Jump to content
Sign in to follow this  
vittorio

SS 1000+cc εν έτει 2015

Recommended Posts

Αν δεν κάνω λάθος, οι κανόνες στα WSBK είναι κομμένοι και ραμμένοι σχεδόν στα μέτρα της ducati (που απαιτεί απο τα δικύλινδρα μάξιμουμ 1200 κυβικά). Για αυτό και η Panigale R δεν ανέβηκε σε κυβικά όπως η απλή που έγινε 1299. Ήδη έχει πουσάρει πάρα πολύ τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας των V2, στη superleggera, 210 περίπου άλογα απο δύο κυλίνδρους 1199 κυβικών είναι σοβαρό κατόρθωμα. Το θέμα είναι ότι ο δικύλινδρος, έχει κάποια όρια κατασκευαστικά, και ήδη η Ducati τα ξύνει. Βέβαια, αυτό έκανε και παλαιότερα, με το μοτερ του 1198, του 1098... Για να πάρει και άλλα άλογα, πρέπει να πάρει στροφές κιόλας. Για αυτό ο δικύλινδρος της τελειώνει κάπου στις 12μιση (;)

Είναι ενδιαφέρουσα η προσήλωση της όμως, αρχικά διότι είναι κινητήρας-σταθμός για την ίδια, αφετέρου διότι τον έχει πουσάρει πάρα πολύ και δείχνει το που μπορεί να φτάσει. Αλλά ναι, θα έχει όρια. Θα δούμε που θα παει. Αρχικά βέβαια, κάνει την κίνηση με το μονοκοκ πλαίσιο που έριξε πολύ το βάρος. Αντίστοιχη κίνηση, είχε κάνει και η Norton στο παρελθόν, όπου συμμετείχε με τη δικύλινδρη commando η οποία έχανε πολύ σε άλογα από τον ανταγωνισμό (-25), και εφάρμοσε σασί μονοκοκ και πήρε και τίτλους.

Εγώ πάντως θέλω να τη δω να μετακινείται στο V4, κρατώντας όμως και το δικύλινδρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Υ.Γ. Πολύ ενδιαφέρων έχει να δούμε τι θα κάνει και η Ducati που πλέον η εμμονή της με τα δικύλινδρα τείνει να γίνει ξεπερασμένη εώς και γραφική

Η R1M δεν ειναι ουτε το ελαφρυτερο ,ουτε το δυνατοτερο ,ουτε το τεχνικοτερο μηχανακι στην κατηγορια.

10 κιλα βαρυτερη απο την 1199r

5-6 αλογα λιγοτερα απο την 1199r

32 nm μικροτερη ροπη απο την 1199r

96480161A-2.jpg

Εαν και οταν η γιαμαχα η ο οποιοσδηποτε αλλος ,βγαλει SBK με specs που θα το κανουν

10 κιλα ελαφρυτερο απο την 1199r,

5-6 αλογα δυνατοτερο απο την 1199r

32nm μεγαλυτερη ροπη απο την 1199r

και τη μιση τεχνολογια της 1199 r

τοτε δικαιως να ασκηθει κριτικη στους τεχνικους της για γραφικοτητες και ξεπερασματα.Μεχρι τοτε ομως δεν πετας ενα μηχανακι που ειναι στην κορυφη της κατηγοριας και που πετυχαινει τον πρωταθλητικο του σκοπο για να εξελιξεις κατι αλλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τον πρωταθλητικό σκοπό της σε ποιον ακριβως θεσμό τον πετυχαίνει και σε τι είδους κορυφή κατηγορίας βρίσκεται?! Στη κατηγορια ... βάρους?! Γιατί μονο εκεί είναι στη κορυφη! Δεν πολυψάχνω το SBK αλλά με μια πρόχειρη ματιά για το 2014 στην 6η θέση είναι ο εκπρόσωπος της ducati! Μήπως εννοείς στα motogp (αν και εκεί παίζει με άλλο κινητήρα... 4κύλινδρο) οπου και πάλι παίζει ΧΡΟΝΙΑ τώρα, 5η θέση και κάτω ανεξαρτήτος οδηγου...?!

Δεν είπα να πετάξει το μηχανάκι καταρχάς, και δεύτερον και κυριότερον, δεν σύγκρινά το πανιγκάλε με το ρο! Οχι ΑΚΟΜΗ τουλάχιστον... Και να θυμίσω περί αυτού που λές, με ιπποδύναμη και κυρίως ροπη, οτι μιλάς για ένα μηχανάκι 200 κυβικά παραπάνω προκειμένου... να παραμείνει ανταγωνιστικό (στη δε περίπτωση του απλού panigale... 300 κυβικα! ) !!! Καλό να είσαι οπαδός όμως να είμαστε αντικειμενικοί: Να μου έδινες παράδειγμα το S 1000RR που ναι είναι/ηταν επαναστατικό και πρωτοπόρο και ίδιας φιλοσοφίας, να σου πώ οκ! Ομως το ... panigale?! Οκ, αντιλαμβάνομαι οτι μπορεί να φάνηκε ο προβληματισμός μου περί της ducati ώς... πέσιμο στην εταιρεία ομως πουθενά δεν μπήκα στο τριπάκι να συγκρίνω οποιοδήποτε μοτοσακο :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης για το ποιος έφτιαξε πρώτος τι. Οι σχεδιαστές δεν ζουν σ' ένα κλειστό δωματιο, σαφώς και επηρεάζονται από τις τάσεις της εποχής. Σαφώς και η πρωτοτυπία είναι θεμιτή αν είναι και καλαίσθητη, αλλά για SS μηχανάκια μιλάμε: Η αξία τους είναι ακριβώς κάτω από τα fairing και εκεί θεωρώ θα έπρεπε να είναι η αντιπαράθεση μας. Και εκεί υπάρχουν και έντονες διαφορές ανάμεσα στα μοντέλα που αναφέρονται.

Γνώμες... Διαφέρουν.. Αυτό είναι και το νόημα όμως!

Εγώ δεν αγοράζω κάτι εάν δεν είναι όμορφο, και ας μην είναι και το πιο γλήγορο! Στην πίστα σαφώς και μετράει το 1 άλογο παραπάνω, αλλά στον δρόμο και τις "έξω" συνθήκες τα μηχανάκια αυτά είναι πάνω-κάτω ίδια!

Εγώ πάντως θέλω να τη δω να μετακινείται στο V4, κρατώντας όμως και το δικύλινδρο.

V4 Ducati θα ήθελα να δω και εγώ! :shoot:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τζωνυ νομιζω οτι η εμμονη και το προβλημα της Ντουκατι στο μελλον, δεν θα αφορα τοσο τους κυλινδρους οσο στις κεφαλες. Η προσηλωση στο ιδιαιτερο και ουσιαστικα απαρχαιωμενο δεσμοδρομικο, το οποιο ναι μεν εχει ως αποτελεσμα κορυφαιες επιδοσεις αλλα δημιουργει μια σειρα αλλα μηχανολογικα θεματα, ειναι νομιζω αυτο που στο μελλον θα φτασει σ ενα οριο την εξελιξη. Ειχε παιχτει μια συζητηση (οχι εδω) ως προς αυτο πριν κανα δυο μηνες, με ατομο γκουρου της μηχανολογιας και διαφορους αλλους γνωστες και μη, ντουκατιστι και μη με εξαιρετικο ενδιαφερον αμα την βρω θα στην στειλω.

Τροποποιήθηκε από τον Torakusu Yamaha

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τον πρωταθλητικό σκοπό της σε ποιον ακριβως θεσμό τον πετυχαίνει και σε τι είδους κορυφή κατηγορίας βρίσκεται?! Στη κατηγορια ... βάρους?! Γιατί μονο εκεί είναι στη κορυφη! Δεν πολυψάχνω το SBK αλλά με μια πρόχειρη ματιά για το 2014 στην 6η θέση είναι ο εκπρόσωπος της ducati! Μήπως εννοείς στα motogp (αν και εκεί παίζει με άλλο κινητήρα... 4κύλινδρο) οπου και πάλι παίζει ΧΡΟΝΙΑ τώρα, 5η θέση και κάτω ανεξαρτήτος οδηγου...?!

Δεν είπα να πετάξει το μηχανάκι καταρχάς, και δεύτερον και κυριότερον, δεν σύγκρινά το πανιγκάλε με το ρο! Οχι ΑΚΟΜΗ τουλάχιστον... Και να θυμίσω περί αυτού που λές, με ιπποδύναμη και κυρίως ροπη, οτι μιλάς για ένα μηχανάκι 200 κυβικά παραπάνω προκειμένου... να παραμείνει ανταγωνιστικό (στη δε περίπτωση του απλού panigale... 300 κυβικα! ) !!! Καλό να είσαι οπαδός όμως να είμαστε αντικειμενικοί: Να μου έδινες παράδειγμα το S 1000RR που ναι είναι/ηταν επαναστατικό και πρωτοπόρο και ίδιας φιλοσοφίας, να σου πώ οκ! Ομως το ... panigale?! Οκ, αντιλαμβάνομαι οτι μπορεί να φάνηκε ο προβληματισμός μου περί της ducati ώς... πέσιμο στην εταιρεία ομως πουθενά δεν μπήκα στο τριπάκι να συγκρίνω οποιοδήποτε μοτοσακο :rolleyes:

Τα specs φιλτατε σημαινουν, την ταυτοτητα της μοτοσυκλετας ,Ειναι μετρησιμο ,συγκρισιμο και αντικειμενικο ποσον.Τα specs αυτα ειναι τα κορυφαια στην κατηγορια.Ψαξε , διαπιστωσε ,μελετησε διαγραμματα αποδοσης ισxυος ,μελετησε εαν εχεις την δυνατοτητα και την εμπειρια το ηλεκτρονικο προφιλ του εξοπλισμου και ψαναγραψε τις απαξιες σου

Τωρα εαν -παραδειγματος χαριν- δωσουν σε εσενα να τρεξεις την μοτοσυκλετα εαν δεν τσακιστεις ,θα βγεις τελευταιος. Δεν θα κατηγορισεις ομως γι αυτο την ανταγωνιστικοτητα της μοτοσυκλετας ,αλλα τον εκτος της μοτοσυκλετας παραγοντα που είναι η ο οδηγος,η καποιες συνθηκες ,η και την τυχη .- Απο οτι διαπιστωνω βαλλεις γενικως εναντιον της Ducati και κανεις ενα αχταρμα βαζοντας στο ιδιο καλαθι WSB ,μοτο gp και δικυλινδρους κινητηρες.Σε χαλαει το υπερτετραγωνο του κινητηρα νομιζω .E αν εισαι τοσο ιδιοοτροπος στα γουστα σου επελεξε να αγορασεις καποιο άλλο μηχανακι αντι του γραφικου 1199r Η ducati εχει επιλεξει –μεχρι στιγμης- αυτόν τον δικυλινδρο δρομο,με αυτόν εχει φτιαξει την ιστορια της και το αγοραστικο της κοινο την θελει και την αποζηταει για αυτόν ακριβως τον κινητηρα ,με τον ιδιαιτερο ηχο και τον χαρακτηρα του Αλαζοντας διαταξη κινητηρα ,αλαζει την ιστορια της και οι ντουκαταιοι αυτό το απευχονται Επετρεψε μου να γνωριζω πολύ-πολύ περισσοτερο από εσενα ,αυτα που παραπανω περιγραφω και που δεν τα στηριζω στα φορουμ η στα βιντεακια του σωληνα αλλα στο προσωπικο μου γκαραζ.Χρησιμοτερο θα σου ηταν να ακουσεις απ,ευθειας την γνωμη εκεινου που γραφει συνεχως χιλιομετρα με αυτα τα μηχανακια εχοντας τα κυριολεκτικα μετατρεψει σε παπακια καθημερινης διαβιωσης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολλοί Τζαπαναίοι κράζουμε τα Ducati αλλά θα τα ανταλλάζαμε χθές για μια Panigale :crazy:

φιλαρακι ειναι δυνατον αφελως να παω να επενδυσω 70+ 30 σε δυο πανιγκαλε με πεπερασμενο κινητηρα εξελιξης και να κλαιω τα φραγκακια μου χωρις πρωτα να εχω φροντισει να παρω τις σχετικες πληροφοριες για την μελλοντικη τους εξελιξη ; Εχω την '' επιδερμικη και μονο '' πληροφορηση μου ,οχι απο κατσαβιδολογο φορουμιακο γκουρου αλλα απο τον εικονιζομενο που ειναι ο σχεδιαστης του κινητηρα 1199-1299

IMG_0070.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολλοί Τζαπαναίοι κράζουμε τα Ducati αλλά θα τα ανταλλάζαμε χθές για μια Panigale :crazy:

Και Ducati και ΜV και ΒΜW και Τriumph και...

Πέρα απο την πλάκα, ολα είναι θέμα budget σ'αυτή την ζωή, πολλές φορές, οτι δεν μπορούμε να αποκτήσουμε (παράδειγμα, μηχανή 27000€-32000€ σ'αυτή την περίπτωση) αρεσκόμαστε στο να το υποβιβάζουμε.

Ο Όρος "Ιταλικό σκουπίδι" ή "λαδιέρα" κτλπ κτλπ μάντεψε για ποιον λόγο έχουν επινοηθεί (αντε καλά, κάποτε θα δικαιολογούσα τον 2ο :D)

Ti να λέμε τώρα, έχω ακούσει κύριο να λέει " αμα είχα λεφτά σιγά μην έπαιρνα κωλο-Ferrari, αμάξια για ηλίθιους" - πως το ξέρεις ? Έχεις οδηγήσει πολλές φορές αμάξι με το αλογάκι ? Δεν εξισώνω φυσικά την Dulapi με την Ferrari, απλά μιλάω για το "exotica" της ολης φάσης (όπου "exotica" = επιθυμητό).

Τώρα, μπορεί να ακουστεί αυτάρεσκο καθώς Α) Δεν υπήρξα 3ο-δεσμίτης και Β) γραπτός λόγος αλλά...Θα 'θελα να 'ξερα - στην περίπτωση που τα F4/F3 800/1199/1299 Panigale/S1000RR είχαν ακριβώς την ίδια τιμή με τον Γιαπωνέζικο ανταγωνισμό πόσοι θα καβαλούσαν τα αντίστοιχα sbk/ss εξ ανατολάς - γίνομαι αντιληπτός ? ;)

Tώρα, ολα τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με νούμερα και είναι (πρωτίστως) για τα χαρτιά καθώς το 99.99999% απο εμάς... δεν υπάρχει περίπτωση να αξιοποιήσει ουτε το 10-15% των πραγματικών δυνατοτήτων αυτών των υπερ-μοτοσυκλετών, κοινώς, για "forum-κουβέντα" ΟΚ, για ολα τα άλλα όμως...θεωρία για χάρη της θεωρίας καθώς η συντριπτική πλειοψηφία (εδω μέσα και μη) τέτοιες μοτοσυκλέτες (και μιλάω για όλες, συμπεριλαμβανομένου και του R1) μπορεί να τις δει μονο με το κυάλι, σε καμιά βιτρίνα αντιπροσωπείας ή στα ιντερνέτια.

Αυτα τα μηχανάκια τα αγοράζουμε επειδή μπορούμε και γουστάρουμε και οχι επειδή θα μας μετατρέψουν στους νεους αστέρες του motoGp/WSBK - απλά τα πράματα και γι'αυτό παραμένουν "dreambikes" για τους περισσότερους απο εμάς.

Αυτό που προσπαθώ να πώ είναι το εξής : καλό πράμα ο ενθουσιασμός και η ενασχόληση με ένα αντικείμενο κύριοι αλλά...η κριτική του καναπέ και η παντογνωσία...κακό πράμα - είναι σαν το παράδειγμα του καφενείου : ο κάθε πικραμένος υπέρβαρος 50/60-κατι ετών θαμώνας που καπνίζει 2 πακέτα Μαρλμπόρο την ημέρα και που αμα πάει να σηκώσει το πόδι του 5cm απο το έδαφος θα πάθει κράμπα...να μιλάει για "σωστή" μπάλα, μεταγραφές και την φυσική κατάσταση του εκάστοτε ποδοσφαιριστή κτλπ...

@ Ωριων : Ετοιμάσου για κοσμητικά επίθετα του στυλ "αυτάρεσκος", "ψώνιο", "ξερόλας" και "μόστρας" τώρα.

Τροποποιήθηκε από τον Red1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι.

Σταλθηκε απο SIII c_v

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλαρακι ειναι δυνατον αφελως να παω να επενδυσω 70+ 30 σε δυο πανιγκαλε με πεπερασμενο κινητηρα εξελιξης και να κλαιω τα φραγκακια μου χωρις πρωτα να εχω φροντισει να παρω τις σχετικες πληροφοριες για την μελλοντικη τους εξελιξη ; Εχω την '' επιδερμικη και μονο '' πληροφορηση μου ,οχι απο κατσαβιδολογο φορουμιακο γκουρου αλλα απο τον εικονιζομενο που ειναι ο σχεδιαστης του κινητηρα 1199-1299

What?

Ναι φυσικά, εσύ ΑΥΤΟ το μηχανάκι αγοράζεις όχι του 2020, τι σε ενδιαφέρει πως θα εξελίξει τον κινητήρα/πλαίσιο/αναπτήρα ο κατασκευαστής?

Δεν σε πιάνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να το κανω τι το panigale ρε τρελε;

Σταλθηκε απο SIII c_v

Μην το λες, θα πήγαινε το μονόμπρατσο στο Hornet :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι.

Αλήθεια τώρα... Η Panigale είναι ένα διαμάντι, και το λέω εγώ όπου τα Gixxer τα έχω στην κορυφή του μυαλού μου... Μπορεί να μην έχει τις επιδόσεις μιας S1000RR... να μην έχει την αλητεία και τον ήχο ενός Gixxer.. ΑΛΛΑ! Όταν καβαλάς μια Ducati, νοιώθεις άλλη αίγλη... πως να το κάνουμε.... είναι κάτι το μοναδικό!

Α και που'σε, μιλάμε ΠΑΝΤΑ για μηχανάκια SS, όχι για εσένα που καβαλάς Hornet και την βρίσκεις πολύ καλή! Μιλάμε για μηχανές επιδόσεων...

Τροποποιήθηκε από τον leosake

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην το λες, θα πήγαινε το μονόμπρατσο στο Hornet :P

Οχι ρε...καλα μπορει :P

Το θεμα ειναι να αξιοποιεις κιλας αυτο που έχεις ετσι;για να γυρισουμε στο θεμα.οποτε εγω δεν θα εδινα τον φτωχο σχιστοματη μου για ενα superbike.

Σταλθηκε απο SIII c_v

Αλήθεια τώρα... Η Panigale είναι ένα διαμάντι, και το λέω εγώ όπου τα Gixxer τα έχω στην κορυφή του μυαλού μου... Μπορεί να μην έχει τις επιδόσεις μιας S1000RR... να μην έχει την αλητεία και τον ήχο ενός Gixxer.. ΑΛΛΑ! Όταν καβαλάς μια Ducati, νοιώθεις άλλη αίγλη... πως να το κάνουμε.... είναι κάτι το μοναδικό!

Α και που'σε, μιλάμε ΠΑΝΤΑ για μηχανάκια SS, όχι για εσένα που καβαλάς Hornet και την βρίσκεις πολύ καλή! Μιλάμε για μηχανές επιδόσεων...

Πες με ξενερωτο,αλλα. δε νιωθω Καμια διαφορα αν δε μου αρεσει μια μηχανη.το ονομα απο μονο του δε μου λεει τπτ

Α και που σαι,το τελευταίο κομματι για το τι οδηγαω είναι οτι πιο ασχετο υπάρχει.

Σταλθηκε απο SIII c_v

Τροποποιήθηκε από τον Gen.Markus

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Η προσηλωση στο ιδιαιτερο και ουσιαστικα απαρχαιωμενο δεσμοδρομικο, το οποιο ναι μεν εχει ως αποτελεσμα κορυφαιες επιδοσεις αλλα δημιουργει μια σειρα αλλα μηχανολογικα θεματα, ειναι νομιζω αυτο που στο μελλον θα φτασει σ ενα οριο την εξελιξη. Ειχε παιχτει μια συζητηση (οχι εδω) ως προς αυτο πριν κανα δυο μηνες, με ατομο γκουρου της μηχανολογιας και διαφορους αλλους γνωστες και μη, ντουκατιστι και μη με εξαιρετικο ενδιαφερον αμα την βρω θα στην στειλω.

Χρήστο, αν εντοπίσεις την συγκεκριμένη συζήτηση θα ήθελα να δω τι ειπώθηκε, αν όχι έδω, σε on-topic thread. Είχα την αίσθηση ότι ένα μεγάλο πρόβλημα στην επίτευξη υπερυψηλών ρυθμών περιστροφής είναι το λεγόμενο "valve floatation". Δηλαδή η αδυναμία των ελατηρίων να επαναφέρουν τις βαλβίδες στις ψηλές rpm με συνέπεια η κίνηση τους να μην είναι ακριβής. Εναλλακτικές είναι οι πνευματικές βαλβίδες (που ακόμη δεν υπάρχουν ευρέως) και το desmo που χρησιμοποιεί κάμες (λοβούς, έκκεντρα) και για την επαναφορά. Δεν γνώριζα που υστερεί.

Τα ποσά που έχει επενδύσει η Duc στo να καταφέρουν κύλινδροι των 650cc να στροφάρουν 12άρες, σίγουρα θα έχουν συνέπεια την παραγωγή σημαντικής γνώσης εφαρμόσιμης και σε άλλες κατηγορίες. Εκεί που θα πρέπει να τους παραδεχτούμε για έλλειψη δογματισμού, είναι η απόφαση της σταδιακής εγκατάλειψης των χαρακτηριστικών και δημοφιλών αερόψυκτων ξηροκάμπανων μοτέρ από τις δημοφιλείς σειρές (Monster) οι οποίες φέρνουν και το σημαντικό fanbase / έσοδα.

Τέλος, ας μην αναλωθούμε σε hate των Ιταλών, ούτε καν στο σπεσιαλάκι R1M, αλλά στο "απλό" R1 που εισάγει σημαντικές καινοτομίες σε μαζικότερες μοτοσυκλέτες. Εξάλλου, σε αυτό υπερτερούσαν από εποχές CB750 οι Ιάπωνες, δηλαδή να φέρνουν κοντά σε πιο μεσαία εισοδήματα τον μοτοσυκλετισμό.

(Κάτι έλεγε ο Mi-ka περί συσχέτισης πολιτικής - μοτοσυκλετισμού)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:grin: :grin:

Δεν τους ενδιαφερουν ολους τα ιδια αντικειμενα ρε φιλε.Εσυ εχεις ονειρωξη με ενα ντουκο,ενω αλλος με τον μπροστινο τροχο απο μια παπια.Μια ποικιλια να υπαρχει.

Αι ρεστ μαι κεις .αρχιζει η ωρα του παιδιου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν τους ενδιαφερουν ολους τα ιδια αντικειμενα ρε φιλε.Εσυ εχεις ονειρωξη με ενα ντουκο,ενω αλλος με τον μπροστινο τροχο απο μια παπια.Μια ποικιλια να υπαρχει.

Αι ρεστ μαι κεις .αρχιζει η ωρα του παιδιου...

γιατί πρέπει να συμφωνήσουμε το ζόρι,για πες μου αν θες.

εγραψα και πιο πάνω ότι απο την στιγμή που δεν θα το αξιουποιουσα,όχι δε το θέλω,

Κάτι για ωρα του παιδιου άκουσα....

Τροποποιήθηκε από τον Gen.Markus

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιώργο, γράψε μας εντυπώσεις για το H2R καλύτερα, εφόσον έχεις χρόνο για το mybike. Και εσύ την καρδιά σου δε θα χαλάς με διαξιφισμούς και φυσικά είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον για τους περισσότερους εδώ μέσα :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καποια μηχανακια ειναι πιο ειδικα απο καποια αλλα. Ανεβαινεις σε ενα χοντα και τα κανει ολα μονο του. Δν σε τρομαζει, δν εχει ξεσπασματα, εχει φρεναρες. Τα κανει ολα και γουσταρεις. Ανεβαινεις σε κατι αλλο και σε βαζει στην πριζα. Οδηγησα για αρκετα χιλιομετρα το ΜΠΕΜΒΕ 1200 υπεροχο μηχανακι για ταξιδια. Λιγο καιρο μετα οδηγησα το κτμ 1290. Ιδια κατηγορια μηχανακια. Στο μπεμπβε ανεβαζα την κοπελα μου να παμε ταξιδι. Το κτμ μου ξυπνουσε τον καγκουρα μεσα μου. Σε κανει να θες να πηγαινεις παντου και παντα τερμα. Οδηγαω το cbr μου και γουσταρω. Ομως οδηγησα το ντουκατι 848 και το μηχανακι ειναι αλλη κατηγορια. Σε κανει να θες να το πας. Σε κανει να το σεβεσαι. Εκει ειναι η διαφορα. Καποιοι δν εχουμε οδηγησει ποτε κατι και παρολα αυτα εκφερουμε γνωμη. Ομως καλο θα ηταν να μην τα υποβιβαζουμε ολα. Το ντουκατι ειναι ντουκατι. Δν ειναι χοντα, σουζουκι η γιαμαχα, Χωρις να υποβαθμιζω τους ιαπωνες. Το μηχανακι το αγοραζεις για να γουσταρεις και οχι γιατι δν καει βενζινη. ΤΟ ντουκατι λοιπον ειναι ενα τεχνολογικο διαμαντι που εχει βγει. Οπως πριν 20 χρονια βγηκε το Honda NR και ηταν λιγο πιο αργο απο τα gsxr. Ομως η διαφορα ηταν στην φιλοσοφια, στην τεχνολογια, στο διαφορετικο. Μπορει ενα k8 να πηγαινει καλυτερα στο ισιο απο ενα ντουκατι. Ομως στις στροφες, στην πιστα θα καταλαβεις γιατι εχουν αλλη φιλοσοφια τα μηχανακια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιώργο, γράψε μας εντυπώσεις για το H2R καλύτερα, εφόσον έχεις χρόνο για το mybike. Και εσύ την καρδιά σου δε θα χαλάς με διαξιφισμούς και φυσικά είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον για τους περισσότερους εδώ μέσα :)

Χρονοι παραδοσης με ταση να γλυστρανε καθε βδομαδα.

Συνεννοηση κακη και online δυκτιο εξυπηρετησης ιδιαιτερα κακο.Θα γινει παρουσιαση σε μοτοπεριοδικο πιθανοτατα Σερρες οταν με το καλο ερθει Ελλαδα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδες ο καθενας οτι του αρεσει περισσοτερο καβαλαει κ οι λογοι που ο καθενας διαλεγει μια μοτοσυκλετα ειναι διαφορετικοι. Εμφανιση, ηχος, επιδοσεις, τιμη, αξιοπιστια. πρεστιζ κλπ...

Προσωπικα δεν πιστευω οτι θα επαιρνα ποτε ducati SS. Δεν μου λεει κατι. Εγω σε SS μηχανη ο ηχος που θελω να ακουω ειναι inline 4 και τιποτα αλλο... Δεν με νοιαζει αν κανει 50.000 και αν εχει καρμπον κ αν εχει αναδρομο ερμη κ αν κ αν κ αν... Αλλος τρελενεται για V2. Δεν μπορω εγω να του πω κατι... Τα γουστα ειναι προσωπικα κ ο καθενας με βαση τα δικα του γουστα κανει τις επιλογες του κ οχι με των γυρω του....

Περα απ αυτο και η εμφανιση ειναι υποκειμενικο πραγμα... Αυτο που για καποιον ειναι απιστευτα ομορφο καποιος αλλος μπορει να αηδιαζει κ μονο στην σκεψη...

Στο θεμα επιδοσεων για μενα δεν αποτελει βασικο παραγοντα... Να πω οτι θα κατεβω στο πρωταθλημα και θελω το πιο γρηγορο μηχανακι που κυκλοφορει να το σκεφτω... Το να βγαινω για καφε κ να λεω οτι εχω το πιο γρηγορο μηχανακι κλπ δεν ειναι κατι που προσωπικα με τρελενει... Για αλλους ειναι το holy grail! Υποκειμενικος παραγοντας επισης. Παλιοτερα ειχα καρτακι σε πιστα κ ουτε ασχολιομουν με το τι χρονο εκανα... Απλα πηγαινα, εκανα τους γυρους μου, εβγαζα τη γκ@υλα μου κ εφευγα :)

Στο θεμα τιμης και πρεστιζ γιατι συνδεονται ειναι παλι υποκειμενικο. Αλλος τρελενεται να εχει γενικα ακριβα πραγματα και να βγαινει να τα μοστραρει κ αλλον δεν τον νοιαζει καν. Οποτε το θεμα τιμης μπορει να επηρεασει ανετα καποιον που τα εχει στο να παρει κατι μονο κ μονο γιατι ειναι το πιο ακριβο. Δεν κανω αναφορα στον ΩΡΙΩΝ. Δεν τον ξερω καν τον ανθρωπο οποτε δεν μπορω να ξερω τους λογους για τους οποιους του αρεσουν τα ducati.

Περα απ αυτο εννοειται οτι αν καποιος εχει περιορισμενο budget θα πρεπει να αρκεστει σε αυτα που του επιτρεπει το budget του. Προσωπικα οσα χρηματα και να ειχα θα εμενα σε Ιαπωνικο SS. Μπορει να δοκιμαζα και το bmw γιατι οπως ειπα και πιο πριν ενα απο τα μεγαλυτερα κριτηρια για μενα ειναι ο ηχος αλλα γενικα εχω θεμα με τα japan :)

Τελος το θεμα αξιοπιστιας για μενα ειναι απο τα κυριοτερα κριτηρια σε μια μοτοσυκλετα γιατι θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Εδω η ιστορια εχει δειξει οτι ο Ιαπωνας εχει το πανω χερι.

Κ ενα φωτεινο παραδειγμα αυτου ειναι το isle of man.... Παρα πολυ περιορισμενη συμμετοχη της ducati σε αυτον τον αγωνα μιας και θα πρεπει το V2 της να ανταπεξελθει στις συνθηκες που επιβαλει η πιστα οι οποιες ειναι να περναει το μοτερ το μεγαλυτερο ποσοστο του αγωνα με τερμα γκαζι στον κοφτη κατι το οποιο δεν νομιζω να το καταφερει τοσο αποτελεσματικα οσο ενα I4 το οποιο ειναι φτιαγμενο για να στροφαρει.

Τροποποιήθηκε από τον Jimskeet

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αγαπητέ Ωρίωνα, ανέφερα όλα σου τα πόστ που με χαρακτηρίζεις και με φωτογραφίζεις ώς ΄΄φορουμάκια΄΄ και περιμένω να δώ αν θα σβηστούν τα αναλογα ποστ σου. Τιμή μου που μπήκες στο κοπο παραυτα.

Εαν δεν σβηστούν ή μεταφερθούν όμως... θα σου απαντήσω στο ίδιο ύφος. Στο ύφος που αξίζει σε κάποιον που απαξιώνει επαγγελματικές δουλειές και λόγια δημοσιογράφων επειδη... έχει ΄΄επενδύσει΄΄ 450.000€ και πονάει πραγματικά όταν αντιληφθεί οτι... ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δεν έκανε καλή έρευνα αγορας... :mellow:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα και τα αντιστοιχα θεματα της Ντουκατι, εσεις τα κανατε σμπαραλια κυριε. Μπηκαμε 3-4 ατομα να διατυπωσουμε τις ενστασεις μας και δεχθηκαμε κατα τον παγιο τροπο σας βαρυτατα προσβλητικη και απαξιωτικη επιθεση για πολλα πραγματα μεταξυ των οποιων και τις δουλειες που κανουμε για να ζησουμε τις οικογενειες μας. Ζητω βεβαια συγγνωμη απο τους υπολοιπους συμφορουμιτες και μεταμελουμαι για το γεγονος οτι προσπαθωντας να υπερασπιστω την αξιοπρεπεια μου παρασυρθηκα και εγω και παρεκτραπηκε τελειως το θεμα. Ποτε ξανα αντιπαραθεση. Απο δω και περα μονο αναφορα.

Τροποποιήθηκε από τον Torakusu Yamaha

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα