Jump to content
punkabbestia

είδα αυτό το σημείωμα σε ένα σκούτερ

99 ψήφοι

1. 1. Παρκάρω στο οδόστρωμα

• Παράλληλα
      19
    • Κάθετα
      64

Recommended Posts

Θα συμφωνήσω με ορισμένους παραπάνω που λένε ότι εφόσον η μηχανή έχει πινακίδα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα νόμιμο. Αν δεν έχει, την πάτησε ο κύριος..

Δύο περιστατικά που μου συνέβησαν.

Ήταν δεν ήταν δυο μήνες που είχα την καινούργια μηχανή και έχω πάει στα Jumbo με τη σύζυγο για κάτι δωράκια. Παρκάρω σε χώρο κατάλληλο για μηχανές και πάω να κάνω τη δουλειά μου. Στο γυρισμό ακούω από μακριά το συναγερμό και ένα άτομο ατάραχο (κάτω του 1.60 και 50 κιλών) να προσπαθεί να μετακινήσει τα 230 κιλά της μηχανής πάνω στο διπλό σταντ!! Το προλαβαίνω, και αφού του ρίχνω μια δυνατή στα χέρια, τον ρωτάω τι κάνει.. Η απάντηση? Δεν χωρούσε το αυτοκίνητό του (Toyota Rav4). Με περίσσεια ψυχραιμία του είπα να πάει να γ@μ.. και το έληξα εκεί..

Μια άλλη φορά πάω να παρκάρω το αυτοκίνητο κοντά στο σπίτι μου (ΠΑΡΑΝΟΜΑ) με τι δύο ρόδες πάνω σε ένα πεζοδρόμιο 3+ μέτρων, ανάμεσα σε δύο δέντρα. Δεν το συνηθίζω αλλά φοβήθηκα μην εξέχω πολύ στο δρόμο, καθώς όλοι οι υπόλοιποι είχαν ακολουθήσει την ίδια παρανομία (δικαιολογία του κώλου, αλλά..). Μετά το πεζοδρόμιο υπήρχε ένα άνοιγμα για την είσοδο πολυκατοικίας περίπου 5 μέτρα βάθος και 20 μέτρα πλάτος. Κατεβαίνοντας, μου φωνάζει ένας κύριος 70+ χρονών από το μπαλκόνι του πρώτου:

-Ψιτ νεαρέ! (Εκεί έκανα ότι δεν άκουσα, γιατί μόνο αυτό μπορεί να με εκνευρίσει..)

Και συνεχίζει: Συγγνώμη κύριε! (Τώρα μάλιστα..)

-Εμένα λέτε?

-Ναι εσάς. (Εκεί φαντάζομαι ότι θα μου έλεγε για το παράνομο παρκάρισμα, και ήμουν έτοιμος να ζητήσω συγγνώμη και να ξεπαρκάρω), Δεν βλέπετε ότι εκεί που παρκάρατε είναι πάρκινγκ?

Κοιτάω δεξιά και αριστερά και δεν βλέπω τίποτα που να λέει ότι είναι νόμιμος χώρος στάθμευσης (ούτε ράμπα, ούτε διαγράμμιση, ούτε είσοδος κλειστού πάρκινγκ).

-Που ακριβώς εννοείτε?

-Εκεί που παρκάρατε! Δεν βλέπετε την πινακίδα?

Και εκεί συνειδητοποιώ ότι έχει καρφώσει μία πινακίδα "Χώρος στάθμευσης - Μην παρκάρετε" στο δέντρο του πεζοδρομίου, στη μέση του πουθενά!!!!!

-Έχετε επίσημα χαρτιά από το δήμο ότι μπορείτε να εξασφαλίσετε το χώρο αυτό?

-Ναι έχω.

-Μπορείτε να μου τα δείξετε?

-Βρε τράβα πάρε το αυτοκίνητο από εκεί που θέλεις και αποδείξεις! (Και κάπου εκεί χάνω την ευγένειά μου δια μαγείας).

-Δεν παίρνω κανένα αυτοκίνητο και αν έχεις πρόβλημα κάλεσε την τροχαία (γνωρίζοντας βέβαια ότι αν το έκανε τον είχα πιει για παράνομο παρκάρισμα πάνω σε πεζοδρόμιο).

-Βρε πάρτο από εκεί γιατί δεν ευθύνομαι για ότι πάθει το αυτοκίνητό!!

-@#$!&#%@4!^#&! σου, θα !@%!$#^!#%#$!^$@%!@#& ότι έχεις !!#^%#%^@$^#!&%#! αν ακουμπήσεις το αυτοκίνητο.

Με συνοπτικές διαδικασίες εγκατέλειψε την συζήτηση λόγω των άγνωστων λέξεων που χρησιμοποίησα, σε συνδυασμό με την παρότρυνση της συζύγου που τον τραβούσε από το μανίκι.

Με τα πολλά έμαθα ότι ο κύριος με αυτόν τον τρόπο καβάτζωνε μία θέση 4+ μέτρων για την μονάκριβη κόρη του (40αρα, ωραία γκόμενα) η οποία διέθετε ένα τεράστιο FIAT PANDA (το παλιό!!)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ααα... καλές εποχές όταν έμενα Κυψέλη.

Είχα σκεφτεί διάφορα. Από λουκέτο στη δαγκάνα ενός χρεπιού με σκασμένα λάστιχα που έβαζε ένας γείτονας μόνο και μόνο για να καβατζώνει το αμάξι, μέχρι σημειωματάκια σε αυτοκίνητα που πάρκαραν σε 2 θέσεις.

μια μέρα αποφάσισα να αφήνω τη μηχανή στο δρόμο. Έβαλα αλυσίδα στη σχάρα του υπονόμου και την πάρκαρα εκεί. Την αμέσως επόμενη ημέρα την είδα ξάπλα. Ποτέ ξανά εκεί...

Κυψελάρα λέμεεε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το νόμιμο όπως πολλές φορές λέμε δεν είναι και ηθικό. νομίζω ότι μέχρι εδώ συμφωνούμε. απο εκεί και πέρα ναι αν κρατάει κάποιος μια θέση με την μηχανή του νόμιμα παράλληλα στον δρομο καλά κάνει. ΑΛΛΑ όταν φέρει το αμάξι του και βάλει την μηχανή κάθετα (για να χωρέσει και το αμάξι) τότε πάρα πολύ νόμιμα χτυπάς και εσυ τηλεφωνάκι στην τροχαίο ότι πάρκαρε ΠΑΡΑΝΟΜΑ κάθετα την μηχανή του!

και όλα οκ. νόμιμος και στην πουστιά αυτός, νόμιμος και στο ρουφιανιλίκι στην τροχαία εσύ. όυτε να του κάνεις ζημιά στην μηχανή ούτε τίποτα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το νόμιμο όπως πολλές φορές λέμε δεν είναι και ηθικό. νομίζω ότι μέχρι εδώ συμφωνούμε. απο εκεί και πέρα ναι αν κρατάει κάποιος μια θέση με την μηχανή του νόμιμα παράλληλα στον δρομο καλά κάνει. ΑΛΛΑ όταν φέρει το αμάξι του και βάλει την μηχανή κάθετα (για να χωρέσει και το αμάξι) τότε πάρα πολύ νόμιμα χτυπάς και εσυ τηλεφωνάκι στην τροχαίο ότι πάρκαρε ΠΑΡΑΝΟΜΑ κάθετα την μηχανή του!

και όλα οκ. νόμιμος και στην πουστιά αυτός, νόμιμος και στο ρουφιανιλίκι στην τροχαία εσύ. όυτε να του κάνεις ζημιά στην μηχανή ούτε τίποτα!

και η τροχαία δεν θα κάνει τίποτα απολύτως και θα κοιτάει σαν εξωγήινο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όταν παίρνεις τηλέφωνο επωνύμως για κάτι παράνομο δεν μπορούν να ΜΗΝ κάνουν κάτι. μπορεί να αργήσουν πολύ να έρθουν αλλά αν έρθουν είναι υποχρεωμένοι να τον γράψουν για παράβαση του κοκ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ααα... καλές εποχές όταν έμενα Κυψέλη.

Είχα σκεφτεί διάφορα. Από λουκέτο στη δαγκάνα ενός χρεπιού με σκασμένα λάστιχα που έβαζε ένας γείτονας μόνο και μόνο για να καβατζώνει το αμάξι, μέχρι σημειωματάκια σε αυτοκίνητα που πάρκαραν σε 2 θέσεις.

μια μέρα αποφάσισα να αφήνω τη μηχανή στο δρόμο. Έβαλα αλυσίδα στη σχάρα του υπονόμου και την πάρκαρα εκεί. Την αμέσως επόμενη ημέρα την είδα ξάπλα. Ποτέ ξανά εκεί...

Κυψελάρα λέμεεε

Αυτά συμβαίνουν αγαπητέ μου γιατί έχει περάσει στο υποσυνείδητο μας,πως μόνο τα αυτοκίνητα δικαιούνται να παρκάρουν στον δρόμο όπως ξέρουμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι τραγικα αστειο το οτι η αποδοχη του νομιμου και του ηθικου μεταλλασσεται αναλογα την περισταση και το ποιος θιγεται. Οταν (οπως λεγεται τουλαχιστον) ο αναπληρωτης υπουργος εβγαλε ενα σκασμο λεφτα εξω (νομιμο) οι υπολοιποι τον ξεχεζαν καθοτι απο τη μια (υπο)στηριζε το ελληνικο κρατος και τραπεζικο συστημα κι απ'την αλλη σιγουρευε την παρτη του. (ζητημα ηθικης) Αντιστοιχα, πρωην προεδρος της βουλης ειχε φροντισει ωστε τα εισοδηματα του απο ενοικια να ειναι σε οφ-σορ εταιρειες (νομιμα) ετσι ωστε να μην πληρωνει φορο στο ελληνικο δημοσιο. (ζητημα ηθικης)

Αν ψαξουμε λιγο παραπανω, θα βρουμε απειρα αντιστοιχα παραδειγματα. Θα υπερασπιζοσασταν με το ιδιο σθενος τη νομιμοτητα των προαναφερθεντων κινησεων, ηθελα να ηξερα, οταν το αγγουρι που τρωμε κοντευει να φτασει εγκεφαλο???

Τροποποιήθηκε από τον hayabusas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι τραγικα αστειο το οτι η αποδοχη του νομιμου και του ηθικου μεταλλασσεται αναλογα την περισταση και το ποιος θιγεται. Οταν (οπως λεγεται τουλαχιστον) ο αναπληρωτης υπουργος εβγαλε ενα σκασμο λεφτα εξω (νομιμο) οι υπολοιποι τον ξεχεζαν καθοτι απο τη μια (υπο)στηριζε το ελληνικο κρατος και τραπεζικο συστημα κι απ'την αλλη σιγουρευε την παρτη του. (ζητημα ηθικης) Αντιστοιχα, πρωην προεδρος της βουλης ειχε φροντισει ωστε τα εισοδηματα του απο ενοικια να ειναι σε οφ-σορ εταιρειες (νομιμα) ετσι ωστε να μην πληρωνει φορο στο ελληνικο δημοσιο. (ζητημα ηθικης)

Αν ψαξουμε λιγο παραπανω, θα βρουμε απειρα αντιστοιχα παραδειγματα. Θα υπερασπιζοσασταν με το ιδιο σθενος τη νομιμοτητα των προαναφερθεντων κινησεων, ηθελα να ηξερα, οταν το αγγουρι που τρωμε κοντευει να φτασει εγκεφαλο???

Τώρα πάμε αλλού πάλι, πόσο ακόμα πρέπει να περάσει για να καταλάβουμε ότι η "δικαιοσύνη" εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της αστικής τάξης και τίποτα παραπάνω; (εφοπλιστές, μαφιόζοι, μπάτσοι, κυβερνώντες κ.α)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτά συμβαίνουν αγαπητέ μου γιατί έχει περάσει στο υποσυνείδητο μας,πως μόνο τα αυτοκίνητα δικαιούνται να παρκάρουν στον δρόμο όπως ξέρουμε.

Αυτά συμβαίνουν γιατί όσοι καβαλάμε μηχανή είμαστε και οι ίδιοι που οδηγάμε και auto, μεγαλωμένοι στο ίδιο μπουρδέλο...

Το 99% (για να μην πω 100%) παρκάρουμε κάθετα γιατί έτσι βολεύει. Δεν έχω δει κανέναν (σε περιοχή με πρόβλημα πάντα έτσι;) να ψάχνει να βρει θέση για οριζόντια στάθμευση. Αντιθέτως πολλοί κάφροι πετάνε τα μηχανάκια τους όπου βρουν χωρίς να τους νοιάζει το παραμικρό... Όταν το κάνουν λοιπόν έξω από το σπίτι τους ή το μαγαζί τους με μοναδικό σκοπό να καβατζώσουν θέση ας μην μιλάμε για νομιμότητες κλπ.

Και κάτι τελευταίο, αναγκαστικά κάπως πρέπει να χωρέσουμε όλοι, αν μπορώ να παρκάρω χωρίς κίνδυνο της μηχανής κάθετα τότε θα το κανω ώστε να μπορεσει να βάλει το αυτοκίνητό του και ο δύσμοιρος που θα κόβει βόλτες γύρω γύρω (= εγώ σε κάποια άλλη στιγμή). Έτσι το βλέπω, σαν ένα "προνόμιο" αλλά την ίδια στιγμή και "υποχρέωση". Τώρα αν κάποιος κρατάει μόνο το νόμιμο ας ακολουθεί και τα υπόλοιπα νόμιμα όπως π.χ. να μην κάνει διήθηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτά συμβαίνουν γιατί όσοι καβαλάμε μηχανή είμαστε και οι ίδιοι που οδηγάμε και auto, μεγαλωμένοι στο ίδιο μπουρδέλο...

Το 99% (για να μην πω 100%) παρκάρουμε κάθετα γιατί έτσι βολεύει. Δεν έχω δει κανέναν (σε περιοχή με πρόβλημα πάντα έτσι;) να ψάχνει να βρει θέση για οριζόντια στάθμευση. Αντιθέτως πολλοί κάφροι πετάνε τα μηχανάκια τους όπου βρουν χωρίς να τους νοιάζει το παραμικρό... Όταν το κάνουν λοιπόν έξω από το σπίτι τους ή το μαγαζί τους με μοναδικό σκοπό να καβατζώσουν θέση ας μην μιλάμε για νομιμότητες κλπ.

Και κάτι τελευταίο, αναγκαστικά κάπως πρέπει να χωρέσουμε όλοι, αν μπορώ να παρκάρω χωρίς κίνδυνο της μηχανής κάθετα τότε θα το κανω ώστε να μπορεσει να βάλει το αυτοκίνητό του και ο δύσμοιρος που θα κόβει βόλτες γύρω γύρω (= εγώ σε κάποια άλλη στιγμή). Έτσι το βλέπω, σαν ένα "προνόμιο" αλλά την ίδια στιγμή και "υποχρέωση". Τώρα αν κάποιος κρατάει μόνο το νόμιμο ας ακολουθεί και τα υπόλοιπα νόμιμα όπως π.χ. να μην κάνει διήθηση.

Τώρα θα πέσουν να σε φάνε, θα σε λένε αντι-μοτοσυκλετιστή οι "πραγματικοί :lol: μοτοσυκλετιστές", κουτάκια κ.α.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επειδη ξεφευγει γενικα το θεμα με το τι ειναι νομιμο η μη..

να πω οτι,οτι ειναι νομιμο δε σημαινει πως ειναι και ηθικο γενικοτερα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενημερωτικά,εγω κάθετα παρκάρω 99% . Για την ακρίβεια διαγώνια γιατί κάθετα θα τα βρω σε τεύχη κατά μήκος του στενού.

Θέλω και το κάνω γιατί έτσι μου λέει η λογική μου.

Δεν σκέφτομαι τον κακόμοιρο τον γείτονα όμως.Γιατί εγώ γίνομαι "παράνομος"για χάρη του αλλά αυτός με γράφει στα @@ του όταν δει ότι δε χωράει για 2 πόντους να παρκάρει.

Γιατί ο γείτονας ο δύσποιρος και κάθετα που τα έχω θα πάει εύκολα να τα κουνίσει μόλις δει ότι δεν τον παίρνει να παρκάρει.

το έχω δει άπειρες φορές και έχω τσακωθεί άλλες τόσες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είπαμε, ο μαλάκας υπάρχει παντού και πάντα θα υπάρχει...

το τι γέλιο ρίχνω όμως τον μαλάκα όταν φτάνουμε στα όρια και βλέπεις 3-4 μηχανάκια στη σειρά παρκαρισμένα.

για λίγο βέβαια γιατί δε μας φταίει η γειτονιά σε τίποτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιά φορά είχα παρκάρει έξω από την βιτρίνα ενός καταστήματος με ρούχα, όχι στο μπροστά μέρος αλλά δίπλα (νόμιζα ότι δεν ενοχλώ). Όταν πήγα να φύγω μου είχαν αφήσει ένα σημείωμα με κίτρινο χαρτάκι ότι τους ενοχλώ.

Παίρνω λοιπόν το χαρτάκι, δεν τους λέω τίποτα και φεύγω. Την επόμενη βδομάδα πήγα στο ίδιο μαγαζί και ψώνισα για δώρο ένα πουκάμισο. Στα λεφτά όταν πλήρωσα είχα κολλημένο από κάτω το κίτρινο χαρτάκι. Μόλις το είδε ξαφνιάστηκε, της έκλεισα το μάτι είπα γειά και έφυγα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μόλις το είδε ξαφνιάστηκε, της χώνω ενα γλωσσοφιλο λεω γειά και έφυγα...

το σωστό!!! :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα