VaggosGLX 497 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 27 , 2015 Καλησπερα σε ολα τα μελη του φορουμ. Προσφατα απεβιωσε συγγενικο μελος το οποιο μου αφησε ως διαθηκη ενα μικρο διαμερισμα ισογειου το οποιο ομως ειναι παλαιας κατασκευης αλλα ανακαινισμενο το 2004. Επειδη τρελα χρηματα δεν υπαρχουν για επενδυση και μολις τελειωσω με την γραφειοκρατια και λοιπες διαδικασιες θα μετακομισω εκει (να γλυτωσουμε και κανενα ενοικιο) θα ηθελα να μου προτεινετε (οι γνωστες και ακομη πιο εμπειριστατομενοι με το θεμα ασχολουμενοι) τι τυπο να διαλεξω και τι υλικα θα ηταν καλυτερο να χρησιμοποιησω. Υποψιν οτι το διαμερισμα κοιταει ανατολικα, το χειμωνα ξεπαγιαζεις μεσα και το καλοκαιρι ειναι λες και μπαινεις σε σαουνα. Κουφωματα εχει καποια "ψευτικα" (πιθανον απο αυτα που πουλανε σε πολυκαταστηματα τυπου Praktiker) και σκεφτομαι για αναβαθμιση και των κουφωματων αλλα σε μελλοντικο χρονο. Τα μερη που βλεπει ο ηλιος ειναι το μπανιο και την κουζινα και λιγο το ενα υπνοδωματιο και η μιση οροφη (οριζοντιως) του μπανιου και της κουζινας εξεχουν απο την υπολοιπη πολυκατοικια οποτε εκει σκεφτομαι για μια μικρη σκεπη με κεραμιδια. Θα πραξω καλως ή τζαμπα τα λεφτα; Τα χερια μου "πιανουν" αρκετα οποτε ολες σχεδον οι εργασιες (πλην ηλεκτρολογικων εαν χρειαστουν) θα γινουν απο μενα Καθε προταση δεκτη μιας και απο μονωσεις δεν ξερω και πολλα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 27 , 2015 Στη θέση σου θα φώναζα 1-2 εξειδικευμένες εταιρείες να μου προτείνουν λύσεις (νομίζω τσαμπέ το κάνουν), θα εξέταζα με προσοχή αυτά που θα μου έλεγαν και θ' αγόραζα μετά τα υλικά να το κάνω μόνος (εφόσον δεις ότι μπορείς φυσικά). 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 27 , 2015 Η βασικη μονωση (1ος οροφος) υπαρχει. Αναβαθμιση στα κουφωματα και εξωτερικη ή εσωτερικη μονωση τοιχων θα ηταν αρκετα νομιζω. Τωρα εαν θα επιλεξεις μια απλη μονωση (2 χερια μονωτικο) ή κατι πιο εξειδικευμενο ειναι επιλογη σου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kpapageo 4.302 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 27 , 2015 Παίζουν και κάτι ενεργειακά επιδόματα τσέκαρε αν δικαιούσαι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
barmanx 1.107 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 27 , 2015 Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω δεν νομίζω να μπορέσεις να κάνεις κάποια από τις εργασίες της μόνωσης μόνος σου. Η μόνωση θα είναι λογικά εξωτερική και δεν είναι και η πιο απλή διαδικασία. Εσύ στην ουσία χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα σαν το εξοικονομώ το οποίο δυστυχώς δεν τρέχει τώρα, αλλά κατά πασα πιθανότητα θα ξεπαγώσει πάλι στο μέλλον. Στην μόνωση που βάζουν στην πρόσοψη βάζουν φιλεζόλ, πλέγματα, μετά θέλει σοβάτισμα και δεν ξέρω αν και εκεί βάζουν κάποιο ειδικό υλικό. Για να γίνει σωστή δουλειά και να μην κάνεις μια τρύπα στο νερό. Νομίζω ότι καλύτερα είναι να γίνει από επαγγελματία. Άλλο το να περάσεις κάποιο υλικό στην ταράτσα π.χ. για μόνωση κ άλλο η μόνωση σε πρόσοψη. Καλύτερα πάντως να απευθυνθείς σε επαγγελματία του χώρου. Όσο για τα σκέπαστρα που σκέφτεσαι ορθά το σκέφτεσαι, αλλά ξέρεις, σκεπή με κεραμίδια και προφανώς εμφανή ξυλεία έχει κι εκεί ένα α κόστος. Ανοίγματα για κουφώματα έχεις πολλά; Η γνώμη μου είναι να δεις πρώτα τι λεφτά μπορείς να διαθέσεις, τι θα καταφέρεις να κάνεις μόνος και μετά ξεκίνα να δεις τι σε παίρνει να κάνεις. Αν είναι πολλά τα κουφώματα, πολλά κ τα μέτρα της πρόσοψης για μόνωση θα έχεις μεγαλούτσικο κόστος.... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
VaggosGLX 497 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2015 (τροποποιήθηκε) Παίζουν και κάτι ενεργειακά επιδόματα τσέκαρε αν δικαιούσαι. Δεν δικαιουμαι δυστυχως ρωτησα πολλους αλλα τιποτα... Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω δεν νομίζω να μπορέσεις να κάνεις κάποια από τις εργασίες της μόνωσης μόνος σου. Η μόνωση θα είναι λογικά εξωτερική και δεν είναι και η πιο απλή διαδικασία. Εσύ στην ουσία χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα σαν το εξοικονομώ το οποίο δυστυχώς δεν τρέχει τώρα, αλλά κατά πασα πιθανότητα θα ξεπαγώσει πάλι στο μέλλον. Στην μόνωση που βάζουν στην πρόσοψη βάζουν φιλεζόλ, πλέγματα, μετά θέλει σοβάτισμα και δεν ξέρω αν και εκεί βάζουν κάποιο ειδικό υλικό. Για να γίνει σωστή δουλειά και να μην κάνεις μια τρύπα στο νερό. Νομίζω ότι καλύτερα είναι να γίνει από επαγγελματία. Άλλο το να περάσεις κάποιο υλικό στην ταράτσα π.χ. για μόνωση κ άλλο η μόνωση σε πρόσοψη. Καλύτερα πάντως να απευθυνθείς σε επαγγελματία του χώρου. Όσο για τα σκέπαστρα που σκέφτεσαι ορθά το σκέφτεσαι, αλλά ξέρεις, σκεπή με κεραμίδια και προφανώς εμφανή ξυλεία έχει κι εκεί ένα α κόστος. Ανοίγματα για κουφώματα έχεις πολλά; Η γνώμη μου είναι να δεις πρώτα τι λεφτά μπορείς να διαθέσεις, τι θα καταφέρεις να κάνεις μόνος και μετά ξεκίνα να δεις τι σε παίρνει να κάνεις. Αν είναι πολλά τα κουφώματα, πολλά κ τα μέτρα της πρόσοψης για μόνωση θα έχεις μεγαλούτσικο κόστος.... Εξωτερικη μονωση εχω δει πως περνανε αλλα σε οικοδομη που φτιαχνοταν οχι σε κατασκευασμενη και εκει χρησιμοποιουσαν γυψοσανιδες αν θυμαμαι καλα πραγμα που δεν μπορω να βαλω εγω (ετσι πιστευω) εξωτερικα γιατι δεν νομιζω να αντεξει και πολυ Την διαδικασια που μου περιγραφεις (αυτο το λιγο εστω) την εχω δει. Πρωτα κολλα πλακιδιων,μετα το φελιζολ, κολλα πλακιδιων οπου ενωνουν κομματια, 4 βιδες ειδικες ωστε να συγκρατουνται εξτρα τα μονωτικα,κολλα πλακιδιων, ενα ειδικο πλεγμα και απο πανω μετα σοβατισμα με μυστρι. Κεραμιδια εχω μπολικα απο το πατρικο μου (ειχαμε αλλαξει ολη την σκεπη και εχουν μεινει πολλα) οπως και ξυλεια (παλι απο το πατρικο) και επειδη τοτε την σκεπη την φτιαξαμε με τον πατερα μου που ηξερε πιστευω οτι το κατεχω Κουφωματα εχει μια μπαλκονοπορτα (1,10 χ 2,20) (μηκος χ υψος σε μετρα) ενα συρομενο παραλληλα στην κουζινα (1,10 χ 70) και ενα ανακλινομενο προς τα μεσα στο μπανιο (0,72 χ 0,62) Στα Praktiker που κοιταξα οπως και στα Leroy μονο για την μπαλκονοπορτα εχουν στο ιδιο μηκος αλλα οχι στο υψος (2 μετρα αντι του 2.20 που χρειαζομαι εγω) με κοστος γυρω στο 400αρικο Βασικα προσπαθω να βρω ποσα πανω κατω θα χρειαστω ωστε να ξεκινησω να κανω οικονομια για να τα περασω αυτα και σιγα σιγα μετα φτιαχνω και το εσωτερικο (βαψιμο, καινουργια επιπλα κτλ) Τροποποιήθηκε Μάιος 28 , 2015 από τον VaggosGLX Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
bering 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2015 Από την στιγμή που αναφέρεις ότι το σπίτι είναι μικρό δεν αξίζει η εσωτερική μόνωση γιατί θα χάσεις χώρο από το εσωτερικό του σπιτιού. Στην εξωτερική τώρα που είναι η επικρατέστερη, για να δεις και στην πράξη αποτελέσματα και να μην πεις οτι πέταξες τα λεφτά σου πρέπει να επιλέξεις σωστά το πάχος της μόνωση. Οπότε κάποιος ειδικός πρέπει να σου κάνει την μελέτη.. Αν αλλάξεις κουφώματα πας μόνο για ενεργειακά με θερμοδιακοπη αν δεν έχεις σκοπό να βάλεις θερμοδιακοπτομενα καλύτερα να αφήσεις αυτά που έχει. Δες στην ανατολική πλευρά σου μήπως βάλεις κάποια τέντα για να "κόψει" το καλοκαίρι τα όποια θερμικα κέρδη(τα οποία δεν θες), το χειμώνα την σηκωνεις γιατί τα χρειάζεσαι. Βάλε και στο παιχνίδι μήπως δεν κάνεις τίποτα από τα παραπάνω και επενδύσεις τα λεφτά σου σε ενα καλό σύστημα θέρμανσης/ψυξης. Αντλία θερμοτητας με fan coils. Από μόνη της η μόνωση δεν κάνει θαύματα. Όπως και να χει ζήτα να σου κάνουν μια μελέτη πρώτα πριν ζητήσεις προσφορές. Βάλε τα κάτω μετά και δες τι σε συμφέρει. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
VaggosGLX 497 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2015 Από την στιγμή που αναφέρεις ότι το σπίτι είναι μικρό δεν αξίζει η εσωτερική μόνωση γιατί θα χάσεις χώρο από το εσωτερικό του σπιτιού. Στην εξωτερική τώρα που είναι η επικρατέστερη, για να δεις και στην πράξη αποτελέσματα και να μην πεις οτι πέταξες τα λεφτά σου πρέπει να επιλέξεις σωστά το πάχος της μόνωση. Οπότε κάποιος ειδικός πρέπει να σου κάνει την μελέτη.. Αν αλλάξεις κουφώματα πας μόνο για ενεργειακά με θερμοδιακοπη αν δεν έχεις σκοπό να βάλεις θερμοδιακοπτομενα καλύτερα να αφήσεις αυτά που έχει. Δες στην ανατολική πλευρά σου μήπως βάλεις κάποια τέντα για να "κόψει" το καλοκαίρι τα όποια θερμικα κέρδη(τα οποία δεν θες), το χειμώνα την σηκωνεις γιατί τα χρειάζεσαι. Βάλε και στο παιχνίδι μήπως δεν κάνεις τίποτα από τα παραπάνω και επενδύσεις τα λεφτά σου σε ενα καλό σύστημα θέρμανσης/ψυξης. Αντλία θερμοτητας με fan coils. Από μόνη της η μόνωση δεν κάνει θαύματα. Όπως και να χει ζήτα να σου κάνουν μια μελέτη πρώτα πριν ζητήσεις προσφορές. Βάλε τα κάτω μετά και δες τι σε συμφέρει. Για κουφωματα πηρα προσφορες μεσω ενος site για την προκοστολογιση για τα 3 παραθυρα και πανω κατω οι τιμες παιζουν στα 2000 ευρω Απο θερμανση το σπιτι λογω του οτι ανακαινιστηκε 2004 οι τοτε ενοικιαστες θεωρησαν πρεπον να συμετεχουν στην αλλαγη του καυστηρα με εναν φυσικου αεριου οποτε εχει αυτονομη θερμανση αλλα λογω μεγαλων απωλειων (τον χειμωνα ειδικα) ειναι σαν να μην λειτουργει. Το μπανιο επειδη ειναι αρκετα μικρο φαινεται να μην επιρρεαζεται απο την απωλεια θερμανσης αλλα και παλι κρυωνει ολο το σπιτι και παρασερνει και το μπανιο... Απο ψυξη θεωρω οτι ενας ανεμιστηρας οροφης θα ειναι υπεραρκετος μιας και με air condition δεν μπορω να μεινω γιατι πολυ απλα μου δημιουργει προβλημα στο αναπνευστικο. Αυτη η αντλια πρωτη φορα την ακουω αν εχεις κανενα βιντεακι πως λειτουργει θα με εξυπηρετουσε ιδιαιτερα... Η τεντα δεν ειναι κακη ιδεα. Χωρο εχει απο πισω αλλα δεν ξερω εαν θα κανει καλη δουλεια... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
barmanx 1.107 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2015 Βασικά αν μονώσεις τους τοίχους σωστά και βάλεις καλά κουφώματα δεν νομίζω να έχει σοβαρά θέματα ούτε με την ζέστη το καλοκαίρι, ούτε τον χειμώνα με το κρύο. Στο πατρικό μου όταν αλλάξαμε τα κουφώματα κάναμε μια τρύπα στο νερό, γιατί από πάνω έχουμε πλάκα, όλες οι πλευρές του σπιτιού εκτεθειμένες (μονοκατοικία) κ καταλαβαίνεις. Καλοκαίρι έχω δει 11 το βράδυ 33 βαθμούς μέσα... Χειμώνα αντίστοιχα έχει πέσει με κλειστή θέρμανση 12... Μην λυπηθείς τα χρήματα της μόνωσης και των κουφωμάτων, θα τα "πάρεις" πίσω σε βάθος χρόνου. Φώναξε συνεργεία σπίτι κ πάρε προσφορές, και για τα κουφώματα και για την μόνωση... Από το leroy πάρε τριβείο να κάνεις τα παλιά ξύλα που λες πως έχεις κ θα γίνουν κούκλα μετά. μην κοιτάς εκεί για κουφώματα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
noodles 6.082 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2015 (τροποποιήθηκε) δεν εχω ιδεα απο σπιτια και μονωσεις. φιλος που προσφατα εβαλε εξωτερικη μονωση στο χωριο του στοιχησε σχεδων 2.000 ευρω (45τμ ολο το σπιτι). η μονωση που εβαλε ειναι γυρω στους 10 ποντους. γενικα παντως μην κανεις βιαστικες κινησεις. ρωτα επαγγελματιες, ψαξε να δεις πως γινεται η μονωση και τη υλικα σε συμφερει να βαλεις. αξιζει γενικα να ριξεις χρηματα σε ενα παλιο σπιτι σημερα? η πρωτη κινηση που θα σκεφτομουν να κανω ειναι να βαλω παραθυρα-κουφωματα αλουμινιου. με τη ζεστη δε θα δεις διαφορα (πρως το δροσερο), αλλα θα δεις διαφορα το χειμωνα (θα αναβεις λιγο τη θερμαση και θα την κραταει αρκετα). Τροποποιήθηκε Μάιος 28 , 2015 από τον noodles Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ο νέος 104 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2015 τα κουφωματα αλουμινιου γενικα δεν ειναι για την μονωση του σπιτιου,μιας και το αλουμινιο ειναι υλικο που μεταφερει την θερμοκρασια απο μεσα-εξω ή αντιστοιχως. βεβαια αν τα προηγουμενα ειναι παλια και μπαζουν αερα,μαλλον θα ναι καλυτερα.(και σιγουρα πιο ομορφα) 2000 χιλιαρικα ειναι πολλα βεβαια για 3 παραθυρα,ποσο μαλλον οταν το 1 ειναι μπανιου. ψαξε και αλλου,και φυσικα παρηγγειλε τα στα μετρα των δικων σου οφελιμων ανοιγματων. οσο για την στεγη στα μερη που μενει ακαλυπτη ειναι μονωμενη ή πλακα; αν ειναι πλακα καλυτερα να ρωτησεις πριν βαλεις κεραμιδια, αν χρειαστει μονωση/στεγανοποιηση. (για μενα παντως αφου τα χεις τα ξυλα και τα κεραμιδια καντο και ας μην χρειαζεται εν τελει,δινει ωραιο υφος) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ibar132 1.685 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2015 η http://www.knauf.gr/www/el/plasters_4/products/thermoprosopsis_2.html#open κανει δωρεαν σεμιναρια θερμοπροσοψης πηγε ο μπατζανακης μου κ εκανε σχεδον μονος το σπιτι του,χρειαστηκε μονο σοφατζη εγω πηγα κ εμαθα γυψοσανιδα εκει. απο κουφοματα να βαλεις καλα με τα φτηνα θα το μετανιωσεις Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ste7ios 1.738 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2015 Απο την στιγμή που είσαι σε πολυκατοικία δεν μπορείς να ενεργήσεις μόνος σου. Συνήθως απαγορεύονται εξωτερικές αλλαγές που αλλοιώνουν την εμφάνιση της πολυκατοικίας. Θα πρέπει να δεις τον κανονισμό και ενδεχομένως να γίνει κάποια συνέλευση... Απο τα λίγα που ξέρω, αν δεν γίνει σωστή δουλειά καλύτερα να μην το κάνεις, καθώς θα έχεις να αντιμετωπίσεις υγρασίες και τέτοια... Εσωτερικά μπορεί να χάνεις 10-15 πόντους αλλά φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικό και πιο απλό. Εμείς ντύσαμε εςωτερικά μόνο έναν τοίχο που έμπαζε σε ένα δωμάτιο, και απο τότε αυτό το δωμάτιο είναι εντυπωσιακά το πιο ζεστό απο τα υπόλοιπα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
VaggosGLX 497 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2015 τα κουφωματα αλουμινιου γενικα δεν ειναι για την μονωση του σπιτιου,μιας και το αλουμινιο ειναι υλικο που μεταφερει την θερμοκρασια απο μεσα-εξω ή αντιστοιχως. βεβαια αν τα προηγουμενα ειναι παλια και μπαζουν αερα,μαλλον θα ναι καλυτερα.(και σιγουρα πιο ομορφα) 2000 χιλιαρικα ειναι πολλα βεβαια για 3 παραθυρα,ποσο μαλλον οταν το 1 ειναι μπανιου. ψαξε και αλλου,και φυσικα παρηγγειλε τα στα μετρα των δικων σου οφελιμων ανοιγματων. οσο για την στεγη στα μερη που μενει ακαλυπτη ειναι μονωμενη ή πλακα; αν ειναι πλακα καλυτερα να ρωτησεις πριν βαλεις κεραμιδια, αν χρειαστει μονωση/στεγανοποιηση. (για μενα παντως αφου τα χεις τα ξυλα και τα κεραμιδια καντο και ας μην χρειαζεται εν τελει,δινει ωραιο υφος) Το κοστος με αποθαρρυνε να προχωρησω σε αλλες προσφορες μιας και ειδα οτι σε 3 που πηγα σε διαφορετικες περιοχες της Αττικης η διαφορα ηταν γυρω στα 100-150 ευρω (οχι και πολυ σπουδαια δηλαδη...) για αυτο και κοιταξα στα Praktiker και στα Leroy για κουφωματα ενδεικτικα. Παιρνοντας ως δεδομενο οτι το μεγαλυτερο παραθυρο που θα χρειαστω κανει γυρω στο 400αρικο υπολογιζοντας οτι και τα αλλα δυο θα κανουν περιπου το ιδιο (με βαση αυτη την τιμη δεν εχω ρωτησει για τιμες στα αλλα παραθυρα) θα εξοικονομησω γυρω στο 800αρικο ενα ολοκληρο μηνιατικο δηλαδη... Απο ποιοτητα δεν ξερω πως ειναι αλλα ετσι οπως τα ειδα εκει που τα ειχαν τοποθετημενα προς επιδειξη φαινονταν σταθερη και ομορφη κατασκευη. Σαν μονωση ταρατσας εχει μια προχειρη ενα μαυρο σαν πανι ειναι αλλα απο οτι ειδα δεν ειναι και πολυ καλα στερεωμενο (καπου καπου ειναι ξεκολλημενο απο την οροφη οποτε κρινω προχειρομαζεμα εκει απο καποιον προηγουμενο) για αυτο και ειπα για σκεπη και να δημιουργηθει και ενα μικρο παταρι ως αποθηκουλα για κουτες και αλλα μικροπραγματα... Οσο για τους ακαλυπτους τοιχους αυτοι ειναι ο βορινος (που κοιταει σε αλλο σπιτι εχοντας ενα κενο μεταξυ τους γυρω στα 2 μετρα), ο δυτικος (που ειναι ο διαδρομος ωστε να βγεις στην ανατολικη πλευρα της πολυκατοικιας και η εισοδος στο αλλο σπιτι) και ο ανατολικος (οπου εκει δεν υπαρχει πραγματικα τιποτα εστω και κοντα ωστε να κοβει λιγο τον αερα ή τις ακτινες του ηλιου Απο την στιγμή που είσαι σε πολυκατοικία δεν μπορείς να ενεργήσεις μόνος σου. Συνήθως απαγορεύονται εξωτερικές αλλαγές που αλλοιώνουν την εμφάνιση της πολυκατοικίας. Θα πρέπει να δεις τον κανονισμό και ενδεχομένως να γίνει κάποια συνέλευση... Απο τα λίγα που ξέρω, αν δεν γίνει σωστή δουλειά καλύτερα να μην το κάνεις, καθώς θα έχεις να αντιμετωπίσεις υγρασίες και τέτοια... Εσωτερικά μπορεί να χάνεις 10-15 πόντους αλλά φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικό και πιο απλό. Εμείς ντύσαμε εςωτερικά μόνο έναν τοίχο που έμπαζε σε ένα δωμάτιο, και απο τότε αυτό το δωμάτιο είναι εντυπωσιακά το πιο ζεστό απο τα υπόλοιπα! Εσωτερικα δεν το ψηνω και πολυ γιατι εχει πλακακια που θα χρειαστουν λογικα να βγουν, ντουλαπια, εντοιχιζομενη ντουλαπα που θα πρεπει λογικα να αφαιρεθουν και να ξαναεγκατασταθουν που σημαινει αυξηση του κοστους. Απο την εξωτερικη πλευρα το μονο που εχει σαν εμποδιο ειναι οι σωληνες νερου και αποχετευσης τιποτα αλλο. Για αυτο και κοιταζω πιο πολυ για εξωτερικη. Ειναι και μικρο εντος οποτε με εσωτερικη μονωση θα γινει ακομα πιο μικρο.... Σε συντομη κουβεντα που ειχα με τον διαχειρηστη (αυριο θα περασω να το ξαναδω και να τραβηξω και φωτο) μου ειπε οτι μπορω να προβω σε αλλαγες (λογω του οτι η πολυκατοικια ειναι σχεδον οικογενιακη μονο ο 4ος δεν ειναι συγγενης τους και ειναι νοικιασμενο σε φοιτητη αλλα μου ειπε οτι δεν εχει προβλημα) αρκει να γινονται εντος προγραμματισμενων ωραριων και οχι κατα την διαρκεια ωραριου κοινης ησυχιας (που ειναι και το πιο σωστο και νομιμο) Παντως αυτο με την υγρασια το εχω ξανακουσει... δεν εχω ιδεα απο σπιτια και μονωσεις. φιλος που προσφατα εβαλε εξωτερικη μονωση στο χωριο του στοιχησε σχεδων 2.000 ευρω (45τμ ολο το σπιτι). η μονωση που εβαλε ειναι γυρω στους 10 ποντους. γενικα παντως μην κανεις βιαστικες κινησεις. ρωτα επαγγελματιες, ψαξε να δεις πως γινεται η μονωση και τη υλικα σε συμφερει να βαλεις. αξιζει γενικα να ριξεις χρηματα σε ενα παλιο σπιτι σημερα? η πρωτη κινηση που θα σκεφτομουν να κανω ειναι να βαλω παραθυρα-κουφωματα αλουμινιου. με τη ζεστη δε θα δεις διαφορα (πρως το δροσερο), αλλα θα δεις διαφορα το χειμωνα (θα αναβεις λιγο τη θερμαση και θα την κραταει αρκετα). noodles το ξερω οτι σαν παλιο σπιτι δεν αξιζει και πολλα και ειναι και μικρο. Αλλα δεν νομιζω να φυγω απο την Αθηνα σχετικα γρηγορα οποτε πιστευω αξιζει να δωσω καποια λεφτα να το επισκευασω λιγο (αλλωστε κληρονομια το παιρνω).Το μονο που θα εχω να πληρωνω θα ειναι οι λογαριασμοι ΔΕΗ, νερο και τα κοινοχρηστα. Και οταν φυγω απο Αθηνα με το καλο μπορω να το νοικιασω σε καποιον/καποια φοιτητη/φοιτητρια μιας και ειναι σχετικα κοντα σε μεσα συγκοινωνιας και κοντα στο κεντρο και σε κεντρα διασκεδασης για ενα λογικο μηνιαιο ενοικιο. Αλλοι μου προτειναν αρχικα να βαλω θερμομονωση και μετα παραθυρα γιατι εαν κανω το αντιστροφο ισως χρειαστει (απο οτι μου ειπαν) να κανω καποιες τροποποιησεις στα παραθυρα (τι ακριβως δεν ξερω) που θα σημαινει εξτρα κοστος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ο νέος 104 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2015 Σαν μονωση ταρατσας εχει μια προχειρη ενα μαυρο σαν πανι ειναι αλλα απο οτι ειδα δεν ειναι και πολυ καλα στερεωμενο (καπου καπου ειναι ξεκολλημενο απο την οροφη οποτε κρινω προχειρομαζεμα εκει απο καποιον προηγουμενο) για αυτο και ειπα για σκεπη και να δημιουργηθει και ενα μικρο παταρι ως αποθηκουλα για κουτες και αλλα μικροπραγματα... ασφαλτοπανο ειναι λογικα αυτο που λες. θελουν αντικατασταση τα χαλασμενα σημεια ή επιδιορθωση μονο που αυτο δε μπορεις να το κανεις μονος σου,χρειαζεται και 'φλογοβολο' σαν αυτο εδω. παντως με τα παραθυρα,δε ξερω γιατι σου ζητανε τοσα πολλα. γυρω στο 1000αρικο θα πρεπε ναι ναι,χωρις εργατικα. αν λες ομως οτι μπορεις να κανεις σκεπη και κεραμιδια,ε τοτε θα ξερεις να βιδωσεις και μια ψευτοκασα και σε αυτην πανω τα παραθυρα. ειναι αστεια η τοποθετηση των αλουμινενιων. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gliout 37 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2015 Γνώμη μου.. Να απευθυνθείς σε μηχανικό. Για πολλούς λόγους. Επίσης η εξωτερική θερμομόνωση είναι καλύτερή για το λόγο ότι κλείνεις ολα τα κομμάτια και δεν υπάρχουν θερμογέφυρες. Γενικά σε μία κατοικία. :1ον Μόνωση όσο καλύτερη, 2ον Κουφώματα όσον καλύτερα, και 3ον (αφού έχουμε μειώσει τις απαιτήσεις για θέρμανση-ψύξη) ψάχνεις το σύστημα θέρμανσης-ψύξης. Σε κάθε περίπτωση να απευθυνθείς σε μηχανικό (μηχανολόγο) 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες