xixos 81 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 Αρχικά να πούμε καλημέρα!! Τσίμπλα στο μάτι και άλλο ένα πρωινό με το γνωστό δίλλημα να με προβληματίζει... Έχω κλείσει 2ετία με το brosάκι μου και αν και δεθήκαμε πολύ,όσο περισσότερα ταξίδια έκανα,τόσο περισσότερο θέλω να το αντικαταστήσω με κάτι διαφορετικό. Αρχικά σκεφτόμουν 2κύλινδρο (αχ αυτές οι ροπές...) μεσαίου κυβισμού (400-700) τύπου versys για να μπορώ να κάνω άνετα το ταξίδι μου,να το φορτώνω πράγματα όσο δεν πάει,να το βγάζω λίγο χώμα,να καβαλάω άνετα πεζοδρόμια εντός πόλης και να την παλεύει και στη κίνηση (π**τάνα Αθήνα..). Αποφάσισα όμως οτι θέλω να πατάω καλύτερα στο χώμα και με μπόλικη προπόνηση να κάνω καμιά χαρντκοριλοανάβαση σε βουνά. Βάση της τελευταίας επιθυμίας φαντάζομαι οτι πάω απευθείας για μονοκύλινδρο. Θέλω οπωσδήποτε να αντέχει εθνική σε λογικά χλμ/ω (100-120) δικάβαλο και φορτωμένο πράγματα. Επίσης να έχει καλούτσικη αυτονομία γιατί ως γνωστόν στο βουνό βενζινάδικο δεν θα βρεθεί για γέμισμα. Μπάτζετ 2.000-2.500 (αν παίζει και φθηνότερα προφανώς με ενδιαφέρει). Τι προτείνετε; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
uncle ben 328 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 Χωρις καμια διαθεση ειρωνιας, για ολα αυτα που ειπες χρειαζεσαι....2 μηχανες!! Μηπως ενα φειρινγκ και αναρτησεις - λαστιχα στο brossακι σου ερχωνται οικονομικοτερα?? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
giorgoschef 110 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 το τρειλ της απριλια το xtr της γιαμαχα το freewind της σουζουκι ειναι οι μεσες λυσεις με αυτονομια-ταξιδι-πολη αλλα υστερουνε λιγο στις αναβασεις.οχι οτι δεν τις κανουν αλλα εχουν βαρος. για αναβασεις πας σε xt της γιαμαχα σε xlr της honda se klr της kawasaki σε dr της suzuki αλλα αυτα υστερουν στο δρομο-ταξιδια που σε ενδιαφερει...αλλα ειναι γαϊδουρια σκετα!!!! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
middlevillager 949 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 bmw dakar 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
strokt up 1.284 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5186638/ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xixos 81 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 Χωρις καμια διαθεση ειρωνιας, για ολα αυτα που ειπες χρειαζεσαι....2 μηχανες!! Μηπως ενα φειρινγκ και αναρτησεις - λαστιχα στο brossακι σου ερχωνται οικονομικοτερα?? Δεκτό κάθε σχόλιο αν και δεν νομίζω οτι χρειάζομαι 2 μηχανές. Οι αλλαγές που αναφέρεις στο bros δεν θα μου προσφέρουν τίποτα στο χώμα και ήδη έχει υποφέρει αρκετά. Για 2κύλινδρο τύπου v-strom,transalp,africa,versys δεν κοιτάω γιατί έχουν μεγάλο βάρος για χώμα. Προτιμώ να κουράζομαι στην εθνική και να έχω καλύτερη απόδοση σε επαρχιακούς δρόμους,βουνά αλλά και εντός πόλης. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
giorgoschef 110 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 σε xlr της honda se klr της kawasaki σε dr της suzuki τοτε αυτος ο τυπος στα 250 με 500 κυχικα σε καλυπτει.κ στα λεφτα που διαθετεις Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikolas fmx 1.278 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 (τροποποιήθηκε) Transalp 600 δαγκωτο..... 1. Πιο ξεκουραστο απο μονοκυλινδρο... 2. Πιο ελαφρυ απο το 650... 3. ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ.... Τροποποιήθηκε Ιούνιος 13 , 2014 από τον nikolas fmx Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xixos 81 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 Για 2κύλινδρο τύπου v-strom,transalp,africa,versys δεν κοιτάω γιατί έχουν μεγάλο βάρος για χώμα. klr,xtr με ψήνουν. xlr όχι γιατί είναι μικρό. Προτιμώ να είναι τουλάχιστον 400cc. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikolas fmx 1.278 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 Transalp 400 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 (τροποποιήθηκε) Για 2κύλινδρο τύπου v-strom,transalp,africa,versys δεν κοιτάω γιατί έχουν μεγάλο βάρος για χώμα. klr,xtr με ψήνουν. xlr όχι γιατί είναι μικρό. Προτιμώ να είναι τουλάχιστον 400cc. Δεν υπάρχει μία μηχανή μ'αυτά που λες. Και τα μονοκύλινδρα δεν είναι και αμάν και τι πιο ελαφριά απ'τα δικύλινδρα. Αμελητέα η διαφορά. Θα συμφωνήσω με ΤΑ600. Μια χαρά πάει στο χώμα και σιγά το τραγικό βάρος. Άλλοι πάνε με μεγαθήρια στην τελική. Αν θες μια μηχανή να τα κάνει όλα θα'ναι σίγουρα βαριά. Δεν υπάρχει εντούρο 120 κιλών που τα κάνει όλα. Και με το συγκεκριμένο budget κάνεις και μερικές μόντες (αναρτήσεις + εξάτμιση 100%) στην τράνσαλπ κι είσαι άρχοντας. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 13 , 2014 από τον Mr.Slow 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikman 144 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 Φίλε ξεκίνα να κάνεις test ride γιατί έχει μείνει σε θεωρητικό επίπεδο και δε θα βρεις άκρη. Η δοκιμή θα σου δείξει ποιο μηχανάκι πλησιάζει σε αυτά που ζητάς. Γιατί αυτό ακριβώς που ζητάς κι έτσι όπως το διατυπώνεις, δεν υπάρχει :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xixos 81 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 Δεν υπάρχει μία μηχανή μ'αυτά που λες. Και τα μονοκύλινδρα δεν είναι και αμάν και τι πιο ελαφριά απ'τα δικύλινδρα. Αμελητέα η διαφορά. Θα συμφωνήσω με ΤΑ600. Μια χαρά πάει στο χώμα και σιγά το τραγικό βάρος. Άλλοι πάνε με μεγαθήρια στην τελική. Αν θες μια μηχανή να τα κάνει όλα θα'ναι σίγουρα βαριά. Δεν υπάρχει εντούρο 120 κιλών που τα κάνει όλα. Και με το συγκεκριμένο budget κάνεις και μερικές μόντες (αναρτήσεις + εξάτμιση 100%) στην τράνσαλπ κι είσαι άρχοντας. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος αλλά όταν το drz ζυγίζει 140kg και το xt 160kg νομίζω είναι μεγάλη διαφορά απο transalp 190 kg. Δεν πιστεύω οτι είναι τόσο ο αριθμός όσο η διαχείριση των εκάστοτε κιλών στο χώμα. Δηλαδή αν για παράδειγμα βρίσκεσαι σε κατηφορική στροφή με χώμα-χαλίκια παίζουν ρόλο τα 30-50 κιλά διαφοράς και πόσο μάλλον η κατανομή τους στο στήσιμο της μηχανής. Πιστέυω πως ένα μονοκύλινδρο τύπου xt 600 θα είναι πιο ευέλικτο στο χώμα σε σχέση με ένα transalp. Επίσης είπα οτι δεν με νοιάζει να μου κοπούν τα χέρια στην εθνική (αρκεί να μην κοπεί και το μηχανάκι μαζί τους) προκειμένου να πατάει καλύτερα σε επαρχιακό δρόμο και χωμάτινες διαδρομές. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 Διόρθωσε με αν κάνω λάθος αλλά όταν το drz ζυγίζει 140kg και το xt 160kg νομίζω είναι μεγάλη διαφορά απο transalp 190 kg. Δεν πιστεύω οτι είναι τόσο ο αριθμός όσο η διαχείριση των εκάστοτε κιλών στο χώμα. Δηλαδή αν για παράδειγμα βρίσκεσαι σε κατηφορική στροφή με χώμα-χαλίκια παίζουν ρόλο τα 30-50 κιλά διαφοράς και πόσο μάλλον η κατανομή τους στο στήσιμο της μηχανής. Πιστέυω πως ένα μονοκύλινδρο τύπου xt 600 θα είναι πιο ευέλικτο στο χώμα σε σχέση με ένα transalp. Επίσης είπα οτι δεν με νοιάζει να μου κοπούν τα χέρια στην εθνική (αρκεί να μην κοπεί και το μηχανάκι μαζί τους) προκειμένου να πατάει καλύτερα σε επαρχιακό δρόμο και χωμάτινες διαδρομές. Ε τότε πάρε drz ή xt. Αλλά το "τα κάνω όλα" μην το περιμένεις, εκεί που θυσιάζεις κάτι κερδίζεις κάτι. Αν σ'ενδιαφέρουν τα κιλά και το χώμα μόνο τότε ετοιμάσουν για μηδενική ανεμοκάλυψη, δύσκολο δικάβαλο και ζόρικα ταξίδια. Απλά τα πράγματα και ουσιαστικά απαντάς μόνος σου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 Οταν λες χαρντκοριλοαναβαση τι εννοεις? γιατι για τα δικα μου δεδομενα τετοια πραγματα μπορουν να κανουν μονο τα καθαροαιμα εντουρο και τραϊαλ. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikman 144 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 Οκ ήσουν περισσότερο σαφής τώρα. Οπότε ψάχνεις για ένα καθαρό enduroμηχανάκι. Σε ενδιαφέρει το χώμα 80%. Στην εθνική πάντως θα κάνεις υποχωρήσεις..αρκετές. Η γνώμη μου λοιπόν είναι να πάρεις ένα χωμάτινο μηχανάκι που να κάνεις την πλάκα σου σωστά στο χώμα και σε ταξίδι κάνεις τις αναγκαίες υποχωρήσεις. Εξάλλου όλοι μας αυτό κάνουμε. Διαλέγουμε μηχανάκι για τις κύριες ανάγκες μας και στα υπόλοιπα κάνουμε υποχωρήσεις. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kokkiklhs 108 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 KLE 500 δες, κι αν θες και πιο πολύ να μπεις χώμα, να κάνεις οικονομία και δεν είσαι 200 κιλά, θα σου έλεγα και KLE 250 που είναι και ελαφρύτερο, γύρω στα 140 κιλά! Δεν υπάρχει άλλο ανταγωνιστικό στην κατηγορία των 250, όλα τα αντίστοιχα είναι μονοκύλινδρα και κυρίως αερόψυκτα, οπότε μιλάμε για ένα "μικρό" που κάνει και πολλά από "μεγάλο", χωρίς όμως περιττό βάρος, όγκο κλπ! Είναι δυνατό για την κατηγορία του, σε βγάζει άνετα και ταξιδάκι, στο δρόμο άμα λάχει πάει κυριλέ με κολλημένα 120-130 κοντερίσια, στο χώμα πάει όπου γουστάρεις με ευκολία ποδηλάτου! Εγώ στο νησί το έχει βολευτεί απίστευτα, έχω μπει σε άπειρους χωματόδρομους ακόμη και δικάβαλος και δε μάσησε μία... Σαφώς τα μονοκύλινδρα είναι ωραιότερα στο χώμα, π.χ. το DRZ400 που λες παραπάνω είναι ιδανικό, αλλά στο δρόμο θα σου βγάλει τα άντερα... κι αν θες και μια γνώμη από παθόντα, μακριά από ΧΤ600 για πολλά χώματα, το μηχανάκι πάει σαν τσουβάλι με πατάτες! Είναι γερό, άσπαστο, αξιόπιστο, ροπάτο, αλλά 3 χρόνια που το είχα, όποτε έμπαινα σε χώμα έβγαινα βλαστημώντας! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 Τα καθαροαιμα εντουρο και mx δεν ειναι για καθε μερα, γεννανε... Καλυτερα κρατησε το Bross και παρε κανενα διχρονο εντουρο για το βουνο. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
snpl 77 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 Μονοκύλινδρο 600cc + . KLR, KLX, DR, XT, (< 170 κιλά γεμάτα. Αν αναίβεις κιλά έχει κιάλλα...) Διαλέγεις όποιο βρείς σε καλή κατάσταση, δίνεις και μερικά ακόμη για να το φέρεις στα μέτρα σου (σερβις, κάγκελα, βελτίωσεις) και είσαι οκ. Εγώ σαν κάτοχος θα πρότεινα DR 650 SE <97. Ελαφρύ , kiνητήρας χαλαρός (~46hp) με πολύ ροπή (βγάζει πολλά χλμ άνετα), Καλή αξιοπιστία (βγάζει σχετικά απροβλημάτιστα 150.000 χλμ) απλή κατασκευή, ευκολο στην συντήρηση, πολύ aftermarket αν θες να ασχοληθείς. Από άνεση μην περιμένεις πολλά. Εξαρτάται μάλλον απο τον κώλο σου και τον συνεπιβάτη. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xixos 81 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 Τα καθαροαιμα εντουρο και mx δεν ειναι για καθε μερα, γεννανε... Καλυτερα κρατησε το Bross και παρε κανενα διχρονο εντουρο για το βουνο. Να κρατήσω το bros και να πάρω 2ο μηχανάκι δεν παίζει λόγω χρημάτων. Για 2χρονο δεν το συζητάω με τίποτα. Οσο για τη χαρντκορίλα που προείπα δεν εννοώ εντουροκαταστάσεις του πανικού στις οποίες μπαίνουν μόνο καθαρά,αλλά καταστάσεις που την παλεύει το 4χρονο συμβατικό εντουράκι και πάει όσο το πάει το εκάστοτε χέρι. Συγνώμη για τη παρεξήγηση,το έθεσα λάθος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kokkiklhs 108 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 Πάρε βρε τότε ένα ανχελάκι KLE να κάνεις ΟΛΕΣ τις δουλειές σου καλά, μη μασάς που είναι 250... ψάξε κι εδώ κι αλλού για το συγκεκριμένο μοντέλο και θα δεις ότι δεν υπάρχουν δυσαρεστημένοι ιδιοκτήτες! Από δύναμη, ο κινητήρας πλησιάζει πολύ τις επιδόσεις του BROS, παρά τη διαφορά κυβικών! Απλώς το στήσιμο είναι τελείως διαφορετικό και κατά τη γνώμη μου το ιδανικό για Ελλάδα, και δη επαρχία, νησιά κλπ! Βρες αν έχει κανείς εκεί κοντά να στο δώσει να το κάνεις βόλτα, να το πας και χώμα και άσφαλτο και θα με θυμηθείς! Στην άσφαλτο πάει σαν "μεγάλο", απλώς είναι ελαφρύτερο και θέλει παραπάνω στροφούλες, στο χώμα πάει σαν "μικρό" και το μόνο στο οποίο υστερεί σε σχέση με τα μονοκύλινδρα είναι η ροπή σε πολύ χαμηλές στροφές, ίσως κι η παραπάνω πλαστικούρα, που σε μια ενδεχόμενη πτώση μπορεί να σου βγάλει δαπανηρή ζημιά... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xixos 81 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 για xr τι γνώμη έχετε; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikman 144 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 Τα XRάκια ανέκαθεν ήταν μάχιμα. Προσωπικά εγκρίνω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
john1993 409 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 yamaha xtz tenere νομιζω σε καλυπτει .... 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2014 (τροποποιήθηκε) HONDA XR650.. KTM LC4 640.. Ροπάτα, καλές αναρτήσεις, σχετικά χαμηλό βάρος, θα κάνουν άπειρα γουστα στο χώμα, σε ικανά χέρια θα κάνουν και μονοπάτι. Στημμένα ΓΙΑ χώμα και όχι ψευδονετούρο ασφάλτινα και άγαρμπα όπως KLR, XT κλπ. Δεν θα χρειαστουν περαιτέρω λεφτά για βελτιώσεις δηλαδή. Στη πόλη δεν το συζητώ, απλά απολαυστικά. Εντάξει ταξίδι, μηδέν ανεμοκάλυψη αλλά 100-120 πας άνετα. Προειδοποιηση: Αν μπλέξεις με το χώμα και το χωμάτινο ταξίδι πιθανόν να πάθεις ακραία εξάρτηση! Προειδοποιηση 2: Αν μπλέξεις με το χώμα θα υπολογίσεις αγορά νέου εξοπλισμού (μπότες ενισχυμένες, επιγονατίδες, θώρακα, κράνος κλπ) αλλιώς ετοιμάσου για βαρβάτους τραυματισμούς. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 13 , 2014 από τον TC-drift 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες