Jump to content
klaipelas

Αγορα mega scooter -Maxsym 400

Recommended Posts

Σε λιγο χρονο προοριζομαι για την αγορα και ενος mega scooter εκτος απο το παπι που εχω το οποιο και θα παραμεινει στη κατοχη μου. Αρχικα προοριζομαι εχοντας διαβασει αρκετα στο maxsym 400 μοντελο '12 με cbs και το ανωτατο χρηματικο ποσο που μπορω να διαθεσω ειναι 3500 ευρω. Το ξερω οτι αρκετοι θα με παροτρυναν για την αγορα μηχανης πχ vstrom 650 (οπως και ο αδερφος ως κατοχος) αλλα με βολευει πολυ για τις καθημερινες μου αγορες και τις οχι και τοσο συχνες εξορμυσεις καθως και οτι μπορει να ανεβαινει ευκολα η συζυγος και να βαζω και τη μικρη. Και το κυριοτερο ολων θα γλυτωσω απο τη γκρινια του τυπου τι τη θες εσυ τωρα τη μηχανη κ.α. Παρακαλω θα ηθελα να ακουσω τις δικες σας προτασεις καθως και οτιδηποτε εχει να κανει με το μοντελο που ενδιαφερομαι. Κοιτουσα και το sym gts f4 300 abs αλλα εχει μικροτερες ροδες και το 400αρι θα πηγαινει πιο ξεκουραστα με διπλο ατομο.

Τροποποιήθηκε από τον klaipelas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Για τον σκοπό που το θέλεις θα σε βολέψει και με το παραπάνω. Δεν θυμάμαι όμως καλά να σου πω για ένα θέμα που είχε με την πίσω ανάρτηση (έβρισκε νομίζω σε κάποιο σημείο). Κάποιος που το έχει μπορεί να σου πει γι' αυτό το θέμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου καλησπερα,

Το σκουτερ που θελεις να αγορασεις ειναι εξαιρετικο,ισως το καλυτερο Value for Money της αγορας.Ειμαι στην ιδια οικογενειακη κατασταση με εσενα και ειμαι & εγω κατοχος mega scooter και σε καταλαβαινω απολυτα.

Το ποσο που διαθετεις ειναι αρκετα μεγαλο και θα μπορεσεις να βρεις αξιολογο μηχανακι.

Go for it λοιπον, και ειμαστε εδω για οποιαδηποτε βοηθεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σας ευχαριστω παιδια για τις συμβουλες σας. Αν ολα πανε καλα μετα το Πασχα ανεβαινω Αθηνα η οπουδηποτε αλλου για την αγορα της. Αν υπαρχει καποιος κατοχος να μου πει καποια πραγματα θα το εκτιμουσα ιδιαιτερως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το downtown το είδες καθόλου; Τώρα που βγήκε και το καινούργιο θα έχει καλές ευκαιρίες σε μεταχειρισμένο απ το προηγούμενο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν εχεις κολλήσει για την αγορά scooter (κακώς κατά την άποψη μου) αλλά το πέρνω σαν δεδομένο, για ποιον λόγο θέλεις mega scooter και όχι ένα απλό scooter για τις μετακινήσεις σου μέσα στην πόλη που λες; Ένα symphony 150 μια χαρά θα σε βόλευε για αυτά που λες ότι θέλεις... Και θα σου έβγαινε και πολύ φθηνότερο στα πάντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν είναι λίγο...μαούνα;Αρκετός όγκος πιστεύω.Το έχω δει από κοντά στο δρόμο και είναι σαν τα mega scouter της suzuki.Τσέκαρε πάντως το downtown γιατί και λιγότερα τέλη θα έχεις (300cc) και μην νομίζεις οτι η διαφορά στο γκάζι θα είναι μεγάλη.Είναι πιο μαζεμένο με εξίσου καλούς χώρους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλή επιλογή, προχώρα άνετα.

Απλά αν πάρεις μεταχειρισμένο που προφανώς τέτοιο κοιτάς με τα χρήματα αυτά έλεγξέ το καλά σε συνεργείο εξουσιοδοτημένο.

Το μόνο μειονέκτημά του για μένα είναι τα σχετικά ακριβά λάστιχά του που κοστίζουν κανά 220άρι αν θυμάμαι καλά.

Κατά τα άλλα μια χαρά είναι.

Μικροπροβληματάκια έχουν παρουσιαστεί σε τρόμπα νερού, κάτι στα όργανα, αλλά έχουν φτιαχτεί από όσο έχω πληροφορηθεί στην εγγύηση και όλα καλά.

Αν δεν σε ευχαριστούν οι πίσω αναρτήσεις δύσκολα θα βρείς να τις αλλάξεις.

Προτίμησε με ABS για ευνόητους λόγους.

Στρίβει,φρενάρει, ταξιδεύει άψογα.

Προσωπικά θα το είχα ως υποψήφιο και δεν το λέω εύκολα αυτό μετά το SH πούναι βέβαια άλλου στυλ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ουπς, τώρα το είδα. Με το συγκεκριμένο έχω κάνει ταξίδι, δικάβαλος μάλιστα, έως Κομοτηνή. Θεσσαλονίκη πρώτα, και μετά για επάνω. Ταχύτητες 120-130+ στο δρόμο. Τα αμορτισέρ δεν βρίσκουν πουθενά. Βασικά είσαι πολυθρονάτος. Την ίδια διαδρομή την είχα κάνει με το XT660R που είχα, με σέλα τζελ, ψηλό ανεμοθώρακα, αλλά το σκούτερ με πήγε ανετότατα. Μες στην πόλη, επειδή έχει ψηλά τους καθρέφτες θα περνάς σχεδόν παντού, μόνο θέμα με κάποια SUV και κάποια καινούργια μοντέλα που έχουν λίγο υπερυψωμένους καθρέφτες. Κατανάλωση μέσα στην πόλη παίζει 5-5,5 λτ/100 χλμ. Ανάλογα και τα κιλάκια σου εγώ που τα έχω ολίγον παίζω στην ψηλή κατηγορία, άλλοι MaxSymορίτες παίζουν στην μικρότερη, αλλά βέβαια και η χρήση στον δεξιό καρπό. Το έχω 2 1/2 χρόνια και έχω κάνει 46000 χλμ~. Προβλήματα "0". Μέ ένα καλό λαστιχάκι θα ακολουθείς μεγαλύτερες μοτ-τες σε στροφιλίκια, κάποιοι εδώ μέσα το έχουν δει το έργο... Στην κίνηση όταν μάθεις τον όγκο του, γιατί άλλο δείχνει και άλλο όταν το οδηγήσεις και το μάθεις, θα παίζεις μαζί του. Φρένα πάρα πολύ καλά, ίσως και καλύτερα από κάποιες μοτ-τες... Αν μπορείς να βρεις και ABS, ακόμη καλύτερα. Το DownTown είναι πολύ καλό σκούτερ, αλλά πρέπει να δεις αν σε βολεύει η θέση οδήγησης, είναι κάτι ανάμεσα σε καναπέ και σκουτερόπαπο, εμένα δεν με βόλεψε, και δεν έχει και ρυθμιζόμενο μαξιλαράκι στην μέση. Ένα μείον που θα έλεγα, είναι ότι στα ταξίδια δικάβαλος, κάπου σε κάποιες ανηφόρες το γκαζάκι του το θέλει λίγο παραπάνω, εκτός αν δεν κάνεις συχνά ταξίδια, οπότε μην σε απασχολεί και ιδιαίτερα. Για την κατανάλωση που ανέφερα, έχω δει και κάτω από 4λτ/100 χλμ, με ταχύτητες 100-110 χλμ όταν πηγαίνουμε βόλτες κομβόι. Συνήθως στα ταξίδια παίζει 4-4,4 λτ/100 χλμ για ταχύτητες μέχρι 140 χλμ... Στο ταξίδι που έκανα, είχα φορτώσει την μπαγκαζιέρα (52λτ), φουλ από κάτω από την σέλα (παίρνει 2 φουλ φέις κράνη) και μια βαλιτσούλα στα πόδια μαζί με την σύζυγο. Μέχρι 3500 € θα βρεις και με ABS. Αυτά προς το παρών, ότι θες ρωτάς. Πιστεύω όταν κάνεις την αγορά και ξεκινήσεις βόλτες, να δεις που θα το ευχαριστηθείς...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολυ ομορφο και εγω μπαγαζιερα θα βαλω σιγουρα. Κοιταω με abs η με cds το εχω οδηγησει και μου αρεσε πολυ. Σε ευχαριστω πολυ Στησιλαε για αυτα που εγραψες απο προσωπικη σου εμπειρια ως κατοχος. Αν ολα πανε καλα πιστευω μεχρι το καλοκαιρι να το εχω αγορασει. Σας ευχαριστω ολους.

Τροποποιήθηκε από τον klaipelas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα ετοιμάζομαι να βάλω και χούφτες, και μια ωραία ιδέα που έκανε Symφορουμίτης, με φωτισμό κάτω από τα χερούλια του συνεπιβάτη. Ότι θες ρωτάς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν λες να βάζεις πάνω την μικρή, πόσο μικρή εννοείς? Θεωρώ έγκλημα να βάζουμε παιδιά στο μηχανάκι...άλλο που το βλέπουμε συνέχεια γύρω μας εδώ στο Ελλαδιστάν.

Για το μηχανάκι.. προχώρα το. Το έχει φίλος είναι διαμάντι. Προσωπικά πέρασα λίγους μήνες από GTS300i και άμα σου πω τι ταξίδι έκανα και πόσο φόρτωμα του έριξα δεν θα το πιστεύεις.... κιχ δεν έκανε! Πολύ αξιόλογα μηχανάκια ο ταϊβανέζος.

Τροποποιήθηκε από τον vdik

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είμαι υπέρ των mega scooter και αν δεν με έτρωγε ο κώλος μου κάθε άνοιξη, δε θα άλλαζα ποτέ το majesty 400 που είχα.

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αν κινείσαι πάνω από 70% σε πόλη, τότε δες κανένα πιο μαζεμένο αυτοματάκι γιατί μηχανή με 200+ κιλά, θα σε κουράσει και θα κουραστεί η ίδια. Τα mega scooter όχι ότι δεν κάνει για πόλη, αλλά είναι περισσότερο φτιαγμένο για να κινείται με ταχύτητες 70-120.

Το μεγάλο βάρος τους επιβαρύνει το σύστημα μετάδοσης σε συχνά σταμάτα-ξεκίνα.

Και πάλι λέω ότι δε θα πει όχι στην πόλη αλλά είναι πιο εύκολο για εκτός.

Όσον αφορά το MAXSYM, είναι πολύ όμορφο για μένα, έχει τρομερούς χώρους και από ότι μας έχει αποδείξει η sym, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα από θέμα αξιοπιστίας κτλ.

Βουρ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα