Jump to content
efkola

Μεταναστευτικό:ένα μεγάλο ελληνικό-παγκόσμιο ζήτημα...

Recommended Posts

Συγνώμη που θα μπω σφήνα στην κόντρα σας,μιας και δεν έχω να προσφέρω κάτι στο θέμα,αλλά τι νόημα έχει πια;το μόνο που κάνετε είναι να την λέτε ο ένας στον άλλον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κώστα υπάρχει και η απλούστατη λύση, από την οποία ΞΕΚΙΝΗΣΕ η διαφωνία και λέει "κοίτα φέρουμε ευθύνη ως μέλος του ΝΑΤΟ και αυτή η ευθύνη είναι να προσέξουμε τους πρόσφυγες που δημιουργούμε". Εσύ μόνος σου εξέλαβες την κουβέντα ως "Α ΟΚ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΠΑΜΕ?!".

Ζητάς απαντήσεις αλλά δεν φαίνεται να σε καίνε κιόλας καθώς τις προσπερνάς.

Τί ακριβώς πρεσβεύεις / πρεσβεύετε ότι θα έπρεπε να κάνουμε ως άτομα και χώρα, ακόμα δεν έχω καταλάβει. Συγκεκριμένα όμως, όχι αερολογίες

Νατο πάλι. Εάν σου πω πως το έχω ποστάρει στις πρώτες 3 σελίδες του thread θα με πιστέψεις? Γιατί απορείς ακόμα? Θες κάτι αναλυτικότερο?

ΕΣΥ τι πρεσβεύεις? Συγκεκριμένα όμως, όχι αερολογίες. Περιμένω μια απάντηση από τους "απέναντι", ρεαλιστική και σύννομη με τις συμφωνίες που υπέγραψε το κράτος υπό κυβερνήσεις που να με συμπαθάτε αλλά πιστεύω πως είχατε ψηφίσει.

Gen Markus: Κουβέντα να γίνεται μπας και βγει κανένας κόκκος συμπεράσματος, και γενικά πείσμα και κομπλεξισμός του να μην μπορώ να αποχωρήσω από μια διαφωνία.

Τροποποιήθηκε από τον Le Flwr
αγραμματοσύνη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγνώμη που θα μπω σφήνα στην κόντρα σας,μιας και δεν έχω να προσφέρω κάτι στο θέμα,αλλά τι νόημα έχει πια;το μόνο που κάνετε είναι να την λέτε ο ένας στον άλλον.

Ασε ρε Μάκη να δουμε τη συνεχεια απο το τροχαίο....

Κάποιοι τρέξαν να βοηθησουν στις λαμαρίνες, ενω άλλοι ρωτάνε αν θα'χει σκόνες / λάδια, κριμα για τον άνθρωπο, ''ρε παιδιά το166!'', αναρωτιουνται αν θα λερωθει  κάνα παντελόνι, και παραμενουν ακίνητοι. Περιμένοντας + παρατηρώντας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάποιοι τρέξαν να βοηθησουν στις λαμαρίνες, ενω άλλοι ρωτάνε αν θα'χει σκόνες / λάδια, κριμα για τον άνθρωπο, ''ρε παιδιά το166!'', αναρωτιουνται αν θα λερωθει  κάνα παντελόνι, και παραμενουν ακίνητοι. Περιμένοντας + παρατηρώντας.

Να την δούμε αμέ...βέβαια είμαι της άποψης,πως αν κάνεις κάτι δεν βγαίνεις να το διατυμπανίζεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάποιοι...

και -για να το παρουμε απο την αρχη- καποιοι κατασκευάζουν ή συναινουν στη κατασκευη δρομων-καρμανιολες που προκαλουν τα τροχαια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΑΑΑΑ-ΟΥΥΥΥΥ-ΑΑΑΑΑΑ είστε κομμουνιστές από τον Περισσό και μία που ξέρω είναι αριστερή με δεξιές τσέπες και πες μου ΤΩΡΑ εδώ στο mybike ή έστω από κοντά σε έναν καφέ πώς λύνουμε παγκόσμιες καταστάσεις με σχεδιασμούς υπερδυνάμεων 10ετιών από πίσω και εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς αλλιώς λες παπαριές και αερολογίες και πατάς μπανανόφλουδες και να σου πω εγώ που ξέρω και τελικά ούτε καφέ θέλω μαζί σου.

Αυτός είσαι. Ένας κουραστικός προπέτης που δεν ξέρει πότε να το βουλώσει. :yawn:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να την δούμε αμέ...βέβαια είμαι της άποψης,πως αν κάνεις κάτι δεν βγαίνεις να το διατυμπανίζεις.

Διάλογος, γινεται. Δε γραφτηκαν διατυμπανισμοί.

Αυτο που βλεπω, ειναι οτι διαχρονικά θα υπάρχουν οι 2 πλευρές. Της ανθρωπιάς + της ίσης απόστασης απ'ολαμηπάεικαιμπλέξωπουθενά....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διάλογος, γινεται. Δε γραφτηκαν διατυμπανισμοί. δε το εννοούσα έτσι.Απλά εδώ ζητούνται αποδείξεις.

Αυτο που βλεπω, ειναι οτι διαχρονικά θα υπάρχουν οι 2 πλευρές. Της ανθρωπιάς + της ίσης απόστασης απ'ολαμηπάεικαιμπλέξωπουθενά....εννοείται αυτό.

το θέμα είναι ότι εδώ μέσα μπορούμε να γράψουμε και να τα φουσκώσουμε και πολύ όμως και από τις 2 πλευρές.

Δεν διαφωνούμε κάπου βασικά.

Αλλά το συνεχόμενο ξεκατίνιασμα δε το βλέπω σαν διάλογο βρε Θανάση.Τέλος πάντων όπως είπα είμαι offtopic οπότε ο ρόλος μου τελειώνει εδώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kosta  ο σκοπος μου δεν  ηταν να σου κανω προσωπική επίθεση, διαβασα μονο αυτα που απάντησες  για εμενα, Εχω πει ξεκάθαρα την θεση μου και "με ποιον " ειμαι. Το ξερουν όλοι την κολοκυθιά δεν θα την παιξω .  Κατα τα άλλα  πάλι τα ίδια. Δεν παίρνω πισω κατι απο αυτα που είπα.

Σρυ που έβγαλα τον διάλογο εκτός.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.................

Την άποψη μου την είπα στο πρώτο ποστ εαν σκουπιζατε τα σάλια απο την οθόνη θα το βλέπατε.

Αλλαγη συνθήκης Δουβλίνου καταμερισμός ευθυνών σε ολες τις ευρωπαϊκές χώρες βάση ικανότητας τους να υποστηρίξουν μετανάστες, προγράμματα ένταξης ουσιαστικές διαδικασίες για χορήγηση ασύλου και προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων για τους λόγους που προκαλούν αυτά τα κύματα φυγής.

...................

.........................

Νατο πάλι. Εάν σου πω πως το έχω ποστάρει στις πρώτες 3 σελίδες του thread θα με πιστέψεις? Γιατί απορείς ακόμα? Θες κάτι αναλυτικότερο?

.........................

Ιάσονα. Αυτά είναι ευχολόγια, όπως ακριβώς με τα οικονομικά της χώρας. Το θέμα είναι ΤΙ μπορούμε ΕΜΕΙΣ οι απλοί πολίτες να καταφέρουμε και να επιβάλλουμε στους επάνω να κάνουν. Και εκεί ούτε εγώ έχω λύση, ούτε εσύ, ούτε κανένας. Οπότε τσάμπα χαλάμε τις καρδιές μας. Αυτό που σας τόνισα είναι ότι με γραφικές και επαναλαμβανόμενες πορείες και τέτοια καλαμπαλίκια δεν ιδρώνει κανείς, αλλά και δεν πάει να πει ότι τού 'φυγε το βάρος της αντίστασης.

Μπορείς να γίνεις σαφής φίλτατε? Να μας πεις ΔΗΜΟΣΙΩΣ τί εννοείς και προς ποιόν, ή δε σε παίρνει? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτά είναι πρακτικότατες λύσεις τις οποίες δεν θεωρώ πως μπορεί να απορίψει κανείς ως "ευχολόγια". Είναι νόμιμες, είναι ρεαλιστικές και εφικτές όπως φαίνεται από το γεγονός πως κάποιες αρχίζουν να εφαρμόζονται.

Ευχολόγιο είναι το "να μπορούσαμε όλοι οι λαοί να ζήσουμε αρμονικά χωρίς σύνορα". 

Το τι ΕΣΥ ο απλός πολίτης μπορείς να κάνεις για να το επιβάλλεις στους από πάνω είναι να το απαιτήσεις με όποιον τρόπο θεωρείς σωστό. Το παραμύθι "αχ μωρέ είμαι ανίσχυρος οπότε ας μην κάνω τίποτα, και ας μην ΜΙΛΑΩ ΚΑΝ υπερ αυτών που θα ήθελα" δεν το πιστεύω.

Δεν απάντησες όμως.

ΕΣΥ τι πρεσβεύεις? Συγκεκριμένα όμως, όχι αερολογίες. Περιμένω μια απάντηση από τους "απέναντι", ρεαλιστική και σύννομη με τις συμφωνίες που υπέγραψε το κράτος υπό κυβερνήσεις που να με συμπαθάτε αλλά πιστεύω πως είχατε ψηφίσει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτά είναι πρακτικότατες λύσεις τις οποίες δεν θεωρώ πως μπορεί να απορίψει κανείς ως "ευχολόγια". Είναι νόμιμες, είναι ρεαλιστικές και εφικτές όπως φαίνεται από το γεγονός πως κάποιες αρχίζουν να εφαρμόζονται. Ναι, να τους τις επιβάλλουμε δεν μπορούμε. 

Ευχολόγιο είναι το "να μπορούσαμε όλοι οι λαοί να ζήσουμε αρμονικά χωρίς σύνορα". Επιστημονική φαντασία πες το καλύτερα.

Το τι ΕΣΥ ο απλός πολίτης μπορείς να κάνεις για να το επιβάλλεις στους από πάνω είναι να το απαιτήσεις με όποιον τρόπο θεωρείς σωστό. Το παραμύθι "αχ μωρέ είμαι ανίσχυρος οπότε ας μην κάνω τίποτα, και ας μην ΜΙΛΑΩ ΚΑΝ υπερ αυτών που θα ήθελα" δεν το πιστεύω. Δεν είναι παραμύθι μάτια μου. Σου έγραψα χτες ότι ένα διάστημα συμμετείχα ενεργά σε πάμπολλες πορείες, κυρίως γιατί με είχε πρήξει η άλλη ότι "αν δεν κατέβεις, πώς θ' αλλάξει κάτι?" Ε, λέω ας πάω να δω. Κατέβηκα, ξανακατέβηκα, κατέβηκα και για τα μνημόνια και για τα πάντα όλα και το αποτέλεσμα το ξέρεις και το ξέρουμε όλοι. Έφτασα να αισθάνομαι το κορόϊδο που το χαζεύουν απ' τα παράθυρα να τρώει το χρόνο του περπατώντας στις λεωφόρους και φωνάζοντας (άσε, αυτό δεν παίζει γιατί κλείνει η φωνή μου κατευθείαν μόλις φωνάξω, εντελώς ακατάλληλος για γήπεδα και τέτοια γενικώς). :laugh:

Δεν απάντησες όμως.

Αν και γενικόλογα όπως σου είπα, καλά τα έγραψες, δε διαφωνώ. Πρέπει να γράψω κάτι διαφορετικό? Όλοι σχεδόν θα μπορούσαμε να γράψουμε κάτι ανάλογο, αυτό είναι το θέμα και το πρόβλημα? Λες να μην τα ξέρουν ή να μην τα έχουν σκεφτεί κι αυτοί που πρέπει?

Φυσικά δεν είναι δουλειά μας και δεν ξέρουμε να καταρτίζουμε τέτοια προγράμματα. Εκτός κι αν ξέρεις εσύ, οπότε όπως σου είπα και χτες, μπες μπροστά (και δεν ειρωνεύομαι, σοβαρά μιλάω). Εγώ πράγματα που δεν έχω ασχοληθεί και δεν ξέρω να τα κάνω, δεν τα κάνω για να μην τα κάνω μαντάρα. Κοίτα μόνο μην τα κάνεις σαν την Τασία που υποτίθεται τα έχει σπουδάσει κιόλας.

(Το κακό μ' αυτά τα θέματα - όπως περίπου και με τα οικονομικά - είναι ότι κάθε δράση παράγει μια αντίδραση, που συνήθως δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί και μπορεί να γίνουν ζημιές μεγαλύτερες ή αλλού. Ο σχεδιασμός τους δεν είναι "λύνω το μηχανάκι, το σενιάρω και το ξαναδένω").

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν με pairnei. :biggrin:

Εγώ το ξέρω πολύ καλά. Καιρός να το μάθουν και όλοι, δε νομίζεις? :spiteful:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχουμε κανά νέο απ' το "τροχαίο":whistling:

Θα πάρω καμμιά απάντηση επιτέλους για το τί εννοείς στο ποστ αυτό? :yeahright:

(Να δω πόσες ακόμα φορές θα σβήσεις τα ποστ μου, που σου ζητάω απάντηση). 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε ετοιμασου για αλλη μια Κωστα. :tooth:

Δημόσια έγραψε αυτό που έγραψε, δημόσια ζητάω κι εγώ διευκρίνηση. Τί πιο καθαρό και τίμιο.....

Δεν πρόκειται να πάρω απάντηση βέβαια (γιατί είναι πολύ χοντρό αυτό που έχει κάνει), αλλά θα επιμείνω. Είναι θέμα ΑΡΧΗΣ και σ' αυτά είμαι κάθετος, οριζόντιος και πλάγιος.

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προτείνω να διαγραφούν οι τελευταίες 3 σελίδες ως οφφ-τόπικ να μην χαλάτε την καρδιά σας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προτείνω να διαγραφούν οι τελευταίες 3 σελίδες ως οφφ-τόπικ να μην χαλάτε την καρδιά σας.

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου Ιάσονα. :thumbsup1:

ΑΡΚΕΙ να σβηστεί μαζί και το άλλο το show που πάει πακέτο, γιατί εγώ εισιτήριο για κωμωδία αθλιότητος δεν βγάζω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ενωμενοι σκατοψυχοι της οικουμενης,τα καρτελακια στο νεκροκρεβατο των 15 δολοφονημενων παιδιων στο φαρμακονησι ,τι να γραφουν;

προσφυγες;

νομιμοι μεταναστες;

παρανομοι μεταναστες;

λαθραιοι;

τζιχαντιστες;

εμπορευματα;

Embedded image permalink

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε συ σχιζοφρενη :laugh: ποιος σου ειπε οτι δεν λυπομαστε για τα παιδια που πνιγονται, βομβαρδιζονται,

καιγονται και για τους προσφυγες που χανουν τα παντα και αναγκαζονται να εγκαταλειψουν τη χωρα τους?

αυτοι ομως ειναι ενα 10-20% αυτων που μπαινουν μεσα και φυσικα ειναι καλοδεχουμενοι...το υπολοιπο

80% ομως φωναζει τζιχαντ-τζιχαντ, δημιουργουν ταραχες, υψωνουν πανο υπερ του ισλαμ και θελουν να

εξαπλωσουν την θρησκεια τους γραφοντας την οποια δημοκρατια και την οποια θρησκεια των χωρων που

πηγαινουν στα π@π@ρια τους...αν δεν το καταλαβουμε αυτο νωρις, σε λιγα χρονια θα εξασκουν τη Σαρια πανω μας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το υπολοιπο 80% ομως φωναζει τζιχαντ-τζιχαντ, δημιουργουν ταραχες, υψωνουν πανο υπερ του ισλαμ και θελουν να

εξαπλωσουν την θρησκεια τους γραφοντας την οποια δημοκρατια και την οποια θρησκεια των χωρων που

πηγαινουν στα π@π@ρια τους...αν δεν το καταλαβουμε αυτο νωρις, σε λιγα χρονια θα εξασκουν τη Σαρια πανω μας.

Μυθος + συνομωσιολογία, Κωστη.

Και να ειναι καποιοι προσκειμενοι σε αυτα που λές, θα ηταν ηλίθιο εκ μερους τους να υψωναν πανο + να φωναζουν τζιχάντ.

Το Κοράνι ειναι σαφέστατο, και ΔΕΝ τους επιτρεπει να μην σέβονται άλλες θρησκειες. Αναγνωριζουν Χριστό + λοιπους ως προφήτες, και τα Χριστουγεννα +Πάσχα μας ειναι ΚΑΙ δικη τους εορτή.

Ηδη, εχει ξεκινησει η ηλεκτρονικη καταγραφη, με δακτυλικό αποτύπωμα και πλέον φτιάχνεται βαση δεδομενων για όσους εισερχονται. βλ. Frontex.

Φυσικά, καποιοι θα ειναι παράνομοι. ΚΑι θα επιστρεψουν πίσω, όσες φορές χρειαστει.  Δεν ειναι ομως δυνατον, να χανουμε την ανθρωπιά μας. Διαχωρισμός πάνω στη βάρκα, δεν γινεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εφοσον θεωρειτε οτι ειναι συνομωσιολογιες παω πασο...μακαρι να ξεθαψουμε το παρων θεμα

μετα απο μερικα χρονια και να γελαμε με τις ηλιθιοτητες που καποιοι απο εμας πιστευουμε...

πολυ φοβαμαι ομως οτι τα πραγματα θα ειναι πολυ διαφορετικα...............................................

edit...παρεπιπτοντως εχουν ηδη σηκωσει πανο με τετοια συνθηματα σε Γερμανια Σουηδια και Γαλλια :think:

αν θελετε ριξτε μια ματια και σ' αυτο το βιντεο :bye:

Τροποποιήθηκε από τον ghostkon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως, ο πατερας του μικρου Aylan, απο οτι εχει κυκλοφορησει σε ολο το νετ, ηταν ο διακινητης κι οχι κανενας αθωος και χαροκαμενος. Δεν αλλαζει την τραγωδια για την απωλεια των παιδικων ψυχων, αναδυκνυει μια αλλη οψη για τους δεκαδες "προσφυγες". (σαφως και χωρις " ")

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα