mallias-4 20 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2014 Έχω την εντύπωση πως το καρμπυρατέρ μου θέλει ρύθμιση, αλλά δε θέλω να δοκιμάσω τις μεθόδους με το αυτί που έχουν γραφτεί γιατί δεν υπαρχουν λεφτά για μάστορα αυτό το καιρό σε περίπτωση αποτυχίας (πράγμα πιθανό γιατί δεν το έχω ξανακάνει). Ο ΧΤης έχει ένα πιπιρόλι στο ένα κολάρο εισαγωγής που είναι για την υποπίεση. Μπορώ να φτιάξω ένα μονό υποπιεσόμετρο, σαν αυτά τα homemade για το συγχρονισμό των τετρακύλινδρων, να το βάλω και να το ρυθμίσω εκεί που "ρουφάει" πιο πολύ ή λέω μπούρδες; .... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Giorgos Pallikaras 347 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2014 Φιλικα παντα δεν νομιζω οτι αξιζει να μπεις σε περιπετειες φιλε μου για 40 ευρω μαζι με τον καθαρισμο και την ρυθμιση... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mallias-4 20 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2014 Άμα είναι να μπω σε περιπέτειες εννοείται πως όχι, εγώ απλά θέλω να μάθω αν γίνεται με αυτό τον τρόπο και κατά πόσο είναι εύκολο-ασφαλές. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.380 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2014 Μπορώ να φτιάξω ένα μονό υποπιεσόμετρο, σαν αυτά τα homemade για το συγχρονισμό των τετρακύλινδρων, να το βάλω και να το ρυθμίσω εκεί που "ρουφάει" πιο πολύ ή λέω μπούρδες; .... Λες μπούρδες. Από αυτό που ρώτησες είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα το μουτέψεις το μοτό σου, αν πιάσεις στα χέρια σου καρμπς. Δώστο σε ένα επαγγελματία, εξαρχής. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
balkan_express 56 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2014 Αν εχεις βασικες γνωσης μηχανολογιας ΔΕ ΛΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Βρες το σερβις μανουαλ της μηχανης σου, ναι ναι αυτο που ποτε δεν εχει ανοιξει το 95% των """""μαστώρων"""" που εχουν συνεργειο.... δες τι χρειαζεται απο εργαλεια συγκεντρωσετα, και βημα βημα θα το κανεις μονος σου. Μπορει την πρωτη φορα να εχεις επιτυχια 80%, μετα ψαχνεις τις συγκεκριμενες λεπτομεριες και τη δευτερη φορα θα εισαι στο 100% Εμεις εδω ειμαστε για να σου δωσουμε ιδεες ή και να βοηθήσουμε.. Καλή επιτυχία ! υ.γ Δεν εχω παει σε συνεργειο και να δω κρεμασμενο ενα πτυχιο απο ΤΕΙ τουλαχιστον.... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mallias-4 20 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2014 Οι απόψεις διιίστανται... Λες μπούρδες. Από αυτό που ρώτησες είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα το μουτέψεις το μοτό σου, αν πιάσεις στα χέρια σου καρμπς. Δώστο σε ένα επαγγελματία, εξαρχής. Ξέρεις κάτι ή υποθέτεις; Αν εχεις βασικες γνωσης μηχανολογιας ΔΕ ΛΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Βρες το σερβις μανουαλ της μηχανης σου, ναι ναι αυτο που ποτε δεν εχει ανοιξει το 95% των """""μαστώρων"""" που εχουν συνεργειο.... δες τι χρειαζεται απο εργαλεια συγκεντρωσετα, και βημα βημα θα το κανεις μονος σου. Μπορει την πρωτη φορα να εχεις επιτυχια 80%, μετα ψαχνεις τις συγκεκριμενες λεπτομεριες και τη δευτερη φορα θα εισαι στο 100% Εμεις εδω ειμαστε για να σου δωσουμε ιδεες ή και να βοηθήσουμε.. Καλή επιτυχία ! υ.γ Δεν εχω παει σε συνεργειο και να δω κρεμασμενο ενα πτυχιο απο ΤΕΙ τουλαχιστον.... Σε αυτά που λες περί μαστόρων συμφωνώ... Επειδή συστυχώς το σερβις μανουαλ δε μπορώ να το βρω στα αγγλικά (αν και καποτε το 'χα βρει αλλα δε θυμαμαι που ούτε που το χω) θέλω να μάθω αν όντως γίνεται έτσι ρύθμιση του καρμπυρατερ και αν ναι τι πρεπει να προσέξω και πως ακριβώς να το κανω Ευχαριστω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2014 Το υποπιεσόμετρο δε θα σε βοηθήσει. Διότι το μόνο που θα σου δώσει είναι μια μέτρηση της αναρρόφησης του κινητήρα. Τι θα μπορέσεις να ρυθμίσεις στο καρμπυρατέρ από αυτή τη μέτρηση μόνο; Τίποτα. Αν είχες πολυκύλινδρο μοτερ, έτσι θα συγχρόνιζες τα κάρμπ μεταξύ τους, και όχι θα τα ρύθμιζες. Να υποθέσω θες να ρυθμίσεις μίγμα. Τι εννοείς με τις μεθόδους "με το αυτί" ; Τι ακριβώς είναι αυτό; Η ρύθμιση του κάρμπ είναι μια διαδικασία που ένας που την κάνει πρώτη φορά, αποκλείεται να την πετύχει και απαιτεί και αρκετή εμπειρία, και εργαλεία και μετρητικά όργανα. Οπότε, καλύτερα πήγαινέ το σε μάστορα. Και που στε ε...μπορεί οι μάστορες να είναι λαμόγια, αλλά εμείς ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΣΤΟΡΕΣ. Και κάποιοι άνθρωποι σπούδασαν, διάβασαν και πέτυχαν, και έχουν πιάσει χιλιάδες μηχανές για να νομίζουμε ότι εμείς τα ξέρουμε όλα. Οπότε αν κάποιος έχει να προσφέρει συμβουλή ή πρακτική γνώση στη ρύθμιση ενός καρμπ και να το κάνει αποτελεσματικά δια του γραπτού λόγου, να αποτελέσει το επόμενο κιόλας πόστ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.380 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2014 (τροποποιήθηκε) Οι απόψεις διιίστανται... Ξέρεις κάτι ή υποθέτεις; Κάτι γνωσούλες τις έχω. Καταρχήν δεν σου έγραψα ''αποψη'', σου έγραψα λογικό συμπέρασμα. Αυτό που έγραψες δείχνει ασχετοσύνη: Τα υποπιεσόμετρα τα βάζουμε σε πολυκύλινδρους κινητήρες για να συντονίσουμε ίση ροή σε όλους τους κυλίνδρους. Αυτό που έγραψες εσύ, δείχνει ότι δεν το ήξερες αυτό. Από την στιγμή που δεν ήξερες κάτι τόσο βασικό, είναι ισχυρότατη ένδειξη ότι θα το μπλέξεις το καρμπ σου, καθότι όποιος δεν ξέρει τα βασικά, μπλέκει σε αυτά τα πράγματα. Άποψη, είναι το ''εμένα μου πάει το κόκκινο''. Καλόν είναι να ξέρουμε και λίγο τις έννοιες, και να μην πετάμε λέξεις άσχετες με αυτό που σημαίνουν, άλλο λέμε και άλλο εννοούμε. Άποψη-ξεάποψη, λογική-ξελογική, θεωρία-ξεθερωρία, εσύ πάντα μπορείς να κάνεις μια άλλη λογική διαδικασία: Το πείραμα. Πάρε κατσαβίδια, και ρίχτου. Το αποτέλεσμα θα απαντήσει και στο ερώτημά σου. Πες και σε εμάς τι έγινε αφού το έκανες. Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 22 , 2014 από τον FlyingInADream 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mallias-4 20 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2014 Τι εννοείς με τις μεθόδους "με το αυτί" ; Εννοω αυτο http://www.thumpertalk.com/topic/913999-idle-question/#entry9529564. Δεν ειπα ότι ειμαι μάστορας ούτε ότι θα κάνω ντε και καλά καλύτερη δουλεια απο μάστορα. Ρωτάω να μάθω Εσύ είδες ένα δέντρο και έβγαλες συμπέρασμα για το δάσος... Τα ξέρω αυτα που λες. 'Εχω την εντύπωση πως είχα διαβάσει ότι στο σημειο που εχουμε σωστο μειγμα είναι αυτο που έχουμε και την υψηλότερη υποπίεση, και ρωτησα για να μάθω αν είναι σωστό και περισσότερα. Αν θες και μπορείς να βοηθήσεις κάπως δέχομαι με ευχαρίστηση αυτα που έχεις να μου πεις. Αν από την άλλη γράφεις εδώ για να πουλήσεις πνεύμα και ύφος πήγαινε κάπου αλλου καλύτερα Φιλικά Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2014 Έχω την εντύπωση πως το καρμπυρατέρ μου θέλει ρύθμιση.... Γιατί εχεις αυτη την εντυπωση ? Καιει ? Δεν πάει ? Σβήνει? Δεν ξεκινά εύκολα ? Γνωρίζεις τι ειναι το YDIS ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.380 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2014 Ωραία τα τσιτάτα με τα δέντρα και τα δάση, αλλά δεν θα σε βοηθήσουν σε αυτό που θες. Τις επιλογές ''σωστό ή μπούρδες'' εσύ τις έβαλες κατά λέξη, σου απάντησα με την επιλογή που ο ίδιος πρότεινες. Η συμβουλή να το πας σε ένα μάστορα είναι καλή, μην την υποτιμάς. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mallias-4 20 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2014 Γιατί εχεις αυτη την εντυπωση ? Γνωρίζεις τι ειναι το YDIS ? Καίει παραπάνω νομιζω και κάνει και κάτι σκασιματακια καμια φορα αμα τσουρλαει με 1η πχ γνωρίζω μονο οτι ειναι το διπλο που φοραει το χτ. τωρα πως ακριβως δουλευει οχι... Ωραία τα τσιτάτα με τα δέντρα και τα δάση, αλλά δεν θα σε βοηθήσουν σε αυτό που θες. Τις επιλογές ''σωστό ή μπούρδες'' εσύ τις έβαλες κατά λέξη, σου απάντησα με την επιλογή που ο ίδιος πρότεινες. Η συμβουλή να το πας σε ένα μάστορα είναι καλή, μην την υποτιμάς. Δεν εχω καταλάβει όμως αν μου απάντησες επιδή ξέρεις οτι δε γίνεται ή επειδη συμπερανες ότι είμαι ασχετος. Το ξέρω προφανώς ότι μπορεί να με βοηθήσει ο μάστορας, προσπαθώ να δω αν μπορώ να τον αποφύγω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2014 Ωραία. Βλέποντας το άλλο τόπικ, δε νομιζω ότι μπορεί να γινει κατι παραπανω. Το λινκ απο adv, ειναι για ρυθμιση ρελαντί. Ναι, τα υποπίεσης παίρνουν ρύθμιση. Και ρελαντί + μίγμα. Το YDIS όμως, έχει τα μυστικά του + δεν μεταφερονται ουτε κατα διάνοια με γραπτό λόγο σε φόρουμ. Απαιτείται συνεργείο, που ΝΑ κατέχει το άθλημα στα ΧΤ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mallias-4 20 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2014 Ωραία. Βλέποντας το άλλο τόπικ, δε νομιζω ότι μπορεί να γινει κατι παραπανω. Το λινκ απο adv, ειναι για ρυθμιση ρελαντί. Ναι, τα υποπίεσης παίρνουν ρύθμιση. Και ρελαντί + μίγμα. Το YDIS όμως, έχει τα μυστικά του + δεν μεταφερονται ουτε κατα διάνοια με γραπτό λόγο σε φόρουμ. Απαιτείται συνεργείο, που ΝΑ κατέχει το άθλημα στα ΧΤ. Ευχαριστώ πολύ φίλε.. Απ' ότι καταλάβαινω δεν ειναι τοσο απλό όπως το περιγράφω στην αρχη οπότε το αφήνω να παει σε μάστορα καποια στιγμή να το λύσει και να κανει ολική ρυθμιση Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες