Jump to content
μάθο...

Φιλτρο λαδιού μαμά ή οχι;

Recommended Posts

Αν το έγραφαν όλοι θα έπαιρναν το BOSCH ή όποιο άλλο. Την προηγούμενη εβδομάδα που άλλαξα το ΟΕΜ φίλτρο δεν είδα κάτι τέτοιο, βέβαια δεν το πολυκοίταξα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Απ' τον ΠαναγιώτηΚ και μετά εκτέθηκαν και επιχειρήματα (αν και αντικρουόμενα), αντί απλά τί κάνουμε ή πιστεύουμε.

Like και στους 3. :ok: :D

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι τέτοια η διαφορά τιμής με τα aftermarket που αξίζει τον κόπο να τα αλλάζεις σε ΚΑΘΕ αλλαγή και να είσαι ακόμη πιο σίγουρος!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν φυγεις απ τα μαμα ..σε αφτερ μονο K/N.

Η K&N δεν κατασκευάζει φίλτρα λαδιού. Φασόν και αυτή με HiFlo & Champion...

Honda & Kawasaki φασόν της Tokyo Roki...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίρνω η το μανίσιο ή καλύτερο άφτερμάρκετ. Ποτέ φθηνότερο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίρνω η το μανίσιο ή καλύτερο άφτερμάρκετ. Ποτέ φθηνότερο

Μανίσιο χόντα 9 ευρώ.Αφτερ μάρκετ (το ίδιο απλά δε γράφει Honda)7 ευρώ.

Μικρή διαφορά στην τιμή,αλλά η διαφορά στο γνήσιο είναι καθαρά ψυχολογική.

Τροποποιήθηκε από τον Gen.Markus

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μανίσιο χόντα 9 ευρώ.Αφτερ μάρκετ (το ίδιο απλά δε γράφει Honda)7 ευρώ.

Μικρή διαφορά στην τιμή,αλλά η διαφορά στο γνήσιο είναι καθαρά ψυχολογική.

ναι και επίσης η διαφορά στην τσέπη του σαρακλέφτη ειναι ψυχολογικη. Για αυτόν!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά για 2 ευρώ δεν το λες και κλέφτη....

Να πού,ε σε άλλα προιόντα άσε θα μας πάρουν τα κλάματα.

Βέβαια ότι γνήσιο και να βάλω δεν αγοράζεται απο τον κλέφτη!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μα απο αυτον δεν περναει οτι γνησιο;; καλα σε κάποια πράματα κ εγω πάω μόνο σε γνησιο, δε λεω...αλλα σε τέτοιου ειδους αναλώσιμο δε χρειάζεται νμζω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το φιλτρο μαμα για το cbr εχει 9,80 οποτε δεν συζηταω καν το να παρω κατι αλλο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε ορισμένα πράγματα OEM δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερη ποιότητα. Τα λάδια π.χ. της Honda δεν είναι τα καλύτερα. Χάνουν τις ιδιότητες τους αρκετά γρήγορα. Αντίθετα τα Amsoil προστατεύουν τον κινητήρα μας για διπλάσιο διάστημα... Ακόμη και τα Mobil-1 είναι καλύτερα (σε αυτό μπορεί να με απατά η μνήμη μου!)

Τα φίλτρα παρομοίως...

Οι εταιρείες ειδικά στα αναλώσιμα κοιτάζουν να βρουν μια μέση λύση μεταξύ ποιότητας & κέρδους. Δεν θα σου βάλουν χρέπι αλλά ούτε και το καλύτερο.

Αν διαθέσει κανείς κάποιο χρόνο στο net θα βρει μέχρι και συγκριστικές δοκιμές απο εργαστήρια...

Βάλτε οτι μάρκα θέλετε αρκεί να πληρεί ή να ξεπερνά τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Εννοείται μακριά απο τις τσιπιές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε ορισμένα πράγματα OEM δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερη ποιότητα. Τα λάδια π.χ. της δεν είναι τα καλύτερα. Χάνουν τις ιδιότητες τους αρκετά γρήγορα. Αντίθετα τα προστατεύουν τον κινητήρα μας για διπλάσιο διάστημα... Ακόμη και τα Mobil-1 είναι καλύτερα (σε αυτό μπορεί να με απατά η μνήμη μου!)

Απο που το συμπεραίνεις αυτό.?

Δλδ οτι τα Amsoil και τα Mobil-1 έχουν καλύτερη ποιότητα,προστατεύουν διπλάσιο από τα της Honda.?

Τροποποιήθηκε από τον moto99

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το αυτο που προανεφερε ο ανωθεν.

Προσωπικα τα amsoil δεν τα γνωριζω και ετυχε και τα ακουσα /διαβασα .

Mobil δεν βαζω ουτε σε ντιζελ κινητηρα οσο για τα γνησια χοντα δεν ειχα κανενα παραπονο.

Και ξες ποια με εντυπωσιασαν ? Yamalube.

Eβαλα σε μια αλλαγη στο χορνετ και στο παπι που το λιωνω καθε μερα

και ειμαι υπερ-ευχαριστημενος.

(ξεφυγαμε και πηγαμε στα λαδια).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά είναι αδύνατο να έχουμε άποψη, να καταλάβουμε τι συμβαίνει με ένα λάδι, εκτός και αν γίνει σύντομα κάτι χοντρό. Μόνο εργαστηριακές μετρήσεις μπορούν να δείξουν αν ένα τέτοιο προϊόν δουλεύει οπως πρέπει.

Τέτοια δεδομένα υπάρχουν διάσπαρτα στο δίκτυο ακόμη και χάρη στα χαζά αμερικανάκκα που κάνουν αναλύσεις στα λάδια τους οταν τα αλλάζουν... Αυτά ψάχνω για να έχω μια κάποια άποψη.

Τα Amsoil είναι 100% συνθετικά οπότε και αντέχουν πολύ περισσότερο απο τα ημισυνθετικά. Αλλά αυτά αφορά άλλο θέμα και οχι τούτο. (Για τα Mobil οπως είπα, δεν είμαι σίγουρος για την κατάταξη τους).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στις αλλαγες φιλτρου λαδιού κινητηρα προτιμας να βαζεις αυτο που λεει η "μαμα" ή επιλεγεις ενα καλο ή και φθηνο, aftermarket της αρεσκειας σου;Με δεδομενη την διαφορά τιμης συνηθως(πχ ενα φιλτρο BMW για το GS εχει 11€ ενω ενα HIFLO ας πουμε εχει 4€...)αλλά και τη λογικη "κατι παραπανω θα ξερει η μαμα απο τα τεστ που εχει κανει για τη μοτο μου"...τελικα τι ειναι πιο καλο για το φιλτραρισμα τού λαδιου;... :idea:

Καλύτερα να βάλεις αυτά , σαφώς καλύτερα

Λαδιού MANN -MW75

Αέρος MANN- C 1635

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίρνω η το μανίσιο ή καλύτερο άφτερμάρκετ.

Και πώς γνωριζεις ποιο ειναι καλυτερο(και γιατι;...)απο το μαμα;Εδω ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι το ολο θεμα/ερωτημα...αν μπορουσε να απαντηθει σαφως αυτο τοτε θα ειμαστε ολοι στη σωστη κατευθυνση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνω με τα παιδια που λενε ηια αφτερμαρκετ.... τα διλτρα ειναι στάνταρ... ο κατασκευαστης επιλεγει με βαση αυτα που υπαρχουν ηδη στο εμποριο... στην τελικη μην αλλαξετε μαρκα, παρτε την ιδια μαρκα με το ηνησιο, απλα οχι απο την αντιπροσωπεια πκυ το χρεωνει ,ολως ειναξ λογικο κιολας, σαν ανυαλλακτικο...

συηνωμη για τα λαθη, ειμαι απο κινητού

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιά πρόχειρη απάντηση γιά το ποιό είναι καλύτερο φίλτρο, εκτός απ' την ποιότητα κατασκευής (όσο φαίνεται οπτικά), είναι ο αριθμός των πτυχώσεων του χαρτιού. Απ' όσο έχω διαβάσει, όσο περισσότερες, τόσο μεγαλύτερο εμβαδό έχει συνολικά και άρα τόσο περισσότερο λάδι έχει την ικανότητα να φιλτράρει.

Μιά πιό σοβαρή απάντηση θα απαιτούσε τεχνικά χαρακτηριστικά όπως το μέγεθος των σωματιδίων που έχει την ικανότητα να συγκρατεί (σε μικρον), αλλά δεν βρίσκεις εύκολα τέτοιου είδους πληροφορίες. Τουλκχιστον όχι στα φίλτρα μίας χρήσης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και πώς γνωριζεις ποιο ειναι καλυτερο(και γιατι;...)απο το μαμα;Εδω ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι το ολο θεμα/ερωτημα...αν μπορουσε να απαντηθει σαφως αυτο τοτε θα ειμαστε ολοι στη σωστη κατευθυνση.

Εσύ,να μας κάνεις την χάρη και να αφήσεις τις κατευθύνσεις,υιοθετόντας την μια και μοναδική σίγουρη λύση του μαμά φίλτρου στην επιρρεπή κατά τα άλλα Γερμανίδα σου....making-bronx-cheer-smiley-emoticon.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνω με τα παιδια που λενε ηια αφτερμαρκετ.... τα διλτρα ειναι στάνταρ... ο κατασκευαστης επιλεγει με βαση αυτα που υπαρχουν ηδη στο εμποριο... στην τελικη μην αλλαξετε μαρκα, παρτε την ιδια μαρκα με το ηνησιο, απλα οχι απο την αντιπροσωπεια πκυ το χρεωνει ,ολως ειναξ λογικο κιολας, σαν ανυαλλακτικο...

συηνωμη για τα λαθη, ειμαι απο κινητού

Διαβαζω, διαβαζω και σκεφτομαι τι γραφει ρε γαμωτο το μογκολακι :tooth:

Εγω παντως βαζω συνηθως αυτο που θα βρω στο καταστημα με τα λιπαντικα. Αν εχει μαμα καλος, αν οχι παιρνω το αφτερ μαρκετ και κανω την δουλεια μου. Δεν παιζει να γυρισω την Αθηνα για να δω ποιος εχεις μαμα φιλτρο για honda. Μεχρι τωρα δεν ειχα καποια προβλημα. Ολα φαινοντα να δουλευουν μια χαρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάποια στιγμή (νομίζω στο VFR forum) είχε διαπιστωθεί μικρότερος αριθμός τρυπών after market φίλτρο σε σχέση με το ΟΕΜ. Αυτό πιθανόν να πνίγει την ροή και να κουράζει την αντλία λαδιού. Αν λοιπόν πάτε σε after, μετρήστε τις τρύπες.

Είσαι ωραίος Παναγιώτη και λίγοι το ξέρουν αυτό γεροαλάνι ! :_thumbsup: :_thumbsup: :_thumbsup:

Και για να προσθέσω και εγώ κάτι, αυτό παρατηρήθηκε σε ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ φίλτρα Χόνδα κατασκευής Γαλλίας με ....χμμμμ προβληματάκια και μη μιλήσει κανείς εξαποδώ για θα τονε δακώσω ! :tooth:

Παρατηρείτε προσεκτικά νάχει ίδιο αριθμό οπών αλλά και ιδίας διαμέτρου ή περισσότερες οπές μικρότερης διαμέτρου και είστε ΟΚ.

Κατά τα άλλα με αυτή τη μεθοδολογία HIFLO και άγιος ο Θεός με τα μισά λεφτά από μαμά και αξιόπιστη εταιρεία με αξιόπιστα υλικά.

Μελέτη ιστοσελίδας για να δούμε σε πόσα ΟΕΜ δίνει η HFLO εδώθε : http://www.hiflofiltro.com/

Υ.Γ. Ο μηχανικός τι θα πεί δηλαδή εφόσον ο άνθρωπος τα πουλάει ο ίδιος και βγάζει και το κάτι τις του?

Δεν είναι κακό προς Θεού έτσι αλλά.......

Μπορεί να το πεί με υπογραφή γραπτώς στην HIFLO να υποκλιθώ? :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάνω κάτω γνωρίζουμε τις μάρκες. Πχ, ξέρεις ότι το ΚΝ ή το ΜΑΝΝ κ.α. είναι εταιρίες που βελτιώνουν με τα προϊόντα τους.

Αυτό εννοώ καλύτερο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά τώρα που τόπες στο κουτί πάει το ΜΑΝΝ σύννεφο δεκαετίες τώρα ! :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσύ,να μας κάνεις την χάρη και να αφήσεις τις κατευθύνσεις,υιοθετόντας την μια και μοναδική σίγουρη λύση του μαμά φίλτρου στην επιρρεπή κατά τα άλλα Γερμανίδα σου....making-bronx-cheer-smiley-emoticon.gif

Άστονε μωρέ το χλέμπουρα. Τονε γδέρνει καλά η Μερκελόγρια, αλλά του αρέσει του μαζόχα. :lol: :P

merkelsigma1.jpeg

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα