ο Τσώρτσιλ και ο Παίσιος και οτι άλλο θες... -Ας τα γαμήσουμε όλα δεν με νοιάζει -Ο Γιουνκερ λέει ψέμματα, να το λένε όλοι! Τι φοβάσε ρε, να πεις ΟΧΙ? Μπλόφες είναι όλα ρε!

Για μένα αυτά είναι αναλύσεις του κ**λου. Είναι που είναι ο Τσίπρας κότα και ρίχνει την ευθύνη σε εμάς. Ας μην είμαστε κι εμείς μαλάκες και αν είναι να ψηφίσουμε οτιδήποτε ας το έχουμε σκεφτεί πρώτα

Υπάρχει κάποιος απο εδω μέσα που είμαστε πολλοί ο οποιος ξέρει, ΓΝΩΡΙΖΕΙ τι σημαίνει το ΟΧΙ? Υπάρχει κάποιο link ή κατι οτιδήποτε κυβερνητικά υπογεγραμμένο ή οχι που να μπορώ να το πάρω και να το διαβάσω?

Δεν μιλάω για την άποψη του κάθενος ούτε του κάθε αναλυτη ή δημοσιογράφου. Θέλω να δώ κάτι! paper, non paper δεν ξέρω πως τα λένε whatever! Κάτι που να λέει σε περιπτώση ΟΧΙ προτείνουμε (έστω !!!!) τα παρακάτω..

Δυσυχώς μιλόντας με αρκετούς έχω διαπιστώσει οτι περαν του οτι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ακόμα τουλάχιστον,(και πώς να υπάρχει όταν ο ιδίος ο Τσίπρας λέει στις συνεντεύξεις οτι του δεν ξέρει) ο καθενας έχει στο μυαλό του άλλο ΟΧΙ. Αλλος λεεί για δραχμή άλλος για διαπραγματεύσεις άλλος για αναρχία οτι να ναι δηλαδή. Ρωτάω γιατι υπάρχει αυτη η κλάσσικη ατακα οτι το μνημόνιο μας έφερε εδω κτλ. και ενώ συμφωνω απολύτα δεν μπορώ να δώ την εναλλάκτική πολιτική για την οποία όλοι συζητανε και περιμένουν

Αν ο Συριζα έχει στα σκαρία μια τέτοια πολιτική γιατι δεν μας την λένε και σε εμάς; Ψηφίστε όχι και θα δείτε εμεις τι θα σας κάνουμε!! Ε πές το ντε!! και θα ψηφίσω όχι και με τα 2 χέρια!

Έχεις κανείς ιδέα για το τι απαιτεί μια επιστροφή στην δραχμή; Δεν έχω σπουδάσει οικονομικά αλλά θα ήθελα κάποιος που ξέρει να μου επιβεβαιώσει ή οχι το οτι τέτοια πράγματα δεν γίνονται απο την μια μέρα στην άλλη και θέλουν προετοιμασία μήνών αν οχι ετών.

Και υποθέτουμε οτι όντως έχουν κάτι στα σκαρια και δεν μας το λένε για τον Α Β λόγο. Σε μια χώρα που έχει επανηλείμμένως αποδείξει οτι πάντα προετοιμάζεται για το καλύτερο και πάντα παίρνει τον πουλ.. συγγνώμη το χειρότερο ήθελα να πω, πως και ξεφνικά όλοι δείχνουν να έχουν τυφλη εμπιστοσύνη σε κάτι που δεν έχουν δει καν! Θα κάνουμε αυτο ΘΑ κανουμε εκείνο... ΘΑΣΟΚ ένα πράμα. Πως θα τα κάνουν αυτά; Με τι λεφτά μέχρι κι αν πάμε στην δραχμή; Είχαν πει θ ανοιξουν οι τράπεζες, είχαν πεί οτι έχουμε λεφτά να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Και γαμώ τις εμπυστοσύνες ε; Έχουν κατλάβει εκει στην κυβέρνηση οτι δεν λειτουργεί τίποτα; Ζούνε σε ένα παράλληλο σύμπαν; υπάρχουν εξωγήινοι; τι ειν ο κάβουρας; τι ειν το ζουμι του;

Ο Γιούνκερ (και ο κάθε Γιουνκερ) λεεί κατι και μετα υποτίθεται οτι, σύμφωνα με δημοσιογράφους (που δεν εξυπηρετουν συμφέροντα πάντα), τα μεγάλα ειδησιογραφικά πρακτωρία λένε βγές και πές την αλήθεια λες ψέμματα κτλ.Υπάρει κάποια σελίδα ή κάτι έγκυρο οτι αυτα ειπώθηκαν και απο ποιόν?

Όσο και να έχω ψάξει πουθενά δεν έχω βρει αναφορές τέτοιές και δυστύχως το μόνο που βρίσκω είναι οτι όλοι οι ευρωπαίοι λένε το ιδιο πράγμα: ναι ή οχι στο ευρώ.

Νταβατζήδες; Νταβαζήδες! Μ**νια; Μ**νια! Αλλά και πάλι ανφορτουνατελι που λεν και στο χωριο μου αυτοι έχουν το μαχαίρι αυτοι και το ψωμί.

Μπορούν και παραμπορούν να μας πετάξουν έξω και να μην ανοιξεί μυτη γιατι ακριβώς είναι λαμόγια και νταβάδες. Και αυτα για διεθνή δικαστηρια τ ακούω βερεσε. Οτι ελυσαν τόσα χρόνια σε διάφορες υποθέσεις θα λύσουν και τώρα

Τα χρηματιστήρια ήδη ανεβαίνουν (μπλόφα θα είναι και αυτό). Χεσμένους μας έχουν.

Ο Νταισελμπαουμ είπε ξεκάθαρα ευρώ ή δραχμή το χρέος παραμένει. Τον είδα στην συνένετυξη του. Ουτε μου είπανε ούτε άκουσα ούτε τίποτα.

Άρα ακόμα κι αν πάμε στην δραχμή δεν ξεκινάμε απο το 0 αλλά απο το - άπειρο πάλι. Αυτό το ξερει ο Συρίζα; Έχει κάποιον τρόπο ή σχέδιο να κάνει κάτι γι αυτό;

Το μηνόνιο ευθύνεται για την κατάσταση στην χώρα. Να υποθέσω πριν το μνημόνιο όλα κύλαγαν ρόδινα ε; Μπορεί λόγο της ηλικίας μου να μην τα θυμάμαι εγω καλα. Η διαφθορά η λαμόγια και τα σκάνδαλα έδιναν και έπειρναν. Και μετα ήρθαν οι ευρωπαίοι να μας πουν το αυτονόητο: Νταξει ρε μαλάκες φάγατε, φάγαμε (πολύ σημαντικό) αλλά θα σκάσουμε όλοι μαζι έτσι που το πάτε! Θα είναι κανεις αφελής αν πιστεύει οτι κάτι τετοιο γίνεται για την ψυχή της μάνας τους. Προφανώς και υπάρχουν τρομερά συμφέροντα στην μέση αλλά ΕΜΕΙΣ του δώσαμε το δικάιωμα να κάνουν ότι κάνουν. Εμεις οι περηφανοι Ελληνες. Γιατι καλώς η κακώς όλοι τσιμπησαμε με τον ένα η με τον άλλον τρόπο λίγο απο την πίτα... αλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο

Ας πάμε στο αγαπημένο μου, οι δημοσιογράφοι που εξηπυρετούν συμφέροντα.

Με το οτι η δημιοσιογράφοι ανήκουν στις χειρότερες φάρες συμφώνω απολύτως. Με το οτι όποιος δεν ειναι μαζί μας είναι ενατίον μας και όποις υποστηρίζει το ΝΑΙ είναι λαμόγιο αλλα όποιος το ΟΧΙ είναι και γαμω τα παιδια είναι τουλάχιστον πίπες... Και να ρωτήσω κάτι λοιπόν. Τι σας νοιάζει τι λένε οι δημοσιογράφοι? Έγω έχω πάψει να τους ακούω καιρο τώρα. Οχι όμως επιλεκτικά. Και αυτούς που υποστηριζουν κυβερνητικά συμφέροντα και αυτούς που υποστηρίζουν μη κυβερνητικά συμφέροντα. Γιατι όλοι κάποιον υποστηρίζουν και κάποια γραμμη περνάνε. Απλά όπως έχει μάθει να κάνει τόσα χρόνια ο Έληνας είναι να διαλέγει τυφλά στρτόπεδα... Ο ΠΑΟΚ και η Προοδευτική να κερδίζει και όλοι οι άλλοι...

Τρομάζουν τους πολίτες. Πάλι συμφωνώ και γι αυτο έπαψα να τους βλέπω. Θέλω όμως να μου πείτε ένα πράγμα στο οποίο έπεσαν έξω. Και αυτό είναι πολύ λυπηρό κατα την άποψη μου... Δώσαμε στα κορακια την ευκαιρία να βγουν και απο πάνω... Δεν έλεγαν οτι τα λεφτά τελείωναν; να που τελέιωσαν λοιπόν. Δεν έλεγαν οτι θα υπάρχει πρόβλημα με τους μισθούς και τις συντάξεις; να που υπάρχει.

Πόσοι απο εσάς έχουν πάει σε χωρες όπως η Αργεντινή, η Βενεζουέλα, το Βιετναμ, την Ρωσία;

Τις αναφέρω γιατι λένε θα γίνουμε σαν κι αυτές και τις αναφέρουν σαν παραδείγματα κτλ. Επείδη στην Αργεντινή, το Βιετναμ και την Ρωσία έχω ταξιδέψει μιλάμε για δραματικές καταστάσεις. πεινα οχι μαλακίες ειδικά στο 2ο. και πιστεψτε με δεν συγκρίνονται με την εδω κατάσταση.

Βιέτναμέζοι ζητιάνοι να ζητάνε 5 και 10 λεπτά για ώωωωωωωρες παίρνωντά σε απο πίσω

Ρωσάκια κόκκαλο στους -20 να μην νοιώθουν και να φωνάζουν πάρε με στην ευρώπη κτλ. Αξία ανεκτίμητη...

Όσο για τους Κινέζους που θα μας σώσουν και αυτοί είδα στην Τανζανία το προηγούμενο καλοκαίρι που πήγα και τους σώζουν απο το 1975 σε τι κατάσταση βρίσκονται...

Και δω απο την άλλη μας βρωμάει το ένα μας ξινιζει το άλλο... Απο αχαριστία αλλά τίποτα. Και πάς και βλέπεις καφετέρειες γεμάτες με άνεργα iphone και μερτσεντα. Ντροπή σε αυτους οι οποίοι σκοπιμως μας παρούσιαζουν αυτές τις χώρες ως παραδείγματα προς μίμηση τουλάχιστον!

Τέλος και σορυ για την σεντόνα η υπερηφάνια του (μέσου) Ελληνα

Δεν θα πληρώσει τους φόρους του (και μιλάω κυρίως προ κρίσης) κάνοντας τον μαλάκα

Θα αγοράσει μπεμπα χωρις να έχει τα φράγκα πηγαίνοντας σαν βρεγμενη γάτα στην τράπεζα

Θα βολέψει τον γιό του την κόρη του την ξαδερφη του μπατζανάκη της θείας του φιλόντας κατουρημένες ποδιές

Θα πουλήσει στον τουρίστα μουζακα 10ε

Θα ψηφισει ΟΧΙ ή ΝΑΙ χωρις να ξέρει το γιατι και θα το παίζει και αυθεντία.

Κατα τ άλλα μαγκας και περήφανος και όταν αντι για 500ε θα παίνρει την αντιστοιχια 100ε σε δραχμές εκει να δώ περηφάνια

Περήφανοι θα ήμασταν αν του δίναμε οτι τους χρωσταμε και τους τα τρίβαμε στην μούρη και τους διαολοστέλναμε. Ο περήφανος ένθρωπος αυτό κάνει.

Δεν έχω σκοπο να ανοίξω αντιπαράθεση με κανέναν προσωπικά με το κείμενο αυτό. Είμαι κι εγώ ενας άνθρωπος 29 χρονών που ποτέ δεν πολυασχολιόταν με την πολιτική δεν ψηφιζέ (πολύ κακώς!) και σιχαίνεται τα κόμματα και τις παρωπίδες. Ακόμα κι έτσι εντελώς αντικειμένικός δεν μπορώ να είμαι. Να που όμως τώρα έρχοναι και μου χτυπάνε την πόρτα για να ασχοληθώ αναγκαστικά. Γι αυτό πιστέυω οτι πρέπει να ψηφίσουμε οτι πιστεύει ο καθένας αλλά να έχουμε κάνει μια έρευνα βρε αδερφε πιο πριν και να γραψούμε στα @@ μας το τι λεει ο κάθε πολιτικος και δημοσιογράφος. Στην τελική για το μέλλον το δικό μας πρόκειτε. Αυτοί που μας κυβερνάνε την έχουνε βρει την άκρη τους και έχουν προβλέψει για όλα τα ενδεχόμενα πως να την σκαπουλάρουν. Η νομίζετε οτι ο Βαρουφάκης ο Σαμαράς ο Βενιζέλος ο Τσίπρας θα κάτουν να πεινάσουν μαζι μας.

Πραγματικά εύχομαι σε όλους έδω μέσα το καλύτερο!

:cheers:

Τροποποιήθηκε από τον Aerobitch
  • Like 8

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

..........................................................................

:cheers:

Σεβαστή η άποψη σου. Με λίγα λόγια προβληματίζεσαι για την καλύτερη επιλογή και τις επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής.

Την ποιότητα ζωής ξέχνα την, είτε με τη μία είτε με την άλλη επιλογή, δεν πρόκειται να υπάρξει. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι δραματική:

φαντάσου ότι η χώρα είναι καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο ξαπλωμένη στο κρεβάτι του πόνου στο νοσοκομείο. Έχεις δυο επιλογές, ξεπουλάς τα πάντα και παρακαλάς τους γιατρούς γονατιστός για μορφίνη ,ενώ ξέρεις ότι δεν θα παίξει κανένα ρόλο στο τέλος, για να πληρώνεις τα φάρμακα και τη νοσηλεία κάνα μήνα ή βγάζεις το περίστροφο και τινάζεις τα μυαλά σου τώρα που είσαι ακόμα εσύ και έχεις έλεγχο του εαυτού σου.

Καμία επιλογή δεν είναι καλή, στο υπογράφω, ούτε καλύτερες μέρες θα έρθουν ποτέ. Είναι αποφασισμένο πολιτικά, θα γίνουμε το παγκόσμιο παράδειγμα προς αποφυγή, ο Τόμσεν το είπε είμαστε βαλκάνια, 300€ μισθό και πολύ μας πάει. Δεν τολμάς να πεις πουθενά έξω ότι είσαι Ελληνας, το καλοκαίρι στις τουρίστριες καλύτερα να λες ότι είσαι Αλβανός.

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι οκ συμφώνω

Αλλά τουλάχιστον με την μια πλευρά εχεις τα παραδείγματα χωρών όπως η Πορτογαλια και η Ιρλανδία οι οποίες βγήκαν και τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα εκει (ίσως όχι καλά αλλά καλύτερα. Και σίγουρα καλύτερα απο δώ)

Ναι εμεις επειδη τα κάναμε εντελώς σκατά δεν θα βγούμε τόσο γρήγορα ή τοσο εύκολα αλλά λέω, και καλά για ποιότητα ζωής μεχρι τότε τουλάχιστον όπως είπες και συ δεν το συζητάμε, απο την άλλη τι έχουμε; Παραδείγματα χωρών που σου λέω απο προσωπική εμεπιρεία οτι δεν θέλεις ούτε να τα ξέρεις. Οκ σε κάποιον άλλο μπορεί να αρεσουν και δεν είμαι εγω να κρίνω τι είναι καλό και τι κακό για τον καθενα. Ακόμα όμως και με τις συνθηκες που επικρατούσαν πριν κάποιους μήνες εδω είμασταν ετη φωτος μπροστά.

Εγώ ρε φίλε ετσι για την μαγκία ξέρεις τι θα έκανα;

Θ αποπλήρωνα το χρέος μέχρι τελευταία δεκάρα χωρις μα και μου και στο τελευταίο eurogoup θα τους έλεγα: Τόσα χρόνια γαμήσατε τον λαό μου ο οποίος έχει φτασει στο απορχήρητο. Εμένα δεν θα με ξαναδείτε και επιστρέφω στην δραχμή κι αντε και γαμηθειτε όλοι σας.

Θα είχα όμως κατστρώσει το σχέδιο μου 2-3 χρόνια πρίν για ασφαλή μετάβαση (όσο μπορεί να είναι εφικτό) στα κρυφά και τι μου λές εσύ μετα μετά για δικλείδες ασφαλείας αμα βγει η ελλάδα κτλ

Τους πιάνεις στον ύπνο, είσαι μάγκας, δεν χρωστάς σε κανέναν, και αστους να τρέχουν και να μην φτάνουν μετα με τα χρηματιστήρια να πέφτουν σαν ώριμα φρούτα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σεβαστή η άποψη σου. Με λίγα λόγια προβληματίζεσαι για την καλύτερη επιλογή και τις επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής.

Την ποιότητα ζωής ξέχνα την, είτε με τη μία είτε με την άλλη επιλογή, δεν πρόκειται να υπάρξει. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι δραματική:

φαντάσου ότι η χώρα είναι καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο ξαπλωμένη στο κρεβάτι του πόνου στο νοσοκομείο. Έχεις δυο επιλογές, ξεπουλάς τα πάντα και παρακαλάς τους γιατρούς γονατιστός για μορφίνη ,ενώ ξέρεις ότι δεν θα παίξει κανένα ρόλο στο τέλος, για να πληρώνεις τα φάρμακα και τη νοσηλεία κάνα μήνα ή βγάζεις το περίστροφο και τινάζεις τα μυαλά σου τώρα που είσαι ακόμα εσύ και έχεις έλεγχο του εαυτού σου.

Καμία επιλογή δεν είναι καλή, στο υπογράφω, ούτε καλύτερες μέρες θα έρθουν ποτέ. Είναι αποφασισμένο πολιτικά, θα γίνουμε το παγκόσμιο παράδειγμα προς αποφυγή, ο Τόμσεν το είπε είμαστε βαλκάνια, 300€ μισθό και πολύ μας πάει. Δεν τολμάς να πεις πουθενά έξω ότι είσαι Ελληνας, το καλοκαίρι στις τουρίστριες καλύτερα να λες ότι είσαι Αλβανός.

Παντως, μετα τις τελευταιες εξελιξεις, θεωρω πολυ πιθανο να βγει ΝΑΙ στο δημοψηφισμα και, συμφωνα με τις δηλωσεις Τσιπρα (δεν ειμαι πρωθυπουργος παντως καιρου) οι οποιες ερμηνευονται κατα το δοκουν, η χωρα θα τραβηξει χοντρο σκατο.

Αν κανεις μια συγκριση πρωτο εξαμηνο του 2014 και πρωτο εξαμηνο του 2015, αν μη τι αλλο, καθε αλλο παρα επιτυχημενη λες την πορεια του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθετα, επιβεβαιωνοντας πληρως το προεκλογικο διαφημιστικο σποτ της ΝΔ που παρεθεσε καποιος φιλος, μας οδηγησαν -απο οτι φαινεται σχεδον πεντακαθαρα- στον πατο.

Σχετικα με το δημοψηφισμα, και σε συνεχεια του ποστ του φιλου bart, οποιο κι αν ειναι το αποτελεσμα, με τρομοκρατει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Update: "Πάρτε σήμερα 300 ευρώ, και βλέπουμε από την επόμενη εβδομάδα"...

Ούτως ή άλλως δεν μπορώ να τραβήξω και παραπάνω..

Νέο Update:

Από Δευτέρα πάμε σε διακοπή παραγωγής και υποχρεωτικές άδειες. Ευτυχώς που θα έχω 60 (μάλλον) ευρώ να ταϊσω το 8 μηνών μωρό μου. Αλλά δεν γαμ***... Τουλάχιστον θα είμαι περήφανος..

Όσον αφορά στο δημοψήφισμα νομίζω ότι τα ποσοστά του ΌΧΙ δεν θα είναι τόσο υψηλά όσο εμφανίζονται στα διάφορα polls των fora και των site (70-80%), δεδομένων των καθημερινών αλλαγών και του γεγονότος ότι οι περισότεροι συνταξιούχοι (που κατά 90% θα ψηφίσουν ΝΑΙ) δεν μπαίνουν στο internet.

Τροποποιήθηκε από τον MegaChannel7

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θ αποπλήρωνα το χρέος μέχρι τελευταία δεκάρα χωρις μα και μου

Για πες μας και πως θα γίνει αυτό...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από Δευτέρα πάμε σε διακοπή παραγωγής και υποχρεωτικές άδειες. Ευτυχώς που θα έχω 60 (μάλλον) ευρώ να ταϊσω το 8 μηνών μωρό μου. Αλλά δεν γαμ***... Τουλάχιστον θα είμαι περήφανος..

Σε μεγαλη ελληνικη βιομηχανια που δουλευει η αδερφη μου, τη Δευτερα σταματησαν την παραγωγη με αδεια ανευ αποδοχων μεχρι την Τριτη 7/7. Η αδερφη μου (οικονομικη αναλυτρια) θα δουλεψει μεχρι και την Τριτη, οπου η διευθυνση θα επανεξετασει τι θα γινει και με αυτους. Φυσικα δεν πληρωθηκαμε κι οι δυο.

Για πες μας και πως θα γίνει αυτό...

Φανταζομαι οτι ο φιλος ξερει οτι δε γινεται, απλως αναφερει τι θεωρει εκεινος μαγκια κι οχι ενα "φτηνο" ΟΧΙ, λες και ειμαστε το 1821.

Κι ενα ωραιο αρθρο που, νομιζω, αντικατοπτριζει μεγαλο μερος του ελληνικου λαου

Αν ήμουν Έλληνας ψηφοφόρος θα ψήφιζα «όχι» στον αφελή αριστερισμό του ΣΥΡΙΖΑ και στον φαρισαϊσμό της ευρωζώνης, γράφει ο Martin Wolf. Τα σενάρια εξόδου από το ευρώ και οι κίνδυνοι. Γιατί δεν είναι λύση η επιπρόσθετη λιτότητα.

Wolf: Mεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης οι Έλληνες

Τι θα ψήφιζα στο δημοψήφισμα για το οικονομικό πρόγραμμα της ευρωζώνης αν ήμουν Έλληνας ; Η απάντηση είναι πως δεν είμαι σίγουρος. Αν πίστευα ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει μόνη της, είναι βέβαιο ότι θα ψήφιζα κατά του προγράμματος. Αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι σίγουρος για κάτι τέτοιο: αν η Ελλάδα χρησιμοποιούσε με σώφρονα τρόπο την δημοσιονομική της κυριαρχία, δεν θα ήταν στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

Αν ψήφιζα υπέρ του προγράμματος, δεν θα ήξερα αν ήταν ακόμα στο τραπέζι: η ευρωζώνη λέει ότι δεν είναι, αλλά μπορεί και να μπλοφάρει. Αυτό που θα γνώριζα είναι πως αν η Ελλάδα ψήφιζε ναι, μπορεί να αντιμετώπιζε χρόνια ύφεσης και συρρίκνωσης. Αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να είναι καλύτερο από το χάος που θα ακολουθούσε μια έξοδο.

Είναι επίσης σίγουρο πως θα αναρωτιόμουνα αν μπορεί να υπάρξει μέση οδός. Κάποιοι υποστηρίζουν πως είναι δυνατό να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη ακόμα και αν χρεοκοπήσει η κυβέρνηση. Αυτό θα δικαιολογούσε μια ψήφο στο «όχι».

Θα έπαιρνα την απόφαση μου, απορρίπτοντας τόσο τον αφελή αριστερισμό της κυβέρνησης μου και τον φαρισαϊσμό της υπόλοιπης ευρωζώνης. Κανείς δεν βγαίνει δικαιωμένος από αυτήν την περιπέτεια.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποτύχει να βάλει μπροστά ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα μπορούσε να λύσει τα πολύπλοκα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Αναλώθηκε αντίθετα σε λαϊκίστικες χειρονομίες, Είναι, με λίγα λόγια, μια φρικτή κυβέρνηση, προϊόν δύσκολων καταστάσεων.

Αλλά και η ευρωζώνη φέρει μεγάλο μερίδιο της ευθύνης. Δεν θα μπορούσε να καταλάβει κανείς από την ρητορική της Γερμανίας πως έχει κηρύξει αναρίθμητες φορές πτώχευση στον 20ο αιώνα. Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία δημοκρατία, συμπεριλαμβανομένου και του Ηνωμένου Βασιλείου, που το πολιτικό της σύστημα θα έμενε αλώβητο από μια τόσο μεγάλη ύφεση. Θυμηθείτε πως όταν η Γερμανία πέρασε μια ανάλογη ύφεση, ο Χίτλερ ήρθε στην εξουσία. Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το αποτέλεσμα της παιδαριώδους και ανεύθυνης πολιτικής που ακολούθησαν οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις. Αλλά είναι και το αποτέλεσμα των μεγάλων λαθών που έκαναν οι πιστωτές από το 2010 και πάνω από όλα της επιμονής τους να διασώσουν τους ανόητους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας εις βάρος του ελληνικού λαού.

Αλλά το κόστος από τα λάθη του παρελθόντος έχει ήδη καταγραφεί. Η Ελλάδα πρέπει να κοιτάξει στο μέλλον.

Ακόμα και αυτή η οπτική δεν μας βοηθάει όσο θα θέλαμε. Η παράταση του προγράμματος δεν προσέφερε ελπίδες εξόδου προς την ανάκαμψη: άφηνε ένα πολύ μεγάλο χρέος και το κυριότερο απαιτούσε μεγάλη βραχυπρόθεσμα λιτότητα. Δεδομένης της πρόσφατης υπαναχώρησης, φαίνεται να ζητάει την μετακίνηση από ένα πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο μηδέν φέτος σε ένα πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ ως το 2018. Η επίτευξη αυτού του στόχου μπορεί να απαιτεί μέτρα που θα εξοικονομούσαν 7% του ΑΕΠ και θα συρρίκνωναν την οικονομία κατά 10%.

Είναι σαν να βάζεις ένα υπέρβαρο ασθενή σε μια σκληρή δίαιτα μετά από μια ανακοπή καρδιάς. Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη. Η οικονομική της κατάρρευση εξηγεί γιατί το χρέος της εκτοξεύτηκε σε σχέση με το ΑΕΠ. Το πρόγραμμα θα έπρεπε να μην περιλαμβάνει λιτότητα μέχρι να επιστρέψει η οικονομία σε ανάπτυξη, δίνοντας έμφαση σε μεταρρυθμίσεις που δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη και υπόσχονται ελάφρυνση χρέους. Αν το προσφερόμενο πρόγραμμα ήταν τόσο κακό, μήπως θα έπρεπε να ρισκάρω να ψηφίσω «όχι» ; Για να το αποφασίσω θα έπρεπε να σκεφτώ τι θα μπορούσε να συμβεί. Η βραχυπρόθεσμη κατάσταση θα ήταν ξεκάθαρη. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει περιορίσει την έκτακτη στήριξη στις ελληνικές τράπεζες, επιβάλλοντας αυστηρά όρια στις αναλήψεις. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι αυτό είναι τεράστιο λάθος. Άλλοι πιστεύουν ότι είναι ένα κίνητρο για τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν «ναι».

Αν οι Έλληνες ψήφιζαν ναι, ο περιορισμός της στήριξης από την ΕΚΤ μπορεί να αναστρεφόταν. Αλλά είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια επιτυχημένη επαναφορά του προγράμματος της ευρωζώνης με την σημερινή κυβέρνηση. Μετά την στήριξη στο «όχι», η τελευταία έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πιστωτών.

Οπότε θα έπρεπε να έρθει στην εξουσία μια νέα κυβέρνηση. Η οποία θα έπρεπε να υπογράψει την γραμμή με τις τελίτσες.

Μια ψήφος στο «ναι» θα πρόσφερε ένα δυσάρεστο και αβέβαιο μέλλον. Τώρα φανταστείτε μια ψήφο στο «όχι». Δύο θα ήταν τα πιθανά αποτελέσματα. Το ένα θα ήταν μια κανονική έξοδος. Το νέο νόμισμα θα κατέρρεε σε σχέση με το ευρώ.

Το πόσο θα υποχωρούσε θα καθοριζόταν από τις πολιτικές και τους θεσμούς (ειδικά από την διοίκηση της κεντρικής τράπεζας) που θα εγκαθίδρυε η κυβέρνηση.

Πολύ λογικά κάποιος θα φοβόταν για τα χειρότερα. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως η Ελλάδα θα συνέχιζε να βασίζεται στο ευρώ (euroised). Αν συνέβαινε έτσι, η κατάρρευση στην εξωτερική αξία του νέου νομίσματος θα προσέφερε λίγα οφέλη στην ανταγωνιστικότητα. Προσωπικά, θα ήμουν πιο αισιόδοξος: η βελτίωση στην ανταγωνιστικότητα θα ήταν μεγάλη.

Η δεύτερη επιλογή θα ήταν η παραμονή στην ευρωζώνη, παρά την χρεοκοπία. Κάτι τέτοιο είναι λογικά πιθανό. Το τραπεζικό σύστημα θα μπορούσε να ανακεφαλαιοποιηθεί με την μετατροπή ακάλυπτων τραπεζικών υποχρεώσεων. Αυτό φαίνεται τεχνικά εφικτό. Αλλά θα δημιουργούσε ένα τεράστιο αρνητικό σοκ στον ιδιωτικό πλούτο.

Το μεγάλο ερώτημα θα ήταν τότε αν η ΕΚΤ θα ξανάρχιζε τον έκτακτο δανεισμό και σε ποια έκταση. Η επιλογή αυτή δεν μου φαίνεται ιδιαίτερη ελκυστική: θα περιλάμβανε όλα τα προβλήματα της συμμετοχής σε μια νομισματική ένωση, με τα επιπρόσθετα μειονεκτήματα μιας χρεοκοπίας. Από αυτό θα ήταν πολύ καλύτερη η επιλογή του «ναι».

Οπότε, ως Έλληνας ψηφοφόρος, θα ήμουν αντιμέτωπος με μια επιλογή ανάμεσα στην Σκύλα και την Χάρυβδη. Η Σκύλα είναι γνωστή: οι ατελείωτες απαιτήσεις της ευρωζώνης για περαιτέρω λιτότητα, ενάντια στην οποία ψήφισαν οι συμπολίτες μου στις προηγούμενες εκλογές. Η Χάρυβδη είναι η κρατική χρεοκοπία και η νομισματική κυριαρχία. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πιστεύει ότι υπάρχει και ένας τρίτος δρόμος, οι ατελείωτες διασώσεις με ελάχιστους όρους. Αλλά είμαι σίγουρος ότι έχει αυταπάτες. Οπότε ποιον θα διάλεγα ; Αν ήμουν προσεκτικός θα διάλεγα την Σκύλα που γνωρίζω. Αλλά από την άλλη μπορεί να θέλω να ρισκάρω να αναμετρηθώ με την Χάρυβδη.

ΠΗΓΗ: FT.com

Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved.

Ελληνικη πηγη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι οκ συμφώνω

Αλλά τουλάχιστον με την μια πλευρά εχεις τα παραδείγματα χωρών όπως η Πορτογαλια και η Ιρλανδία οι οποίες βγήκαν και τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα εκει (ίσως όχι καλά αλλά καλύτερα. Και σίγουρα καλύτερα απο δώ)

Ναι εμεις επειδη τα κάναμε εντελώς σκατά δεν θα βγούμε τόσο γρήγορα ή τοσο εύκολα αλλά λέω, και καλά για ποιότητα ζωής μεχρι τότε τουλάχιστον όπως είπες και συ δεν το συζητάμε, απο την άλλη τι έχουμε; Παραδείγματα χωρών που σου λέω απο προσωπική εμεπιρεία οτι δεν θέλεις ούτε να τα ξέρεις. Οκ σε κάποιον άλλο μπορεί να αρεσουν και δεν είμαι εγω να κρίνω τι είναι καλό και τι κακό για τον καθενα. Ακόμα όμως και με τις συνθηκες που επικρατούσαν πριν κάποιους μήνες εδω είμασταν ετη φωτος μπροστά.

Θ αποπλήρωνα το χρέος μέχρι τελευταία δεκάρα χωρις μα και μου και στο τελευταίο eurogoup θα τους έλεγα: Τόσα χρόνια γαμήσατε τον λαό μου ο οποίος έχει φτασει στο απορχήρητο. Εμένα δεν θα με ξαναδείτε και επιστρέφω στην δραχμή κι αντε και γαμηθειτε όλοι σας.

Θα είχα όμως κατστρώσει το σχέδιο μου 2-3 χρόνια πρίν για ασφαλή μετάβαση (όσο μπορεί να είναι εφικτό) στα κρυφά και τι μου λές εσύ μετα μετά για δικλείδες ασφαλείας αμα βγει η ελλάδα κτλ

Τους πιάνεις στον ύπνο, είσαι μάγκας, δεν χρωστάς σε κανέναν, και αστους να τρέχουν και να μην φτάνουν μετα με τα χρηματιστήρια να πέφτουν σαν ώριμα φρούτα

Καλή φάση αλλά το μεγαλύτερο επιχείρημα κατά του ΝΑΙ, το οποίο στηρίζεται από οικονομολόγους είναι πως το χρέος ΔΕΝ αποπληρώνεται και ΔΕΝ γίνεται βιώσιμο, μέτρα ΔΝΤ, ΕΖ ή οτιδήποτε.

Δεύτερο επιχείρημα πως οι πολιτικές που εφάρμοσαν οι δανειστές μέχρι σήμερα μόνο κακό έχουν κάνει. Συνέχιση τους δεν θα φέρει λύση απλά θα διαλύσει όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν μείνει, θα προκαλέσει ιδιωτικοποιήσεις για ένα κομμάτι ψωμί και πάλι στα ίδια σκατά θα μας έχει επ άπειρον.

Κάνεις το λάθος να νομίζεις πως σου λένε "Σκλαβιά ή Παράδεισος". Όποιος το βλέπει έτσι είναι κρετίνος και αγνόησε τον. Το πραγματικό δίλλημα είναι:

a) Αυτός ο λάκος έχει σκατά

β) Αυτός ο λάκος δεν ξέρουμε τι έχει

Η μια επιλογή είναι τραγική. Η άλλη είναι από δυσάρεστη έως 10x τραγική, δεν το γνωρίζουμε.

• Like 4

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάνεις το λάθος να νομίζεις πως σου λένε "Σκλαβιά ή Παράδεισος". Όποιος το βλέπει έτσι είναι κρετίνος και αγνόησε τον. Το πραγματικό δίλλημα είναι:

a) Αυτός ο λάκος έχει σκατά

β) Αυτός ο λάκος δεν ξέρουμε τι έχει

Η μια επιλογή είναι τραγική. Η άλλη είναι από δυσάρεστη έως 10x τραγική, δεν το γνωρίζουμε.

Αυτο ακριβώς είναι το δίλλημα και δεν έχω αυταπάτες καθόλου γι αυτό.

Απλά εγω το βλέπω με αυτα που μπορώ να καταλαβω, μέχρι εκει που φτάνω ως άνθρωπος, και με αυτά που λένε ακόμα κι αυτοι που υποτίθεται οτι ξέρουν και υποστηρίζουν ΟΧΙ (η κυβερνηση σε μεγάλο βαθμο δηλαδή) ως:

Η μια επιλογή είναι τραγική

Η άλλη είναι απο 2x τραγινκή ως και 10x τραγική. Τώρα αν κάποιος βγεί και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ με σχέδιο και πεί οτι μπορεί απλά να είναι και δυσάρεστη τότε ναι μαζι του με 1000

Βέβαια έχω χάσει εδω και πολλά χρόνια την επλίδα, και δεν ξέρω αν συμφωνείς, οτι θα πέσουμε έστω και στο 2x σε οποιδήποτε ζήτημα. Πάντε λέμε απο 2-10 και πάμε στο 20 βουρ.

Θυμηθείτε οτι όλα ξεκινησαν απο το ιστορικό ανέκδοτο του Καραμανλή ''Η οικονομία μας είναι θωρακισμένη απο την κρίση''. Ασχολίαστο....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί όχι?

Greece for sale, για ένα κομμάτι ψωμί.

Δώρο φθηνή εργατιά.....

Ανοίξτε την τηλεόραση για μισή ώρα.

Κάνοντας ζάπινγκ.....

Έτοιμοι να ψηφίσετε ναι!!!!

• Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχεις δίκιο, αλλά θέλω κάποιος να μου εξηγήσει απο έγκυρες πηγές, το τι ακριβώς σημαίνει το ΟΧΙ, το Ναι πάνω κάτω το γνωρίζουμε. Όπως είπαν και πιο πάνω:

a) Αυτός ο λάκος έχει σκατά (ΝΑΙ)

β) Αυτός ο λάκος δεν ξέρουμε τι έχει (ΟΧΙ)

Τροποποιήθηκε από τον Chris1981

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.

• Create New...