Jump to content
hayabusas

Κουνούπια

Recommended Posts

Για πείτε ρε σύντροχοι, πώς την παλεύετε με τα κουνούπια?

Μιλάμε για μεγάλο πρόβλημα, δεν τολμάς να κάτσεις έξω στη βεράντα σου, δεν τολμάς να ανοίξεις παράθυρο....

Αντικουνουπικά (παστίλιες, φιδάκια κλπ) τα έχουν συνηθίσει, μην πω ότι τρέφονται και από αυτά! Κάθε χρόνο είχαμε θέμα, αλλά νομίζω ότι φέτος το κακό έχει παραγίνει. Το αστείο είναι ότι στο meteo.gr έχουν βάλει ένδειξη για την δραστηριότητα των κουνουπιών. (άλλο πάλι και τούτο, πώς την υπολογίζουν???)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το πρόβλημα με τα κουνούπια είναι τεράστιο φέτος. Στο μπαλκόνι μου-1ος όροφος το χω γεμίσει με βασιλικούς και ευτυχώς γλιτώνω κάπως, αλλά στην πυλωτή, παρόλο που έχω φουλ βασιλικό γύρω γύρω, γίνεται πανικός...

1 λεπτό να ζεστάνω τη μηχανή και μου την έχουν πέσει εκατοντάδες... φταίει βέβαια και το γκαζόν, που το χω αφήσει να ξεραθεί κιόλας....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα,

Σε παραπέμπω στον κύριο Donze, ο οποίος μένει στη Nebraska και έχει ένα κανάλι στο YouTube από το οποίο δίνει πολλές και χρήσιμες συμβουλές στους νεότερους και στους γηραιότερους, σχεδόν σε όλα τα θέματα.

Αυτό εδώ είναι το σύστημα που ακολουθεί με τα κουνούπια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για κάποιο λόγο πολύ σπάνια θα με τσιμπήσει κουνούπι... συνήθως πάνε σε όλους τους άλλους εκτός από μένα...

Βασιλικός και λεβάντα διώχνουν τα κουνούπια και μυρίζουν και ωραία!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παντως εδω, οταν ποτιζω, συκωνονται ολα τα κουνουπια απ τους βασιλικους.

απλα για να αποδοσει αυτο θελει να τον εχεις διπλα και να τον κουνας.

ετσι πιστευω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετά τις 5.30 με ζώνουν τα... "φιδάκια". Γενικά ποτίσματα το πρωί, τα γκαζόν και τα φυτά, να μην μένουνε νερά γενικά.

Αγαπώ πολύ την ηλεκτρική μου ρακέτααααα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ' αρχήν πάνε πια του κουνούπια που ξέραμε, εκείνα τα βαριεστημένα μαύρα που αν έκανες πως τα κυνηγούσες λίγο, εξαφανιζόντουσαν για λίγη ώρα.

Τώρα έχουμε την επέλαση των τιγρέ κουνουπιών εξ' Αφρικής (απ' ότι λένε).

Πολύ επιθετικότερα και επίμονα. Μιλάμε, αν δε σε τσιμπήσουνε δεν ησυχάζουν όσες σφαλιάρες και να φάνε στον αέρα.

Φοβάμαι ότι η επιθετικότητά τους έχει σχέση με την αλλαγή του κλίματος και την προσομοίωσή του πλέον με άλλων καθαρά τροπικών χωρών.

Γιατί το λέω αυτό? Διότι έχω εμπειρία από κουνούπια σε χώρες τροπικές και ήταν έτσι και χειρότερα, πολύ χειρότερα όμως. Ήταν και πολύ τροπικές βέβαια οι χώρες. Η υγρασία στο 100%, αφόρητη.

Αν και όποιος έχει τύχει να πάει Κούβα και συγκεκριμένα στο νησί / θέρετρο Cayo Coco, σίγουρα θα ξέρει τί λέω.

Μιλάμε, εκείνα δεν είναι κουνούπια, αλλά ο Τσακ Νόρις με φτερά. :bruce_h4h::tooth:

Δισεκατομμύρια κουνούπια έτοιμα να αυτοκτονήσουνε για ένα τσίμπημα. Ή θα σε τσιμπήσουνε, ή θα τα σκοτώσεις, μέση λύση δεν υπάρχει.

ΌΛΟΙ οι άνθρωποι εκεί αυτοχαστουκιζόντουσαν :shock: (μιλάμε απίστευτο γέλιο αλλά και δράμα) στην προσπάθειά τους να τα διώξουνε ένα nanosecond από πάνω τους.

Σου έμπαιναν στα μάτια κανονικά, στην κόρη μέσα και άντε να τα βγάλεις. Αν άνοιγες δε και το στόμα, είχες μεζέ εξασφαλισμένο. :lipssealed:

Το τραγικότερο όλων αυτών το έζησα ένα πρωί (πολύ πρωί, χαράματα), που ενώ όλοι κοιμόντουσαν εγώ είχα τη φαεινή ιδέα να βγω για ένα μπάνιο στη θάλασσα (υπέροχη με τιρκουάζ χρώματα παρεπιπτόντως), :wub: επειδή είχα καεί στον ήλιο.... άσχημα.... και δεν μπορούσα αργότερα.

Βγαίνω λοιπόν απ' το δωμάτιο, είχε ξημερώσει αλλά ο ήλιος δεν είχε ανατείλει ακόμα.

Ως ο μόνος άνθρωπος μεζές :lol: που κυκλοφορούσε εκείνη την ώρα στο συγκρότημα, με πήραν από πίσω χιλιάδες κουνούπια. Όλα τα κουνούπια που υπήρχαν στα πέριξ, μια και δεν είχαν άλλον να επιτεθούν. Λες κι έπεσε σύρμα μεταξύ τους.

Θυμάμαι πολύ έντονα ότι έβλεπα ένα μαύρο σύννεφο να με ακολουθάει και να μου ρίχνεται, ενώ άρχισα και να τρέχω κουνώντας από πάνω μου την πετσέτα που είχα πάρει μαζί, μπας και γλιτώσω κάτι.

Έφτασα τρέχοντας στη θάλασσα και βούτηξα αμέσως μέσα, δεν υπήρχε σωτηρία αλλιώς. :surrender:

Αμ δε.... με ακολούθησαν και μέσα και μου ριχνόντουσαν και στο νερό.

Απελπισμένος βούτηξα μέσα κρατώντας την ανάσα και τί βλέπω..... στρέφοντας προς την επιφάνεια το κεφάλι μου, και χάρις στο έντονο φως του ήλιου που είχε ήδη αρχίσει να βγαίνει, έβλεπα μερικά από δαύτα να στριφογυρίζουν από πάνω μου περιμένοντας να βγω!!!!!!!! :stunned: Δεν πίστευα ότι ζούσα κάτι τέτοιο........

Ξέρω ότι ακούγονται απίστευτα όλα αυτά.

Ξέρω ότι όλοι θα λέτε "το μλκα τον ψεύτη". Κι εγώ το ίδιο θα έλεγα αν τα διάβαζα.

Ε, λοιπόν, σας ορκίζομαι σε ό,τι έχω ιερό ότι δεν υπερβάλλω καθόλου! Μα ούτε σε μία λέξη. Όλα έγιναν έτσι ακριβώς όπως τα λέω χωρίς ίχνος "σάλτσας".

Κι όποιος θέλει να το διαπιστώσει, το μέρος εκεί είναι. Ξαναλέω, νησί Cayo Coco, βορείως.

Οπότε, και πάλι καλά να λέμε εδώ...... :sweatdrop:

Υ.Γ.

Σε παρόμοια κατάσταση είναι οι μύγες στην Αυστραλία.

Μιλάμε για απίστευτη επιμονή. Με ακολουθούσαν και χλμ ολόκληρα, ενώ σου μπαίνανε κι αυτές στο μάτι πριν προλάβεις να τις δεις.

Εκεί είδα (Μελβούρνη συγκεκριμένα) μύγα να κάθεται πάνω σε μπριζόλα την ώρα που ψήνεται !!!!! σε υπαίθριο μπάρμπεκιου σε πάρκο. :surrender:

Γι' αυτό σ' αυτήν την Ήπειρο έχουν "εφεύρει" το καπέλο με τους φελούς γύρω-γύρω. Για να περπατάνε και να διώχνουν τις μύγες απ' το πρόσωπο. (Δε βρίσκω φωτό να βάλω να το δείτε).

Ως σουβενίρ το είδα, δεν πήρα όμως. Τί να το έκανα εδώ? Πού νά 'ξερα?....?

Ο φίλος xrilek ίσως μπορεί να το επιβεβαιώσει, αν και μένει Αδελαϊδα και ίσως δεν είναι ακριβώς το ίδιο κλίμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετά τις 5.30 με ζώνουν τα... "φιδάκια". Γενικά ποτίσματα το πρωί, τα γκαζόν και τα φυτά, να μην μένουνε νερά γενικά.

Αγαπώ πολύ την ηλεκτρική μου ρακέτααααα.

Καλώς όρισες Χρόνη, και πάλι. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.......................

Γι' αυτό σ' αυτήν την Ήπειρο έχουν "εφεύρει" το καπέλο με τους φελούς γύρω-γύρω. Για να περπατάνε και να διώχνουν τις μύγες απ' το πρόσωπο. (Δε βρίσκω φωτό να βάλω να το δείτε).

Ως σουβενίρ το είδα, δεν πήρα όμως. Τί να το έκανα εδώ? Πού νά 'ξερα?....?

.......................

Το βρήκα. :vv:

gallery_146_17_10954.jpg

banner_australia_flies_hat.gif

Για νά 'χουνε γράψει και βιβλίο για τα κουνούπια της Κούβας, καταλαβαίνετε..... :_zorro:

Mosquitoes_of_the_Republic_of_Cuba_1000819418.jpg

Αν και δε νομίζω ότι είναι σε όλη τη χώρα έτσι.

Όπου κι αν πήγαμε, δεν υπήρχε θέμα πλην εκεί που λέω.

Στην Αβάνα κανένα πρόβλημα.

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε τον μ**** τον ψευτη! Τι ειναι αυτος ρε;

Ενταξει να πεις ενα ψεμματακι για να δειχθεις αλλα οχι.και ετσι!

Τροποποιήθηκε από τον AGMS

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε τον μ**** τον ψευτη! Τι ειναι αυτος ρε;

Ενταξει να πεις ενα ψεμματακι για να δειχθεις αλλα οχι.και ετσι!

:tooth: :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην Κούβα που επισκέφθηκα τον Αύγουστο του '11 είχε κουνούπια αλλά όχι κάτι που να μου προκαλέσει εντύπωση... Την αναπολώ με αγάπη!

Ωραίος τόπος, ωραίοι άνθρωποι, λάθος εποχή για να την επισκεφτείς... (Ζέστη & υγρασία)

Αυτά τα νεοφερμένα πραγματικά είναι πολύ εκνευριστικά... Πήγαινα να βάλω μπροστά και γέμιζα τίγρεις μέρα μεσημέρι! Αν δεν πέσει σοβαρός ψεκασμός στις εστίες τους το πρόβλημα δεν λύνεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειπαμε καλως ηρθες στα κουνουπια τιγρης? γι αυτo μας τσιμπαν και μερα...και κανουμε και κατι καντηλες turbo...

Τροποποιήθηκε από τον Al_Bandy

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το αστείο είναι ότι στο meteo.gr έχουν βάλει ένδειξη για την δραστηριότητα των κουνουπιών. (άλλο πάλι και τούτο, πώς την υπολογίζουν???)

Προβλέπεται λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες, λογικά ταχύτητα αέρα και υγρασία. Ελάχιστος αέρας και υγρασία τα ευνοούν...

4 Control and suppression

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω φετος και περσυ την εβγαλα με 2 τετοια μαραφετια!

Ενα στο πατωμα και ενα να κρεμεται!

Φετος ιδικα δεν καταλαβα τπτ!

ENTOMOKTONO-TELCO-IK204-3-20W-1440-0767865.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκεί είδα (Μελβούρνη συγκεκριμένα) μύγα να κάθεται πάνω σε μπριζόλα την ώρα που ψήνεται

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χαλια χάλια. Αρα δεν ειμαι τρελος που φωνάζω μήνες τώρα.

Χειμώνα-καλοκαίρι, πρωί-μεσημέρι-βράδυ. Δραμα ειναι τα πούστικα.

Στην Κούβα που επισκέφθηκα τον Αύγουστο του '11 είχε κουνούπια αλλά όχι κάτι που να μου προκαλέσει εντύπωση... Την αναπολώ με αγάπη!

Ωραίος τόπος, ωραίοι άνθρωποι, λάθος εποχή για να την επισκεφτείς... (Ζέστη & υγρασία)

Ωραία αυτή η selfie. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για πείτε ρε σύντροχοι, πώς την παλεύετε με τα κουνούπια?

Μιλάμε για μεγάλο πρόβλημα, δεν τολμάς να κάτσεις έξω στη βεράντα σου, δεν τολμάς να ανοίξεις παράθυρο....

Αντικουνουπικά (παστίλιες, φιδάκια κλπ) τα έχουν συνηθίσει, μην πω ότι τρέφονται και από αυτά! Κάθε χρόνο είχαμε θέμα, αλλά νομίζω ότι φέτος το κακό έχει παραγίνει. Το αστείο είναι ότι στο meteo.gr έχουν βάλει ένδειξη για την δραστηριότητα των κουνουπιών. (άλλο πάλι και τούτο, πώς την υπολογίζουν???)

οπως υπολογιζουν τον καιρο ... τυχαια ... γτ δεν πεφτει και ποτε μεσα ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τυχαία όχι αλλά φαίνεται πως τα μοντέλα είναι ανεπαρκή (ενδεχομένως και τα δεδομένα) σε κάποιες περιπτώσεις όπως την αστάθεια που έχουμε τελευταία...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα