Jump to content
Sign in to follow this  
Antrikos7

Βοηθεια για αγορα z750

Recommended Posts

Καλημερα παιδες..

Ειμαι 22 και σκεφτομαι να αναβαθμιστω στα κυβικα :P

Μεχρι τα 19 μου ειχα ενα zetaki στα 150 κυβικα και ως τωρα αυτοκινητο.

Τωρα λεω να παρω ενα z750 και θελω την γνωμη σας για το πιο μοντελο να παρω γιατι απ οτι εψαξα απο το 2007-2008 και μετα αλλαζει. Ειναι δυνατο μηχανακι? Ειναι αξιοπιστο? και γενικα την γνωμη σας.

Ευχαριστω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τωρα το βγαζω για απεριοριστο πιστευω μεχρι τελος απριλη θα το χω. Οπως και με την μηχανη καπου εκει την θελω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να έχει βρωμήσει ο τόπος, μάλλον αξιόπιστο θα είναι. Και δυνατό (750, 4κυλινδο). Το κυριότερο είναι αν γουστάρεις τι μηχανή, αλλά καλό θα ήταν να μας πεις και τη χρήση που θα κάνεις για να σου πούμε αν είναι η κατάλληλη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι σωστα. Το θελω και για μεσα στην πολη και για καμια γκαζια στην εθνικη καμια κυριακη. Γι αυτο διαλεξα γυμνο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα και απο εμένα.

Απο τις ερωτήσεις που κάνεις καταλαβαινω οτι δεν το έχεις οδηγήσει.

Θα σου απαντήσω ως κατοχος για 3μιση χρονια οτι είναι πολύ δυνατη μηχανη με πολύ ροπη που την βγαζει σχετικα νωρις.

Αν καβαλησεις ενα θα σου φανει βαρυ, και ειναι βαρυ. Αν σου πλαγιασει σταματημενη, δεν μαζεβετε. Παρολλα αυτα σε κινηση (απο τα 5-10 χλμ φαινεται πουπουλο)

Είναι πολυ πιθανό να μην σε βολέψει για αυτο που θες να κανεις.

Ειναι πολυ περισσοτερο μια μηχανη για να γραφεις χιλιομετρα σε βολτες παρα μια μηχανη πολης.

Δεν σου κρυβω οτι με φοβιζει η μεταβαση που πας να κανεις γιατι ειναι μεγαλη, μεγαλυτερη απο οτι νομιζεις σιγουρα (στο γραφω τελειως φιλικα και ας μην σε ξερω).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε ευχαριστω για την απαντηση. Οντως δεν εχω οδηγησει ζ750 αλλα ειχα για 3 βδομαδες το vstrom 1000.. Πιστευω δεν ειναι το ιδιο.. και θα ηθελα να μου πειτε τις διαφορες στο παλιο πχ 2004-2007 απο το καινουριο > 2008.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οταν λες γκαζια καμια κυριακη στην εθνικη τι εννοεις? να ξερεις οτι ο αερας δερνει μετα τα 140 στα γυμνα, αν θελεις να γκαζαρεις με περισσοτερη ανεση και λιγοτερη κουραση πανε σε κατι με φερινγκ, βεβαια το γυμνο ειναι πιο μπανικο απο ενα με μισο φερινγκ αλλα λιγοτερο πρακτικο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το er ειναι αυτό που θες. Και πιο ομαλό και πιο οικονομικό σε όλα του.

Τώρα εάν θες οπωσδήποτε το z πάρτο αλλά μη σου περάσει λεπτό από το μυαλό να κάνεις καγκουριά έξω από τη καφετέρια :rotfl: .

Και εξοπλισμό ΠΑΝΤΑ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το er ειναι αυτό που θες. Και πιο ομαλό και πιο οικονομικό σε όλα του.

Τώρα εάν θες οπωσδήποτε το z πάρτο αλλά μη σου περάσει λεπτό από το μυαλό να κάνεις καγκουριά έξω από τη καφετέρια :rotfl: .

Και εξοπλισμό ΠΑΝΤΑ.

Θελεις να εξηγησεις λιγο γιατι το er ειναι αυτο που ψαχνει? Θα τον καλυψει απο αποψη γκαζιου η απο αποψη ανεμοκαλυψης?

Προφανως και το er θα του φανει πυραυλος μετα το παπι για να σε προλαβω, αλλα τι σχεση εχει με το z?

Τροποποιήθηκε από τον Νικολακης_Husq

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μέσα στην πόλη που θέλει να γυρνάει, τί χρειάζεται την παραπανήσια δύναμη? Και σε ανοιχτό δρόμο το er στέκεται αξιοπρεπώς. Ύστερα δεν ξέρω την οικονομική κατάσταση. Μακροχρόνια το z θα βγει πιο ακριβό (service, βενζίνες). Δεν ξέρω τι παίζει με τις ασφάλειες, τα τέλη είναι ίδια. Δεν θα πρότεινα ένα τόσο δυνατό μηχανάκι για πρώτο μεγάλο και για αυτή τη χρήση. Το er ειναι μια σταδιακή αναβάθμιση. Έχω παράδειγμα παιδιού που από 100cc πήγε σε Tuono για την ιδια ακριβώς χρήση. Μην τα πολυλλογώ, ψάχνει να το ξεφορτωθεί. Δεν λέω ότι θα γίνει το ίδιο. Απλώς λέω.

Τροποποιήθηκε από τον protlouk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μέσα στην πόλη που θέλει να γυρνάει, τί χρειάζεται την παραπανήσια δύναμη? Και σε ανοιχτό δρόμο το er στέκεται αξιοπρεπώς. Ύστερα δεν ξέρω την οικονομική κατάσταση. Μακροχρόνια το z θα βγει πιο ακριβό (service, βενζίνες). Δεν ξέρω τι παίζει με τις ασφάλεις, τα τέλη είναι ίδια. Δεν θα πρότεινα ένα τόσο δυνατό μηχανάκι για πρώτο μεγάλο και για αυτή τη χρήση. Το er ειναι μια σταδιακή αναβάθμιση. Έχω παράδειγμα παιδιού που από 100cc πήγε σε Tuono για την ιδια ακριβώς χρήση. Μην τα πολυλλογώ, ψάχνει να το ξεφορτωθεί. Δεν λέω ότι θα γίνει το ίδιο. Απλώς λέω.

Με αυτη τη λογικη δεν χρειαζεται τιποτα παραπανω απο παπι μες στην πολη. Και το "στεκεται αξιοπρεπως" με το "καμια στην εθνικη για ξεκ@υλωμα" απεχει αρκετα.

Οπως επισης απεχει ενα παπι 100cc με ενα zet 150cc, οπως απεχει το z με το tuono...

Τεσπα, συμφωνω με τα υπολοιπα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδες αν ηθελα καθαρα γκαζια σκεφτομουν το r6 αν και με αυτο δεν θα τα πηγαινα και τοσο καλα γι αυτο κατεληξα στο ζ750..

Ειναι ενα γυμνο μηχανακι οχι σκυφτο και επειδη θα το κυκλοφορω και εντος και εκτος πολεως το θεωρησα καλυτερο..

Οσο για τα γκαζια με το που το παρω δεν θα το λυσαξω.. Οπως ειπα ειχα και το vstrom για λιγο αλλα νταξει δεν με τρελανε..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μέσα στήν πόλη καίει τον κώλο του,

παραεξω είναι απλά απολαυστικο.

Από τα πιό αξιόπιστα μοντέλα τής εταιρίας με κόστος συντήρησης τετρακύλινδρου...

Τροποποιήθηκε από τον nikolas fmx

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε ευχαριστω για την απαντηση. Οντως δεν εχω οδηγησει ζ750 αλλα ειχα για 3 βδομαδες το vstrom 1000.. Πιστευω δεν ειναι το ιδιο.. και θα ηθελα να μου πειτε τις διαφορες στο παλιο πχ 2004-2007 απο το καινουριο > 2008.

Σωστα επισυμανεις οτι το Vstorm δεν εχει σχεση με το Ζ. Καμια ομως... το καθενα κανει κατι διαφορετικο

Το μοντελο 2004-2006 ειναι πιο αποτομο, εχει ξεσπασματα, ειναι πιο δυνατο απο το επομενο (7-8 αλογα) και ειναι πιο ομορφο σε αντιθεση με οσα λεει ο modeoner :shades:

Το μοντελο 2007-2012 ειναι πιο ομαλο, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν εχει αρκουδογκαζο. Το κατεβασαν λιγο σε αλογα για να μειωθουν οι κραδασμοι απο το προηγουμενο.

Θα βρεις και μερικα με ABS. Ειναι πιο βαρυ αν θυμαμαι καλα κατα 10 kg περιπου, εχει καλυτερο μπροστινο και λιγο καλυτερο αμορτισερ πισω.

Και στα 2 μοντελα το πισω αμορτισερ ειναι γτπ.

Το 2012 βγηκε και η εκδοση Z750 R που μοιζει με το απλο μοντελο του 12 αλλα εχει καλυτερη αναρτηση (μπρος πισω) καλυτερα φρενα, καλυτερο ψαλιδι.

Α και που σε ειδικα στο 2004-2006 η πισω αναρτηση ειναι ΓΤΠ, το ξαναλεω :bash: (οι σφυριες πανε προς την kawasaki, ηθελε να το σπρωξει σε εξωφρενικα χαμηλη τιμη για την εποχη και εκοψαν λεφτα απο εκει)

Τροποποιήθηκε από τον padelis250R

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στα 24 δεν βγαζουν απεριοριστο;

στα 24 βγαζεις αν δεν εχεις προηγουμενο διπλωμα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στα 24 δεν βγαζουν απεριοριστο;

αν έβγαλε το α2 στα 20 μπορει να το αναβαθμίσει στα 22(γενικά α2+2 έτη)

αν δεν έχει τίποτε τότε απεριόριστο στα 24

edit: damn I'm late

Τροποποιήθηκε από τον shattered

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στα 24 βγαζεις αν δεν εχεις προηγουμενο διπλωμα...

Στα 22 βγάζεις Α εάν έχεις για 2 χρόνια το Α2 (στα 20 Α2 δηλαδή και στα στα 22 Α).

εντιτ: απαντήσαμε μαζι;p

Τροποποιήθηκε από τον grigor1s

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για να βγαλει Α στα 22 θα πρεπει να εχει Α2 απ τα 20

αν εχει μονο Α1 παει στα 24,οχι;

:grin:

Τροποποιήθηκε από τον John247

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν εχει μονο Α1 παει στα 24,οχι;

:grin:

Θα πρέπει να περιμένει για 24 η να πάει σε Α2 και να βολευτεί εκεί, η μετάβαση στο Α προϋποθέτει κατοχή Α2 επι διετία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου να ξερεις μεσα στην πολη τα 4κυλινδρα και ανεβαζουν θερμοκρασιες και καινε πολλη βενζινη. Εχουν μοτερ πανω-κατω φτιαγμενα οπως των SS αλλα λιγο πιο ηρεμα, ολα τα γυμνα και το fazer και το cb και το gsr (σου αναφερω μερικα αντιστοιχα αλλης μαρκας). Ενα αλλο μειονεκτημα με τα γυμνα ειναι η κακη αεροδυναμικη, αυτο ανεβαζει την καταναλωση και, με πανω απο 140-150χλμ θα σε χτυπαει πολυ ασχημα ο αερας και δε μπορεις να ταξιδεψεις ευχαριστα, θες ζελατινα θες fairing κτλ. Οσον αφορα το αν ειναι απροβληματιστο, ως επι το πλειστον ειναι, αφου ειναι ιαπωνας, ο ιαπωνας δε σπαει δε χαλαει και δε σου ερχεται ο κουκος αηδονι, ειναι νομος. Τα λαδια του να του βαζεις καθε το πολυ 3000χλμ, να βαζεις ποιοτικο ημισυνθετικο λαδι και το μηχανακι θα ειναι κομπλε. Επισης, γενικως δυνατο ειναι, εχει μια 235χλμ περιπου τελικη, γκαζι εχει αφου ειναι 750cc 4κυλινδρο, αλλα μην το συγκρινεις με SS 600ρια και πανω, ειναι πολυ πιο δυνατα και γρηγορα. Πχ CBR600 (δε θα σου πω R6 οπως βλεπεις, αναφερω κατι πιο ηρεμο) απεναντι σε Z1000 σε κοντρα το CBR κερδιζει. Πανω-κατω το γυμνο ειναι για τη "φουμα" και για κανενα καψιματακι σε φαναρια κτλ. Το Ζ750S το ντυμενο το εχεις δει? Αρκετα πιο ανετο σε ταξιδι. Υπαρχει και το Ζ300 που βγηκε τωρα τελευταια αν θες κατι εξισου ομορφο και πιο οικονομικο, 2κυλινδρο, ευελικτο για μεσα στην πολη, και το ταξιδακι σου θα πας εννοειται και με το γκαζι του. Αν θες τοσα πολλα κυβικα και παλι γυμνο, τσεκαρε και το Ζ800, εχει βγει τρικυλινδρο για λιγη περισσοτερη οικονομια (οχι τρελη διαφορα αλλα απ το τιποτα!) και λιγοτερες θερμοκρασιες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σταματηστε να του προτεινετε παπουδιερες,καυλαντα θελει να κανει το παιδι.Παρε το Ζ αγορι μου να γουσταρεις,αλλα με προσοχη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και γω ειμαι της αποψης να το παρεις, αν δεν σου κανει το πουλας, και γω ετσι εκανα, γουσταρα τετρακυλινδρεο και το πηρα, δεν εχω οδηγησει Ζ αλλα οταν πηρα το δικο μου δε δυσκολευτηκα να το οδηγησω, ειμαι ακομα στην αρχη βεβαια αλλα σε χαμηλες στροφες που το παω δεν με φοβιζει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα