Jump to content
Seirios

Κράνος στά 150€

Recommended Posts

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας, είναι ήδη αρκετά κατατοπιστικές.

Έχω να ρωτήσω όμως δυο πραγματάκια:

Τα ΜΤ τα είδα και το Revenge που προτείνει και ο Kotsosre δείχνει αξιοπρεπέστατο για τα 80ευρω του!

Στο sharp το δίνει 5αστερο, το θέμα είναι... το εμπιστεύεσαι? (ειχα καλομάθει λίγο στην ασφάλεια που μου πρόσφερε το όνομα της Shark και μου κακοφαινεται λίγο τώρα που δεν μπορώ να πάρω κάτι εφάμιλλο...)

Επίσης σε HJC δεν υπάρχει κάτι αξιοπρεπες σε αυτά τα λεφτά;

Πχ το HJC IS-17 και το FG-17 παίζουν γύρω στο 20αρικο πανω από το budget!

Αξίζει η διαφορά ή όχι ομως; Τι λέτε;

Όπως επίσης και σε Shark βρίσκω το S600 στα 140 - 160 σε προσφορές.... έχουμε καποια άποψη για το εν λογω κρανάκι;

Χωρίς να θέλω να γίνω σχολαστικός, γιατί δεν κοιτάς και τα Nolan, ξένα περιοδικά τα βγάζουν πάντα ως τα τοπ σε θέματα αξιοπιστίας και vfm. Εγώ όταν αγόρασα το κράνος μου, ρώτησα τον πωλητή "Μπορώ να κοιτάξω κάτι καλύτερο, πιο αξιόπιστο χωρίς να ανέβω πολύ στην τιμή?" και μου είπε "Εεε μετά απο Nolan αμα θέλεις κάτι καλύτερο πας για Shoei". Βγάλε τα συμπεράσματα σου.

Όσο για την HJC ακούω πολύ καλά λόγια για τα κράνη της, όλοι λένε οτι είναι πολύ αξιόπιστα. Συγκεκριμένα το Fg-17 αξίζει, έχει πάρει πολύ καλή κριτική απο το Webbikeworld, πιστεύω ότι αξίζει. Για Shark προσωπικά δεν ξέρω, πάντως η ΜΤ πράγματι έχει καλά κράνη, ωστόσο όχι τόσο καλά και τόσο αξιόπιστα όσο άλλα (shoei,nolan,hjc,agv), αλλά τη δουλειά τους την κάνουν (το Blade Sv της ΜΤ επίσης είναι αρκετά καλό, αν θες να το κοιτάξεις).

Τροποποιήθηκε από τον Awaker

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Παιζει ρολο οταν ψαχνουμε για προσφορες...... :mB_kalo_e:

http://www.helmetcit...-sunbeam-white/

Αυτο δεν σου αρεσει?

Μπορει να ναι μονοχρωμο ομως μεχρι στιγμης ειναι απο τις καλυτερες επιλογες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η δική μου άποψη φίλος είναι ότι τα Nolan είναι πολύ καλά κράνη, άσχημα όμως, δεν ξέρω κατά πόσο λαμβάνεις εσύ το παράγοντα "αισθητική" ως σημαντικό, αλλά με τα ίδια λεφτά που θα έπαιρνες ένα καλό Nolan έπαιρνες και ένα καλό AGV ή ένα Shark... Βέβαια το budget σου ανεβαίνει πολύ, αλλά στα 150 Euro εάν κάνεις λίγο κράτη. φτάνεις μέχρι την 200ρούμπα να τσιμπήσεις ένα καλύτερο κράνος...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε Awaker φυσικα και θα κοιτάξω και το Nolan! Γνωρίζω πως ειναι καλα κρανη κ τα εχω σε ιδιαιτερη εκτιμηση, γ αυτο κ θα ειναι μεσα στις επιλογες μου... ξεχασα να το αναφερω πιο πανω! Το θεμα ειναι που θα βρω στη Θεσσαλονικη να δοκιμασω Nolan

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Η δική μου άποψη φίλος είναι ότι τα Nolan είναι πολύ καλά κράνη, άσχημα όμως, δεν ξέρω κατά πόσο λαμβάνεις εσύ το παράγοντα "αισθητική" ως σημαντικό, αλλά με τα ίδια λεφτά που θα έπαιρνες ένα καλό Nolan έπαιρνες και ένα καλό AGV ή ένα Shark... Βέβαια το budget σου ανεβαίνει πολύ, αλλά στα 150 Euro εάν κάνεις λίγο κράτη. φτάνεις μέχρι την 200ρούμπα να τσιμπήσεις ένα καλύτερο κράνος...

Η αισθητική δυστυχως μετράει τα μέγιστα, γι αυτο αν ειδες καπου πιο πανω ρωταω γ Shark και HJC που οσο να ναι ειναι αρκετα καλαισθητα κρανακια. Τα Nolan απο κοντα δεν τα εχω δει, γ αυτο δεν διαμορφωνω αποψη απο μια μικρογραφια στο ιντερνετ... ενδεχομενως να ειναι και ετσι!

Όσο για τα AGV ειναι ολα πολυ ομορφα αλλα αισθητά κατωτερης ποιοτητας απο το Shark που ηδη εχω κ γι αυτο τρωνε πορτα σ' αυτο το budget, οπως μαλλον και τα ΜΤ.

Τωρα το ανεβω στα 200 ειναι μια απο τις σκεψεις μου, αλλα μετα θα καταληξω στα 250 με μεταφορικα 300 κλπ κλπ... καταλβαινεις πως παει. Αλλα μιλαμε για τα διπλα λεφτα κ δν εχω την ανεση τη δεδομενη στιγμη να ριξω ενα 300αρι αν και πολυ θα το θελα... για ενα καλο κρανακι και λιγα ειναι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.vrisko.gr...tryType=ShowMap

εδώ θα βρείς nolan & hjc...

Τροποποιήθηκε από τον mrmelo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τωρα το ανεβω στα 200 ειναι μια απο τις σκεψεις μου, αλλα μετα θα καταληξω στα 250 με μεταφορικα 300 κλπ κλπ... καταλβαινεις πως παει. Αλλα μιλαμε για τα διπλα λεφτα κ δν εχω την ανεση τη δεδομενη στιγμη να ριξω ενα 300αρι αν και πολυ θα το θελα... για ενα καλο κρανακι και λιγα ειναι!

Ψάξτο καλλά γιατί σε αυτά τα ποσά μερικά καταστήματα κερνάνε τα μεταφορικά... Εγώ το κράνος μου το πήρα κοντά στα 200...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ πάντως παρήγγειλα για ένα ξαδερφάκι μου σήμερα αυτό

http://www.helmetcity.co.uk/shark-s700s-circus-white-red-wkr/

160€ μαζί με τα μεταφορικά. Και έχει και την πολύ χρήσιμη εσωτερική ζελατίνα για τον ήλιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

AGV χωρις 2η σκεψη..πολυ καλα κρανη..ανθεκτικα,ποιοτικα και ομορφα...ειναι τσιμπιμενες βεβαια οι τιμες αλλα με 150 θα βρεις κατι..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άγγελε σ'αυτά τα λεφτά θα βρείς πολλά κράνη,κάτσε πρώτα βρές μερικά που σου αρέσουν και μετά πήγαινε στα μοτομάγαζα να δεις πως κάθονται στο κεφάλι σου.

Για μένα δώσε κάτι παραπάνω και πάρε το RPHA απο εδώ,http://www.lidsdirect.co.uk/helmets/brand-1/hjc-helmets/hjc-r-pha-10.html.

Τα μεταφορικά βγαίνουν κάνα 25-30 €.Θα σου βγεί γύρω στα 200,200κάτι όλο μαζί αλλα τα αξίζει με τα 1000 σε σχέση με τα υπόλοιπα που είναι στα ίδια λεφτά και πιο οικονομικά.

Είναι πολύ ελαφρύ,καλή εφαρμογή,αεραγωγοί παντού λες και είσαι σε κάμπριιο,και έχει μαζί και 2η ζελατίνα σκούρα.

Πάνε μια απο το μοτομαρκετ και δες το αν σου κάθεται.

Αλλιώς μπορείς να πας πάλι σε κάνα σαρκ που σου κάθεται καλά και είναι ωραία κράνη.

Για το ΜΤ που είπες πρίν έχω ακούσει τα καλύτερα απο όσους το χουν και με άρεσε όταν το δοκίμασα,έχει και ωραία γραφικά,για οικονομικό κράνος που θα το λιώνεις κάθε μέρα είναι καλό.Απ'το να πάρεις κάνα agv k3 καλύτερα αυτό.

Πέρνα μια βόλτα και απο το megastock bazaar που έχει και ποικιλία και καλές τιμές.

Καλές αγορές και καλοφόρετο!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως απο τη στιγμη που καλυπτει τις ευρωπαικες προδιαγραφες ενα κρανος δεν βλεπω το λογο γιατι να μη παει καποιος σε agv.

Αν ηταν κινεζικο 100% θα ελεγα οχι ομως μη ξεχναμε πως ειναι εταιριες και μια εταιρια κοιταει πρωτιστως το κερδος σε συνδιασμο με τη ποιοτητα.

Εν Ολιγοις θα προτιμουσα ενα κρανος κατασκευασμενο στη κινα απο ευρωπαικο κατασκευαστη παρα ενος ευροπαικου κατασκευαστη κατασκευασμενο στη χωρα του και ο λογος απλος τα ιδια υλικα ειναι 10 φορες φθηνοτερα στη κινα οποτε ο κατασκευαστης θα βαλει τη καλυτερη ποιοτητα.

Και τα iphone στη κινα φτιαχνονται ναι αλλα μη ξεχναμε πως η apple ειναι απληστη. Τα υλικα ενως iphone κοστιζουν κοντα στα 150€ και ομως εχει πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης και υλικων αλλα ειναι υπερκοστολογιμενα. Απο τη στιγμη που βρισκεις φθηνο agv πανε παρε agv απλα κοιτα μην ειναι μαιμουδια..

Με 150€ παιρνεις καλο κρανος και απο αποψη ασφαλειας το μεγιστο. Τα ακριβοτερα απλα εχουν καλυτερα υλικα (χρωμα ζελατινες αεροδυναμικη αισθηση)

Τροποποιήθηκε από τον Vamire

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το θεμα ειναι που θα βρω στη Θεσσαλονικη να δοκιμασω Nolan

Μπορείς να δεις και στον Αναβάτη http://www.anavatis....temid=8&lang=el

και τα παιδιά που έχουν το μαγαζί είναι άριστα

σσ δεν έχω καμία σχέση με το μαγαζί απλά όσες φορές έχω αγοράσει από εκεί έμεινα πολύ ευχαριστημένος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γι αυτό http://www.lidsdirect.co.uk/helmets/brand-1/hjc-helmets/hjc-r-pha-10/hjc-r-pha-10-epik-red.html τι έχουμε να πούμε;

HJC RPHA 10 Epik Red από Αγγλία στα 242 ευρώ συν κάνα 30αρι υπολογίζω τα μεταφορικά!

Διπλασιάζει σχεδόν το budget αγοράς, αλλά μήπως αξίζει η παραπάνω υπομονή κάνα μήνα ώστε να χτυπήσω κάτι τετοιο;

Τι λέτε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε Seirios,δες και αυτο:

https://m.louis.eu/produktkategorie/motorcycle-helmets-visors/150?brand=57&gender=&size=&colour=&price=&page=2&applyFilter=&sort=rubric_asc#content-anchor

Ειναι παλιο μοντελο,καμμια σχεση σαν ποιοτητα με αυτα που κοιτας.Κλασεις ανωτερο και στα €200

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα φορας τετοιο κρανος σε sportcity; απορια το εχω :blush2:

Εγώ πάλι έχω απορία ποιος παίρνει κράνος αναλόγως του μεγέθους της μηχανής...

Να περιμένω κράξιμο...? Είστε πολλοί...?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εσυ με το modenas βαλε αυτο :afro: :afro:

Θες να μας εξηγήσεις τί ακριβώς σχέση έχει ένα MX κράνος και η αισθητική αυτού με ένα οποιοδήποτε Full Face κράνος με γραφικά??

Και αν επιτρέπεται με σκούτερ ποιά κράνη επιτρέπονται? Μόνο τα μονόχρωμα και κατα προτίμηση τα Nova??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα φοράω όσο το δυνατόν καλύτερο κράνος ακόμη και στο παλιό Typhoon 50αρι που εχω! Κοστολογω ακριβά το κεφάλι μου, κι ας ειναι μικρή η μηχανή μου!

Επίσης το Sportcity, με μετακινεί σχεδόν καθημερινά καμιά 40αρα χλμ εκτός πόλης, χώρια τις αστικές μετακινήσεις, χώρια βόλτες και εκδρομές!

Επομένως θελω να απολαμβάνω ό,τι καλύτερο μπορώ από ένα κράνος... ελπιζω να σε καλυψα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και καλα κανεις θεωρεις πως το τελευταιο που μας εδειξες εχει καλυτερη προστασια απο τα agv; :blush2:

Ρωταω γενικα μη παρεξηγιεσαι. φιλικα.

Τροποποιήθηκε από τον Vamire

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Και καλα κανεις θεωρεις πως το τελευταιο που μας εδειξες εχει καλυτερη προστασια απο τα agv; :blush2:

Κοίτα... οταν διάλεγα το πρώτο μου κράνος, το Shark είχα παράλληλα σε μεγάλη εκτίμηση τα AGV! Γι αυτό και πρότεινα σε γνωστό μου τότε το Κ3. Ωστόσο αν δεις τώρα και τα δύο κράνη θα καταλάβεις τη διαφορά... στο χρώμα, στο φινιρισμα, στα κουμπώματα τηα ζελατίνας κλπ...

Και συνυπολόγισε σε αυτά ότι εγώ δεν εμεινα κ 100% ευχαριστημένος από το S800, λογω κουμπωμάτων της ζελατίνας! Δεν νομιζω οτι θα με ικανοποιησει το AGV!

Παντως αισθητικα τα θεωρω ακόμη πανέμορφα.... όσο για το HJC που προανεφερα, το θεωρω εξαιρετικό κράνος κ ακούω τα καλύτερα... δν ξερω αλλα αν εν τελει μπορουσα να καλύψω το κοστος της αγοράς του θα το δοκίμαζα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θες να μας εξηγήσεις τί ακριβώς σχέση έχει ένα MX κράνος και η αισθητική αυτού με ένα οποιοδήποτε Full Face κράνος με γραφικά??

Και αν επιτρέπεται με σκούτερ ποιά κράνη επιτρέπονται? Μόνο τα μονόχρωμα και κατα προτίμηση τα Nova??

Κανενα απολυτως... Καθε μερα βλεπουμε εξαλλου τυπους στο δρομο με jet κρανος πανω σε r1 busa κλπ ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοίτα... οταν διάλεγα το πρώτο μου κράνος, το Shark είχα παράλληλα σε μεγάλη εκτίμηση τα AGV! Γι αυτό και πρότεινα σε γνωστό μου τότε το Κ3. Ωστόσο αν δεις τώρα και τα δύο κράνη θα καταλάβεις τη διαφορά... στο χρώμα, στο φινιρισμα, στα κουμπώματα τηα ζελατίνας κλπ...

Και συνυπολόγισε σε αυτά ότι εγώ δεν εμεινα κ 100% ευχαριστημένος από το S800, λογω κουμπωμάτων της ζελατίνας! Δεν νομιζω οτι θα με ικανοποιησει το AGV!

Παντως αισθητικα τα θεωρω ακόμη πανέμορφα.... όσο για το HJC που προανεφερα, το θεωρω εξαιρετικό κράνος κ ακούω τα καλύτερα... δν ξερω αλλα αν εν τελει μπορουσα να καλύψω το κοστος της αγοράς του θα το δοκίμαζα.

Φιλε μου εντελως φιλικα αν δεν τρεχουν απο τα πατζακια σου παρε ενα με κανενα 200αρι max και απο ελλαδα. Πανε απο κοντα και ζητα το και χωρις φπα (δεν ειμαι παρανομος αυτοι ειναι που το φορολογουν 23%) Ολα τα ιδια ειναι αεροδυναμικη αλλαζει μονο και το χρωμα.. Αντε και σε μερικες περιπτωσεις η ζελατινα για βροχη κλπ. Εγω απορω οχι για το κεφαλι σου αλλα βλεπω να πληρωνεις αεροδυναμικη 200++km/h. ενω μπορεις με την διαφορα να τα φας σε σουβλακια που λεει ο λογος ή να παρεις αλλο ενα για τη κοπελα σου.. flip up κρανος δεν το σκεφτεσαι καθολου; Τροποποιήθηκε από τον Vamire

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εσυ με το modenas βαλε αυτο :afro: :afro: :afro:thor-quadrant-kranos-helmet-procircuit.jpg

Εγώ με το Modenas φορούσα κράνη που κόστιζαν την μισή και παραπάνω αξία της ίδιας της μηχανής με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά τους!

Λες αυτό:

...συγκρίνοντας κράνος-μηχανή και παρακάτω περνάς εν τέλει στον σωστό συσχετισμό μεταξύ κρανών...

:wacko:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένα καλό κράνος δεν είναι μόνο αεροδυναμική. Είναι εξαερισμός, είναι βάρος, είναι ποιότητα αντιαλλεργικού εσωτερικού και στο κάτω κάτω είναι και ομορφιά και αισθητική.

Αυτοί που καβαλάνε Busa με jet κράνος είναι αστείοι, αυτοί που καβαλάνε σκούτερ με ένα καλό full face με γραφικά στα μάτια μου είναι απλά μοτοσυκλετιστες. Και θα χαρώ ακόμα καλύτερα να τους δω και με καλό μπουφάν, με καλά γάντια, με μποτάκια. Μπορεί ο εξοπλισμός τους να αξίζει περισσότερο απο το μηχανάκι?? μακάρι!

Ναι σε ένα τρακάρισμα, ένα κράνος Polycarbonate Full Face των 100€ σε αστικό περιβάλλον κατα 99% θα προστατέψει το ίδιο με οποιοδήποτε κορυφαίο κράνος Arai, Shoei κλπ. Δικαίωμα όμως του καθενός να αγοράσει το υπόλοιπο 1% για το κεφάλι του. ΝΑΙ θα μπορούσε να πάρει το αντίστοιχο κράνος σε μονόχρωμο αλλά στο γούστο του άλλου θα βάλουμε χέρι??

Σε μια χώρα που εκατοντάδες χιλιάδες δεν έχουν να πάρουν τσιγάρα αλλά αγοράζουν Iphone 6 δεν θα θεωρήσουμε τώρα και γραφικό τον οδηγό σκούτερ με ακριβό και πολύχρωμο κράνος, τουλάχιστον όχι όσοι ξέρουμε (υποτίθεται) Αλλά κι αυτό φυσιολογικό θα μου φανεί πλεον δυστυχώς..

Τροποποιήθηκε από τον TC-drift

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα