Jump to content
Priest

CBF125 ή ...CB125F?!!

Recommended Posts

Παίδες την καλησπέρα μου και από μένα! Ελπίζω να έχετε υπομονή γιατί η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται να πρωτοτυπήσω. Το έργο σίγουρα το έχετε ξαναδεί. Οι πρωταγωνιστές μόνο αλλάζουν λιγάκι. Πάμε λοιπόν...

Λόγω κρίσης (όχι οικονομικής, αυτής των...30!) λίγο μετά το καλοκαίρι αποφάσισα να ζήσω τα "νιάτα" μου :P και να πάρω μπιτσυκλέτα. Με βάση τα εώς τώρα δεδομένα, δλδ. δίπλωμα Α1 με πρακτικά ...μηδενική εμπειρία και μπάτζετ εώς €3.000 μαζί με εξοπλισμό, κατέληξα στο CBF125. Αν και αισθητικά πιο πολύ από όλα μου άρεσε ο Λύκος, κατέληξα στο μικρό Ιάπωνα λαμβάνοντας υπόψη την ευκολία και την οικονομία τόσο στη χρήση όσο και στη συντήρηση. Η αλήθεια είναι πως σ' αυτό βοήθησε τα μέγιστα και το review του geokaf http://www.mybike.gr/topic/75694-honda-cbf-125ccεμπειρία-χρήσης-μετά-από-6000-χλμ/page__pid__1875964__st__15#entry1875964 απ´ όπου κατάλαβα πως μιλάμε για ένα τίμιο μηχανάκι που δεν θα σε προβληματίσει (αξιόπιστο, οικονομικό) και που συγχρόνως θα αποτελέσει και ένα καλό σχολείο για κάποιον πρωτόμπαρκο σαν και μένα. Όλα καλά και ωραία, λοιπόν.

Πού είναι το πρόβλημα θα μου πείτε... Να σου λοιπόν που ο αντίστοιχος Μητσάρας-σαν στη Honda αποφάσισε να με(!) τρολάρει και ν' αλλάξει μοντέλο πάνω που είχα πάρει την απόφαση. Με το φτωχό μου το μυαλό ρωτάω τώρα εγώ τι θα ήταν καλύτερο; Να περιμένω λίγο καιρό να βγει το νέο μοντέλο και άλλο τόσο για να δούμε πώς θα πάει γιατί αυτή τη στιγμή ούτε καφετζού δεν ξέρει να μας πει για προβλήματα που ενδεχομένως να εμφανιστούν; Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση φοβάμαι μήπως θα έχω βγει σε σύνταξη μέχρι τότε. Ή μήπως να προχωρήσω με το CBF που ξέρουμε και εμπιστευόμαστε; Από την άλλη πάλι όμως, αν εξαιρέσεις τους 18αρηδες τροχούς, έλα ντε που το καινούργιο μ' αρέσει πιο πολύ! Εδώ λοιπόν είναι που χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθειά σας. Περιμένω ή προχωράω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

άμα σε αρέσει το καινούργιο να πάρεις το καινούργιο! πόσα προβλήματα πια μπορεί να βγάλει ένα 125 μηχανάκι και με τι κόστος για να φτιαχτούν! άσε που αν είσαι στην εγγύηση δεν σε απασχολεί και πολύ! 2014 έχουμε τα μηχανάκια δεν ανατινάσσονται απο μόνα τους στα καλά καθούμενα και η μηχανή δεν είναι μόνο επιλογή μυαλού αλλά και καρδιάς!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν σε περιορίζει το οικονομικό θέμα στην αγορά, προχωρά με το καινούργιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Θα περιμένω, λοιπόν, μέχρι του χρόνου για περάσει η ...φαγούρα στον δεξί καρπό. Μάλιστα διάβασα σ' ένα αγγλικό site πως εκεί το περιμένουν κατά τον Μάρτη. Ελπίζω μόνο να μην χρειαστεί άλλο τόσο και πλακώσει ο καύσωνας μέχρι να κατηφορίσει εώς εδώ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω προτεινω να μην περιμενεις. Ειναι πολυς ο καιρος μεχρι τοτε και μπορει να το μετανιωσεις και να πεις δε βαριεσαι.... Αν σου αρεσει το cbf ή παρε το τωρα που εχεις τα χρηματα ή ριξε μια ματια και στο νεο Ybr.

5763567_0_b.jpg

Εγω εχω το προηγουμενο μοντελο απο αυτο στη φωτο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Τροποποιήθηκε από τον Nikodimos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το νεο χειροτερο δεν θα ειναι δεν γινεται να ειναι.Αμα σου αρεσει και πιο πολυ εμφανισιακα παρτο το νεο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να πω και εγω την γνωμη μου ;)... Εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει καθολου το καινουριο και οι διαφορες στο παλιο και στο καινουριο ειναι εμφανισιακα κατα κυριο λογο..το μοτερ ειναι σχεδον ιδιο οποτε θα ειναι και αυτο σκυλι.. πηγα χθες στην χοντα και μου ειπαν οτι μπορει και να μην ερθει καθολου το καινουριο και μου ειδηξε το παλιο και μου ειπε πως ειναι μοντελο 2014 και οι διαφορες ειναι μονο στο μοτερ που ειναι βαμενο μαυρο. Δεν θα ερθει λεει το καινουριο μαλλον γιατι ψηφιστικε νομος να μπαινουν στην Ευρωπη μηχανακια μονο με abs απο το 2016 και μετα οποτε θα εισαχθει αν βγει με abs μονο. Και δεν το εχω δει πουθενα με abs το καινουριο..

Υ.Γ τωρα κατα ποσο ισχυει θα σε γελασω ;)

Τροποποιήθηκε από τον geokaf

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλύτερα να δεις σίγουρα πότε έρχεται το καινούργιο, γιατί αν είναι να φτάσει Καλοκαίρι, πάει η χρονιά...

Πάρε το παλιό μωρέ, ξέρω κάποιον που πουλάει ένα!! :peep:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχήν, σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματά σας! :D

Εγω προτεινω να μην περιμενεις. Ειναι πολυς ο καιρος μεχρι τοτε και μπορει να το μετανιωσεις και να πεις δε βαριεσαι.... Αν σου αρεσει το cbf ή παρε το τωρα που εχεις τα χρηματα ή ριξε μια ματια και στο νεο Ybr.

5763567_0_b.jpg

Nikodimos για να είμαι ειλικρινής το νέο YBR δεν με τρελαίνει και τόσο... Έχω την εντύπωση - διορθώστε με αν κάνω λάθος - αλλά τα δυο μηχανάκια δεν διαφέρουν ουσιαστικά και τόσο πολύ. Γι' αυτό θα προτιμούσα το Hondaki μόνο για καθαρά "αισθητικούς" λόγους.

το νεο χειροτερο δεν θα ειναι δεν γινεται να ειναι.Αμα σου αρεσει και πιο πολυ εμφανισιακα παρτο το νεο.

ktm power αυτό λέω και γω αλλά από την άλλη με προβληματίζουν αυτά που λένε τα παιδιά παρακάτω...

Να πω και εγω την γνωμη μου ;)... Εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει καθολου το καινουριο και οι διαφορες στο παλιο και στο καινουριο ειναι εμφανισιακα κατα κυριο λογο..το μοτερ ειναι σχεδον ιδιο οποτε θα ειναι και αυτο σκυλι.. πηγα χθες στην χοντα και μου ειπαν οτι μπορει και να μην ερθει καθολου το καινουριο και μου ειδηξε το παλιο και μου ειπε πως ειναι μοντελο 2014 και οι διαφορες ειναι μονο στο μοτερ που ειναι βαμενο μαυρο. Δεν θα ερθει λεει το καινουριο μαλλον γιατι ψηφιστικε νομος να μπαινουν στην Ευρωπη μηχανακια μονο με abs απο το 2016 και μετα οποτε θα εισαχθει αν βγει με abs μονο. Και δεν το εχω δει πουθενα με abs το καινουριο..

Υ.Γ τωρα κατα ποσο ισχυει θα σε γελασω ;)

Καλύτερα να δεις σίγουρα πότε έρχεται το καινούργιο, γιατί αν είναι να φτάσει Καλοκαίρι, πάει η χρονιά...

Πάρε το παλιό μωρέ, ξέρω κάποιον που πουλάει ένα!! :peep:

geokaf και Gollas πραγματικά αυτο που φοβάμαι περισσότερο είναι μήπως φτάσουμε να κάνουμε την ίδια κουβέντα ένα χρόνο μετά. Έχετε δίκιο πως αυτό που πρέπει να κάνω είναι να πάω μια βόλτα σε κανά Σαρακάκη να δω τι θα παίξει προτού αποφασίσω. Ό,τι και να διαβάζω από δω και από κει στα διάφορα site δε μπορει να είναι πιο έγκυρο από την αντιπροσωπεία. Λέω εγώ τώρα...

Tks Gollas, την κρατάω την σκέψη αν και είμαι πιο κοντά σε καινούργιο (μη μεταχειρισμένο δλδ) για ταμειακούς λόγους. Έχω τόσα να ψωνίσω (από κράνος μέχρι ...χάντρα για το μάτι :P) που μάλλον ένα μέρος θα πρέπει λογικά να το βάλω σε δόσεις. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

5763567_0_b.jpg

Sorry Nikodime αλλά κάπου "έχασα" την απάντηση που σου έγραψα... Έχω την εντύπωση - και διορθώστε παρακαλώ αν δεν κάνω λάθος - πως τα δύο μηχανάκια δεν διαφέρουν και τόσο. Θα προτιμούσα, λοιπόν, το Hondaki για καθαρά "αισθητικούς" και μόνο λόγους. Η αλήθεια είναι πως το δικό σου το στρογγυλοφάναρο μου αρέσει περισσότερο από το καινούργιο στη φωτό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Sorry Nikodime αλλά κάπου "έχασα" την απάντηση που σου έγραψα... Έχω την εντύπωση - και διορθώστε παρακαλώ αν δεν κάνω λάθος - πως τα δύο μηχανάκια δεν διαφέρουν και τόσο. Θα προτιμούσα, λοιπόν, το Hondaki για καθαρά "αισθητικούς" και μόνο λόγους. Η αλήθεια είναι πως το δικό σου το στρογγυλοφάναρο μου αρέσει περισσότερο από το καινούργιο στη φωτό.

Μηχανικα πρεπει να ειναι λιγο-πολυ ιδια. Αισθητικα προτιμω κι εγω το δικο μου παρα το μοντελο2014

Yamaha-YBR-125cc-2013.jpg

Ριξε μια ματια κι εδω για να δεις ενα συγκριτικο:

http://www.visordown.com/versus/versus-honda-cbf125-vs-yamaha-ybr125/23957.html

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μηχανικα πρεπει να ειναι λιγο-πολυ ιδια. Αισθητικα προτιμω κι εγω το δικο μου παρα το μοντελο2014

Yamaha-YBR-125cc-2013.jpg

Ριξε μια ματια κι εδω για να δεις ενα συγκριτικο:

http://www.visordown.com/versus/versus-honda-cbf125-vs-yamaha-ybr125/23957.html

Σ' ευχαριστώ πολύ! Ωραίο συγκριτικό, σύντομο αλλά μεστό! Η ειρωνεία είναι πως ένας από τους λόγους που είχα επιλέξει το CBF ήταν αυτό το παραπάνω άλογο. Τώρα με το καινούργιο έρχονται πάλι στα ίδια. Άλλη μια αφορμή δλδ για προβληματισμό... :-/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα