Jump to content
Tzitziloni

Απλή αμόλυβδη vs σούπερ αμόλυβδη: Ερώτηξη!

Recommended Posts

δεν γνωριζόμαστε από χτες οπότε ας μείνουμε στους τυπικούς τρόπους που απευθυνόμαστε στο συνομιλητή.

Τώρα για το αν 200αριζε, για το αν 190ριζε δεν θυμάμαι φίλε μου, δεν βάζω κόντρες με 14αρια αμαξάκια για χαμαλοδουλειές, υπάρχουν άλλα εργαλεία για ξεκ@υλωμα :winking:

Γυρνούσα με με φίλο μου από Σκόπια, είχα φουλάρει με 100αρα από πάνω, είχαμε κάνει 800 χιλιόμετρα εκείνη τη μέρα και είπαμε να ξεβαρεθούμε λίγο για πλάκα στις ευθείες μετά το Πολύκαστρο. Αν ήταν λίγο κατηφορίτσα, αν είχε ούριο άνεμο, αν το λάστιχο ήταν λίγο ξεφούσκωτο/φαγωμένο, θα σε γελάσω. Πάντως πήγαινε καλά ο λύκος :laugh:

μαλιστα κυριε exppii (καλυτερος ο χαρακτηρισμος)? απο τα 180 μεχρι τα 200 τελικης υπαρχει μια διαφορα ξερεις. βαλε 100ασταρα στο 14αρι γλαστρα, καπως πρεπει να ζησουν και οι πρατηριουχοι... 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πολλα 14αρια ατμοσφαιρικα 200ριζουν,τα περισσοτερα κιολας.Το οπελακι αν και το κοριδευεις,επειδη το εχει φιλος,για την ηλικια του και για αυτο που ειναι ξυριζει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

^ δεν εξηγει για πιο αστρα μιλαει ο φιλος. το H που εχω οδηγησει ειναι μεγαλος ταφος παντως. ειτε 1.4 ειτε 1.6. τα περισσοτερα 1.4 παιζουν στα 185-7 τελικης, πραγματικα χλμ. λιγα πανε 190-5. δεν εχει κανενα νοημα αυτη η κουβεντα σε αυτο το θεμα. οτι θελει ας κανει ο κανενας με οποιο κουτι θελει...:winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

υπ'όψιν το στοιχειμετρικό 14,7/1 ισχύει για σταθερές στροφές... οταν επιταχύνουμε........ πάει αλλου για αλλού :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω εν μέρει με τη μεθοδολογία και το κατά πόσο τα αποτελέσματα του βίντεο έχουν εφαρμογή στην Ελλάδα μας. Πρώτον, για ψάξε τι γίνεται αν πιάσουν στην Ευρώπη λιανοπωλητή να πουλάει σκάρτο καύσιμο... του το κλείνουν το μαγαζί :winking: Οπότε ακόμα και το supermarket petrol που λέει ο φίλτατος βρετανός θα είναι καλύτερο από μεγάλο ποσοστό απλής ντόπιας

Σύγκρινε τώρα την τοπική katouro oil που όλοι ακούσαμε/μας είπαν/υποπτευθήκαμε κτλ.

Μετά, άλλο να συγκρίνεις φρέσκιες μηχανές και άλλο λίγο ταλαιπωρημένες, με καμμιά καρβουνίτσα παραπάνω στον κύλινδρο που όπως ξέρουμε δεν είναι και ότι καλύτερο για θέματα αυτανάφλεξης...

Η μεθοδολογια θεωρω οτι ειναι πολυ αξιοπιστη....αδειαζει τεποζιτο και τρομπα και στην συνεχεια  βαζει την επομενη βενζινη προς δοκιμη...

Επειδη καποιοι πρατηριουχοι κλεβουν και νοθευουν δεν σημαινει οτι ειναι λαθος τροπος αυτος του τεστ ουτε διαφωνω οτι η χειροτερη βενζινη του τεστ μπορει να ειναι καλυτερη απο καποια "100αρα" δικη μας.......απλα η κουβεντα γινεται για το καυσιμο σαν καυσιμο.....οχι αν κλεβουν, νοθεουουν κτλ.....για αυτα υπαρχει αλλο τοπικ.

Θεωρεις λαθος που συγκρινουν τα καυσιμα με συγχρονα και σε καλη κατασταση αυτοκινητα?Μηπως θα ηταν πιο αξιοπιστο το συγκριτικο να γινοταν με τιποτα σαπακια 15ετιας που να εχουν κανει καμμια 200αρια χιλιαδες χιλιομετρα και να τσιμπανε και λιγο λαδακι?

Δεν σου κανω επιθεση,μην το παρες ετσι απλα νομιζω οτι σαν διαδικασια ειναι σωστη......το αν οι δικες μας βενζινες ειναι σωστες η οχι ειναι αλλο θεμα.

Και το ξαναλεω......σε συγχρονους κινητηρες με εμφαση στην αποδοση θα δεις διαφορα στην απλη σε σχεση με την 100αρα.....στα "χορτοκοπτικα" τσαμπα καιει η λαμπα.... που ελεγε και το τραγουδακι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από τα παραδείγματα για knock sensor και περί ποιότητας καυσίμων, πώς καταλήξαμε να μαλώνουμε για αστραχάνηδες μόνο το mybike ξέρει :laugh:

Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά μη χαθεί η μπάλα, και το φταίξιμο για τα off topic το παίρνω και εγώ.

βαλε 100ασταρα στο 14αρι γλαστρα, καπως πρεπει να ζησουν και οι πρατηριουχοι... 

Τον βενζινά μου τον ενδιαφέρει πιό πολύ το πεντοχίλιαρο το μήνα που σκάω για πετρέλαια, χέστηκε για τα 50 το μήνα που βάζω στο (γλ)άστρα :winking:

^ δεν εξηγει για πιο αστρα μιλαει ο φιλος

Το astra g είναι, με τον ιμάντα όχι με την καδένα.

@GeorStrat: Κανένα πρόβλημα φίλε μου, κουβεντούλα κάνουμε. Πάντως μου έχει τύχει να πάει χάλια μηχάνημα μετά από reset (πχ βγάλσιμο πόλου) ως να ξαναμάθει τις παραμέτρους και να σταματήσει να δουλεύει με "στάνταρ" χάρτη.

Τώρα για τα σαπάκια 15ετίας κτλ, άνοιξε ψεκαστό κινητήρα και πες μου, έμβολα/χώρος καύσης είναι πεντακάθαρα; :winking:

Θα μου πεις ψιλά γράμματα, και συμφωνώ. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έχει προγραμματιστεί ο κινητήρας να μπορεί μέσω management να αξιοποιεί αντικροτικές ιδιότητες καυσίμου, ή απλά έχει συμπίεση 8:1 (βλέπε ντάτσουν του παππού στο χωριό) τότε άδικος κόπος η 100αρα.

Το δικό μου το μεκανάκι όμως βγάζει 100 άλογα από 100 κυβικά, knock sensor δεν έχει, η διαφορά είναι άμεση οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι πρόλαβαν σε 20 χιλιόμετρα να βρωμίσουν τα μπεκ, τι στο καλό, τη μυρίζει και αποφασίζει πόσο θα δώσει; :laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

υπ'όψιν το στοιχειμετρικό 14,7/1 ισχύει για σταθερές στροφές... οταν επιταχύνουμε........ πάει αλλου για αλλού :)

Δεν ισχύει. Είναι κάτι πολύ πολύπλοκο και δεν μπορεί να κατανοηθεί μέσα από ένα φόρουμ, αλλά το μείγμα αέρα/καυσίμου μπορεί να διαφέρει απίστευτα από όχημα σε όχημα. Επίσης στις περισσότερες περιπτώσεις που ένα όχημα έχει σαν βάση το 14,7/1 αυτό χρησιμοποιεί και στο μεγαλύτερο κομμάτι του χάρτη της επιτάχυνσης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@GeorStrat: Κανένα πρόβλημα φίλε μου, κουβεντούλα κάνουμε. Πάντως μου έχει τύχει να πάει χάλια μηχάνημα μετά από reset (πχ βγάλσιμο πόλου) ως να ξαναμάθει τις παραμέτρους και να σταματήσει να δουλεύει με "στάνταρ" χάρτη.

Το δικό μου το είχα κάνει μια φορά reset με βγάλσιμο πόλου και για κάποιο διάστημα δούλευε πολύ τέλεια... Μετά από λίγο, ξανάρχισε να ψιλοπνίγεται στα ξεκινήματα με κρύο κινητήρα. Ξέρεις τι μπορεί να σημαίνει αυτό;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λέω ας διαβάσω τι λένε σε αυτό το θρεντ και πηγαίνω και σε κανα site μπαίνω βλέπω καιιιι παθαίνω άκου δω λεει για συμπίεση ~ 8:1 βάζεις 95άρα και για συμπίεση 12:1 όπως έχει το hornet και αρκετά μΕχανάκια θέλει, θεωρητικά λέμε τώρα, 108 οκτάνια

ρε πάμε καλά; Ο_Ο

ρε μπας κ γιαυτό δεν παίρνει μπρος άμα δεν δώσω λίγο γκάζι; μόνο όταν είναι αρκετά ζεστή παίρνει μόνο με μίζα χωρίς γκάζι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομιζω πως κανενα οχημα δεν εχει στοχο το στοιχειομετρικο 14,7 αλλα παντα πιο πλουσιο.

Εξαρτάται από τις συνθήκες και το όχημα. Υπάρχουν αυτοκίνητα π.χ. που σε χαμηλά φορτία έχουν στοιχειομετρικό 15.5. Επίσης τα περισότερα οχήματα στο μεγαλύτερο μέρος των χαρτών τους έχουνε στόχο το 14.7.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

νομίζω είναι το ανάποδο και στα δύο. σε χαμηλά φορτία το μοτέρ έχει περιθώριο να αντέξει στοιχειομετρική αναλογία. σε μεγάλα φορτία πας σε πλουσιότερα μίγματα, με χαμηλότερες αναλογίες, για να αποφύγεις υπερθέρμανση και αυτανάφλεξη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να δώσω λίγο τροφή για σκέψη:

Προχτές πήγα να βάλω ένα ζευγαράκι λάστιχα (ασιατικής προέλευσης, λεπτομέρειες με πμ μην μας την πέσουν οι ρώσσιδες του φόρουμ :laugh: ) και είπα με την ευκαιρία να κάνω και ένα μίνι-σέρβις στο γαϊδουράκι μου. Μεταξύ άλλων και 4 μπουζάκια καινούρια και γυαλιστερά. Αποτέλεσμα: η διαφορά μεταξύ 100αρας και κανονικής 95αρας (στην απόδοση) σχεδόν εξαφανίστηκε. Αυτό το λέω μία επιφύλαξη γιατί είχε δροσούλα και υγρασία, οπότε μπορεί να έπαιξε ρόλο. Τώρα θα μου πεις κλάιν μάιν παράγοντας η θερμοκρασία/υγρασία και θα συμφωνήσω, οπότε το συμπέρασμα παραμένει.

Όπως είπα, food for thought, πάντως το "πείραμα" άξιζε την σύγχιση που τράβηξα στο συνεργείο. Θα κάνω καμμιά δοκιμή ακόμα έτσι από περιέργεια :biggrin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα