Αλεξανδρος90 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2015 το καταλαβα μ....α ειπα :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αλεξανδρος90 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2015 το hyper εχει μικροτερη καταναλωση απο dorso?απλα ακριβωτερη συντηρηση? γιατι το βγαλα απο τη λιστα γιατι μ ειπανε οτι ειναι πολυ γρηγορο κ οτι εχει ακριβη συντηρηση αλλα καπου εδω μεσα διαβασα οτι εχει νορμαλ γκαζι και νορμαλ καταναλωση Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αλεξανδρος90 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2015 δες τε εδω καταναλωσεις που βρηκα! μου φαινοντε λιγο τσουχτερες του dorso! dorsoduro χαμηλοτερη 5,71 μεση 6,57 και max 7,22 duke 690 χαμηλωτερη 3,52 μεση 3,92 και max 4,26 ducati hyper χαμηλωτερη 4,88 μεση 5,42 και max 5,81 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Fritezas 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2015 Μη το μετρας το μηχανάκι με την κατανάλωση, αλλα με τα χαμόγελα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αλεξανδρος90 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2015 σιγουρα απλα οταν υπαρχει τοσο διαφορα ξερω γω ειναι καπως! μιλαμε για περιπου 2 λιτρα παραπανω καταναλωση απο τα αλλα 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
John247 551 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2015 duke 690 χαμηλωτερη 3,52 μεση 3,92 και max 4,26 ducati hyper χαμηλωτερη 4,88 μεση 5,42 και max 5,81 καλα μην τα πολυπιστευεις αυτα.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αλεξανδρος90 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2015 ξερω ρ παιδια βλεπω το duke 4,26 και το dorso 7,22 στα μαχ και απορω δηλαδη! ειπαμε ειναι πιο βαρυ λιγο πιο δυνατο αλλα 3 λιτρα παραπανω ειναι πολλα περιμενα να ναι κανα λιτρο παραπανω αλλα οχι 3.τσπ αν εχει καποιος dorso ας μας βοηθησει λιγο στο θεμα με τη καταναλωση να ξερουμε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2015 Παλίκαρε για να σου απαντήσω όσο πιο σοβαρά γίνεται, πάνε πρώτα καβάλα το XT. Για όσο περισσότερη ώρα μπορείς. Αν δεις ότι κάτι σε χαλάει, δεν σου φτάνει το γκάζι, δεν σου αρέσει η θέση, σε παίρνει ο αέρας, οτιδήποτε, άρχισε να σκέφτεσαι και τα υπόλοιπα και πήγαινε και δοκίμαζέ τα ένα-ένα. Με την εμπειρία που (δεν) έχεις όμως, το πιο "ήπιο" και η πιο λογική επιλογή είναι το XT. Όχι ότι είναι τέρμα επικίνδυνα τα υπόλοιπα αλλά όταν πρωτομαθαίνεις θες μια μηχανή που είναι εύκολη και θα σου συγχωρήσει τυχόν λάθη, πράγμα που στα υπόλοιπα πολεμικά που ανέφερες δεν είναι και ο κανόνας. Επίσης, αγοράζοντας ένα καλό XT με 3-4k max, σου μένουν στην άκρη μπόλικα φράγκα για την επόμενη επιλογή σου, όταν με το καλό νιώσεις που το "έφαγες", το ξεζούμισες ή απλά το βαρέθηκες και θες κάτι καλύτερο/μεγαλύτερο/διαφορετικό. Πέραν όλων αυτών, το ότι σκέφτεσαι την κατανάλωση και τα κόστη service σε τέτοια μηχανάκια είναι τεράστια ένδειξη πως ίσως και να μην είσαι 100% άνετα με την συντήρησή τους. Άλλο ένα πράγμα δηλαδή που σου καταδεικνύει από μόνο του την κατεύθυνση της επιλογής σου. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αλεξανδρος90 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2015 το θεμα ειναι οτι δε θελω να αλαζω μηχανες καθε 2 3 χρονια! αν παρω κατι θα το κρατησω.ωραιο το χτ αλλα ολοι μου λενε κ ατομα που εχουν ειδη οτι ειναι ενα μεγαλο παπακι δν κανει! οσο να ναι θελω λιγο νευρο παραπανω.εκτος αυτου το dorso και το hyper ειδηκα ειναι αστα να πανε εμφανισιακα απλα το hyper καποιος μ ειπε οτι θελει πολυ συντηρηση και καποιος μ ειπε οτι ειναι πολυ δυνατο αν κ δε θα τρεχω θελω κατι στιβαρο κ ροπατο και οσο να ναι νορμαλ καταναλωσεις! οχι τραγικα πραματα...χθες ρωτησα καπου για ανταλαγη dorso με το ρχ8 κ ειπανε οκ απλα να το δουνε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2015 Μέχρι τώρα είχες ένα παπί κι ένα 125άρι. Δεν -χρειάζεσαι- τίποτα παραπάνω απ'ότι θα σου δώσει το XT. Μην ακούς τι λένε οι όποιοι φίλοι σου και μην βασίζεις τις επιλογές σου στις γνώμες των άλλων, τις κριτικές περιοδικών και forum κι ένα σωρό εξωτερικούς παράγοντες. Εφόσον ο ίδιος λες ότι δεν θα τρέχεις, δεν θα κάνεις δεν θα ράνεις τι το χρειάζεσαι ακριβώς το "νεύρο" (διάβασε: αρκουδόγκαζο) των υπολοίπων; Και είσαι 25 χρονών. Σιγά μην κρατήσεις χρόνια ότι μηχανάκι πάρεις, πόσο μάλλον δε όταν είναι το πρώτο σου. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αλεξανδρος90 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2015 τι τωρα ρε φιλε πριν 12 χρονια το ειχα χαχα ...τωρα εχω ρχ8 οδηγαω ειδη καποιες μηχανες φιλων μου αν παρω χτ κ ειναι ετσι οπως τα λενε ολοι θα κλαιω τα λεφτα μ....ανεβηκα σε ενως συνεργατη το χτ μαρεσε αλλα οταν το δωσε δεν εντυπωσιαστηκα κ ειμαι ανθρωπος π βαριετε ευκολα φαντασου πιτσιρικας πηρα το μοντενας πρωτο μηχανακι και σε 2 μηνες πηγα το κανα 160κυβικα! θα παω για σιγουρια να παρω βολτα κ το χτ αλλα πιστευω απο αυτα π ακουω οτι δ θα μου κανει το κλικ.γιατι σκευτομαι κ λιγο μελλοντικα :/επισης πραγματικα δν ειμαι κολλημενος με μηχανες γιαυτο λεω αν παρω κατι θα το κρατησω! το νευρο το χρειαζομαι για οταν θελω να το νιωσω να υπαρχει.τσπ αυριο λογικα θα πω εναν γνωστο να κανω μια βολτα ενα χτ που εχει να δω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ibar132 1.685 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2015 φιλε για πιο λογο θες μοτο? αν ειναι για να καυλαντιζεις κατσε καλυτερα με το αμαξι φιλικη συμβουλη... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αλεξανδρος90 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2015 χαβαλε, μεσα στη πολη,+ για το καλοκαιρι,γιατι μαρεσουν οι μηχανες απο μικρος,πολλα γενικα το κυριοτερο ειναι οτι μεσα στη πολη εισαι πολυ πιο ανετος ειδηκα εδω.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ibar132 1.685 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2015 (τροποποιήθηκε) κ φυσικα χωρις κρανος γιατι χαλαει το μαλλι... για μενα μεινε μακρια οι μηχανες δεν ειναι παιχνιδη για χαβαλε.... σου περνουν τη ζωη για χαβαλε... Τροποποιήθηκε Μάιος 21 , 2015 από τον ibar132 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Valorum 182 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2015 Αδερφέ, είπες πιο νωρίς ότι θέλεις την μηχανή να είναι γρήγορη και να είναι όμορφη...Αφού θα πηγαίνεις για χαβαλέ μέσα στην πόλη, γιατί σε καίει τόσο η κατανάλωση; Είσαι διατεθειμένος να δώσεις τόσα λεφτά για μηχανή αλλά σε χαλάει η τσιμπημένη συντήρηση... Άμα πέσεις με κάποια ευρωπαική έχεις υπολογίσει την ζημιά που θα σου προκαλέσει,ειδικά λαμβάνοντας υπ'όψιν την εμπειρία σου; Όταν αγοράζεις μηχανή δεν μπορείς να κρίνεις μόνο με την όψη ή την ταχύτητα, ούτε μπορείς να πεις με σιγουριά ότι στα 25 θα κατασταλάξεις σε έναν τύπο ή μια συγκεκριμένη μηχανή...Άλλοι παντρεύονται και δεν αντέχουν ένα χρόνο, εσύ πως είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν θα αλλάξεις μυαλό; Για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως θα σου πρότεινα κι εγώ το xt. Το γεγονός ότι είναι ήμερη δεν την κάνει ούτε αυτήν λιγότερο μηχανή, ούτε εσένα λιγότερο μοτοσυκλετιστή. Όπως τα βλέπω είναι πιο πιθανό να κλαις τα λεφτά σου άμα πάρεις από τώρα μια σχετικά μεγάλη,γρήγορη, όμορφη μηχανή έχοντας την εντύπωση ότι θα κατασταλάξεις. Μην ακούς τον καθένα γιατί ούτε εσύ γνωρίζεις την οπτική του ούτε αυτός τις απαιτήσεις σου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αλεξανδρος90 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2015 οχι εννοείτε πως δε περνω μηχανη γ μουρη κ γ εφε! καθαρα γιατι μαρεσουν τα μοταρντ κ ειμαι στο ιδανικο μερος για μοταρντ!!! και τ υπολοιπα που ανεφερα δν ειναι λιγα! επισης δν ειπα παω για το hyper 1100 αλλα για καποιο πιο χαλαρου τυπου! σαυτα π ειμαι πιο κοντα ειναι το duke 690 k dorso οπως ειπα πιο πριν...τωρα να παρω η να μη παρω κατι γιατι μπορει να πεθανω ειναι λιγο βλακεια για μενα...γιατι με το ρχ8 δ παιζει να παθω κατι? πρωτο μου αμαξι ειναι! το χω 4 χρονια κ δν εχω παθει τπτ! αν ειναι ν γινει θα γινει σιγουρα με κατι πιο αργο μειωνεις πιθανοτητες ! απλα θα παρω κατι που θα μαρεσει πολυ γιατι θα το παρω κ θα το κρατησω!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2015 Για να το καταλάβεις καλύτερα, το XT το έχει το RX8 σε επιτάχυνση (τύπου 0-100) χαλαρά. Το dorso και τα υπόλοιπα το τρώνε για πρωινό. Αν δεν σου φτάνει αυτό τι να σου πω, πάρε ότι θες και καλή τύχη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Valorum 182 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2015 (τροποποιήθηκε) Σημείωση: Πριν 12 χρόνια είχες φτιαγμένο παπί ή 125άρι,δεν κατάλαβα... Είσαι 25 χρονών, πριν 12 χρόνια ήσουν 13.... Στα 13 είχες κρις φτιαγμένο 59χιλ. Αν έχεις τα ίδια μυαλά, κάνε την χάρη στον εαυτό σου και άσε τις μηχανές όπως είπε και ο φίλος από πάνω. Σημείωση 2: Τα αμάξια και οι μηχανές απέχουν...Το τι έχεις κάνει με το rx8 δεν σημαίνει κάτι για το ποια μηχανή θα επιλέξεις. Τροποποιήθηκε Μάιος 21 , 2015 από τον Valorum Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αλεξανδρος90 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2015 το οτι θα διαθεσω οσα χρηματα χρειαστει γ να παρω κατι που μου αρεσει δν ανερει το οτι θελω νορμαλ καταναλωσεις! απλη λογικη! το χτ απο την αρχη μ λετε οτι δε συγκρινετε με 690 πχ κ οτι το 690 ειναι καλυτερο σε ολα και οτι ειναι βλακεια να λεμε οτι θα σκοτωθω με το 690 κ με το χτ οχι! λοιπον τσπ εγω θελω αυτο το στυλ μοταρντ να το παρω κ να γουσταρω μεσα στη πολη μου για απειρους λογους....θα οδηγησω το χτ αν δεν δε θα μπω στο κοπω καν να γραψω εντυπωσεις εδω! φιλικα παντα!κανονικοτατα :D επαρχια αδερφε! λοιπον θα οδηγησω οπως ειπα κ βλεπουμε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stiffler 263 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2015 Καλή τύχη! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CptAngel 4.604 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2015 Το μαμησατε το θεμα παλι με τις "εμπειρες συμβουλες" σας(που ειναι και offtopic..). Τεσπα φιλε το εχουμε εξαντλησει. Ειτε κανε test ride ειτε παρε απλα αυτο που σου αρεσει καλυτερα. Οσο για το πιο ειναι πιο επικινδυνο, ας παρει ο καθενας και ας δοκιμασει να στριψει, να κανει επιτοπιες μανουβρες και να κανει αποτομο φρεναρισμα πρωτα με το xtx και μετα με το 690 και να μας πει τι καταλαβε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
graves 463 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2015 (τροποποιήθηκε) Edit - ακυρο γιατι πάλι θα βγώ off topic Τροποποιήθηκε Μάιος 21 , 2015 από τον graves Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2015 Το μαμησατε το θεμα παλι με τις "εμπειρες συμβουλες" σας(που ειναι και offtopic..). Τεσπα φιλε το εχουμε εξαντλησει. Ειτε κανε test ride ειτε παρε απλα αυτο που σου αρεσει καλυτερα. Οσο για το πιο ειναι πιο επικινδυνο, ας παρει ο καθενας και ας δοκιμασει να στριψει, να κανει επιτοπιες μανουβρες και να κανει αποτομο φρεναρισμα πρωτα με το xtx και μετα με το 690 και να μας πει τι καταλαβε. Αν ένας αρχάριος χουφτώσει φρένο ή γκάζι άγαρμπα στο 690/dorso/hyper τι θα πάθει; 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CptAngel 4.604 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2015 (τροποποιήθηκε) Στο 690 τιποτα απολυτως. Ειδικα το 690 duke/sm ειναι πολυ μακρυ και σταθερο+ τρομερες αναρτησεις/βαρος/ζυγισμα. Στο xtx θα σαβουριαστει εγγυημενα, ειδικα αν στριψει λιγο το τιμονι οπου θα τον προδωσουν οι αναρτησεις/βαρος/ζυγισμα. Dorso/hyper δε γνωριζω. Το dorso υστερει γενικα σε αναρτησεις(εναντι του 690) και ειναι σχετικα βαρυ, οποτε ισως εχει παρομοια καταληξη με το xtx. Hyper δεν εχω ιδεα. Βεβαια νταξι κουβεντα να γινεται ειναι αυτα που λεμε. Το ειπα και πριν, χωρις προσωπικη εμπειρια του καθενως, ο,τι και να λεω εγω ή ο καθενας μπορει να κριθει οπως να ναι. Εγω παντως εχοντας δοκιμασει και τα μηχανακια που λεμε(εκτος απο hyper και dorso) και παρα πολλα παρεμφερη + ως πρωην κατοχος 640 και κολλητος πρωην κατοχου 690, με καποιο 690 και ειδικα με το duke θα ενιωθα μακραν πιο ασφαλης απ' οτι με το xtx. Τροποποιήθηκε Μάιος 21 , 2015 από τον CptAngel Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
maiko 95 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2015 το οτι θα διαθεσω οσα χρηματα χρειαστει γ να παρω κατι που μου αρεσει δν ανερει το οτι θελω νορμαλ καταναλωσεις! απλη λογικη! το χτ απο την αρχη μ λετε οτι δε συγκρινετε με 690 πχ κ οτι το 690 ειναι καλυτερο σε ολα και οτι ειναι βλακεια να λεμε οτι θα σκοτωθω με το 690 κ με το χτ οχι! λοιπον τσπ εγω θελω αυτο το στυλ μοταρντ να το παρω κ να γουσταρω μεσα στη πολη μου για απειρους λογους....θα οδηγησω το χτ αν δεν δε θα μπω στο κοπω καν να γραψω εντυπωσεις εδω! φιλικα παντα! κανονικοτατα :D επαρχια αδερφε! λοιπον θα οδηγησω οπως ειπα κ βλεπουμε! Φιλε μας κουρασες να ουμε.Το ενα σου σχολιο ειναι πιο ακυρο απο το αλλο.Το 690 βγαζει 65 αλογα και το xt660 48 αλογα.Για να καταλαβεις λοιπον,το rx8 ειναι 1300cc και εχει 231 αλογα και ενα ibiza 1400 εχει 85 αλογα,εχουν καμια σχεση; Απο τη μια λες θελω νευρικο μηχανακι,γρηγορο,απο τη αλλη λες μονο για την πολη το θελω. Απο τη μια εισαι αρχαριος,αλλα εχεις οδηγησει χτ φιλου και δε σε αρεσε και για αυτο θες κατι πιο πολεμικο(να θυμησω σε οσους το ξεχασαν πως ξεκινησες να μας λες για χτ στην αρχη). Απο τη μια μας λες θελω μοταρντ,αλλα καταβαθος θες street μηχανες με motard look.(Αμα το ξεκαθαριζες απο την αρχη αυτο θα σου λεγαμε οκ,παρε xt και τελος καλο,ολα καλα.) Απο τη μια λες δινω 8000 και απο την αλλη λες δε δινω εκατο ευρω,παραδειγμα,παραπανω για σερβις.Τα μοτορια που κοιτας ειναι ολα ευρωπαϊκα,ξεχνα φθηνα ανταλλακτικα,ξεχνα φθηνα αναλλωσιμα.Ειναι οπλα τα μηχανακια αυτα και πρεπει να τα συντηρεις κατα τα προτυπα του κατασκευαστη αλλιως μενεις απο σφαιρες. Απο τη μια θες τη βοηθεια μας,αλλα απο την αλλη δε θα μπεις και στο κοπο να μας πεις πως σου φανηκε το xt(σιγουρος ειμαι οτι δε θα το τεσταρεις,100%) για να ξερουμε και εμεις τη κατασταση.Ειναι σα να λες στα π@π@ρι@ μου τα δυο τη θα πειτε εσεις,εγω θα παρω πυραυλο και εσεις ας λετε οτι θελετε. Τελευταιο μου ποσταρισμα στο θεμα,δε θα μπω ουτε εγω στο κοπο,δεν ασχολουμε αλλο,και για να μπω on topic:παρε οτι σου αρεσει πιο πολυ,να το χαρεις για οσο θα το εχεις.Συμφωνω με τον cptangel,το βαρος του ktm ειναι ενα πλεονεκτημα εναντι των αλλων δυο,κατι που δεν αναφερθηκε μεχρι στιγμης,νομιζω.Duke απο εμενα. Γεια σας κυριοι και καλο κουραγιο. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες