KRS 65 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2015 (τροποποιήθηκε) Ποίος έχει βιομηχανία πλέον στην Ευρώπη;; Η Ευρώπη πλέον δεν παράγει. Το outsourcing πάει σύννεφο...και δεν μιλάμε για βιομηχανία τύπου εξόρυξη ορυκτού πλούτου κτλ που αν μπορούσαν να μεταφέρουν τα ορυχεία στην Κίνα θα το 'χαν κάνει ήδη. Μόνο τριτογενής τομέας υπάρχει πλέον. Γεωργία και εναλλακτικές πηγές συμφωνώ. Βλέπεις όμως τι ήττα έφαγαν οι μικροεπενδυτές με τα μικρά αιολικά πάρκα τους, αφού και κει πάει για συγκεντρωποίηση το πράγμα. Πάντως την οργάνωση δεν είναι σωστό να την περιμένουμε από τον πολίτη. Ένα κράτος οργανωμένο τροχιοδρομεί τους πολιτές του. Και ο βορειοευρωπαίος παραλία και καφέ θα πήγαινε 100%, αν ζούσε εδώ με την υπάρχουσα κατάσταση, χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί άλλοθι για τις ήσσονες προσπάθειες που συνήθως καταβάλλουμε. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 18 , 2015 από τον KRS 2 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2015 Τελος τα like για σημερα. Αυριο η συνεχεια. Εξαιρετικη συζητηση απο ολους. 3 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A-nik-i 1.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2015 Τελος τα like για σημερα. Αυριο η συνεχεια. Εξαιρετικη συζητηση απο ολους. Όντως είναι μια πολύ ωραία συζήτηση και είναι ευχάριστο αυτό 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
thagro 121 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2015 Συμμετεχοντας στην κουβέντα,παιρνω ανάποδα αυτή το θέμα λέγοντας το εξής. Από τη στιγμή που ηρθε το ευρώ για πόσους έχει γίνει καλύτερη η ζωή? Πόσα πράγματα έχουν πάρει αξία μεγαλύτερη από όση πραγματικά είχαν (ένα ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα είχε 50 δραχμές ενώ τώρα έχει 50λεπτα..ένα μπουκάλι νερό είχε 100 δραχμές ενώ τώρα έχει 170...και πάει λέγοντας στα μεγαλύτερα πόσα) Μήπως τελικά η ελλαδιτσα δεν ήταν έτοιμη οικονομικά κοινωνικά και οχυρωμενη απέναντι σε αισχροκερδειες για το νόμισμα? Και μη μου πείτε ότι πάω Λονδίνο με 60€ πήγαινε έλα, εγώ προσωπικά δε μπορώ να πάω ούτε στο χωριό μου με 60€...βενζίνης και διοδίων. Τροφή για σκεψη Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A-nik-i 1.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2015 Συμμετεχοντας στην κουβέντα,παιρνω ανάποδα αυτή το θέμα λέγοντας το εξής. Από τη στιγμή που ηρθε το ευρώ για πόσους έχει γίνει καλύτερη η ζωή? Πόσα πράγματα έχουν πάρει αξία μεγαλύτερη από όση πραγματικά είχαν (ένα ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα είχε 50 δραχμές ενώ τώρα έχει 50λεπτα..ένα μπουκάλι νερό είχε 100 δραχμές ενώ τώρα έχει 170...και πάει λέγοντας στα μεγαλύτερα πόσα) Μήπως τελικά η ελλαδιτσα δεν ήταν έτοιμη οικονομικά κοινωνικά και οχυρωμενη απέναντι σε αισχροκερδειες για το νόμισμα? Και μη μου πείτε ότι πάω Λονδίνο με 60€ πήγαινε έλα, εγώ προσωπικά δε μπορώ να πάω ούτε στο χωριό μου με 60€...βενζίνης και διοδίων. Τροφή για σκεψη Είναι σωστό αυτό που λες. Αλλά δεν έφταιγε το ευρώ αυτό καθ'αυτό. Ήταν προβληματική η λειτουργία της αγοράς και είναι. Νομίζω πως αν επιβαλλόταν να αναγράφεται η τιμή σε δραχμές δίπλα στην τιμή σε ευρώ ίσως να υπήρχε διαφορετικό αποτέλεσμα. Αυτό που λες όμως (που ουσιαστικά είναι μείωση της αγοραστικής δύναμης) συνέβη κυρίως λόγω της αισχροκέρδειας στα δικά μας προϊόντα. Για κάνε μια σύγκριση πόσοι μισθοί δασκάλου χρειάζονταν το '90 για ένα αυτοκίνητο και πόσοι το 2005. Πήραμε όλοι ψηφιακές κάμερες, κινητά αργότερα. Έως τότε θυμάμαι βλέπαμε τους γιαπωνέζους με τις καμερούλες και φαίνονταν σαν εξωγήινοι. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
λουλης 84 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2015 (τροποποιήθηκε) Όντως είναι μια πολύ ωραία συζήτηση και είναι ευχάριστο αυτό εχε χαρη που χουμε και αλλες δουλειες και τα λετε μεταξυ σας εδω περα χωρις ουσιαστικο αντιλογο , και μετα θα βλεπαμε αν σας αρεσε και παλι η συζητηση Τροποποιήθηκε Ιούνιος 18 , 2015 από τον λουλης Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A-nik-i 1.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2015 εχε χαρη που χουμε και αλλες δουλειες και τα λετε μεταξυ σας εδω περα χωρις ουσιαστικο αντιλογο , και μετα θα βλεπαμε αν σας αρεσε και παλι η συζητηση Νομίζω αντίλογος έχει ακουστεί. Έχουν εκφραστεί διαφορετικές απόψεις. Η διαφορά είναι πως όσοι έχουν συμμετάσχει το έχουν κάνει διατηρώντας ένα επίπεδο και έναν πολιτικό πολιτισμό. Σε αυτή τη βάση, πάντα είναι ευχάριστη και ενδιαφέρουσα μια συζήτηση. Βέβαια μπορεί να έρθουν πάλι κάποιοι ταλιμπάν και να το δυναμιτίσουν αυτό, αλλά τί να κάνεις. It's the Internet. 2 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
thagro 121 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2015 Είναι σωστό αυτό που λες. Αλλά δεν έφταιγε το ευρώ αυτό καθ'αυτό. Ήταν προβληματική η λειτουργία της αγοράς και είναι. Νομίζω πως αν επιβαλλόταν να αναγράφεται η τιμή σε δραχμές δίπλα στην τιμή σε ευρώ ίσως να υπήρχε διαφορετικό αποτέλεσμα. Αυτό που λες όμως (που ουσιαστικά είναι μείωση της αγοραστικής δύναμης) συνέβη κυρίως λόγω της αισχροκέρδειας στα δικά μας προϊόντα. Για κάνε μια σύγκριση πόσοι μισθοί δασκάλου χρειάζονταν το '90 για ένα αυτοκίνητο και πόσοι το 2005. Πήραμε όλοι ψηφιακές κάμερες, κινητά αργότερα. Έως τότε θυμάμαι βλέπαμε τους γιαπωνέζους με τις καμερούλες και φαίνονταν σαν εξωγήινοι. Συνεπως,αφου υπαρχουν τα εξης δεδομενα, 1)οτι η αγοραστικη δυναμη εχει πεσει οσον αφορα την καθημερινοτητα μας και αυτο συνεχιζει ακαθεκτα χωρις καποιος να ενδιαφερεται ή να κανει κατι για αυτο (ελευθερη αγορα) 2) η ιδια η χωρα μας δεν ηταν ετοιμη για κοινο νομισμα ξεκινωντας απο τις επιτροπες που θα επρεπε να ελεγξουν την καθε μορφης αισχροκερδεια (να θυμισω οτι μας διαβεβαιωναν οτι οι στρογγυλοποιησεις σε Ευρω θα ηταν μονο προς τα κατω...) μεχρι τον ιδιο τον Ελληνα που ακομη και τωρα τα ψιλα του ευρω ειναι ...απλα...ψιλα στην τσεπη Προσωπικα ΤΕΙΝΩ να καταληξω στο συμπερασμα οτι η χωρα στην οποια ζω εχει ενα "ακριβο" νομισμα. Φυσικα κοιτωντας προς την αλλη κατευθυνση...της δραχμης,,,,εκει κανεις δε μπορει να προβλεψει τι θα συμβει. Πιστευω οτι τελευταια στιγμη καποιος θα στριψει το τιμονι. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
buffos 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2015 (τροποποιήθηκε) α) Αν δεν πληρώνεις, δεν παίζει ρόλο τι χρωστάς. Ας μη σου το χαρίσει, ας κρατήσει την ανάσα του. Σε 100 χρόνια το ξαναβλέπουμε (μήπως δεν έχει ξανασυμβεί αυτό στην σύγχρονη ιστορία;...) β) Κάτι άσχετοι στους Financial Times (όχι στην Αυγή...) λένε ότι γίνεται και μάλιστα σε λίγα χρόνια. "Η Ελλάδα θα κήρυττε πτώχευση έναντι όλων των επίσημων πιστωτών της: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, καθώς και για τα διμερή δάνεια από τους ευρωπαίους πιστωτές της. Αλλά θα εξυπηρετεί όλα τα δάνεια του ιδιωτικού τομέα με το στρατηγικό στόχο να ανακτήσει την πρόσβαση στην αγορά λίγα χρόνια αργότερα. Ο δεύτερος λόγος είναι η μείωση του ρίσκου. Μετά από ένα Grexit, κανείς δεν θα φοβάται τον κίνδυνο μετατροπής νομίσματος. Και η πιθανότητα μιας χρεοκοπίας θα ήταν πολύ μειωμένη, καθώς η Ελλάδα θα είχε ήδη κηρύξει στάση πληρωμών στους επίσημους πιστωτές της και θα ήταν πολύ πρόθυμη να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των ιδιωτών επενδυτών." Δεν μας λες τι ακριβώς κάνουν λάθος στον συλλογισμό τους; γ) Πιστεύω ότι αν τους είναι φθηνό το να έρθουν, ότι οδηγία και να βγει οι μισοί θα την αγνοήσουν (και την επόμενη χρονιά θα την αγνοήσουν και οι υπόλοιποι που θα μάθουν τι και πως από όσους ήρθαν...). Αυτό δείχνουν οι γερμανοί τουρίστες στην Τουρκία (π.χ.). Όσο για το βιοτικό επίπεδο (εδώ γελάμε...). Εντάξει, έχεις δίκιο, θα πέσει σε περίπτωση Grexit. Η συμφωνία, από την άλλη, συνεπάγεται επιπλέον μείωση του ΑΕΠ κατά 12,6% σε τέσσερα χρόνια (πάλι οι Financial Times, όχι η Αυγή). α) Θα έχουμε το σημερινό βιοτικό επίπεδο αν συμβεί αυτό; Μέσω της συμφωνίας, πότε θα επιστρέψουμε έστω στο σημερινό; Άμεσα ή μήπως θα χρειαστούν πάλι "πολλά χρόνια"; β) Θα ζήσουμε 38% μείωση ΑΕΠ σε 9 χρόνια. Βρες ένα αντίστοιχο παράδειγμα χώρας που να το έζησε αυτό σε καιρό ειρήνης. γ) Αναπροσαρμογή για τις λάθος παραδοχές του προγράμματος που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα θα δούμε ή δεν χρειάζονται; α. Μα τι λες. Θα χρωστάμε σε όλη την Ευρώπη και θα κάνουν δουλειές μαζί μας? Που το έχεις δει αυτό? Όλες οι επιχειρήσεις και το κράτος θα είναι σε εμπάργκο. Αν εσυ θέλεις την Ελλάδα μια κλειστή οικονομία τύπου Χότζα Αλβανίας.... σόρρυ έχασες. Και οχι δεν έχει ξανασυμβεί στην σύγχρονη ιστορία. Κράτος που να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις του είναι εκτός των πάντων. Για να ξαναμπει πληρώνει... β. Οταν διαβάζεις άρθρο του FT και γενικά του αγγλοσαξωνικού μπλοκ, να βλέπεις ποιος υπογράφει το άρθρο και να ψάχνεις και τι θέλει να πετύχει. Δεν είναι αθώα τα άρθρα (όπως δεν είναι και τα εγχώρια αθώα) Το συγκεκριμένο πρέπει να είναι απόσπασμα από την γνωστή μεγαλοπαπαριά του Munchau..... Πιο πιονάκι πεθαίνεις... γ. Σοβαρά το πιστεύεις αυτό? Οι λαοί είναι ΠΡΟΒΑΤΑ . Ότι τους πουν θα κάνουν. Μια χαρά καλλιεργείτε οτι γουστάρουν. Δραχμή σημαίνει μείωση 50-70% σε μια μέρα... Διαλέγεις και παίρνεις... Στο κάτω κάτω η λύση είναι πανεύκολη.... Απλά θέλει αρχίδια... Δεν γίνετε για να διατηρήσουμε την ιερή αγελάδα του Δημοσίου να πεθάνουμε όλοι... Το άλλο που θέλουμε να διατηρήσουμε ενα ασφαλιστικό ελλειματικό... αυτό πάλι με ξεπερνα... Υ.Γ πριν λίγες μέρες.. κυκλοφορούσε ενα tweet μιας βλαμμένης που διαμαρτύρονταν γιατί κράζανε του ΔΕΗτζήδες που εν μέσω κρίσης παίρνουν συντάξης 2500+ και έλεγε "μα μας τα κρατούσαν από το μισθό μας...." Την σφάζεις ή οχι... Έπαιρνε μισθό 4000 χιλιάρικα.. είχε κρατήσει 3000 δηλαδή κόστος 7000χιλ το μήνα... και αυτά έβγαιναν από τίνος τσέπη??? Και ζητάει και τα ρέστα... οτι τα πλήρωσε.... Με δανεικά που πληρώνουμε όλοι... είχε αυτή κρατήσεις ..... Αυτή είναι η γενική νοοτροπία......γιαυτό φτάσαμε εδώ.... Τροποποιήθηκε Ιούνιος 18 , 2015 από τον buffos 4 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KatemGR 115 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2015 Φανταστητε πόσες περικοπές είχαν για να αναγκαστούν να κλέψουν...... Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
scorpion92 1.127 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2015 (τροποποιήθηκε) http://www.enikos.gr...mh-viwsimo.html ουστες μπλε λεω εγω, η μερκελ μεσω του δανειου πληρωνει deutsche bank που κοντευει να καταρρευσει σε περιπτωση grexit, οι ελληνες τραπεζιτες πειθωντας γιωργακη και ελστατ διωγκοσαν το ελλειμα αφου πρωτα οι τραπεζιτες μειωσαν την εκθεση τους στο δημοσιο και μετακινωντας ιδιωτικα χρεη στο δημοσιο, μετα τσουπ το μνημονιο για διαγραφει και πιπ@ κ@λο εμπλοκη και συ κατσε τωρα λεγε οτι φταιει το ασφαλιστικο που το μειωσαν με το πσι αδικως 45% και απο εκει και περα και αλλο με αλλους τροπους......οικονομικη μαφια ειναι και κοιτανε το συμφερον τους.... Τροποποιήθηκε Ιούνιος 18 , 2015 από τον scorpion92 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panas 53 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2015 Μα φίλτατοι, έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση, κυκλοφορεί χρήμα στην αγορά; Η εσωτερική οικονομία της χώρας φυτοζωεί στην καλύτερη των περιπτώσεων. Ο μέσος μισθωτός που πρέπει να συντηρήσει ένα σπίτι απλά δεν βγαίνει παραπάνω από μισό μήνα, κι αυτό αν αμοίβεται με παραπάνω του βασικού. Αμέτρητοι νέοι (και μη) επιστρέφουν στα σπίτια των γονιών τους μπας και βγουν όλοι μαζί. Χώρια που οι συνταξιούχοι είναι το τελευταίο οχυρό, που τροφοδοτούν πλέον συμπληρωματικά και την υπόλοιπη οικογένεια από "κάτω τους". Κι απ'όλους αυτούς τους ανθρώπους, απαιτούνται φόροι οι οποίοι πληρώνονται με αιματηρή οικονομία και με πόσες δόσεις. Πιστεύετε ειλικρινά πως τα νέα μέτρα μιας νέας συμφωνίας, με επιπρόσθετους φόρους, με περαιτέρω περικοπές μισθών και συντάξεων, με αυξήσεις φορολογικών συντελεστών, θα φέρουν καλύτερες μέρες μελλοντικά; Πιστεύετε ειλικρινά πως το χρέος που έχουμε θα μπορέσει να αποπληρωθεί με τέτοια μέτρα ώστε να μπορέσουν κάποια στιγμή μελλοντικά να ξαναναπνεύσουμε; Δεν είμαι οικονομολόγος, λογιστής ή ότιδήποτε σχετικό. Αλλά βλέποντας την θηλιά να σφίγγει όλο και περισσότερο γύρω απ'τον λαιμό κάποιου που ήδη πνίγεται δε μου δίνει ιδιαίτερες ελπίδες για το μέλλον. Προφανώς και δεν γνωρίζω τι θα συμβεί με μια επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Αλλά δεδομένων των προτεινόμενων μέτρων, μήπως είναι προτιμότερο να "πονέσουμε" μεν, αλλά με την ελπίδα να επανέλθουμε μελλοντικά; ορίστε καλύτερα δεν θα το έλεγα θα πέσουμε αλλά ΘΑ ξανασηκωθουμε νομίζω πάντως ότι οι περισσότεροι φοβούνται για την υποτίμηση που θα πάρει ή δραχμή σαν νόμισμα όταν κοπεί αλλά ποσό θα κρατήσει αυτό τέλος πάντων αλήθεια... Εγώ προσωπικά κουράστηκα να δουλεύω και να μην ξεπερναω τα 600 ευρώ και να έχω να συντηρω εμένα και την γυναίκα μου μαζί με την δραχμή θα κουραστω περισσότερο αλλά για πόσο? Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panas 53 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2015 Και επίσης μιας και λέμε για ΤΡΟΦΉ ΓΙΑ ΣΚΈΨΗ ορίστε μια σκέψη : αν γυρίσουμε στην δραχμή αυτόματα από την αρχή κιόλας το νόμισμα θα έχει πολύ χαμηλή αξία σε σχέση με το ευρώ και για να το πω πιο καθαρά Ταϊλάνδη θα καταντησουμε. Από την άλλη ζούμε σε μια χώρα ή οποία μπορεί να παράγει τα πάντα σε θέμα αγροτικό οπότε αν πατήσουμε χ σε εισαγωγές όπως θα έπρεπε να κάνουμε καιρό τώρα (πορτοκάλια ντομάτες λεμόνια από Ισπανία) και απλά εξάγουμε νομίζω ότι ένα μεγάλο ποσοστό κέρδους θα έρθει στα χέρια μας και ας έχουμε δικό μας νόμισμα με αυτά και αυτά μετά από κάποια χρόνια θα περνούμε τα πάνω μας και ξανά ανοίγουμε τις εισαγωγές νομίζω χωρίς ανανά και αβοκάντο θα αντεξουμε. ΥΓ1 κάποιος είπε ότι οι Γερμανοί άμα είναι θα βγάλουν απαγορευτικό για να έρχονται διακοπές στην Ελλάδα ζώα είναι αλλά άμα είναι και εντελώς ηλίθιοι να ακουσουνε την μερκελ να τους λέει που θα πάνε και που όχι καλύτερα να κάτσουν εκεί... ΥΓ2: χμμμ τροφή για σκέψη εεε.. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sakurachan 39 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2015 ορίστε καλύτερα δεν θα το έλεγα θα πέσουμε αλλά ΘΑ ξανασηκωθουμε νομίζω πάντως ότι οι περισσότεροι φοβούνται για την υποτίμηση που θα πάρει ή δραχμή σαν νόμισμα όταν κοπεί αλλά ποσό θα κρατήσει αυτό τέλος πάντων αλήθεια... Εγώ προσωπικά κουράστηκα να δουλεύω και να μην ξεπερναω τα 600 ευρώ και να έχω να συντηρω εμένα και την γυναίκα μου μαζί με την δραχμή θα κουραστω περισσότερο αλλά για πόσο? H Aργεντινή υποτίμησε το νόμισμά της κοντά 70% πριν μια δεκαετία, και άλλα 20% πέρυσι. Το νομισμα ακόμα δεν έχει επανέλθει σε επίπεδα προ-κρίσης, ενώ η χώρα έχει κοντά 40% πληθωρισμό. Δεκα χρόνια μετά απ'την κατάρρευση υπογραμμίζω. Αυτά για σύγκριση με Ελλάδα 3 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alex2T 688 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2015 69ca43b5386146767219e561d80b8086 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sakurachan 39 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2015 Η Αργεντινή χρεωκόπησε σε μια εποχή που ήταν μόνη της. Δεν ήταν δεμένη σε κανέναν ώστε να τον συμπαρασύρει και να πυροδοτήσει αλυσιδωτές εξελίξεις! Δεν είναι λοιπόν ίδια περίπτωση με την Ελλάδα. Οσοι τώρα αναρωτιέστε για το grexit, να ξέρετε ότι έχει επέλθει εδώ και μια 2ετια. Ο μέσος μισθός είναι κάτω από 500 ευρώ, η ανεργία στο 27% και οι εισαγωγές πληρώνονται πλέον μετρητοίς διότι οι εγγυητικές των τραπεζών δεν γίνονται αποδεκτές από κανέναν! Η εκτίμηση μου είναι ότι θα βγούμε από το ευρώ εντός των ημερών, πράγμα το οποίο θα οδηγήσει πολύ συντομα στην διάλυση του νομίσματος! Επειδή όμως το ευρώ είναι νόμισμα που παράγει χρέος για όλες τις χώρες θα επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό και τους υπόλοιπους! Μοιραία λοιπόν θα πάμε σε " σεισαχθεια" και τελειώνει εκεί η ιστορία! Ξεκινάμε όλοι από νέα βάση μετά! Εγώ προσωπικά δεν φοβάμαι αυτην την εξέλιξη! Την θεωρώ λύτρωση! Η παραμονή στο ευρώ σημαίνει ότι δεν έχεις εθνική κυριαρχία και άρα θα αποδέχεσαι υποχρεωτικά ότι σου λένε οι απ' εξω!! Δεν βλέπω λοιπόν καμία προοπτική και κανένα μέλλον σε αυτήν την Ενωση και σε αυτές τις λυκοφιλίες! Grexit, να τελειώνουμε με αυτήν την ιστορία και να ξαναχτίσουμε τις ζωές μας όπως εμείς θέλουμε! Οχι όπως θέλουν αυτοι! N υποθέσω ότι τα λεφτά σου τα κρατάς στην τράπεζα έτσι? Επειδή δεν φοβάσαι το grexit ρωτώ Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
buffos 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2015 Η Αργεντινή χρεωκόπησε σε μια εποχή που ήταν μόνη της. Δεν ήταν δεμένη σε κανέναν ώστε να τον συμπαρασύρει και να πυροδοτήσει αλυσιδωτές εξελίξεις! Δεν είναι λοιπόν ίδια περίπτωση με την Ελλάδα. Οσοι τώρα αναρωτιέστε για το grexit, να ξέρετε ότι έχει επέλθει εδώ και μια 2ετια. Ο μέσος μισθός είναι κάτω από 500 ευρώ, η ανεργία στο 27% και οι εισαγωγές πληρώνονται πλέον μετρητοίς διότι οι εγγυητικές των τραπεζών δεν γίνονται αποδεκτές από κανέναν! Η εκτίμηση μου είναι ότι θα βγούμε από το ευρώ εντός των ημερών, πράγμα το οποίο θα οδηγήσει πολύ συντομα στην διάλυση του νομίσματος! Επειδή όμως το ευρώ είναι νόμισμα που παράγει χρέος για όλες τις χώρες θα επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό και τους υπόλοιπους! Μοιραία λοιπόν θα πάμε σε " σεισαχθεια" και τελειώνει εκεί η ιστορία! Ξεκινάμε όλοι από νέα βάση μετά! Εγώ προσωπικά δεν φοβάμαι αυτην την εξέλιξη! Την θεωρώ λύτρωση! Η παραμονή στο ευρώ σημαίνει ότι δεν έχεις εθνική κυριαρχία και άρα θα αποδέχεσαι υποχρεωτικά ότι σου λένε οι απ' εξω!! Δεν βλέπω λοιπόν καμία προοπτική και κανένα μέλλον σε αυτήν την Ενωση και σε αυτές τις λυκοφιλίες! Grexit, να τελειώνουμε με αυτήν την ιστορία και να ξαναχτίσουμε τις ζωές μας όπως εμείς θέλουμε! Οχι όπως θέλουν αυτοι! Πιο λάθος δεν μπορείς να έχεις. Είσαι τρανό παράδειγμα, οτι τα εύκολα συνθήματα πιάνουν τόπο. Τα παραπάνω είναι μια συρραφή όλων των παραμυθιών που έχουν γραφτεί κατα καιρούς.... α) Θα βγούμε εντός των ημερών..... Σοβαρά? και να παρακαλάς να βγεις εντος των ημερών δεν μπορείς. Αγνοείς βασικά πράγματα. (περα των νομικών... πχ πρακτικά... πως θα τυπωθεί χρήμα?). β) Το ευρώ να είσαι σίγουρος οτι δεν θα πάθει τίποτα απολύτως. Όταν μάλιστα δουν την πραγματική καταστροφή που θα υποστεί η Ελλάδα, θα βγει ισχυρότερο... γ) Τι σεισάχθεια και πράσινα άλογα. Αυτά τα παραμύθια από νέες βάσεις....δεν έγινε ούτε στην οκτωβριανή επανάσταση.... δ) Οταν θα δεις την εξέλιξη... οταν θα δεις την ανθρωπιστική κρίση (την πραγματική) με μηδεν φάρμακα και βασικά είδη...με την βια να εκτινάσσεται στο θεο...θα δούμε τι λύτρωση ε) Εθνικό νόμισμα = εθνική κυριαρχία.. Καλά αυτό το ψέμα το πιστεύεις? Όταν η Ελλάδα είχε δραχμή ήταν ανεξάρτητη? Η οικονομικά αδύνατη Ελλάδα το πρώτο που θα κάνει είναι να βρει ΝΤΑΒΑΤΖΗ.. όπως είχε πάντα. Θα ναι Ρώσος? Αμερικάνος? Κινέζος? δεν ξέρω... αλλά θα βρει νταβατζή.... Ακου εθνική κυριαρχία... Για μια γρηγορη αναδρομή στην Ελληνική ιστορία... στ) Το οτι βλέπεις το Grexit σαν λύτρωση είναι απλά μια δικαιολογημένη άγνοια. Σου εύχομαι να μην το ζήσεις. Αλλά αν το ζήσεις, πραγματικά δεν θα λυπηθώ καθόλου. Έίμαστε άξιοι της αγνοιας μας. 6 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikolakiss 944 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2015 (τροποποιήθηκε) Και επίσης μιας και λέμε για ΤΡΟΦΉ ΓΙΑ ΣΚΈΨΗ ορίστε μια σκέψη : αν γυρίσουμε στην δραχμή αυτόματα από την αρχή κιόλας το νόμισμα θα έχει πολύ χαμηλή αξία σε σχέση με το ευρώ και για να το πω πιο καθαρά Ταϊλάνδη θα καταντησουμε. Από την άλλη ζούμε σε μια χώρα ή οποία μπορεί να παράγει τα πάντα σε θέμα αγροτικό οπότε αν πατήσουμε χ σε εισαγωγές όπως θα έπρεπε να κάνουμε καιρό τώρα (πορτοκάλια ντομάτες λεμόνια από Ισπανία) και απλά εξάγουμε νομίζω ότι ένα μεγάλο ποσοστό κέρδους θα έρθει στα χέρια μας και ας έχουμε δικό μας νόμισμα με αυτά και αυτά μετά από κάποια χρόνια θα περνούμε τα πάνω μας και ξανά ανοίγουμε τις εισαγωγές νομίζω χωρίς ανανά και αβοκάντο θα αντεξουμε. ρε παιδια μου αρεσει που τα τιτλοφορειτε και ως τροφη για σκεψη ... η γεωργικη δυναμη της ελλαδος δεν ειναι αυτη που φανταζομαστε ... ας αφησουμε στην ακρη οτι οι παραδοσιακοι τροποι καλλιεργιας πλεον ειναι πολυεξοδοι ,αλλα και να θελουμε να τους στηριξουμε ,για να γινει κατι τετοιο χρειαζεται ανθρωπινο δυναμικο...το οποιο θα το βρεις που ?????? θα αρχισει η αποκεντρωση ωστε να καταληξουμε ολοιι στα χωραφια, με μισθο μια σαλατα την ημερα, μεχρι να ερθει αυτη η ευλογημενη μερα που θα ορθοποδησουμε? Υ.Γ Πραγματική ανθρωπιστική κρίση υπάρχει ήδη. Δεν ξέρω αν το έχεις πάρει είδηση. Εγώ πάντως το βλέπω καθημερινά. φιλε μου , η κριση που βλεπεις , υπαρχει στην ελλαδα εδω και 30χρονια...φτωχογειτονιες χωρις ρευμα , με συσσιτια ,με παιδακια ξυπολιτα ...λαος για τον οποιο δεν νοιαστηκε κανεις επειδη η πλειοψηφια τα εβγαζε περα εως καλοπερνουσε ... τα τελευταια χρονια αυτη η κριση αυτξηθηκε κατα ενα σημαντικο ποσοστο , απλα στα ματια καποιων μοιαζει με παρθενογεννεση ...παραταυτα , η πραγματικη κριση ακομα απεχει ...δεν ξερω πως την εχουμε κρατησει μακρυα , αλλα ακομα απεχει ... Τροποποιήθηκε Ιούνιος 19 , 2015 από τον nikolakiss 2 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A-nik-i 1.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2015 Μιλάμε για την αγροτική παραγωγή λες και δεν ξέρουμε τί γίνεται. Όσοι λέτε να κόψουμε τις εισαγωγές θέλω να μου πείτε που θα τα βρούμε. Δηλαδή αν από ένα προϊόν καταναλώνονται 100 τόνοι. Από τους οποίους εισάγονται οι 50. Μόλις κόψεις τις εισαγωγές τί θα γίνει; Νομίζετε έχουμε το δυναμικό για να παράξουμε τους 50 αυτούς τόνους; Έτσι μονομιάς; Όχι δεν το έχουμε και δε θα μπορέσουμε να το έχουμε γιατί θα χρειαζόμαστε πρόσβαση σε πανάκριβα (πλέον) μηχανήματα και τεχνολογία τροφίμων. Ποιά είναι η λύση; Μείωση της κατανάλωσης. Για φανταστείτε όλοι μια Ελλάδα που να μην καταναλώνει τίποτα απ'όσα εισάγονται. Δεν είναι απλά πράγματα. 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Di_Manolio 2.481 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2015 Να ξεκαθαρίσω πως ποτέ δεν πίστεψα στις μαζικές συγκεντρώσεις. Ούτε στις πορείες και στις δημόσιες διαμαρτυρίες. Κι αυτό γιατί, μελετώντας καλά την ιστορία, πάντα διαπίστωνα την καθοδήγηση ή την χειραγώγησή τους από τις εξουσίες. Ανέκαθεν εμπιστευόμουν την κοινωνία των πολιτών -όπου και όποτε υπήρξε- και ποτέ αυτό που οι πάντες αποκαλούν «λαό», χωρίς να μπορούν να ταυτίσουν το σημαίνον με το σημαινόμενο της έννοιας. Στις αληθινές δημοκρατίες, ιδέες, σχέδια και αποφάσεις παίρνονται από την ευθύνη των πολιτών, όχι από τη βουλιμία, το γιούχα, το μίσος και την οργή της μάζας. Με απασχολούσε ακόμα και κάτι άλλο. Ότι θα βρίσκομαι στην ίδια σύναξη με πολλούς από το πολιτικό σύστημα που έφεραν την κατάσταση ως εδώ. Με τόσους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που είναι συνυπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας. Με όλους αυτούς που βρήκαν τώρα την ευκαιρία να «ξεπλυθούν» από την τερατογένεση του ΣΥΡΙΖΑ που οι ίδιοι διέπραξαν στα «εργαστήριά» τους. Δεν είμαι όμως από αυτούς που ξεχνώ, όπως και πολλοί άλλοι. Μπορεί να είμαστε λίγοι αλλά αρκετοί για να το θυμίζουμε πάντα. Πήγα, λοιπόν, στο Σύνταγμα για πέντε λόγους: 1. Γιατί η συγκέντρωση ήταν διαφορετική από τις άλλες. Δεν την ξεκίνησε κανένα κόμμα, κανένα συνδικαλιστικό όργανο, καμία ομάδα στενών συμφερόντων. Ήταν μια κίνηση αντιπροσώπευσης του αυτονόητου και της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας που συνειδητά θέλει την παραμονή της στην Ευρωζώνη και οπωσδήποτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό; Καμία, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις. 2. Γιατί έδειξε σε Ελλάδα και Ευρώπη ότι οι Έλληνες δεν είναι μόνο το 1/5 των εγγεγραμμένων που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο προσανατολισμός της κοινωνίας, παρόλα τα διπολικά σύνδρομα, είναι σαφέστατα ευρωπαϊκός. Όπως ασφαλώς, ευρωπαϊκή είναι και η συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει συνέχεια εκτός Ευρώπης. 3. Πήγα στο Σύνταγμα γιατί εμπιστεύομαι την Ευρώπη περισσότερο από την Ελλάδα! Στους θεσμούς, στα συστήματα, στην παιδεία, στις μεταφορές, στις τράπεζες, στην δημόσια διοίκηση, παντού. Όχι μόνο εγώ. Αλλά και όλοι οι Έλληνες, μηδενός εξαιρουμένου. Προσοχή «εμπιστεύομαι» είπα, όχι «μου αρέσει»! 4. Γιατί αγαπάω τη χώρα μου και θέλω να ενηλικιωθεί κάνοντας «παρέα», με τις λογικές κοινωνίες της Δύσης και όχι με τις τυχοδιωκτικές φατρίες της Ανατολής. Γιατί θέλω την ασφάλεια που απολαμβάνω εδώ και 35 χρόνια, σ΄ ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον που θα μπορώ να παλέψω σκληρά για να βελτιωθεί. 5. Επειδή έχω ένα ιδιότυπο «εθνικισμό». Μια βεβαιότητα ότι η Ελλάδα της δικής μου συνείδησης ζει και μεγαλώνει περισσότερο στη Δύση και όχι τόσο στο «οθωμανοχριστιανικό» απομεινάρι της Νότιας Βαλκανικής. Και γιατί πιστεύω ότι, κάποτε, όταν οι Έλληνες ξεφύγουν από τη φυλακή του «ρωμαίικου» κράτους τους, θα είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της Ευρώπης. Γιατί η δική μου «Αγιά Σοφιά» είναι στις Βρυξέλλες και όχι στην Κωνσταντινούπολη. Αυτή θέλω να ξαναπάρω πίσω! Σε κάθε περίπτωση, πήγα στη συγκέντρωση όχι επειδή πιστεύω ότι ο Τσίπρας θα καταστρέψει τη χώρα. Θεωρώ ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα συμφωνήσει, αν θέλει να συνεχίσει να τη διοικεί. Πήγα για να φανεί επιτέλους, ότι κανείς δεν πρέπει να έχει την αποκλειστικότητα να ταυτίζεται με τον λαό, όταν μάλιστα οι αριθμοί δεν τον επιβεβαιώνουν. Όπως και θα συμπορεύομαι πάντα, με όποιον ταυτίζει τη χώρα μου με την Ευρώπη. Κι όσο για τους «ταπεινωμένους» που είναι έτοιμοι, εκ του ασφαλούς, να σηκώνουν τα λάβαρα, θέλω να τους θυμίσω πως, αν ήταν έτσι, θα έπρεπε να είχαν αλλάξει χώρα, εδώ και δεκαετίες. Γιατί η καθημερινότητά τους είναι γεμάτη από θυμό και αγανάκτηση για όλους. Για τους δασκάλους στα σχολεία των παιδιών τους, για τους γιατρούς των νοσοκομείων, για τους δημοσίους υπαλλήλους, για τους πολιτικούς που κλέβουν. Εδώ είναι όλοι αυτοί. Έλληνες, ομοεθνείς, συμπατριώτες μας. Και δεν τους λένε ούτε Σόιμπλε ούτε Γιούνκερ ούτε Μέρκελ. Γιατί λοιπόν, δεν φεύγουμε από το κράτος που μας βασανίζει αλλά το θεωρούμε πατρίδα μας; Γιατί υποτίθεται ότι παλεύουμε να το αλλάξουμε. Ε, για τον ίδιο λόγο δεν μπορούμε να φύγουμε από την Ευρώπη. Μόνο να παλέψουμε σκληρά να την αλλάξουμε μπορούμε, όχι να την εγκαταλείψουμε. http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=41564 4 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
buffos 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2015 Μονο και μόνο για το ύφος σου, το σχόλιο σου είναι απαράδεκτο! Από την αρχή μέχρι την τελευταία τελεία! Ειδικά η τελευταία γραμμή βγάζει μια μικρότητα υπερθετικού βαθμού! Εκφράζω μια προσωπική άποψη και εκτίμηση! Προς τι η επίθεση, δεν καταλαβαίνω... Εσυ λοιπόν λεβέντη μου που τα ξέρεις όλα για πες μας τι θα γίνει? Να μας αιτιολογήσεις κιόλας. Υ.Γ Πραγματική ανθρωπιστική κρίση υπάρχει ήδη. Δεν ξέρω αν το έχεις πάρει είδηση. Εγώ πάντως το βλέπω καθημερινά. Φυσικά και βγάζω... Αν είχες έναν ασθενή στο νοσοκομείο , πχ τον αδερφό σου, και σου έφερνε η γυναίκα του τον "μάγο της χαλάστρας" που θα του έδινε τα μαγικά βοτάνια να γίνει καλά και η νύφη σου τον είχε πιστέψει (καλόπιστα) τι ακριβώς θα έκανες? Θα ήσουν ήρεμος μπροστά στην άγνοια όταν θα κινδύνευε κάποιος δικός σου άνθρωπος? Άποψη και έκτίμηση προυποθέτουν γνώσεις. Αν εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις γιατί κάποιος δεν μπορεί να είναι ήρεμος απέναντι στην άγνοια, υπάρχει θέμα. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2015 (τροποποιήθηκε) Μία πληροφόρηση πέραν του συνηθισμένου μπλα-μπλα. Μια άλλη "άγνωστη" οπτική στους πολλούς. Άσχετο (καθόλου μάλλον), αλλά συνδυάζοντας το νέο dead - line (30/06) και την εξαγωγή προκαταρκτικού πορίσματος της Επιτροπής διερεύνησης του Χρέους, έχω μια υποψία ότι η τακτική των Ευρωπέων θα τους γυρίσει μπούμερανγκ (γι' αυτό και είναι έξαλλοι με την διαπραγμάτευση και την καθυστέρηση συμφωνίας). Γιατί το λέω αυτό? Διότι, έχει ήδη ανακοινωθεί απ' το κανάλι της Βουλής που παρουσιάζει καθημερινά αυτές τις συνεδριάσεις, ότι υπάρχουν σοβαρότατες αποχρώσες ενδείξεις (που μένουν απλά να στοιχειοθετηθούν πλήρως), που καταδεικνύουν ότι έχουν παραβιαστεί κατάφορα τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Σύνταγμα της χώρας και το καταστατικό του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Δεν τα λέω εγώ αυτά, αλλά ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ που συμμετέχει στην Επιτροπή διερεύνησης του Χρέους (δε θυμάμαι τ' όνομά του). Σ' αυτήν την περίπτωση (που αποδειχθούν κιόλας) ξέρετε τί γίνεται? 1) Η Ελλάδα κηρύσσει το μέρος του δανείου που έχει συναφθεί με δόλιους τρόπους ως παράνομο, εκβιαστικό και απεχθές (μέχρι στιγμής έχει εκτιμηθεί ως νόμιμο χρέος ένα ποσό περί τα 40 δις). 2) ΔΕΝ είναι υποχρεωμένη να πληρώσει αυτά τα +300 δις (στο ίδιο το Μνημόνιο αναφέρεται ρητώς όρος που λέει ότι αν το χρέος αποδειχθεί τέτοιο, τότε δύναται η χώρα που δανείστηκε να το καταγγείλει ως παράνομο, εκβιαστικό και απεχθές και να ΜΗΝ το πληρώσει). Θα μου πείτε: μα καλά, δεν το ξέρανε οι άλλοι οι προηγούμενοι να το χρησιμοποιήσουν?.... μα γι' αυτό ακριβώς επιλέχθηκαν λυσσαλέα αυτοί που επιλέχθηκαν (Γιωργάκης, Αντωνάκης, Βαγγελάκης, Στουρναρόφατσα, Λουκάς κλπ). Για να επιτελέσουν το θεάρεστο (για τους δανειστές) έργο της εσχάτης προδοσίας κατά της χώρας τους. 3) Εντελώς τυχαία η Επιτροπή διερεύνησης επείγεται να έχει βγάλει πόρισμα περί σαφών ενδείξεων πριν τα τέλη Ιουνίου και το τελικό πόρισμα θα βγει στο τέλος της χρονιάς ή στις αρχές της επόμενης. 4) Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι από Ιούνιο έως το επίσημο πόρισμα η Ελλάδα θα μπορεί νόμιμα να μην πληρώνει τίποτα πέραν των τοκοχρεωλυσίων του νόμιμου χρέους (κλάϊν-μάϊν) και κανείς να μην μπορεί να εναντιωθεί. 5) Έτσι, ούτε το ΔΝΤ θα εισπράξει τις συγκεντρωμένες δόσεις των 1,6 δις, ούτε η Ευρώπη τα δικά της και αυτά για όσα αφορούν παράνομο και απεχθές χρέος. ΑΝ λοιπόν όλα αυτά που έμαθα είναι αλήθεια (κρατάω πάντα επιφυλάξεις), φανταστείτε τί αγγούρι έχουν να φάνε οι δανειστές που ουσιαστικά θα έχουν χρεώσει τα κράτη τους με λεφτά που δεν θα έχουν πλέον δικαίωμα να εισπράξουν. ΑΝ τους αφήσουν φυσικά απείραχτους τους δικούς μας και δεν κάνουν τίποτα τραβηγμένο στυλ La Mafia...... (όχι τόσο εύκολο για κάποιους λόγους). Τα κομμάτια του παζλ πάντως έρχονται και δένουν κάπως, αν υπολογίσω και κάποιες απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες που έμαθα αλλά δεν είναι φυσικά ανακοινώσιμες. Stay tuned και είδωμεν τί θα βγάλει το καπέλο. Λαγό ή κουράδια? Κι επειδή δεν συνηθίζω να μιλάω στον αέρα, ιδού και η απόδειξη των λεγομένων (μόλις το βρήκα) «Παράνομο, αθέμιτο, επονείδιστο το χρέος» ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣΕΤΙΚΕΤΕΣ:Βουλή Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι παράνομο, ως εκ τούτου δεν πρέπει να αποπληρωθεί, και οι δεσμεύσεις της χώρας φαίνονται άκυρες, υποστήριξε χθες η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την ευκαιρία της διαδικασίας παρουσίασης των προκαταρκτικών συμπερασμάτων της επιτροπής που συγκροτήθηκε τον Απρίλιο με εντολή της «για λογιστικό έλεγχο του χρέους». Η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι από σήμερα αρχίζει καμπάνια ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης επί των προκαταρκτικών συμπερασμάτων, ενώ προανήγγειλε και δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας από την «Επιτροπή Αλήθειας». Στο κείμενο των συμπερασμάτων τονίζεται ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να πληρώσει το χρέος», που όπως υποστηρίζεται είναι «παράνομο, αθέμιτο, επονείδιστο». Προστίθεται, δε, και πως «τα κράτη έχουν δικαίωμα να κηρύξουν μονομερώς πτώχευση όταν δεν είναι βιώσιμη η εξυπηρέτηση του χρέους, στην οποία περίπτωση δεν διαπράττουν διεθνώς παράνομη πράξη και, επομένως, δεν φέρουν ευθύνη». Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι «τα νομικά επιχειρήματα που επιτρέπουν σε ένα κυρίαρχο κράτος να αποκηρύξει μονομερώς το χρέος είναι πολλαπλά» και σημειώνεται πως, πέραν της αποκήρυξης, υπάρχει και η εναλλακτική επιλογή, τουλάχιστον, της αναστολής αποπληρωμής του. Υπενθυμίζεται ότι χθες, κατά την έναρξη της διαδικασίας, σχετική προτροπή απηύθυνε η πρόεδρος της Βουλής στον πρωθυπουργό, ο οποίος παρέστη κατά την εναρκτήρια ομιλία της κ. Κωνσταντοπούλου. Η τελετή, που διοργανώθηκε ως «συνέντευξη Τύπου», αμέσως μετά το τέλος της διήμερης δημόσιας συνεδρίασης της εν λόγω επιτροπής, «χρωματίστηκε» πάντως από τις νέες επιθέσεις της κ. Κωνσταντοπούλου: Μετά τη Γαλλία, τη Γερμανία, τον Ζ.Κ. Γιουνκέρ και τον Γ. Στουρνάρα, σειρά είχαν χθες η Κριστίν Λαγκάρντ και, όπως παγίως συμβαίνει στις συνεντεύξεις τύπου της προέδρου της βουλής, οι δημοσιογράφοι. Αρχικώς επιτέθηκε σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, εξαιτίας του περιεχομένου της ερώτησης την οποία έκανε, ενώ μετά τα βέλη κινήθηκαν προς όλες τις κατευθύνσεις. «Η ερώτησή σας ήταν στοχευμένη», είπε, για να συνεχίσει κάνοντας λόγο για εκπροσώπους του Τύπου που δεν κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον, που γελοιοποιούν σοβαρές διαδικασίες, εκτελούν εντολές, δεν κάνουν τη δουλειά τους. Για να κάνει λόγο ακόμη και για «νέες ερπύστριες». Αφορμή για το νέο ξέσπασμα της κ. Κωνσταντοπούλου ήταν η ερώτηση για το εάν θα πρέπει να πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ στα τέλη του μηνός και για το πώς σχολιάζει από τη μία να δηλώνεται (από την επιτροπή) ότι πρέπει να ανασταλεί η αποπληρωμή του χρέους και από την άλλη ο πρωθυπουργός να διαπραγματεύεται την αποπληρωμή του. http://www.kathimeri...idisto-to-xreos Τροποποιήθηκε Ιούνιος 19 , 2015 από τον Kostas-MotoLover 3 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
λουλης 84 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2015 http://www.protagon....ellada&id=41564 XAAXXAXAAXXAXAAXXAAXAXAXAXAXAXXAAXAXAXXAXAAXAXAXXAAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAAXAXAXXAXAAXXAAXAXAXXAAXAXAXXAAXAXAXXAXAXAAXAXAX KΑΙΡΟ ΕΙΧΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ ΤΟΣΟ ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΚΤΑΓΩΝ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ νταξει και τα πεντε σημεια ειναι ενα κ ενα αλλα το 4 νομιζω ειναι το αποκορυφωμα !!!!!! :wub: 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Di_Manolio 2.481 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2015 Προσοχή ούτε πήγα στο Σύνταγμα ούτε συμφωνώ με το άρθρο. Απλά μου φάνηκε ενδιαφέρον ασχέτως πηγής και συγγραφέα. Και μην ξεχνάς ''ανήκομεν εις τη Δύση'' όπως και το ''εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε'' Υ.Γ. Πες αλήθεια ο ΕΚΣΩΓΗΙΝΟΣ είσαι με άλλο προφίλ;;;;; 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zoo 1.586 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2015 (τροποποιήθηκε) Έίμαστε άξιοι της αγνοιας μας. Είμαστε πράγματι, εδώ και πολλά χρόνια... Εντάξει, για να προχωρήσει η κουβέντα, ας πούμε ότι το Grexit είναι αυτοκτονία. Ας δούμε το άλλο σενάριο, της συμφωνίας με τους όρους των δανειστών. Αν υπογράψουμε τη συμφωνία που προτείνουν οι εταίροι τι θα γίνει με το ΑΕΠ; Θα αυξηθεί η ανεργία ή θα μειωθεί & πόσο; Θα ανέβει το κόστος ζωής ή θα πέσει και πόσο; Αν εφαρμοστεί σωστά, αλλά πέσει έξω στις προβλέψεις του το ίδιο το πρόγραμμα, θα αλλάξει; Όποιος δεν έκλεψε (ή έκλεψε λίγο) μέχρι σήμερα και δεν έχει "λίπος" (ή είχε λίγο και το ξόδεψε μέσα στην 5ετία) θα επιβιώσει ή όχι; Τι του λέμε αυτού που μέχρι σήμερα έζησε τίμια και τώρα δεν μπορεί να επιβιώσει γιατί δεν έχει "λίπος"; Ας πρόσεχες; Ας έκλεβες; Μας προάγει αυτό σαν χώρα; Θα βελτιωθεί η λαθεμένη νοοτροπία μας έτσι ή θα τον πείσουμε ότι έκανε λάθος, ότι κακώς ζούσε τίμια; Τι μέτρα πρόνοιας για αυτό που η κυβέρνηση ονομάζει "ανθρωπιστική κρίση" ("έλλειψη λίπους" το λέω εγώ) προβλέπει η συμφωνία; Ή μήπως το κόστος είναι μεγάλο για να τους βρούμε και να τους βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους; Σημείωση: Σίγουρα μερικοί έχουν λίπος και το κρύβουν (ενδεχομένως γιατί προέκυψε παρανόμως), άλλοι δεν έχουν γιατί ζούσαν σπάταλα και απερίσκεπτα (ενδεχομένως πίστεψαν στο ασφαλές λιμάνι της Ευρώπης και του ευρώ), υπάρχουν όμως και μερικοί που ήταν απλά τίμιοι και γι' αυτό δεν έχουν λίπος. Αυτούς θα τους φροντίσουμε; Πρέπει να τους φροντίσουμε ή είναι κι αυτοί άξιοι της άγνοιας της τιμιότητάς τους; Το πρηγούμενο πρόγραμμα δεν προέβλεπε τίποτε για αυτούς. Τους άφησε στο έλεος της φτώχιας, της μετανάστευσης, της αυτοκτονίας ή της ζωής στους δρόμους. Αυτό το πρόγραμμα θα είναι καλύτερο, βελτιωμένο; Σε τι ακριβώς πάμε να συμφωνήσουμε, δηλαδή, ξέρουμε; Γιατί όπως το βλέπω εγώ, δεν έχουμε και πολλά περιθώρια για επιπλέον λάθος εκτιμήσεις, λάθος πολλαπλασιαστές κλπ στην πλάτη μας.... Βγάλε μας από την άγνοια σε θερμοπαρακαλώ. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 19 , 2015 από τον zoo 3 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες