Jump to content
fasarias

Λάστιχα για το αμάξι.

Recommended Posts

Από λαστιχά έμαθα ότι τα Potenza αντικατάσταθηκαν από τα Turanza. Εάν όντως σε ενδιαφέρουν ψάξού λίγο. Το θετικό των Bridgs κατ΄εμέ είναι ότι όσα χρόνια και να περάσουν μπορεί να αργούν να ζεσταθούν για να έχεις λιγο κράτημα αλλά εμφανισιακά είναι άθιχτα. Έχω δει και pirelli kai michelin μετά από 2.5 χρόνια και 6,500χλμ να είναι σαν χωράφι απότιστο για μήνες..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μιχάλη, αν δεν είσαι περισσότερο μπερδεμένος τώρα παρά πριν ανοίξεις το θέμα με τόσες προτάσεις που σου κάναμε όλοι, εμένα να με χέ...... :lol: :P

.....................

και βασικοτατο..μην εμπιστευεσαι με κλειστα ματια λαστιχα..θα σπρωξει με καθε τροπο την μαρκα που του αφηνει μεγαλυτερο κερδος και εχει το μεγαλυτερο ποσοστο εκπτωσης απο τον προμηθευτη.

Το συνυπογράφω αβλεπί. :_thumbsup:

Για να μη βασανίζεσαι άδικα, θα σου δώσω έναν "Χρυσό κανόνα" για μένα.

Κατ' αρχήν θεωρώ ότι οι διαφορές τιμής μεταξύ ακόμα και όλων είναι μικρές και αμελητέες σε βάθος χρόνου και με βάση τη σπουδαιότητα του αναλωσίμου.

Αν βρίσκεις από θυγατρικές μεγάλων γνωστών εταιρειών λάστιχα που έχουν σημαντική διαφορά απ' τα επώνυμα πρωτοκλασάτα (πχ 40 ευρώ+), "ίσως" να θεωρείς ότι αξίζει. Να προτιμήσεις "δεύτερα" για διαφορές 10-20 ευρώ, ούτε να το σκέφτεσαι.

Στην πραγματικότητα, και 40-50 ευρώ διαφορά να έχουν κάποια noname, σκέψου για τί ποσό παραπάνω κατ' έτος μιλάμε σε βάθος 5ετίας που θα τα κρατήσεις.... 10 ευρώ ταβάνι κατ' έτος!!!

Αξίζει? Για μένα όχι. Προσωπικά θα έβαζα ένα επώνυμο που να θεωρώ ότι θα με καλύψει και θα κρατήσει λίγο παραπάνω (τα Michelin πχ είναι πολύ καλά για την Ελλάδα επειδή είναι τα πιο μαλακά, αλλά κρατάνε και λιγότερο κι αν είσαι και ολίγον κάγκουρας, μπορεί να φεύγουν τα τακούνια στον αέρα). :rolleyes::_innocent:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαλλον ειμαι πλεον αναμεσα στα bridgestone turanza er300 και στα continental Premium Contact 5.ξερω πως εγραψα οτι παω για φθηνα αλλα βλεπω οτι οι διαφορες ενος επωνυμου με ενος οχι και τοσο γνωστου ελαστικου δεν ειναι και τεραστιες οποτε λεω να μην μπαινω σε τετοια ρισκα και δοκιμες.

τα bridgestone τα βαζω γιατι ειχα παλιοτερα τα potenza και ψιλοξερω τι θα αγορασω,πολυ σκληρο ελαστικο,ακαμπτο με θορυβο αλλα τεραστια αντοχη στο χρονο και σκυλι στις κακουχιες (βλ. φορτωμα-καβαλημα πεζοδρομιων-λακουβες κ.λ.π.)

αλλα διαβαζω κακες κριτικες για τα συγκεκριμενα.

τα continental δεν τα ξερω καθολου αλλα βλεπω καλα σχολια να γραφονται γι`αυτα.

βεβαια η διαφορα αυτων των 2 ειναι καπου στα 30 ευρω επανω για τα continental και δεν ξερω τι θα κανω γιατι ηδη εχω ανεβει αρκετα πανω απ`οτι υπολογιζα.

φοραει κανεις τα bridgestone να πει καμμια γνωμη ή εστω τα continental αυτα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάρε τα φτηνότερα επώνυμα που να ταιριάζουν στις συνθήκες οδήγησης και μην το πολυψάχνεις εφόσον είναι απλά για ένα εργαλείο δουλειάς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιχαλάρα μου άκου, τα Barum είναι θυγατρική της Continental, τα έχει βάλει στο Lancer που έχει ο κουμπάρος μου για οικονομικά λάστιχα που έψαχνε κι αυτός (ο Μιχάλης που γνωριστήκατε στο μαγαζί του τις προάλλες που είχες έρθει απο κει).

Συμπαθητικό λαστιχάκι, δεν είναι κορυφαίο αλλά δουλευει.

Μην πας αν θες τη γνώμη μου σε ER300, το λάστιχο είναι τουριστικό και είναι για χιλιομετρική απόδοση, δεν νομίζω να σου δουλέψει σωστά σε τόσο ελαφρύ αμαξάκι μέσα στη πόλη. Επίσης για Continental δεν ξερω αλλά έχω ακουσει για αυτό το μοντέλο οτι δεν δίνει καλή αίσθηση στο τιμόνι στην οδήγηση.

Εγώ θα σου προτείνω όπως και άλλοι Pirelli P1. Και στο δικό μου όταν αλλάξω μάλλον αυτά θα βάλω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μικαλη τα κοντινενταλ τα φοραω στο φιεστα τωρα.

Εγω εβαλα αυτα γιατι ηθελα μαλακη γομα σχετικα και καλο στο βρεγμένο.

Εχουν ομως μαλακα πλαινα....

Εγω ειμαι υπερευχαρηστημενος και στην χαλαρη οδηγηση και υπο πιεση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειχα τα premium contact. Στο νερο απαιχτα. Το καλοκαιρι δεν μπορουσα να οδηγησω με ηλιο, μεχρι που τρακαρα, ταβαλλαξα και ησυχασα. Πραγματικα αχρηστο λαστιχο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εξαιτιας μαλακυνσης οχι ηλιου...

Μου εφυγε το αμαξι σε στροφη με 35 χαω (3η χωρις γκαζι) οπου με το ιδιο αμαξι, αλλα λαστιχα και ιδιες συνθηκες μπαινω με 50+ χαλαρα. Εγω φταιω, αλλα δεν παυει να ισχυει το γεγονος οτι τα μαμα ελαστικα του αυτοκινητου μου (continental) γλιστρουσαν μονιμα στον ηλιο απο απριλη μεχρι και οκτωμβρη. Βραδυ οδηγουσα πιο συχνα...

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοιτα εγω γενικα δεν έχω σε εκτιμιση οποιοδήποτε ελαστικο εργοατασιακης τοποθετησης ειτε μιλαμε για αυτοκινητο ειτε για μοτο.

Αλλα απο αυτα που γραφεις εγω δεν βλεπω να εχει κατι κακο το ελαστικο. Ισως απλα το καλοκαίρι να θελει περισσότερο αερα. Επισης μήπως εσυ μιλας για αλλο μοντελο της κοντινενταλ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ta continental έχουν το κακό ότι αν φας γερή λακούβα ανοίγουν στο πλάι. Μιλάμε για μεγάλη ήττα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαλλον ειμαι πλεον αναμεσα στα bridgestone turanza er300 ....................

τα bridgestone τα βαζω γιατι ειχα παλιοτερα τα potenza και ψιλοξερω τι θα αγορασω,πολυ σκληρο ελαστικο,ακαμπτο με θορυβο αλλα τεραστια αντοχη στο χρονο και σκυλι στις κακουχιες (βλ. φορτωμα-καβαλημα πεζοδρομιων-λακουβες κ.λ.π.)

αλλα διαβαζω κακες κριτικες για τα συγκεκριμενα.

Μιχάλη μου, αστέρι μου.....

Βάλε τα ER300 Turanza χωρίς δεύτερη σκέψη.

Επέλεξε δείκτη ταχύτητας Η μόνο.

Τα έχω δοκιμάσει σε 3 διαφορετικές διαστάσεις (185/60R14 σε όχημα αντίστοιχο με το δικό σου αναρτησιακά και κατασκευαστικά, 195/50R15 & 205/55R16).

Το λάστιχο είναι σκυλί, δε μασάει σε χτυπήματα σε γούβες/σαμαράκια κλπ

Δεν έβγαλαν ποτέ «βυζί», δεν σκίστηκαν, δεν στράβωσαν.

Από την 1η μέρα μέχρι και το τέλος έκαναν άψογα τη δουλειά τους, και δεν αναφέρομαι απλά σε μετακίνηση.

Αναφέρομαι και σε οριακή οδήγηση, όπου έδειξαν χαρακτήρα και δε με πρόδωσαν. Πολύ καλά μέχρι το γλίστρημα (βοηθά και το σκληρό πλαϊνό τους), όταν αρχίσουν να γλιστρούν το κάνουν προοδευτικά. Πολύ καλά σε στεγνό, ομοίως και στο βρεγμένο, με πολύ καλή συμπεριφορά και επιδόσεις στο φρενάρισμα!

Είναι ένα 10 με 15% πιο θορυβώδη (τα περισσότερα Bridgestone είναι έτσι) και (ευτυχώς) παίρνουν χαμηλό βαθμό στην οικονομία.

Ευτυχώς γιατί στην πραγματικότητα κανένα λάστιχο δεν βελτιώνει την κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες στο βαθμό που υπόσχεται, αλλά με τα Bridg ξέρω τουλάχιστον πως ο μέτριος βαθμός στην οικονομία/κατανάλωση σημαίνει......κράτημα!!! :)

Σου εγγυούμαι πως αξίζουν τα λεφτά τους.

Προχώρα άφοβα Μιχάλη :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιχάλη μου, αστέρι μου.....

Βάλε τα ER300 Turanza χωρίς δεύτερη σκέψη.

Επέλεξε δείκτη ταχύτητας Η μόνο.

Τα έχω δοκιμάσει σε 3 διαφορετικές διαστάσεις (185/60R14 σε όχημα αντίστοιχο με το δικό σου αναρτησιακά και κατασκευαστικά, 195/50R15 & 205/55R16).

Το λάστιχο είναι σκυλί, δε μασάει σε χτυπήματα σε γούβες/σαμαράκια κλπ

Δεν έβγαλαν ποτέ «βυζί», δεν σκίστηκαν, δεν στράβωσαν.

Από την 1η μέρα μέχρι και το τέλος έκαναν άψογα τη δουλειά τους, και δεν αναφέρομαι απλά σε μετακίνηση.

Αναφέρομαι και σε οριακή οδήγηση, όπου έδειξαν χαρακτήρα και δε με πρόδωσαν. Πολύ καλά μέχρι το γλίστρημα (βοηθά και το σκληρό πλαϊνό τους), όταν αρχίσουν να γλιστρούν το κάνουν προοδευτικά. Πολύ καλά σε στεγνό, ομοίως και στο βρεγμένο, με πολύ καλή συμπεριφορά και επιδόσεις στο φρενάρισμα!

Είναι ένα 10 με 15% πιο θορυβώδη (τα περισσότερα Bridgestone είναι έτσι) και (ευτυχώς) παίρνουν χαμηλό βαθμό στην οικονομία.

Ευτυχώς γιατί στην πραγματικότητα κανένα λάστιχο δεν βελτιώνει την κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες στο βαθμό που υπόσχεται, αλλά με τα Bridg ξέρω τουλάχιστον πως ο μέτριος βαθμός στην οικονομία/κατανάλωση σημαίνει......κράτημα!!! :)

Σου εγγυούμαι πως αξίζουν τα λεφτά τους.

Προχώρα άφοβα Μιχάλη :)

Δεν αξιζουν τα λεφτα τους σε καμια περιπτωση. Πολυ μετριο ελαστικο. Ειδικα στη βροχη ειναι χειριστο. Δεν εχει και διαρκεια στον χρονο.

Εχω γραψει καμποσες δεκαδες χιλιαδες χιλιομετρα με δυο διαφορετικα αυτοκινητα και τα ξερω καλα.

Τα Ρ7 που φοραω τωρα ειναι τρις ανωτερα και δεν τα αλλαζω με κανενα. Αυτα και εαν ειναι σκυλος. Στην 5ετια κρατανε σχεδον το ιδιο με την πρωτη μερα και ας φαινονται ξεραμενα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξέρω αν βγαίνει στη διάσταση που θες αλλά πολύ καλά λάστιχα είναι και τα GOODYEAR EFFICIENT GRIP. Εξαιρετικό λαστιχάκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

"Για δες Μιχάλη μουουουουου, το χάλι μουουουουου" :serenade:

Πρέπει να έχει λαλήσει ο καψερός. Τί ήθελε και τ' άνοιγε το θέμα? :plaf:

Τελικά, ίσως το χειρότερο θέμα για να ρωτήσεις είναι "τί λάστιχα να βάλω"?

Παίζει να το συζητάμε και 5-6 χρόνια χωρίς να βγάλουμε άκρη. :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν αξιζουν τα λεφτα τους σε καμια περιπτωση. Πολυ μετριο ελαστικο. Ειδικα στη βροχη ειναι χειριστο. Δεν εχει και διαρκεια στον χρονο.

Εχω γραψει καμποσες δεκαδες χιλιαδες χιλιομετρα με δυο διαφορετικα αυτοκινητα και τα ξερω καλα.

Τα Ρ7 που φοραω τωρα ειναι τρις ανωτερα και δεν τα αλλαζω με κανενα. Αυτα και εαν ειναι σκυλος. Στην 5ετια κρατανε σχεδον το ιδιο με την πρωτη μερα και ας φαινονται ξεραμενα.

Γιώργαρε, τον συγκεκριμένο τύπο τον έχω δοκιμάσει (πλήρως) σε τρία (εντελώς) διαφορετικά οχήματα.

• Ένα τυπικό segment B, from Korea, 9ετίας, εντελώς παραπλήσιου χαρακτήρα και σχεδίασης με το Starlet. Γόνατα McPherson εμπρός, ημιάκαμπτος πίσω, «μαμά» set up και διάσταση ελαστικών 185/60R14, δείκτη ταχύτητας Η. Τα λάστιχα δούλεψαν πολύ καλά, μείωσαν τον υποστροφικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, έδωσαν καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι. Η πρώτη φουρνιά, έμεινε στο αυτοκίνητο 8 χρόνια (!!!) και όλα αυτά τα χρόνια, με χρήση εντός πόλης και ταξίδια κοκ, δεν έβγαλε ποτέ ένα πρόβλημα το λάστιχο (και νομίζω αυτό είναι το πρώτο που χρειάζεται ο Μιχάλης). Παρόλα αυτά, στο δρόμο ήταν μια χαρά, ακόμα και μετά από 8 έτη, ήταν πιο σκληρό σίγουρα, τόσο σε κοπανήματα όσο και σε πέλμα, αλλά ήταν τουλάχιστον αξιόλογο. Τα λάστιχα αντικαταστάθηκαν με ακριβώς το ίδιο ελαστικό
  • Ένα Ιταλικό Segment C, 20ετίας, με McPherson εμπρός, άκαμπτο με ράβδο Panhard πίσω, Koni-Eibach 3cm, αρκετά αρνητικό κάμπερ εμπρός, αντιστρεπτική από μεγαλύτερο μοντέλο και «βιδωμένο» πίσω άξονα (χαρακτήρας εκ κατασκευής). Ελαστικά 195/50R15, δείκτη ταχύτητας Η. Το αυτοκίνητο έχει πολύ καλό πάτημα, με τοποθέτηση γίνεται ελαφρώς υπερστροφικό αλλά τα λάστιχα πάντα πληροφορούν και λόγω γλυκιάς συμπεριφοράς στο όριο, αφήνουν χρόνο αντιδράσεων. Παρά την «κουτσουροειδούς» χαρακτήρα ανάρτηση και το χαμηλό προφίλ, τα λάστιχα δούλεψαν σωστά με μηδέν (0) προβλήματα
  • Ένα Ιταλικό Segment D, 10(+)ετίας, με διπλά ψαλίδια εμπρός, πολλαπλών συνδέσμων πίσω, «μαμά» set up. Είχα τα ER300 σε διάσταση 205/55R16, δείκτη ταχύτητας Η, για 7- έτη (λόγω λίγων Km ετησίως και πάντα σε γκαράζ κλπ). Επίσης κανένα πρόβλημα (κανένα σκίσιμο, «βυζί», στράβωμα κοκ) και η συμπεριφορά τους ήταν κανονική μέχρι και το τέλος (παρόλο που είχαν εντονότατη φθορά λόγω διαφορετικής σύγκλισης και...μ@λ@κιών στο δρόμο). Για το Κορεάτικο και το συγκεκριμένο, έχω και μάρτυρα από εδώ, να επιβεβαιώσει αν τα αυτοκίνητα κρατούν σωστά ή έκαναν χαζομάρες. Ακόμα και σε βρεγμένο, σε δρόμο σαπουνόπερα (πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα για όσους ξέρουν), το συγκεκριμένο αυτοκίνητο άκουγε κατευθείαν στο turn in παρά την εντονότατη φθορά των ελαστικών, σε αντίθεση με γερμανικό καλό τουρμπάτο, 4κίνητο, με 17άρες και φρέσκα Continental, που έβγαζε απίστευτη ποσότητα μούτρων παρά τις προσπάθειές μου για «τοποθέτηση». Το μέλος μπορεί να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω...... Τώρα, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το δικό μου, φοράει RE002 Adrenalin

Που θέλω να καταλήξω.

Σαφώς και μπορώ να δεχτώ την γνώμη σου για τα λάστιχα, αλλά παίζουν πολύ λόγοι που ευθύνονται στο να μη σου έκατσαν σωστά.

Και με πιθανότερο σενάριο, να μην ταίριαζε στο συνδυασμό αυτοκινήτου/αναρτήσεων ή δείκτη ταχύτητας κοκ

Εγώ τα έχω δοκιμάσει σε διαφορετικές διαστάσεις και τύπους αναρτήσεων και έκαναν τα προβλεπόμενα.

Και μάλιστα, στον τομέα που αναζητά ο Μιχάλης, αξιοπιστία σε βάθος χρόνου, είναι ό,τι καλύτερο.

Ακόμα και σε βρεγμένο, που «το κυνηγάω» το θέμα, δε με έχει προδώσει ποτέ, ακόμα και σε υψηλότατες ταχύτητες. Εμφανίζει λογικό aquaplanning και παρέχει αίσθηση στο τιμόνι για τα μικρογλιστρήματα μικροαναπηδήσεων.

Και αφού έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος με τα λάστιχα στο Κορεάτικο, ίδιο χαρακτήρα με το Starlet του Μιχάλη, θεωρώ πως θα μείνει ευχαριστημένος και ο ίδιος! :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο δεικτης ταχυτητας ειναι ο προβλεπομενος σε σχεση με την τελικη του καθε οχηματος.

Οι αναρτησεις ειναι μεν σε μετρια αλλα αυτο δεν φαινεται να επηρεαζει τα επομενα ελαστικα που εβαλα.

Και στης γυναικας μου το αμαξι που τα φορα ακομη, θα τα πεταξω με την πρωτη ευκαιρια.

Μιλαω για οδηγηση παντα σε επαρχιακο/εθνικο δικτυο με σπορτιφ προς γρηγορους ρυθμους.

Ισως φταιει που τα δικα μου οχηματα ειναι γερμανικα και οχι ιταλικα :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

νομιζω κι`εγω θα ακολουθησω το ενστικτο μου που μου φωναζει να βαλω τα bridgestone.το ξερω πως το θεμα ελαστικου ειναι καπως υποκειμενικο και αναλογως πως θα κατσει στον καθενα ξεχωριστα (εκτος βεβαιως των αντικειμενικων κριτηριων).

τα bridgestone στην μηχανη δεν ηθελα ουτε ζωγραφιστα να τα βλεπω,στο αυτοκινητο ομως ειχα βαλει καποτε τα potenza και ειχα μεινει παρα πολυ ευχαριστημενος,ο συνδιασμος του συγκεκριμενου αυτοκινητου και του τροπου οδηγησης μου δεσανε πολυ με αυτα τα λαστιχα (εκτος των χειροφρενων-εκει τα μισελεν που ειχα πιο πριν ηταν μανουλα σ`αυτο τον τομεα) ,ετσι σκεφτομαι πως αν εστω και λιγο τα turanza κρατανε κατι απο τον χαρακτηρα και την αιγλη των παλιων potenza δεν θα το μετανοιωσω για αυτη μου την επιλογη.

Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ για τις γνωμες που καταθεσατε στο θεμα μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Turanza με Potenza εχουν τρομερες διαφορες και δεν εχουν αντικαταστησει τα μεν τα δε.

Οι Ελληνικοι δρομοι θελουν μαλακο σχετικα λαστιχο, κατι που τα Turanza δεν ειναι.

Απο την στιγμη που δεν τα θες σε μοτο, και καλα κανεις, γιατι να τα θες σε αυτοκινητο που κανει λιγα χιλιομετρα τον χρονο ;;;

Στην θεση σου θα κοιταζα κατα σειρα : Michelin Energy Saver+, Dunlop Blueresponse, Continental Premium contact, Pirelli P1

Στα λαστιχα δεν κανουμε οικονομια γιατι ο φαναρτζης ειναι ακριβοτερος απο την διαφορα τιμης.

Τροποποιήθηκε από τον PaNick

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξέρω ρε παιδιά, σέβομαι και εκτιμώ την άποψη του Γιάννη που είναι γνώστης και οδηγός με εμπειρία αλλά έχω κι εγώ τα Turanza ER300 σε Toyota Corolla 1300cc 1995

Δυστυχώς τα λάστιχα είναι για μένα ακατάλληλα για ένα τέτοιο Γιαπωνέζικο ελαφρύ old school αυτοκίνητο. Δεν ζεσταίνονται ποτέ, δεν δουλεύουν ποτέ σωστά. Πιθανώς θα κρατήσουν για 150.000km δεν διαφωνώ, έχω δει ταρίφα να πίνει νερό στο όνομα τους για αυτό το λόγο.

Χτες συγκεκριμένα κόντεψα να έχω άσχημο ατύχημα σε βρεγμένο καγτηφορικό δρόμο στον οποίο έκανα πατινάζ για 20 μέτρα μέχρι να καταφέρω και με τη χρήση του χειρόφρενου τελικά να σταματήσω το αυτοκίνητο λίγο πριν βγω αέρα στην διασταυρωση!!! Απλά τύχη.

Τα Γιαπωνέζικα εκείνης της εποχής ήταν τραγικά σε στήσιμο (ας μην τα ρίχνουμε όλα στο λάστιχο), πράγματι δεν πατάνε όπως πρέπει στο δρόμο (φαντάζομαι το ίδιο περίπου θα ισχύει για το starlet του Μιχάλη) συνεπώς ένα σκληρούτσικο τουριστικό λάστιχο είναι λάθος. Κι εγώ πρέπει να τα πετάξω σύντομα απο πάνω αυτά τα λάστιχα, απλά το μετακινώ ελάχιστα το αμάξι και το αναβάλλω προς το παρόν.

Μιχαλη μου, αν θες πριν ρίξεις τα λεφτάκια σου, έλα να σε πάω μια βόλτα με το corolla, να το πας κι σύ μια βολτα να καταλάβεις τι έννοώ. Το αυτοκίνητο στο βρεγμένο σπινιάρει τη τρίτη για να καταλάβεις και όχι δεν έχω βάλει turbo επάνω!!

Δείκτης Η δεν νομίζω να ταιριάζει δυστυχώς, θα πρότεινα δείκτη Τ και μαλακό λάστιχο.

Σκέψου καλά για Michelin, ίσως επειδή είναι μαλακά βοηθήσουν στην περίπτωση να δουλέψει λίγο το αμάξι.

Και σημείωση: Πλέον τα λάστιχα που φοράω είναι 5ετίας αλλά απο την αρχή και ολόφρεσκα δεν δούλεψαν σωστά πάνω στο αυτοκίνητο.

Επιπλέον tip: Πολύ καλά λάστιχα και value for money είναι τα Αμερικάνικα BF Goodrich. Στη διάσταση που λες πρέπει να παίζουν στα 190-200€

Τροποποιήθηκε από τον TC-drift

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αγαπητέ Βαγγέλη, όπως έγραψα και στον κρητίκαρο πιο πάνω, κάθε διαφορετικό αυτοκίνητο μπορεί να δώσει άλλη συμπεριφορά κ συμπεράσματα.

Γιαυτό κ έγραψα αναλυτικά τους συνδυασμούς από τους οποίους έχω πλήρη δεδομένα κ μπορώ να βγάλω συμπεράσματα.

Αυτό που ίσως πλησίαζε το starlet είναι το Getz, δεν μπορώ κα είμαι βέβαιος κ πάλι.

Michelin πάντως δε θα έβαζα ποτέ.

Σαπουνόπερες δε βλέπω, είναι κ ευαίσθητα στους.....τέλειους δρόμους της Ελλάδας :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μιας και αρχίσατε όλοι ας πω και εγώ την εμπειρία μου...

toyota corolla 1998 και του φοράω εδώ και 8 μήνες με 20.000 τα continental contipremiumcontact 2... λες και τα έβαλα χθες! έχω πάθει την πλακάρα μου με τα λάστιχα και δεν τα αλλάζω με τίποτα! έχουν φάει τρελό ζόρισμα ειδικά σε στεγνό και ποτέ δεν με πέταξαν μόνο προοδευτικά έχαναν όταν το παράκανα... είναι δουλεμένα σε επαρχιακούς δρόμους με κλειστά στροφιλίκια αλλά περισσότερο στην εγνατία! τα έχω χιλιοδοκιμάσει με 170+ σε στροφές χωρίς να παραπονεθούν ιδιαίτερα.. δεν πιάνονται πουθενά! από θέμα θερμοκρασίας την έχουν πολύ γρήγορα κάτι που με ευχαριστεί και έχω ''λάστιχο'' πολύ νωρίς ( π.χ. για φρενάρισμα )... τώρα στο βρεγμένο είναι επίσης εκπληκτικά και υπό πίεση αρκετή δεν παραπονέθηκαν (ευτυχώς).. έχω εντυπωσιαστεί με τα ελαστικά και δε κλαίω το παραμικρό ευρώ που έδωσα... ααα και κάτι τελευταίο, νομίζω πως θα τα έβαζα στα μαλακά ελαστικά και λόγο που πιάνουν θερμοκρασία τσακ μπαμ αλλά και λόγο φθοράς...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βαγγελη, τα μαλακα μισελεν energy ειναι εντυπωσιακα τους πρωτους μηνες χρησης. Μετα εχουν μια κατακορυφη πτωση στην αποδοση. Μακρια...

Δυστυχως για την μισελεν, μετα απο τα pilot exalto 2 ηρθε το χαος (κατα την αποψη μου).

μιας και αρχίσατε όλοι ας πω και εγώ την εμπειρία μου...

toyota corolla 1998 και του φοράω εδώ και 8 μήνες με 20.000 τα continental contipremiumcontact 2... λες και τα έβαλα χθες! έχω πάθει την πλακάρα μου με τα λάστιχα και δεν τα αλλάζω με τίποτα! έχουν φάει τρελό ζόρισμα ειδικά σε στεγνό και ποτέ δεν με πέταξαν μόνο προοδευτικά έχαναν όταν το παράκανα... είναι δουλεμένα σε επαρχιακούς δρόμους με κλειστά στροφιλίκια αλλά περισσότερο στην εγνατία! τα έχω χιλιοδοκιμάσει με 170+ σε στροφές χωρίς να παραπονεθούν ιδιαίτερα.. δεν πιάνονται πουθενά! από θέμα θερμοκρασίας την έχουν πολύ γρήγορα κάτι που με ευχαριστεί και έχω ''λάστιχο'' πολύ νωρίς ( π.χ. για φρενάρισμα )... τώρα στο βρεγμένο είναι επίσης εκπληκτικά και υπό πίεση αρκετή δεν παραπονέθηκαν (ευτυχώς).. έχω εντυπωσιαστεί με τα ελαστικά και δε κλαίω το παραμικρό ευρώ που έδωσα... ααα και κάτι τελευταίο, νομίζω πως θα τα έβαζα στα μαλακά ελαστικά και λόγο που πιάνουν θερμοκρασία τσακ μπαμ αλλά και λόγο φθοράς...

Στο νερο ειναι αριστα.

Το θεμα θερμοκρασιας το παραεχουν δυστυχως. Προσεχε τα πολυ το καλοκαιρι με τον ηλιο.

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+1 ακόμα εδώ για να επιβεβαιώσω τις απόψεις για τα energy..

Τα λάστιχα δεν είχαν καμία αντοχή στο χρόνο.. Βεβαια οι λαστιχαδες δεν το δεχονται αυτο και εξακολουθουν να τα προτεινουν πρωτα πρωτα!!

Τα ειχαμε σε τρια αυτοκινητα τα michelin και στα τρια τα ιδια

Επίσης θα επιβεβαιώσω τα λεγόμενα του Γιάννη-Ksino για τα bridgestone... Εχω κανει πολλες βολτες μαζι του(ναι ναι, καλα να τα παθω :-Ρ :-) ) με πολλα αυτοκινητα και εχουμε δει καποια πραγματα.... Υπαρχουν και φωτογραφιες απο τα,σχεδον, ημισλικ er300 του που το προηγουμενο βραδυ κρατουσαν αψογα το αυτοκινητο στο δρομο!

Τα Er300 τα εχουμε στο οικογενειακο αυτοκινητο και παρ' ολο που ειναι ηδη 10 χρονια πανω, κρατανε πολυ καλα για την ηλικια τους.

Βεβαια δεν εχουν πολλα χιλιομετρα στη πλατη τους μιας και το αυτοκινητο κινειται ελαχιστα...

Υπαρχει σοβαρό ενδεχομενο να ξαναμπουν τα ιδια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξεχνάς Μιχάλη, κάτσε να ρωτήσω και το αδέρφι, να σου πω τι παίζει, και σε τι καλύτερη τιμή για το δικό σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα