Jump to content
mallias-4

Αλλαγή κολάρων εισαγωγής

Recommended Posts

Μέρος του σέρβις που κάνω σιγά σιγά στην κυρά μου είνια η αλλαγή των λαιμών στην εισαγωγή.

Είχα σκοπό να πάω σε μάστορα να μου καθαρίσει και το καρπυρατέρ επι τη ευκαιρία...

Όσο το σκέφτομαι όμως όμως λέω να τα κάνω μόνος γιατι θέλω, τσιγκουνευομαι τα λεφτα και εχω και μια ταση να μην εμπιστευομαι και πολυ τους μηχανικους.

για το καθάρισμα και τη ρυθμιση του καρμπ εχω διαβασει πολλους οδηγους και συμπεραίνω ότι αν δεν το κανω (ενδεχομένως κανω=σκατώσω) μόνος μου δεν προκειται να μάθω...

Η ερώτησή μου είναι για την αντικατάσταση των λαιμών.. Παρατηρώντας τη μηχανή φάινεται απλή διαδικασία (βγάλε-βάλε)..

Ποια είναι η αποψη των έμπειρων;

Αν θέλει καποιος να δώσει και κάποιες οδηγίες είναι χρειαζούμενες και καλοδεχούμενες!

Υ.Γ.: Λέω πως πιάνουν τα χέρια μου

OFFTOPIC

Οι ντίζες εκτως απο λάδωμα θένε και αάλλαγμα; Αν ναι πως το ξέρω;

Ευχαριστω!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ο καθαρισμός καρμπυρατέρ είναι εύκολη δουλειά,και γίνεται με κάποια βασικά εργαλεία και λίγη προσοχή. Να το κάνεις μόνος σου,και να ρωτήσεις ό,τι χρειάζεσαι.Δεν χρειάζεται να τρέχουμε σε μάστορες για τέτοια.Η ρύθμιση θέλει λίγο διάβασμα και κατανόηση της λειτουργίας του καρμπυρατέρ,αλλά μέχρι ενός σημείου,γίνεται και αυτή σχετικά εύκολα.

Η αντικατάσταση των λαστιχένιων κολλάρων που ενώνουν καρμπυρατέρ με κινητήρα,δεν έχει κάτι το δύσκολο.Δεν γίνεται σε όλες τις μηχανές με τον ίδιο τρόπο,ιδιαίτερη δυσκολία όμως δεν έχει. Να προσέξεις να μπεί σωστά και αν παρεμβάλεται κάποιο o-ring ή φλαντζούλα,να το αλλάξεις.Δεν πρέπει να τραβάει αέρα απο εκεί.

Οι ντίζες θέλουν άλλαγμα όταν χαλάσουν. Θα το καταλάβεις απ΄την αίσθηση που σου δίνουν.Πχ ένα σκληρό γκάζι,ένας βαρύς συμπλέκτης,δείχνουν προς αλλαγή ντίζας.

Τροποποιήθηκε από τον Nippon Denso

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για καθαρισμα καρμπ χωρις πολα εξοδα-επικυνδυνα χημικα χρησημοποιησε οινοπνευμα

σε ενα χαρτι θα γραψεις ποσεσ στροφες ηταν βιδωμενος ο αερασ και το ρελαντι

και μην βιαζεσαι

αυτα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που δεν έχω καταλάβει ειναι: προσβαση στο κυρίως ζιγκλερ και στη βελόνα έχουμε μόνο αν ανοίξουμε το καρμπ ετσι; οπότε αν χρειαστει πχ να αλλάξω θέση στη βελόνα θα πρέπει να ξαναανοίξω το καρμπυρατερ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επαναφέρω λίγο το θέμα..

Παρήγγειλα τα κολάρα απο εναν εμπορα που βρήκα απο το car και παρόλο που τον ρωτησα 2 φορες αν δίνει μαζι και τα 2 o-rings και του ειπα οτι τα θελω κι αυτα και μου ειπε 2 φορες οτι ναι τα δινει, ο γρόθος δεν τα έβαλε...

Θα τον παρω και θα του πω να μου τα στείλει κι αυτα χωρις να πληρωσω εννοείται αλλα σε περίπτωση που δεν τα καταφέρω που μπορω να βρω τώρα μονο αυτα τα 2 ο-rings?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μερικές συμβολές από οσο θυμάμαι .

Προσπάθησε να αφαιρέσεις τυχον φλατζοκολες γυρω απο τα παλια κολλάρα με προσοχη μην γδάρεις την κεφαλή. Η φλατζόκολα συνήθως βρίσκεται εκεί αν δεν έχεις ο ring (εγώ δεν είχα οπότε ξανάβαλα φλατζόκολλα).

Είναι λίγο μανίκι από την στιγμή που βιδώσεις τα κολλάρα να βάλεις το ρημάδι το διπλό το καρμπ στην θέση του. Θα σου είναι πιο έυκολο αν αφαιρέσεις τους σφικτήρες των κολάρων και τους τοποθετησεις αφού έχουν πατήσει τα καρμπ σωστα και αν έχεις χαλαρό το φιλτροκούτι 'ωστε να έχεις χώρο να κινηθεί. Παίζει να σου είναι πιο εύκολο να το βάλεις από την αριστερή πλευρά (με επιφύλαξη...)

Τροποποιήθηκε από τον snpl

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μερικές συμβολές από οσο θυμάμαι .

Προσπάθησε να αφαιρέσεις τυχον φλατζοκολες γυρω απο τα παλια κολλάρα με προσοχη μην γδάρεις την κεφαλή. Η φλατζόκολα συνήθως βρίσκεται εκεί αν δεν έχεις ο ring (εγώ δεν είχα οπότε ξανάβαλα φλατζόκολλα).

Είναι λίγο μανίκι από την στιγμή που βιδώσεις τα κολλάρα να βάλεις το ρημάδι το διπλό το καρμπ στην θέση του. Θα σου είναι πιο έυκολο αν αφαιρέσεις τους σφικτήρες των κολάρων και τους τοποθετησεις αφού έχουν πατήσει τα καρμπ σωστα και αν έχεις χαλαρό το φιλτροκούτι 'ωστε να έχεις χώρο να κινηθεί. Παίζει να σου είναι πιο εύκολο να το βάλεις από την αριστερή πλευρά (με επιφύλαξη...)

Φλαντζοκολα οερνω απο βενζυναδικα, συνεργεια κλπ;

δηλαδη να αλειψω τα παλια o-rings με την κολα ή να μην τα βαλω καθολου και στη θεση τους να βαλω μπολικη κολα;

για να κανω τη δουλεια θα βγαλω πλαστικα, ντεποζιτο και σελα οποτε πιστευω πως θα εχω χωρο να το παλέψω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ανάποδο λέει,και σωστά το λέει.Να αφαιρέσεις την φλαντζόκολλα,αν υπάρχει στην περιοχή εκείνη.Κάτι που δεν γίνεται εύκολα βέβαια.Και να μην βάλεις φλαντζόκολλα αντί για o-ring,να πάρεις τα o-ring καλύτερα

Τροποποιήθηκε από τον Nippon Denso

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ανάποδο λέει,και σωστά το λέει.Να αφαιρέσεις την φλαντζόκολλα,αν υπάρχει στην περιοχή εκείνη.Κάτι που δεν γίνεται εύκολα βέβαια.Και να μην βάλεις φλαντζόκολλα αντί για o-ring,να πάρεις τα o-ring καλύτερα

Προφανως το κανω με το χέρι για να μη γρατζουνήσω την κεφαλη ε;

Η κολλα δεν κανει καλύτερη μόνωση;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προφανως το κανω με το χέρι για να μη γρατζουνήσω την κεφαλη ε;

Η κολλα δεν κανει καλύτερη μόνωση;

Όσο μπορείς με τα χέρια,ναι.Φλαντζόκολλα δεν έχεις λόγο να βάλεις σε καινούργια κολλάρα.Βάλε κανονικά τα o-ring.Εκτός αν παρατηρείς σε κάποιο τμήμα κάποιο σκίσιμο,ή το ίδιο το manual της μηχανής λέει να χρησιμοποιήσεις (δε νομίζω)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όσο μπορείς με τα χέρια,ναι.Φλαντζόκολλα δεν έχεις λόγο να βάλεις σε καινούργια κολλάρα.Βάλε κανονικά τα o-ring.Εκτός αν παρατηρείς σε κάποιο τμήμα κάποιο σκίσιμο,ή το ίδιο το manual της μηχανής λέει να χρησιμοποιήσεις (δε νομίζω)

το θέμα ειναι οτι η αλλαγη πρεπει να γινει μεσα στη βδομαδα και δεν ξερω αν θα προλαβω να τα βρω...

Τα παλια o-rings πάνε για πεταμα ε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το θέμα ειναι οτι η αλλαγη πρεπει να γινει μεσα στη βδομαδα και δεν ξερω αν θα προλαβω να τα βρω...

Τα παλια o-rings πάνε για πεταμα ε;

Κανονικά πρέπει.Αν ακόμα δεν έχουν πετρώσει τελείως και φαίνεται να σώζωνται,μπορείς να δώσεις μια παράταση ζωής μέχρι να βρείς άλλα.

Πές μου μοντέλο και χρονολογία μηχανής να κοιτάξω λίγο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πές μου μοντέλο και χρονολογία μηχανής να κοιτάξω λίγο

xt 500 e 2001 αγορασμενο

και για 600e μπορεις να ψαξεις, είναι ιδιες οι μηχανες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οκ το είδα

Αν πας σε ένα συνεργείο πιστεύω θα έχουν να σου δώσουν στη διάσταση που θες (έχουν κασετίνες με διάφορα μεγέθη)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οκ το είδα

Αν πας σε ένα συνεργείο πιστεύω θα έχουν να σου δώσουν στη διάσταση που θες (έχουν κασετίνες με διάφορα μεγέθη)

Ευχαριστω πολύ φίλε!

Θα βγω στη γυρα αυριο και ελπίζω να βρω και να τελειώνω με αυτη την ιστορια

Αν ξερεις απάντα μου και σε αυτο

Αυτό που δεν έχω καταλάβει για το καρμπ ειναι: προσβαση στο κυρίως ζιγκλερ και στη βελόνα έχουμε μόνο αν ανοίξουμε το καρμπ ετσι; οπότε αν χρειαστει πχ να αλλάξω θέση στη βελόνα θα πρέπει να ξαναανοίξω το καρμπυρατερ;

Τροποποιήθηκε από τον mallias-4

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

• Προμηθεύσου ο-ρινγκ απο μαγαζί με αρδευτικά/γεωργικά ειδη. Έχουν.
  • Προμηθευσου καινουργια σωληνάκια φ6 + φ8 παροχης καυσιμου. Τα παλιά (αν δεν εχουν αλλαχτεί) θα εχουν ρωγμες και με την αλλαγή θα διαρρεόυν. Πάρε και σφιγκτηρες / κολιέδες όμοιας διαστασης.
  • Βρες την γνήσια ντίζα γκαζιού (αν ειναι εφικτό) = ειναι η καλύτερη στιγμη να την αλλάξεις μετα απο 13 χρόνια.
  • Ρώτα τιμη για την φούσκα του καρμπυρατερ. Αν δεν ειναι ακριβη, πάρτην + αλλαγή.
  • Ρωτα τιμη για καινούργιες βελόνες + φλογέρες + ζιγκλέρ + πυραυλάκια
  • Ψέκασε -απο σημερα κιόλας- τα 4 βιδάκια που δενουν τα μπώλ καυσιμου, με σπρει ωστε να διεισδύσει σε σκουριές/άλατα/ακαθαρσιες και να λυθουν εύκολα. Προσοχή, χαλάνε για πλάκα οι εγκοπές τους, ΠΑΡΕ σωστό κατσαβίδι με σταυρωτή ακμή καλή.

Ταξινομησε την δουλειά.

Δες τι λύνεις + σημειωσε την θεση ΟΠΩΣ βγηκε, ετσι να ξαναμπεί.

Τα ΧΤ /TT ειναι το...χειρότερο μοτό, να πειραματιστεις με ρύθμιση καρμπυρατερ.

index.png

Γενικά ΜΗν τα πολυσκαλίσεις - ειδικά στην μανδάλωση που ανασηκώνει το 2ο καρμπυρατερ - διότι ειναι ζόρι να πετυχεις σωστη ρυθμιση.

Καθαρισε τα, αντικατεστησε ότι σε παίρνει + δεσε τα.

Τα κολάρα, ψεκασε τα με ενα σπρει κοινο να λαδωσουν ωστε να ''πάρουν'' εύκολα τα στόμια των καρμπυρατερ οταν τα βαζεις.

Δούλεψε, σε ζεστό χωρο (αν γινεται) = τα κολάρα ειναι πιο εύκαμπτα.

Σωστα ειπωθηκε πριν, να ειναι λυμενο το φιλτροκουτι για να εχεις περιθωριο κινησης.

Κρατα τα παλιά ο-ρινγκ.

ΑΝ λύσεις την φούσκα του καρμπυρατερ υποπίεσης, να δουλέψεις / καθαρίσεις όσο γινεται πιο μαλακά.

Ομοιώς και στα φλοτέρ απο κάτω - εκει ειναι τα πυραυλάκια - , θελει γλυκες + συντομες κινησεις.

ΔΕΣ πως βγαινουν, βγαλε τα, καθαρισε τα + βάλε τα πάλι στην θεση τους μολις ειναι ετοιμα.

Γενικά, ΜΗΝ αφησεις εκτεθειμενο το σωμα να ακουμπάει με την βαση του φλοτερ. Σπάει εύκολα....

Αυτό που δεν έχω καταλάβει ειναι: προσβαση στο κυρίως ζιγκλερ και στη βελόνα έχουμε μόνο αν ανοίξουμε το καρμπ ετσι; οπότε αν χρειαστει πχ να αλλάξω θέση στη βελόνα θα πρέπει να ξαναανοίξω το καρμπυρατερ;

Απο πάνω.

Ομως, ναι, θα χρειαστει να ξαναβγουν όλα εξω...

Γενικά, οταν τελειωσεις συνεδεσε γραμμη καυσιμου + μην δεσεις πλαστικά για 2-3 μερες.

Κυκλοφορησε + ρυθμιζε το ,ωστε να μην παιδευεσαι λυσε-δέσε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ σωστός με μια ένσταση: Οχι οποιοδήποτε o-ring,αλλά ειδικά,να αντέχουν σε βενζίνες.Αλλιώς θα λιώσουν.Θα μου πείς,δεν θα έρχεται σε επαφή.Ε δεν ξέρεις τι γίνεται,καλύτερα να έχει το κεφάλι του ήσυχο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ πολύ φιλε innova 04, με τρομαξες κάπως όμως γιατί ειμαι ασχετος ακομα...

Οποτε πάρε μια βροχή ερωτήσεων...

• Προμηθεύσου ο-ρινγκ απο μαγαζί με αρδευτικά/γεωργικά ειδη. Έχουν.

Μιλάς για τα orings των κολαρων; Αν ναι οκ βρηκα..

• Προμηθευσου καινουργια σωληνάκια φ6 + φ8 παροχης καυσιμου. Τα παλιά (αν δεν εχουν αλλαχτεί) θα εχουν ρωγμες και με την αλλαγή θα διαρρεόυν. Πάρε και σφιγκτηρες / κολιέδες όμοιας διαστασης.

Που βρισκουμε τετοια;

• Βρες την γνήσια ντίζα γκαζιού (αν ειναι εφικτό) = ειναι η καλύτερη στιγμη να την αλλάξεις μετα απο 13 χρόνια.

Έλεγα απλα να τη λαδώσω μια και δε μου φαίνεται σληρο το γκάζι... Γνήσια για να είναι το ίδιο μήκος;

• Ρώτα τιμη για την φούσκα του καρμπυρατερ. Αν δεν ειναι ακριβη, πάρτην + αλλαγή.
  • Ρωτα τιμη για καινούργιες βελόνες + φλογέρες + ζιγκλέρ + πυραυλάκια

Με αυτα γενικά νομίζω οτι βγαίνω εκτος budjet

βελόνες, φλογέρες , ζιγκλέρ , πυραυλάκια παίρνω απο τα "σιδεραδικα" (δεν ξερω πως τα λενε αυτα) ετσι;

Επίσης γιατί να τα αλλάζω αυτα ; φθείρωνται;

Ταξινομησε την δουλειά.

Δες τι λύνεις + σημειωσε την θεση ΟΠΩΣ βγηκε, ετσι να ξαναμπεί.

Τα ΧΤ /TT ειναι το...χειρότερο μοτό, να πειραματιστεις με ρύθμιση καρμπυρατερ.

Πρέπει να το κάνω τελειως βίδες (οπως η εικονα) για να πω οτι το καθάρισα; :pray:

Τέλος άγνωστες ορολογιες...

φουσκα καρμπ

φλογέρες

πυραυλάκια

μανδάλωση που ανασηκώνει το 2ο καρμπυρατερ

Αυτα τα λίγα...

ουφ!

Τροποποιήθηκε από τον mallias-4

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ πολύ φιλε innova 04, με τρομαξες κάπως όμως γιατί ειμαι ασχετος ακομα...

Οποτε πάρε μια βροχή ερωτήσεων...

Μιλάς για τα orings των κολαρων; Αν ναι οκ βρηκα..

Που βρισκουμε τετοια;

Έλεγα απλα να τη λαδώσω μια και δε μου φαίνεται σληρο το γκάζι... Γνήσια για να είναι το ίδιο μήκος;

Με αυτα γενικά νομίζω οτι βγαίνω εκτος budjet

βελόνες, φλογέρες , ζιγκλέρ , πυραυλάκια παίρνω απο τα "σιδεραδικα" (δεν ξερω πως τα λενε αυτα) ετσι;

Επίσης γιατί να τα αλλάζω αυτα ; φθείρωνται;

Πρέπει να το κάνω τελειως βίδες (οπως η εικονα) για να πω οτι το καθάρισα; :pray:

φουσκα καρμπ

φλογέρες

πυραυλάκια

μανδάλωση που ανασηκώνει το 2ο καρμπυρατερ

Αυτα τα λίγα...

ουφ!

O innova προτείνει να κάνεις μια εις βάθος ανανέωση στο σύστημα τροφοδοσίας,για να ξενοιάσεις για πολλά χρόνια.Δεν είναι απαραίτητα αυτά που λέει,απλά θα μπορούσες να αδράξεις την ευκαιρία και να τα κάνεις.

Σωληνάκι καυσίμου καλό είναι να αλλάζεις σχετικά συχνά για να αποφεύγεις διαρροές.Αν τα δικά σου είναι ακόμα εύκαμπτα και ωραία,άστα. Αν έχουν πετρώσει,ψάξε και βρές στη διάσταση που θες σωληνάκι νεοπρέν.Όχι οποιοδήποτε σωληνάκι,θα λίωσει απ'τη βενζίνη.Το πουλάνε με το μέτρο + σφικτήρες κλπ στο wemoto.

Ντίζα γκαζιού,αν δεν έχει πρόβλημα,άστην.Αν νιώθεις πως σύντομα θα είσαι για άλλη,άλλαξέ την.

Τα καρμπυρατέρ μη σε φοβίζουν στο λύσιμο,είναι εύκολο να κάνεις ένα καθάρισμα μόνος σου.Αν διαχωρίσεις τα 2 καρμπυρατέρ όμως θα είσαι για συγχρονισμό,και μόνος σου δεν μπορείς να το κάνεις,γιατί δεν έχεις το εργαλείο. Κατα τ'άλλα,η φούσκα είναι μάλλον η μεμβράνη του καρμπυρατέρ,φλογέρες οι "οδηγοί" των ζιγκλέρ (πχ Νο 6) και πυραυλάκια,κάτι εξαρτηματάκια που εντοπίζονται κοντά στους πλωτήρες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πόσα ειναι τα πραγματικα χλμ του ΧΤ ?

60000 εχει..

Στο περιπου ποσο λετε να κοστίσουν φούσκα + βελόνες + φλογέρες + ζιγκλέρ + πυραυλάκια;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

60K είναι λίγα σχετικά για αντικατάσταση, οπότε μην τα πάρεις. (Ρωτα όμως, να εχεις μια εικονα τιμων. Πχ. η φούσκα θα είναι ακριβη..)

Μετα τα 100Κ + πάλι μετα από σχετικά συμπτώματα ή από αυξημενη καταναλωση.

Ναι, φθείρονται.

Η φούσκα χανει την ελαστικοτητα της και σκληραίνει, η βελόνα / φλογερα / ζιγκλέρ φθείρονται εσωτερικά από την ροή του καυσίμου.

Καθαρισε τα προσεκτικά με μια παλια οδοντοβουρτσα και μην τα γδαρεις με κανα γυαλόχαρτο.

Σωληνάκια θα βρεις όπου πουλάνε φρέζες / εργαλεία / γεωργικά στην Ξάνθη / Ηράκλειο. Φθηνό είναι, πάει με το μέτρο.

φουσκα καρμπ = το 2ο καρμπυρατέρ, είναι υποπίεσης + η βελονα ανασηκώνεται με την βοηθεια της φούσκας από πάνω.

φλογέρες = κύλινδρος με τρύπες, μετα από το κεντρικό ζιγκλερ απ' όπου διέρχεται το καύσιμο από το μπώλ μεσω αναρροφησης.

πυραυλάκια = λογω σχηματος το λεμε ετσι, εχει κωνικό λαστιχο + σφραγίζει την παροχή καυσίμου προς το μπώλ με την βοήθεια του φλοτέρ. Ιδια αρχη με τα καζανάκια στις τουαλέτες.

μανδάλωση που ανασηκώνει το 2ο καρμπυρατέρ = ο μηχανισμος με ελατήρια/βραχίονες/ και πλαστικά ροδάκια ανάμεσα στα 2 καρμπ, που ανασηκωνει το 2ο μετα από καποιο σημείο. Μολις λυθουν από το μοτό τα καρμπυρατέρ, είναι ευκολο να καταλάβεις ΠΩΣ λειτουργεί.

YDIS, μόνο η Yamaha κατάφερε να το κανει να δουλέψει. :afro:

Βαλε μας φωτο, από τις εργασίες. :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οπότε εγω ανοιγω και τα δυο χωρις να τα χωρισω και βγαζω οτι ζιγκλερ, φλογερα, πυραυλακι βρω..

κατι αλλο που πρέπει να ΜΗΝ κανω;

Τα ο-ρινγκσ που λεγατε παραπάνω ειναι του καρμπ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μην τολμήσεις να πειράξεις το καρμπ του xt πέρα απο το καπάκι του φλοτέρ και το πανω καπάκι της μεμβράνης του υποπίεσης γιατι θα κλαις

εξωτερικό καθάρισμα μονο και μακριά το σπρέι για καρμπ απο τις μεμβράνες

το καρμπ εμένα κοντεύει τις 250.000χλμ και πέρα απο μια τρύπια εισαγωγή δεν ειχα ποτέ θέμα

Τροποποιήθηκε από τον jpn_sakis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μην τολμήσεις να πειράξεις το καρμπ του xt πέρα απο το καπάκι του φλοτέρ και το πανω καπάκι της μεμβράνης του υποπίεσης γιατι θα κλαις

εξωτερικό καθάρισμα μονο και μακριά το σπρέι για καρμπ απο τις μεμβράνες

το καρμπ εμένα κοντεύει τις 250.000χλμ και πέρα απο μια τρύπια εισαγωγή δεν ειχα ποτέ θέμα

Δηλαδη εσύ λες να μη βγάλω ούτε ζιγκλερ βελονες κλπ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα