geonik 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2014 Καλησπέρα παίδες, μετά από 4 χρόνια συμβίωσης με τρανσαλπ 400, ήρθε η στιγμή να αλλάξω μηχανή..! το κατάλαβα εδώ και καιρό, ειδικά μετά από τα φετινά καλοκαιρινά ταξίδια που μου φάνηκαν πολύ βαρετά και ατελείωτα..! Είμαι 1,76, 74 κιλά, και 28 χρονών. διαθέτω 4.500-5.000€ για κάτι σε on-off, πιο πολύ on όμως. Κάνω 8.000-10.000χλμ το χρόνο, τα περισσότερα σε πόλη, αλλά και 5-6 ταξιδάκια το χρόνο, τα οποία ελπίζω να γίνουν περισσότερα μετά την αλλαγή. Να πω πως στα ταξίδια έχω συνεπιβάτη, τριβάλιτσο και bagster μπροστά, και έξτρα πράγματα δεμένα πάνω στην μπαγκαζιέρα δλδ αρκετό βάρος. Ενώ πριν το καλοκαίρι ήμουν σίγουρος στο ότι πήγαινα για vstrom, η οποία κάνει όλα τα παραπάνω, μπήκα σε σκέψεις λόγω του ύψους και του βάρους της, τα οποία δεν θα βολέψουν τόσο στην Αθήνα. Γι αυτό σκέφτομαι και το versys, το οποίο είναι πιο κοντό, πιο ελαφρύ και πιο μαζεμένο, αλλά με λιγότερη ιπποδύναμη, και δεν ξέρω κι αν φορτώνεται τόσο, ούτε αν παίρνει βαλίτσες πίσω, δεν έχω δει σε κανένα.. και επίσης πως τα πάει σε ταξίδια με συνεπιβάτη..? Τελευταία επιλογή το F650GS το οποίο είδα το καλοκαίρι και μου άρεσε. Διάβασα ότι ρυθμίζεται η σέλα σε 4 επίπεδα, και το έχουν κάνει πιο πόλης από ότι το παλιό. σε αυτό δεν ξέρω αν μπαίνει bagster μπροστά όμως! επίσης το κόστος συντήρησης είναι πολύ ακριβότερο? Ανταλλακτικά κτλ? Εσείς τι θα προτείνατε? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Εddie 51 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2014 Το βεστρόμ είναι πιο μπαμπάτσικο για ταξίδια με τη γυναίκα αλλά δεν είναι τόσο κοφτερό όσο το βερσυς. Και τα δυό το ίδιο εύστροφα μου φάνηκαν αλλά το βερσυς δε με κλίκαρε καθόλου και καθόταν και πιο περίεργα και ψηλά η γυναίκα και καταλάβαινες το ζόρι με άνθρωπα πίσω ενώ στο βεστρομ κυριλέ. Αν θες πιότερη άνεση και να μη σε πιάνει αέρας κλπ τράβα για βεστρόμ κ αν θες να βγάζεις γούστα στα στροφιλίκια βερσυς. Και τα δυο χαμηλά είναι κ στα ίδια κιλά απλά το βεστρομ έχει τον όγκο με τα πλαστικά που φουσκώνουν και σε φαίνεται μεγάλο. Α και τα δύο χαλαρά καίνε κιόλα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Φρανκι 3.262 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2014 Θα έπαιρνα πρώτο το μπεμπέ γιατί είναι μπεμπέ και είναι πιο ον-οφφ από τα άλλα δύο. Το Versys θα ήταν η πρώτη μου επιλογή αν δεν είχε αυτή τη μούρη που κατά την προσωπική μου άποψη είναι άσχημη. Μου αρέσει πολύ το ψαλίδι του, το ανάποδο πηρούνι και η εξάτμιση. Και ο Ι2 βέβαια. Το στρώμα θα ήταν η τελευταία μου επιλογή ανάμεσα στα 3 αυτά. Και εγώ για κάτι τέτοιο πήγαινα και τελικά πήρα TDM. Αν θέλεις ψάξε και αυτή την επιλογή. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
2noob2furious 245 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2014 Να σου πω για το versys που ξέρω. Στα +: * για την πόλη θα σε βολέψει αφάνταστα * είναι πολύ στριφτερό, οπότε σε διαδρομές μόνος σου θα γουστάρεις, ακόμα κι αν του λείπει το γκάζι * παίρνει τριβάλιτσο, tankbag και δε συμμαζεύται (υπάρχουν και πάρα πολλές επιλογές σε αυτά τα αξεσουάρ) * ο πίσω κάθεται ψηλότερα, αλλά το συν είναι πως μπορεί να βλέπει από πάνω σου και δε γέρνει, οπότε κουράζεται λιγότερο. Αν έχεις και top-case ο πίσω παίρνει και υπνάκο άνετα (λόγια συνεπιβάτη αυτά) * με σταθερή (συν/πλην 5 km/h) ταχύτητα 110 km/h ένα ντεπόζιτο βγάζει 400 km Στα -: * έχω την εντύπωση πως είναι λίγο ψηλότερο από το στρώμα (έχω οδηγήσει το καινούργιο το 1000) * η μαμά ζελατίνα δεν έχει καλή ανεμοκάλυψη, αλλά αυτό διορθώνεται σχετικά φτηνά * με ταχύτητες μεγαλύτερες των 130 km/h η κατανάλωση αυξάνει δραματικά (7 l / 100 km) * δικάβαλο + βαλίτσες αρχίζει να ιδρώνει σημαντικά όσον αφορά το γκάζι * είναι κακάσχημο σε σχέση με τα άλλα δύο Για το gs δεν ξέρω, αλλά έχω την εντύπωση πως το στρώμα θα βολέψει περισσότερο σε δικάβαλα ταξίδια και το versys για κάθε μέρα και όταν θα οδηγείς μόνος σου. Πάντως, μιας και το ανέφερε και ο Φράνκι, έχω γνωστό που έχει γυρίσει τον κόσμο με tdm. Πάνω κάτω στα ίδια λεφτά παίρνεις περισσότερο γκάζι που θα μετρήσει πολύ στο δικάβαλο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
geonik 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2014 το tdm δεν μου αρέσει τόσο όσο τα άλλα, αλλά είναι αρκετά αξιόπιστο. Νομίζω όμως ότι δεν πατάει χώμα, και ότι καίει τα άντερά του, ειδικά σε πόλη. δεν το αποκλείω πάντως.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2014 (τροποποιήθηκε) V for Versys! Το GS βγάλτο από την εξίσωση. Μονοκύλινδρο. Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 1 , 2014 από τον karellen Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Φρανκι 3.262 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2014 το tdm δεν μου αρέσει τόσο όσο τα άλλα, αλλά είναι αρκετά αξιόπιστο. Νομίζω όμως ότι δεν πατάει χώμα, και ότι καίει τα άντερά του, ειδικά σε πόλη. δεν το αποκλείω πάντως.. Δεν πατάει χώμα και καίει όσο ένα στρώμα. Λιγότερο από Versys Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
middlevillager 949 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2014 V for Versys! Το GS βγάλτο από την εξίσωση. Μονοκύλινδρο. Για το δικύλινδρο f650 θα λέει. Το μονοκύλινδρο είναι g650. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
axibde 37 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2014 Το gs δεν ειναι μονοκυλινδρο και η ειναι μακραν η καλυτερη επιλογη απο τα τρια. Φιλε με 1.76 υψος θα πηγαινα στην πολιτισμενη λειτουργια και στα γκαζια των τετρακυλινδρων cbf 600 και bandit 650, χωρις αλλη συζητηση. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2014 Α οκ.Μήπως έλεγε το παλιό του '02. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2014 Και τα τρια ειναι πολυ καλα. Οποιο σου αρεσει παρε. Tdm θα ηταν καλυτερα, αλλα ειναι αρκετα ψηλοτερο απο το στρωμα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
funk 971 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2014 (τροποποιήθηκε) Μιλάμε για καινούριες μοτοσυκλέτες ή για μεταχειρισμένες? Εγώ θα πρότεινα το καινούριο V-Strom το οποίο είναι και πιο μαζεμένο σε σχεση με το πρώτο V-Strom καθώς είναι πιο ποιοτικό σε σχέση με το Versys, αν δε σε πειράζει που είνια λίγο πιο ράθυμο ως προς τη γεωμετρία από το Versys. Αν πάλι η οδική συμπεριφορά στην πόλη και η sport συμπεριφορά στη βόλτα είναι πιο σημαντικές για σένα τότε Versys. Πάλι στα καινούρια εγώ θα κοίταζα και το BMW F700GS το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα και έχει κάποιες διορθώσεις σε σχέση με το 2κύλινδρο F650GS αλλά έχει πάνω "περίεργα" ηλεκτρονικά που προσωπικά είμαι σκεπτικός απέναντί τους. Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 1 , 2014 από τον funk Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
geonik 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2014 ^μεταχείρο! Καλό το καινούργιο, πιο μαζεμένο πιο ελαφρύ αλλά και πολύ ακριβό! @gkourmoul1 νομίζω το tdm είναι χαμηλότερο από το στρώμα! παιδιά μην τρελαίνεστε με το υψος μου, και τώρα transalp έχω, το παλιό με αλλαγμένη πιο ψηλή, σέλα και τα καταφέρνω! με φοβίζει το βάρος σε συνδυασμό με το ύψος του στρώματος. Στα σύν του είναι ότι βρίσκεις άπειρα ανταλλακτικά, σε σχέση με τα άλλα 2.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
funk 971 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2014 ^μεταχείρο! Καλό το καινούργιο, πιο μαζεμένο πιο ελαφρύ αλλά και πολύ ακριβό! @gkourmoul1 νομίζω το tdm είναι χαμηλότερο από το στρώμα! παιδιά μην τρελαίνεστε με το υψος μου, και τώρα transalp έχω, το παλιό με αλλαγμένη πιο ψηλή, σέλα και τα καταφέρνω! με φοβίζει το βάρος σε συνδυασμό με το ύψος του στρώματος. Στα σύν του είναι ότι βρίσκεις άπειρα ανταλλακτικά, σε σχέση με τα άλλα 2.. Αφού μιλάς για μεταχειρισμένο πήγαινε για Versys. Για τα λεφτά που θα δώσεις θα πάρεις πολύ καλύτερη μοτοσυκλέτα σε σχέση με αντίστοιχου κόστους V-Strom γιατί τα Versys δεν κρατάνε τιμή σαν μεταχειρισμένα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2014 ^μεταχείρο! Καλό το καινούργιο, πιο μαζεμένο πιο ελαφρύ αλλά και πολύ ακριβό! @gkourmoul1 νομίζω το tdm είναι χαμηλότερο από το στρώμα! παιδιά μην τρελαίνεστε με το υψος μου, και τώρα transalp έχω, το παλιό με αλλαγμένη πιο ψηλή, σέλα και τα καταφέρνω! με φοβίζει το βάρος σε συνδυασμό με το ύψος του στρώματος. Στα σύν του είναι ότι βρίσκεις άπειρα ανταλλακτικά, σε σχέση με τα άλλα 2.. Ειναι ελαφρως πιο χαμηλο το στρωμα, αλλα εχει πιο φαρδια σελα και τα ποδια πατανε λιγο πιο δυσκολα κατω. Η καταναλωση ειναι ιδια με το στρωμα, δλδ κοντα στο 5. Εαν δεν εχεις θεμα με το υψος οπως λες, τοτε δες το πιο ζεστα για tdm. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες