Jump to content
Eimai_Koala

Ηλεκτροστατική Φωσφορίζουσα βαφή

Recommended Posts

Θέλω να μου πείτε αν το θεωρείτε καλή και πρωτότυπη ιδέα και αν πιστεύετε ότι θα είμαι πιο εμφανής κατά την βραδινή οδήγηση, που την λατρεύω... Επίσης δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι τώρα για τον χειμώνα που δεν υπάρχει και ήλιος για πολύ ώρα καλό θα ήταν να υπήρχαν και εσωτερικά των πλαστικών μερικά leds για να φορτίζουν την φωτεινότητα του χρώματος και να το κάνουν να φωσφορίζει, σωστά; Χι, χι. ^_^ :shoot::mB_kalo_e:

http://en.wikipedia..../Luminous_paint

Παραδείγματα:

339_whc51e593b0c1542_dM7CU7oTRR.jpg

AtomicScooter02.jpg

Τροποποιήθηκε από τον Eimai_Koala

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

φανταζομαι οτι αν εμπαινει σε καποια σημεια που δεν θα το εκαναν κιτσ, ισως να μετραγε η φαση :Ρ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τόσα κιτς μηχανάκια κυκλοφορούν στο Ηράκλειο , τι κακό θα κάνει ένα ακόμα ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ετοιμάσου για καρδιακό, σκέψου ότι είναι πιο ακριβό από την πέρλα :blush2: :

http://glowpaints.co...paint-usage.htm

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.banggood.com/10ml-DIY-Graffiti-Acrylic-Luminous-Paint-Pigment-7-Colors-p-948591.html?utm_source=facebook&utm_medium=fb_cpc&utm_content=lin&utm_campaign=RMhg1-paint

Το εχω στα πλανα,να παρω λιγο να βαψω 1-2 σημεια στο Fixακι ποδηλατο που εχω να δω πως θα βγει.Ιδιως στις ακτινες των τροχων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν είχα καμιά custom φάση, ίσως το έκανα.

Επίσης αν είχα κανένα ss που 90% θα το είχα για πίστα.

Γενικά το θεωρώ πιο πολύ καγκούρικο παρά ασφαλές όσον αφορά την ορατότητα το βράδυ. Μπορείς να βάλεις ένα γιλέκο και ταινίες στις ρόδες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν είχα καμιά custom φάση, ίσως το έκανα.

Επίσης αν είχα κανένα ss που 90% θα το είχα για πίστα.

Γενικά το θεωρώ πιο πολύ καγκούρικο παρά ασφαλές όσον αφορά την ορατότητα το βράδυ. Μπορείς να βάλεις ένα γιλέκο και ταινίες στις ρόδες

Καγκούρικο ξεκαγκούρικο,σε βλέπουν παραπάνω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο "φωσφορισμός" είναι τόσο αμυδρός που είναι ανέκδοτο να λέμε ότι βοηθάει στην ασφάλεια, προφανώς δεν έχεις αυτό στο μυαλό σου. Για ασφάλεια το αμέσως καλύτερο μετά τα φώτα είναι ανακλαστικές λωρίδες/επιφάνειες.

Εφ' όσον λοιπόν μιλάμε κατ' ουσίαν για "καγκουριλίκια", πρέπει να κοιτάξεις ακόμα πιο μακριά: χρώματα που μετατρέπονται σε φως (που ανάβουν)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλα ολα αυτα ποιος βαφεας ξερει να το εφαρμοζει τουτο? Μηπως θα πας σε ειδικο και θα πληρωσεις τρια glx μαζι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

339_whc51e593b0c1542_dM7CU7oTRR.jpg

Μηπως σε αυτη τη φωτογραφια δεν υπαρχει φωσφοριζουσα βαφη και υπαρχει φως απο Blacklight που ουτως ή αλλως τα λευκα φωτιζουν σε αυτη την αποχρωση με την υπαρξη τετοιας λαμπας?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι 10 φορές πιο πρακτικό να το έχεις βαμμένο φωσφοριζέ παρά να φοράς γιλέκο συνέχεια και να μοιάζεις σαν ο μαθητής που ετοιμάζεται να δώσει εξετάσεις αύριο. ^_^

Καγκούρικο ξεκαγκούρικο,σε βλέπουν παραπάνω..

Ευχαριστώ για την κατανόηση, κύριε.

paidia einai akrivo kai einai kai ligo karnavali ..gia kanena papaki kalo einai !!

Όπως προείπα μπορεί να είναι ακριβό αλλά πάνω σε μία μηχανή δείχνει πάρα πολύ όμορφο και το βράδυ σε κάνει να το καταλαβαίνεις αυτό.

ο "φωσφορισμός" είναι τόσο αμυδρός που είναι ανέκδοτο να λέμε ότι βοηθάει στην ασφάλεια, προφανώς δεν έχεις αυτό στο μυαλό σου. Για ασφάλεια το αμέσως καλύτερο μετά τα φώτα είναι ανακλαστικές λωρίδες/επιφάνειες. Εφ' όσον λοιπόν μιλάμε κατ' ουσίαν για "καγκουριλίκια", πρέπει να κοιτάξεις ακόμα πιο μακριά: χρώματα που μετατρέπονται σε φως (που ανάβουν)

Μα δεν αρνήθηκα ότι ο πρώτος και κύριος λόγος για να κάνει κάποιος αυτή την αλλαγή είναι αισθητικός και σκέψου την extra ασφάλεια που σου δίνει η φωτεινότητα ως ένα bonus. Στο link της glowpaint που ανέβασα άμα πατήσετε στα προϊόντα θα δείτε ότι υπάρχουν πολλές κατηγορίες χρωμάτων εμείς όμως στο παρών θέμα θα αναφερθούμε σε 2 μόνο: α)σε αυτές που ανέφερα, τις φωσφορίζουσες οι οποίες είναι άσπρες και αφού συγκεντρώσουν την ηλιακή ακτινοβολία εκπέμπουν φως στο χρώμα που έχετε επιλέξει ή όπως αλλιώς το έθεσες "ανάβουν" και β)στις φθορίζουσες οι οποίες είναι το video το οποίο ανέβασες και φαίνονται αμυδρά σε τελείως σκοτεινό χώρο ενώ χρειάζονται και leds κάτω από τα πλαστικά έτσι ώστε το χρώμα να "αναδειχθεί". Η δικιά μου η ιδέα είναι η εξής ουσιαστικά, συνδυάζεις και τα 2 (δηλαδή φωσφορίζουσα βαφή με leds κάτω από τα πλαστικά) και εφόσον δεν σε ενοχλεί να είναι όλη σου η μηχανή βαμμένη άσπρη, το βράδυ την απολαμβάνεις φωτεινότερη στο χρώμα που έχεις επιλέξει. Επίσης τα leds μου φαίνονται απαραίτητη προϋπόθεση, γιατί τον χειμώνα σε περιοχές που δεν υπάρχει και τόσο πολύς ήλιος, για να "φορτίζει" το χρώμα μπορεί να χρειάζεται αυτή την μικρή extra βοήθεια.

Καλα ολα αυτα ποιος βαφεας ξερει να το εφαρμοζει τουτο? Μηπως θα πας σε ειδικο και θα πληρωσεις τρια glx μαζι?

Τρία glχ δεν θα πληρώσεις αλλά η τιμή όπως προείπα είναι λίγο τσουχτερή. Στο παπί μου είπε για 400, οπότε σίγουρα είναι ότι πιο ακριβό κυκλοφορεί αυτή την στιγμή. Πέρα από αυτό άπαξ και βγει ωραίο το αποτέλεσμα τρομάζω και μόνο στην ιδέα πόσοι επιτήδειοι θα το "βάλουν στο μάτι" και για αυτό άμα δεν έχετε τελείως κλειστό χώρο καλό θα ήταν να μην το βάψετε έτσι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικά αποφάσισα να μην το βάψω γιατί κοστίζει πολύ ακριβά. Το παρών θέμα μπορεί να κλειδωθεί...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα