palavos7 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2014 (τροποποιήθηκε) Γεια σας μετα απο μια κουβεντα με φιλο μου μαστορα μου εχει μπει η ιδεα να βαλω εγκεφαλο ignitech στο GLX μου. Αυτο απ οτι ξερω εχουν πολλα προγραματα οπως lanch control, shift light και μπορεις να ρυθμισης τα παντα στο μηχανακι.. Ερωτηση μου. Ξερει καποιος σχετικα με τον εγκεφαλο να μου πει? Αν ενα μηχανακι εχει εγκεφαλο χρειαζετε ηλεκτρονικη και πολλαπλασιαστη? Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 27 , 2014 από τον palavos7 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2014 launch control σε glx? 90 άλογα δε θα δείτε ποτέ σε glx για να το χρειαστείτε. Εγκέφαλος παίζει μόνο στα ψεκαστά. Ηλεκτρονική ανάφλεξη παίζει στα καρμπυρατερ. Πολλαπλασιαστής είναι άλλο θέμα. Ακολουθει την ηλεκτρονικη και προηγειται του μπουζι. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
S*izo_Vn 340 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2014 Εγω εχω δει κατι εγκεφαλακια που βαζουν οι βιετναμεζοι στα παπια και ανεβαζουν τις στροφες μεχρι και 13.000. Φυσικά και ετσι τα αλογα αυξανονται, ψαξτο παντος... Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
palavos7 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2014 Ακουσα πως μπενει ο ignitech...το εψαξα λιγο στο ιντερνετ και διαβασα πως μπενει και ειναι πολυ καλο..ρυθμιζης μεχρι και την θερμοκρασια του κινιτηρα λεει.. Δεν καταλαβα για την ηλεκτρονικη.Αν βαλω εγκεφαλο θα πρεπει να εχω ηλεκτρονικη ναι η οχι? Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2014 Εγω εχω δει κατι εγκεφαλακια που βαζουν οι βιετναμεζοι στα παπια και ανεβαζουν τις στροφες μεχρι και 13.000. Φυσικά και ετσι τα αλογα αυξανονται, ψαξτο παντος... Για να γίνει αυτό πρέπει αρχικά, να αλλαχτούν ελατήρια βαλβίδων. Μονο με τον εγκέφαλο είναι απλά αδύνατον...Ακουσα πως μπενει ο ignitech...το εψαξα λιγο στο ιντερνετ και διαβασα πως μπενει και ειναι πολυ καλο..ρυθμιζης μεχρι και την θερμοκρασια του κινιτηρα λεει.. Δεν καταλαβα για την ηλεκτρονικη.Αν βαλω εγκεφαλο θα πρεπει να εχω ηλεκτρονικη ναι η οχι? Το μηχανάκι έχει ψεκασμο; Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
palavos7 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2014 το keihin pwk 28 με τι δουλεβη?ψεκασμο η υποπιεση? Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
VaggosGLX 497 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2014 Πρωτα απο ολα το μηχανακι κατα πασα πιθανοτητα ειναι καρμπυρατερατο Που σημαινει οτι βασιζεσαι στην κλασσικη μεθοδο δηλαδη καρμπ-ηλεκτρονικη Ο εγκεφαλος μπαινει σε μηχανακια που χρησιμοποιουν ψεκασμο ενω ταυτοχρονα εχουν ενα σκασμο αισθητηρες για τα παντα Μιλαμε για αισθητηρες θεσης πεταλουδας γκαζιου, αισθητηρας μαζας αερα, θερμοκρασιας λαδιου, θερμοκρασιας αερα, θερμοκρασιας καυσαεριων κτλ κτλ Βεβαια σε παπια μπορει καποιοι να παραλειπονται ή να ενσωματωνονται για περιορισμο ογκου Παμε στο θεμα σου τωρα. Να βαλεις launch control. To θεωρω αχρηστο εαν δεν τρεχεις σε επαγγελματικους αγωνες Να βαλεις shift light. Την ιδια δικαιολογια με πανω Για μενα θα ηταν καλυτερη ιδεα να βαλεις ενα ψυγειακι λαδιου (σε συνδιασμο με μια δυνατη τρομπα οπως της UMA) και να παρεμβαλεις στην γραμμη προς το ψυγειο εναν αισθητηρα θερμοκρασιας λαδιου ωστε να βλεπεις εαν ψηνεται ο κινητηρας Αλλη καλη μοντα ειχα δει ενα οργανακι της ΚΟSO που μετρα την αναλογια αερα στα καυσαερια. Ετσι θα μπορεις να τελειοποιησεις σχεδον το μειγμα σου ωστε να μειωσεις πιθανα κομπιασματα του κινητηρα και να πετυχεις και καλυτερες επιδοσεις και καταναλωση Αλλη παλι καλη μοντα θεωρω μια ωραια ρυθμιζομενη ηλεκτρονικη. Κυκλοφορουν χιλιαδες στο εμποριο και μπορεις να ελενξεις (κατα καποιο τροπο) τις μεγιστες στροφες του κινητηρα σου Θες ενα ωραιο βολταδικο καθημερινο μοτερ; την βαζεις στην χαμηλοτερη σκαλα και εισαι ετοιμος. Θες καθαρα μοτερ που να περνα την κοκκινη περιοχη των στροφων για μια κοντρα; αλλαζεις την σκαλα στην ηλεκτρονικη με μια μεγαλυτερη. Αλλη καλη μοντα ειναι εαν στροφομετρο. Μερικα συνδιαζουν και shift light εαν θες οπωσδηποτε να εχεις. Περα απο ολα αυτα το GLX βασιζεται αποκλειστικα σε μηχανικα μερη για την τροφοδοσια και καταλληλη λειτουργια του κινητηρα Αυτα που θες χρειζονται οπωσδηποτε καποια μοναδα που να μετρα ηλεκτρονικα καποια δεδομενα ωστε να μπορεσεις να εχεις τετοιες λειτουργιες Στην χειροτερη μπορεις να βρεις απο Ebay ολοκληρωμενα κοντερ ψηφιακα που εχουν αρκετες ρυθμισεις οπως μετρητες λαδιου, βολτ, στροφομετρο, shift light, shift counter κτλ αλλα θα χρειαστεις και πατεντα να τα στερεωσεις στο τιμονι αλλα και πατεντα ωστε να τα συνδεσεις για να λειτουργουν σωστα Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2014 (τροποποιήθηκε) Για να γίνει αυτό πρέπει αρχικά, να αλλαχτούν ελατήρια βαλβίδων. Μονο με τον εγκέφαλο είναι απλά αδύνατον... Ενω αν αλλαχτουν και ελατηρια βαλβιδων ειναι πιθανο.... Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 27 , 2014 από τον hayabusas Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2014 Ενω αν αλλαχτουν και ελατηρια βαλβιδων ειναι πιθανο.... μπα...μπαίνει και η μπιέλα στο παιχνίδι. πραγματικά απορώ, ποιοι δημιουργούν αυτά τα παραμύθια. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
palavos7 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2014 φιλε βαγγελη δεν ειναι οτι θελω να βαλω launch control ειναι οτι αν εχω εγκεφαλο θα εχω ενα πολυ καλο μηχανακι με ρυθμισμενα τα παντα και πολυ καλη αποδοση..τωρα το εχει launch control και καποια αλλα το θεωρο σαν ενα + ωστε να το βαλω.Το μηχανακι ειναι με καρμπυρατερ keihin pwk 28.. οσο για ο ψυγειο λαδιου και εγω ετσι ελεγα αλλα θα σας πω τι μου ειπε μεγαλος μαστορας στην αθηνα που μιλισα για να το φτιαξω εκει..Εγω του ειπα οτι θελω να βαλω την αντλια λαδιου με τρυπανακι της takegawa και μου λεει παρα πολυ καλη επιλογη.οταν του ειπα για το ψυγειο μου ειπε οτι καλυτερα να βαλω μονο την αντλια για τον παρακατω λογο.... Η αντλια η συγκεκριμενη που ειναι και καλη θα δινει στο μοτερ μου 15% περιοστερο λαδι αποτι χρειαζετε και αυτο ειναι πολυ καλο...ενο το ψυγειο θα κυκλοφορη το λαδι μεσα στο μοτερ με αποτελεσμα να περναει και να φευγει και το λαδι να μενει σε χαμηλες ποσοτητες. Τωρα θα μιλισω με καποιον μαστορα να τον ρωτησω αν μπορουμε να βαλουμε το ignitech επανω.... Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
S*izo_Vn 340 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2014 (τροποποιήθηκε) _____ Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 27 , 2014 από τον Vasilis_n Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2014 Δεν ξέρω τι να γράψω... Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2014 μπα...μπαίνει και η μπιέλα στο παιχνίδι. πραγματικά απορώ, ποιοι δημιουργούν αυτά τα παραμύθια. Καλα, ετσι για να γινεται κουβεντα. Για να ανεβασει 13.000rpm θελει ελαφρωμα ο στροφαλος και ζυγοσταθμιση τουμπανο, σιγουρα θα θελει καλυτερη ψυξη ο κινητηρας και καλυτερη λιπανση, αλλα βολαν, αλλα πιστονια, αλλα.......... γενικώς άλλα. Και, κατι που νομίζω ότι εχω διαβάσει, μεταδιδω με επιφυλαξη: 4Τ κινητηρας με καΛΛΛΛμπυΛΛΛατερ δεν μπορει να στροφαρει πανω απο 7-8.000 rpm. Ισχυει? Το ξερετε? Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
S*izo_Vn 340 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2014 Οι Βιετναμεζοι δεν παίζονται στα μηχανακια..... Φυσικά χρειάζονται και την αντίστοιχη συντήρηση με τετοιες στροφες παντως.... πειτε το μου εαν κανω λαθος Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
palavos7 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2014 λοιπον μιλισα με τον καλυτερο προγραματιστη στην ελλαδα και μου ειπε πως γινετε να μπει ο εγκεφαλος στο μηχανακι απλα θα χρειαστη μια μπαταρια και για να εχουμε την μεγιστη αποδοση θα πρεπει να φτιαχτη απο αυτον το βολαν... Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2014 Τωρα το μονο που μενει να μας πεις ειναι οτι δουλευει στα μοτο τζιπι και γιναμε.... Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
palavos7 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2014 ρε φιλε τι προβλημα εχεις?για ποιο λογο σχολιαζης εχεις καλυτερο? Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CRX 349 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2014 Δεν νοείται εγκέφαλος σε μηχανικό καρμπ Κάποτε (τέλη '80 - αρχές '90) ήταν της μόδας τα ηλεκτρονικά καρμπ που ελέγχονταν από έναν υποτυπώδη εγκέφαλο αλλά εκτοπίστηκαν από τον αποδοτικότερο ψεκασμό Λέω εγώ τώρα, μήπως και ο συγκεκριμένος "εγκέφαλος" είναι μια αναβαθμισμένη ηλεκτρονική με δυο - τρία καλούδια παραπάνω; Γιατί τα καρμπ δεν έχουν τις ρυθμιστικές "εισόδους" για να ελέγχονται από εγκέφαλο. Και ένας εγκέφαλος δεν μπορεί να αλλάξει on the fly ζιγκλέρ ούτε να αλλάξει το ύψος της βελόνας ούτε να γυρίσει τη βίδα του μίγματος και του αέρα ρελαντί... Και μην μπερδεύουμε τις δυνατότητες που έχουν οι προγραμματιζόμενες ηλεκτρονικές και τις επεμβάσεις που μπορούν να κάνουν στην ανάφλεξη με το monitoring ενός πραγματικού εγκέφαλου. Και ναι, με την κατάλληλη προπορεία στην ανάφλεξη που θα προσφέρει μια σωστά προγραμματισμένη ηλεκτρονική, ένα μοτέρ πάπιας μπορεί να φτάσει 13000 σαλ αλλά από μόνο του αυτό δεν αρκεί για να είναι το μοτέρ αποδοτικό ή ασφαλής η χρήση του... Όσο για τον καλύτερο προγραμματιστή στην Ελλάδα, αυτό από μόνο του είναι σφετερισμός ενός χαρακτηρισμού που μπορεί να αποδοθεί σε πολύ κόσμο που κάνει εξαιρετική δουλειά. Με άλλα λόγια, το ότι είπε κάτι ο τάδε ή ο δείνα δεν λέει τίποτα, όταν απευθύνεται σε ανθρώπους που ξέρουν πέντε πράγματα. 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
S*izo_Vn 340 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2014 (τροποποιήθηκε) ρε φιλε τι προβλημα εχεις?για ποιο λογο σχολιαζης εχεις καλυτερο? Σου το λεει ψιλοειρωνικα ο παραπάνω διοτι ΕΓΚΕΦΑΛΑΚΙ σε ΚΑΡΜΠΙΛΑΤΕΡΑΤΟ δεν μπαίνει.... Ειναι σαν να λεμε οτι μπορεις να βαλεις Commander στο DRZ. Ειναι ηλεκτρονικό για ψεκαστα οχι καρμπιλατερατα. Μηπως σου ειπε ηλεκτρονικη??? Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 28 , 2014 από τον Vasilis_n 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
palavos7 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2014 εγκεφαλο μου ειπε..λοιπον για να μας λυθει η απορια μολις ο φτιαξω θα σας πω εδω τι θα εχω κανει? Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
SP520(Φάνης) 77 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2014 Τελικα τα Diesel τι μπουζια παιρνουν? 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2014 ρε φιλε τι προβλημα εχεις?για ποιο λογο σχολιαζης εχεις καλυτερο? Aν εννοεις εγκεφαλο, μαλλον ναι. :)Βασικα εγω εχω εγκεφαλο ενω εσυ οχι. Βλεπεις το δικο μου μεκανακι ειναι ψεκαστο.... 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
propapias 787 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2014 φιλε βαγγελη δεν ειναι οτι θελω να βαλω launch control ειναι οτι αν εχω εγκεφαλο θα εχω ενα πολυ καλο μηχανακι με ρυθμισμενα τα παντα και πολυ καλη αποδοση..τωρα το εχει launch control και καποια αλλα το θεωρο σαν ενα + ωστε να το βαλω.Το μηχανακι ειναι με καρμπυρατερ keihin pwk 28.. οσο για ο ψυγειο λαδιου και εγω ετσι ελεγα αλλα θα σας πω τι μου ειπε μεγαλος μαστορας στην αθηνα που μιλισα για να το φτιαξω εκει..Εγω του ειπα οτι θελω να βαλω την αντλια λαδιου με τρυπανακι της takegawa και μου λεει παρα πολυ καλη επιλογη.οταν του ειπα για το ψυγειο μου ειπε οτι καλυτερα να βαλω μονο την αντλια για τον παρακατω λογο.... Η αντλια η συγκεκριμενη που ειναι και καλη θα δινει στο μοτερ μου 15% περιοστερο λαδι αποτι χρειαζετε και αυτο ειναι πολυ καλο...ενο το ψυγειο θα κυκλοφορη το λαδι μεσα στο μοτερ με αποτελεσμα να περναει και να φευγει και το λαδι να μενει σε χαμηλες ποσοτητες. Τωρα θα μιλισω με καποιον μαστορα να τον ρωτησω αν μπορουμε να βαλουμε το ignitech επανω.... Ψηλο μαλκιουλαα μου ακουγεται αυτο. Κοιτα καταρχην απο οσο ξερω οταν ανεβαζει στροφες το μοτερ η πιεση αυξανεται σωστα ? σωστα. Λοιπον εαν εσυ βαλεις μια μεγαλυτερη αντλια οπως η takegawa λογικα η πιεση θα ειναι αυξημενη και ετσι θα υπαρχει επαρκεια μαζι με το ψυγειο σου. Τωρα αν εσυ βαλεις παραπανω λαδι και βαλεις και την αντλια ο κινητηρας θα τα παιξει. Θα ανεβαινει στα κοκκινα η πιεση του λαδιου και αυτο θα δημιουργισει προβληματα, τωρα αν θα αρχισει να κουδουνιζει το μοτερ η θα ζοριζεται υπερβολικα οταν πατας το γκαζι δεν ξερω. Παντως το ψυγειο δεν εχει μεγεθος ψυγειου τρενου (ψαξε και βρες τι ποσοτητα χωραει σε ενα ψυειο εγω δεν ξερω) και ετσι θα ισοσταθμιστει και ας μην ξεχναμε πως η αντλια δεν φτινει το λαδι αλλα το πιεζει. Τελικα τα Diesel τι μπουζια παιρνουν? Βαλε ενα NGK bpr6es iridium και εισαι κομπλε τωρα αμα καμοια μερα ανοιξεις το μοτερ και δεις τρυπημενο το πιστονι δεν θα φταιω εγω. :P 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2014 Τι καθεστε και ασχολειστε... Με αυτο τον εγκεφαλο τι περιμενεις να κανεις? Να ανεβασει αποδοση? μονο λεφτα θα σου φαει,αυτο ειναι το μονο σιγουρο... 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
propapias 787 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2014 Εγω δεν μπορω να καταλαβω αν ενοει εξελιγμενη ηλεκτρονικη η κατι αλλο τι εγκεφαλος και μλκιες τασμπουνας. Σε ενα μηχανακι με καρμπ τι σουλεια εχει ο εγκεφαλος? Μηπως να θα μπει και στο κρμπ ειδικο συστημα για να δουλευει ηλεκτρονικα? δεν το νομιζωαρα εσυ μαλλον ενοεις ηλεκτρονικη υψηλων προδιαγραφων. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες