Jump to content
Sign in to follow this  
Panagiotis Mytilini

Μου άναβοσβηνει το λαμπάκι λαδιού

Recommended Posts

μάγκες εδώ και 3 μέρες μου αναβοσβήνει το λαμπάκι του λαδιού σε χαμηλές ταχύτητες; κυρίως ..την έχω πάει στο μηχανικό δεν βρησκει κάτι ...τι μπορεί να ειναι δεν εχω ιδεα ..!!! ειναι yamaha r1 του 2005

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ισως η αντλια να μη στελνει σωστη πιεση, κοινως να χαλασε, η βουλωσε κανενα φιλτρο, αν μου ερθει κατι αλλο θα ριξω καμια αλλη ιδεα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μάγκες εδώ και 3 μέρες μου αναβοσβήνει το λαμπάκι του λαδιού σε χαμηλές ταχύτητες; κυρίως ..την έχω πάει στο μηχανικό δεν βρησκει κάτι ...τι μπορεί να ειναι δεν εχω ιδεα ..!!! ειναι yamaha r1 του 2005

έχεις και δεν έχεις λάδια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λάθος λάδι. (π.χ. πολύ λεπτόρευστο με αποτέλεσμα να γλυστράει περισσότερο από ότι πρέπει και να μην ανεβάζει πίεση)

Λάθος ποσότητα λαδιού, στα όρια του άδειου. Ειδικά αν δεις ότι ανάβει πάντα σε δυνατό φρένο, παραξενέψου.

H αντλία έχει φθορά και δεν ανεβάζει αρκετή πίεση. Στις χαμηλές στροφές πιο λίγη ακόμα οπότε και ανάβει το λαμπάκι.

Χάλασε ο αισθητήρας πίεσης λαδιού και γειώνει πιο νωρίς από ότι θα έπρεπε. Ή χάλασε κάποια σχετικά καλωδίωση και ανάβει το λαμπάκι στο άσχετο.

Χάλασε η βαλβίδα ανακούφισης και έχει κολλήσει ανοικτή.

Χάλασε κάποιος εσωτερικός του μοτέρ διάδρομος λαδιού, και η πίεση χάνεται εκεί.

ΛΥΣΗ: Να το πας σε αξιοπρεπή μηχανικό ASAP και να τσεκάρει πίεση κυκλώματος λαδιού αν είναι εντός των προδιαγραφών του μοτέρ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λάθος λάδι. (π.χ. πολύ λεπτόρευστο με αποτέλεσμα να γλυστράει περισσότερο από ότι πρέπει και να μην ανεβάζει πίεση)

Λάθος ποσότητα λαδιού, στα όρια του άδειου. Ειδικά αν δεις ότι ανάβει πάντα σε δυνατό φρένο, παραξενέψου.

H αντλία έχει φθορά και δεν ανεβάζει αρκετή πίεση. Στις χαμηλές στροφές πιο λίγη ακόμα οπότε και ανάβει το λαμπάκι.

Χάλασε ο αισθητήρας πίεσης λαδιού και γειώνει πιο νωρίς από ότι θα έπρεπε. Ή χάλασε κάποια σχετικά καλωδίωση και ανάβει το λαμπάκι στο άσχετο.

Χάλασε η βαλβίδα ανακούφισης και έχει κολλήσει ανοικτή.

Χάλασε κάποιος εσωτερικός του μοτέρ διάδρομος λαδιού, και η πίεση χάνεται εκεί.

ΛΥΣΗ: Να το πας σε αξιοπρεπή μηχανικό ASAP και να τσεκάρει πίεση κυκλώματος λαδιού αν είναι εντός των προδιαγραφών του μοτέρ.

Με πρόλαβες σε όλα.....Επίσης πρώτα τσέκαρε ότι δεν καις λάδια που είναι αρκετά πιθανό

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορει να ειναι μαμα το φιλτρο αλλα δεν αποκλειεται να ειναι εξαρχης ελατωματικο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με πρόλαβες σε όλα.....Επίσης πρώτα τσέκαρε ότι δεν καις λάδια που είναι αρκετά πιθανό

φιλε yamaha ειναι δν ΚΑΙΕΙ καθολου. τώρα τα αλλα που ειπατε θα τα τσεκάρω .λάδι και ποιότητα και ποσσοτητα ειναι μια χαρα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οκ εσύ ξέρεις αλλά έχω δει πάρα πολλά SS και 1000 και 600 μα καίνε τα κέρατά τους σε λάδι στα 40.000 και γιαμάχα και χόντα και καβασάκι. Τα μοτέρ αυτά έχουν όριο ζωής 40 με 50 χιλιάδες ανάλογα με τη συντήρηση και τη χρήση. Από εκέι και πέρα η απόδοσή τους πέφτει κατακόρυφα και αρχίζουν τα προβλήματα.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε yamaha ειναι δν ΚΑΙΕΙ καθολου.

Το εγραφε σε κανενα συμβολαιο οταν το αγορασες ή εκανες συμφωνια με το θεο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα πρώτης γεννιάς R6 και R1 πάντως το πίνανε το λαδάκι τους (ειδικά το R6), και μάλιστα το εργοστάσιο είχε εκδώσει επίσημη τεχνική οδηγία να μπαίνει ΜΟΝΟ ορυκτέλλαιο στα μοτέρ στα σερβις.

Ντάξει το 2005 δεν το είχε αυτό, αλλά να που δεν ισχύει αυτό που έγραψες.

Σε μάστορα ASAP (εκτός κι αν έχεις εσύ ειδικά εργαλεία και πληροφορίες προδιαγραφών ο ίδιος) ώστε αν είναι όντως σοβαρό να το προλάβεις πριν σκορπίσει το μοτέρ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το εγραφε σε κανενα συμβολαιο οταν το αγορασες ή εκανες συμφωνια με το θεο?

εχω αλαξει πολλα yamaha και προβληματα με το λαδι δν ειχα ποτε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όπως λέει ο flying. Πρώτα την πίεση, να δούμε αν είμαστε οκ.

Μετά, ξεκίνα απο τα απλά πρώτα θα έλεγα: βεβαιώνεσαι ότι έχεις σωστό λάδι και σε επαρκή στάθμη, ότι ο αισθητήρας πίεσης λειτουργεί σωστά, ότι η καλωδίωσή του είναι οκ, μετά πας στα βαθιά με αντλία (αν δεν έχει πίεση), αν δεν είναι ούτε η αντλία τα πράματα ξεκινάνε να γίνονται ζόρικα.

έδιτ: ΠΡΙΝ δεις την πίεση, δες αν έχεις λάδι. Απλά η πίεση είναι η σημαντικότερη μέτρηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σερβις πριν 500χλμ και το λαμπακι αρχισε πριν 3 μερες (απο το πρώτο σου ποστ τουλαχιστον).

Προφανώς κάτι δεν πηγε καλα στο σερβις. Οπως ειπαν οι προλαλήσαντες, λάθος λάδια, φίλτρο κλπ κλπ. Πρέπει να είσαι ο μητσοτάκης για να συνέβη κάτι άλλο που δεν έχει να κάνει με το σέρβις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειναι yamaha και δεν καιει λαδι........................ :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: ......καλα,δεν λεω οτι καει το δικο σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το περιεργο ειναι που στο αναβει στις χαμηλες.Στο δικο μου οταν το πηγαινω στις ψηλες και οντως εχει καψει λαδι,οταν ριξω στροφες(3000-6000)ΣΒΗΝΕΙ το λαμπακι.Περιεργα πραγματα.Αφου οπως λες εισαι σιγουρος οτι ΔΕΝ καις λαδια και η σταθμη ειναι οκ,ειναι κατα 99,9 αισθητηρας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το περιεργο ειναι που στο αναβει στις χαμηλες.Στο δικο μου οταν το πηγαινω στις ψηλες και οντως εχει καψει λαδι,οταν ριξω στροφες(3000-6000)ΣΒΗΝΕΙ το λαμπακι.Περιεργα πραγματα.Αφου οπως λες εισαι σιγουρος οτι ΔΕΝ καις λαδια και η σταθμη ειναι οκ,ειναι κατα 99,9 αισθητηρας.

Ετσι γινεται και στα TDM

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ε ναι γιατί ως γνωστόν τα χόνδα δε καίνε λάδι.... :crazy: :crazy:

Οχι ρε συ, εμας καινε και το ξερουμε απο την αρχη, χαχααχαχα.... Δεν ανησυχουμε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα