Jump to content
τσιε

απορια περι ηλεκτρικων της μιζας.

Recommended Posts

Ειναι τρομερο να θες να κανεις μια δουλεια και αν μη σε αφηνουν τετοιες λεπτομερειες... :(

ΨΗφιζω Θαναση: go4it.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δεν τον ρυθμίζεις εσύ τον τεντωτήρα βρε, μόνος του ρυθμίζεται. Εφόσον μιλάμε για τον μαμά πάντα.

Τον βγάζεις από τις δύο βίδες που τον κρατάνε και απλά...βγαίνει.

Μετά για να ξαναμπεί, βγάζεις την ''τάπα'' βίδα στο πίσω μέρος του, κι από μέσα θα δεις μια μικρότερη βίδα, αυτήν την μικρότερη την ''ξεβιδώνεις'' μέχρι να μαζευτεί πλήρως ο τεντωτήρας.

Στο τέρμα μαζεμένο κολλάει κιόλλας και δεν απλώνεται από μόνος του, αν τον αφήσεις. Αν αφήνεις την βιδούλα και αυτός απλώνει, ή δεν τον μάζεψες πλήρως ή έχει φθορά και δεν κλειδώνει οπότε στην τοποθέτηση πρέπει να τον κρατάς μαζεμένο όσο τον τοποθετείς.

Στην συνέχεις τον τοποθετείς-βιδώνεις στην θέση του, και γυρνάς λίγο την βιδίτσα που τον μάζευε. Αυτός στην συνέχεια θα απλωθεί μόνος του όσο χρειάζεται.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ολα αυτα επειδη ειναι αυτοματος τεντωτηρας ε? ωραια. μου εδωσες ελπιδες τωρα. θα προσπαθησω αυριο να το κανω. και αμα κατσει κατι στραβα. στα αρχιδα μου. το παω με την οδικη στο μηχανικο.

αλλη ερωτηση. οταν θα βγαλω την εξατμιση, στο σημειο της εξαγωγης απο τον θαλαμο καυσης, υπαρχει καποιυ ειδους φλατζας ή καποιο στεγανωτικο που πρεπει να αλλαξω? επισης την βγαζω μονοκομματη ή λυνω κομματι κομματι??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

νέκρα παιδια, νέκρα. πηρα καρβουνακια και καρβουνοθηκη. το ξεκαρβουνιασα ολο το συστημα της μιζας. την ξανα εδεσα. ολα κομπλε και με τον τεντωτηρα, και με την εξατμιση.

αλλα και παλι νεκρα. έβαλα μπροστα και δεν την πρώτη. την δευτερη κατι πηγε να δωσει, αλλα εκανε σαν ξεθεωμένη. ίσα που κουνιόταν. μετα έκανε μονο τακ τακ το ρελε. και μετα τιποτα. ουτε το ρελε.

1, δεν εχω δοκιμασει ακομα με καλωδια.

2. οταν την εβγαλα (πριν την ανοιξω ακομα) ο αξονας της περιστρεφοταν και με το χερι. οταν της αλλαξα καρβουνακια, δεν περιστρεφοταν με το χερι. υπαρχει περιπτωση να καργαρα πολυ τις βιδες της και να μην μπορει να δωσει? ή εχει να κανει με το οτι τα γεματα καρβουνακια ακουμπανε πλεον φουλ?

3. ειμαι αρκετα σιγουρος οτι η σειρα της συναρμολογησης ειναι η ίδια. αφηνω ενα 1%.

δωστε τα φωτα σαν γιατι εχω ξενερωσει.

Τροποποιήθηκε από τον τσιε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα καρβουνάκια που έβγαλες ήταν φαγωμένα να υποθέσω ε;

Όταν καθάρισες την μίζα, κοίταξες επίσης μήπως έχει τις επαφές στον ρότορα (εκεί που πατάνε τα καρβουνάκια δλδ) φαγωμένες κι αυτές;

Τα πηνία του ρότορα φαίνονταν οκ, όμορφα καλοτυλιγμένα ή μήπως έδειχναν καμένα;

Αν οι απαντήσεις είναι ναι, οχι, οχι, και εφόσον δεν έχεις κάνει μαιμουδιά στο δέσιμο (έχει σημάδια κανονικά ο κύλινδρος του μαγνήτη και πως μπαίνουν τα καπάκια, τα έβαλες όλα να ταιριάζουν; ) , είναι εντάξει από την μίζα αυτή καθέ αυτή.

Παίρνεις βολτόμετρο, βάζεις κλίμακα 20v DC, θετικό στο καλώδιο που πάει στην μίζα, αρνητικό στον αρνητικό πόλο της μπαταρίας ή σε αγώγιμο μέρος του μοτέρ ή του πλασίου.

Πόσο δείχνει η τάση; Πρέπει να δείχνει μηδέν. Πόσο δείχνει όταν πατάς μιζιά; Πρέπει να δείχνει κάτι μεγαλύτερο από μηδέν, προφανώς τουλάχιστον 11v.

Αν δείχνει πάλι μηδέν και όταν πατάς κουμπί, τότε το ρελέ έχει χαλάσει επαφή και ενώ κάνει το τακ, δεν κάνει καλή επαφή στην πραγματικότητα. ( τα γράφω αναλυτικά για τα ρελέ, το διάβασες πιο πριν στον λινκ σε προηγούμενή μου απάντηση; )

Αν δείχνει σχεδόν μηδέν ή πολύ χαμηλά νούμερα, έχεις ξεφόρτιστη ή χαλασμένη μπαταρία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αντε να βρισκω πολυμετρο τωρα.

πιθανος να ειναι η μπαταρια γιατι 3 μερες τωρα δεν δουλευει καθολου το μηχανακι, και 3 μερες το παλευω με την μιζα συνεχεια. και ανοιγω απο το διακοπτη τη μηχανη για να δω αν θα παρει η μιζα. και καποιες απο αυτες τις φορες (οποτε την κοπαναγα) στροφαρε και λιγο η μιζα. οποτε παιζει να ξελυγωθηκε η μπαταρια. θα δοκιμασω αυριο με καλωδια και θα δουμε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκτός από μάνιουαλ και εμπιστοσύνη στην μνήμη, χρειάζεται και κανά βασικό εργαλείο ε; :grin:

Πας να φτιάξεις ηλεκτρικό θέμα, και δεν έχεις πολύμετρο ας πούμε... 10 ευρώ έχει και στο eshop.gr ακόμα δεν είπαμε να βρεις κάνα διαγνωστικό των 2500 ευρώ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πας να φτιάξεις ηλεκτρικό θέμα, και δεν έχεις πολύμετρο ας πούμε... 10 ευρώ έχει και στο eshop.gr ακόμα δεν είπαμε να βρεις κάνα διαγνωστικό των 2500 ευρώ...

Αν μου επιτρεπετε την παρεμβαση, θα ελεγα οτι απειρως καλυτερο εργαλειο για τη διαγνωση ηλεκτρικων προβληματων ειναι αυτο

92hf9.jpg

Ισως και πιο φθηνο απο πολυμετρο αλλα πολυ-πολυ αποτελεσματικοτερο και σε σωνει απο πιθανες παραπλανησεις του πολυμετρου. :unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκτός από μάνιουαλ και εμπιστοσύνη στην μνήμη, χρειάζεται και κανά βασικό εργαλείο ε; :grin:

Πας να φτιάξεις ηλεκτρικό θέμα, και δεν έχεις πολύμετρο ας πούμε... 10 ευρώ έχει και στο eshop.gr

7 ευρω στο πρακτικερ...

Τσιε, οπως εισαι αλλαζεις μιζα και αν η μπαταρια κλαταρε, την αλλαζεις και αυτη κ εισαι ετοιμος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να παρω και αλλο μηχανακι? :Ρ

οι επαφες του ροτορα, δεν ηταν φαγωμενες. ειχανε εναν μικρο αποχρωματισμο αλλα ηταν σε ολο τους το μηκος στο ιδιο επιπεδο (δηλδαη δεν ηταν καπου φαγωμενες).

καλες μου φανηκαν δηλαδη :Ρ

το εργαλειο που ποσταρε ο hayabusas τι ειναι?

Τροποποιήθηκε από τον τσιε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ετσι οπως περιεγραψες, εκανε και μενα το σκουτερακι και αλλαξα μιζα κ μπαταρια. Τωρα ειναι μια χαρα.

Αμα εχεις λεφτα για αλλο μηχανακι, πηγαινε παρε. :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το εργαλειο που ποσταρε ο hayabusas τι ειναι?

Λαμπάκι διαγνωστικό. Βάζεις τις άκρες του εκεί που θες να δεις αν υπάρχει τάση, και αν υπάρχει το λαμπάκι ανάβει.

Στην περίπτωσή σου, ας πούμε, έχεις την αμφιβολία αν στέλνει τελικά ή όχι το ρελέ. Ε βάζεις την δαγκάνα του διαγνωστικού στο - ή σε καλό σώμα της μοτό, ακουμπάς την ακίδα στο καλώδιο της μίζας, όταν πατάς μίζα πρέπει να ανάβει το λαμπάκι, αν δεν ανάβει δεν στέλνει το ρελέ.

Εύκολο, απλό και αξιόπιστο εργαλείο που διαγνώσκεις τα περισσότερα πράγματα τσακ μπαμ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τζιφος με την μπαταρια. εβαλα και απο αμαξι ρευμα.

δεν υπηρχε καμια αντιδραση.

το θεμα ειναι πλεον δεν ακουγεται ουτε το ρελε.

επισης ελενξα μηπως ειχε καει καμια ασφαλεια αλλα ολες ηταν κομπλε.

απο την μια σκεφτομαι να παρω την οδικη να τελειωνουμε. απο την αλλη με πιανει το πεισμα ρε φιλε, και δεν ψηνομαι να λεω οτι τοτε που ειχα προσπαθησει, δεν καταφερα κατι και το πηγα στον μηχανικο.

υπαρχει περιπτωση να καηκε το ρελε? ή οντως να εσφυξα πολυ την μιζα :s

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν ενώσεις τους πόλους του ρελέ ή δώσεις από εξωτερική μπαταρία ΜΟΝΟ στην μίζα, γυρνάει;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν το εχω δοκιμασει με την επιδιωρθωμενη μιζα. δεν χωρανε και τα καλωδια εκει μεσα ευκολα.

αν δωσω ρευμα κατευθειαν στα καλωδια της μιζας που ειναι κουμπωμενα πανω στο ρελε, θα παρεμβάλεται και τιποτα αλλο εκτος απο την μιζα στο κυκλωμα?

καλύτερα να δωσω κατευθειαν πανω στην μιζα??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε ποια περιοχη εισαι? Οχι τιποτα αλλο, ετσι οπως πας εσυ θες-δε θες θα πας για αλλο μεκανακι....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και στον πόλο του ρελέ που φεύγει το καλώδιο της μίζας δίνεις, δεν παρεμβάλεται κάτι άλλο, είναι σαν να δίνεις στην μίζα.

Προσοχή, έχεις κενή όταν το κάνεις αυτό ε; Μην ψάχνεις το μοτό στο τέλος της πλαγιάς...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν κουνιεται ευκολα ετσι και αλλιως :Ρ τα καινουργια τακακια εχουν παρει αγκαλια τις δισκοπλακες και δεν τις αφηνουν με τιποτα ;Ρ ασε γιατι εχω κανει το σερβις και μια βολτα δεν τοχω παει ακομα. αντεεε :( παω να δοκιμασω την τυχη μου παλι και επανερχομαι

Σε ποια περιοχη εισαι? Οχι τιποτα αλλο, ετσι οπως πας εσυ θες-δε θες θα πας για αλλο μεκανακι....

γερακα ειμαι. ρε ξεκολλάτε μια χαρα ειναι το μηχανακι. απλα δεν εχει πλαστικα :Ρ και δεν δουλευει και η μιζα. που να αρχισουν να χτυπανε τα κουδουνια οι ανορθωτες και οι ηλεκτρονικες (φτουφτου)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τζιφος τιποτα. μηδεν. ρε οπως μου φαινεται εμενα εχει θεμα η μιζα. δεν μπορει να γυρισει. την βραχυκύκλωσα και δεν εκανε τιποτα. σπιθες της πουτανας στα καλωδια, αρα έπαιζε ρευμα. μπαταρια ειναι οκει. η μιζα κιχ. και ξαναρωταω, υπαρχει περιπτωση να την εχω δεσει πολυ σφυκτα και να μην μπορει να κινηθει? μου φαινεται κουλο αυτο :/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τζιφος τιποτα. μηδεν. ρε οπως μου φαινεται εμενα εχει θεμα η μιζα. δεν μπορει να γυρισει. την βραχυκύκλωσα και δεν εκανε τιποτα. σπιθες της πουτανας στα καλωδια, αρα έπαιζε ρευμα. μπαταρια ειναι οκει. η μιζα κιχ. και ξαναρωταω, υπαρχει περιπτωση να την εχω δεσει πολυ σφυκτα και να μην μπορει να κινηθει? μου φαινεται κουλο αυτο :/

Καθόλου.

Αν ηταν αρπαγμενα τα ρουλεμαν, μετα το βαλε-βγαλε, θα ειναι ακομη χειρότερα.

Τα άλλαξες ?

Πως εβγαλες τα παλιά ρουλεμαν ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρουλεμαν δεν πήραξα. δεν ξερω και να ελεγχω αν ειναι καλα η οχι.

το καθολου σε τι απανταει?? :Ρ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πριν αρχισω παλι να λυνω την μηχανη, να πω λιγο τι σκεφτομαι να κανω σαν κινησεις μετα, να μου πειτε τις γνωμες σας.

1, παιρνω την μιζα στα χερια και της δινω ρευμα κατευθειαν απο μπαταρια. αμα γυρισει μας λεει κατι, ή οχι επειδη δεν ειναι κουμπωμενη πανω στο μοτερ?(0 αντιστασεις)

2.ξεβιδωνω σιγα σιγα τις βιδες και ξανα δινω ρευμα. βασικα δεν ξερω τι θα μου πει αυτο, γιατι μπορει να γυρναει ετσι και αλλιως (στην πανω περιπτωση) . οποτε δεν μπορω να ξερω ποτε θα ειναι κομπλε το σφύξιμο της. :/

3. την ανοιγω τελειως να δω μηπως εχει γινει καμια μαλακια. ή να το κανω αυτο σαν νουμερο 2?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το 1.

Και επρεπε να το κανεις, οταν ειχες δεσει τη μιζα, ΠΡΙΝ μπει πανω στη μοτό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα